Sunteți pe pagina 1din 1

Specializarea: FLORICULTURA

TEMATICA PENTRU COLOCVIU

1. Morfologia i biologia plantelor floricole.


2. Exigenele plantelor floricole fa de factorii de mediu.
3. nmulirea plantelor floricole.
4. nfiinarea i ntreinerea culturilor floricole (n cmp i spaii protejate).
5. Ealonarea produciei de flori.
6. Valorificarea produciei floricole.
7. Tehnologia de cultur a speciilor floricole cultivate n cmp (din genurile: Alyssum,
Begonia, Bellis, Canna, Chrysanthemum, Cineraria, Coleus, Dahlia, Dianthus, Gladiolus,
Hyacinthus, Lilium, Limonium, Lobelia, Myosotis, Narcissus, Nicotiana, Nigella, Petunia,
Polyanthes, Portulaca, Salvia, Sedum, Tagetes, Tulipa, Viola, Zinnia), n solul serei
(Dianthus caryophyllus, Freesia hybrida, Strelitzia reginae, Zantedeschia aethiopica) i la
ghivece (bromelii, cactui i alte suculente, ferigi, ficui, palmieri).

Bibliografie
1. Bla Maria, 2007 Floricultur general i special. Editura de Vest, Timioara.
2. Cantor Maria, Pop Ioana, 2008 Floricultur. Baza de date. Editura Todesco, Cluj Napoca.
3. Draghia Lucia, Chelariu Liliana, 2011 Floricultur. Editura I. Ionescu de la Brad, Iai.
4. elaru Elena, 2002 - Culturi pentru flori tiate. Editura CERES, Bucureti.
5. elaru Elena, 2004 - Plante de apartament. Editura CERES, Bucureti.
6. elaru Elena, 2008 Cultura florilor de grdin. Editura Ceres, Bucureti.
7. Toma Florin, 2009 Floricultur i art floral (vol. 1). INVEL Multimedia, Bucureti.

Prof. univ. dr. Lucia DRAGHIA