Sunteți pe pagina 1din 39

Universitatea Dunrea de Jos din Galai

CULEGERE DE TESTE PENTRU ADMITEREA 2014





DISCIPLINA: LIMBA ROMN


CULEGEREA DE TESTE ESTE RECOMANDAT PENTRU CANDIDAII CARE VOR SUSINE CONCURS DE
ADMITERE LA DOMENIILE/SPECIALIZRILE URMTOARELOR FACULTI:

- tiine Juridice, Sociale i Politice
- Litere


































1. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. al-b, a-cru, a-flu, ca-dru, ca-ps, g-rl, la-pte, su-plu, um-plu;
B. al-b, ac-ru, af-lu, cad-ru, cap-s, gr-l, lap-te, sup-lu, um-plu;
C. al-b, a-cru, a-flu, ca-dru, cap-s, gr-l, lap-te, su-plu, um-plu.

2. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. i-ne-gal, de-ze-chi-li-bru, nes-ta-bil, des-cri-e, a-nor-ga-nic;
B. i-ne-gal, dez-echi-li-bru, ne-sta-bil, des-cri-e, an-or-ga-nic;
C. in-e-gal, dez-e-chi-li-bru, ne-sta-bil, de-scri-e, an-or-ga-nic.

3. n funcie de accent i numr de silabe pronunarea corect este:
A. fer-mor;
B. fer-mur;
C. fer-mo-r.

4. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. a cade, (eu) caz, (el) s caz, (imp.) nu cade, nu cdei, trebuiete, vroiam, creiaz;
B. a cdea, (eu) caz, (el) s caz, (imp.) nu cade, nu cadei, trebue, voiam, creaz;
C. a cdea, (eu) cad, (el) s cad, (imp.) nu cdea, nu cdei, trebuie, voiam, creeaz.

5. Este scris corect verbul din:
A. (eu) aez, (tu) aezi, (el) aaz;
B. (eu) nel, (tu) neli, (el) neal;
C. (eu) agreez, (tu) agreezi, (el) agreiaz.

6. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. escroc, filigran, funeralii, glasvand, indescifrabil, inopinat, livresc, maiou;
B. escroc, filigram, funeralii, glasvant, indescifrabil, inopinat, livresc, maiou;
C. excroc, filigran, funeralii, glasvant, indiscifrabil, inopinant, livresc, maiou.

7. Sunt accentuate corect toate cuvintele din seria:
A. anst, mijlc, nutru, penrie, strov, perceptr, rzmri, splndid, profsor, vveri;
B. anst, mijlc, netru, penure, ostrv, perceptr, rzmeri, splndid, profesr, vveri;
C. anst, mijlc, nutru, penuri, strov, perceptr, rzmeri, splndid, profsor, vever.

8. Este scris corect enunul:
A. Aceiai prieteni au aceeai prere;
B. Aceluiai om i-am cerut mai trziu aceiai prere;
C. Aceleeai prietene i-am spus aceeai prere.

9. Cuvintele eminent iminent sunt:
A. antonime;
B. paronime;
C. omonime.




10. Conine doar combinaii corecte de cuvinte seria:
A. primire glaciar, er glaciar, reuniune familial, limbaj familial;
B. primire glacial, er glacial, reuniune familiar, limbaj familiar;
C. primire glacial, er glaciar, reuniune familial, limbaj familiar.

11. Omofonele: nici o dat/nicio dat/niciodat sunt folosite corect n enunul:
A. Nu poi ghici nicio dat visul cuiva;
B. Frunz verde de alun,
Nici odat, nici acum
Nu am zis i nici nu zic
C nu vreau ca s m stric;
C. A fost odat ca nici o dat.

12. Adjectivul fortuit are sensurile:
A. fcut sau impus cu fora;
B. fals;
C. ntmpltor.

13. Cuvntul cu sensul de a anula o lege, o dispoziie oficial este:
A. a amenda;
B. a abroga;
C. a promulga.

14. Adjectivul nflcrat are ca antonime cuvintele:
A. aprins, ardent;
B. exaltat, fervent;
C. apatic, indiferent.

15. Alegei din urmtoarele serii de termeni pe aceea care face parte din familia lexical a
unui cuvnt:
A. frumos, frumoas, frumoi, frumoase;
B. floricea, floricic, florar, florreas;
C. dnsul, dnsa, dnii, dnsele.

16. Exist numai cuvinte compuse n seria:
A. cumsecade, despre, ntr-un, ntruna, dis-de-diminea, M.A.N.;
B. a ntruchipa, gur-casc, binevenit, C.O.R., ntruna;
C. linge-blide, printr-o, cum se cuvine, dis-de-diminea.

17. Indicai enunul n care ntlnim un substantiv adjectivizat:
A. n lumea asta sunt femei / Cu ochi ce izvorsc scntei;
B. Visez la basmul vechi al znei Dochii;
C. Pentr-o inim fecioar mndru idol i-ai ales.




18. Se dau urmtoarele enunuri: Primvara se ntorc psrile cltoare. El doarme
butean. Leneul mai mult alearg. Recoltatul porumbului se face toamna. Cuvintele scrise
cu bold s-au format prin:
A. derivare;
B. compunere;
C. schimbarea valorii gramaticale (conversiune).

19. n fraza: Atunci tu n ntuneric te apropii surznd,/ Alb ca zpada iernii, dulce ca o
zi de var , cuvntul scris cu bold este:
A. substantiv obinut prin conversiune;
B. adverb de mod;
C. adjectiv obinut prin conversiune.

20. n enunul A nregistrat doi nou-nscui, cuvntul scris cu bold este:
A. adjectiv;
B. substantiv;
C. adverb.

21. Identificai varianta n care toate cuvintele sunt derivate cu sufixe diminutivale:
A. aluni, coji, doctori, ginga;
B. copcel, mnui, izvora, fntnic;
C. flutura, noji, porti, clra.

22. Este scris corect enunul:
A. Fetele nii au fost de acord.
B. Ele nsui au aprobat iniiativa.
C. Ele nsele tiau adevrul.

23. Sunt incorecte toate pronunrile din rndul:
A. paisprezece, cinsprezece, aisprezece, optsprezece;
B. patrusprezece, cinsprezece, asesprezece, optisprezece;
C. patrusprezece, cincisprezece, asesprezece, optsprezece.

24. Alegei seria de cuvinte care cuprinde numai forme literare:
A. serviciu, orificiu, sacrificiu, onorariu;
B. serviciu, orifici, sacrifici, onorar;
C. servici, orificiu, sacrifici, onorariu.

25. Cuvntul deferen nseamn:
A. deosebire;
B. neajuns;
C. stim.

26. n contextul El a avut o intervenie salutar, cuvntul scris cu bold are nelesul:
A. prietenoas;
B. salvatoare;
C. ceremonioas.

27. Care dintre enunurile de mai jos este corect formulat?
A. Casa nu era locuit dect duminica;
B. Casa nu era locuit dect numai duminica;
C. Casa era locuit dect duminica.

28. Se dau urmtoarele expresii: avers de ploaie, altercaie verbal, preaviz de concediere.
Care dintre ele constituie pleonasme?
A. niciuna;
B. numai a doua i a treia;
C. toate.

29. Dintre formulrile (a) a se aduga un aditiv, (b) acord de colaborare, (c) excludere
mutual, (d) alcoolemie n snge, (e) caligrafie frumoas nu sunt pleonastice:
A. b, c;
B. c, d;
C. c, e.

30. Sunt construite corect enunurile (a) S vin ci mai numeroi simpatizani, (b) Nu toi
erau totali vinovai, (c) Pepenii erau proaspei sosii din Turcia, (d) Blugii erau excesivi de
scumpi, (e) Prefer scopurile uoare de realizat?
A. a, b, e;
B. niciunul;
C. doar e

31. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. vr-st, cap-s, as-pru, ob-te, a-tlet, lin-gvis-t;
B. vrs-t, cap-s, as-pru, ob-te, atl-et, ling-vis-t;
C. vr-st, ca-ps, as-pru, ob-te, at-let, lin-gvi-st.

32. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. scul-ptor, som-ptu-os, punc-taj, con-junc-ie, ar-ctic, san-dvi-ciu-ri;
B. sculp-tor, somp-tu-os, punc-taj, con-junc-i-e, arc-tic, sand-vi-ciuri;
C. sculp-tor, somp-tu-os, punc-taj, con-junc-ie, arc-tic, san-dvi-ciuri.

33. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. contiin, cunotin, fiic, fiindc, fiin, ncunotina, nfiina, recunotin, tiin;
B. contin, cunotiin, fic, findc, fin, ncunotina, nfina, recunotin, tin;
C. contiin, cunotin, fiic, fiindc, fiin, ncunotiina, nfiina, recunotin, tiin.

34. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. bunstare, bunvoin, buncredin, reavoin, floarea soarelui;
B. bun-stare, bun-voin, bun-credin, rea-voin, floarea-soarelui;
C. bunstare, bunvoin, bun-credin, rea-voin, floarea-soarelui.

35. Verbele a arde, a duce, a face, a fi, a zice fac imperativul pozitiv i negativ:
A. arzi, du , f, fii, zi, nu arde, nu duce, nu face, nu fi, nu zice;
B. arde, du, f, fii, zi, nu arde, nu duce, nu face, nu fii, nu zice;
C. arzi, du, f, fii, zii, nu arde, nu duce, nu f, nu fi, nu zi.

36. Sunt scrise corect toate cuvintele evideniate din enunul:
A. n faa casei, chiar n dreptul uii, o atepta o mtu care, fost lucrtoare la o gogorie,
se ocupa cu propriii fii de cultivarea viei i a grdinii;
B. n faa casii, chiar n dreptul uii, o atepta o mtue care, fost lucrtoare la o gogoerie,
se ocupa cu proprii fiii de cultivarea vii i a grdinii;
C. n faa casei, chiar n dreptul uii, o atepta o mtu care, fost lucrtoare la o gogorie,
se ocupa cu propriii fii de cultivarea viei i a grdinei.

37. Sunt accentuate corect toate cuvintele din seria:
A. nost, dminic, mros, prcin, sevr, smbol;
B. dplom, prevedre, rdar, simpozin, splndid, nic;
C. adc, ars, cictrice, fure, mtur, srvet.

38. Alegei seria de cuvinte care cuprinde numai forme literare:
A. (ar) prevede, (se) succed, (se) aeaz, (s) trebuiasc;
B. (ar) prevedea, (se) succed, (se) aeaz, (s) trebuiasc;
C. (ar) prevedea, (se) succed, (se) aaz, (s) trebuiasc.

39. Se dau enunurile:
1. Va dat o carte.
2. Bine a-i venit.
3. Victor i-a o carte.
S-a scris corect n:
A. enunul 2;
B. enunul 3;
C. niciunul dintre enunuri.

40. Numeralul nti nu e scris corect n:
A. clasa nti;
B. clasa a ntia;
C. clasa-ntia.

41. Indicai soluia corect pentru completarea spaiului liber din urmtorul enun: Te-am
considerat ______ coleg sritor.
A. ca i;
B. ca virgul;
C. nu e nevoie de completare.

42. Care este construcia corect?
A. printe al trei copii;
B. printe ai trei copii;
C. printe a trei copii.

43. n enunul: n vacana mare, am fcut o excursie la mare, cuvintele scrise cu bold sunt:
A. omonime;
B. sinonime;
C. paronime.
44. Din urmtoarea serie de cuvinte: furnic, tunic, saric, btrnic, s-a format cu sufixul
diminutival -ic:
A. furnic, btrnic;
B. doar btrnic;
C. ntreaga serie.

45. Cuvntul insolent nseamn:
A. delstor;
B. lene;
C. obraznic.

46. Cuvntul interlop nseamn:
A. intermediar;
B. dubios;
C. interpus.

47. Recunoatei seria care conine exclusiv termeni din domeniul juridic corect ntrebuinai
n scris i n exprimarea oral:
A. delicvent, plastrografie, jurispruden, repercursiune, pledoarie;
B. delincvent, plastografie, jurispruden, repercusiune, pledoarie;
C. delictvent, plastografie, juristpruden, repercusiune, pledorie.

48. Sufixele -ete, -, -i, -mente creeaz :
A. substantive;
B. adjective;
C. adverbe.

49. n care dintre variante cuvntul scris cu italice e folosit corect ca form i/sau ca sens?
A. Am procedat aa fortuit de mprejurri;
B. Cum nu tia engleza, s-a neles mai mult mutual;
C. A ateptat o or n anticamer.

50. Dintre formulrile: (a) a se ntrajutora reciproc, (b) panaceu universal, (c) perspectiv
viitoare, (d) notorietate public sunt pleonastice:
A. a,c, e;
B. a, c, d;
C. toate.

51. n care dintre enunurile urmtoare forma verbului a scrie este greit?
A. Scriei urmtoarele propoziii i apoi analizai-le!
B. Scrie-i temele dup ce nvei!
C. Scrie-i, biei, oricum, numai scrie-i!

52. n enunul Crezusem c l-am domesticit, ______ astzi m-a atacat din nou, n locul liber
este corect s folosim cuvntul:
A. ori;
B. or;
C. deci.
53. Sunt corecte toate enunurile din seria:
A. Ce s-au discutat?, Ce-s cu astea?, Ce ipi?, Cine ne sunt colegi?
B. Ce s-a discutat?, Ce-s cu astea?, De ce ipi?, Cine ne este coleg?
C. Ce s-a discutat?, Ce-i cu astea?, De ce ipi?, Cine ne este coleg?

54. Indicai varianta ce conine o combinaie lexical incorect:
A. tanc petrolier;
B. zcmnt petrolifer;
C. conduct petrolifer.

55. Recunoatei seria care conine exclusiv termeni din domeniul vieii politice corect
ntrebuinai n scris i n exprimarea oral:
A. plebiscit, preedinie, summit, miting, lobby;
B. plebicist, preedenie, summit, meeting, lobby;
C. plebiscit, preidenie, summit, mitting, lobby.

56. Antonimul lui penurie este:
A. lips;
B. abunden;
C. criz.

57. Enunul corect este:
A. Experii sunt unanimi de acord;
B. Cantiti ct mai mari posibile vor fi cumprate;
C. Ferestre larg deschise lumineaz camera.

58. Identificai enunul n care, atunci cnd este rostit, nu apare o cacofonie:
A. El, ca celebru dirijor, fusese invitat primul;
B. El, ca candidat, trebuia s tie ce e de fcut;
C. La Laura nu era cazul s apeleze.

59. Fie enunul Dragu-mi-i verbul a fi,/ C-i c-un i, c-i cu doi i,/ Numai lui totuna i-i.
Acesta conine:
A. dou greeli de ortografie i o greeal de punctuaie;
B. nicio greeal de ortografie i o greeal de punctuaie;
C. nicio greeal.

60. Este corect formulat enunul:
A. Trebuiai s pleci;
B. Eram s ntrzii;
C. O s trebuiasc s mai ateptm.







61. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. de-zo-bi-nu-i, tran-scar-pa-tic, di-spre-u-i, tran-spu-ne, r-scum-p-ra, an-or-mal, ras-u-
ci, su-bli-ni-e-re, ras-u-fla;
B. dez-o-bi-nu-i, trans-car-pa-tic, di-spre-u-i, trans-pu-ne, rs-cum-p-ra, a-nor-mal, r-su-
ci, su-bli-ni-e-re, r-su-fla;
C. dez-o-bi-nu-i, trans-car-pa-tic, dis-pre-u-i, trans-pu-ne, rs-cum-p-ra, a-nor-mal, r-su-
ci, sub-li-ni-e-re, r-su-fla.


62. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. n-tra-ju-to-ra-re, sa-van-tlc, vr-stnic, des-pre, as-tfel, jer-tf;
B. n-tra-ju-to-ra-re, sa-vant-lc, vrst-nic, de-spre, ast-fel, jert-f;
C. ntr-a-ju-to-ra-re, sa-vant-lc, vrst-nic, de-spre, ast-fel, jert-f.

63. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. rzbate, nnoda, nainte, napoi, neca, nota, constean, compatriot, conaional;
B. rsbate, nnoda, nainte, napoi, neca, nota, constean, conpatriot, connaional;
C. rzbate, nnoda, nnainte, napoi, nneca, nnota, constean, compatriot, conaional.

64. Indic seria n care toate cuvintele conin diftong:
A. scaun, spion, cioban, teologie;
B. roib, cprioar, mioar, bojdeuc;
C. leoarc, bolnvioar, fiu, iarb.

65. Conin triftongi toate cuvintele din rndul:
A. rou, croiau, ursoaic, chioar, cioar;
B. fuioare, aripioar, leoarc, miei, ntemeiau;
C. ziceai, torceau, chiuiau, lupoaic, zoaie.

66. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. greeal, a, s ad, clujean, buzoian, ieean, croial, tomnatic;
B. greal, a, s ad, clujan, buzoian, ieean, croial, tomnatec;
C. greeal, ea, s ead, clujan, buzoiean, iean, croeal, tomnatic.

67. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. afluent, matricol, maro, minge, miting, mostr, musculos, salariu;
B. afluient, matricul, maro, mingie, miting, monstr, musculos, salariu;
C. afluent, matricol, maron, minge, meeting, mostr, muchiulos, salar.

68. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. (eu) auz, (el) s auz, (el) s aibe, (el) ignor, voi creea, agreind;
B. (eu) aud, (el) s aud, (el) s aib, (el) ignoreaz, voi creia, agrend;
C. (eu) aud, (el) s aud, (el) s aib, (el) ignor, voi crea, agrend.

69. Sunt corecte toate formele din rndul:
A. a btea, a inea, a fcea, nu btei, nu fcei, mi-ar place, va apare, va cade, va tace;
B. a bate, a ine, a face, nu batei, nu facei, mi-ar place, va apare, va cdea, va tcea;
C. a bate, a ine, a face, nu batei, nu facei, mi-ar plcea, va aprea, va cdea, va tcea.

70. n care dintre urmtoarele enunuri mbinarea ca i e folosit corect?
A. Aceste vase erau folosite ca i obiecte de cult de ctre daci;
B. Ce prere avei dumneavoastr, ca i consumator?
C. Ion a rspuns tot aa de bine ca i Vasile.

71. Care este enunul corect formulat?
A. Mama a crui biat a fost premiat nu e prezent;
B. Tatl al crei fat a fost premiat nu e prezent;
C. Mama al crei biat a fost premiat nu e prezent.

72. Din urmtoarele serii de cuvinte (unele scrise aa cum sunt pronunate de anumii
vorbitori), care reprezint seria termenilor argotici?
A. bonsoar, orevoar, ceau;
B. mito, lovele, pag, mahr;
C. zeghe, cum, bumb, frtat.

73. Conine numai regionalisme seria:
A. iugr, biru, limb;
B. a spuni, curechi, ppuoi;
C. cucuruz, barabul, colb.

74. Conine numai neologisme seria:
A. a estima, construcie, caracteristic;
B. eviden, a dura, rnduial;
C. flint, paharnic, stolnic.

75. Indicai sensul neologismului xenofob:
A. naionalist;
B. (persoan) care manifest ur fa de strini;
C. (persoan) care manifest team exagerat fa de spaii nchise.

76. Dintre cuvintele 1. colonie, 2. dresuri, 3 vesel, 4. director, 5. corector, 6. tipic, 7.
mozaic, prezint diferene semantice datorit accenturii (sunt omografe):
A. 3, 4, 5, 6, 7;
B. 1, 2, 3, 5,7;
C. toate.

77. Indicai varianta ce conine o combinaie lexical incorect:
A. primire glacial;
B. lac glaciar;
C. eroziune glacial.

78. Aparin familiei lexicale a unui cuvnt:
A. doar cuvintele obinute prin derivare de la acesta;
B. cele de la A i, n plus, cele obinute prin compunere;
C. cele de la B i, n plus, cele obinute prin conversiune.

79. Urmtoarele derivate conin n structura lor acelai numr de afixe (adic prefixe i/sau
sufixe): rncu, srguincios, neputincios, destabilizator, necredibilitate. Stabilii numrul
acestor afixe:
A. dou;
B. trei;
C. patru.


80. Sunt corect scrise toate cuvintele compuse din seria:
A. liber-cugettori, nainte-mergtori, drept-credincioi, nou-nscui, propriu-zii;
B. liberi-cugettori, nainte-mergtori, drept-credincioi, noi-nscui, propriu-zii;
C. liber-cugettori, nainte-mergtori, drepi-credincioi, nou-nscui, propriu-zii.

81. Elementele de compunere savant: (a) cripto-, (b) etero-, (c) eu-, (d) fil-, (e) izo-, (f)
mezo-, (g) orto-, (h) paleo-, (i) para- sunt asociate corect cu sensurile: (j) vechi, (k) prieten,
(l) corect, (m) egal, (n) lng, (o) bine, (p) de mijloc, (r) diferit, (s) ascuns:
A. aj, br, co, sk, em, fp, gl, hj, in;
B. aj, bm, co, dk, em, fp, gl, hj, in;
C. as, br, co, dk, em, fp, gl, hj, in.

82. n versurile: Din snul vecinicului ieri / Triete azi ce moare, cuvintele scrise cu bold sunt:
A. ambele adverbe;
B. ieri substantiv, azi adverb;
C. ambele substantive.

83. Se dau urmtoarele forme de GD: ideei, aleei, azaleei, orhideei. Sunt literare:
A. toate, n afar de prima;
B. toate, n afar de a treia;
C. a treia i a patra.

84. Sunt corecte (formal i semantic) toate mbinrile din seria:
A. Popescu e un politician agil; lonescu este un sportiv abil; Haina lui e cptuit cu atlaz;
B. Popescu e un politician abil; lonescu este un sportiv agil; Haina lui e cptuit cu atlaz;
C. Popescu e un politician abil; lonescu este un sportiv agil; Haina lui e captuit cu atlas.

85. Identificai seria care conine numai perechi de forme corecte ale imperativului afirmativ
- negativ:
A. f! - nu f!; fii! - nu fi!; stai! - nu sta!; plecai! - nu plecai!
B. fii! - nu fii!; scrii - nu scrii!; citii! - nu citii!; venii! - nu venii!
C. f! - nu face!; pune! - nu pune!; du! - nu duce!; scriei! - nu scriei!

86. Se dau urmtoarele perechi de cuvinte: elucubraie / divagaie, fastidios / anost, conjectural
/ nentemeiat, declarativ / categoric. Se pot afla n raport de sinonimie cuvintele din:
A. toate perechile;
B. numai prima i a treia pereche;
C. numai a doua i a patra pereche.


87. Sensul expresiei sttu(s)qu este:
A. locul pe care l ocup un individ ntr-un sistem social dat;
B. stare care a existat, se menine i n raport cu care se apreciaz efectele unui tratat;
C. stare care se poate interpreta n mai multe feluri, cu dou nelesuri.

88. Se dau urmtoarele enunuri: 1. Ziaritii n-au primit abilitatea ateptat; 2. Era un
destins profesor; 3. i era eroare de ntlnirea care urma; 4. Arabia deine ntinse terenuri
petroliere.Cuvintele scrise cu italice s-au folosit corect n:
A. enunul 1 i 4;
B. enunurile 2 i 4;
C. niciunul dintre enunuri.

89. Recunoatei seria care conine exclusiv termeni din domeniul comerului corect
ntrebuinai n scris i n exprimarea oral:
A. en-gros, leesing, container, chiosc;
B. angro, leasing, container, chioc;
C. en gross, leesing, container, kiosc.

90. n care dintre enunurile urmtoare adverbul mai este ntrebuinat corect (din punctul de
vedere al sensului i al topicii)?
A. Nu mai m prinzi uor.
B. El nu-i mai director dect alii.
C. Am gsit o soluie mai eficace dect celelalte.

91. Sunt desprite corect n silabe cuvintele din seria:
A. im-pi-e-gat, in-au-gu-ra, in-tui-i-e, in-fa-i-li-bil;
B. im-pie-gat, in-au-gu-ra, in-tu-i-i-e, in-fa-i-li-bil;
C. im-pi-e-gat, i-na-u-gu-ra, in-tui-i-e, in-fai-li-bil.

92. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din seria:
A. nici-o-da-t, naiv-i-ta-te, nau-fra-gia, ne-cu-vi-in-ci-os;
B. ni-cio-da-t, na-i-vi-ta-te, na-u-fra-gia, ne-cu-vi-in-ci-os;
C. nici-o-da-t, na-i-vi-ta-te, na-u-fra-gi-a, ne-cu-vi-in-cios.

93. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. scul-ptor, som-ptu-os, punc-taj, con-junc-ie, ar-ctic, san-dvi-ciu-ri;
B. sculp-tor, somp-tu-os, punc-taj, con-junc-i-e, arc-tic, sand-vi-ciuri;
C. scul-ptor, somp-tu-os, punc-taj, con-junc-i-e, arc-tic, san-dvi-ci-uri.

94. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. (eu) piei, (el) s pieie; (el) invoac, (el) s invoace; (el) provoac, (el) s provoace; a
scade; s scaz; (el) aaz, (el) s aaze; scrii, s scrim;
B. (eu) pier, (el) s piar;(el) invoc, (el) s invoce; (el) provoc, (el) s provoce; a scdea,
s scad; (el) aaz, (el) s aeze; scrim, s scrii;
C. (eu) pier, (el) s piar; (el) invoc, (el) s invoce; (el) provoac, (el) s provoace; a
scdea, s scad; (el) aaz, (el) s aeze; scriei, s scriem.


95. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. cteitrei, oriict, auto-aprare, binevoi, nemaitiind, vaszic;
B. cteitrei, oriict, autoaprare, binevoi, nemaitiind, vaszic;
C. ctetrei, oriict, autoaparare, binevoi, ne-mai-tiind, va-s-zic.

96. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. repercusiune, rela, remunera, rucsac, sesiza, viager, recto, verso, tempo;
B. repercursiune, relache, remunera, ruksac, sesiza, viajer, recto, verso, tempo;
C. repercursiune, rela, renumera, rucsac, seziza, viager, recto, versou, tempou.

97. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. visavis, aa-zis, sus-numit, subsemnat, binecrescut;
B. vis-a-vis, aazis, sus-numit, sub-semnat, binecrescut;
C. vizavi, aa-zis, sus-numit, subsemnat, bine-crescut.

98. Redau ntotdeauna vocale literele:
A. a, , , , e, i;
B. e, i, o, u;
C. a, , , .

99. n pronumele el i n formele verbale eram, erai, era, litera e red:
A. vocala e;
B. semivocala i;
C. diftongul ie.

100. Sunt corecte toate formele verbale din seria:
A. (eu) trmin, (el) felict, (eu) creiez, (el) creaz, (noi) creem;
B. (eu) termn, (el) felict, (eu) creiez, (el) creiaz, (noi) creem;
C. (eu) trmin, (el) felcit, (eu) creez, (el) creeaz, (noi) crem.

101. Alegei seria corect:
A. Domnia-Sa, Domnia-Ta, Excelena-Voastr, Sfinia-Sa;
B. Domnia Sa, Domnia Ta, Excelena Voastr, Sfinia Sa;
C. Domnia sa, Domnia ta, Excelena voastr, Sfinia sa.

102. Alegei soluia corect n cazul formelor de sg. i pl. ale urmtorului substantiv (nume
al unui cunoscut fruct citric de culoare galben, mai mare dect portocala, cu gust plcut,
acrior-amrui):
A. gref grefe;
B. gref grefuri;
C. grep grepuri.

103. Propoziia scris corect este:
A. Ce-i cu cei din faa casei?
B. Ce-s cu cei din faa casei?
C. Ce-i cu cei din faa casii?


104. Cuvntul meteugresc are urmtoarea structur:
A. tema meteug- i sufixul -resc;
B. rdcina meter i sufixul -ugresc;
C. rdcina meteug-, sufixul -ar i sufixul esc.

105. n enunul: Andrei, fiind un inginer eminent, a intuit inundaia ca un pericol iminent,
cuvintele scrise cu bold sunt:
A. omonime;
B. antonime;
C. paronime.

106. Cuvntul a gera nseamn:
A. a nghea pe cineva;
B. a administra n locul altei persoane;
C. a garanta.

107. Cuvntul specios nseamn:
A. fcut pentru anumite ntrebuinri;
B. neobinuit;
C. neltor.

108. Sensul cuvntului a deroga este:
A. a renuna la rugmini;
B. a se abate de la o lege;
C. a delega pe cineva.

109. Urmtoarele cuvinte au fost grupate cte dou, n aa fel, nct numai una dintre
variante (pe care va trebui s o indicai) conine perechi de sinonime: (a) venust, (b)
fastidios, (c) ofuscat, (d) lapidar, (e) insipid, (f) edulcorat, (g) ndulcit, (h) scurt, (i)
searbd, (j) plictisitor, (k) voluptuos, (l) suprat.
A. ai, bk, cj, dh, eg, fl;
B. ak, bj, cl, dh, ei, fg;
C. aj, bk, cl, di, eg, fh.

110. Cuvntul ocean din seriile:
1. Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic, Oceanul Indian;
2. ocean de ninsoare, ocean de foc, ocean de stele;
este folosit :
A. cu sens propriu n ambele serii;
B. cu sens figurat n ambele serii;
C. cu sens propriu n prima serie i figurat n a doua.








111. n exemplele:
a. Vi-i dau vii pe toi.
b. V-a spus c va veni i bunica ?
c. ii mult la cri i i-i greu s renuni la ele.
d. Sora mea l-a vzut pe Dumitru la trand.
e. S-au certat sau mi s-a prut ?,
cuvintele scrise cu bold sunt:
A. omofone;
B. omografe;
C. omonime.

112. n formulrile: Avansai nainte. Coboar jos. Repet din nou. Convenim mpreun.
Mai revenii, greeala e de natur:
A. ortografic;
B. gramatical;
C. lexical.

113. n perechile: destins - distins, evolua - evalua, lizibil - ilizibil, moral - amoral, normal -
anormal, a simula - a stimula se afl:
A. antonime;
B. paronime;
C. paronime i antonime.

114. Alegei seria n care toate enunurile sunt corecte:
A. Nu fii obraznic! Fi atent! Druii-i flori! Ia-i cartea napoi! Cei doi m-au ntrebat cei nou la
voi la coal. Ai nceput a-i mini pe ceilali.
B. Nu fi obraznic! Fii atent! Druii-i flori! Ia-i cartea napoi! Cei doi m-au ntrebat ce-i nou la
voi la coal. Ai nceput a-i mini pe ceilali.
C. Nu fii obraznic! Fii atent! Drui-i-i flori! I-ai cartea napoi! Ce-i doi m-au ntrebat ce-i nou
la voi la coal. A-i nceput ai mini pe ceilali.

115. Indicai varianta care conine o afirmaie adevrat:
A. pronunm i scriem sandvi;
B. pronunm sendvici i scriem sandvici;
C. pronunm i scriem sandvici sau sendvi.

116. Identificai enunul care conine o form de acord neacceptat de limba literar:
A. O serie ntreag de greeli au fost amendate.
B. n ceea ce privesc examenele, lucrurile decurg normal.
C. Majoritatea elevilor au plecat n excursie.

117. Se dau urmtoarele construcii: colegului acesta; nou nsne; clasa ntia; doisprezece
mii; printe al trei copii; pepeni grozav de buni; unei dorine ale sale; oameni ai cror pasiune.
Sunt corecte:
A. a doua, a patra, a asea i a opta;
B. a treia i a asea;
C. a treia, a asea i a opta.

118. Virgula e folosit corect n:
A. C trenul plecase de zece minute, a aflat nainte de a sosi la gar.
B. Ce nu recunotea, era, c ntrziase ieri la coal.
C. ntrebarea, dac ar mai fi avut rost, s protesteze, l-a urmrit toat ziua.

119. Conjuncia compus ca s este folosit corect n exemplele: (a) Trebuie ca s nv; (b) Nu
e suficient ca s nv teoria; (c) Doresc ca s aprofundez toat materia; (d) M-am hotrt ca s
acord mai mult timp pregtirii; (e) Examenul e prea important ca s nu-l tratez cu toat atenia;
(f) nv ca s reuesc.
A. a, b, c;
B. a, b, c, d;
C. e, f.

120. Elementele relaionale sunt folosite corect n:
A. L-a certat, dar lui ns nu i-a psat.
B. Se poate ca prerea mea s nu coincid cu a lor.
C. Nu pot ca s tiu.

121. Sunt desprite corect n silabe toate cuvintele din rndul:
A. lin-cii, ast-ma-tic, peh-li-van, tab-l, cons-truc-tor;
B. linc-ii, as-tma-tic, peh-li-van, tab-l, con-struc-tor;
C. linc-ii, ast-ma-tic, pe-hli-van, ta-bl, con-struc-tor.

122. n seria de cuvinte excroc, estrad, estinctor, escavator sunt scrise corect:
A. primele dou;
B. ultimele dou;
C. numai estrad.

123. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. incarna, reincarna, intitula, reintitula, imbold, mboldi, ntreprindere;
B. ncarna, rencarna, intitula, rentitula, imbold, imboldi, intreprindere;
C. incarna, reincarna, intitula, reintitula, inbold, nboldi, intreprindere.

124. Redau ntotdeauna semivocale literele:
A. e, i, o, u;
B. , , o, u;
C. , , e, i.

125. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. aua, nal, nela, ngrijeasc, preced, succed, s succead;
B. eaua, neal, nla, ngrijasc, precede, succede, s succede;
C. eaua, neal, nela, ngrijasc, precede, succede, s succed.

126. Alegei seria de cuvinte care cuprinde numai forme literare:
A. petrifica, ferstru, chiftea, ventrilog, filigran;
B. pietrifica, fierstru, piftea, ventriloc, filigram;
C. pietrifica, fierstru, chiftea, ventriloc, filigran.

127. Sunt literare toate formele de vocativ din rndul:
A. An!, Ioan!, Marie!;
B. Ano!, Ioano!, Mario!;
C. Ana!, Ioana!, Maria!.

128. Adjectivul mijlociu este scris greit n structura:
A. copii mijlocii;
B. copiii mijlociii;
C. mijlociii copii.

129. Identificai seria ce cuprinde forma corect a cuvintelor:
A. ncuviinat, cuviin, contiin, cunotin, cuviincios, tiin, fiindc, ncunotiina;
B. ncuvinat, cuvin, contin, cunotin, cuviincios, tiin, fiindc, ncunotiina;
C. ncuviinat, cuviin, contiin, cunotin, cuviincios, tiin, fiindc, ncunotina.

130. Precizai cte dintre urmtoarele cuvinte pot fi considerate omonime lexicale pariale
(avnd n vedere c unele dintre ele cunosc dou forme de plural difereniate semantic):
raport, membru, curent, bob, aragaz, comision, pas, fus, platan, termen.
A. ase;
B. apte;
C. opt.

131. Din urmtoarea serie de cuvinte: pretenie, prevesti, precaut, s-a format cu prefixul pre-:
A. precaut;
B. prevesti;
C. ntreaga serie.

132. Elementele de compunere savant: (a) -fag, (b) -fil, (c) -fob, (d) -for, (e) -liz, (f) -morf,
(g) -scop, (h) -tec sunt asociate corect cu sensurile (i) descompunere, (j) purttor, (k)
colecie, (l) fric, (m) prieten, (n) a privi, (o) mnctor, (r) form:
A. ao, bj, ch, dm, er, fi, gk, hn;
B. ao, bm, cl, dj, ei, fr, gn, hk;
C. ao, bj, cm, dn, er, fi, gk, hn.

133. n exemplele de mai jos s-au cutat antonimele a trei neologisme:
1. benefic - avantajos;
2. filantrop - mizantrop;
3. divergent - contrar.
Antonimul a fost gsit corect n:
A. exemplul 1;
B. exemplul 2;
C. exemplul 3.

134. Cuvntul pasibil nseamn:
A. susceptibil;
B. realizabil;
C. apatic.

135. Cuvntul inextricabil nseamn:
A. de neneles;
B. care nu poate fi stricat;
C. care nu poate grei.

136. Cuvntul a stipula nseamn:
A. a ndemna;
B. a meniona;
C. a subveniona.

137. Substantivul decdere are ca sinonime cuvntul:
A. ascensiune;
B. naintare;
C. declin;

138. Dintre mbinrile: (a) conducere managerial; (b) reclam publicitar; (c) summit la
vrf; (d) mijloace mass-media; (e) hit de succes, sunt corecte:
A. numai a, b, c;
B. numai a, b, d, e;
C. niciuna.

139. Marcai enunul care nu conine nicio greeal de semantizare:
A. Nu trebuie s plngi cu lacrimi de crocodil doar pentru c ai luat un trei.
B. Portarul gazdelor a respins mingea in extremis.
C. Toi elevii au fost notai cu nota bene.

140. Cuvntul strmoeasc are structura:
A. strmo-(rdcin), - easc(sufix);
B. strmo-(rdcin), - easc-(sufix),- (sufix);
C. str-(prefix), + -mo-(rdcin) + -easc-(sufix) + -(desinen).

141. n care dintre enunurile urmtoare se realizeaz corect acordul articolului posesiv?
A. Mama a cror biei au spart geamul a venit astzi la coal;
B. Fata a crui tat eti a lipsit trei zile de la coal;
C. Mainile ai cror posesori suntei au fost furate asear.

142. n care dintre enunurile urmtoare acordul predicatului cu subiectul este inacceptabil?
A. O treime dintre elevii clasei noastre au fost premiai la concursurile colare;
B. Stolul de vrbii au zburat;
C. Fiecare dintre noi a neles.

143. Virgula nu este utilizat corect n enunul:
A. Nu citete ziare, dar ascult buletinele de tiri;
B. Fiind nepregtit, a pierdut examenul;
C. Muncete, ns, nu d randament.



144. Virgula e folosit corect n enunul :
A. Iat, frailor, satul meu!
B. H, de aici!
C. Iat frailor, satul meu.

145. Adjectivul posesiv este utilizat corect n: (a) unei prietene a mea; (b) unei prietene a
mele; (c) unei prietene ale mele; (d) o prieten de-a mea; (e) o prieten de-ale mele; (f) un
prieten de-al meu; (g) un prieten de-ai mei.
A. toate cazurile, cu excepia lui (a) i (c);
B. (b), (e), (g);
C. (c), (d), (f).

146. n exemplul: Cea fcut astzi fata ce-a cuminte?, s-a scris corect n cazul:
A. cea fcut;
B. ce-a cuminte;
C. n niciunul din cele dou cazuri.

147. n enunul: n buctrie miroase a pine, cuvntul scris cu bold este:
A. prepoziie;
B. articol posesiv;
C. articol hotrt.

148. Au grade de comparaie toate adjectivele din rndul:
A. superior, inferior, optim, complet, desvrit;
B. deplin, vitreg, oral, unic, ultim;
C. puin, mult, bun, urt, trist.

149. Substantivele: arici, elice, nume au:
A. numai form de singular;
B. numai form de plural;
C. o singur form pentru singular i plural.

150. Forma de genitiv-dativ a substantivelor Marin i Marina este:
A. lui Marin, Marina;
B. lui Marin, lui Marina;
C. lui Marin, Marinei.

151. Substantivele cavalrie i cavalere sunt:
A. omonime totale;
B. omonime pariale;
C. nu sunt omonime.







152. Se dau urmtoarele perechi:
(1) releva / revela
(2) miner /minier
(3) venust / vetust
(4) investi / nvesti
(5) doctrinal / doctrinar.
Avem paronime n:
A. toate;
B. niciuna;
C. numai n (1).

153. Se dau urmtoarele expresii: verdict final, schi sumar, origine etimologic.
Care dintre ele constituie pleonasme?
A. numai a doua i a treia;
B. toate;
C. numai a treia.

154. Substantivul neutru blestem i verbul la indicativ prezent, persoana I, singular blestem
sunt:
A. omonime morfologice;
B. omonime totale;
C. nu sunt omonime.

155. Antonimul adjectivului lucrativ este:
A. pgubos;
B. omer;
C. relaxant.

156. Artrit i arterit sunt n relaie de:
A. variante literare ale aceluiai cuvnt;
B. sinonime lexicale;
C. paronime lexicale.

157. Bipartid i bipartit sunt n relaie de:
A. o variant literar i alta neliterar a aceluiai cuvnt;
B. paronime lexicale;
C. variante literare ale aceluiai cuvnt.

158. Cuvntul bojdeuc este:
A. regionalism;
B. arhaism;
C. arhaism lexico-gramatical.

159. Care dintre urmtoarele perechi lexicale: apropia / apropria, enerva / inerva, pronostic /
prognostic i refula / reflua sunt formate exclusiv din paronime:
A. prima i a treia;
B. toate;
C. a doua i a patra.

160. Sinonimul cuvntului exceptare este:
A. excludere;
B. extragere;
C. excepie.

161. Sensul substantivului bestiar este:
A. antologie de fabule sau de alegorii cu animale;
B. lucrare remarcabil, excepional;
C. list de prescurtri.

162. Sensul expresiei sine die este:
A. ntr-o zi anumit;
B. fr o dat cert;
C. pe neateptate.

163. Cuvntul culant este n raport de sinonimie cu:
A. galant;
B. generos;
C. zgrcit.

164. Se dau urmtoarele expresii: floricele pop-corn, hobby preferat, sim civic cetenesc,
perspectiv de viitor. Care dintre ele constituie pleonasme?
A. toate, n afar de a treia;
B. numai prima, a treia i a patra;
C. toate.

165. Cuvintele centrifug i centripet sunt:
A. sinonime;
B. paronime;
C. antonime.

166. Cuvintele a enerva i a inerva sunt:
A. antonime;
B. paronime;
C. sinonime.

167. Cuvintele conflagraie i deflagraie sunt:
A. sinonime;
B. paronime;
C. antonime.

168. Cuvintele or i ori sunt:
A. omonime;
B. paronime;
C. forme n variaie liber ale aceluiai cuvnt.


169. Cuvntul matinal este antonim cu:
A. nocturn;
B. diurnal;
C. vesperal.

170. Sensul cuvntului marot este:
A. mic animal, asemntor nutriei, din Munii Alpi;
B. idee fix, manie;
C. steag n marin.

171. Adjectivul oneros este antonim cu:
A. necostisitor, avantajos;
B. cupid;
C. generos.

172. Care dintre urmtoarele perechi: dacit / dacit, colectiv / colectiv, grup / grup, calmar
/ calamar, cafein / cofein sunt alctuite din paronime:
A. prima, a doua i a patra;
B. prima, a doua i a treia;
C. prima, a treia i a cincea.

173. Termenul pcurar (cioban) este:
A. arhaism fonetic;
B. arhaism lexical;
C. arhaism morfologic.

174. A epila i a depila sunt n relaie de:
A. unul e literar i altul neliterar;
B. variaie liber;
C. paronimie i sinonimie.

175. Substantivul melanj nseamn:
A. elemente diverse din diferite coli, genuri etc.;
B. amestec de lucruri diferite;
C. substan chimic organic.

176. Urmtoarele forme: dncoace i dincoce sunt n relaie de:
A. omofonie;
B. omografie;
C. omonimie.

177. Se consider urmtoarele dublete de forme accentuate: dhor / dihr, lctic / lectc i
mrite / mirte. Dintre acestea, ambele componente sunt literare:
A. n toate trei;
B. n primul i n al doilea;
C. n al doilea.

178. Se consider urmtoarele sintagme: privire retrospectiv, conjunctur de moment,
panaceu universal, pandemie general i ajutorare reciproc. Dintre acestea sunt pleonastice:
A. numai primul i al treilea;
B. toate;
C. toate, mai puin al cincilea.

179. Cuvntul gulag este:
A. arhaism;
B. neologism;
C. regionalism.

180. Se consider urmtoarele sintagme: a aduce la acelai numitor, hipertensiune mic, a
opti cu voce tare, atac cerebral i a promova un produs. Dintre acestea, sunt pleonastice:
A. niciunul;
B. toate, mai puin ultimul;
C. toate.

181. Dintre urmtoarele dublete: aici / aicea, arap / harap, lca / loca, areopag / aeropag i
asterisc / asterix, reprezint cazuri de paronimie:
A. numai primul;
B. toate, mai puin al cincilea;
C. niciunul.

182. Cuvintele (eu) mi i (a) mo sunt:
A. omonime morfologice;
B. omografe morfologice;
C. omonime pariale.


183. Cuvntul caftan este:
A. arhaism lexical;
B. arhaism fonetic;
C. regionalism.

184. Cuvntul inveterat nseamn:
A. evident;
B. nrdcinat;
C. rasat.

185. Pluralele complexe i complexuri sunt n relaie de:
A. sinonimie;
B. paronimie;
C. omonimie parial.

186. Cuvntul flie i fole sunt:
A. omonime pariale;
B. omografe;
C. omofone.
187. Cuvintele banc (aglomerare de nisip) i banc (mas pentru efectuarea anumitor
operaiuni) sunt n raport de:
A. omonimie lexical;
B. polisemie;
C. omonimie morfologic.

188. Se consider urmtoarele dublete: aversiune / adversiune, corvet / covert, crochet /
crochet i deferen / diferen. Reprezint cazuri de paronime:
A. toate;
B. ultimele trei;
C. al doilea i al patrulea.

189. Se dau urmtoarele expresii: bazaconie absurd, bagatel minor, a clnni din dini,
msur abuziv i ilegal i premis fals. Care dintre acestea sunt pleonasme?
A. numai prima i a doua;
B. toate, mai puin ultima;
C. toate, mai puin ultimele dou.

190. Se consider dubletele: albastru / alabastru, chibrituri / chibrite i stamp / stamb.
Reprezint situaii de variaie liber:
A. primul i al treilea;
B. niciunul;
C. toate.

191. Identificai enunul n care nu exist nicio greeal (gramatical sau de semantizare):
A. A reuit din cauza eforturilor depuse.
B. Fondul de carte a fost mutat datorit inundaiei.
C. n dimineaa celei de-a cincea zile trebuie predate documentele.

192. Identificai enunul n care nu exist nicio greeal (gramatical sau de semantizare):
A. i manifest ngrijorarea vizavi de ceea ce se ntmpl.
B. Faptele nsi sunt gritoare.
C. Preul oulor a fost iari subiect de scandal.

193. Identificai enunul n care cuvntul subliniat este folosit corect:
A. Creterea este de 7,5% fa de aceiai perioad a anului trecut.
B. Aceeai oameni au venit la birou n fiecare zi.
C. Colaborm, de zece ani, cu aceiai parteneri.

194. Identificai sintagma n care corpul de litere este utilizat corect:
A. ministrul nvmntului;
B. student la litere;
C. secretar de stat la externe.

195. Marcai enunul n care cuvntul subliniat este folosit corect:
A. Acesta este scopul aciunii ncepute n luna mai.
B. Abrogarea legii adoptat acum un an s-a amnat.
C. Dragele noastre colege, avem plcerea de a v invita [...].
196. Marcai seria n care apar doar cuvinte ce nu au nevoie de cratim pentru ataarea
articolului:
A. weekend, clic, board, trend;
B. party, print, hobby, holdup;
C. site, show, slide, mouse.

197. Identificai enunul n care nu exist nicio greeal:
A. Cea mai bine pltit profesoar a fost concediat.
B. Statul a dispus alocarea sumei de doisprezece miliarde lei.
C. n vederea recuperrii sumei datorate, actualizate la zi, s-a dispus amnarea executrii
silite.

198. Identificai seria n care cratima este corect folosit:
A. prim-ministru, redactor-ef, economist-ef;
B. secretar-de-stat, ef-birou, asistent-manager;
C. auto-acuzare, prim-vice-preedinte,vice-primministru.

199. Sunt corecte toate formele verbale din seria:
A. Cere-i drepturile n instan dac nu gseti nelegere.
B. Face-i asta, dar creai o strategie bugetar.
C. Ve-i proceda la anularea documentului constatator.

200. Identificai enunul n care nu exist nicio greeal:
A. Informaiile se aaz n tabel n ordine cronologic.
B. Fiecare dintre ei hotrsc cum e mai bine.
C. Lucrrile studenilor cei mai buni vor fi publicate.

201. Sunt scrise greit toate cuvintele din seria:
A. a nnoda, a neca, de asemenea, angro;
B. vizavi, apropo, sendvici, cearaf, weekendul;
C. vis--vis, propos, sandwich, week-endul.

202. Precizai numrul de greeli din enunul urmtor: Unii dintre maitrii au fcut aceiai
greal care a-i fcut-o i voi cnd ncerca-i s-i susine-i pe proprii angajai, asfel, s-a
ajuns ca, dintr-o angajat respectoas, s se transforme ntruna altfel.
A. 9 greeli;
B. 10 greeli;
C. 11 greeli.

203. Identificai seria n care cratima este corect folosit:
A. CV-uri, x-uri, acquis-ul, Bruxelles-ul, show-ul, service-ul, site-ul;
B. summit-ul, deprecierea yen-ului, showbiz-ul;
C. auto-acuzare, prim-vice-preedinte, vice-primministru.

204. Identificai enunul n care nu exist greeli de utilizare a blancului (spaiului liber):
A. Nu s-a stabilit nicio dat pentru evaluare.
B. Toate s-au ntmplat de o dat.
C. Prezentul proces verbal se comunica contestatoarei prin afisare la avizierul admiterii.

205. Identificai enunul corect:
A. Dat fiind condiiile meteo nefavorabile, meciul va fi amnat.
B. ncepnd cu noul an colar se va asigura gratuit manuale pentru fiecare elev.
C. La Paris se vor srbtori anul acesta 100 de ani de la [...].

206. Marcai enunul care prezint o form de acord neacceptat de limba literar:
A. O grmad de oameni au cumprat aceast carte.
B. O serie ntreag de greeli au fost amendate.
C. Accesul i utilizarea platformei poate duce la suprancrcare.

207. Identificai enunul n care nu exist nicio greeal:
A. Prin circulara care s-a emis referitoare la acest caz....
B. Recunoaterea sau executarea hotrrilor poate fi refuzat.
C. La sfritul celei de-a patra zi se vor efectua cteva teste.

208. Sunt corecte abrevierile numelor proprii:
A. C-tin, Ghe., D-tru;
B. Ct., G., D.;
C. C., Gh., D.

209. Cte semne de punctuaie trebuie s completeze urmtorul enun pentru a fi considerat
corect: Vrei nu vrei tot trebuie s vii mine la examen.
A. 1;
B. 2;
C. 3.

210. n care dintre serii, toate substantivele neologice sunt corect scrise articulat:
A. mouse-ul, hardul, dandy-i, printul, paparazzii, IQ-ul, e-mailul, weekendul, story-ul,
avocadoul;
B. mouseul, hard-ul, dandyi, print-ul, paparazzi-i, IQ-ul, e-mail-ul, wekendul, story-ul,
avocadoul;
C. mouseul, hardul, dandy-i, printul, paparazzii, IQ-ul, e-mailul, week-end-ul, storyul,
avocado-ul.

211. Alegeti seria n care sunt corecte toate formele de imperativ afirmativ:
A. du-te, crete-l, fierbe-o, zi-i, f-o, adu-l, ref-o;
B. du-te, crete-l, fierbi-o, zii, f-o, adu-l, ref-o;
C. dute, crete-l, fierbe-o, zice-i, f-o, ad-l, ref-o.

212. n propozitia Sfidarea legii ori ignorarea ei duc, n final, persoana implicat ntr-o sal
de judecat exist o greeal de:
A. punctuaie;
B. scriere;
C. acord.



213. Identific seria cuvintelor scrise corect:
A. ntr-adevar, ntruna, dinadins, dintr-odat;
B. ntradevar, ntr-una, dina dins, dintr-odat;
C. ntr-adevar, ntruna, dinadins, dintrodat.

214. Identific enunul n care exist cel puin o greeal de scriere:
A. O dat ce ai plecat, nu te mai ntoarce!
B. Nu m voi rzgndi nicicnd.
C. Nu am gsit nici o dat mai apropiat pentru plecare.

215. Nu sunt corecte formele cuvintelor din seria:
A. ambigu, bleumaren, meneger, genoflexiune, tango;
B. asterisc, cafein, ghips, maiou, vehicul;
C. argeean, bolerou, cearaf, nvesti, vindicativ.

216. Sunt scrise corect cu liter mare toate substantivele proprii din seria:
A. Polul Nord, Palatul Parlamentului, Simfonia Fantastic;
B. Arcul de Triumf, Legiunea de Onoare, Anul Nou;
C. Barb-Albastr, revista Limba Romna, nti Mai.

217. n enunul: Dac vrei, vii, dac nu, nu, exist:
A. 2 propoziii;
B. 3 propoziii;
C. 4 propoziii.

218. Precizai n care dintre enunurile urmtoare cuvntul subliniat este prepoziie:
A. Toi i erau mpotriv.
B. Toi erau mpotriv.
C. Toi erau mpotriva lui.

219. Se dau enunurile: Du-te de mnnc. A mers de l-a ajutat. Precizai n ce situaie
cuvntul de introduce o final:
A. n primul enun;
B. n al doilea enun;
C. n ambele enunuri.

220. Identificai numrul de propoziii principale din enunul urmtor: Vrei, nu vrei, eu tot plec.
A. 3 principale;
B. 2 principale;
C. 1 principal.

221. Precizai care este rolul virgulei n enunul urmtor: Inspiraie dac ai, cuvintele se leag.
A. izoleaz o incident;
B. indic postpunerea condiionalei;
C. indic intercalarea condiionalei.



222. Precizai n care dintre enunurile urmtoare apare un verb la modul conjunctiv: 1. Las-
i lumea ta uitat! 2. Fac-se voia ta! 3. F-i voia ta!
A. n primul enun;
B. n al doilea enun;
C. n al treilea enun.

223. Cuvntul subliniat din enunul Fumatul interzis! este:
A. un verb la participiu cu funcia de predicat verbal;
B. un verb la diateza pasiv cu funcia de predicat verbal;
C. un adjectiv cu funcia de nume predicativ.

224. Cuvntul subliniat din enunul Fumatul n locurile publice este interzis prin lege este:
A. un verb la participiu cu funcia de predicat verbal;
B. un verb la diateza pasiv cu funcia de predicat verbal;
C. un adjectiv cu funcia de nume predicativ.

225. Cuvntul subliniat din enunul Aa ceva este de neimaginat de ctre cineva cu mintea
ntreag.
A. are funcia sintactic de subiect al lui este;
B. are funcia sintactic de subiect al lui de neimaginat;
C. nu are funcie sintactic.

226. Cuvintele subliniate din enunurile: Toi au votat mpotriv-i. Toi au votat n ciud-i.
ndeplinesc urmtoarele funcii sintactice:
A. primul este complement direct i al doilea este atribut pronominal;
B. primul este atribut pronominal i al doilea este complement direct;
C. ambele sunt circumstaniale de mod.

227. Rolul primei virgule din enunul Frate, frate, dar brnza-i pe bani este:
A. izoleaz un element incident;
B. marcheaz prezena unui vocativ;
C. marcheaz o elips.

228. n enunul Eu l cert, i el rde:
A. virgula este utilizat corect;
B. virgula este utilizat greit;
C. virgula poate fi utilizat opional.

229. Rolul virgulei din enunul Ei Ctlin, acu-i acu / Ca s-i ncerci norocul este:
A. marcheaz prezena unei apoziii;
B. marcheaz prezena unui vocativ;
C. marcheaz o elips.

230. Rolul virgulelor din enunul Apropie-te, spuse el, i spune ce ai de spus este:
A. izoleaz un element incident;
B. marcheaz prezena unui vocativ;
C. marcheaz o elips.

231. Cuvntul tinereasc are structura :
A. tiner- (rdcin), -e- (sufix), -as- (sufix), -c (desinen);
B. tiner- (rdcin), -ea- (sufix), -sc (sufix);
C. tiner- (rdcin), -easc-(sufix), - (desinen).

232. n versurile: Mici de zile, mari de patimi, inimi btrne, urte / Mti rznde, puse
bine pe-un caracter inimic, cuvntul evideniat prin ngroare este:
A. adverb de mod;
B. adjectiv obinut prin conversiune;
C. verb la gerunziu.

233. Exist numai cuvinte compuse (de diverse tipuri) n seria:
A. ruvoitor, bun-gust, bunvoin, buntate;
B. bunstare, bun dimineaa, binee, bun-cuviin;
C. Buna Vestire, bun-dimineaa, bun-rmas, bine-crescut.

234. Exist numai cuvinte derivate n seria:
A. dorin, voin, struin, cin;
B. cutezan, importan, balan, distan;
C. linguri, crti, poli, scufi.

235. Exist numai cuvinte derivate n seria:
A. revedea, recunoate, respira, restitui;
B. regsi, rescrie, repara, recicla;
C. revinde, reporni, refinana, reciti.

236. Formeaz o familie lexical toate cuvintele din seria:
A. floare, florar, eflorescen, Florii;
B. om, omenesc, uman, omeni;
C. piatr, pietroi, pietri, pietrui.

237. Sufixele: -esc, -iu, -os creeaz numai:
A. adjective;
B. verbe;
C. substantive.

238. Sufixele: -tor, -ar, -re creeaz numai:
A. adverbe;
B. substantive;
C. verbe.

239. Identificai seria care conine numai derivate cu sufix diminutival:
A. cru, sniu, cnu, stelu,
B. chei, solni, cpi, feti;
C. copila, arca, drgla, clra.



240. Identificai seria care conine numai derivate cu sufix colectiv:
A. studenime, prostime, omenime, vechime;
B. ppuri, stejri, pietri, aluni;
C. tineret, brdet, bnet, iret.

241. Identificai seria care conine numai derivate cu sufix augmentativ:
A. butoi, pietroi, altoi, pisoi;
B. bietan, ran, gscan, bogtan;
C. copilandru, puiandru, celandru, flciandru.

242. Seria de sufixe: -iza, -u, -ifica, -n creeaz numai:
A. verbe;
B. adverbe;
C. adjective.

243. Identificai seria care cuprinde numai substantive derivate cu sufix moional:
A. roi, leoaic, romnc, preoteas;
B. gscan, furnic, ranc, pisic;
C. ciocrlan, student, buctar, rndunic.

244. n structurile: suprat foc, beat turt, ngheat tun, rcit cobz, cuvintele subliniate au
valoare morfologic de:
A. adjectiv;
B. adverb;
C. substantiv.

245. n enunul: Flori albastre tremur ude n vzduhul tmiet, cuvntul subliniat are
calitatea de:
A. adjectiv propriu-zis;
B. adverb;
C. adjectiv provenit din participiu.

246. n enunul: Lauda de sine nu miroase a bine, cuvntul subliniat are valoarea de:
A. adverb;
B. adjectiv obinut prin conversiune;
C. substantiv.

247. n versurile: S mai privesc o dat cmpia-nfloritoare, / Ce zilele-mi copile i albe le-a
esut, cuvntul subliniat are valoarea morfologic de:
A. adverb;
B. adjectiv;
C. substantiv.

248. n textul: n mahala pe toi i apucase evlavia i era arhiplin de lume plngnd, de
lumnri aprinse, de ofuri i ahuri, cuvintele subliniate au valoarea morfologic de:
A. substantiv;
B. interjecie;
C. verb la infinitivul lung.
249. Identificai seria n care toate cuvintele derivate au n structura lor trei afixe (sufixe sau /
i prefixe):
A. meteugresc, nfloritor, mmicu;
B. neputincios, srguincios, rncu;
C. destabilizator, credibilitate, eminescianism.

250. Sunt derivate de la verbul a vedea toate cuvintele din seria:
A. prevedea, vizual, vedere, vzut;
B. vz, vedere, prevztor, nevzut;
C. vzut, nevzut, vizibil, vizionar.

251. Rdcina cuvntului rempdurire este:
A. pdur ;
B. mpdur ;
C. rempdur .

252. Prefixul n- se regsete n toate cuvintele derivate din seria:
A. nglbeni, ncuraja, ntoarce, nfige;
B. nveseli, nnegri, nainta, nla;
C. nciuda, nnora, nlbi, ngrozi.

253. Selectai seria care conine numai cuvinte din familia substantivului mn:
A. mnec, mnu, mnstire, mnui;
B. manipula, (a) mna, manual, manevr;
C. nmna, mnui, mner, mnu.

254. Rdcina cuvntului renfrunzire este:
A. nfrunz ;
B. frunz ;
C. renfrunz .

255. Toate prefixele au valoare negativ n seria:
A. a-, dis-, po-, str-;
B. in-, ne-, diz-, re-;
C. a-, i-, in-, ne-.

256. Se dau urmtoarele sintagme: (1) preul pieii; (2) dragelor noastre; (3) ultimilor tiri;
(4) sfritul vieei; (5) asigurarea ordinei; (6) meninerea linitei. Formele de GD (subliniate)
sunt corecte n:
A. toate, mai puin (4) i (5);
B. toate, mai puin (4) i (6);
C. niciuna.

257. Dintre urmtoarele substantive: (1) virus, (2) ochi, (3) centru, (4) curent, (5) element, (6)
timp, (7) membru, pot avea dou forme diferite de plural (difereniate semantic):
A. toate;
B. toate, mai puin (1);
C. doar primele patru.

258. Dintre adjectivele: (1) tenace, (2) propice, (3) eficace, (4) precoce, (5) atroce, (6) feroce,
sunt variabile dup numr (= i schimb forma la plural):
A. toate;
B. toate, mai puin (4) i (5);
C. doar (1).

259. n care dintre enunurile de mai jos grupul de cuvinte ca i este utilizat incorect?
A. Ca i antevorbitorul meu, doresc s supun ateniei chestiunea cheltuielilor bugetare din
anul n curs.
B. Mai muli intelectuali au fost demascai n ultimul timp ca i colaboratori ai Securitii.
C. Iarna, ca i vara, drumurile noastre sunt pline de gropi.

260. Care dintre enunurile de mai jos este corect formulat (sub aspectul grupului de cuvinte
subliniat)?
A. Odat ce veniturile cresc, oamenii tind s nu mai consume att de mult, drept ca urmare
predispoziia spre consum nceteaz s creasc sau stagneaz.
B. Prevenirea polurii este o preocupare a noastr, drept prin urmare vom ntreprinde aciuni
de contientizare a ntregului personal.
C. i de aceast dat s-au adeverit cele sesizate, drept urmare s-a ntocmit dosar de urmrire
penal salariatului n cauz.

261. Identificai enunul n care substantivul subliniat este folosit corect la plural (att ca
form, ct i ca sens):
A. Cererea pentru monezi de aur emise de Monetria SUA a explodat dup alegerile
prezideniale din noiembrie.
B. Direcia General a Finanelor Publice Prahova reamintete contribuabililor prahoveni c
luna martie vine cu trei termeni-limit la depunerea mai multor declaraii i meiuni
obligatorii.
C. Centrul de Prevenire, Evaluare i Consiliere Antidrog Buzu a lansat azi o campanie de
prevenire a consumului de droguri, n cadrul creia a avut loc i un concurs de slogane
antidrog.


262. n care dintre enunurile de mai jos acordul ncruciat este realizat corect?
A. China a nfiinat o agenie de rating ale crei servicii sunt pltite de investitori.
B. Curtea de Justiie a Comunitilor Europene (CJCE) a stabilit c soii care dein cetenie
dubl pot divora la instanele oricrui stat membru ai cror ceteni sunt.
C. Se poate transfera de la o facultate dintr-un centru universitar la o facultate din alt centru
universitar studentul al crui prini sau susintori legali i-au schimbat ntre timp domiciliul
n alt centru universitar sau ntr-o localitate apropiat de acesta.

263. Identificai enunul n care cuvntul minim(um) / maxim(um) este utilizat corect:
A. Guvernul sper s obin minim 700 mil. din taxele de licen pentru frecvenele radio.
B. Romnia va nregistra o cretere economic de maxim 0,5% n acest an, deoarece nc
trece printr-o perioad de declin major.
C. Ministrul de Finane a anunat luni c Guvernul va adopta n maximum dou sptmni
actul normativ privind nfiinarea structurii de Antifraud fiscal i vamal.

264. Identificai enunul n care substantivul subliniat este folosit corect la plural (att ca
form, ct i ca sens):
A. Ministerul Educaiei a publicat pe edu.ro baremurile de corectare la examenele de
matematic i istorie.
B. Acum ceva timp am primit o invitaie la un concurs de coperte de carte.
C. Sincopele financiare, prin utilizarea banilor n avans, au dus la ntrzieri ale termenilor de
execuie i, implicit, de predare.

265. Identificai enunul n care adjectivul subliniat este utilizat corect ca form:
A. Secia Acvariu din cadrul Complexului Muzeal de tiinele Naturii Galai le ofer
vizitatorilor posibilitatea de a vedea un nou spaiu amenajat cu 12 exemplare de piranha cu
burta roie, unii dintre cei mai feroci peti de ap dulce din ntreaga lume.
B. Suntem o echip tnr, format din trei medici veterinari profesioniti, dinamici, tenaci,
iubitori de animale, cu spirit de echip i eluri comune.
C. El a avut un debut original, relativ trziu, la douzeci i apte de ani, spre deosebire de
majoritatea poeilor romni, care sunt precoci i debuteaz mai devreme, ntre cincisprezece i
douzeci de ani.

266. n care dintre enunurile de mai jos grupul de cuvinte ca i este utilizat corect?
A. Ca i calitate, produsul las mult de dorit.
B. V vorbesc acum ca i specialist n probleme de drept internaional.
C. La munte, ca i la mare, pensiunile sunt luate cu asalt n zilele de Pati.

267. Indicai varianta ce nu conine o confuzie paronimic:
A. Patru manageri din Romnia au ctigat n anul 2011 salarii nete anuare de peste un milion
de euro, potrivit datelor Ageniei Naionale de Administrare Fiscal (ANAF).
B. Omul de afaceri Dinu Patriciu a acordat un interviu reporterilor de la Adevrul, cotidian
n care el investete, dezvluind o viziune originar asupra economiei Romniei.
C. edina ordinar de ieri a Consiliului Judeean Satu Mare a fost foarte operativ

268. n care dintre urmtoarele enunuri nu exist pleonasm?
A. Veniturile salariale au fost calculate i actualizate pe baza prevederilor legale n vigoare i
verificate periodic de ctre autoritile cu atribuii n domeniu.
B. Din contrabanda ilicit cu igri, numai n 2009 pierderile la buget au fost de 700-800
milioane de euro.
C. Perfecionarea de sine este baza fundamental a tuturor progreselor i a ntregii dezvoltri
morale.

269. Sunt scrise corect toate cuvintele din rndul:
A. aisprezece, jurisdicie, beneficiu, ntreprinztor, fascicul, ncorpora;
B. asesprezece, jurisdicie, benefici, ntreprinztor, fascicul, ncorpora;
C. aisprezece, juristdicie, beneficiu, intreprinztor, fascicol, incorpora;





270. Se dau urmtoarele enunuri:
1. Medicul a ieit din salon, inervat c pacientul l-a jignit
2. Era un distins profesor, original din Marea Britanie.
3. Era cunoscut de toi ca un student iminent.
4. Atitudinea lui binevoitoare m-a indus i pe mine n oroare.
Cuvintele subliniate s-au folosit corect n:
A. niciunul dintre enunuri;
B. enunurile 2 i 3;
C. toate enunurile, mai puin 4.

271. Enunurile Orar; Secretariat; Cine ru; Fumatul oprit; Trecerea interzis se scriu cu
iniial majuscul pentru c:
A. sunt anunuri importante;
B. sunt substantive;
C. sunt primele cuvinte din text.

272. Cuvntul care nseamn boal de piele evideniat prin erupie se scrie corect:
A. egzem;
B. exem;
C. eczem

273. Dintre cuvintele nnoda, nneca, nnora, nnbui, sunt scrise corect:
A. primele dou;
B. primul i ultimul;
C. primul i al treilea

274. Verbul care nseamn nlturarea cojii este scris corect:
A. a decoji;
B. a descoji;
C. a dezcoji.

275. n seria de cuvinte romn, european, eminescian, bucuretean este scris greit, cu liter
mic, doar:
A. primul termen;
B. al treilea;
C. niciunul.


276. Cuvintele oland, murfatlar, joule se scriu cu liter mic atunci cnd:
A. sunt substantive proprii;
B. se refer la persoane, localiti, ri etc. de unde provine anumite produse;
C. reprezint nume de produse, soiuri, uniti de msur, intrate n limbajul comun

277. n scrierea pe calculator este obligatorie, n conformitate cu normele limbii romne
literare, notarea semnelor diacritice:
A. pe i ();
B. pe , (), i, , ;
C. nu este obligatorie.

278. Dintre cuvintele examen, excursie, exagerat, exact, cele n care litera x se citete gz sunt:
A. primul i al treilea;
B. ultimele dou;
C. primul i ultimul.

279. n seria de cuvinte sfinx, ax, pix, fix, sunt unele care, la plural, l transform pe x n c:
A. primul;
B. primul i ultimul;
C. al doilea i al treilea.

280. Despre o persoan care lein, spunem c i-a pierdut:
A. cunotina;
B. cunotiina;
C. contiina.

281. Forma corect a urmtorului cuvnt este:
A. itinerarii;
B. intinerare;
C. itinerare.

282. Dintre cuvintele nfiltra, intreprindere, destructiv, este scris corect:
A. al doilea;
B. al treilea;
C. niciunul.

283. n cadrul dubletelor lexicale marmor/marmur i repaos/repaus sunt scrise corect
formele cu:
A. o;
B. u;
C. niciuna.

284. Dintre cuvintele geografie, acordeon, neon, vreo, conine diftong doar:
A. primul termen;
B. al treilea;
C. ultimul.

285. Alegei forma corect a cuvintelor cocs/cox, pics/pix, rucsac/ruxac, micst/mixt,
sconcs/sconx. Dintre ele, se scriu cu cs:
A. primul cuvnt;
B. primul, al treilea i ultimul;
C. toate cuvintele.

286. Urmtorul enun se scrie corect:
A. Te-a ruga;
B. Tea ruga;
C. Te a ruga.

287. n cuvntul copiii, primul i de dup consoan este:
A. desinen de plural;
B. component a rdcinii lexicale;
C. articol hotrt.

288. Se dau abrevierile dlui i d-lui. Care dintre ele prescurteaz cuvntul domnului?
A. d-lui;
B. dlui;
C. amndou.

289. Care dintre urmtoarele cuvinte reprezint forma corect abreviat a termenului
dumneavoastr?
A. dv. i dvs.;
B. dv. i d-voastr;
C. toate trei.

290. n formularea vzutu-s-au cratimele marcheaz:
A. rostirea cuvintelor n aceeai silab;
B. postpunerea conjunct a morfemelor verbale;
C. afirmaia de la B. este valabil pentru prima cratim, iar cea de la A., pentru a doua.

291. n cuvintele toate, poart, croat, succesiunea de litere oa reprezint:
A. vocale n hiat, pentru toi termenii;
B. diftongi, pentru primii doi tremeni;
C. vocale n hiat, pentru al treilea termen, i diftongi, pentru primii doi.

292. n seria de termeni tart, toc, trand, techer sunt scrii corect:
A. primii doi;
B. al doilea i al treilea;
C. ultimii doi.

293. Se dau cuvintele fenomen, simbol, caracter. Pe ce silab se accentueaz corect?
A. pe ultima;
B. pe penultima;
C. pe oricare dintre ele.


294. n seria de cuvinte neal, greeal, angajeaz, aaz sunt scrise corect:
A. neal i greeal;
B. greeal i angajeaz;
C. greeal, angajeaz i aaz.

295. Pluralul corect al cuvintelor orar i salariu este:
A. orarii i salarii;
B. orare i salare;
C. orare i salarii.


296. Dintre termenii umfla, conpune, smbt i confluen sunt scrii corect:
A. primul i al treilea;
B. primii doi;
C. ultimii doi.

297. Se dau termenii surioar, plpumioar, plrioar, aripioar. Dintre acetia, conin
triftong:
A. primii doi;
B. ultimii trei;
C. al doilea i al patrulea.

298. Sunt scrise corect, cu s sau cu z, umtoarele cuvinte: deslega, deznoda, zmulge,
desechilibru:
A. primul;
B. ultimele dou;
C. al doilea.

299. Verbul a agrea are la indicativ prezent, persoana a treia, forma:
A. agreaz;
B. agreeaz;
C. agreiaz.

300. Dintre cuvintele viteaz, chinez, obraz, breaz, obez, treaz, au plurarul n ji urmtoarele:
A. primul, al doilea i al treilea;
B. ultimele trei;
C. toate, cu excepia lui chinez i obez.






















Rspunsuri corecte:

1-C 61-C 121-C 181-C 241-C
2-C 62-B 122-C 182-B 242-A
3-A 63-A 123-A 183-A 243-A
4-C 64-B 124-A 184-B 244-B
5-A 65-B 125-A 185-C 245-A
6-A 66-A 126-C 186-B 246-C
7-B 67-A 127-C 187-A 247-B
8-A 68-C 128-B 188-B 248-A
9-B 69-C 129-C 189-B 249-B
10-C 70-C 130-C 190-B 250-B
11-B 71-C 131-B 191-C 251-A
12-C 72-B 132-B 192-C 252-C
13-B 73-C 133-B 193-C 253-C
14-C 74-A 134-A 194-A 254-B
15-B 75-B 135-A 195-A 255-C
16-B 76-C 136-B 196-A 256-C
17-C 77-C 137-C 197-C 257-A
18-C 78-C 138-C 198-A 258-C
19-C 79-B 139-B 199-A 259-B
20-C 80-A 140-C 200-A 260-C
21-B 81-C 141-C 201-B 261-C
22-C 82-C 142-B 202-C 262-A
23-B 83-C 143-C 203-A 263-C
24-A 84-B 144-A 204-A 264-B
25-C 85-C 145-A 205-C 265-B
26-B 86-A 146-C 206-C 266-C
27-A 87-B 147-A 207-B 267-C
28-C 88-C 148-C 208-C 268-A
29-A 89-B 149-C 209-B 269-A
30-B 90-C 150-C 210-A 270-A
31-A 91-B 151-C 211-A 271-C
32-B 92-C 152-A 212-C 272-C
33-A 93-B 153-B 213-A 273-C
34-C 94-C 154-A 214-A 274-B
35-A 95-B 155-A 215-A 275-C
36-A 96-A 156-C 216-B 276-C
37-B 97-C 157-B 217-C 277-B
38-C 98-C 158-A 218-C 278-C
39-C 99-C 159-B 219-B 279-B
40-B 100-C 160-A 220-C 280-A
41-C 101-B 161-A 221-B 281-C
42-C 102-C 162-B 222-B 282-C
43-A 103-A 163-B 223-B 283-B
44-B 104-C 164-C 224-C 284-C
45-C 105-C 165-C 225-B 285-B
46-B 106-B 166-B 226-A 286-A
47-B 107-C 167-B 227-C 287-B
48-C 108-B 168-B 228-A 288-B
49-C 109-B 169-C 229-B 289-C
50-C 110-C 170-B 230-A 290-C
51-C 111-A 171-A 231-C 291-C
52-B 112-C 172-B 232-B 292-C
53-C 113-B 173-B 233-C 293-A
54-C 114-B 174-C 234-A 294-C
55-A 115-C 175-B 235-C 295-C
56-B 116-B 176-B 236-C 296-C
57-C 117-B 177-B 237-A 297-C
58-A 118-A 178-C 238-B 298-C
59-C 119-C 179-B 239-A 299-B
60-C 120-B 180-A 240-B 300-C