Sunteți pe pagina 1din 29

Inteligenta artificiala II

Number: 000-000
Passing Score: 500
Time Limit: 45 min
File Version: 1.0
Exam A

QUESTION 1
Daca functia f:R->R este cunoscut doar prin urmatoarele 4 puncte de pe graficul sau : {(1,1),(2,3),(3,3),
(4,5)}, atunci memoria OLAM care o encodeaza :

A.

B.

C.

D.

E. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:
C

QUESTION 2
Daca functia f:R->R este cunoscut doar prin urmatoarele 4 puncte de pe graficul sau : {(1,2),(2,2),(3,4),
(4,4)}, atunci memoria OLAM care o encodeaza :

A.

B.

C.

D.

E. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns

Answer: D
Section: (none)

Explanation/Reference:
D

QUESTION 3
Daca functia f:R->R este cunoscut doar prin urmatoarele 4 puncte de pe graficul sau : {(1,3),(2,5),(3,7),
(4,9)}, atunci memoria OLAM care o encodeaza :

A.

B.

C.
D.

E. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 4
Daca functia f:R->R este cunoscut doar prin urmatoarele 4 puncte de pe graficul sau : {(1,2),(2,4),(3,6),
(4,8)}, atunci memoria OLAM care o encodeaza :

A.

B.

C.

D.

E. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns

Answer: E
Section: (none)

Explanation/Reference:
E

QUESTION 5
Daca functia f:R->R este cunoscut doar prin urmatoarele 4 puncte de pe graficul sau : {(1,2),(2,1),(3,4),
(4,3)}, atunci memoria OLAM care o encodeaza :

A.

B.

C.

D.

E. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:
C

QUESTION 6
A.

B.

C. este chiar inversa matricei A


D.

E. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
B

QUESTION 7

A.

B.

C.
D.

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 8

A.

B.

C.

D.

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 9

A. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns


B.

C.

D.

E.
Answer: D
Section: (none)

Explanation/Reference:
D

QUESTION 10
Pseudoinversa matricei [ 1 1 1 ]

A. [ -1 -1 -1 ]
B. [ 1/2 1/2 1/2 ]
C. [ 1/3 1/3 1/3 ]
D. [ 1 1/2 1/3 ]
E. [ -1 -1/2 -1/3 ]

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:
C

QUESTION 11
Multimea solutiilor unei probleme de clasificare bipolare este :

A.

B.

C.

D.

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 12
Multimea punctelor (memoriilor) admisibile asociata unei probleme de clasificare bipolare este :

A.

B.

C.

D.

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:
C

QUESTION 13
In varianta secventiala (Windrow-Hoff) a metodei de instruire ADALINE :

A. deplasarile in spatiul memoriilor depind de ordinea exemplelor


B. deplasarile in spatiul memoriilor nu depind de ordinea exemplelor

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 14
In varianta secventiala (Widrow-Hoff) a metodei de instruire ADALINE :

A. la orice actualizare a memoriei explicit toate exemplele de invatare


B. la orice actualizare a memoriei contribuie explicit un singur exemplu de invatare
C. doar la prima actualizare a memoriei contribuie explicit un singur exemplu de invatare
D. doar la prima actualizare a memoriei contribuie explicit toate exemplele de invatare

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
B

QUESTION 15

Atunci :

A. memoria totala a neuronului encondeaza corect secventa de instruire;


B. memoria totala a neuronului encondeaza gresit un singur exemplu al secventei de instruire
C. memoria totala a neuronului encondeaza gresit doua exemple ale secventei de instruire
D. memoria totala a neuronului encondeaza gresit trei exemple ale secventei de instruire

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
B

QUESTION 16

Atunci :

A. memoria totala a neuronului encodeaza incorect toate exemplele secventei de instruire


B. memoria totala a neuronului encodeaza corect un singur exemplar secventei de instruire
C. memoria totala a neuronului encodeaza corect exact doua exemple ale secventei de instruire
D. memoria totala a neuronului encodeaza corect exact trei exemple ale secventei de instruire

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
B
QUESTION 17

Atunci :

A. memoria totala a neuronului encondeaza corect secventa de instruire;


B. memoria totala a neuronului encondeaza gresit un singur exemplu al secventei de instruire
C. memoria totala a neuronului encondeaza gresit doua exemple ale secventei de instruire
D. memoria totala a neuronului encondeaza gresit trei exemple ale secventei de instruire

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:
C

QUESTION 18

Atunci :

A. memoria totala a neuronului encondeaza corect secventa de instruire;


B. memoria totala a neuronului encondeaza gresit un singur exemplu al secventei de instruire
C. memoria totala a neuronului encondeaza gresit doua exemple ale secventei de instruire
D. memoria totala a neuronului encondeaza gresit trei exemple ale secventei de instruire

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
B

QUESTION 19
Procedura Perceipton aplicata secventei de instruire

A. Converge la o memorie aflata in multimea de administratibilitate asociata acestei probleme de clasificare


bipolara
B. Nu converge

Answer: A
Section: (none)
Explanation/Reference:
A

QUESTION 20
In varianta batch a metodei de instruire ADALINE :

A. deplasarile din spatiul memoriilor depind de ordinea exemplelor


B. deplasarile din spatiul memoriilor nu depind de ordinea exemplelor

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
B

QUESTION 21
Se considera secventa de instruire :

Atunci eroarea medie patratica a regresorului liniar multidimensional are valoarea minima :

A.

B.

C.

D.

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 22
Marcati afirmatia corecta :

A. Problema XOR este linear separabila;


B. Problema XOR nu este linear separabila;

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
B

QUESTION 23
Varianta batch a metodei ADALINE :
A. la orice actualizare a memoriei contribuie explicit toate exemplele de invatare;
B. la orice actualizare a memoriei contribuie explicit 1 exemplu de invatare;
C. doar la prima actualizare a memoriei contribuie explicit toate exemplele de invatare;
D. doar la prima actualizare a memoriei nu contribuie explicit toate exemplele de invatare;

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 24
In procedura de instruire Perceptron :

A. deplasarile in spatiul memoriilor depind de ordinea exemplelor


B. deplasarile in spatiul memoriilor nu depind de ordinea exemplelor

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 25
Daca functia f:R->R este cunoscut doar prin urmatoarele 4 puncte de pe graficul sau : {(1,2),(2,2),(3,4),
(4,4)}, atunci memoria OLAM care o encodeaza :

A.

B.

C.

D.

E. nu este nici una dintre matricele indicate la celelalte variante de raspuns.

Answer: E
Section: (none)

Explanation/Reference:
E

QUESTION 26
In cadrul unei arhitecturi de tip neural, modelul functionarii fiecarui neuron corespunde calculului unei
anumite functii care traduce activitatea neuronului in semnal de iesire.

A. Adevarat
B. Fals

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 27
Functiile semnal de iesire trebuie sa fie

A. Functii monoton crescatoare


B. Functii marginite
C. Functii monoton nedescrescatoare si marginite
D. Functii monoton crescatoare si marginite

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:
C

QUESTION 28
Modul in care este gestionata propagarea informatiei pe durata procesarii, impune clasificarea sistemelor de
calcul neural in sisteme cu propagare unidirectionata (feedforward) si sisteme cu propagare bidirectionata
(recurente).

A. Adevarat
B. Fals

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:
A

QUESTION 29

A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:
QUESTION 30

A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 31

A.
B.
C.
D.

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:
QUESTION 32

A.
B.
C.
D.

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 33
A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 34
A.
B.
C.
D.

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 35
A.
B.
C.
D.

Answer: D
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 36

A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 37

A.
B.
C.
D.

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 38
A.
B.
C.
D.

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 39

A.
B.
C.
D.
Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 40

A.
B.
C.
D.

Answer: D
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 41
A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 42

A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 43

A.
B.
C.
D.

Answer: D
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 44
A.
B.
C.
D.

Answer: A
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 45

A.
B.
C.
D.

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 46
A.
B.
C.
D.

Answer: D
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 47
A.
B.
C.
D.

Answer: D
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 48

A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 49

A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 50
A.
B. ?
C. ?
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 51

A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 52

A.
B.
C.
D.

Answer: C
Section: (none)

Explanation/Reference:

QUESTION 53
A.
B.
C.
D.

Answer: B
Section: (none)

Explanation/Reference: