Sunteți pe pagina 1din 5

TEST NR 5 1. Urmtorul semn convenional reprezint: a)baterie de amestec cu du i tij fix; b)baterie de amestec; c)baterie de amestec cu du i tij flexibil.

2. Urmtorul semn convenional reprezint: a)robinet cu ventil dublu serviciu; b)robinet cu ventil simplu serviciu; c)baterie de amestec. 3. Urmtorul semn convenional reprezint: a)conduct ap cald; b)conduct de circulaie ap cald; c)conduct ap rece potabil. 4. Urmtorul semn convenional reprezint: a)conduct de circulaie ap cald; b)conduct ap rece potabil; c)conduct ap cald. 5. Urmtorul semn convenional reprezint: a)conducte de canalizare ape pluviale; b)conducte de canalizare ap menajer unitar; c)conducte ap pentru combaterea incendiilor. 6. Culoarea convenional pentru conductele cu ap rece este: a)albastru; b)rou; c)rou aprins. 7. Culoarea convenional pentru conductele de canalizare este: a)rou; b)cafeniu; c)albastru. 8. Urmtoarea schem reprezint: a)sensul de circulaie a fluidului; b)panta conductei; c)ncruciare de conducte fr legtur. 9. Urmtoarea schem reprezint: a)mbinare cu filet la conducte; b)mbinare cu mufe; c)mbinare cu flane la conducte. 10. Urmtoarea schem reprezint: a)muf dubl; b)muf de trecut pe tub; c)reducie ci muf. 11. Urmtoarea schem reprezint: a)compensator lir; b)compensator tip U; c)compensator telescopic. 12. Urmtoarea schem reprezint: a)robinet cu ventil drept; b)robinet cu ventil de col; c) robinet cu sertar.

13. Urmtoarea schem reprezint: a)robinet de reglare; b)reductor de presiune; c)robinet de reinere cu clap. 14. Armturile pentru alimentarea cu ap sunt: a) robinetele i bateriile; b) bateriile i fitingurile; c) robinetele i fitingurile. 15. Bateriile se execut din: a) aluminiu, bronz, mase plastice; b) alam cromat, nichelat, font emailat; c) font, mase plastice. 16. Armturile de trecere pot fi cu: a) ventil, sertar, cep; b) cep, sertar; c) ventil, cep. 17. Fiecare coloan de ap rece, cald i canalizare se numeroteaz cu o cifr sau cu litere. Litera T se folosete pentru: a) ape pluviale; b) ape menajere; c) ape tehnologice. 18. Formele conductelor de distribuie din interiorul cldirilor pot fi: a)ramificate, inelare; b)mixte, inelare; c)ramificate, inelare, mixte. 19. Conductele de distribuie inelare se folosesc cnd este necesar: a)un regim continuu de alimentare cu ap; b)un regim cu ntrerupere a alimentrii cu ap; c)alimentarea mixt cu ap. 20. Conductele din oel se monteaz direct n pmnt: a)numai dup ce au fost izolate hidrofug; b)fr a fi izolate hidrofug; 21. Instalaia de alimentare cu ap cald cuprinde: a)conducta de distribuie a apei calde spre punctele de consum, legturile la armturile obiectelor sanitare, conducta de circulaie pentru evitarea rcirii apei; b)legturile la armturile obiectelor sanitare, conducta de circulaie pentru evitarea rcirii apei; c)conducta de distribuie a apei calde spre punctele de consum, legturile la armturile obiectelor sanitare. 22. Pentru asigurarea scurgerii, obiectele sanitare sunt prevzute cu: a)ventile de scurgere, ventile de preaplin; b)ventile de scurgere; c)ventile de preaplin. 23; Operaia numit amorsarea pompei const n: a) umplerea cu ap a conductelor de aspiraie; b) umplerea cu ap a rezervorului tampon; c) umplerea cu ap a pompei i a conductei de aspiraie; 24) Branamentul este: a) conducta de racord dintre instalaia interioar i reeaua exterioar sau sursele proprii ale consumatorului respectiv; b) un racord la conducta de serviciu i unul la o surs proprie; c) dou racorduri de la aceeai conduct de serviciu; 25) Racordarea cu priz cu colier are avantajul:

a) c nu necesit golirea de ap a conductei publice deci sistarea alimentrii cu ap a zonei respective; b) este mai uor de realizat; c) este mai ieftin; 26) La mbinarea cu flane etanarea se realizeaz cu: a) garnituri de cnep impregnat n miniu de plumb; b) garnituri de cauciuc cu inserii de pnz; c) garnituri de cauciuc sau din carton gros mbinat n ulei de in fiert; 27) Apometrele sau contoarele de ap sunt: a) aparate, care msoar viteza apei; b) aparate pentru msurarea i nregistrarea consumului de ap; c) aparate pentru nregistrarea debitului de lichid n unitatea de timp; 28) Instalaiile interioare de alimentare cu ap sunt alctuite din: a) ansambluri de conducte, armturi, aparate i utilaje destinate s asigure transportul i distribuia apei de la punctul de racord la conducta public sau sursa proprie, pn la ultimul punct consumator de ap din cldire; b) conductele i aparatura necesare alimentrii cu ap a unei cldiri; c) utilajele destinate s asigure transportul i distribuia apei de la punctul de racord la sursa proprie; 29) Instalaiile interioare de distribuie a apei reci pentru consum menajer se execut de obicei din: a) conducte din oel; b) conducte din PCV tip G; c) conducte din font; 30) Care este traseul i materialul necesar conductelor de distribuie a apei calde: a) n serie cu cele de ap rece i se execut din PCV; b) paralele cu cele de ap rece i se execut din evi din oel zincat; c) independent fa de cele de ap rece i se execut din font; 31) Aparatele folosite pentru prepararea apei calde de consum se numesc: a) instalaii pentru prepararea apei calde de consum; b) schimbtoare de cldur; c) conducte de circulaie; 32) Circulaia agentului termic primar (apa cald pentru nclzire) prin interiorul serpentinelor boilerului se poate face prin: a) gravitaie, datorit presiunii termice, sau cu ajutorul pompelor; b) conducte de la staia de hidrofor; c) aparate locale; 33) Cazanul de baie se afl sub presiunea reelei de alimentare cu ap: a) cnd nu este nclzit; b) numai n timpul funcionrii lui; c) n permanen; 34) Pe conducta de refulare a instalaiei de hidrofor se monteaz un rezervor nchis numit: a) recipient de hidrofor; b) rezervor-tampon; c) rezervor; 35) Instalaiile de hidrofor se prevd n special pentru alimentarea cu ap a ansamblurilor de cldiri de locuit, n care debitul de ap consumat: a) prezint variaii mari de presiune; b) este minim; c) are presiune constant mare; 36) Instalaia de hidrofor se monteaz de regul: a) n centrul de greutate al consumatorilor; b) la captul reelei de consumatori; c) n orice punct al reelei; 37) Pompele instalaiei de hidrofor se monteaz pe fundaii (postamente) din beton prevzute cu strat de plut pentru: a) etanare;

b) poziionare corect; c) amortizarea vibraiilor; 38) Montarea ventilului de siguran n instalaiile cu hidrofor se face: a) la partea superioar a recipientului pe racordul de aer comprimat; b) la un loc vizibil ferit de eventuale loviri; c) n mufele sudate din fabric pe orice recipient standardizat; 39) Ventilul de siguran n instalaiile de hidrofor are rolul: a) de a limita valoarea presiunii n recipientul de hidrofor i n instalaia de distribuie; b) de limita debitul apei n instalaia de distribuie; c) reglare a debitului apei n instalaia de distribuie; 40) Trasarea instalaiei interioare de alimentare cu ap se face pe baza: a) datelor din proiect i a planului de coordonare a tuturor reelelor de conducte( de ap rece, ap cald de consum, canalizare etc.) ce urmeaz a fi montate n aceeai cldire; b) datelor din proiect; c) analiza mai multor propuneri i alegerea variantei optime; 41) n cadrul montrii instalaiilor interioare de alimentare cu ap rece i cald, apare elementul de referin numit linia de metru sau linia de vagris. Specificai nlimea la care este situat de la cota pardoselii finite: a) 0, 5 m de la cota pardoseli finite; b) 0,75 m de la cota pardoselii finite; c) 1 m de la cota pardoselii finite; 42) Conductele instalaiilor de alimentare cu ap rece i cald de consum pot fi montate: a) aparent, ngropate n tencuial, montate n ghene acoperite cu mti demontabile; b) aparent, ngropate n tencuial, amplasate n canalele vizitabile sau nevizitabile; c) aparent, ngropate n tencuial, amplasate n canale vizitabile sau nevizitabile, montate n ghene acoperite cu rabi sau cu mti demontabile. 43) Executarea i montarea conductelor din PVC tip G n instalaiile interioare de alimentare cu ap rece pentru consum menajer se realizeaz astfel: a) se monteaz nti reeaua principal de distribuie, se monteaz coloanele (conductele verticale) i apoi conductele orizontale de legtur de la coloane la armturile punctelor de consum. b) se monteaz reeaua principal de distribuie, se monteaz nodurile sanitare care conin tronsoanele de coloane gata asamblate cu conductele de legtur la punctele de consum. c) se monteaz reeaua principal de distribuie i conductele verticale; 44) Operaiile de prelucrare a evilor din PCV tip G sunt: a) tierea, pilirea, calibrarea, mufarea; b) tierea, pilirea, polizarea, ndoirea, calibrarea, mufarea, bercluirea (rsfrngerea capetelor evii); 45) mbinarea conductelor din PCV tip G la montare se poate face: a) prin lipire, prin flane sau cu racorduri olandeze; b) prin lipire i sudare; c) prin sudare, prin nituire; NOT: - fiecare subiect este notat cu 2 puncte; - 10 puncte se acord din oficiu

BAREM DE NOTARE VARIANTA 5

1. b 2.b 3. c 4.a 5.c 6.a 7.b 8.b 9.c 10a 11.b 12.c 13.b 14.a 15.b

16.a 17.c 18.c 19.a 20.a 21.a 22.a 23.c 24.a 25.a 26.c 27.b 28.a 29.b 30.b

31.b 32.a 33.b 34.a 35.a 36.a 37.c 38.a 39.a 40.a 41.c 42.c 43.a 44.b 45.a