Sunteți pe pagina 1din 14

Part 1 of 2 -

6.75/ 7.5 Points

Question 1 of 20

0.5/ 0.5 Points

Prin ce dispozitiv comunic procesorul cu memoria intern i perifericele?


A. Placa de reea.
B. Magistrala paralel intern.
C. Magistrala SCSI.
D. Magistrala serial USB.

Answer Key: B

Question 2 of 20

0.5/ 0.5 Points

Capacitatea de memorie se msoar n


A.Instruciuni pe secund.
B.GHz.
C.ns (nanosecunde, miliardimi de secund).
D.Bytes (i multipli).

Answer Key: D

Question 3 of 20

Caracteristic de performan a procesorului unui calculator este:


A.Capacitatea RAM (se msoar n MB sau GB)?
B.Dimensiunea fizic a cipului procesor?
C.Frecvena ceasului intern (se msoar n GHz)?

0.25/ 0.5 Points

D.Lungimea cuvntului procesor (numrul de bii coninut n fiecare registru de date)?

Answer Key: C, D

Question 4 of 20

0.5/ 0.5 Points

Directorul (dosarul) este o colecie de fiiere - de obicei ntrebuinate n acelai context,


stocate pe suport extern; un dosar poate conine alte dosare.
Answer Key: stocate

Question 5 of 20

0.5/ 0.5 Points

Periferic de intrare/ieire este


A. Un program de pornire i oprire / plasare n stand-by a calculatorului?
B. Un program periferic de comunicaie ntre calculatoare?
C. Hard diskul (HDD)?
D. Un dispozitiv fizic ca introduce/extrage date relativ la memoria de lucru?

Answer Key: D

Question 6 of 20

0.5/ 0.5 Points

Cele patru blocuri din structura logic a unui sistemului de calcul sunt procesorul responsabil
de prelucrarea datelor i controlul ntregului calculator, unitile de intrare i iesire
responsabile de introducerea datelor i prezentarea rezultatelor, memoria responsabil de
stocarea intermediar a datelor i programelor.
Answer Key: intrare, ieire|iesire

Question 7 of 20

Multimedia reprezint:

0.5/ 0.5 Points

A.Ecran de calculator prevzut cu microfon, difuzoare i camer web?


B.este o arhitectur standardizat de Next Generation Networking (NGN) pentru
operatorii de telefonie care vor s ofere servicii multimedia fixe sau mobile
C.Tehnologia combinrii diverselor tipuri de informaii audio, video, date?
D.Program de calculator pentru redare jocuri, filme i muzic?

Answer Key: C
0.5/ 0.5 Points

Question 8 of 20

Termenul multimedia privete varietatea i modalitile de


prin care se combin canalele de comunicare umane.

comunicare (imagine, sunet, date),

Answer Key: comunicare


Feedback: comunicare

Question 9 of 20

0.5/ 0.5 Points

Sortarea este o prelucrare care poate s:


A. Extrag elemente dintr-un set dup un criteriu dat?
B. Ordoneze un ntreg set de date dup un criteriu de ordine?
C. Separe datele n grupe dup criterii date?

Answer Key: B

Question 10 of 20

Informatia reprezint:
A. Cunotinele acumulate i structurate pe ntreg parcursul vieii.

0.5/ 0.5 Points

B. Totalitatea datelor coninute ntr-o baz de date, fr a li se da o interpretare n


prealabil.
C. O pies de cunoatere legat de o utilitate uman, ateptat i/sau obinut n urma
unui eveniment i avnd un caracter de noutate.
Answer Key: C

Question 11 of 20

0.5/ 0.5 Points

Informatica:
A.Este stiina care se ocup cu studiul prelucrrii informaiei cu ajutorul mijloacelor
automatice de calcul?
B.Este ansamblul tiinelor i tehnicilor care se ocup de procesarea (prelucrarea)
informaiei?
C.Provine din informaie i automatic?
D.Cuvant adoptat oficial de Academia Francez n 1967 (Informatique) i rspndit n
alte limbi europene?
E.Este o ramur a matematicii, care studiaz aspecte abstracte, formale ale prelucrrii
informaiei?
Answer Key: A, B, C, D, E

Question 12 of 20

0.0/ 0.5 Points

Tehnologia Informaiilor i Comunicaiilor (TIC) este:


A.Domeniul analizei, proiectarii, realizarii i testrii de programe pe calculator?
B.Domeniu stiintific si tehnic preocupat de prelucrarea informatiilor?
C.Domeniu ce se ocupa cu depanarea, administrarea i ntreinerea echipamentelor de
calcul?

D.Domeniul ce include att utilizarea echipamentelor, reelelor i produselor software,


ct i administrarea sistemelor respective.
Answer Key: B, D

Question 13 of 20

0.5/ 0.5 Points

Caracteristic de performan a Hard Disk-ului (HDD) este:


A.Tipul interfeei de conectare - SATA, PATA, SCSI, SAS, etc.
B.Rata de refresh - ns.

C.Capacitatea memoriei cache.


D.Instructiuni pe secunda - MIPS.

Answer Key: A, C

Question 14 of 20

0.5/ 0.5 Points

Din ce este compus Unitatea Central a unui calculator?


A. (micro) Procesor i Memorie Intern?
B. Placa de baz, procesor i sursa?
C. Carcas, plac de baz, procesor, memorie RAM, Hard Disk, uniti optice i
magnetice.
D. Discuri Fix (Hard disk) i Optic (CD)?

Answer Key: A

Question 15 of 20

Memoria intern a unui calculator este format din

0.5/ 0.5 Points

A. Memoria de lucru (RAM)?


B. Memoria de lucru (RAM) i memoria permanent (ROM)?
C. Memoria RAM i Discul Fix (Hard Disk)?
D. Memorie Flash i CD?

Answer Key: B
Part 2 of 2 -

1.0/ 2.5 Points

Question 16 of 20

0.5/ 0.5 Points

Reprezentarea numerelor n virgul mobil se realizeaza prin mantisa si exponent, unde (M)
este numrul propriu-zis reprezentat ca numr subunitar, iar (E) este puterea lui 10. - care
nmulit cu (M) va da numrul real vizat.
Answer Key: mantisa|mantis

Question 17 of 20

0.0/ 0.5 Points

Reprezentarea numerelor n virgul mobil se realizeaza prin mantis si , unde (M) este
numrul propriu-zis reprezentat ca numr subunitar, iar (E) este puterea lui 10. - care nmulit
cu (M) va da numrul real vizat.
Answer Key: exponent

Question 18 of 20

0.0/ 0.5 Points

este o locaie de memorie referit printr-un identificator i poate conine doar o singur
valoare a unei date de tip specificat.
Answer Key: Constanta|constanta

Question 19 of 20

Reprezentarea caracterelor alfanumerice se face prin

0.5/ 0.5 Points

A. Cod numeric ataate fiecrui caracter?


B. Comenzi specifice nscrise n programe de grafic?
C. Serii de puncte care vor nscrie pe ecran forma simbolului (liter, cifr, etc.)?

Answer Key: A

Question 20 of 20

0.0/ 0.5 Points

O locaie de memorie referit printr-un identificator i care poate conine doar o singur valoare
a unei date de tip specificat poarta denumirea de .
Answer Key: constanta|constant

Part 1 of 2 Question 1 of 20

0.5/ 7.5 Points


0.25/ 0.5 Points

Caracteristic de performan a procesorului unui calculator este:


A.Capacitatea RAM (se msoar n MB sau GB)?
B.Dimensiunea fizic a cipului procesor?
C.Frecvena ceasului intern (se msoar n GHz)?
D.Lungimea cuvntului procesor (numrul de bii coninut n fiecare registru de date)?

Answer Key: C, D

Question 2 of 20

Ca prelucrare, clasificarea este

0.0/ 0.5 Points

A. Separarea n grupe a elementelor ntregului set de date?


B. Diversificarea caracteristicilor elementelor unui set de date?
C. Separarea pe grupuri i corpuri algebrice a datelor?

Answer Key: A
0.0/ 0.5 Points

Question 3 of 20

Dispozitivele de introducere a datelor:


A. sunt dispozitivele periferice ce comunic bidirectional cu omul.
B. sunt denumite dispozitive sau periferice de intrare
C. sunt dispozitive relativ simple i eficiente de comunicare omcalculator
D. sunt dispozitive sau periferice de ieire prin care omul poate capta cel mai mare volum
de informaii.
Answer Key: B, C

Question 4 of 20

-0.5/ 0.5 Points

Sortarea este o prelucrare care poate s:


A. Extrag elemente dintr-un set dup un criteriu dat?
B. Ordoneze un ntreg set de date dup un criteriu de ordine?
C. Separe datele n grupe dup criterii date?

Answer Key: B

Question 5 of 20

0.5/ 0.5 Points

Capacitatea de memorie se msoar n


A.Instruciuni pe secund.
B.GHz.
C.ns (nanosecunde, miliardimi de secund).
D.Bytes (i multipli).

Answer Key: D

Question 6 of 20

0.5/ 0.5 Points

Caracteristic de performan a Hard Disk-ului (HDD) este:


A.Viteza de rotaie a discului rpm.
B.Rata de refresh - ns.
C.Capacitatea de memorare - GB/TB.
D.Instructiuni pe secunda - MIPS.

Answer Key: A, C

Question 7 of 20

Prin ce dispozitiv comunic procesorul cu memoria intern i perifericele?


A. Placa de reea.
B. Magistrala paralel intern.
C. Magistrala SCSI.
D. Magistrala serial USB.

-0.5/ 0.5 Points

Answer Key: B

Question 8 of 20

-0.5/ 0.5 Points

Ce este un fiier?
A. Mijloc de interconectare al calculatorului pentru comunicaia de date.
B. Un dispozitiv fizic ce introduce/extrage date relativ la memoria de lucru.
C. O colecie de date de acelai tip stocate pe suport extern.
D. O serie de informaii stocate n memoria de lucru.

Answer Key: C

Question 9 of 20

0.0/ 0.5 Points

Viteza se msoar n milioane de instruciuni pe secund (MIPS) sau (pentru cele foarte
performante) n milioane de operaii cu virgul mobil pe secund (Mflops).
Answer Key: procesor*

Question 10 of 20

0.25/ 0.5 Points

Caracteristic de performan a procesorului unui calculator este:


A.Dimensiunea fizic a cipului procesor?
B.Viteza procesorului (se msoar n MIPS)?
C.Capacitatea RAM (se msoar n MB sau GB)?
D.Dimensiunea memoriei cache (se msoar n KB sau MB)?

Answer Key: B, D

Question 11 of 20

0.5/ 0.5 Points

Ce asemnri prezint un director (folder) i un fiier?


A. Ambele au coninut ce poate fi vizualizat cu Windows explorer.
B. Ambele sunt colecii de date pe suport extern
C. Ambele se afl n memoria de lucru.

Answer Key: B
0.0/ 0.5 Points

Question 12 of 20

Din ce este compus Unitatea Central a unui calculator?


A. (micro) Procesor i Memorie Intern?
B. Placa de baz, procesor i sursa?
C. Carcas, plac de baz, procesor, memorie RAM, Hard Disk, uniti optice i
magnetice.
D. Discuri Fix (Hard disk) i Optic (CD)?

Answer Key: A
0.0/ 0.5 Points

Question 13 of 20

Directorul (dosarul) este o colecie de - de obicei ntrebuinate n acelai context, stocate pe


suport extern; un dosar poate conine alte dosare.
Answer Key: fiiere|fisiere

Question 14 of 20

-0.5/ 0.5 Points

Periferic de intrare/ieire este


A. Un program de pornire i oprire / plasare n stand-by a calculatorului?

B. Un program periferic de comunicaie ntre calculatoare?


C. Hard diskul (HDD)?
D. Un dispozitiv fizic ca introduce/extrage date relativ la memoria de lucru?

Answer Key: D

Question 15 of 20

0.5/ 0.5 Points

Informatica:
A.Este stiina care se ocup cu studiul prelucrrii informaiei cu ajutorul mijloacelor
automatice de calcul?
B.Este ansamblul tiinelor i tehnicilor care se ocup de procesarea (prelucrarea)
informaiei?
C.Provine din informaie i automatic?
D.Cuvant adoptat oficial de Academia Francez n 1967 (Informatique) i rspndit n
alte limbi europene?
E.Este o ramur a matematicii, care studiaz aspecte abstracte, formale ale prelucrrii
informaiei?
Answer Key: A, B, C, D, E
Part 2 of 2 Question 16 of 20

-0.5/ 2.5 Points


0.0/ 0.5 Points

este o locaie de memorie referit printr-un identificator i poate conine doar o singur
valoare a unei date de tip specificat.
Answer Key: Constanta|constanta

Question 17 of 20

0.5/ 0.5 Points

Baza de numeraie este


A. Mulimea valorilor pe care le poate un numr zecimal?
B. Setul de valori numerice care pot apare pe un rang, la reprezentarea arab a
numerelor?
C. Mulimea de date necesare pentru funcionarea unui program?

Answer Key: B

Question 18 of 20

-0.5/ 0.5 Points

Bitul de semn este


A. Un simbol de scriere care apare pe ecran?
B. O codificare a semnului unui numr ntreg sau real?
C. O valoare numeric obinut n urma unei prelucrri?

Answer Key: B

Question 19 of 20

-0.5/ 0.5 Points

Numerele binare au n componen cifrele


A. 0 i 1.
B. de la 0 pn la 8.
C. Grupate n mantis i exponent.

Answer Key: A

Question 20 of 20

0.0/ 0.5 Points

O locaie de memorie referit printr-un identificator i care poate conine doar o singur valoare
a unei date de tip specificat poarta denumirea de .
Answer Key: constanta|constant