Sunteți pe pagina 1din 3

Flashing Ninetology BP2 v17

1) Download firmware v17 & SP Flashtool jangan connect fon ke pc lg.. - Firmware v17 - https://docs.google.com/uc?id=0BP0fQDduz0jd2pzdzZTamh4dGs&export=download - SP Flashtool - http://www.sendspace.com/file/izj32g

***If ada apa2 problem kata driver not found, download http://www.sendspace.com/file/dsptkt dan install driver yg ada dlm folder driver. Kalau xda masalah, bleh proceed next step je.***

2) Extract BlackPearl2_v17_StockRom[mtktool_backup].zip & Flashtool.zip, then run Flashtool (yg icon warna biru) 3) Lepas tu, tekan Scatter-loading,

dan cari file dalam folder i9400_130118_backup_130213-212208 (yg extract drpd BlackPearl2_v17_StockRom[mtktool_backup].zip) tadi file nama

MT6577_Android_scatter_emmc

dan tekan Open. 4) Then akan jadi mcm ni.

Trus tekan Downloadxda apa2 akan berlaku lagiproceed next step 5) Now, cucuk cable usb ke pc, matikan fon, cabut bateri, then baru cucuk usb td ke fon(baru sambungkn fon dgn pc)masukkan bateri, then kat program tadi akan start flash 6) Tunggu sampai ada BULATAN HIJAU keluar, maksudnya flash dah setel.. kalau ada error apa2, atau cable tcabut time flash, just mulakan balik dari step 4 sampai 6

7) Lepas setel smua flash, kena buat FACTORY RESET & WIPE CACHE dlu sekali..

turn off fon. then hold volume up + volume down + power button sampai keluar

recovery mode: volume up factory mode: volume down tekan vol up.(utk masuk recovery mode) pilih wipe data/factory reset, then proceed next, pilih wipe cache partition, then proceed reboot

p/s: untuk buat pilihan, guna vol up / vol down.untuk proceed, guna soft touch yg sebelah kiri symbol homescreen..yg empat segi macam bunga tu