Sunteți pe pagina 1din 56

Infectia cu virusul (fara tratament)

imunodeficientei
[doar CS]

umane

[doar CM]

< Inapoi 1. [CM35205] Sindromul retroviral acut: (pag 432) A: se mainfesta de obicei ca un sindrom de tip mononucleozic B: bolnavul prezinta frevent hepatomegalie C: numarul de limfocite CD4+ se paote prabusi, dar dupa 2-3 saptamani atinge valoarea initiala D: se manifesta la toti bolnavii prin afectiuni neurologice si psihiatrice E: dureza in medie 2 luni Vezi raspuns 2. [CS35000] Leucoplakia paroasa a limbii, o afectiune frecvent asociata infectiei HIV, are ca si agent etiologic: (pg 436) A: Herpesvirusul uman de tip 1 B: Herpesvirusul uman de tip 2 C: Virusul Epstein Barr D: Citomegalovirusul E: Virusul herpetic uman de tip 8 Vezi raspuns 3. [CS35001] Care dintre urmatoarele proteine reprezinta markerul replicarii HIV: (pag 423) A: CA p24 B: NC p9 C: SUgp120 D: TMgp41 E: MA (p17) Vezi raspuns 4. [CS35002] Alegeti afirmatia corecta n legatura cu infectia HIV: (pag 425) A: celulele care exprima la suprafata receptori CD4+ sunt rezistente la infectia cu HIV B: printre celulele sensibile la infectie se numara si celulele dendritice si microgliile cerebrale C: celulele Langerhans poseda coreceptorul CXCR4 pentru tulpinile T-tropice D: n structurile limfoide multiplicarea virala se desfasoara la rate joase E: detectarea anticorpilor anti-HIV e posibila prin teste screening n timpul ferestrei imunologice Vezi raspuns 5. [CS35004] Pneumonia cu Pneumocistis carinii se caracterizeaza prin: (pag 435) A: prezenta stetacustica a ralurilor crepitante unilateral bazal B: prezenta stetacustica a ralurilor ronflante bilateral C: hipoxia accentuata progresiva, cu gradient de oxigen alveolo-arteriolar < 30 mmHg D: debutul perihilar cu extensie spre periferie E: inregistreaza o incidenta in crestere datorita selectarii de tulpini rezistente la cotrimoxazol Vezi raspuns 6. [CS35005] Despre afectarea SNC de catre HIV, este falsa urmatoare afirmatie: (pag 438) A: este consecinta patologiei infectioase sau tumorale asociata HIV B: este consecinta infectarii directe de catre HIV a SNC C: invazia SNC de catre HIV apare tardiv D: se sintetizeaza anticorpi anti-HIV la nivelul barierei hematoencefalice E: atat HIV, cat si antigenul core se izoleaza din LCR

Vezi raspuns 7. [CS35006] Una din urmatoarele afirmatii referitoare la HIV nu e adevarata: (pag 423) A: infectia cu HIV este o retrolentiviroza B: la microscopul electronic apare sub forma unor particule sferice C: infecteaza celulele lipsite de capacitatea de a se divide D: se caracterizeaza prin posibilitatea replicarii fara reverstranscriere E: are un genom alcatuit din 2 molecule de ARN Vezi raspuns 8. [CS35007] In etapa de reverstranscriere a ciclului eplicativ al HIV: (pag 423) A: Se formeaza la fiecare capat al genomului viral cate o regiune repetitiva identica (LTR) B: ADN-ul viral sub forma unor complexe nucleopeptidice migreaza rapid C: Genele timpurii Tat, Rev si Nef se exprima intr-un mod Rev independent D: Locul de asamblare pare a fi specificat de proteina gagMA E: Presupune ca prima etapa fuzionarea membranelor virala si celulara Vezi raspuns 9. [CS35008] Variabilitatea genetica a HIV este data de: (pag 424) A: Asamblarea proteinelor virale si a celor 2 molecule de ARN B: Reglarea exprimarii genelor HIV1 la nivel transcriptional si posttranscriptional C: mARN de dimensiuni mici D: cantitate mare de ARN viral, care este transportat n citoplasma E: variabilitatea este n parte determinata de lipsa de fidelitate a reverscopierii Vezi raspuns 10. [CS35009] Dupa patrunderea in organismul gazdei HIV infecteaza: (pag 425) A: celulele pavimentoase ale mucoasei B: celulele dendritice din epiteliul mucoasei (celulele Langerhans) C: tesutul conjunctiv D: celulele pavimentoase simple E: celulele cubice din mucoasa Vezi raspuns

11. [CS35010] Cand s-a comunicat oficial descoperirea virusului imunodeficientei umane(HIV): (pg.422) A: iunie 1981 B: aprilie 1982 C: aprilie 1984 D: februarie 1991 E: iunie 1986 Vezi raspuns 12. [CS35011] Virusul imunodeficientei umane face parte din familia: (pg.423) A: Retroviridae B: Picornaviridae C: Rhabdoviridae D: Togaviridae E: Hepadnaviridae Vezi raspuns 13. [CS35012] Virusul imunodeficientei umane apartine subfamiliei: (pg.423) A: Oncovirinae B: Retroviridae C: Spumavirinae D: Lentivirinae E: Niciuna din variantele de mai sus Vezi raspuns

14. [CS35013] Printre rolurile proteinelor accesorii ale HIV-ului se numara: (pg.423) A: Amplificarea replicarii virale B: Stimularea infectiozitatii HIV C: Stimularea sintetizarii ADN-ului proviral D: Toate variantele de mai sus E: Niciuna din variantele de mai sus Vezi raspuns 15. [CS35014] In ce etapa a ciclului replicativ al HIV apare provirusul? (pg.424) A: Asamblare B: Transcriptie C: translatie D: Reverstranscriere E: Integrare Vezi raspuns 16. [CS35015] Substratul integrarii din ciclul replicativ al HIV este: (pg.424) A: ARN liniar flancat de cele doua regiuni repetitive lungi B: ADN circular flancat de cele doua regiuni repetitive scurte C: ADN circular flancat de cele doua regiuni repetitive lungi D: ADN liniar flancat de cele doua regiuni repetitive lungi E: ARN circular flancat de cele doua regiuni repetitive lungi Vezi raspuns 17. [CS35016] Care subtip de HIV-1 predomina la noi in tara? (pg.425) A: Subtipul E B: Subtipul F C: Subtipul D D: Subtipul C E: Subtipul A Vezi raspuns 18. [CS35017] HIV-ul este sensibil la urmatoarele, cu exceptia: (pg.425) A: derivatii de fenol B: formolul 0,1% C: alcoolul etilic 50-70% D: cloramina E: hipocloritul de sodiu 0,1% Vezi raspuns 19. [CS35018] Pierderea masiva a masei celulare corporale in cadrul sdr.casectizant nu are drept cauza (pag.440) A: Diminuarea aportului alimentar B: Hipogonadismul C: Productia crescuta de citokine D: Pierderi digestive E: Scaderea consumurilor energetice Vezi raspuns 20. [CS35019] In sarcomul Kaposi examenul histopatologic nu: (pag.441) A: Sta la baza diagnosticului de certitudine B: Evidentiaza celule stelate in dermul profund C: Evidentiaza celule fuziforme in dermul mijlociu D: Evidentiaza proliferari vasculare endoteliale E: Evidentiaza celule fuziforme in dermul superficial Vezi raspuns 21. [CS35020] Confirmarea infectiei HIV nu se bazeaza pe: (pag.442)

A: Detectarea ARN-HIV B: Detectarea Ac C: Determinarea raportului CD4/CD8 D: Detectarea ADN proviral E: Evidentierea antigenului p24 Vezi raspuns 22. [CS35021] HIV-2 are urmatoarele proteine accesorii,cu exceptia: (Pag. 423) A: Vif B: Vpu C: Vpr D: Vpx E: Nef Vezi raspuns 23. [CS35022] Genomul viral integrat se mai numeste: (Pag. 424) A: retrovirus B: monovirus C: provirus D: virion E: virus integrat Vezi raspuns 24. [CS35023] Principala manifestare urinara la bolnavii infectati cu HIV ete: (Pag. 437) A: Piuria B: Proteinuria C: Macrohematuria D: Microhematuria E: Infectia urinara Vezi raspuns 25. [CS35024] Cea mai frecventa neoplazie oportunista in infectia cu HIV este: (Pag. 441) A: Limfomul Burkitt B: Limfomul Hodgkin C: Sarcomul Kaposi D: Leiomiosarcomul E: Limfomul non-Hodgkin Vezi raspuns 26. [CS35025] Virusul imunodeficientei umane produce: (p.422) A: infectie acuta reversibila B: infectie cronica ireversibila C: infectie cronica reversibila D: infectie subacuta ireversibila E: infectie subacuta reversibila Vezi raspuns 27. [CS35026] Virusul imunodeficientei umane face parte din familia: (p.422) A: myxovirusurilor B: togavirusurilor C: retrovirusurilor D: herpesvirusurilor E: enterovirusurilor Vezi raspuns 28. [CS35027] Raspunsul imun specific, umoral si celular este determinat de (p.425) A: ficat B: splina C: creier

D: ganglioni E: pancreas Vezi raspuns 29. [CS35028] In etapele timpurie si medie ale infectiei cu HIV, toate afirmatiile sunt adevarate, cu exceptia: (p.425) A: HIV se multiplica activ in ggl B: incarcatura virala a ggl C: nivelul plasmatic al antigenelor virale coboara sub limita de detectie D: titrul HIV si nivelul ARN-HIV ajung la niveluri foarte joase E: noul nivel de AND este desemnat ca punct fix(set point) Vezi raspuns 30. [CS35029] Celulele tinta ale HIV au rol in: (pg.425) A: transportul HIV de la locul de inoculare la tesuturile limfoide B: diseminarea primara in organele solide C: capturarea HIV numai prin mecanisme dependente de CD4 si coreceptori D: toate variantele E: nicio varianta de mai sus Vezi raspuns 31. [CS35030] Urmatoarele afirmatii cu privire la fazele initiale ale infectiei cu HIV sunt false: (pg.425) A: cantitati mari de HIV se revarsa in circulatie B: celulele mononucleare contin cantitati mai mari de HIV decat ganglionii limfatici C: inaintea aparitiei raspunsului imun celular in plasma se detecteaza ARN-HIV D: toate variantele de mai sus E: nicio varianta de mai sus Vezi raspuns 32. [CS35031] ARN-HIV din etapele timpurie si medie ale infectiei cu HIV este: (pg.425) A: la un nivel inalt B: relativ instabil timp de luni/ani de zile C: are o valoare predictiva pentru rata progresiei infectiei D: toate variantele de mai sus E: nicio varianta de mai sus Vezi raspuns 33. [CS35032] In cadrul stadiului tardiv al infectiei cu HIV nu pot sa apara: (pg.425) A: Scaderi ale incarcaturii virale plasmatice B: Cresteri ale captarii virusului C: Cresteri ale limfocitelot T CD4+ D: Toate variantele de mai sus E: Nicio varianta de mai sus Vezi raspuns 34. [CS35033] Afirmatiile urmatoare sunt adevarate, cu exceptia: (pg.425) A: Raspunsul imun umoral consta in productia de Ag fata de diversele proteine virale B: La 3-12 saptamani fata de momentul infectant apar aproape toate tipurile de Ac C: Sinteza Ac se mentine in platou pana la stadiile finale ale infectiei D: Toate variantele de mai sus E: Nicio varianta de mai sus Vezi raspuns 35. [CS35034] Raspunsul imun celular implica: (pg.426) A: Limfocitele T helper B: Limfocitele T citotoxice C: Limfocitele T supresoare D: Toate variantele de mai sus

E: Nicio varianta de mai sus Vezi raspuns 36. [CS35035] Virusul imunodeficientei umane face parte din familia: (pagina 423) A: Picornaviridae B: Oncoviridae C: Lentivirinae D: Retroviridae E: Herpesvirus Vezi raspuns 37. [CS35036] Un marker de incredere al infectiei HIV si o tinta pentru dezvoltarea strategiei antivirale este: (pagina 423) A: Rev B: Tar C: Tat D: Pol E: Env Vezi raspuns 38. [CS35037] Riscul de transmitere a infectiei Hiv de la o femeie seropozitiva la un barbat este: (pagina 430) A: 0,1% B: 0,7% C: 0,6% D: 0,05% E: 0,06% Vezi raspuns 39. [CS35038] Referitor la raspunsul umoral al gazdei la infectia HIV,la cate saptamani fata de momentul infectant apar aproape toate tipurile de anticorpi: () A: 3-12 luni B: 3 luni C: 12 saptamani D: 3-12 saptamani E: 3 saptamani Vezi raspuns 40. [CS35039] In ciclul replicativ al HIV,in prima faza,atasarea si penetrarea in interiorul celulei gazda,care din urmatoarele se leaga de receptorii specifici ai celulei gazda: () A: gag B: pol C: env D: tat E: rev Vezi raspuns 41. [CS35040] Despre PIL/HLI este adevarat ca: (Pag 436) A: incidenta la adulti este de 20-50% B: in etiologie este implicat un mecanism autoimun C: este o boala interstitiala acuta D: se asociaza cu hipertrofia parotidei, sindromul sicca, neuropatie periferica E: asociaza o incidenta mai mare a infectiilor oportuniste Vezi raspuns 42. [CS35042] Urmatoarele apartin categoriei A de simptome la copil cu o singura exceptie? (pg446) A: limfadenopatie B: parotidita C: hepatosplenomegalie

D: dermatita E: varicela diseminata Vezi raspuns 43. [CS35043] Urmatoarele apartin categoriei C de simptome la copil cu o exceptie? (pg 446) A: candidoza esofagiana B: limfom imunoblastic C: limfom cu celule mici D: septicemia cu Shigella E: coccidoidomicoza diseminata Vezi raspuns 44. [CS35044] Sugereaza infectie HIV dobandita in-utero ? (pg 444) A: ADN-HIV + LA 2 sapt, dar - la 48 de ore de la nastere B: ARN-PCR + la 2 sapt, dar - la 48 de ore C: ADN-HIV + LA 48 de ore si + la 2sapt D: ARN-PCR - la 48 de ore si Elisa + la 48 de ore E: Elisa + la 2 sapt Vezi raspuns 45. [CS35045] Riscul infectarii fatului cu HIV nu depinde de? (pg449) A: manevre obstetricale B: ruperea artificiala de membrana C: sarcina gemelara D: ruptura peste 4 ore a membranelor E: stadiul final (aids) al mamei Vezi raspuns 46. [CS35046] Selectati afirmatia corecta legata de virusul HIV: (pag.423-424) A: Face parte din subfamilia Spumavirinae B: Face parte din subfamilia Lentivirinae C: Este un oncovirus D: HIV indica uzual HIV 2 E: HIV 1 predomina in zonele unde epidemia este veche Vezi raspuns 47. [CS35047] Virusul HIV este sensibil la urmatoarea substanta folosita in dezinfectie: (pag 425) A: formol B: radiatii gama C: glutaraldehida D: ultraviolete E: alcool etilic 20-30% Vezi raspuns 48. [CS35048] Infectia HIV/SIDA in lume inregistreaza numarul cel mai mare de infectati in : (pag 428-9) A: europa de vest B: africa de nord C: africa subsahariana D: asia de sud-est E: america latina Vezi raspuns 49. [CS35049] Virusul HIV face parte din subfamilia: (pag 423) A: oncovirinae B: herpetoviridae C: picornaviridae D: spumavirinae

E: lentivirinae Vezi raspuns 50. [CS35050] Seroconversia HIV are loc la: (pag 432) A: imediat dupa infectie B: 6 luni C: 3-12 saptamani D: o saptamana E: 1 an de la infectare Vezi raspuns 51. [CS35051] Criteriile unui rezultat serologic pozitiv in HIV sunt: (pag 442) A: test ELISA pozitiv si Western Blot pozitiv B: test Elisa repetat pozitiv si Western Blot pozitiv C: test Elisa pozitiv si Western Blot suficient cu o singura banda pozitiva D: e suficient test Western Blot pozitiv E: nici una de mai sus Vezi raspuns 52. [CS35052] In stadiul simptomatic intermediary HIV sunt adevarate cu exceptia () A: sindrom febril prelungit B: transpiratii nocturne C: infectii recidivante cu herpes D: infectii bacteriene cu germeni oportunisti din sfera ORL,pulmonara E: diaree recidivanta Vezi raspuns 53. [CS35053] Urmatoarele afectiuni mai frecvente apartin categoriei C si sunt indicatoare de SIDA () A: purpura trombocitipenica idiopatica B: coccioidoza C: tuberculoza atat pulmonara cat si extrapulmonara D: septicemii cu salmonella E: micobact kansaii Vezi raspuns 54. [CS35054] Urmatoarele afectiuni mai frecvente apartin categoriei C si sunt indicatoare de SIDA, cu exceptia: () A: herpes zoster monodermatomerica B: CMV extrahepatica C: TBC pulmonara D: Pneumonii bacteriene recidivante cu germeni comuni E: Pneumonia cu pn carinii Vezi raspuns 55. [CS35055] Principala cauza de cecitate in HIV este () A: necroza retiniana acuta cu H simplex B: retinita cu CMV C: pneumocistoza D: keratoconjunctivita cu zona oftalmica E: toxoplasmoza retiniana Vezi raspuns 56. [CS35056] Cel mai important factor de predictie in evolutia HIV este () A: ag p24 B: incarcarea virala C: nr L CD4+ D: frecventa infectiilor oportuniste

E: varsta aparitiei seroconversiei Vezi raspuns 57. [CS35057] Alegeti afirmatia falsa cu privire la modificarile medulare in HIV: (pg.438) A: sint caracteristice pentru infectia cu HIV B: aspectele mielodisplazice sint intotdeauna prezente C: raportul mieloide/eritroblasti este crescut D: o celularitate crescuta este frecvent intilnita E: fibroza medulara moderata este constant prezenta Vezi raspuns 58. [CS35058] La microscopul electronic HIV are dimensiunea de: (pg.423) A: 30-90nm B: 90-120nm C: 30-90microm D: 90-120microm E: 90-120mm Vezi raspuns 59. [CS35059] Categoria C include urmatoarele suferinte indicatoare de SIDA, cu exceptia: (Pg. 434) A: Limfom Burkitt B: Sarcom Kaposi C: Herpes simplex cronic D: Herpes zoster E: Candidoza esofagiana Vezi raspuns 60. [CS35060] Tetrada clinica din pneumonia cu Pneumocystis carinii cuprinde urmatoarele, cu exceptia : (Pg. 435) A: Febra B: Tuse neproductiva C: Durere toracica D: Dispnee E: Tahipnee Vezi raspuns 61. [CS35061] Care subfamile familie de retrovirusuri cuprinde agenti patogeni care pot determina la om tumori maligne si leucemii: (pag 423) A: spumavirinae; B: lentivirinae; C: oncovirinae; D: dentovirinae; E: hepatovirusuri Vezi raspuns 62. [CS35062] Caracteristici ale variabilitatii genetice ale HIV sunt urmatoarele: (pag 424) A: variabilitatea genetica a HIV este foarte scazuta; B: prin mutatii pot apare tulpini rezistente la medicatia antiretrovirala; C: replicarea virala a HIV este de ordinul 1000 copii pe zi; D: prin replicare HIV nu isi poate creste virulenta; E: toate tulpinile de HIV se comporta identic din punct de vedere al replicarii Vezi raspuns 63. [CS35063] Ciclul replicativ al HIV nu cuprinde urmatoarele etape: (p423-424) A: atasarea si penetrarea in celula B: reverstranscriptia C: dezintegrarea D: inmugurire E: maturizare

Vezi raspuns 64. [CS35064] Receptorul celular principal pentru HIV este: (p423) A: CCR5 B: CXCR4 C: CD8 D: CD4 E: CD18 Vezi raspuns 65. [CS35065] Rolul Vpr, proteina accesorie a HIV este (pg423) A: Confera HIV abilitatea de a infecta celule ce nu se divid B: Realizeaza modularea joasa a CD4 C: Activeaza transcriptia D: Ajuta la atasarea de receptori E: Regleaza exprimarea m-ARN Vezi raspuns 66. [CS35066] Receptorul celular principal pentru HIV este (pg 423-424) A: CD4 B: CCR5 C: CXCR4 D: MHC cls I E: MHC cls II Vezi raspuns 67. [CS35067] Modul principal de transmitere a HIV la copii din Romania a fost (pg 429) A: transfuzii de sange B: in utero C: alaptare D: instrumentar medico-chirurgical infectat E: la nastere Vezi raspuns 68. [CS35068] Calea majora de transmitere HIV in momentul actual in lume este (pg430) A: calea sexuala -relatii heterosexuale B: calea sexuala- relatii homosexuale C: parenteral-transfuzii D: injectare droguri E: parenteral- instrumentar medico-chirurgical infectat Vezi raspuns 69. [CS35069] In cadrul infectiei cu HIV, un bolnav cu leucoplakie paroasa si limfocite CD4 200-499 poate fi incadrat in stadiul (pg433-434) A: A2 B: B1 C: B2 D: C1 E: C2 Vezi raspuns 70. [CS35070] Cea mai frecventa infectie oportunista bucala din cadrul HIV este (pg436) A: infectia cu Epstein-Barr (leucoplachia paroasa a limbii) B: candidoza orala C: infectia cu papilomavirus D: infectia cu Herpes simplex(ulceratii recurente) E: infectia cu CMV Vezi raspuns

71. [CS35071] Angiomatoza bacilara este produsa de (pg439) A: Mycobacterium avium B: M Kansasi C: M Tuberculosis D: Bartonella henselae E: Coxiella Burnetti Vezi raspuns 72. [CS35072] Principala cauza de cecitate in cadrul SIDA este (pg440) A: Retinita CMV B: Necroza retiniana acuta C: Toxoplasmoza retiniana D: infectia cu Molluscum Cntagiosum E: Sarcom Kaposi retinian Vezi raspuns 73. [CS35073] Profilaxia transmiterii verticale a HIV se poate face cu (pg443) A: Didanozina B: Zidovudina C: Metotrexat D: Ganciclovir E: Interferon Vezi raspuns 74. [CS35074] Prima boala indicatoare de SIDA diagnosticata la copil in primul an de boala(>50% din cazuri) (pg445) A: Candidoza orala B: Diaree cronica recurenta C: Pneumonia cu Pneumocistys Carini D: Parotidita cronica E: Otita Medie Vezi raspuns 75. [CS35075] La nou nascuti metoda recomandata pentru diagnosticul inf cu HIV este (pg446) A: Det de ac anti-Hiv prin ELISA B: Western-Blot C: Determinarea ag p24 D: ADN-HIV-PCR E: det ac anti p24 Vezi raspuns 76. [CS35076] Principalele celule tinta ale HIV in vivo (Pag. 423) A: limfocite T B: limfocite B C: microgliile cerebrale D: monocite E: celule dendritice Vezi raspuns 77. [CS35077] Infectia primara cu HIV presupune (Pag. 432) A: infectia primara acuta se caracterizeaza printr-o viremie care devine foarte intensa odata cu aparitia fenomenelor clinice B: in cazuri mai rare se insoteste chiar de sindrom retroviral acut C: se manifesta ca un sindrom tip mononucleozic acut D: manifestarile clinice sunt intense si dureaza in medie 6 luni E: apar scaderi ale transaminazelor Vezi raspuns

78. [CS35078] Urmatorii markeri clinico-biologici se coreleaza cu un prognostic negative la persoanele infectate cu HIV, cu exceptia: (pag. 444) A: involutia adenopatiei persistente generalizate B: prezenta si persistenta manifestarilor constitutionale (febra, scadere ponderala, diaree trenanta, etc) C: numar mic al limfocitelor CD4 (< 200/mmc) D: reaparitia antigenului p24 E: nivelul mic al ARN-HIV plasmatic (< 400 copii/ml) Vezi raspuns 79. [CS35079] Care dintre urmatoarele metode de diagnostic se recomanda preferential pentru diadnosticul infectiei cu HIV la nou-nascut si sugarul mic? (pag. 446) A: decelarea antigenului p24 plasmatic B: decelarea ARN-HIV prin metoda PCR C: determinarea numarului de limfocite T CD4+ D: decelarea anticorpilor anti HIV E: hemoleucograma completa Vezi raspuns 80. [CS35080] Care este n present calea majora de transmitere a infectiei cu HIV? (pag. 430) A: heterosexuala B: homosexuala C: materno-fetala D: nosocomiala E: prin consum de droguri administrabile i Vezi raspuns 81. [CS35081] n ce categorie clinico-imunologica se ncadreaza o persoana infectata cu HIV, diagnosticata cu tuberculoza si avnd un nivel al limfocitelor CD4 de 550 celule/mmc? (Pag. 433-434) A: A1 B: B1 C: B2 D: C1 E: C2 Vezi raspuns 82. [CS35082] Urmatoarele situatii nu sunt implicate n transmiterea HIV, cu exceptia: (pag.431) A: simpla convietuire cu o persoana infectata cu HIV B: relatii scolare C: folosirea n comun de ace pentru administrarea drogurilor D: strnsul minii E: ntepaturi de insecta Vezi raspuns 83. [CS35083] HIV apartine subfamiliei de virusuri: (pg 423) A: oncovirinae B: lentivirinae C: spumavirinae D: flavovirinae E: alfavirinae Vezi raspuns 84. [CS35084] Dintre principalele celule tinta ale HIV in vivo, fac parte: (pg 423) A: adipocite B: hematii C: hepatocite

D: neuroni E: microglii cerebrale Vezi raspuns 85. [CS35085] Este un coreceptor obligatoriu al HIV: (pg 423) A: p66 B: CXCR4 C: gp120SU D: CCR5 E: gp 41 Vezi raspuns 86. [CS35086] Dintre suferintele indicatoare de SIDA, nu fac parte: (pg 434) A: leucoencefalopatia multifocala progresiva B: toxoplasmoza cerebrala C: cancerul bronhopulmonar primitiv D: criptococoza extrapulmonara E: TBC pulmonara Vezi raspuns 87. [CS35087] Din categoria clinica A la copilul cu HIV, face parte: (pg 446) A: parotidita B: diaree recurenta C: stomatita recidivanta D: encefalopatie HIV E: varicela diseminata Vezi raspuns 88. [CS35088] In cazul expunerii la varicela a unui pacient HIV receptiv se va lua urmatoarea masura: (pg 448) A: zidovudina B: aciclovir C: imunoglobuline specifice D: vaccin anti VVZ E: nu se ia nici o masura Vezi raspuns 89. [CS35089] Testarea HIV e contraindicata la: (pg 443) A: gravide B: bolnavi neoplazici C: persoane cu tulburari de dezvoltare D: copii E: batrani peste 70 ani Vezi raspuns 90. [CS35090] Cea mai frecventa afectiune neoplazica la bolnavii HIV este: (pg 441) A: cancer cervical B: sarcom Kaposi C: limfoame D: boala Hodgkin E: tumori bronsice primitive Vezi raspuns 91. [CS35091] Pneumonia interstitiala limfoida (PIL) sau hiperplazia limfoida interstitiala (HLI) din cadrul infectiei cu HIV (pag.436) A: e mai frecventa la adulti decat la copii B: diagnosticul definitiv se pune prin biopsie pulmonara C: are un prognostic prost D: boala debuteaza brusc, cu tuse cu expectoratie

E: etiologic au fost incriminate HIV si virusul herpes simplex Vezi raspuns 92. [CS35092] In manifestarile hematologice din cadrul infectiei cu HIV (pag.438) A: trombocitopenia imuna (TPI) nu se manifesta mai devreme de varsta de 2 ani B: nu sunt prezente tulburari de coagulare in sindromul de activare macrofagica (hemofagocitoza) C: raportul eritroblasti/celule mieloide este crescut D: modificarile medulare nu sunt caracteristice pentru infectia cu HIV E: caracteristica infectiei cu HIV este limfopenia CD8, dar s-au descris si anemie, neutropenie si trombocitopenie Vezi raspuns 93. [CS35093] Nu sunt celule susceptibile de infectie cu HIV: (pag.427) A: limfocitele T CD4+ B: endoteliul capilar C: uroteliul D: celulele Langerhans E: astrocitele Vezi raspuns 94. [CS35094] Afectarea celulelor NK in HIV determina urmatoarele modificari de laborator: (pag. 427) A: limfopenie B: alterarea citotoxicitatii celulelor T C: aparitia de complexe imune circulante D: alterarea citotoxicitatii celulelor granulare mari E: alterarea raspunsului la alloantigene Vezi raspuns 95. [CS35095] Virusul imunodeficientei umane este un: (pag. 423) A: Oncovirus B: Lentivirus C: Spumavirus D: Herpesvirus E: Paramixovirus Vezi raspuns 96. [CS35096] Celulele cu rol de transportor al HIV de la locul de inoculare la tesuturile limfoide sunt: (pag. 425) A: Limfocitele T CD4 pozitive B: Limfocitele T CD8 pozitive C: Macrofagele D: Celulele dendritice Langerhans E: Limfocitele B Vezi raspuns 97. [CS35097] Care este receptorul celular principal pentru HIV? (pag 423) A: molecula CD4 B: molecula CD8 C: proteina gagMA D: CCR5 E: CXCR4 Vezi raspuns 98. [CS35098] Care sunt cele 3 cai majore de transmitere a virusului HIV? (pag 430) A: digestiva, contact sexual, parenterala B: verticala, parenterala, aerogena C: contact sexual, parentera, vertical

D: digestiva, aerogena, contact sexual E: verticala, patrenteala, digestiva Vezi raspuns 99. [CS35099] Manifestarea renala caracteristica a infectiei Hiv este: (Pag 437-438) A: Amiloidoza B: Glomerulonefrita extramembranoasa C: Hialinoza segmentara si focala maligna D: Glomerulonefritele proliferative difuze E: Microangiopatia trombotica Vezi raspuns 100. [CS35100] Poate fi folosit ca un marker surogat al infectiei HIV: (Pag 441) A: Numarul celulelor T CD4 B: Numarul celulelor T CD8 C: Raportul CD4/CD8 D: Raportul CD8/CD4 E: Nu exista un merker surogat al infectiei HIV Vezi raspuns 101. [CS35101] Virusul imunodeficientei umane: (pag. 422) A: Produce o infectie acuta, reversibila, cu distrugerea progresiva a mecanismelor de aparare a gazdei; B: Duce la instalarea sindromului de imunodeficienta dobandita, dupa cateva luni; C: Produce o infectie cronica, reversibila, cu distrugerea brusca a mecanismelor de aparare a gazdei; D: Produce o infectie cronica, ireversibila, cu distrugerea progresiva a mecanismelor de aparare a gazdei; E: Duce la instalarea sindromului de imunodeficienta dobandita, in cateva zile Vezi raspuns 102. [CS35102] Referitor la raspunsul imun umoral in HIV,sunt adevarate urmatoarele: (pag. 426) A: Anticorpii fata de proteinele virale apar la 8-14 saptamani fata de momentul infectant; B: Toate tipurile de anticorpi apar aproape concomitant; C: Anticorpii anti-p24 au rol protector; D: Anticorpii neutralizanti anti-p120 apar precoce; E: Sinteza anticorpilor are un caracter ascendent, ca in stadiile finale sa se mentina in platou Vezi raspuns 103. [CS35103] Proteinele accesorii sunt, cu exceptia: (pag. 423) A: Vpr B: Vpu C: Nef D: Vif E: Tat Vezi raspuns 104. [CS35104] In cadrul transcriptiei si translatiei, produs timpuriu este: (pag.424) A: Gag B: Env C: Vif D: Tat E: Vpu Vezi raspuns 105. [CS35105] HIV este sensibil la urmatoarele substante chimice cu exceptia: (pag.425) A: hipoclorit de sodiu 0,1% B: apa oxigenata

C: iodofori D: radiatii UV E: alcool etilic 50-70% Vezi raspuns 106. [CS35106] Alegeti afirmatia gresita despre raspunsul imun in infectia cu HIV: (pag. 426427) A: celulele CD4+ (Th) de tip 1 secreta IFN B: celulele Th2 secreta IL-4, IL-5, IL-10 C: celulele Th1 intervin in raspunsul imun umoral D: raspunsul in limfocitele CD4+ helper este primul care dispare dupa infectia primara cu HIV E: mecanismele imunologice in infectia HIV cuprind si pierderea clonelor de celulele T CD8+ citotoxice HIV-specifice Vezi raspuns 107. [CS35107] Ordinea descrescatoare a frecventei manifestarilor renale la bolnavii cu infectie HIV este: (pag.437) A: proteinurie, piurie, microhematurie, infectii urinare, macrohematurie B: infectii urinare, proteinurie, microhematurie, macrohematurie, piurie C: proteinurie, piurie, infectii urinare, microhematurie, macrohematurie D: infectii urinare, proteinurie, piurie, microhematurie, macrohematurie E: infectii urinare, piurie, microhematurie, proteinurie, macrohematurie Vezi raspuns 108. [CS35108] Principala cauza de cecitate la un bolnav infectat HIV-SIDA este: (pag 440) A: Toxoplasmoza retiniana B: Retinita cu citomegalovirus C: Retinita candidozica D: Pneumocistoza E: Necroza retiniana acuta Vezi raspuns 109. [CS35109] Neoplazia oportunista cea mai frecventa in cazul bolii HIV-SIDA este: (pag 441) A: Limfoamele Hodgkin B: Limfoamele non - Hodgkiniene C: Sarcomul Kaposi D: Limfomul Burkitt E: Cancerul bronhopulmonar Vezi raspuns 110. [CS35110] In HIV, urmatorii anticorpi au rol protector: (p.426) A: anti gp 160 B: anti p24 C: anti gp120 D: anti p18 E: anti p124 Vezi raspuns 111. [CS35111] In HIV, modificari ale sistemului nervosa apar cu o frecventa: (p.438) A: 20-30% B: 40-50% C: 60-80% D: 80-100% E: 60-100% Vezi raspuns 112. [CS35112] Urmatoarele afirmatii in legatura cu componetele HIV sunt adevarate, cu

exceptia: (423) A: matricea tapeteaza interiorul virionului si contine proteina MA (p17) si proteaza virala (PROT); B: factorul negativ Nef determina reducerea exprimarii CD4 la suprafata celulei, pertubarea activarii celulelor T, stimularea infectiozitatii HIV; C: gena minora Gag codifica proteinele capsidei; D: absenta Vif duce la imposibilitatea sintezei AND proviral, in ciuda posibilitatii patrunderii virusului in celula E: Tat este responsabila de activarea transcriptiei. Vezi raspuns 113. [CS35113] In ce categorie clinico-imunologica se incadreaza o persoana cu HIV ce prezinta adenopatie persistenta generalizata si un nivel al limfocitelor CD4 de 250 celulemmc? (pag. 433) () A: A1 B: A2 C: B2 D: C2 E: C3 Vezi raspuns 114. [CS35114] Urmatorii markeri clinico-biologici se coreleaza cu un prognostic negativ la persoanele infectate cu HIV, cu exceptia: () A: involutia adenopatiei persistente generalizate B: prezenta si persistenta manifestarilor constitutionale (febra, scadere ponderala, diaree trenamta, etc) C: nr mic al limfocitelor CD4 (<200mmc) D: reaparitia antigenului p24 E: nivelul mic al ARN-HIV plasmatic (<400 copiiml) Vezi raspuns 115. [CS35225] Deficitul imunitar din infectia HIV este cel mai fidel reflectat de: () A: scaderea numarului de celule CD4 B: test Western blot pozitiv C: intradermoreactie la tuberculina negativa D: Hipergamaglobulinemie E: cresterea nivelului plasmatic al ARN-HIV Vezi raspuns 116. [[CS][42]] Care este prima proteina ce se acumuleaza la niveluri detectabile intr-o celula infectata cu HIV? (35042) A: rev B: vif C: tat D: nef E: gag Vezi raspuns 117. [CM35001] n etapa timpurie si medie a infectiei cu HIV: (pag 425) A: nivelul circulant al HIV e mai mic dect nivelul din ganglionii limfatici B: antigenele virale plasmatice sunt detectabile la titruri mari C: nivelul ARN-HIV scade D: ARN-HIV nregistreaza niveluri ondulante timp de luni/ani E: nivelul limfocitelor T CD4+ scade la 200-300/ mm cub Vezi raspuns 118. [CM35002] n privinta consecintelor imunopatologice ale infectiei cu HIV, urmatoarele afirmatii nu sunt adevarate: (pag 427) A: se produce o sadere selectiva a celulelor T CD4+

B: numarul limfocitelor T CD8+ este crescut n stadiul terminal C: cresterea numarului limfocitelor T CD8+ are semnificatie prognostica negativa D: proteina SUgp120 intervine n apoptoza limfocitelor T CD4+ E: se produce hipogammaglobulinemie ca urmare a afectarii celulelor B Vezi raspuns 119. [CM35003] n legatura cu transmiterea pe cale sexuala a infectiei cu HIV sunt adevarate urmatoarele: (pag 430) A: raporturile homosexuale au cea mai mare pondere n transmiterea infectiei B: riscul de transmitere a HIV n cursul unui contact sexual vaginal neprotejat e mai mic dect n cazul altor BTS C: probabilitatea de transmitere a infectiei HIV de la partenerul seropozitiv la partenera neinfectata e mai mare dect n situatia inversa D: circumcizia reprezinta un factor de risc E: sexul oral constituie o cale de transmitere a infectiei cu HIV Vezi raspuns 120. [CM35004] n infectia primara cu HIV: (pag 432) A: toti indivizii infectati prezinta sindrom retroviral acut B: numarul de limfocite T CD4+ se prabuseste pna la nivelul de 200-300/ mm cub C: testele serologice se pozitiveaza ntr-un interval cuprins ntre 3-12 saptamni de la infectare D: manifestarile clinice sunt nespecifice E: "set-point"-ul se stabileste la cca 6 luni de la infectie Vezi raspuns 121. [CM35005] Referitor la stadiul simptomatic al infectiei cu HIV, urmatoarele afirmatii sunt false: (pag 432-433) A: cea mai frecventa localizare a adenopatiei persistente generalizate este cea retroperitoneala B: n stadiul simptomatic timpuriu limfocitele CD4+ ating un nivel mai mic de 500/ mm cub C: un numar de limfocite CD4+ sub 200/ mm cub semnifica SIDA D: se considera SIDA atunci cnd numarul de limfocite CD4+ scade sub 50/ mm cub E: ganglionii din limfadenopatia persistenta generalizata sunt asimetrici, duri, cel mai frecvent localizati la nivel cervical, submandibular si occipital Vezi raspuns 122. [CM35006] Tuberculoza pulmonara, ca boala indicatoare de SIDA: (PAG 435) A: este cea mai frecventa infectie oportunista B: la nivel global se nregistreaza o scadere a prevalentei tuberculozei la persoanele HIV pozitive C: poate sa apara n orice stadiu al infectiei cu HIV D: se caracterizeaza prin leziuni cu localizare apicala, cu evolutie frecventa spre escavare E: reactiile cutanate la tuberculina sunt de regula negative n stadiul de SIDA Vezi raspuns 123. [CM35007] In ce situatii pot sa apara rezultate serologice indeterminate in diagnosticul infectiei cu HIV: (pag 442) A: la bolnavii infectati cu HIV-1 cu raspuns imunologic atipic B: scaderea titrului p24 C: transplante de organ D: seroconversie in curs de desfasurare cu p24 deja aparut E: prezenta unor autoanticorpi in boli autoimune Vezi raspuns 124. [CM35008] Referitor la PIL/HLI, alegeti variantele corecte: (pag 436) A: sunt mai frecvente la adulti decat la copii B: in etiologia lor au fost incriminati HIV si VEB C: modificarile stetacustice pot lipsi

D: sunt incluse in definitia cazului SIDA E: se asociaza infiltratele limfoide ale altor organe Vezi raspuns 125. [CM35009] In privinta suferintelor renale din infectia cu HIV sunt adevarate urmatoarele: (pag 437-438) A: suferinta renala semnificativa este foarte frecventa B: nefropatia asociata cu HIV este manifestarea caracteristica C: nefropatia asociata HIV se insoteste de cresterea severa a tensiunii arteriale D: glomerulonefritele proliferative difuze au un prognostic mai bun decat nefropatia HIV E: glomerulonefrita extramembranoasa apare la bolnavii cu PTI sau sindrom hemolitic uremic Vezi raspuns 126. [CM35010] Care dintre urmatoarele afirmatii sunt false cu referire la toxoplasmoza cerebrala in cadrul infectiei cu HIV: (pag 438-439) A: se poate prezenta cu paraplegie, parapareza B: imaginea CT sugestiva este abcesul unic cu o zona centrala hipodensa C: efectul de masa lipseste D: diagnosticul se pune pe testele serologice si izolarea parazitului E: se poate prezenta cu tulburari de constienta si/sau epilepsie generalizata Vezi raspuns 127. [CM35011] Leucoencefalopatia multifocala progresiva: (pag 439) A: este produsa prin reactivarea papilomavirusului JC B: se caracterizeaza printr-un proces de demielinizare la nivelul SNC C: simptomatologia se instaleaza brutal D: debutul este febril E: are o evolutie marcata de deteriorare intelectuala progresiva Vezi raspuns 128. [CM35012] Encefalopatia HIV: (pag 439) A: e produsa prin actiunea directa a HIV B: primele manifestari sunt tulburarile cognitive de tip subcortical frontal C: frecvent se produce stabilizarea fenomenelor neuropsihice D: frecvent evolutia e spre dementa frontala si mutism E: aspectul RMN e de leucoencefalopatie focala Vezi raspuns 129. [CM35013] Sarcomul Kaposi: (pag 441) A: e cea mai frecventa neoplazie oportunista in infectia cu HIV B: cea mai mare incidenta se inregistreaza in Africa C: agentul etiologic este VHH2 D: leziunea cutanata elementara este pustula E: examenul histopatologic evidentiaza celule fuziforme in dermul profund si jonctiunea dermo-hipodermica Vezi raspuns 130. [CM35014] Identificati afirmatiile false cu privire la sarcomul Kaposi: (pag 441) A: grupul cu cel mai mare risc e reprezentat de barbatii homosexuali B: mucoasa bucala este foarte rar interesata C: leziunea initiala este difuz delimitata, pruriginoasa D: factorul incriminat in etiologie este VHH8 E: structurile nervoase reprezinta cea mai frecventa localizare Vezi raspuns 131. [CM35015] In ce priveste numaratoarea limfocitelor ca tehnica in diagnosticul infectiei cu HIV: (pag 441) A: este un slab indicator al prognosticului

B: este influentata de variatii sezoniere si diurne C: un procent <14 corespunde unui numar de <200 limfocite/ mm cub D: are valoare in orientarea diagnosticului diferential al suferintelor bolnavului E: este interzisa utilizarea numaratorii limfocitelor ca marker surogat la bolnavii care refuza testarea Vezi raspuns 132. [CM35016] Cu referire la testele serologice utilizate in diagnosticul infectiei cu HIV, sunt corecte urmatoarele afirmatii: (pag 442) A: in mod curent detectarea anticorpilor anti-HIV-1 si anti-HIV-2 se face prin tehnica RIA B: ELISA necesita un test de confirmare C: pentru un rezultat serologic pozitiv este suficient testul ELISA repetat pozitiv si o singura banda prezenta la Western Blot D: rezultate fals pozitive apar la nou-nascutii neinfectati ai mamelor HIV-pozitive E: la nou-nascut nu se folosesc testele serologice de screening pentru diagnosticul infectiei cu HIV Vezi raspuns 133. [CM35017] Rezultate fals negative ale testelor serologice utilizate in diagnosticul infectiei cu HIV apar in urmatoarele situatii: (pag 442) A: boli autoimune B: persoane cu agammaglobulinemie C: consecutiv vaccinarilor experimentale D: la bolnavii infectati cu tulpini din grupul 0 E: in perioada ferestrei imunologice Vezi raspuns 134. [CM35018] Pneumonia cu Pneumocistis carinii: (pag. 435) A: este asociata cu o imunodepresie severa (CD4< 200/mm cub) B: incidenta ei e in crestere C: clinic, se caracterizeaza prin tetrada febra, dispnee, tahipnee, tuse cu expectoratie sanghinolenta D: radiologic afectarea e bilaterala E: tipic debuteaza periferic, cu extensie spre hil Vezi raspuns 135. [CM35019] Celule susceptibile de infectie cu HIVsunt: (pag 425) A: Limfocite T CD4+ B: Monocite/macrofage C: Oligodendrocite D: Endoteliul capilar E: Fibrele actinomiozitice Vezi raspuns 136. [CM35020] Mecanismele imunologice ale HIV cuprind: (pag 426) A: formarea de anatoxine B: pierderea clonelor de celule T CD4+ HIV specifice C: pierderea clonelor de celule T CD8 D: citotoxice HIV specifice E: acumularea timpurie de LTC HIV specifice Vezi raspuns 137. [CM35021] HIV se transmite pe 3 cai majore, care sunt acestea: (pag 430) A: vertical B: orizontal C: parenteral D: postprandial E: contacte sexuale Vezi raspuns

138. [CM35022] Constituie factori de amplificarea riscului infectiei cu HIV: (pag 431) A: ntepaturile/taieturile profunde B: prezenta urmelor de snge vizibile pe instrumentar C: accidentele penetrante cu materiale contaminate cu snge arterial sau venos D: marimea inoculului E: decesul bolnavului-sursa n urmatoarele 2 luni de la accident Vezi raspuns 139. [CM35023] Examenele de laborator cu confirmarea infectiei cu HIV se bazeaza pe: (pag 441-442) A: detreminarea anticorpilor specifici anti-HIV (teste curente, de screening) B: evidentierea antigenului p24 C: detectarea ADN proviral sau a ARN-HIV prin teste de amplificare genetica (PCR) D: detectarea ADN proviral sau a ARN-HIV prin teste de amplificare genetica (ELISA) E: cultivarea HIV Vezi raspuns 140. [CM35024] Virusul imunodeficientei umane: (pg.422) A: produce o infectie cronica B: produce o infectie reversibila C: distruge imediat mecanismele de aparare ale gazdei D: duce la instalarea sindromului de imunodeficienta dobandita E: toate variantele de mai sus Vezi raspuns 141. [CM35025] La microscopia electronica HIV apare: (pg.423) A: ca particule sferice B: de 90-120 microm C: cu proiectii exterioare D: de 90-120 picom E: fara invelis extern Vezi raspuns 142. [CM35026] Sunt atasate invelisului extern al HIV: (pg.423) A: proteina MA(p17) B: proteina externa(SU gp120) C: proteina transmembranara(TM gp41) D: proteina nucleocapsidiala(NC p9) E: proteina capsidiala(CA p24) Vezi raspuns 143. [CM35027] Genomul HIV-ului: (pg.423) A: este format din doua molecule de ADN B: contine 9 gene C: gena gag codifica proteinele capsidei D: gena pol codifica proteinele capsidei E: gena env codifica glicoproteinele externe Vezi raspuns 144. [CM35028] Proteinele reglatoare din genomul HIV-ului sunt: (pg423) A: Vif B: Tat C: Nef D: Vpr E: Rev Vezi raspuns 145. [CM35029] Etape ale ciclului replicativ al HIV sunt: (pg.423-424)

A: Exprimarea genelor B: Integrarea C: Asamblarea D: Reverstranscrierea fidela E: Atasarea de molecula de CD8 Vezi raspuns 146. [CM35030] Atasarea si penetrarea HIV in interiorul celulei presupun: (pg.423-424) A: legarea proteinelor pol de receptorii specifici ai celulei-gazda B: legarea proteinelor env de receptorii specifici ai celulei-gazda C: existenta unor receptori celulari tip CD4 D: existenta unor receptori celulari tip CD8 E: existenta unor receptori de chemokine Vezi raspuns 147. [CM35031] Urmatoarele afirmatii sunt adevarate, cu exceptia: (pg.424) A: Genele timpurii se exprima in mod Rev-dependent B: mARN codifica genele timpurii C: Tat, Rev si Nef sunt gene timpurii D: gag,pol si env sunt gene tarzii E: pentru codificarea genelor tarzii este necesara exprimarea genei Nef Vezi raspuns 148. [CM35032] Urmatoarele afirmatii referitoare la ciclul replicativ al HIV nu sunt adevarate: (pg.424) A: LTR5 are rol de promotor B: LTR3 are rol de promotor C: ARN-polimerazaII realizeaza translatia ADN-ului proviral D: proteinele reglatoare sunt traduse din ARNm de dimensiuni mici E: proteinele constitutionale sunt traduse din ARNm de mici dimensiuni Vezi raspuns 149. [CM35033] Variabilitatea genetica aHIV are drept urmari: (pg.424) A: Aparitia de virusuri hipermutante B: Aparitia unor cvasi-specii C: Cresterea virulentei D: dezvoltarea unei terapii eficiente E: Aparitia unor tulpini sensibile la medicatia antiretrovirala Vezi raspuns 150. [CM35034] La bolnavii cu SIDA se izoleaza mai frecvent: (pg.424-425) A: Tulpini cu rata replicativa redusa B: tulpini cu rata replicativa inalta C: tulpini inductoare de sincitii D: tulpini cu rata replicativa medie E: tulpini neinductoare de sincitii Vezi raspuns 151. [CM35035] HIV-ul este sensibil la: (pg.425) A: formol 1% B: radiatii UV in doze mici C: radiatii UV in doze mari D: apa oxigenata E: iodofori Vezi raspuns 152. [CM35036] In legatura cu suferintele endocrine ale bolnavului HIV/SIDA (pag.440) A: Insuficienta suprarenaliana este frecvent exprimata clinic B: Infiltratele limfomatoase sunt cauza de lezare hipofizara C: Hipogonadismul este frecvent intalnit in fazele avansate ale infectiei HIV

D: Procesele tumorale afecteaza mai ales suprarenalele si tiroida E: T3 scazut reprezinta factor de prognostic sever in SIDA Vezi raspuns 153. [CM35037] Modificari metabolice in sdr. casectizant sunt: (pag.440-441) A: Cresterea trigliceridelor circulante B: Cresterea activitatii lipoproteinlipazei C: Scaderea clearance-ului lipidic D: Scaderea lipogenezei hepatice de novo E: Scaderea depunerilor lipidice Vezi raspuns 154. [CM35038] In ceea ce priveste diagnosticul HIV: (pag.442) A: Testul ELISA are specificitate si sensibilitate mai mari ca Western Blot B: Testul Western Blot are sensibilitate mai mare decat ELISA C: Testul Western Blot foloseste proteine virale realizate prin tehnici de recombinare D: Testul ELISA are valoare predictiva mai scazuta la populatia cu incidenta mica a infectiei HIV E: Testul Western Blot este mai specific ca ELISA Vezi raspuns 155. [CM35039] Numaratoarea limfocitelor CD4, la bolnavul cu HIV: (pag.441) A: Orienteaza diagnosticul diferential al infectiilor bolnavului B: Nu reprezinta un indicator de prognostic C: Permite incadrarea bolnavului in categorii clinice D: Este luata in considerare la initierea tratamentului antiretroviral E: Ofera o baza pentru profilaxia infectiilor oportuniste Vezi raspuns 156. [CM35040] Aparitia sarcomului Kaposi este favorizata de: (pag.441) A: Factori hormonali B: Imunodepresie C: Factori medicamentosi D: Factori genetici E: Factori toxici Vezi raspuns 157. [CM35041] Definitia sdr.casectizant include: (pag.440) A: Scadere ponderala involuntara de cel putin 10% B: Absenta oricarei infectii C: Febra prelungita mai mult de 2 saptamani D: Diaree intermitenta E: Scadere ponderala involuntara de cel putin 20% Vezi raspuns 158. [CM35042] Rezultate fals negative in diagnosticul serologic HIV apar (pag.442) A: La cei infectati cu tulpini cu omologie genetica scazuta cu HIV-1 B: La persoane cu agamaglobulinemie C: In prezenta unor alloanticorpi incrucisati (sarcina, transfuzii sanguine) D: In prezenta unor autoanticorpi in boli autoimune E: In perioada ferestrei imunologice Vezi raspuns 159. [CM35043] Numarul de celule TCD4+ este influentat de urmatorii factori: (pag.441) A: Varsta B: Sex C: Variatii diurne D: Corticoterapie E: Rasa

Vezi raspuns 160. [CM35044] Sarcomul Kaposi: (pag.441) A: Este mai frecvent in Europa si SUA decat in Africa B: Este frecvent intalnit la copii C: Se considera ca are o etiologie virala D: Este neoplazia oportunista cea mai frecventa in infectia HIV E: Localizarile nervoase sunt rare Vezi raspuns 161. [CM35045] In infectia HIV, detectarea antigenului p24: (pag.442) A: Are sensibilitate mare B: Este utila in supravegherea evolutiei bolii C: Nu este un test specific D: Nu este utila la persoane cu debut recent al infectiei E: Se face prin teste imunoenzimatice (ELISA) Vezi raspuns 162. [CM35046] Proteinele reglatoare ale HIV sunt (Pag. 423) A: Tat B: Gag C: Rev D: Vpu E: Env Vezi raspuns 163. [CM35047] Functiile proteinei Vpu sunt urmatoarele: (Pag. 423) A: Exprimarea unui subset de mARN B: Modularea joasa a CD4 C: Ajuta replicarea HIV in macrofage D: Eliberarea virionilor de la suprafata celulelor infectate E: Blocarea diviziunii celulare Vezi raspuns 164. [CM35048] Principalele celule-tinta ale HIV in vivo sunt: (Pag. 423) A: Monocitele B: Trombocitele C: Celulele dendritice D: Microgliile cerebrale E: Celulele epidermale Vezi raspuns 165. [CM35049] Genele tarzii ale HIV sunt: (Pag. 424) A: Gag B: Rev C: Env D: Vpu E: Pol Vezi raspuns 166. [CM35050] HIV este sensibil la: (Pag. 425) A: Formol 0,1% B: Hipoclorit de sodiu 0,1% C: Radiatii gamma D: Cloramina E: Iodofori Vezi raspuns 167. [CM35051] Mecanismele virale de slabire a raspunsului imunologic sunt: (Pag. 426)

A: Rezervorul stabil de celule T CD4+ infectate latent cu tulpini HIV B: Variabilitatea genetica a HIV C: Pierderea clonelor de celule T CD4+ HIV specifice D: Inhibarea productiei de molecule MHC I E: Pierderea clonelor de celule T CD8+ citotoxice HIV specifice Vezi raspuns 168. [CM35052] Lichidele si secretiile implicate in transmiterea HIV sunt : (Pag. 430) A: Saliva B: Lacrimile C: Sangele D: Sperma E: Secretiile vaginale Vezi raspuns 169. [CM35053] Sunt considerati in stadiul de SIDA toti bolnavii infectati HIV care au: (Pag. 433) A: Limfocitele T CD4+ intre 200 si 500/mm B: Limfocitele T CD4+ sub 200/mm C: Limfocitele T CD4+ intre 14 si 18% din totalul limfocitelor D: Limfocitele T CD4+ sub 50/mm E: Limfocitele T CD4+ sub 14% din totalul limfocitelor Vezi raspuns 170. [CM35054] Categoria clinica C a infectiei cu HIV la adult poate include: (Pag. 434) A: Candidoza traheala B: Leucoplakia paroasa orala C: Candidoza orofaringiana D: Carcinomul cervical in situ E: Tuberculoza pulmonara Vezi raspuns 171. [CM35055] La un nivel al limfocitelor T CD4+ sub 200/mm pot aparea predominant urmatoarele afectiuni respiratorii: (Pag. 434) A: Pneumonia cu Pneumocystis carinii B: Pneumonia cu bacil piocianic C: Citomegaloviroza D: Criptococoza pulmonara E: Aspergiloza pulmonara Vezi raspuns 172. [CM35056] Tetrada caracteristica pneumoniei cu Pneumocystis carinii este compusa din: (Pag. 435) A: Febra B: Dispnee C: Sputa muco-purulenta D: Tahipnee E: Tuse neproductiva Vezi raspuns 173. [CM35057] Toxoplasmoza cerebrala la bolnavii infectati cu HIV se caracterizeaza prin: (Pag. 438-439) A: Forma abcedata focalizata se manifesta prin hemiplegie,hemipareze si sindrom cerebelos B: La examenul CT se observa abcese multiple,cu o zona centrala hiperdensa C: Apare prin reactivarea chisturilor de Toxoplasma gondii ,in contextul scaderii imunitatii D: La examenul CT se observa abcese multiple,cu o zona centrala hipodensa E: Testele serologice au valoare diagnostica in toxoplasmoza cerebrala Vezi raspuns

174. [CM35058] Referitor la sarcomul Kaposi,sunt adevarate urmatoarele afirmatii: (Pag. 441) A: Aparitia bolii este favorizata de imunodepresie si factori hormonali B: Leziunea initiala este bine delimitata,angiomatoasa,rosie-violacee,pruriginoasa C: Forma localizata pe trunchi are aspectul de pom de Craciun D: Manifestarile cutanate pot lipsi uneori,in favoarea celor viscerale E: Examenul histopatologic evidentiaza celule fuziforme in dermul superficial si mijlociu Vezi raspuns 175. [CM35059] Virusul imunodeficientei umane produce: (p.423) A: distrugerea progresiva a mecanismelor de aparare a gazdei B: infectie cronica reversibila C: instalarea rapida a SIDA D: infectie cronica ireversibila E: instalarea in timp(ani) a SIDA Vezi raspuns 176. [CM35060] Pe baza patogeniei si divergentelor genetice retrovirusurile se impart in urmatoarele subfamilii: (p.423) A: plasmodivirusuri B: oncovirusuri C: herpesvirusuri D: lentivirusuri E: spumavirusuri Vezi raspuns 177. [CM35061] Celulele tegumentare susceptibile de infectie cu HIV sunt: (p.425) A: limfocite TCD4+ B: cellule Langerhans C: oligodendrocite D: fibroblaste E: epiteliul renal Vezi raspuns 178. [CM35062] Celulele sistemului nervos susceptibile de infectie cu HIV sunt: (p.425) A: endoteliul capilar B: epiteliul renal C: fibroblaste D: epiteliul interstitial E: oligodendrocite Vezi raspuns 179. [CM35063] Celulele hematopoietice susceptibile de infectie cu HIV sunt: (p.425) A: limfocite TCD4+ B: monocite C: fibroblaste D: limfocite B E: promielocite Vezi raspuns 180. [CM35064] In fazele initiale ale infectiei cu HIV: (p.425) A: ggl B: HIV se localizeaza principal in celulele foliculare dendritice din centrii germinativi C: infectia cu HIV este stabilita solid in structurile limfoide D: ggl E: in structurile limfoide, multiplicarea virala este stopata Vezi raspuns 181. [CM35065] HIV este sensibil la urmatoarele substante chimice: (p.425) A: alcool etilic 50-70%

B: formol 0,1% C: cloramina D: apa oxigenata E: hipoclorit de potasiu 0,1% Vezi raspuns 182. [CM35066] HIV este rezistent la urmatoarele : (p.425) A: radiatii gamma B: radiatii ultraviolete C: derivati de fenol D: glutaraldehida E: formol 0,1% Vezi raspuns 183. [CM35067] HIV este sensibil la urmatoarele substante chimice: (p.425) A: saruri de amoniu cuaternar B: iodoforii C: hipoclorit de sodiu 0,1% D: derivati de fenol E: nu exista substante chimice la care HIV sa fie sensibil Vezi raspuns 184. [CM35068] Celulele sistemului nervos susceptibile de infectie cu HIV sunt: (p.425) A: astrocite B: microglii cerebrale C: oligodendrocite D: macrophage E: celulele sistemului nervos nu sunt susceptibile de infectie cu HIV Vezi raspuns 185. [CM35069] Alte celule susceptibile de infectie cu HIV sunt: (p.425) A: epiteliul renal B: osteocite C: cellule din retina, cervix, colon D: linii celule tumorale din creier, colon, ficat E: celule oxintice Vezi raspuns 186. [CM35070] In stadiul tardiv al infectiei cu HIV: (p.425) A: reteaua celulelor dendritice foliculare se dezorganizeaza B: reteaua celulelor dendritice foliculare se reorganizeaza C: cantitati mici de HIV se revarsa in circulatie D: cantitati mari de HIV se revarsa in circulatie E: captarea virusului slabeste Vezi raspuns 187. [CM35071] Urmatoarele afirmatii sunt corecte: (pg.425) A: Celulele Langerhans poseda CCR5, coreceptorul pentru tulpinile M-tropice B: Celulele dendritice Poseda CXCR4, coreceptorul pentru tulpinile T-Tropice C: Celulele Langerhans au rol si in diseminarea secundara a HIV D: Diseminarea LCD4+ are loc ulterior aparitiei raspunsului imunologic HIV-specific eficient E: Celulele sensibile la infectie sunt , in general, cele ce exprima pe suprafata receptori CD4 si coreceptori. Vezi raspuns 188. [CM35072] In fazele initiale ale infectiei cu HIV: (pg.425) A: Celulele mononucleare circulante contin cantitati mult mai amri de HIV decat ggl B: Are loc o transmitere a HIV intre celulele limfoide ganglionare vecine C: In structurile limfoide are loc o multiplicare virala continua la rate inalte

D: In aceasta perioada testele de screening pentru detectia Ac anti-HIV nu permit confirmarea infectiei E: In aceasta perioada testele de screening pentru detectia Ac anti-Hiv permit confirmarea infectiei Vezi raspuns 189. [CM35073] Care dintre urmatoarele afirmatii cu privire la etapele timpurii si medii ale infectiei cu Hiv sunt false? (pg.425) A: Marimea "punctului fix" al ARN-HIV este predictiva pentru rata progresiei infectiei B: Nivelul plasmatic al Ag virale creste peste limita detectiei C: Nivelul de ARN-HIV este foarte scazut D: Nivelul de ARN-HIV este stabil timp de luni/ani de zile E: Titrul HIV nu este detectabil prin culturi virale Vezi raspuns 190. [CM35074] In stadiul tardiv al infectiei cu HIV: (pg.425) A: apar cantitati mari de HIV in circulatie B: creste captarea virulsului C: ganglionii limfatici se reorganizeaza D: scad mononuclearele cu provirus din sangele periferic E: creste incarcatura virala plasmatica Vezi raspuns 191. [CM35075] Anticorpii neutralizanti anti-gp 120: (pg.426) A: Au rol protector B: Apar precoce dupa infectie C: Apar dupa reducerea viremiei initiale D: Apar in timpul sindromului clinic acut E: Curba descendenta a nivelului lor incruciseaza curba ascendenta a incarcaturii virale Vezi raspuns 192. [CM35076] Raspunsul imun umoral (pg.425-426) A: reprezinta productia de Ac fata de diversele proteine virale B: Aproape toate tipurile de Ac apar concomitent la 3-12 luni fata de momentul infectant C: Are variatii periodice pana in stadiile finale ale infectiei D: In stadiile finale ale infectiei apare o curba ascendenta a incarcaturii virale E: Ac anti-gp 120 apar inaintea reducerii viremiei initiale Vezi raspuns 193. [CM35077] Afirmatiile urmatoare sunt false, cu exceptia: (pg. 426) A: LT helper1 scad raspunsul LTcitotoxice B: LT helper2 determina scaderea productiei de Ac C: In cadrul infectiei primare apar LTh secretoare de limfokine D: Raspunsul in LTc devine ineficient datorita deficitului de LTh E: LTc sunt secretoare de citokine Vezi raspuns 194. [CM35078] Raspunsul de tip Th1 fata de HIV: (pg. 426) A: Consta in proliferarea L CD8+ fata de p24 si gp 160 a HIV-1 B: Consta in mentinerea proliferarii L CD4+ fata de p24 si gp160 a HIV-1 peste 2 ani C: este primul care dispare dupa infectia primara D: Consta in amplificarea raspunsului LTC E: scade si determina stagnarea raspandirii HIV in organism Vezi raspuns 195. [CM35079] Urmatoarele afirmatii cu privire la LCD8+ sunt adevarate: (pg.426) A: Exista LTC CD8+ HIV-specifice B: Elibereaza molecule citotoxice si chemokine C: Au rol in supresia transcriptiei virale in celulele infectate

D: Aparitia lor duce la cresterea reprlicarii virale E: Duc la cresterea L CD4+ Vezi raspuns 196. [CM35080] Urmatoarele molecule sunt produse de L CD8+: (pg. 426) A: Limfokine B: Chemokine C: Molecule citotoxice D: Citokine E: interleukine Vezi raspuns 197. [CM35081] PRintre mecanismele de slabire a raspunsului sistemului imun se numara: (pg.426) A: Inhibarea productiei de molecule MHC I B: Aparitia clonelor de celule T CD4+ HIV specifice C: Aparitia clonelor de celule T CD8+ citotoxice HIV-specifice D: Variabilitatea genetica a HIV E: Aparitia unui rezervor stabil de celule T CD4+infectate latent si capabile de replicare Vezi raspuns 198. [CM35082] Non-progresorii de durata: (pg.428) A: Nu au manifestari clinice HIV-asociate B: Au un raspuns foarte puternic in L CD8+ HIV-specifice C: Numarul de L CD4+ este in limite normale D: Raspunsul LT citotoxice este puternic E: Au un sistem imun incapabil sa tina sub control HIV Vezi raspuns 199. [CM35083] In celulele infectate s-au observat urmatoarele forme de ADN viral: (pagina 424) A: ARN liniar flancat de o LTR localizat in citoplasma B: ADN liniar flancat de cele 2 LTR localizat exclusiv in nucleu C: ADN liniar flancat de cele doua LTR localizat in citoplasma D: ADN liniar flancat de cele doua LTR localizat in nucleu E: forme circulare aflate in citoplasma Vezi raspuns 200. [CM35084] HIV este sensibil la: (pagina 425) A: radiatii UV B: alcool etilic 30% C: apa oxigenata D: formol 0,1% E: saruri de amoniu cuaternar Vezi raspuns 201. [CM35085] Medicatia virulostatica folosita in prezent are: ((pagina 425)) A: efect de liza a celulelor infectate B: efecte limitate de instalare a rezistentei microbiene C: instalarea rezistentei microbiene in 0,03% din cazuri D: numeroase efecte adverse E: rezultate remarcabile in tratamentul hiv-sida Vezi raspuns 202. [CM35086] Celule susceptibile de infectia Hiv sunt: ((pagina 425)) A: celulele hepatice B: fibrocite C: oligodendrocite D: limfocite T CD8+ E: celule din colon

Vezi raspuns 203. [CM35087] Mecanisme virale care concura la instalarea infectiei cronice cu virusul HIV sunt: ((pagina 426)) A: variabilitatea genetica HIV B: pierderea clonelor de celule T CD8+ citotoxice C: inhibarea productiei moleculelor MHC I D: Captarea virionilor infectanti in reteaua celulelor dendritice din tesutul epitelial E: acumularea timpurie de LTC HIV specifice Vezi raspuns 204. [CM35088] Perioada de maxima contagiozitate a infectiei Hiv este: ((pagina 430)) A: in timpul primoinfectiei, dupa aparitia anticorpilor anti-HIV B: in timpul primoinfectiei, inaintea aparitiei anticorpilor anti-hiv C: in cazul pacientilor pacientilor homozigoti cu deletia a 32 de perechi de baze(bp) la nivelul genei CCR5 D: in fazele avansate ale infectiei E: in toate fazele contagiozitatea este maxima Vezi raspuns 205. [CM35089] Transmiterea HIV se face extrem de eficient prin: ((pagina 430)) A: transfuzii sange integral B: albumina C: limfocite D: plasma E: gamma-globuline Vezi raspuns 206. [CM35090] Care din urmatoarele sunt proteine reglatoare in structura HIV: () A: gag B: pol C: env D: tat E: rev Vezi raspuns 207. [CM35091] Referitoare la structura HIV sunt adevarate urmatoarele: () A: la microscopie electronica HIV apare ca particule sferice,de talie medie,cu proiectii exterioare B: invelisul extern este format dintr-un dublu strat glucidic C: matricea tapeteaza exteriorul virionului D: capsida virala are forma trapezoidala E: genomul este format din 2 molecule de ADN Vezi raspuns 208. [CM35092] Retrovirusurile se impart,pe baza patogeniei si divergentelor genetice in subfamilii: () A: hepadnaviridae B: oncovirinae C: paramixoviridae D: lentivirinae E: spumavirinae Vezi raspuns 209. [CM35093] Raspunsul imun celular la infectia HIV implica: () A: limfocite CD4+ Th B: limfocite T citotoxice C: limfocite CD8 + supresoare D: limfocite T naive

E: eozinofile Vezi raspuns 210. [CM35094] Celule hematopoietice susceptibile de infectia cu HIV sunt: () A: limfocite T CD4 + B: limfocite B C: celule Langerhans D: promielocite E: astrocite Vezi raspuns 211. [CM35095] Despre toxoplasmoza cerebrala este adevarat ca : (Pag 438) A: apare prin reinfectie B: apare prin reactivare C: CT arata central un inel hipodens D: Are 2 forme : forma abcedata focalizata si encefalita difuza E: CT arata un inel hiperdens Vezi raspuns 212. [CM35096] In infectia HIV, P. carinii prezinta la 10 % modificari radiologice atipice. Acestea sunt : (Pag 435) A: noduli diseminati B: leziuni interstitiale discrete la tomodensitometrie C: infiltrat la baze D: infiltrat la varfuri E: revarsat pleural Vezi raspuns 213. [CM35097] Afirmatiile corecte despre leucoencefalopatia multifocala progresiva sunt : (Pag 439) A: este produsa de picornavirusuri B: provoaca demielinizarea SNC C: simptomele apar in luni de zile D: afecteaza mai ales functiile cognitive E: evolutia este marcata de deteriorare intelectuala progresiva Vezi raspuns 214. [CM35098] Localizarile extrapulmonare ale P. Carinii sunt : (Pag: 435) A: ficat B: rinichi C: retina D: creier E: maduva Vezi raspuns 215. [CM35099] Alegeti afirmatiile false despre poliradiculonevrita : (Pag 439) A: este o afectiune cronica B: se manifesta prin tulburari de sensibilitate proprioceptiva C: bolnavii au areflexie generalizata D: Apare hemipareza E: Apar senzatii dureroase in stadiile finale, la extremitatea membrelor superioare Vezi raspuns 216. [CM35100] Consecintele clinice ale infectiei HIV sunt : (Pagina 427) A: infectii virale cronice active B: hipogammaglobulinemie C: limfopenie D: malignitati E: alterarea clearance-ului splenic ( eritrocite acoperite cu anticorpi ) Vezi raspuns

217. [CM35101] Despre tipurile de virus HIV este adevarat? (pg.425) A: HIV2 domina in vestul Africii B: in vestul Europei si SUA domina tipul HIV1 A C: in Romania cel mai des se intalneste HIV1 B D: HIV 2 are 5 serotipuri E: HIV1 corespunde in 80% cu SIV Vezi raspuns 218. [CM35102] Mecanismele virale prin care Hiv reuseste sa scape de raspunsul imunologic al gazdei sunt? (pg 426) A: Formarea unui rezervor stabil de celul T CD4+ infectate latent cu tulpini HIV, capabile de replicare B: inhibarea productiei moleculelor CMH II C: inhibarea exprimarii coreceptorilor CCCR-5 D: variabilitatea genetica a virusului E: formarea in timp a unor noi tipuri de virus ex Vezi raspuns 219. [CM35103] Prezinta rezistenta si/sau progresie lenta: (pg.428) A: cei care sunt infectati cu virus Hiv cu deletia genei REV B: long-term non-progresorii C: homozigotii pentru deletia a 32 perechi de baze de la nivelul genei CCR5 D: homozigoti pentru deletia a 32 de p de baze de la nivelul genei CXCR4 E: mutatie la nivelul genei SDF 1 Vezi raspuns 220. [CM35104] Legat de transmiterea infectiei Hiv este falsa: (pg430) A: exista 2 modele epidemiologice legate de transmitere B: laptele matern este infectios C: transmiterea in-utero este mai frecventa decat cea perinatala D: globulinele nu prezinta risc E: concentratele de factori de coagulare in prezent sunt sigure Vezi raspuns 221. [CM35105] In fazele initiale ale infectiei HIV: (pag 425) A: ne confruntam cu asa numita fereastra imunologica B: in plasma se detecteaza ARN HIV C: noul nivel de ARN este desemnat ca punct fix(set point) D: infectia poate fi confirmata de prezenta anticorpilor anti-HIV E: incarcatura virala a ggl limfatici o depaseste pe cea a celulelor mononucleare circulante Vezi raspuns 222. [CM35106] Selectati afirmatiile adevarate legate de bolnavii HIV LTNP(long term nonprogressor): (pag 428) A: persoane infectate cu HIV,care nu dezvolta manifestari clinice sub tratament antiviral B: prezinta un raspuns puternic LTC HIV-inhibitor C: toti acesti pacienti au o incarcatura virala sub limita detectiei D: prezinta un raspuns puternic in celule CD4+ Th HIV-1 E: prezinta un raspuns puternic in limfocite T CD8+ Vezi raspuns 223. [CM35107] Conform clasificarii CDC a infectiei HIV,categoria clinica B cuprinde bolnavi care pot prezenta: (pag 434) A: candidoza orofaringiana B: toxoplasmoza cerebrala C: candidoza esofagiana D: listerioza E: purpura trombocitopenica idiopatica

Vezi raspuns 224. [CM35108] Frecventa principalelor manifestari renale la bolnavii cu infectie HIV este: (pag 437) A: microhematurie 3% B: proteinurie 80% C: piurie 50% D: macrohematurie 3% E: proteinurie 50% Vezi raspuns 225. [CM35109] Selectati afirmatiile false legate de anomaliile hematologice asociate infectiei HIV: (pag 438) A: azatioprina si dapsona pot induce anemie medicamentoasa B: hemofagocitoza este caracterizata de o proliferare maligna a macrofagelor C: modificarile medulare sunt caracteristice pentru infectia cu HIV D: HIV poate infecta direct megacariocitele E: celularitatea crescuta medulara nu este caracteristica hemopatiei HIV Vezi raspuns 226. [CM35110] Transmiterea verticala de la gravida infectata cu HIV la produsul de conceptie: (pag 431) A: se poate face prin infectia in utero in 10% din cazuri B: se poate face prin expunere perinatala in 10% din cazuri C: se poate face prin expunere perinatala in 60% din cazuri D: se poate face prin infectia in utero in 60% din cazuri E: este influentata de factori materni,virali,socio-economici si geografici Vezi raspuns 227. [CM35111] Celulele susceptibile la infectia HIV sunt, cu exceptia: (pag 425) A: macrofagele B: celulele din retina C: pneumocitele D: hepatocitele E: fibroblaste Vezi raspuns 228. [CM35112] Genomul viral HIV prezinta urmatoarele proprietati: (pag 423) A: e format din molecule de ADN B: format din 9 gene codificatoare de proteine C: genele gag si pol sunt implicate in diverse etape ale replicarii virale D: genele pot fi majore, reglatoare si accesorii E: e format din 2 molecule de ARN Vezi raspuns 229. [CM35113] Rezistenta la infectia HIV NU e conferita de: (pag 427-8) A: delatii in structura genei CCR5 B: translocatii in structura genei CCR5 C: mutatie la nivelul genei SDF-1 D: deletia genei delta 32 bp E: mutatia genei delta 32 bp Vezi raspuns 230. [CM35114] In transmiterea HIV sunt implicate: (pag 430-1) A: sperma B: albumina C: sange D: secretii vaginale E: vaccin hepatic B

Vezi raspuns 231. [CM35115] Constituie factori de amplificare a riscului la personalul care asigura asistenta medicala a pacientilor HIV: (pag 431) A: starea sistemului imun al receptorului B: accident penetrant cu material contaminat C: decesul bolnavului sursa in maximum 2 luni de la accident D: decesul bolnavului sursa in maximum 1 an de la accident E: tipul tulpinii HIV Vezi raspuns 232. [CM35116] Reprezinta factori de prognostic in evolutia infectiei cu HIV, cu exceptia: (pag 444) A: limfomul Burkitt B: infectie TBC pulmonara C: candidoza orala D: involutia adenopatiei generalizate E: valoarea beta2-macroglobulinei serice Vezi raspuns 233. [CM35117] Infectia primara cu HIV se caracterizeaza dpdv paraclinic () A: seroconversia are loc dupa 3 luni B: viremia este scazuta initial dar creste dupa 6 luni C: de obicei apare o crestere a transaminazelor cu hepatita clinica D: in sg periferic se gasesc limfocite atipice E: dupa 2-3 saptamani, L CD4+ sufera o noua crestere Vezi raspuns 234. [CM35118] In inf primara HIV pot apare () A: rar hepatosplenomegalie B: psihoze C: eruptii cutanate pe fata trunchi D: paralizie de N VII centrala E: meningoencefalita Vezi raspuns 235. [CM35119] Despre afectarea tractului resp in HIV sunt adevarate () A: Pneumoniile sunt mai frecvente ca inf resp superioare acute B: Bronsitele apar doar in stadii tardive C: Otitele medii afecteaza de obicei adultii D: Osteomielita bazei craniului se face frecvent cu pioceanic E: Hiperplaziile nazofaringiene pot apare in std timpurii Vezi raspuns 236. [CM35120] Afectiuni frecvente cand L CD4+ sunt <200/mm3 () A: histoplasmoza B: micobacterii atipice C: criptococoza D: infectii respiratorii cu fungi E: pneumonia cu P carini Vezi raspuns 237. [CM35121] In std cu imunitatea scazuta ,TBC pulmonara sunt carcateristice () A: tendinta la adenopatii hilare cu infiltrare parenchimatoasa B: zonele preferentiale sunt mijlocii inferioare C: rar pleurezii D: tendinta la escavare E: jumatate au culture negative Vezi raspuns

238. [CM35122] Pneumonia cu pn carinii se caracterizeaza prin tetrada clinica () A: durere toracica B: febra C: dispnee D: tahipnee E: tuse neproductiva Vezi raspuns 239. [CM35123] Pneumonia interstitiala limfoida din HIV se asociaza cu infiltrate limfoide ale altor organne () A: adenopatii generalizate B: hipocratism digital C: hipertrofie paratiroidiana D: sd SICCA E: neuropatie periferica Vezi raspuns 240. [CM35124] Din suferintele cardiace din HIV se numara () A: aritmii B: cardiomiopatie hipertrofica C: pericardita limfocitara D: endocardita nonbacteriana E: moarte subita Vezi raspuns 241. [CM35125] Markerii clinici de progresie spre SIDA sunt () A: candidoza orala B: leucoplakie paroasa orala C: progresia adenopatieie generalizate D: febra E: diaree peste 4 saptamani Vezi raspuns 242. [CM35126] Markerii laborator de progresie spre SIDA sunt () A: anticorpii antiHIV specifici B: CD4+ >500/mm3 C: Trombocitopenia D: ARN viral E: B2microglobulina Vezi raspuns 243. [CM35127] Despre particularitati clinice la copiii cu HIV se poate spune () A: de obicei prima boala indicatoare de SIDA este TBC pulmonara B: varsta medie de debut a simptomelor este 2-3 ani C: initial apar manifestari nespecifice D: poate apare citopenie medulara autoimuna frecvent cu afectarea trombocitelor E: cea mai frecventa neoplazie este sarcomul Kaposi Vezi raspuns 244. [CM35128] Factorii de amplificare a riscului de infectare cu HIV (pag.431) A: accidentele penetrante cu materiale contaminate cu singe arterialsau venos B: prezenta urmelor de singe vizibile pe instrumentar C: intepaturile profunde D: decesul bolnavilor-sursa in urmatorii doi ani de la accident E: taieturile superficiale sau tipul tulpinii HIV Vezi raspuns 245. [CM35129] Clinic la pacientii cu sindrom de activare macrofagica apar (pg.438)

A: febra B: hepato-splenomegalie C: adenopatii periferice D: tulburari de coagulare E: adenopatii abdominale Vezi raspuns 246. [CM35130] Suferintele oftalmologice ale segmentului anterior: (pg.440) A: keratoconjunctivale B: pneumocistoza retiniana C: necroza retiniana acuta D: sarcomul Kaposi E: candidoza retiniana Vezi raspuns 247. [CM35131] Capsida virala a HIV contine (pg.423) A: proteina capsidiala B: proteina nucleocapsidiala C: genom viral D: proteina virala E: echipament enzimatic propriu Vezi raspuns 248. [CM35132] Subfamilia oncovirinae cuprinde retrovirusuri asociate cu (pg.423) A: tumori B: leucemie C: boli cronice neurodegenerative D: lentivirusuri E: spumavirusuri Vezi raspuns 249. [CM35133] Mecanismele virale prin care HIV reuseste sa scada raspunsul imunologic sunt: () A: inhibare productiei de molecule MHC1 B: pierderea clonelor de celule TCD4+ HIV specifice C: pierdera clonelor de celule TCD8+ citotoxice HIV specifice D: captare virionilor infectanti in reteaua celulelor dendritice din centrii germinativi ai tesutului limfoid E: acumulare timpurie de LTC HIV specifice in singe Vezi raspuns 250. [CM35134] In etiologia infectioasa a miocarditelor si pericarditelor din HIV au fost incriminati: (Pg. 436) A: M B: Staphylococcus C: Streptococcus D: Cryptococcus E: Pneumococcus Vezi raspuns 251. [CM35135] In HIV poate apare hepatita medicamentoasa prin folosirea de: (Pg. 437) A: Cotrimoxazol B: Ketoconazol C: Izoniazida D: Pirazinamida E: Penicilina Vezi raspuns 252. [CM35136] Trombocitopenia in HIV poate fi consecinta: (Pg. 438)

A: Distructiei mediata imunologic B: Hipersplenismului C: Hematopoiezei ineficiente D: Pierderilor sanguine E: Efectelor adverse medicamentoase Vezi raspuns 253. [CM35137] Modificari ale fanerelor in HIV sunt: (Pg. 439) A: Pierderea luciului parului B: Tricomegalie C: Hirsutism D: Alopecie E: Pierderea rezistentei parului Vezi raspuns 254. [CM35138] In SIDA, hipogonadismul se manifesta prin: (Pg. 440) A: Amenoree B: Tulburari de libido C: Impotenta D: Tulburari de spermatogeneza E: Tulburari de ejaculare Vezi raspuns 255. [CM35139] Factorii care influenteaza numarul de celule CD4 sunt : (Pg 441) A: Sexul B: Antibioticele C: Varsta D: Corticoterapia E: Variatiile sezoniere si diurne Vezi raspuns 256. [CM35140] Virusul HIV-1 este subimpartit in urmatoarele grupe: (pag 424) A: A; B: B; C: C; D: M; E: O; Vezi raspuns 257. [CM35141] Raspunsul imun umoral se caracterizeaza prin urmatoarele cu exceptia: (pag 425-426) A: Apare rapid la 2-3 saptamani dupa momentul infectant; B: Anticorpii apar succesiv in urmatoarea ordine: G, A, M, E; C: Sinteza anticorpilor fluctueaza permanent in functie de faza infectiei; D: Toti anticorpii au un rol protector; E: Anticorpii anti- gp120 apar tardiv, dupa reducerea viremiei initiale Vezi raspuns 258. [CM35142] HIV realizeaza infectia cronica datorita urmatoarelor mecanisme imunologice: (pag 426) A: modificarea raportului limfocitelor T CD4/ CD 8 In favoarea celor din urma; B: scaderea sintezei de anticorpi de catre celulele B; C: atrofia organelor limfoide; D: pierderea clonelor de celule T CD4 + HIV specifice; E: pierderea clonelor de celule T CD8 + citotoxice HIV specifice; Vezi raspuns 259. [CM35143] Modalitati de transmitere a virusului HIV sunt: (pag 430) A: consumul de alimente contaminate;

B: aerogen; C: contact dermic cu o persoana infectata; D: sex oral cu o persoana purtatoare; E: contact sexual penetrant de tip homosexual Vezi raspuns 260. [CM35144] In pancreatita din infectia cu HIV intalnim adesea: (pag 437) A: dureri intense abdominale; B: cresterea amilazelor; C: manifestare asimptomatica; D: lipsa modificarilor enzimatice; E: descoperirea afectarii la necropsie Vezi raspuns 261. [CM35145] Terapia antiretrovirala ar putea fi amanata in urmatoarele cazuri: (pag. 450) A: nivelul CD 4+ este peste 500/ml; B: nivelul CD8+ este peste 500/ml; C: pacientul are patologii asociate importante; D: nu exista posibilitati de urmarire a eficientei tratamentului; E: incarcatura virala este scazuta Vezi raspuns 262. [CM35146] Care dintre urmatoarele mecanisme virale participa la cronicizarea infectiei cu HIV: (p 426) A: formarea unui rezervor stabil LTCD4 si infectie latenta cu tulpini hiv,capabile de replicare B: variabilitatea genetica a HIV C: inhibarea productiei de MHC1 D: cresterea sintezei MHC1 E: captarea virionilor infectanti in celulele dendriticedin centrii germinativi Vezi raspuns 263. [CM35147] Mecanismele imunologice implicate in stabilirea infectiei cronice cu HIv sunt: () A: inhibarea productiei MHC1 B: pierderea de clone TCD4 si HIV specifice C: pierdere de clone TCD8 si HIV specifice D: acumularea timpurie LTc HIV specifice in cantitate mai mare in sange E: acumularea timpurie LTc HIV specifice in cantitate mai mare in tesutul limfoid Vezi raspuns 264. [CM35148] Consecintele imunopatologice ale afectarii LT in infectia cu HIV NU sunt (p427(tabel)) A: limfopenie B: limfocitoza C: scade selectiv CD4 si raportul CD4/CD8 D: alterarea productiei de IL2 si gama IFN E: creste citotoxicitatea LT Vezi raspuns 265. [CM35149] Consecintele imunopatologice ale afectarii NK in infectia cu HIV sunt: (p427(tabel)) A: alterarea HS de tip intarziat B: malignitati C: infectie cronica D: alterarea citotoxicitatii limfocitelor granulare mari E: TNF crescut Vezi raspuns 266. [CM35150] Consecintele imunopatologice ale afectarii macrofagelor si monocitelor in infectia cu HIV sunt: (p427(tabel))

A: alterarea HS de tip imediat B: alterarea HS de tip intarziat C: infectii oportuniste D: TNFscazut E: alterarea clearece-ului splenic(eritrocite acoperite cu anticorpi) Vezi raspuns 267. [CM35151] Consecintele imunopatologice ale afectarii celulelor B in infectia cu HIV sunt: (p427) A: hipogamaglobulinemie B: alterarea raspunsului primar si secundar la anticorpi C: numar crescut de celule B secretante de imunglobuline(IgG,IgA,IgM) D: complexe imune circulante E: IFN crescut Vezi raspuns 268. [CM35152] Urmatoarele afirmatii despre HIV sunt adevarate: (pg423) A: face parte din familia Retroviridae subfamilia Spumavirinae B: face parte din subfamilia Lentivirinae C: glicoproteinele de invelis sunt gp120 si gp41 D: proteinele capsidei sunt gp120 si gp41 E: prot capsidei sunt codificate de gena env Vezi raspuns 269. [CM35153] Proteinele accesorii ale HIV sunt: (pg423) A: Vif B: Vpr C: Vpu D: Rev E: Nef Vezi raspuns 270. [CM35154] Sunt gene majore ale HIV (pg423) A: Gag B: Pol C: Tat D: Rev E: Env Vezi raspuns 271. [CM35155] Principalele celule tinta ale HIV sunt (pg423) A: Limfocitele T B: Celulele Natural-Killer C: Monocite D: Microglii cerebrale E: Celule Dendritice Vezi raspuns 272. [CM35156] Infectivitatea cea mai mare pentru HIV este : (pg430) A: in timpul primoinfectiei B: Inaintea de aparitia anticorpilor C: in stadiul asymptomatic D: in fazele avansate E: in stadiul simptomatic timpuriu Vezi raspuns 273. [CM35157] In cadrul infectiei cu HIV un bolnav cu adenopatie persistenta generalizata si CD4<200 (pg433-434) A: este in stadiul SIDA

B: este in stadiul simptomatic timpuriu C: este C3 D: este B3 E: este A3 Vezi raspuns 274. [CM35158] Diagnosticul pozitiv de HIV se poate pune pe () A: doar un rezultat + la det de anticorpi ELISA B: 2 rezultate + la ELISA si 1WesternBlot(WB) cu 2 benzi + C: 2 rezultate + ELISA si WB cu 1 banda + D: detectarea ag p24 prin ELISA E: PCR/bADN/NASBA Vezi raspuns 275. [CM35159] Functiile polipeptidului VPU (Pag. 423) A: influenteaza celulele care nu se divid B: modularea joasa a CD4+ C: blocheaza diviziunea celulara D: creste eliberarea virionilor de la suprafata celulelor infectate E: perturbarea activitatii celulelor T Vezi raspuns 276. [CM35160] Limfocitele CD8+ in infectia Hiv intervin prin (Pag. 426) A: eliberarea moleculelor citotoxice cu altuine litica asupra celulelor infectate B: eliberarea moleculelor care intra in competitie cu HIV pentru legarea de coreceptorii de pe CD4+ C: elibereaza moleculele care supreseaza transcriptia virala in celulele infectate D: amplifica raspunsul Th1 E: apar tardiv,dupa reducerea viremiei si rezolvarea sindromului acut Vezi raspuns 277. [CM35161] In functie de gradul imunodepresiei exprimata prin numarul de limfocite CD4, suferintele respiratorii care predomina sunt (Pag. 434) A: CD4 500-200/mm3 : pneumonii bacteriene acute recidivante B: CD4 sub 200/mm3 : pneumonii severe cu stafilococ aureu sau pioceanic C: CD4 sub 100/mm3 : pneumonii insotite de bacteriemie TBC diseminata sau extrapulmonara D: CD4 sub 50/mm3 : infectii respiratorii cu fungi endemici sau non-endemici E: 80-100% din persoanele cu HIV dezvolta in evolutie boli pulmonare Vezi raspuns 278. [CM35162] Pneumonia cu Pneumocystis carinii este caracterizata clinic prin tetrada (Pag. 435) A: febra B: tahipnee C: tuse productive D: raluri bronsice bilateral E: dispnee Vezi raspuns 279. [CM35163] Numaratoarea limfocitelor CD4 are importanta clinica prin (Pag. 441) A: permite incadrarea bolnavilor in categorie imunologica B: este utila la persoanele suspecte de infectie acuta sau cu debut recent C: orienteaza diagnosticul diferential D: ofera o baza relationala pentru initierea unui tratament E: bun indicator de prognostic Vezi raspuns 280. [CM35164] Markeri prognostici de laborator pot fi (Pag. 444)

A: valoarea incarcaturii virale B: numarul de limfocite CD4+ C: beta2-microglobulina serica nivelul creste odata cu progresia infectiei D: reaparitia antigenului p24 E: incarcatura virala niveluri mari de ARN-HIV plasmatic se coreleaza cu un declin rapid al CD4+ Vezi raspuns 281. [CM35165] Care dintre urmatoarele celule umane contin molecule CD4 la suprafata lor? (pag.423-425) A: linfocitele T helper B: monocite / macrofage C: astrocite / oligodendrocite D: celulele Langerhans E: eritrocite Vezi raspuns 282. [CM35166] Care dintre urmatoarele grupe populationale sunt mai expuse riscului de transmitere a HIV pe cale parenterala? (pag. 430) A: hemofilicii B: recipientii de snge contaminat C: nou-nascutii D: consumatorii de droguri administrabile i E: persoanele heterosexuale cu partener(a) stabil(a) Vezi raspuns 283. [CM35167] Care dintre urmatorii factori constituie factori de risc pentru transmiterea HIV la nivelul personalului medico-sanitar? (pag.431) A: ntepaturile / taieturile profunde B: prezenta urmelor de snge vizibile pe instrumentar C: accidente penetrante cu materiale contaminate cu snge D: decesul bolnavului sursa n urmatoarele luni de la accident E: contaminare cu urina provenit de la un pacient seropozitiv, n tratament antiretroviral, cu ncarcaturi virale nedetectabile Vezi raspuns 284. [CM35168] Care dintre urmatoarele aspecte se ntlnesc n pneumonia cu Pneumocystis carinii la un pacient diagnosticat cu SIDA? (pag.435) A: febra B: bradipnee cu expir prelungit, suierator C: tuse neproductiva D: aspect radiologic de plamn alb E: hipoxemie marcata Vezi raspuns 285. [CM35169] Care dintre urmatoarele microorganisme enumerate genereaza infectii oportuniste la nivelul sistemului nervos central la o persoana aflata n stadiul de SIDA? (pag.438-439) A: Toxo plasma gondii B: virusul citomegalic C: Cryptococcus neoformans D: Neisseria meningitides E: bacilul Koch Vezi raspuns 286. [CM35170] Ce influente are sarcina asupra infectieie cu HIV la o femeie seropozitiva? (pag.449) A: sarcina nu agraveaza statusul imun al femeii infectate cu HIV

B: sarcina accelereaza evolutia infectiei cu HIV la femeile asimptomatice C: sarcina accelereaza evolutia infectiei cu HIV la femeile aflate n stadii avansate ale retrolentivirozei D: sarcina favorizeaza aparitia unor suferinte specifice (pneumonie limfoida, encefalopatie HIV, sarcom Kaposi) E: profilaxia si tratamentul infectiilor oportuniste se realizeaza cu dificultate, multe medicamente fiind teratogene pentru produsul de conceptie Vezi raspuns 287. [CM35171] Care dintre urmatoarele afirmatii referitoare la infectia in utero cu HIV a copilului sunt adevarate? (pag. 447) A: nfectia n utero cu HIV reprezinta forma majora de transmitere a virusului de la mama infectata la fat B: deficitul imunitare sever se constituie rapid C: primele semne de boala apar precoce (n primele 3 luni de viata) D: stadiul de SIDA si decesul apar de regula pna la vrsta de 4-5 ani E: evolutia infectiei este lent progresiva Vezi raspuns 288. [CM35172] Infectii oportuniste HIV ce afecteaza SNC sunt: (458) A: Cryptococcus B: Toxoplasma gondii C: Aspergillus D: Mycobacterium tuberculosis E: CMV Vezi raspuns 289. [CM35173] Trmobopenia la bolnavii HIV are urmatoarele cauze: (438) A: distrugere imunologica B: hematopoieza ineficienta C: distrugere excesiva in splina D: afectare directa a trombocitelor de catre HiV E: efecte adverse ale medicamentelor Vezi raspuns 290. [CM35174] Alegeti raspunsurile corecte privitoare la diagnosticul infectiei cu HIV la nounascut si sugar (pag. 446) A: se recomanda ca metoda de diagnostic preferential ADN-HIV PCR B: in cazul copilului sub 18 luni infectat cu HIV strategiile de diagnostic sunt diferite C: la copilul mic diagnosticul de infectie cu HIV este usor de stabilit D: poate fi diagnosticata definitiv la majoritatea sugarilor infectati si virtual la toti sugarii in jurul varstei de 6 luni E: se recomanda ca metoda de diagnostic preferential determinarea antigenului p24 plasmatic, normal sau cu imunocomplexe disociate (ICD Agp24) Vezi raspuns 291. [CM35175] Indicati afirmatiile adevarate privind consecintele imunopatologice ale infectiei cu HIV (pag. 427) A: afectarea celulelor B are ca si consecinta clinica hipergammaglobulinemia B: afectarea celulelor natural ucigase (NK) determina ca modificare de laborator aparitia unui nivel crescut de TNF C: limfocitele natural killer (NK) prezinta anomalii calitative, secundar deficitului de limfocite T helper si IL-2 D: cresterea numarului de limfocite T CD8+ procentual si in valoare absoluta in toate fazele infectiei (cu exceptia stadiului terminal) se coreleaza cu o semnificatie prognostica negative E: interactiunea dintre protein SUgp120 si molecula de CD4 declanseaza apoptoza prin producerea unui semnal inadecvat pentru celula Vezi raspuns 292. [CM35176] Transmiterea HIV (pag. 430)

A: riscul de transmitere e mai mic de la barbatul seropozitiv la femeia neinfectata in cadrul contactelor heterosexuale vaginale B: in cazul infectiei prin raporturi sexuale neprotejate, procentajul cel mai mare este detinut de relatiile homosexuale si bisexuale C: HIV se poate transmite prin sex oral D: HIV se poate transmite prin laptele matern E: lipsa circumciziei la barbat nu poate fi considerata un factor de amplificare a riscului transmiterii HIV pe cale sexuala Vezi raspuns 293. [CM35177] Indicati afirmatiile corecte legate de infectiile bronhopulmonare din cadrul infectiei cu HIV (pag. 435) A: dintre infectiile bacteriene cea mai frecventa infectie oportunista este pneumonia cu Pneumocystis carinii B: cea mai frecventa infectie oportunista la nivel mondial este tuberculoza pulmonara C: in cazul tuberculozei, cat timp imunitatea celulara nu e marcat deprimata, reactiile cutanate la tuberculina pot fi pozitive D: virusul Epstein-Barr poate determina infectie virala la persoanele infectate cu HIV E: in pneumonia cu Pneumocystis carinii clinic este caracteristica tetrada: febra, dispnee, tahipnee, tuse neproductiva Vezi raspuns 294. [CM35178] Alegeti variantele corecte privitoare la neoplaziile oportuniste din infectia cu HIV (pag. 441) A: cele mai frecvente sunt limfoamele B: majoritatea limfoamelor au la origine o infectie cu virusul Epstein-Barr C: in sarcomul Kaposi leziunea elementara este macula D: leziunea initiala din sarcomul Kaposi este bine delimitata, dureroasa, pruriginoasa E: neoplaziile oportuniste din infectia cu HIV includ si boala Hodgkin Vezi raspuns 295. [CM35179] Categoria clinica B (simptomatologie medie) din cadrul infectiei cu HIV la copil include (pag .446) A: pneumonie interstitial limfoida B: hepatita C: candidoza esofagiana/pulmonara D: pneumonia cu Pneumocystis carinii E: leiomiosarcom Vezi raspuns 296. [CM35180] Consecintele clinice ale afectarii celulelor T in infectia cu HIV sunt: (pag. 427) A: hipergamaglobulinemia B: malignitati C: alterarea pana lla disparitie a hipersensibilitatii de tip intarziat D: infectii oportuniste E: limfopenie Vezi raspuns 297. [CM35181] Se recomanda testarea pentru HIV a urmatoarelor persoane: (pag.443) A: persoane aprinand grupurilor de risc B: persoane care solicita personal testul C: bolnavi cu simptomatologie sugestiva pentru HIV D: gravide E: tuturor pacientilor internati in sectiile de chirurgie Vezi raspuns 298. [CM35182] Factorii clinici de predictie ai progresiei infectiei cu HIV sunt reprezentati de: (pag. 444) A: candidoza orala

B: leucopenia paroasa orala C: numarul de limfocite CD4+ D: incarcatura virala E: malnutritia Vezi raspuns 299. [CM35183] Monitorizarea infectiei cu HIV la copil se face cu ajutorul : (pag. 447) A: nivelului plasmatic al celulelor CD4+ B: dinamicii incarcaturii virale C: beta2 microglobulinei serice D: reaparitiei antigenului p24 E: aparitiei candidozeo orale Vezi raspuns 300. [CM35184] Se va initia imediat tratamentul la copiii infectati cu HIV daca: (pag. 448) A: incarcatura virala creste de peste 5 ori valoarea bazala la copiii de peste 2 ani B: incarcatura virala creste de peste 3 ori valoarea bazala la copiii de peste 2 ani C: bolnavii prezinta ARN-HIV peste 100.000 copii/ml D: bolnavii prezinta ARN-HIV peste 100 E: incarcatura virala creste de peste 5 ori valoarea bazala la copiii sub varsta de 2 ani Vezi raspuns 301. [CM35185] Caile majore de transmitere a infectiei HIV sunt: () A: contacte sexuale fara schimb de fluide organice B: parenteral C: vertical D: saliva E: urina Vezi raspuns 302. [CM35186] Reprezinta etape ale ciclului replicativ al HIV: (pag. 423-424) A: Multiplicarea B: Reverstranscrierea C: Adeziunea D: Atasarea si penetrarea E: Integrarea Vezi raspuns 303. [CM35187] In cazul infectiei HIV pot aparea urmatoarele suferinte pulmonare neinfectioase: (pag. 435-436) A: Pneumonia interstitiala limfoida B: Tuberculoza pulmonara C: Sarcom Kaposi D: Cancer bronhopulmonar E: Edem pulmonar Vezi raspuns 304. [CM35188] Diagnosticul diferential al primoinfectiei HIV se face cu: (pag. 443) A: Oreion B: Mononucleoza infectioasa C: Viroze respiratorii D: Hepatita E: Pneumonie Vezi raspuns 305. [CM35189] Markerii clinici utilizati ca factori de predictie a progresiei infectiei HIV sunt: (pag. 444) A: Tahicardia B: Candidoza orala C: Diareea trenanta

D: Paloarea E: Febra Vezi raspuns 306. [CM35190] Reprezinta indicatii de introducere a tratamentului antiretroviral: (pag. 450) A: Infectie simptomatica B: Pacient febril C: Candidoza orala D: Primoinfectie cu HIV E: Numar de limfocite CD4+ in limite normale Vezi raspuns 307. [CM35191] Stadiile infectiei HIV pot fi: (pag. 432) A: Infectia primara B: Stadiul asimptomatic precoce C: Stadiul asimptomatic tardiv D: Stadiul simptomatic precoce E: Stadiul simptomatic tardiv Vezi raspuns 308. [CM35192] Fac parte din structura HIV: (pag. 423) A: Capsida B: Anvelopa C: Proteine reglatoare D: Proteine accesorii E: Matricea Vezi raspuns 309. [CM35193] Celulele hematopoietice infectate de HIV sunt: (pag. 425) A: Hematii B: Reticulocite C: Megacariocite D: Limfocite T CD4+ E: Macrofage Vezi raspuns 310. [CM35194] "Sanctuarele" HIV din organism sunt: (pag.422) A: sangele B: sistemul nervos C: ganglionii limfatici D: organele genitale E: plamanii Vezi raspuns 311. [CM35195] Proteinele accesorii din structura HIV sunt: (pag 423) A: Vif B: Nef C: Tat D: Rev E: Vpu Vezi raspuns 312. [CM35196] Celule susceptibile de infectia cu HIV sunt: (pag 425) A: Limfocite T CD4+ B: Fibroblaste C: Oligodendrocite D: Osteoclaste E: Eritrocite Vezi raspuns

313. [CM35197] Riscul de transmitere verticala a HIV a fost asociat cu: (pag 431) A: factori materni B: factori paterni C: factori perinatali D: factori virali E: factori genetici Vezi raspuns 314. [CM35198] Suferinte hepatice intalnite la HIV-pozitivi includ: (pag. 437) A: hepatomegalia B: inflamatia cronica a ficatului C: neoplazii D: hepatite medicamentoase E: infectii oportuniste Vezi raspuns 315. [CM35199] Principalelel manifestari renale la bolnavii cu infectie cu HIV sunt: (pag. 437) A: proteinuria B: piuria C: microhematuria D: macrohematuria E: calculi renali Vezi raspuns 316. [CM35200] Suferinte hematologice in infectia cu HIV includ: (pag. 438) A: neutropenia B: trombocitoza C: hemofagocitoza D: hipereozinofilia E: eozinopenia Vezi raspuns 317. [CM35201] Markeri clinici cu importanta prognostica sunt: (pag. 444) A: candidoza orala B: leucoplachia paroasa orala C: involutia adenopatiei persistente generalizate D: manifestari generale, constitutionale E: hepatosplenomegalia Vezi raspuns 318. [CM35202] Care sunt celulele susceptibile la infectia cu HIV? (pag 425) A: limfocitele CD4+ B: trombocitele C: macrofagele D: monocitele E: astrocitele Vezi raspuns 319. [CM35203] Care dintre urmatoarele afirmatii sunt adevarate? (pag 425-426) A: celulele sensibile la infectie sunt in principal cele care exprima la suprafata receptori CD4 si coreceptori B: dupa patrunderea in organismul gazdei, HIV infecteaza neutrofilele C: anticorpii anti-p24 par sa aiba un rol protector in infectia HIV D: virusul HIV este sensibil la radiatii ultraviolete E: anticorpi anti-gp120 par sa aiba un rol protector in infectia HIV Vezi raspuns 320. [CM35204] HIV se poate transmit prin: (pag 430-431)

A: sange B: sperma C: albumina D: lapte E: gamma-globuline Vezi raspuns 321. [CM35206] HIV este sensibil la urmatoarele dezinfectante: (pag 425) A: formolul 0,1% B: apa oxigenata C: radiatii gamma D: cloramina E: iodofri Vezi raspuns 322. [CM35207] Care dintre urmatoarele afectiuni incadreaza un adult cu HIV in stadiul clinic C? (pag 434) A: listerioza B: toxoplasmoza cerebrala C: candidoza orala D: candidoza esofagiana E: tuberculoza pulmonara Vezi raspuns 323. [CM35208] Infectia primara cu HIV: (Pag 432) A: Se poate insoti de un sindrom retroviral acut B: Se poate manifesta ca un sindrom de tip mononucleozic acut C: Infectia primara acuta e caracterizeaza prin viremie scazuta, HIV-ul fiind un lentivirus D: Numarul de limfocite T CD4 se pot prabusi in aceasta faza E: Pot apare si suferinte neurologice Vezi raspuns 324. [CM35209] Sunt stadii ale infectiei HIV: (Pag 432) A: Infectia primara B: Infectia secundara C: Stadiul asimptomatic D: Stadiul noninfectant E: stadiul simptomatic Vezi raspuns 325. [CM35210] Categoria C in clasificarea CDC a infectiei HIV la adult cuprinde urmatoarele suferinte: (Pag 434) A: Cadidoza orofaringiana B: Candidoza esofagiana C: Limfom Burkitt D: Angiomatoza bacilara E: Tuberculoza pulmonara Vezi raspuns 326. [CM35211] Sindromul casectizant in infectia HIV (Pag 440-441) A: Face parte dintre bolile indicatoare ale SIDA B: Monitorizarea greutati este utila in suprevegherea evolutiei infectiei C: Pierderea ponderala se face numai pe seama tesutului muscular D: Ca modificare metabolica apare cresterea lipogenezei hepatice de novo E: Poate sa apara si cresterea turnoverului proteic Vezi raspuns 327. [CM35212] Despre neoplaziile oportuniste la persoanele infectate HIV sunt adevarate: (Pag 441)

A: Sarcomul Kaposi este neoplazia oportunista cea mai frecventa B: Boala Hodgkin este revelatoare in SIDA C: Limfomul Burkitt apre la bolnavii cu imunodepresie moderata D: Limfoamele constituie neoplazia cea mai frecventa E: Incidenta boali Hodgkin este mult crescuta la bolnavii cu infectie HIV comparativ cu populatia generala Vezi raspuns 328. [CM35213] In fereastra imunologica inefctia HIV poate fi dovedita prin: () A: Detectarea antigenului p24 B: Anticorpi anti HIV-1 C: Cultivarea HIV D: Evidentierea acizilor nucleici umani prin PCR E: Anticorpi anti HIV-2 Vezi raspuns 329. [CM35214] Genele timpurii din structura HIV: (pag. 424) A: Intervin in etapa de integrare; B: Sunt gag, pol, env,Tat; C: Intervin in transcriptie; D: Sunt Rev si Nef; E: Sunt Rev si Tat Vezi raspuns 330. [CM35215] Proteinele reglatoare din structura HIV: (pag. 423,424) A: Sunt implicate in diverse etape ale exprimarii genelor bateriene; B: Sunt genele Rev si Tat; C: Iau nastere din mARN de mici dimensiuni; D: Iau nastere din mARN de mari dimensiuni; E: Intervin in asamblare si inmugurire Vezi raspuns 331. [CM35216] Celulele susceptibile la infectia HIV sunt: (pag. 425) A: Limfocilete T CD4+; B: Limfocitele T CD8-; C: Limfocitele B; D: Celulele Langerhans; E: Condrocitele Vezi raspuns 332. [CM35217] Factorii de amplificare a riscului de infectie HIV sunt: (pag. 431) A: Intepaturile/taieturile superficiale; B: Prezenta urmelor de sange vizibile pe instrumentar; C: Decesul bolnavului-sursa in urmatoarele 2 luni de la accident; D: Accidente penetrante cu materiale contaminate cu sange arterial si venos; E: Contact cu saliva, lacrimile sau urina bolnavilor Vezi raspuns 333. [CM35218] Stadializarea infectiei cu HIV include: (pag. 432) A: Stadiul simptomatic; B: Infectia secundara; C: Stadiul asimptomatic; D: Infectia primara; E: Stadiul avansat Vezi raspuns 334. [CM35219] Referitor la tuberculoza pulmonara, ca boala indicatoare de SIDA sunt adevarate urmatoarele: (pag. 435) A: Este cea mai frecventa infectie oportunista;

B: Incidenta este de 500 de ori mai mare la bolnavii HIV/SIDA, comparative cu populatia generala; C: Poate sa apara in orice stadium al infectiei cu HIV; D: Daca imunitatea celulara nu este marcat deprimata, reactiile cutanate la tuberculina pot fi negative; E: 15-25% din tulpinile de Mycobacterium tuberculosis isolate la bolnavii HIV/SIDA sunt rezistente la cel putin un tuberculostatic Vezi raspuns 335. [CM35220] Sindromul casectizant din cadrul bolilor indicatoare de SIDA se caracterizeaza prin urmatoarele,cu exceptia: (pag. 440,441) A: Scadere ponderala involuntara de cel putin 20%; B: Prezenta febrei este de scurta durata, maxim 3 zile; C: Pierderea ponderala este multifactoriala; D: Pierderea ponderala se datoreaza exclusiv cresterii consumurilor energetice; E: Pierderile ponderale rapide se asociaza cu episoade infectioase acute Vezi raspuns 336. [CM35221] Infectia cu HIV la femei are urmatoarele caracteristici: (pag. 449) A: 80% dintre femei s-au infectat cu HIV pe cale heterosexuala; B: Prezenta unei boli cu transmitere sexuala, amplifica riscul de 10 ori; C: Sarcomul Kaposi este frecvent la femei; D: Rata de supravietuire este mai mica decat la barbate; E: Progresia bolii este similara celei de la barbate Vezi raspuns 337. [CM35222] Celule hematopoietice susceptibile la infectia HIV sunt: (pag. 425) A: Limf. T CD4+ B: Monocite C: Limf. B D: Endoteliu capilar E: Promielocite Vezi raspuns 338. [CM35223] Citokinele produse de limfocitele Th1 sunt: (pag. 427) A: Interferon Gama B: INL 2 C: INL 4 D: INL 5 E: INL 10 Vezi raspuns 339. [CM35224] Constituie factori de amplificare a riscului de infectare HIV: (pag. 431) A: intepaturi profunde B: sange pe instrumentar C: accidente contuzive cu materiale contaminate D: decesul bolnavului-sursa in urmatorii 2 ani E: taieturi profunde Vezi raspuns 340. [CM35225] Se recomanda testarea HIV urmatoarelor persoane: (pag.443) A: persoane care solicita personal B: persoane apartinand grupurilor de risc C: gravide D: persoane care lucreaza in strainatate mai mult de 3 luni E: bolnavi cu tuberculoza Vezi raspuns 341. [CM35226] Categoria C a infectiei HIV la copil include: (pag.446) A: Candidoza oro-faringiana

B: Encefalopatie HIV C: Nefropatie D: Histoplasmoza diseminata E: Limfom primar cerebral Vezi raspuns 342. [CM35227] Copilul infectat HIV face urmatoarele vaccinari: (pag. 448) A: anti-hepatita B: DTP C: antipneumococic la 1 an D: BCG E: anti-polio cu produs inactivat Vezi raspuns 343. [CM35228] Riscul de transmitere verticala a HIV creste in urmatoarele situatii: (pag. 431) A: factori materni: infectie HIV dobandita in timpul sarcinii B: incarcatura virala plasmatica mare C: prematuritate D: factori virali: marimea inoculului E: nivel crescut de celulele CD8+ Vezi raspuns 344. [CM35229] Referitor la clasificarea clinico-imunologica a infectiei cu HIV la adult sunt adevarate: (pag.433) A: boli indicatoare de SIDA: C1, C2, C3 B: definitia extinsa a cazului SIDA la adolescentii si adultii seropozitivi: C1, C,2, C3, A3, B2, B3 C: categoria imunologica 1 intre 200-400 de celule T CD4+/mm3 D: categoria imunologica 3 intre 200 499 de celule T CD4+/mm3 E: categoria imunologica 1 - reprezinta = 29% din cazurile HIV Vezi raspuns 345. [CM35230] Alegeti manifestarile clinice caracteristice in cazul pneumoniei cu Pneumocystis carinii la pacientii HIV+: (pag 435) A: febra B: tahipnee C: dispnee D: tuse productiva E: raluri crepitante unilateral Vezi raspuns 346. [CM35231] Urmatoarele modificari ale fanerelor sunt asociate infectiei HIV: (pag.439) A: onicoliza B: alopecie C: pierderea luciului si rezistentei parului D: hirsutism E: tricomegalie Vezi raspuns 347. [CM35232] Referitor la sarcomul Kaposi sunt adevarate: (pag. 441) A: este neoplazia oportunista cea mai frecventa in infectia HIV B: cea mai mare incidenta este in Africa C: este implicat in etilogie virusul herpetic VHH4 D: leziunea initiala este nedureroasa, nepruriginoasa E: diagnostic de certitudine prin examen histopatologic ce evidentiaza proliferari vasculare endoteliale si celule fuziforme in dermul profund si mijlociu Vezi raspuns

348. [CM35233] Complicatiile specifice infectiei HIV la femei sunt reprezentate de: (pag. 449) A: candidoza vaginala acuta B: boala inflamatorie pelvina C: neoplasmul ovarian D: neoplasmul cervical E: mastoza chistica Vezi raspuns 349. [CM35234] Sunt implicate in transmiterea virusului HIV: (pag 430) A: Saliva B: Sangele C: Sperma D: Urina E: Secretii vaginale Vezi raspuns 350. [CM35235] Constituie factori de amplificare a riscului de transmitere sexuala a virusului HIV: (pag 430) A: Prezenta circumciziei B: Deflorarea C: Boli cu transmitere sexuala D: Ectopia cervicala E: Infectia cu Herpes simplex 2 Vezi raspuns 351. [CM35236] Infectia cu Pneumocystis carinii in cadrul bolii Hiv-SIDA poate afecta: (pag 435) A: Pericardul B: Plamanul C: Pleura D: Ganglionii laterocervicali E: Ficatul Vezi raspuns 352. [CM35237] Etiologia sindroamelor meningiene in cadrul bolii HIV-SIDA cuprinde: (pag 439) A: Cryptococus neoformans B: M. Tuberculosis C: T. Pallidum D: Limfomul Hodgkin E: H. Influenzae Vezi raspuns 353. [CM35238] Constituie simptome ale infectiei cu Pneumocystis carinii in cadrul bolii HivSida: (pag 435) A: Subfebrilitate B: Dispnee C: Bradipnee D: Tahicardie E: Tuse neproductiva Vezi raspuns 354. [CM35239] Din punct de vedere hematologic bolnavii cu sindrom de activare macrofagica in cadrul bolii HIV-SIDA prezinta: (pag 438) A: Limfopenie B: Anemie C: Neutropenie D: Trombocitopenie E: Tulburari de coagulare Vezi raspuns

355. [CM35240] In HIV, sunt frecvente urmatoarele hematologice: (p.438) A: anemia multifactoriala B: Trombocitopenia C: Anizocitoza D: Granulopoieza inadecvata E: Hipoeozinofilie Vezi raspuns 356. [CM35241] Limfoamele in HIV (p.441) A: au incidenta de 3-5% la barbatii heterosexuali B: survin in stadiul de imunodepresie avansata C: 1/3 din aceste limfoame au la origine virusul Epstein-Barr D: este cea mai frecventa neoplazie oportunista E: localizarile viscerale sunt frecvente Vezi raspuns 357. [CM35242] Diagnosticul direct al HIV se face prin: (p.442) A: western-blot B: detectarea antigenului p24 C: cultura virala D: ELISA E: Testul PCR cantitativ pt ARN-HIV Vezi raspuns 358. [CM35243] In categoria C de infectii cu HIV la copil exista: (p.446) A: candidoza orofaringiana persistenta peste 2 luni B: toxoplasmoza C: encefalopatie HIV D: histoplasmoza diseminata E: varicela diseminata Vezi raspuns 359. [CM35244] Referitor la infectia cu HIV la femei nu sunt adevarate afirmatiile: (p.449) A: transmiterea se produce mai usor la femeie decat la barbat B: In urma unui contact sexual vaginal neprotejat cu un barbat HIV-seropozitiv, riscul de infectare este de 2% C: Riscul de infectare dupa mai multi ani de viata sexuala neprotejata cu un barbat HIVseropozitiv este de 10-45% D: Prezenta unei BTS amplifica riscul de transmitere de 20 de ori E: Vaginita candidozica poate fi prima manifestare clinica Vezi raspuns 360. [CM35245] In HIV sunt frecvente urmatoarele afectiuni la nivelul tractului respirator superior: (p.434, 435) A: faringite B: laringite C: otite medii D: sinuzite unilaterale E: tuberculoza pulmonara Vezi raspuns 361. [CM35246] Clasificarea genetica a HIV cuprinde: () A: Grupa HIV2 prezinta 2 grupe: grupul majoritar M si grupul O B: Grupa HIV1 prezinta 2 grupe: grupul majoritar M si grupul O C: Fiecare virus HIV1 si HIV2 este reprezentat de virusuri mai mult sau mai putin indepartate genetic D: HIV2 prezinta 5 subtipuri genetice distincte (A-E) E: HIV1 prezinta 5 subtipuri genetice distincte (A-E)

Vezi raspuns 362. [CM35247] La un pacient cu infectie HIV, pleureziile infectioase: () A: pot sa apara in oricare stadiu al infectiei cu HIV B: pot avea etiologie parazitara C: pot avea etiologie fungica D: pot avea etiologie bacteriana E: pot avea etiologie virala Vezi raspuns 363. [CM35248] Consecintele imunopatologice ale infectiei HIV asupra macrofagelor, monocitelor, au urmatoarele repercusiuni de laborator: (427) A: alterarea clearence-ului splenic (eritrocite acoperite cu anticorpi); B: nivel crescut de TNF; C: alterarea sensibilitatii de tip intarziat; D: infectii oportuniste; E: alterarea citotoxicitatii limfocitelor granulare mari. Vezi raspuns 364. [CM35249] Consecintele clinice date de afectarea diferitelor celule de HIV sunt: (427) A: alterarea pina la disparitie a HiperSensibilitatii de tip intarziat, infectii oportuniste, infectii virale cronice active in afectarea Ly T; B: alterarea hipersensibilitatii de tip imediat , infectii oportuniste in afectarea macrofagelor; C: infectii cronice cu herpesvirusuri, malignitati in afectarea NK; D: hipogamaglobulinemie in afectarea Ly B; E: infectii virale acute active in afectarea monocitelor. Vezi raspuns 365. [CM35250] Conform clasificarii infectiei cu HIV la copil (CDC, 1994, revizuita), stadiul N2 reprezinta: (445) A: fara imunosupresie evidenta; B: imunosupresie moderata; C: simptome, semne severe; D: simptome, semne moderate; E: asimptomatici. Vezi raspuns 366. [CM35251] Dintre urmatoarele care reprezinta cale posibila de tranmitere parenterala a infectiei HIV (pag 430) () A: Insamantarea artificiala cu sperma provenind de la infectati HIV B: Transfuzii de sanga si derivate de la donatori infectati HIV C: Prin laptele matern,mama fiind infectata HIV D: Contacte sexuale penetrante protejate E: Transplant de organe ,provenind de la donatori infectati HIV Vezi raspuns 367. [CM35252] Urmatoarele afirmatii referitoare la ciclul replicativ al HIV sunt corecte: (pg 424) A: Gena Nef este o gena timpurie B: reverstranscriptaza este o ARN-polimeraza ADN si ARN dependenta C: Sinteza ARN viral incepe la extremitatea LTR3 si se finalizeaza la extremitatea LTR5 D: Sinteza ARN viral incepe la extremitatea LTR5 si se finalizeaza la extremitatea LTR3 E: Asamblarea si inmugurirea nu fac parte din ciclul replicativ al HIV. Vezi raspuns 368. [CM35253] Testarea HIV este recomandata pentru urmatoarele persoane () A: pacientii cu risc de suicid B: gravide C: obezi

D: consumatorii de droguri pe cale intravenoasa E: copiii mamelor infectate HIV Vezi raspuns 369. [CM35254] Urmatoarele tumori sunt indicatorii de SIDA: () A: sarcomul Kaposi B: mielomul multiplu C: limfomul Burkitt D: carcinomul hepatocelular E: cancerul cervical invaziv Vezi raspuns 370. [CM35255] In perioada de fereastra imunologica a infectiei HIV, dovedirea infectiei se poate face prin: () A: Western blot B: PCR pentru ARN-HIV plasmatic C: hemoleucograma D: numaratoarea CD4 E: detectarea antigenului p24 Vezi raspuns 371. [CM35256] Dovedirea infectiei, in perioada de fereastra imunologica a infectiei HIV, se poate face prin: () A: Western blot B: PCR pt ARN-HIV plasmatic C: hemoleucograma D: numaratoarea CD4 E: detectarea antigenului p24 Vezi raspuns 372. [CM36004] Infectia primara cu HIV se asociaza cu: (HIV) A: un sindrom de tip mononucleazic B: peste 30% din bolnavi prezinta suferinte neurologice C: eruptii cutanate maculo-papuloase mai frecvent pe palme si plante D: trombocitopenie moderata si rapid reversibila E: viremie intensa persista si dupa stingerea fenomenelor clinice Vezi raspuns 373. [CS35003] Care din urmatoarele teste poate fi utilizat in timpul ferestrei imunologice din infectia cu HIV: (pag 442) A: detectarea anticorpilor anti-HIV-1 si anti-HIV-2 B: detectarea antigenului viral Ag p24 C: evidentierea secventelor de ADN proviral D: detectarea ARN genomic HIV E: cultivarea HIV Vezi raspuns 374. [CS35041] Alegeti afirmatia corecta: (Pag. 435) A: infectia cu P. carinii are prognostic bun, datorita mijloacelor terapeutice eficiente. B: Histoplasmoza poate apare in orice stadiu C: Aspergiloza bronsica obstructiva apare cand nr celulelor CD4 este < 50/mm3 D: Criptococoza diseminata apare la 10% din cei cu limfocite CD4<100/mm3 E: Clinic, infectia cu P.carinii se manifesta prin febra, dispnee, bradipnee si tuse productiva Vezi raspuns

1A 2C 3A

4B 5D 6C

7D 8A 9E

10 B 11 C 12 A

13 D 14 D 15 E

16 D 17 B 18 B

19 E 20 B 21 C

22 B 23 C 24 B 25 C 26 B 27 C 28 D 29 E 30 A 31 D 32 C 33 D 34 A 35 D 36 D 37 C 38 E 39 D 40 C 41 D 42 E 43 D 44 C 45 C 46 B 47 C 48 C 49 E 50 C 51 B 52 D 53 A 54 A 55 B 56 B 57 A 58 B 59 D 60 C 61 C 62 B 63 C 64 D 65 A 66 A

67 D 68 A 69 C 70 B 71 D 72 A 73 B 74 C 75 D 76 C 77 C 78 E 79 B 80 A 81 D 82 C 83 B 84 E 85 D 86 C 87 A 88 C 89 C 90 B 91 B 92 D 93 C 94 D 95 B 96 D 97 A 98 C 99 C 100 A 101 D 102 B 103 E 104 D 105 D 106 C 107 C 108 B 109 C 110 C 111 E

112 C 113 B 114 E 115 A 116 D 117 ACE 118 BCE 119 BCE 120 CDE 121 ABDE 122 ACE 123 BCDE 124 BCE 125 BD 126 ABCD 127 BE 128 ABD 129 AB 130 BCE 131 BCD 132 BDE 133 BDE 134 AD 135 ABCD 136 BCDE 137 ACE 138 ABCE 139 ABCE 140 AD 141 AC 142 BC 143 BCE 144 BE 145 ABC 146 BCE 147 ABE 148 BCE 149 ABC 150 BC 151 DE 152 BCDE 153 AC 154 DE 155 ADE 156 AB

157 AB 158 ABE 159 ACD 160 CDE 161 BE 162 AC 163 BD 164 ACD 165 ACDE 166 BDE 167 ABD 168 CDE 169 BE 170 AE 171 AD 172 ABDE 173 ACD 174 ACE 175 ADE 176 BDE 177 BD 178 AE 179 ABDE 180 BCD 181 ACD 182 ABE 183 ABCD 184 ABCD 185 ACD 186 ADE 187 ACE 188 BCD 189 BE 190 AE 191 AC 192 AD 193 CD 194 BCD 195 ABC 196 BC 197 ADE 198 ACD 199 CD 200 CE 201 BD

202 CE 203 AC 204 BD 205 ACD 206 DE 207 AD 208 BDE 209 ABC 210 ABD 211 BD 212 ADE 213 BE 214 ABCE 215 ADE 216 AD 217 AD 218 ADE 219 BCE 220 AC 221 ABE 222 BD 223 ADE 224 BCD 225 BCE 226 ACE 227 CD 228 BDE 229 BE 230 ACD 231 BC 232 ABE 233 DE 234 ABCE 235 DE 236 CE 237 BE 238 BCDE 239 ADE 240 ACDE 241 ABDE 242 DE 243 CD 244 ABC 245 ABCE 246 AD

247 ABCE 248 ABC 249 AD 250 ABD 251 ABCD 252 ACE 253 ABDE 254 BCD 255 CDE 256 DE 257 ABCD 258 DE 259 DE 260 CDE 261 AE 262 ABCE 263 BCD 264 BE 265 BCD 266 BCE 267 BCD 268 BC 269 ABCE 270 ABE 271 ACDE 272 ABD 273 AE 274 BDE 275 BD 276 ABC 277 ADE 278 ABE 279 ACDE 280 BCDE 281 ABCD 282 ABD 283 ABCD 284 ACDE 285 ABCE 286 ACE 287 BCD 288 ABDE 289 ABE 290 ABD 291 ACE

292 CD 293 BCDE 294 BCE 295 ABE 296 CD 297 ABCD 298 AB 299 AB 300 BCDE 301 BC 302 BDE 303 AC 304 BCD 305 BCE 306 AD 307 ADE 308 ACDE 309 DE 310 BD 311 ABE 312 ABC 313 ACD 314 ABDE 315 ABCD 316 ACD 317 ABCD 318 ACDE 319 AE 320 ABD 321 BDE 322 BDE 323 ABDE 324 ACE 325 BCE 326 ABDE 327 ACE 328 ACD 329 CDE 330 BC 331 ACD 332 BCD 333 ACD 334 ABCE 335 ABD 336 ABE

337 ABCE 338 AB 339 ABE 340 ABCE 341 BDE 242 ABE

343 ABCD 344 AE 345 ABC 346 BCE 347 ABD 348 BD

349 BCE 350 BCDE 351 ABCE 352 ABC 353 BE 354 BCDE

355 ABD 356 BE 357 BCE 358 CD 359 BD 360 BC

361 BCD 362 ABCD 363 ABCD 364 AC 365 BE 366 ABE

367 AD 368 BDE 369 ACE 370 BE 371 BE 372 AD

373 BE 374 CD