Sunteți pe pagina 1din 11

Teste gril la disciplina SISTEME INFORMATICE DE GESTIUNE

specializarea C.I.G. 2011 2012



1. Care definiie este corect:
A. Un sistem reprezint un ansamblu de elemente (componente) interdependente, ntre care se
stabilete o interaciune dinamic, pe baza unor reguli prestabilite, cu scopul atingerii unui anumit
obiectiv;
B. Un sistem reprezint un ansamblu de identificatori care au rolul sa rezolve activiti specifice.
C. Un sistem reprezinta un ansamblu de factori tehnici si economici care interactioneaza la nivelul
unei organizatii;
D. Un sistem reprezinta ansamblul elementelor fizice si logice aflate n interdependent si care au ca
obiectiv prelucrarea automat a datelor.

2. Sistemul informaional cuprinde:
a) Ansamblul informaiilor interne i externe, formale sau informale utilizate n cadrul firmei precum
i datele care au stat la baza obinerii lor;
b) Procedurile i tehnicile de obinere(pe baza datelor primare) i de difuzare a informaiilor;
c) Platforma necesar prelucrrii i disiprii informaiilor;
d) Personalul specializat n culegerea, transmiterea, stocarea i prelucrarea datelor;
e) Formularele si rapoartele pe baza crora se asigur prelucrarea automat a datelor;
f) Multimea fisierelor de date care asigur sursa procedurilor de prelucrare automat.

Alegeti varianta corect:
A. b,d,e
B. a,e,f
C. a,c,d
D. c,d,e

3. Identificai afirmaia fals:
A. Sistemul informaional este subordonat sistemului de conducere.
B. Sistemul informaional face legtura ntre sistemul condus i sistemul de conducere.
C. Sistemul informatic este inclus n sistemul informaional.
D. Sistemul condus este subordonat sistemului informaional.

4. Sunt componente principale ale unui sistem informatic:
a) Baza informaional;
b) Manager general;
c) Baza de date;
d) Baza tehnic;
e) Baza tiinific metodologic;
f) Sistemul de programe;
g) Sistemul de operare.

Alegeti varianta corect:
A. a,b,d,e
B. a,d,e,f
C. a,c,d,g
D. b,c,d,e

5. Sunt structuri de control fundamentale n realizarea programelor:
a) structura secvenial;
b) structur funcional;
c) structura alternativ;
d) structura organizaional:
e) structura repetitiv.

Alegeti varianta corect:
A. b,c,d
B. a,b,d
C. b,c,e
D. a,c,e

6. Normalizarea unei relaii const n:
A. Descrierea relaiei n limbajul de descriere a datelor;
B. Identificarea dependenelor ntre atributele relaiei;
C. Descompunerea relaiei n relaii echivalente urmrind eliminarea redundanei datelor i
anomaliilor la efectuarea operaiilor de adaugare, actualizare i tergere n baza de date;
D. Stabilirea cheilor primare si secundare.

7. Ciclul prelucrrii datelor pentru sistemul informatic cuprinde urmtoarele faze:
a) culegerea datelor;
b) pregtirea datelor;
c) modificarea datelor;
d) prelucrarea datelor;
e) tergerea datelor.

Alegeti varianta corect:
A. b,d,e
B. a,c,e
C. a,b,d
D. c,d,e

8. Metodologiile de realizare a sistemelor informatice cuprind:
a) reguli de formalizare a datelor;
b) instrumente pentru concepia, realizarea i elaborarea documentaiei;
c) modalitile de administrare a proiectului;
d) instruciuni pentru luarea deciziilor;
e) proceduri de prelucrare automat a datelor;
f) modalitatea de abordare a sistemelor.

Alegeti varianta corect:
A. a,b,c,f
B. b,d,e,f
C. c,d,e,f
D. a,b,c,d

9. Care din afirmaiile urmtoare sunt corecte:
A. Metoda top-down are ca obiectiv principal realizarea modularizrii sistemului de sus n jos;
B. Metoda top-down const n agregarea modulelor de jos n sus;
C. Metoda top-down vizeaz organizarea fluxului informational de sus n jos;
D. Metoda top-down nu are la baz principiul abordrii sistemice.

10. Nu este faza a ciclului de via al dezvoltrii sistemelor:
A. implementarea;
B. analiza;
C. colectarea;
D. proiectarea logic;

11. Sistemul de Gestiune a Bazelor de Date este:
A. un sistem de programe si un set reguli care permite definirea, crearea i ntreinerea bazei de date
precum i accesul controlat la baza de date;
B. un sistem de programe pentru interogarea bazei de date;
C. un set de comenzi pentru crearea si ntretinerea programelor;
D. un sistem de programe pentru realizarea interfetei dintre utilizator si baza de date.

12. Diagramele Gantt se utilizeaz pentru:
a) reprezentarea ordinii activitilor desfurate pentru realizarea proiectului;
b) reprezentarea grafic a proiectului;
c) descrierea proiectelor simple sau a unor componente ale proiectelor mari;
d) monitorizarea stadiului realizrii activitilor planificate.

Alegeti varianta corect:
A. b,c,d
B. a,b,d
C. a,c,d
D. a,b,c

13. Studiul sistemului existent const n:
a) studiul activitilor de baz desfurate de sistem;
b) identificarea metodelor si mijloacelor tehnice;
c) definirea caracteristicilor generale ale sistemului;
d) definirea direciilor de perfecionare ale actualului sistem;
e) studiul sistemului de conducere.

Alegeti varianta corect:
A. b,c,d,e
B. a,b,d,e
C. a,c,d,e
D. a,b,c,e

14. Studiul sistemului de conducere se refer la identificarea:
A. caracteristicilor rezultate din statutul de funcionare a societii, tipuri de decizii, modul de luare a
deciziilor;
B. principalilor algoritmi, reguli de calcul i de control;
C. mijloacelor tehnice existente n dotarea unitii economice;
D. modului de organizare a produciei.


15. Metodele tradiionale de determinare a cerinelor sistemelor sunt:
a) interviul;
b) prototipizarea;
c) Joint Application Design (JAD);
d) chestionarul.

Alegeti varianta corect:
A. a,d
B. b,c
C. c,d
D. a,c

16. Scopul diagramelor de date DFD este de a scoate n relief, ntr-o manier ct mai sugestiv, urmtoarele
aspecte:
a) sursa datelor de prelucrare;
b) macheta datelor de prelucrare;
c) destinaia datelor prelucrate;
d) legtura existent ntre prelucrri i activitatea de stocare a datelor.

Alegeti varianta corect:
A. b,c,d
B. a,b,d
C. a,b,c
D. a,c,d

17. Simbolul folosit n diagramele DFD realizate cu SSADM (Structured Systems Analysis and Design
Methodology), pentru reprezentarea fluxului de date sunt:
A. sgeat;
B. elips;
C. cerc;
D. triunghi.

18. Raportul detaliat al cerinelor sistemului conine urmtoarele elemente:
a) refacerea analizelor pentru ntregul sistem;
b) descrierea i prezentarea unui exemplar al tuturor intrrilor n sistem, inclusiv numele fiecrei
intrri, sursa, cine l completeaz, ce date va conine i cum vor fi culese datele;
c) o descriere i un model de exemplar pentru fiecare ieire din sistem (rapoarte, documente);
d) prezentarea continutului informational al situatiilor finale.

Alegeti varianta corect:
A. a,d
B. b,c
C. c,d
D. a,c

19. Principalele elemente ale documentaiei elaborate pentru modelarea logicii proceselor sunt:
a) reprezentarea n engleza structurat;
b) reprezentarea logicii proceselor prin tabele de decizie;
c) reprezentarea prin diagrame entitate-relaie;
d) reprezentarea logicii proceselor prin arbori de decizie;
e) tabelul sau diagrama strilor de tranziie.

Alegeti varianta corect:
A. b,c,d,e
B. a,c,d,e
C. a,b,c,d
D. a,b,d,e

20. Cea mai cunoscut form utilizat pentru modelarea conceptual a datelor este:
A. diagrama entitate-relaie (DER);
B. diagrama fluxului de date (DFD);
C. diagrama strilor de tranziie;
D. diagrama Gantt.

21. n DER pentru fiecare entitate reprezentat se apeleaz la simbolul:
A. cerc;
B. sgeat;
C. romb;
D. dreptunghi.

22. Nu sunt tipuri de relaii:
A. relaia unu-la-unu;
B. relaia unu-la-multe;
C. relaia absolut;
D. relaia unei entiti cu ea nsi.

23. Care din afirmaiile urmtoare sunt false:
A. O cheie-primar este o cheie-candidat care a fost selectat pentru a servi ca identificator de cazuri
n cadrul unui tip de entitate;
B. Entitile sunt obiecte sau evenimente (fenomene sau procese economice, n cazul nostru);
C. Un atribut este o proprietate sau o caracteristic a unei entiti care prezint interes pentru
organizaie;
D. Atributele sunt caracterizate de entitti.

24. Care din afirmaiile urmtoare nu sunt corecte:
a) Fiecare Format/formular de intrare va fi asociat unui flux al datelor de intrare ntr-un proces al
DFD;
b) Un proces al DFD va fi asociat cu o macheta de ecran;
c) Rapoartele se pot regsi ntr-un flux al datelor generate de un proces al DFD;
d) Un eveniment declansator va fi asociat unui raport.

Alegeti varianta corect:
A. a,d
B. b,c
C. a,c
D. b,d

25. Prezentarea informaiile din formulare/formate i rapoarte pot fi oferite:
a) sub form de text;
b) sub form de sfaturi;
c) sub form de grafice;
d) sub form de tabele.

Alegeti varianta corect:
A. a,c,d
B. b,c,d
C. a,b,d
D. a,b,c

26. Detaliile i indicaiile tehnice de realizare a machetei imprimantei se refer la:
A. volumul datelor de ieire;
B. intensitatea datelor;
C. contrast;
D. culoare.

27. Alegerea tipului de suport fizic de ieire (imprimant, display, etc.) se face n funcie de:
A. sursa de energie;
B. calitatea datelor;
C. costul suportului;
D. conexiunea la retea.

28. Macheta documentului de intrare conine:
a) antetul documentului;
b) diagrama fluxului de date;
c) denumirea documentului;
d) volumul datelor.

Alegeti varianta corect:
A. a,d
B. b,c
C. a,c
D. b,d


29. Nu sunt metode de interaciune om main:
A. interaciunea permanent;
B. interaciunea prin meniuri;
C. interaciunea bazat pe obiecte icons;
D. interaciunea prin limbaj natural.

30. Nu sunt elemente de baz ale structurii relaionale a datelor:
A. Relaia;
B. Atributul;
C. Fiierul;
D. Domeniul.


31. Se dau tabelele:
FURNIZORI (codfurnizor, nume, dataachizitiei, codprodus, cantitate)
PRODUSE (codprodus, denumire, categorie, pret)
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect afisarea unei liste cu produsele care au pretul cuprins
intre 50 si 100 de lei, sortate alfabetic dupa denumire:
A. SELECT denumire, nume FROM produse INNER JOIN furnizori ON produse.codprodus=
furnizori.codprodus WHERE pret BETWEEN 50 AND 100 ORDER BY denumire ASC
B. SELECT codprodus FROM produse INNER JOIN furnizori ON produse.codprodus=
furnizori.codfurnizor WHERE pret BETWEEN 50 AND 100 SORT BY denumire ASC
C. SELECT denumire FROM produse WHERE pret BETWEEN 50 AND 100 ORDER BY denumire
ASC
D. SELECT denumire FROM produse INNER JOIN furnizori ON produse.codprodus=
furnizori.codprodus WHERE 50 < pret <50 SORT BY denumire ASC

32. Se dau tabelele:
FURNIZORI (codfurnizor, nume, dataachizitiei, codprodus, cantitate)
PRODUSE (codprodus, denumire, categorie, pret)
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect afisarea unei liste cu produsele care sunt din categoria
"papetarie" si au fost achizitoinate in cantitati mai mari de 50:
A. SELECT nume FROM produse INNER JOIN furnizori ON produse.codprodus=furnizori.codprodus
WHERE categorie LIKE papetarie AND cantitate > 50
B. SELECT denumire FROM produse INNER JOIN furnizori ON
produse.codprodus=furnizori.codprodus WHERE categorie = "papetarie" AND cantitate > 50
C. SELECT denumire FROM produse INNER JOIN furnizori ON
produse.codprodus=furnizori.codprodus WHERE categorie LIKE papetarie AND cantitate LIKE 50
D. SELECT denumire FROM produse INNER JOIN furnizori ON
produse.codprodus=furnizori.codprodus WHERE categorie = "papetarie" OR cantitate > 50

33. Se da tabelul:
CHITANTE (NrChitanta, Suma, DataChitanta, NrGhiseu )
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect afisarea zilelor in care s-au emis mai mult de 2 chitante:
A. SELECT Nrchitanta, Suma, DataChitanta FROM CHITANTE WHERE COUNT(NrChitanta)>2
B. SELECT Nrchitanta, Suma, DataChitanta FROM CHITANTE HAVING COUNT(NrChitanta)>2
C. SELECT DataChitanta FROM chitante GROUP BY Data HAVING COUNT(NrChitanta) > 2
D. SELECT COUNT(Data), COUNT(NrChitanta) FROM CHITANTE WHERE Data IS Unique

34. Se da tabelul:
ANGAJATI (CodAngajat, Nume, DataAngajare, Compartiment, Profesia, Salariu)
Care dintre urmatoarele instructiuni SQL permite afisarea numarului de salariati pe fiecare compartiment
care incepe cu litera A:
A. SELECT CodAngajat, Nume, Compartiment FROM ANGAJATI WHERE Nume LIKE A%
B. SELECT COUNT(CodAngajat) AS Numar, Nume, Compartiment FROM ANGAJATI WHERE
Nume LIKE A* GROUP BY Compartiment.
C. SELECT CodAngajat, Nume, Compartiment FROM ANGAJATI WHERE Compartiment LIKE A*
D. SELECT Compartiment, COUNT(CodAngajat) AS Numar FROM ANGAJATI WHERE
Compartiment LIKE A% GROUP BY Compartiment.

35. Se dau tabelele:
FUNCTII (codfunctie, functia, departament, salariu_baza)
ANGAJATI (codangajat, nume_prenume, data_nasterii, data_angajarii, codfunctie)
Care dintre urmatoarele interogari SQL permite afisarea numelui si a functiei angajatilor cu o vechime mai
mare de 5 ani:
A. SELECT nume_prenume, functia FROM functii INNER JOIN angajati ON
functii.codfunctie=angajati.codfunctie WHERE Year(Date())-Year(data_angajarii) > 5
B. SELECT nume_prenume, functia FROM functii AND angajati WHERE Year(data_angajarii) <
2007
C. SELECT nume_prenume, functia FROM functii JOIN angajati ON
functii.codfunctie=angajati.codfunctie WHERE Year(Date() - data_angajarii) > 5
D. SELECT nume_prenume, functia FROM functii INNER JOIN angajati ON
functii.codfunctie=angajati.codangajat WHERE Year(Date() - data_angajarii) > 5

36. Se dau tabelele:
CLIENTI (CodCL, Nume, Oras, Adresa, Telefon, ContBancar)
FACTURI (NrFactura, DataFact, Valoare, CodCL)
Care dintre urmatoarele interogari SQL permite afisarea numelor clientilor pentru care nu au fost emise
facturi in data de 10 ianuarie 2012:
A. SELECT DataFact, Nume FROM Facturi INNER JOIN Clienti ON Facturi.CodCL=Clienti.CodCL
WHERE DataFact = "2012-01-10" GROUP BY DataFact HAVING COUNT(Nume)=0
B. SELECT Nume FROM Clienti WHERE Clienti.CodCL NOT IN (SELECT CodCL FROM Facturi
WHERE DataFact ="2012-01-10")
C. SELECT DataFact, Nume FROM Clienti INNER JOIN Facturi ON Clienti.CodCL=Facturi.CodCL
WHERE Date(DataFact) = #10/01/2012# GROUP BY DataFact HAVING COUNT(NrFactura)=0
D. SELECT Clienti.CodCL, Nume FROM Clienti INNER JOIN Facturi ON
Facturi.CodCL=Clienti.CodCL WHERE DataFact NOT IN("2012-10-01") AND NrFactura IS
NULL

37. Se dau tabelele:
FURNIZORI (codfurnizor, nume, dataachizitiei, codprodus, cantitate)
PRODUSE (codprodus, denumire, categorie, pret)
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect afisarea unei liste cu denumirea furnizorilor de la care s-
au achizitionat produse a caror valoare TVA din pretul unitar nu depaseste 100 lei
A. SELECT nume FROM produse INNER JOIN furnizori ON produse.codprodus= furnizori.codprodus
WHERE (pret*(24/100)) < 100 GROUP BY codfurnizor
B. SELECT nume, pret*24/100 AS valoareTVA FROM produse INNER JOIN furnizori ON
produse.codprodus= furnizori.codprodus WHERE ValoareTVA < 100 GROUP BY codfurnizor
C. SELECT nume FROM produse INNER JOIN furnizori ON produse.codprodus= furnizori.codprodus
WHERE pret*24/100 < 100 SORT BY codfurnizor
D. SELECT nume, pret*24/100 AS valoareTVA < 100 FROM produse INNER JOIN furnizori ON
produse.codprodus= furnizori.codprodus GROUP BY codfurnizor

38. Se dau tabelele:
CLIENTI (CodCL, Nume, Oras, Adresa, Telefon, ContBancar)
FACTURI (NrFactura, DataFact, Valoare, CodCL)
Care dintre urmatoarele interogari SQL permite calculul sumei totale facturate pe fiecare oras in luna iulie
2011:
A. SELECT Clienti.CodCL, Oras, SUM(Valoare) AS [Total facturat pe localitati] FROM Facturi
INNER JOIN Clienti ON Facturi.CodCL=Clienti.CodCL WHERE MONTH(DataFact)=7 AND
YEAR(DataFact)=2011 GROUP BY Clienti.CodCL, Oras
B. SELECT Clienti.CodCL, Oras, SUM(Valoare) AS [Total facturat pe localitati] FROM Facturi
INNER JOIN Clienti ON Facturi.CodCL=Clienti.CodCL WHERE MONTH(DataFact)=7 AND
YEAR(DataFact)=2011 GROUP BY SUM(Valoare)
C. SELECT DataFact, Oras, SUM(Valoare) AS [Total facturat pe localitati] FROM Facturi INNER
JOIN Clienti ON Facturi.CodCL=Clienti.CodCL WHERE DataFact IN ("2011-07-01"; "2011-07-
31") GROUP BY DataFact, Oras
D. SELECT Oras, SUM(Valoare) AS [Total facturat pe localitati] FROM Facturi INNER JOIN Clienti
ON Facturi.CodCL=Clienti.CodCL WHERE DataFact BETWEEN "2011-07-01" AND "2011-07-
31" GROUP BY Oras

39. Se da tabelul: CLIENTI (codclient, data, nume, produs, pret, cantitate)
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect stergerea clientilor care au cumparat produse in ultima
saptamana:
A. DELETE FROM clienti WHERE Date()-7 < data
B. DELETE FROM TABLE clienti WHERE Date()-7 > data
C. DELETE FROM clienti WHERE Date()-Day(7) > data
D. DELETE FROM TABLE clienti WHERE LastWeek() = Week(data)

40. Se da tabelul:
CHITANTE (NrChitanta, Suma, DataChitanta, NrGhiseu )
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect micsorarea cu 10% a sumelor de pe chitantele eliberate
la ghiseul numarul 3 n anul 2012:
A. SELECT Suma*90/100, DataChitanta, NrGhiseu FROM Chitante WHERE NrGhiseu = 3 AND
DataChitanta = Year(Today())
B. SELECT DataChitanta, NrGhiseu SET Suma = Suma-Suma*10/100 FROM Chitante WHERE
NrGhiseu = 3 AND Date(DataChitanta) = Year(Today())
C. UPDATE Chitante SET Suma =Suma-Suma*10/100 WHERE NrGhiseu = 3 AND
Year(DataChitanta) = 2012
D. UPDATE FROM TABLE Chitante SET Suma=Suma Suma*10/100 WHERE NrGhiseu LIKE 3
AND DataChitanta LIKE 2006

41. Se dau tabelele:
PRODUSE (codprodus, denumire, pret)
CLEINTI (cif, denumire, data_vanzarii, cantitate, codprodus)
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect afisarea unei liste cu denumirea clientului si denumirea
produsului pentru produsele vandute in anul curent:
A. SELECT denumire FROM produse INNER JOIN denumire FROM clienti ON
produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE Year(data_vanzarii) = Year(Date())
B. SELECT clienti.denumire, produse.denumire FROM produse INNER JOIN clienti ON
produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE Year(data_vanzarii) = Year(2012)
C. SELECT clienti.denumire, produse.denumire FROM produse INNER JOIN clienti ON
produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE Year(data_vanzarii) = Year(Date())
D. SELECT denumire FROM produse INNER JOIN denumire FROM clienti ON
produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE Year(Date()) = 2012

42. Se dau tabelele:
CLIENTI (CodCL, Nume, Oras, Adresa, Telefon, ContBancar)
FACTURI (NrFactura, DataFact, Valoare, CodCL)
Care dintre urmatoarele interogari SQL permite stergerea numarului de telefon pentru clientii din afara
Sibiului:
A. DELETE CLIENTI.Telefon FROM CLIENTI WHERE Oras<>Sibiu
B. UPDATE CLIENTI SET Telefon=NULL WHERE Oras<>Sibiu
C. UPDATE CLIENTI.Telefon SET Telefon=NULL WHERE Oras=Sibiu
D. UPDATE CLIENTI SET Telefon=NULL HAVING Oras<>Sibiu

43. Se dau tabelele:
PRODUSE (codprodus, denumire, pret)
CLEINTI (cif, denumire, data_vanzarii, cantitate, codprodus)
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect afisarea unei liste cu denumirea clientului, denumirea
produsului, cantitatea, pretul, tva si valoarea totala, pentru produsul "apa":
A. SELECT clienti.denumire, produse.denumire, cantitate, pret, tva, ValTotala FROM produse INNER
JOIN clienti ON produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE produse.denumire = "apa"
B. SELECT clienti.denumire, produse.denumire, cantitate, pret, tva, pret*124/100 AS ValTotala FROM
produse INNER JOIN clienti ON produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE produs = "apa"
C. SELECT denumire FROM clienti, denumire FROM produse, cantitate, pret, pret*24/100 AS tva,
pret*124/100 AS ValTotala FROM produse INNER JOIN clienti ON
produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE produs = "apa"
D. SELECT clienti.denumire, produse.denumire, cantitate, pret, pret*24/100 AS tva, pret*124/100 AS
ValTotala FROM produse INNER JOIN clienti ON produse.codprodus=clienti.codprodus WHERE
produse.denumire = "apa"

44. Se da tabelul:
ANGAJATI (CodAngaj, Nume, DataAngajare, profesia)
Care dintre urmatoarele instructiuni SQL permite stergerea salariatilor angajati nainte de nceputul anului
2012 cu profesia economist:
A. UPDATE Angajati SET CodAngaj = Null WHERE DataAngajare < "2012-01-01" AND profesia =
economist
B. DELETE FROM Angajati WHERE Year(DataAngajare) < 2012 AND profesia = economist
C. DELETE Angajati WHERE DataAngajare < "2012-01-01" AND profesia LIKE %economist%
D. DELETE * FROM Angajati WHERE profesia LIKE economist HAVING Year(DataAngajare)
<2012

45. Se da tabelul:
ANGAJATI (CodAngaj, Nume, DataAngajare, profesia, Salariu)
Care dintre urmatoarele instructiuni SQL permite majorarea salariului cu 1% pentru salariatii angajati n anul
2010:
A. UPDATE Angajati SET Salariu = Salariu + 1% WHERE DataAngajare IN 2010
B. SELECT Salariu + Salariu*1/100 FROM Angajati WHERE DataAngajare IN ("2010-01-01", "2010-
12-31")
C. UPDATE Angajati SET Salariu = Salariu*101/100 WHERE Year(DataAngajare) = 2010
D. UPDATE Salariu FROM Angajati SET Salariu = Salariu*101/100 WHERE Year(DataAngajare) =
2010

46. Se da tabelul:
CHITANTE (NrChitanta, Suma, DataChitanta, NrGhiseu )
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect afisarea valorii totale din fiecare luna a anului curent:
A. SELECT SUM(Suma) AS Total, DataChitanta FROM CHITANTE WHERE Anul= Year(Today())
B. SELECT SUM(Suma) AS Total, Month(DataChitanta) AS Luna FROM CHITANTE WHERE
Anul=2012
C. SELECT SUM(Suma) AS TotalValoare, Month(DataChitanta) AS Luna FROM CHITANTE
WHERE Year(DataChitanta)=Year(2012) GROUP By DataChitanta
D. SELECT SUM(Suma) AS TotalValoare, Month(DataChitanta) AS Luna FROM CHITANTE
WHERE Year(DataChitanta)=Year(Now()) GROUP BY Month(DataChitanta)
Raspuns : D
47. Se da tabelul: CLIENTI (codclient, data, nume, produs, pret, cantitate, tva, pretfinal)
Care dintre urmatoarele interogari SQL are ca efect calcularea TVA, pe coloana tva, pentru inregistrarile
realizate in anul curent:
A. UPDATE clienti SET tva=(cantitate*pret)*24/100 WHERE Year(data) = Year(Date())
B. UPDATE tva SET TO (cantitate*pret)*24/100 WHERE Year(data) = Year(2012)
C. UPDATE clienti SET (cantitate*pret)*24/100 AS tva WHERE Year(data) = Year(Date())
D. UPDATE clienti SET tva=(cantitate*pret)*24/100 WHERE Year(Date()) = 2012

48. Se dau tabelele:
PRODUSE (codprodus, denumire, pret, data_fab, data_exp, producator)
Care este rezultatul interogarii: SELECT denumire FROM produse WHERE data_fab - data_exp = 30 OR
producator = "SC X SRL" AND data_exp=Date()
A. o lista cu produsele care sunt produse de SC X SRL si au expirat astazi sau expira in 30 de zile
B. o lista cu produsele care au expirat astazi sau sunt produse de SC X SRL si expira in 30 de zile
C. o lista cu produsele care expira in 30 de zile si sunt produse de SC X SRL sau au expirat astazi
D. o lista cu produsele care sunt produse de SC X SRL, expira in 30 de zile si au expirat astazi

49. Se da tabelul:
CHITANTE (NrChitanta, Suma, DataChitanta, NrGhiseu, Operator )
Care este rezultatul interogarii: SELECT Operator, SUM(Suma) FROM chitante WHERE
DataChitanta=Date() AND Operator LIKE "%ANA%" GROUP BY Operator
A. afiseaza operatorul si totalul chitantelor pe care a fost scrisa data de catre operatorul ANA
B. afiseaza operatorul si totalul chitantelor cu data eliberate de operatorii care incep cu ANA
C. afiseaza operatorul si totalul chitantelor eliberate de operatorii care au grupul de litere ANA in nume
si au eliberat chitante cu data corecta
D. afiseaza operatorul si totalul chitantelor eliberate in data curenta de catre operatorii care au grupul de
litere ANA in nume

50. Se dau tabelele:
CLIENTI (CodCL, Nume, Oras, Adresa, Telefon, ContBancar)
FACTURI (NrFactura, DataFact, Valoare, CodCL)
Care este rezultatul interogarii: SELECT Nume, Telefon FROM Clienti WHERE Clienti.CodCL IN
(SELECT CodCL FROM Facturi WHERE DataFact =Date() AND Valoare >500) AND Oras<>"Sibiu"
A. lista cu numele si telefonul facturilor emise in data curenta, in Sibiu si cu valoare mai mare de 500
lei
B. lista cu numele si telefonul clientilor care au facut cumparaturi astazi mai mari de 500 lei si sunt din
Sibiu
C. lista cu numele si telefonul clientilor din afara Sibiului carora le-a fost emisa factura astazi si
valoarea este mai mare de 500 lei
D. lista cu numele si telefonul clientilor carora le-a fost emisa factura in data curenta din afara Sibiului
sau au valoarea mai mare de 500 lei

Rspunsuri la teste gril - SISTEME INFORMATICE DE GESTIUNE
specializarea C.I.G. 2011 2012

1. A
2. C
3. D
4. B
5. D
6. C
7. C
8. A
9. A
10. C
11. A
12. A
13. D
14. A
15. A
16. D
17. A
18. B
19. D
20. A
21. D
22. C
23. D
24. D
25. A
26. A
27. C
28. C
29. A
30. C
31. C
32. B
33. C
34. D
35. A
36. B
37. A
38. D
39. A
40. C
41. C
42. B
43. D
44. B
45. C
46. D
47. A
48. A
49. D
50. C