Sunteți pe pagina 1din 2

1.

Care este nregistrarea contabil incorect: a)142=2511; b) 662=291; c) 2511=202; d) 111=20112; e)


1812=1417
2. Inregistrai n contabilitatea bncii mprumuturile contractate de la alte bnci pn la primirea efectiv
a fondurilor:
a) 902=999; b) 901=999 ; c) 999=902 d) 999=901; e) 901=902.
3. Achiziia unor titluri de tranzacie de ctre o banc: a) 3021=111; b) 111=3021; c) 3021=2511; d)
3021=7032; e)6032=3021.
4. Care este nregistrarea contabil valid: a) 2511=376; b) 243=2511; c) 3021=7023; d) 141=2511;
e) 1527=7015

5. Plata dobnzii pentru un depozit la termen al unui client presupune debitarea urmtorului cont: a)
2511; b) 60252; c) 2537; d) 25172; e) 25171.
6. Inregistrarea dobnzii pentru creditele de trezorerie acordate este: a) 2027=2511; b) 2027=111; c)
2021=70213; d) 2027=70213; e) 60213=2027.

7. Dobnda pentru un depozit interbancar constituit la o banc se nregistreaz astfel: a) 6013=1327;


b) 1317=7013; c) 111=1327; d) 6013=1317; e) 1327= 7013
8. nregistrarea dobnzilor penalizatoare aferente creditului acordat clientelei i devenit restant se face
prin nota contabil: a) 1817=7018; b) 1827=7018; c) 2817=7028; d) 2817=7018; e) 2827=7028
9. Plata n numerar a dobnzii aferent depozitelor clientelei: a) 253=101; b) 2537=101; c) 6025=2537; d)
2537=2511; e) 253=111.
10. Primirea unui mprumut de refinanare se nregistreaz astfel: a) 112=111; b) 111=112; c) 2511=112;
d) 112=2511; e) 111=142.
11. Dobnda pentru un credit interbancar acordat se nregistreaz astfel: a) 1417=6014; b) 1417=111; c)
111=1417; d) 6014=1417; e) 1417= 7014
12. Plata dobnzii aferent unui mprumut de refinanare se nregistreaz: a)1172=101; b) 101= 1172; c)
112=111; d) 111=1172; e) 1172=111.
13. Rambursarea unui credit interbancar se nregistreaz astfel: a) 141=111; b) 111=142;
d) 111=112; e) 142= 111

Raspunsuri

c) 111=141;

1. A
2.

3. A
4. B
5. C
6. D
7. B
8. C
9. B
10. B
11. E
12. E
13. C