Sunteți pe pagina 1din 7

Proiectarea algoritmilor: organizare

Dorel Lucanu
Faculty of Computer Science
Alexandru Ioan Cuza University, Iasi, Romania
dlucanu@info.uaic.ro
PA 2013/2014
D. Lucanu (FII - UAIC) Organizare PA 2013/2014 1 / 7
Pagina web a cursului
http://fmse.info.uaic.ro/pages/14/
http://fmse.info.uaic.ro/ Members Dorel Lucanu Teaching
Algorithm Design . . . course page
D. Lucanu (FII - UAIC) Organizare PA 2013/2014 2 / 7
Bibliograe
Notele de curs
[LC2008] Dorel Lucanu, Mitica Craus. Proiectarea algoritmilor. Polirom,
2008.
[CLR1990] T.H. Cormen, C.E. Leiserson, R.L. Rivest: Introduction to
Algorithms, MIT Press, 1990.
[CLR2000] T.H. Cormen, C.E. Leiserson, R.L. Rivest: Introducere in
Algoritmi,Computer Libris Agora, 2000.
Resursele bibliograce specice ment ionate la ecare capitol/sectiune.
D. Lucanu (FII - UAIC) Organizare PA 2013/2014 3 / 7
Evaluare
Punctajul nal este suma mai multor componente:
10 puncte maxim prezenta seminar
= numar prezente 2, de exemplu 8 prezente = 6 pct, 13 prezente =
10 pct
30 puncte maxim teste seminar
doua teste a cate 15 puncte maximin ecare sapt. 5 si 11; cu 1
punct din ociu ecare
60 puncte maxim examene curs
doua ecare de 30 puncte, in saptamanile speciale de evaluare
15 puncte maxim bonus pentru participarea activa la seminar
raspunsuri deosebite, iesire la tabla, eventual participare la concursuri
D. Lucanu (FII - UAIC) Organizare PA 2013/2014 4 / 7
Evaluare
Punctajul maxim este 100 iar punctele bonus permit eventual depasirea
acestui punctaj.
Dupa punctajul nal se aplica Gauss pentru stabilitea notei nale (doar
pentru cei care indeplinesc conditiile de promovare) :
nota 10 primii 5%, 9 urmatorii 10%, 8 urmatorii 20%, 7 urmatorii 30%, 6
urmatorii 25%, 5 ultimii 10%
D. Lucanu (FII - UAIC) Organizare PA 2013/2014 5 / 7
Evaluare
Pentru a promova este necesara indeplinirea urmatoarelor conditii
Minim 50% prezenta la seminar
inclusiv seminariile cu cele doua teste = minim 7 prezente
Minim 10 puncte la testele de la seminar + bonus activitate
minim 10 din 40
Minim 20 puncte suma punctajelor examenelor de la curs
minim 20 din 60
Minim 45 puncte in total: (prezente + teste + bonus + examene)
minim 45 din 115
D. Lucanu (FII - UAIC) Organizare PA 2013/2014 6 / 7
Grupa speciala
Scop: un loc n care cei pasionat i de algoritmica pot discuta probleme cu
un grad de dicultate mai mare si interesante. Constituie si o baza pentru
competit iile de algoritmica (ACM, Imagine Cup, etc). Activitatea n
aceasta grupa poate sincronizata cu pregatirile pentru competit ii.
Cine poate participa: student i cu rezultate bune si foarte bune n primul
semestru, n special la disciplinele Structuri de date, Logica, Matematica si
interesat i de algorimica si fundamentele limbajelor de programare.

Inscrierea: se trimite un email pe adresele paul.f.diac@gmail.com,


stefan.ciobaca@gmail.com mpreuna cu o scrisoare de motivat ie (n mod
text, inclusa n mesaj)
D. Lucanu (FII - UAIC) Organizare PA 2013/2014 7 / 7