Sunteți pe pagina 1din 4

TEST GRILA EXAMEN MASAJ VARIANTA 1 1) Masajul este: a) o prelucrare metodic a prilor moi ale corpului n scop profilactic

i \ sau curativ, prin intermediul unor manevre, tehnici i procedee manuale sau instrumentale. b) o prelucrare metodic a prilor tari ale corpului n scop profilactic i \ sau curativ, prin intermediul unor manevre, tehnici i procedee manuale sau instrumentale. c) o prelucrare metodic a prilor moi ale corpului care utilizeaza aparate cu curent de joasa frecventa. 2) Tapotamentul, tocatul si percutia sunt manevre: a) relaxante; b)stimulante; c)de batere. 3) Tibia si peroneul apartin scheletului: a) coapsei b)gambei c)bratului.
4) Efectele locale ale masajului la nivelul musculaturii sunt:

a) stimulante; b) relaxante; c) Decongestive

5) Care afectiuni sunt contraindicatii temporare pentru masaj: a) b) c) Procese inflamatorii acute; Tromboflebita; Boli acute ale organelor interne.

6) Muschiul cvadriceps apartine urmatoarei zone anatomice: a) spatelui b) abdomenului; c) coapsei.

7). Articulatia umarului este formata de oasele: a) humerus, omoplat si scapula; b) humerus, clavicula si stern; c) humerus, omoplat si clavicula.

8) Femurul apartine scheletului : a) coapsei ; b) bratului ; c) antebratului.

9) Coloana vertebrala are : a) 25-26 vertebre ; b) 33-34 vertebre ; c) 15-16 vertebre.

10) Coloana vertebrala este impartita in 5 zone ordonate dupa cum urmeaza : a) sacrata, lombara, cervicala, toracala si coccigiana; b)cervicala, toracala, lombara, sacrata si coccigiana; c)lombara, cervicala, toracala, sacrata si coccigiana.

11)

Zona toracala a coloanei vertebrale are: a) 10 vertebre; b)12 vertebre; c)5 vertebre.

12) Grupa ischiogambierilor este formata de muschii: a) biceps brahial, semitendinos si semimembranos; b)biceps femural, semitendinos si semimembranos; c)coracobrahial, semitendinos si semimembranos.

13) Glandele suprarenale sunt situate deasupra: a) timusului; b)rinichilor; c)stomacului.

14) Procedeele principale de masaj sunt: a) netezirea, tractiunea, vibratia, percutia si efleurajul; b)netezirea, frictiunea, framantatul, manevre de batere si vibratia; c)framantatul, percutia, vibratia, netezirea si scuturatul.

15) Ganglionii limfatici sunt situati: a) pe traiectul vaselor limfatice; b) pe traiectul vaselor sangvine; c) pe traiectul arterelor.

16) Principalul vas limfatic este: a) canalul toracic; b) canalul abdominal; c) canalul coledoc.

17) Reflexoterapia este: a) o stiinta a punctelor reflexe; b) o terapie a arcului reflex; c) componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul punctelor reflexe.

18) Primele zone care se maseaza in reflexoterapie sunt: a) colonul, marea limfa si organele sexuale; b) plexul solar, aparatul renal si zona capului; c) sistemul nervos central, zona capului si marea limfa.

19) In timpul sedintelor de reflexoterapie se recomanda: a) consumul de alcool; b) consumul de lichide; c) consumul de alimente.

20) Principalul scop al reflexoterapiei este :

a) de relaxare a organismului; b) de stimulare a organismului; c) de dizlocare si eliminare a toxinelor acumulate in organism. RASPUNSURI CORECTE

1- a 2- b,c 3- b 4- a,b,c 5- a,b,c 6- c 7- c 8- a 9- b 10- b 11- b 12- b 13- b 14- b 15- a 16- a 17- c 18- b 19- b 20- b,c