Sunteți pe pagina 1din 3

TEST GRILA Protecia consumatorilor 1. a) b) c) 2.

a) b) c) Calitatea este: ansamblu de proprieti ansamblu de proprieti i caracteristici ansamblu de aptitudini Productorul poate fi: un agent economic un prestator de servicii ambele

3. Metodele de vnzare restrictive sau condiionate care afecteaz interesele consumatorilor se numesc: a) metode de vnzare n condiii deosebite b) practici comerciale abuzive c) comer cu amnuntul 4. a) b) c) 5. a) b) c) 6. a) b) c) 7. a) b) c) 8. a) b) c) 9. a) b) c) Asociaiile pentru protecia consumatorilor sunt organizaii: guvernamentale neguvernamentale ale A.N.P.C. Cnd produsul nu este cel pus n circulaie, agentul economic: este scutit de rspundere despgubete consumatorul nu are importan Serviciul este: activitatea din care rezult produse activitatea, alta dect cea din care rezult produse numele generic ale unei activiti oarecare Termenul de garanie este: stabilit de productor stabilit de distribuitor stabilit de unitatea de desfacere Clauza abuziv este: negociat direct cu consumatorul negociat cu distribuitorul nu este negociat cu consumatorul Consumatorul are dreptul: de a fi informat de a fi informat corect, complet de a fi informat corect, complet, precis

10. n scopul aprrii intereselor lor, consumatorii: a) se pot organiza n asociaii b) pot depune plngere la Consiliul Local c) pot face demersuri la Guvern

11. Deficiena calitativ care nu a fost i nici nu putea fi cunoscut de consumator prin mijloace obinuite de verificare se numete : a) defect calitativ b) defect minor c) defect (viciu) ascuns 12 . Consumatorul poate cere despgubiri : a) n cadrul termenului de garanie b) n cadrul termenului stabilit de informare c) oricnd este nevoie 13 . Marca este : a) un semn, simbol al agentului economic b) o cifr a agentului economic c) un caracter grafic 14. Restituirea contravalorii produsului se face : a) nu este obligatorie b) dup constatarea imposibilitii folosirii c) la hotrrea instanei judectoreti 15. Comercializarea produselor se face n : a) spaii curate b) spaii autorizate c) spaii verificate de primrie 16. Asociaiile pentru protecia consumatorilor pot deveni parteneri sociali dac au cel puin : a) 500 membri b) 1500 membri c) 800 membri 17. Productorul trebuie s informeze despre : a) aditivii folosii b) drumul parcurs de produs c) modul de transport 18 . Vnztorul este obligat n ceea ce privete preul produsului : a) s informeze consumatorul b) s informeze consumatorul la cerere c) nu este obligat Timp de lucru 50 min. Fiecare raspuns corect este punctat cu 0,5 puncte. Se acorda 1 punct din oficiu

Barem de corectare : ( 20 x 0.5 p ) 1.b 2. a 3.b 4.b 5. a 6. b 7. a 8. c 9. c 10. a 11. c 12. a 13. a 14. b 15. b 16. c 17. a 18. a