Sunteți pe pagina 1din 1

Fi de lucru

Realizai urmtoarea descriere n Word, folosind fontul Comic Sans MS


(mrime 16 pentru titlu, mrime 11 pentru text) i inserai oricare alte dou imagini
cu ursul polar:

Ursul polar
Ursul polar triete n nordul extrem al
Asiei, n Peninsula Taimir. El este cel mai mare
reprezentant al carnivorelor, atinge o ton n
greutate i 2,60 de metri n lungime. Triete n
preajma Polului Nord, n regiunile gheurile i a
zpezilor venice. Se hrnete cu peti i foci. El
hiberneaz i atac ntotdeauna omul. Din blana
ursului se confecioneaz mbrcminte.
Ursul polar este stpnul necontestat al
pustiurilor ngheate. El nu are dumani naturali.
Cnd e stul, doarme sau se distreaz. Este un rege cruia i place s se joace. Blana lui
alb trebuie curat si cel mai bine se cur printr-o tvleal n zpad. Este mai bine s
nu ai de-a face cu o namil care se ridic pe labele din spate.
Urii polari sunt nite singuratici. Vneaz,
noat i se plimb singuri, dar nu evit ntlnirile cu
ali confrai. Se bucur ca nite copii cnd
ntlnesc vreun coleg de gheuri. Nu e de mirare,
de vreme ce mrluiesc sute de kilometri avnd ca
tovari de drum gerul i zpada. n schimb, cu
doamna ursoaic se vd doar o dat pe an. O
curteaz cu mrituri dulci i tot felul de fie, iar
cnd i dau seama c vor fi ttici, i iau picioarele la
spinare. Familia nu-i intereseaz din principiu. Le e suficient dac o data pe an seduc o
naiv cu blana alb. Important este sa te distrezi! Ursoaica trebuie s-i creasc puii de
una singur. De altfel, ea este o mam aproape perfect.
Urii polari au mirosul, auzul i vzul foarte ascuite. Ochii lor sunt acoperii cu o
membran special, care i apr de razele soarelui reflectate de zpad. Un strat gros de
grsime i protejeaz de ger. Apa rece ca gheaa n care urii noat ca nite adevrai
campioni, nu ajunge niciodat pn la pielea lor protejat de un puf gros i de o blan deas,
impermeabil. Hrana preferat a urilor sunt focile pe care le adulmec deseori i de la un
kilometru distan. Sunt pescari abili i nu refuz niciodat un pete dolofan.