Sunteți pe pagina 1din 2

TEME DE REFERATE

Drept execuional penal, semestrul III

1.

Structura organizatoric a sistemului penitenciar n Romnia.

2.

Penitenciarele, spaii ale executrii pedepselor privative de libertate

3.

Regimurile de executare a pedepselor privative de libertate

4.

Aplicarea regimurilor i condiiile de executare a pedepselor privative de libertate

5.

Schimbarea i personalizarea regimului de executare

6.

Drepturile deinuilor

7.

Obligaiile i interdiciile deinuilor. Regimul de munc

8.

Sistemul sanciunilor penale pentru infractorii minori

9.

Educaia, asistena psihosocial i colarizarea

10.

Probaiunea

11.

Liberarea condiionat

12.

Suspendarea condiionat a executrii pedepsei.

Bibliografie:
 Chi I., Drept execuional penal, Editura Universul Juridic, Bucureti, 2013
 Barbu G.S., erban Al., Drept execuional penal, Ediia 2, Editura C.H. Beck, Bucureti, 2008

 Constituia Romniei din 31.10.2003, publicat n M. Of. nr. 767 din 31.10.2003
 Codul penal al Romniei adoptat prin Legea nr. 286/2009, publicat n M. Of. nr. 510 din
27.07.2009, intrat n vigoare la 1.02.2014, cu modificrile i completrile ulterioare
 Legea nr.187/2012 pentru punerea n aplicare a Legii nr.286/2009privind Codul penal
 Codul de procedur penal al Romniei adoptat prin Legea nr.135/2010, publicat n M.
Of. nr. 486 din 15.07.2010, intrat n vigoare la 1.02.2014, cu modificrile i completrile
ulterioare
 Legea nr.255/2013 pentru punerea n aplicare a Legii nr.135/2010 privind Codul de
procedur penal
 Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor i a msurilor privative de libertate
dispuse de organele judiciare n cursul procesului penal

 Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a msurilor educative i a altor msuri
neprivative de libertate dispuse de organele judiciare n cursul procesului penal
 Regulamentul privind organizarea activitii judectorului de supraveghere a privrii de
libertate, din 23.01.2014
 Metodologie privind acordarea recompenselor pentru persoanele aflate n custodia
Administraiei Naionale a Penitenciarelor, pe baza Sistemului de creditare a participrii
deinuilor la activiti i programe de educaie, asisten psihologic i social, la
activiti lucrative, precum i n situaii de risc din 30.04.2014
 Raportul ANP

Lector univ. dr. Cleopatra Drimer

S-ar putea să vă placă și