Sunteți pe pagina 1din 53

1_DREPT_2_DPS DREPT PENAL PARTEA SPECIAL 1 MULTIPLE CHOICE 1. Infractiunile de trdare (art. 155, 156 si 157 C. pen.

) au ca subiect activ: a. numai cetateanul roman; b. cetteanul romn sau persoana fr cettenie care domiciliaz pe teritoriul statului romn; c. cettean strin sau persoana fr cettenie care nu domiciliaz pe teritoriul statului romn ANS: B

2. Forma de vinovtie cu care se poate comite infractiunea de trdare este: a. intentia direct sau indirect b. intentia indirect c. intentia direct ANS: C

3. Trdarea prin ajutarea inamicului poate fi svrsit numai: a. n timp de rzboi b. n timp de pace c. n timp de rzboi si de pace ANS: A

4. Forma de vinovtie cu care se poate comite infractiunea de trdare prin ajutarea inamicului este: a. intentia direct sau indirect b. intentia indirect c. intentia direct ANS: A

5. Forma de vinovtie cu care se poate comite infractiunea de trdare prin transmitere de secrete este:

a. intentia direct sau indirect b. intentia indirect c. intentia direct ANS: A

6. Forma de vinovtie cu care se poate comite infractiunea de complot este: a. intentia direct sau indirect b. intentia indirect c. intentia direct, calificat prin scop ANS: C

7. Obiectul material al infractiunii de omor este reprezentat de: a. corpul persoanei b. actiunea ucigtoare c. corpul persoanei n viat ANS: C

8. Omorul svrsit cu premeditare art. 175 lit. a) C. pen.: a. implic o simpl chibzuire anterioar asupra faptei b. implic exteriorizarea rezolutiei infractionale prin acte de pregtire a infractiunii c. implic existenta unui interval de timp ntre luarea hotrrii de a comite infractiunea si svrsirea acesteia, chiar dac fptuitorul nu a chibzuit asupra faptei si nu a pregtitANS: B

9. Omorul svrsit din interes material art. 175 lit. b) C. pen.: a. se poate retine indiferent dac fptuitorul a obtinut sau nu satisfacerea interesului urmrit b. se poate retine si cnd mobilul omorului a fost gelozia, dac n urma infractiunii fptuitorul realizeaz un avantaj material c. nu se poate retine dac interesul material urmrit este legitim

ANS:

10. Uciderea fratelui mamei reprezint infractiunea de : a. omor b. omor calificat c. omor deosebit de grav ANS: B

11. Elementul material al infractiunii de omor se poate realiza: a. numai prin acte comisive b. prin acte comisive sau omisive c. numai prin acte omisive ANS: B

12. Suprimarea vietii unei persoane grav bolnave la rugmintea acesteia (eutanasia): a. nu reprezint infractiune b. reprezint infractiunea de omor c. reprezint infractiunea de omor calificat ANS: B

13. Eroarea cu privire la persoana mpotriva creia este ndreptat actiunea ucigtoare: a. nltur rspunderea penal a autorului b. diminueaz rspunderea penal a autorului c. nu prezint relevant n ce rspunderea penal a autorului ANS: C

14. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis n una din urmtoarele mprejurri: a. n timpul noptii b. cu premeditare c. de ctre o persoan avnd asupra sa o arm, o substant narcotic sau paralizant

ANS:

15. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis n una din urmtoarele mprejurri: a. de dou sau mai multe persoane mpreun; b. asupra sotului sau unei rude apropiate; c. asupra unei femei gravide: ANS: B

16. Omorul svrsit asupra sotului sau unei rude apropiate: a. nu se poate retine n cazul n care victima este fiul fratelui tatlui fptuitorului b. nu se poate retine n cazul n care victima este sotia fratelui tatlui fptuitorului c. nu se poate retine n cazul n care fptuitorul era desprtit n fapt de sotia sa (victima) care locuia n alt localitate ANS: B

17. Exist agravanta prevzut la art. 175 lit. h) C. pen omorul svrsit pentru a nlesni sau a ascunde svrsirea altei infractiuni: a. indiferent dac scopul urmrit a fost sau nu realizat b. chiar dac infractiunea scop este o tlhrie c. dac infractiunea scop a fost svrsit sau urmeaz a fi svrsit doar de ctre fptuitor ANS: A

18. Omorul comis pentru svrsirea unei tlhrii reprezint: a. omor calificat b. omor deosebit de grav c. concurs de infractiuni ntre omor calificat si tlhrie ANS: B

19. Omorul comis pentru svrsirea unei piraterii reprezint:

a. omor calificat b. omor deosebit de grav c. concurs de infractiuni ntre omor calificat si tlhrie ANS: B

20. Reprezint omor calificat omorul svrsit: a. in public; b. de doua sau mai multe persoane; c. asupra unei femei gravide; ANS: A

21. Omorul svrsit asupra fratelui sotiei reprezint: a. omor calificat, svrsit asupra unei rude apropiate b. omor simplu c. omor deosebit de grav ANS: B

22. Dac fptuitorul a ucis n aceeasi mprejurare, cu intentie, dou persoane, se retine: a. svrsirea a dou infractiuni de omor simplu aflate n concurs b. svrsirea unei infractiuni de omor c. svrsirea unei infractiuni de omor deosebit de grav ANS: C

23. Infractiunea de pruncucidere: a. reprezint suprimarea vietii unui nou-nscut comis de un printe b. se svrseste imediat dup nastere c. are un subiect activ necircumstantiat, putnd fi orice femeie ANS: B

24. Prin infractiunea de pruncucidere se ntelege uciderea copilului nou-nscut, svrsit imediat dup nastere de ctre mama aflat:

a. ntr-o stare de tulburare pricinuit de nastere b. n stare de betie involuntar si complet c. ntr-o stare de tulburare grav pricinuit de nastere ANS: A

25. Constituie infractiunea de pruncucidere omorul comis de: a. mam cu premeditare b. orice persoan asupra unui copil nou-nscut c. mam aflat ntr-o stare de tulburare pricinuit de nastere ANS: C

26. Participantii la svrsirea infractiunii de pruncucidere rspund, n calitate de instigatori sau complici pentru svrsirea infractiunii de: a. omor calificat b. omor deosebit de grav c. pruncucidere ANS: A

27. Realizarea infractiunii de pruncucidere este conditionat de starea de viabilitate a copilului nou-nscut ? a. da b. nu c. da, dar n anumite circumstante ANS: B

28. Este necesar a se demonstra legtura de cauzalitate dintre actiunea sau inactiunea mamei si decesul copilului nou-nscut? a. nu b. da c. numai n anumite circumstante ANS: B

29. Forma de vinovtie la infractiunea de pruncucidere este: a. culpa cu prevedere b. intentia c. praeterintentia ANS: B

30. Forma de vinovtie la infractiunea de omor este: a. culpa b. intentia c. praeterintentia ANS: B

31. Tentativa la urmtoarele infractiuni se pedepseste: a. uciderea din culp; b. pruncuciderea; c. omorul simplu; ANS: C

32. La infractiunea de pruncucidere: a. consumarea are loc n momentul survenirii decesului nou-nscutului; b. tentativa nu este posibil; c. tentativa este posibil si se pedepseste; ANS: A

33. Subiectul pasiv al infractiunii de pruncucidere este: a. copilul nou-nscut, cu conditia de a fi viabil; b. copilul nou-nscut, cu conditia s fie viu; c. copilul nscut mort; ANS: B

34. Tentativa la urmtoarele infractiuni nu se pedepseste: a. omorul deosebit de grav

b. omorul simplu; c. pruncuciderea; ANS: C

35. Limita legal de mbibatie alcoolic a crei depsire antreneaz rspunderea persoanelor ce conduc autovehicule pe drumurile publice este de: a. 1,00 g/l alcool pur n snge; b. 0,80 g/l alcool pur n snge; c. 0,40 g/l alcool pur n snge; ANS: B

36. Constituie infractiunea de lovire sau alte violente fapta prin care se produce victimei o vtmare ce necesit pentru vindecare ngrijiri medicale de: a. peste 20 de zile; b. cel mult 20 de zile; c. peste 60 de zile; ANS: B

37. Infractiunea de lovire sau alte violente se consuma: a. n momentul aparitiei efectelor dureroase sau vtmtoare; b. dupa ultimul act material de lovire; c. se consum n momentul atingerii violente a corpului victimei; ANS: C

38. Actiunea penal se pune n miscare la plngerea prealabil a persoanei vtmate n cazul urmtoarelor infractiuni: a. vtmarea corporal ; b. lovirile sau vtmrile cauzatoare de moarte; c. vtmarea corporal grava ANS: A

39. Atunci cnd vtmarea corporal are loc asupra membrilor familiei:

a. actiunea penal se pune n miscare numai la plngerea prealabil a persoanei vtmate; b. actiunea penal se pune n miscare si din oficiu; c. actiunea penal se pune n miscare numai din oficiu; ANS: B

40. Consecintele prevzute de lege pentru ca fapta s constituie infractiunea de vtmare corporal grav sunt : a. vtmarea integrittii corporale sau a snttii care necesit pentru vindecare ngrijiri medicale cel mult de 60 de zile; b. o infirmitate temporara fizica sau psihica; c. vtmarea integrittii corporale sau a snttii, care necesit pentru vindecare ngrijiri medicale mai mult de 60 de zile ANS: C

41. Lovirea intentionat de ctre fptuitor, cu aceeasi ocazie, a dou persoane constituie: a. o infractiune de lovire sau alte violente b. dou infractiuni de lovire sau alte violente aflate n concurs c. o infractiune de lovire sau alte violente n form continuat ANS: B

42. Dac n urma unui accident de circulatie au fost ucise dou persoane, fapta constituie: a. o infractiune de ucidere din culp, modalitatea simpl b. dou infractiuni de ucidere din culp aflate n concurs c. infractiunea de ucidere din culp n variant agravat ANS: C

43. Determinarea sau nlesnirea sinuciderii se retine n varianta agravata: a. cnd fapta s-a svrsit fat de o persoan care nu era n stare s-si dea seama de fapta sa cnd fapta s-a svrsit fat de o persoan care nu era n stare s-si dea seama de fapta sa b. cnd sinuciderea sau ncercarea de sinucidere a avut loc;

c. cnd fptuitorul a profitat de starea de neputint a victimei de a se apra ANS: A

44. Forma de vinovtie n cazul infractiunii de loviri sau vtmri cauzatoare de moarte este: a. culpa b. intentia c. praeterintentia ANS: C

45. Tentativa la urmtoarele infractiuni nu se pedepseste: a. vtmarea corporal grav, prevzut n art. 182 alin. (3) C. pen.; b. loviri sau vtmri cauzatoare de moarte; c. omor calificat ANS: B

46. n care din urmtoarele mprejurri ntreruperea cursului sarcinii constituie infractiune: a. n afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate n acest scop; b. dac vrsta sarcinii nu a depsit patrusprezece sptmni; c. de ctre o persoan care are calitatea de medic de specialitate; ANS: A

47. ntreruperea cursului sarcinii este legal dac, ntre alte conditii, se realizeaz: a. de ctre o persoan care are calitatea de medic de specialitate. b. n afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate n acest scop; c. de ctre o persoan care nu are calitatea de medic de specialitate; ANS: A

48. Care este forma de vinovtie n cazul n care prin infractiunea de provocare ilegal a avortului s-a cauzat femeii nsrcinate o vtmare corporal grav sau moartea acesteia? a. culpa b. intentia c. praeterintentia ANS: C

49. Uciderea din culp, din punctul de vedere al elementului material, este o infractiune: a. omisiv b. comisiv, care se poate svrsi doar prin actiune c. comisiv, care se poate svrsi att prin actiune, ct si prin inactiune ANS: C

50. Uciderea din culp se retine n variant agravat: a. cnd fapta a fost comis de dou sau mai multe persoane mpreun b. cnd prin fapta comis s-a cauzat moartea a dou sau mai multe persoane c. cnd fapta a fost comis de ctre o persoan care a mai svrsit un omor ANS: B

51. n cazul infractiunii prevzute n art. 180 C. pen., tentativa: a. nu este posibil; b. este posibil si este incriminat; c. pentru existenta acesteia nu este necesar ca autorul s fi comis fapta dintr-un anume mobil sau ntr-un anumit scop ANS: C

52. Ptrunderea, fr drept, ntr-o locuint, constituie infractiunea de violare de domiciliu n variant agravat, dac se svrseste: a. prin simulare de calitti oficiale; b. n timpul noptii;

c. prin folosire de chei mincinoase ANS: B

53. Folosul pe care autorul intentioneaz s-l dobndeasc prin svrsirea infractiunii de santaj este de ordin: a. numai material; b. numai moral; c. material sau moral; ANS: C

54. Dac n urma unui accident rutier victima necesit pentru vindecare 8 zile de ngrijiri medicale, fapta va fi ncadrat ca: a. vtmare corporal din culp - art. 184 alin. (3) C. pen. b. lovire sau alte violente - art. 180 alin. (2) C. pen. c. fapta nu este infractiune. ANS: C

55. Dac s-a provocat vtmarea corporal din culp a mai multor persoane, ncadrarea juridic va fi: a. o singur infractiune de vtmare corporal din culp n varianta tip b. o singur infractiune de vtmare corporal din culp n variant agravat c. un concurs de infractiuni de vtmare corporal din culp (attea infractiuni cte persoane au fost vtmate) ANS: C

56. La care dintre urmtoarele infractiuni este posibil coautoratul? a. pruncuciderea; b. santajul; c. seductie ANS: B

57. Nu este posibil coautoratul la urmtoarele infractiuni: a. santajul; b. amenintarea; c. pruncuciderea; ANS: C

58. mpcarea prtilor nltur rspunderea penal n cazul infractiunilor de: a. amenintare; b. violare de domiciliu - art. 192 alin. (2) C. pen. c. santaj; ANS: A

59. Constrngerea explicit la infractiunea de viol trebuie sa fie: a. concomitent; b. posterioar actului sexual; c. inexistenta. ANS: A

60. Participatia la svrsirea infractiunii de viol este posibil n urmtoarele forme: . a. instigare si complicitate; coautoratul nu este posibil b. nu este posibila; c. coautorat, instigare,complicitate ANS: C

61. Forma de vinovtie cu care se svrseste infractiunea de viol n cazul n care fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei este: a. intentia b. culpa c. praeterintentia ANS: C

62. Violul este mai grav dac: a. se svrseste de dou sau mai multe persoane; b. victima este membru al familiei; c. se comite n timpul noptii; ANS: B

63. Subiectul activ al infractiunii de furt poate fi: a. detentorul bunului; b. exclusiv proprietarul bunului; c. numai o persoan juridic n conditiile art. 191 C. pen ANS: A

64. Infractiunea de furt se consum n momentul: a. deposedrii victimei de bun b. mposedrii autorului cu acel bun c. atingerii bunului de autor ANS: B

65. n cazul infractiunii de omor, vor imprima actiunii caracter ucigtor: a. calitatea subiectului activ b. mobilul si scopul; c. gravitatea consecintelor provocate. ANS: C

66. La infractiunea de omor, legatura de cauzalitate: . a. trebuie dovedit; b. nu se stabileste in raport cu urmarea imediat; c. rezult ex re ANS: A

67. La infractiunea de omor, in ceea ce priveste formele infractiunii:

a. actele pregtitoare sunt posibile si se pedepsesc b. actele pregtitoare nu sunt posibile c. tentativa este posibil si se pedepseste ANS: C

68. n cazul infractiunii de tinuire ntelegerea ntre fptuitori este: a. posterioar infractiunii principale b. concomitent infractiunii principale c. anterioar infractiunii principale ANS: A

69. Actele de violent intentionate care au pricinuit victimei o vtmare ce necesit pentru vindecare 20 de zile de ngrijiri medicale constituie: a. infractiunea de vtmare corporal; b. reprezint contraventie; c. infractiunea de lovire sau alte violente art.180 alin. (2) C. pen ANS: C

70. Poate reprezenta infractiunea de vtmare corporal grav fapta prin care s-a pricinuit : a. pierderea cunostintei; b. pierderea unei proteze; c. punerea n primejdie a vietii persoanei ANS: C

71. Poate exista tentativ la infractiunea de : a. ucidere din culp b. lovituri cauzatoare de moarte c. pruncucidere. ANS: C

72. Nu poate fi autor al infractiunii de provocare ilegal a avortului:]

a. femeia nsrcinat b. medicul de specialitate c. o persoan care nu este cadru medical ANS: A

73. Lipsirea de libertate n mod ilegal este mai grav n cazul n care fapta este svrsit: a. prin simulare de calitti mincinoase; b. prin simulare de calitti oficiale; c. n timpul noptii; ANS: B

74. Lipsirea de libertate n mod ilegal se va retine n variant agravat atunci cnd fapta este svrsit: a. de ctre o persoan mascat, deghizat sau travestit; b. n timpul unei calamitti; c. n scopul de a obliga victima la practicarea prostitutiei ANS: C

75. Violarea de domiciliu va fi retinut n variant agravat atunci cnd este svrsit: a. n timpul unei calamitti; b. prin folosire de calitti mincinoase; c. prin simulare de calitti mincinoase; ANS: B

76. La infractiunea de santaj, tentativa: a. este posibil, dar nu este sanctionat; b. nu este posibil; c. se pedepseste ANS: A

77. La infractiunea de santaj forma de vinovtie cerut de lege este: a. intentia direct sau indirect b. intentia direct calificat prin scop c. praeterintentia ANS: B

78. Deschiderea unei scrisori adresate altuia poate reprezenta infractiunea de : a. lipsire de libertate n mod ilegal b. violarea secretului corespondentei c. divulgarea secretului profesional ANS: B

79. La infractiunea de viol, subiectul activ nemijlocit: a. nu poate fi dect brbatul; b. nu poate fi femeia; c. poate fi orice persoan, indiferent de sex. ANS: C

80. Fapta tatlui de a-si obliga fiica n vrst de 12 ani s ntretin raporturi sexuale cu el reprezint infractiunea de : a. viol b. act sexual cu un minor c. viol n concurs cu infractiunea de incest ANS: C

81. Violul este n variant agravat: a. cnd fptuitorul profit de imposibilitatea victimei de a se apra b. cnd s-a cauzat victimei o vtmare corporal c. cnd victima se afl n ngrijirea fptuitorului ANS: C

82. Actul sexual cu un minor se va retine n variant agravat dac:

a. victima nu a mplinit vrsta de 15 ani; b. victima are vrsta ntre 15 18 ani, iar fapta a fost svrsit de tutore sau curator; c. victima nu a mplinit vrsta de 18 ani, iar actul sexual a fost determinat de oferirea de bani de ctre fptuitor ANS: C

83. Infractiunea de incest are urmatoarea particularitate: a. are ca element material actul sexual de orice natur b. se poate realiza si ntre frati si surori c. poate fi comis numai de tat asupra fiului avnd n vedere c acestia sunt rude n linie direct ANS: B

84. Infractiunea de furt poate avea ca obiect material: a. imobilele prin destinatie; b. lucrurile ce nu apartin cuiva (res nullius); c. lucrurile abandonate de posesorul lor (res derelictae). ANS: A

85. Sunt aplicabile dispozitiile art. 210 C. pen pedepsirea unor furturi la plngerea prealabil n cazul n care subiectul activ este: a. fie gzduitorul, fie gzduitul, care fur unul n paguba celuilalt; b. gzduitorul care svrseste furtul n paguba celui pe care l gzduieste c. gzduitul care sustrage bunuri de la persoana care l gzduieste ANS: C

86. nscrisurile pot fi obiect material al infractiunii de furt: a. doar dac au valoare economic; b. doar dac sunt acte ce dovedesc starea civil; c. indiferent dac au sau nu valoare economic; ANS: C

87. Nu reprezint infractiunea de furt calificat: a. luarea unui bun mobil din posesia altuia prin amenintarea cu o arm b. sustragerea unor bunuri n timpul unei calamitti c. sustragerea unui bun de la o persoan aflat n imposibilitate de a se apra ANS: A

88. Tlhria are ca form de vinovtie praeterintentia n cazul n care: a. a avut vreuna dintre urmrile artate n art. 182; b. a fost svrsit n timpul noptii c. a avut ca urmare vtmarea corporal a victimei ANS: A

89. Reprezint infractiune de tlhrie: a. furtul svrsit prin ntrebuintare de insulte b. furtul urmat de ntrebuintarea de amenintri pentru pstrarea bunului furat c. furtul svrsit asupra victimei aflate n stare de inconstient sau neputint de a se apra ANS: B

90. Tlhria se va retine n varianta agravat atunci cnd: a. a avut vreuna din urmrile artate n art. 181 C. pen; b. a fost svrsit prin efractie c. a fost svrsit ntr-un mijloc de transport ANS: C

91. Tlhria, dupa obiectul juridic special ocrotit este o infractiune: a. complex b. de obicei c. simpl

ANS:

92. Elementul material al infractiunii de tlhrie este: a. un bun mobil b. acelasi ca la infractiunea de furt, la care se adaug folosirea violentei fizice sau psihice c. degradarea unui bun mobil prin folosirea violentei fizice sau psihice ANS: B

93. nsusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, reprezint: a. furt b. nsusirea bunului gsit c. abuz de ncredere ANS: C

94. Latura subiectiv la infractiunea de abuz de ncredere este format din: a. intentie direct sau indirect b. praeterintentie c. intentie sau culp ANS: A

95. Nu poate fi obiect material al infractiunii de abuz de ncredere : a. un bun mobil corporal; b. un bun imobil prin destinatie c. o sum de bani dat cu titlu de mprumut. ANS: C

96. Exist gestiune frauduloas n variant agravat atunci cnd: a. pagubele sunt pricinuite cu rea-credint; b. fapta este svrsit cu ocazia administrrii bunurilor; c. fapta este svrsit n scopul de a dobndi un folos material; ANS: C

97. Obiectul material al infractiunii de gestiune frauduloas este: a. doar un bun mobil; b. doar o sum de bani; c. o universalitate de bunuri mobile si/sau imobile. ANS: C

98. Autor al infractiunii de gestiune frauduloas poate fi: a. numai un gestionar sau un administrator la o persoan juridic b. orice persoan al crei patrimoniu este prejudiciat c. persoana creia i s-au ncredintat bunuri spre conservare sau administrare ANS: C

99. La infractiunea de gestiune frauduloas, tentativa: a. este posibil si se pedepseste; b. desi posibil, nu este incriminat; c. nu este posibil; ANS: B

100. La infractiunea de nselciune, obiectul material: a. poate fi un bun mobil sau imobil; b. este doar un bun mobil; c. nu exista. ANS: A

101. La infractiunea de nselciune urmarea imediat const: a. ntr-o stare de pericol cu privire la patrimoniul victimei; b. ntr-o pagub ce se produce n patrimoniul victimei; c. n obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos material injust. ANS: B

102. Tentativa n cazul infractiunii de nselciune: a. nu este posibil; b. este posibil, ns nu este incriminat; c. este posibil si este incriminat. ANS: C

103. La infractiunea de nselciune forma de vinovtie este: ] a. intentia direct; b. intentia direct sau indirect; c. praeterintetia. ANS: A

104. Exist nselciune n varianta agravat atunci cnd fapta: a. se comite n scopul de a obtine un folos material injust; b. a pricinuit o pagub; c. este svrsit prin folosire de nume sau calitti mincinoase; ANS: C

105. Subiect activ nemijlocit la infractiunea de delapidare poate fi: a. un functionar public sau functionar, care este nsrcinat cu gestiunea sau administrarea bunurilor unei persoane juridice de drept public sau privat b. doar un functionar public c. doar un functionar ANS: A

106. Elementul material al infractiunii de delapidare const n: a. nsusirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate b. nsusirea, distrugerea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate c. primirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate ANS: A

107. Dintre infractiunile contra patrimoniului, tentativa se pedepseste la: a. abuzul de ncredere; b. gestiunea frauduloas; c. delapidarea. ANS: C

108. Infractiunea de distrugere a bunului propriu se poate svrsi si prin: a. incendiere, explozie sau prin orice alt asemenea mijloc si dac rezult pericol public; b. poluare fonic; c. distrugerea unui bun care nu are o deosebit valoare stiintific si care apartine fptuitorului ANS: A

109. Infractiunea de distrugere: a. este o infractiune de pericol; b. se poate svrsi prin actiune sau inactiune; c. nu se pedepseste dac rmne n stadiul de tentativ. ANS: B

110. Urmarea imediat a infractiunii de distrugere poate consta n: a. crearea unei stri de pericol b. distrugerea, degradarea ori aducerea n stare de nentrebuintare a unui bun aflat n patrimoniul public ori privat c. o vtmare a intereselor legale ale persoanei vtmate; ANS: B

111. Tentativa la infractiunea de distrugere din culp: a. este posibil, dar nu se pedepseste; b. este incriminat; c. nu este posibil.

ANS:

112. La infractiunea de tulburare de posesie: a. elementul material este reprezentat de actiunea de ptrundere fr drept ntr-un imobil b. tentativa este posibil, dar nu este incriminat c. consumarea are loc instantaneu, la momentul intrrii fptuitorului n imobil ANS: B

113. Obiectul material al infractiunii de tulburare de posesie este: a. un bun imobil; b. un bun mobil sau imobil; c. ocuparea fr drept a unui imobil aflat n posesia altuia. ANS: A

114. Infractiunea de tulburare de posesie, din punct de vedere al unitatii de infractiune, este: a. o infractiune continuata; b. o infractiune continu; c. o infractiune de obicei; ANS: B

115. Exist infractiunea de tulburare de posesie n variant agravat art. 220 alin. (3) C. pen. atunci cnd: a. imobilul apartine domeniului public al statului; b. fapta a fost svrsit de dou sau mai multe persoane mpreun; c. fapta a fost svrsit n timpul noptii; ANS: B

116. Tinuirea este o infractiune: a. contra patrimoniului; b. contra liberttii persoanei. c. contra persoanei

ANS:

117. Elementul material al infractiunii de tinuire poate consta n: a. sustragerea unui bun cunoscnd c acesta provine din svrsirea unei fapte prevzut de legea penal; b. nlesnirea valorificrii unui bun cunoscnd c acesta provine din svrsirea unei fapte prevzut de legea penala; c. pretinderea unui bun cunoscnd c acesta provine din svrsirea unei fapte prevzut de legea penal; ANS: B

118. n cazul tinuirii, pedeapsa aplicata tainuitorului: a. nu poate depsi pedeapsa prevzut de lege pentru infractiunea din care provine bunul tinuit b. nu poate fi mai mare dect aceea care s-a aplicat autorului faptei din care provine bunul c. se reduce dac pentru autorul faptei din care provine bunul s-au retinut circumstante atenuante ANS: A

119. Tinuirea svrsit de sot sau de o rud apropiat: a. se pedepseste n aceleasi conditii ca orice tinuire; b. se sanctioneaz cu o pedeaps redus; c. nu se pedepseste; ANS: C

120. Forma de vinovtie cu care se poate comite tinuirea este: a. intentia direct sau indirect; b. intentia direct calificat prin scop; c. intentia indirect. ANS: B

121. n cazul infractiunii de trdare: a. obiectul material lipseste; b. legtura de cauzalitate trebuie dovedit; c. nu este susceptibil coautoratul ANS: A

122. Trdarea prin ajutarea inamicului: a. este lipsit de obiect material; b. poate avea ca subiect pasiv statele aliate Romniei; c. subiectul activ nu este calificat ANS: B

123. Trdarea prin transmitere de secrete: a. nu are obiect material; b. nu poate fi comis n autorat (coautorat), instigare sau complicitate; c. are ca obiect material un document sau obiect care contine secrete de stat ANS: C

124. Complotul: a. are un obiect material; b. nu poate fi svrsit n participatie penal; c. se poate svrsi si prin constituirea unei asociatii sau grupri n scopul svrsirii unor infractiuni contra sigurantei statului ANS: C

125. Scopul prevzut n art. 167 C. pen. (complotul) const n svrsirea uneia dintre urmtoarele infractiuni: a. compromiterea unor interese de stat b. trdarea c. comunicarea de informatii false ANS: B

126. In cazul in care faptuitorul s-a aflat in eroare asupra aspectului ilegal al privarii de libertate, atunci fapta: a. este lipsire de libertate in mod ilegal, savarsita cu intentie indirecta; b. este lipsire de libertate in mod ilegal, savarsita din culpa; c. nu este infractiune. ANS: C

127. Daca doua persoane, impreuna, iau un bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia in scopul de a si-l insusi pe nedrept, constituie infractiunea de: a. furt calificat; b. furt; c. talharie ANS: A

128. In cazul infractiunilor contra libertatii persoanei, actiunea penal se pune n miscare la plngerea prealabil a persoanei vtmate n cazul: a. santajului; b. violarii de domiciliu prev. de art. 192 alin. (1) C. pen. c. violarii de domiciliu prev. de art. 192 alin. (2) C.pen. ANS: B

129. Infractiunea de omor se consuma: a. n momentul realizrii actiunii incriminate; b. in momentul luarii rezolutiei infractionale; c. n momentul producerii urmrii imediate, adic al instalrii mortii persoanei. ANS: C

130. Omorul asupra sotului sau unei rude apropiate se retine n caz de: a. ucidere a persoanelor devenite astfel de rude prin afinitate b. ucidere a persoanelor devenite astfel de rude prin adoptie. c. ucidere a copilului concubinului

ANS:

131. Omorul deosebit de grav art. 176 alin. (1) lit. b) C. pen. se retine dac omorul asupra a dou sau mai multe persoane se realizeaz: a. doar printr-o actiune unic b. doar prin actiuni succesive c. att printr-o actiune unic, ct si prin actiuni succesive ANS: C

132. n cazul infractiunii de ucidere din culp: a. tentativa este posibila, dar nu se pedepseste; b. participatia penala este posibila doar in modalitatea improprie c. este lipsita de obiect material ANS: B

133. La infractiunea de determinare sau nlesnire a sinuciderii, referitor la latura obiectiva: a. urmarea imediat const exclusiv n decesul persoanei; b. legtura de cauzalitate rezult ex re; c. legtura de cauzalitate trebuie dovedit. ANS: C

134. La infractiunea de determinarea sau nlesnirea sinuciderii, tentativa: a. este posibil si se pedepseste; b. nu este posibil; c. este posibil si nu se pedepseste; ANS: C

135. Infractiunea de vtmare corporal grav, prevzut n art. 182 alin. (1) si (2) C. pen., se svrseste numai cu: a. intentie indirect; b. intentie direct;

c. intentie indirect sau cu praeterintentie; ANS: C

136. Infractiunea de vtmare corporal grav prevzut n art. 182 alin. (3) se svrseste numai cu: a. intentie indirect; b. intentie direct; c. intentie; ANS: B

137. La infractiunea de vtmare corporal grav tentativa se sanctioneaz n cazul variantei prevzute n: a. alin. (1) b. alin. (1) si (2) c. alin. (3) ANS: C

138. La infractiunea de loviri sau vtmri cauzatoare de moarte: a. obiectul material lipseste; b. urmarea imediat const n decesul victimei; c. legtura de cauzalitate rezult ex re; ANS: B

139. n cazul infractiunii prevzute n art. 185 C. pen., nu se pedepseste ntreruperea cursului sarcinii efectuat de medic, daca: a. ntreruperea cursului sarcinii era necesar pentru a salva viata, sntatea sau integritatea corporal a femeii nsrcinate, de la un pericol grav si iminent si care nu putea fi nlturat altfel; b. ntreruperea cursului sarcinii era necesar pentru a salva viata, sntatea sau integritatea corporal a femeii nsrcinate, de la un pericol grav si care nu putea fi nlturat altfel; c. ntreruperea cursului sarcinii era necesar pentru a salva viata, sntatea sau integritatea corporal a femeii nsrcinate, de la un pericol iminent si care nu putea fi nlturat altfel;

ANS:

140. Tentativa la infractiunea de lipsire de libertate n mod ilegal se pedepseste dac: a. fapta este svrsit prin rpire; b. fapta a avut ca urmare moartea victimei; c. fapta a avut ca urmare sinuciderea victimei ANS: A

141. La infractiunea de lipsire de libertate, unele acte preparatorii se pedepsesc n cazul variantelor prevzute n art. 189 C. pen.: a. alin. (3) b. alin. (6) c. alin. (4) ANS: C

142. La infractiunea de sclavie: a. obiectul material lipseste; b. subiectii sunt calificati; c. elementul material poate s constea si n traficul de sclavi; ANS: C

143. Supunerea la munc fortat sau obligatorie: a. este lipsit de obiect material; b. legtura de cauzalitate rezult ex re; c. se svrseste numai cu intentie direct ANS: A

144. Actele preparatorii si tentativa la infractiunea de supunere la munc fortat sau obligatorie: a. sunt posibile si se pedepsesc; b. nu sunt posibile; c. sunt posibile si nu se pedepsesc

ANS:

145. La infractiunea de violare de domiciliu: a. obiectul material lipseste; b. autorul este necircumstantiat de text; c. coautoratul nu este posibil ANS: B

146. La violarea de domiciliu: a. expresia calitti mincinoase absoarbe (include) si pe aceea de calitti oficiale; b. expresia calitti mincinoase nu absoarbe (include) si pe aceea de calitti oficiale; c. forma de vinovtie este intentia direct; ANS: A

147. Amenintarea: a. nu se poate svrsi dect de ctre un subiect activ calificat; b. este lipsit de obiect material; c. nu se poate svrsi n coautorat; ANS: B

148. Santajul, ca infractiune complex, absoarbe n continutul su infractiunile de: a. amenintare si loviri sau alte violente; b. amenintare si violare de domiciliu c. amenintare si omor simplu ANS: A

149. Participatia penal la infractiunea de divulgarea secretului profesional este posibil sub forma: a. coautoratului, instigrii, complicittii; b. instigrii, complicittii;

c. coautoratului; ANS: B

150. La infractiunea de divulgarea secretului profesional: a. subiectul pasiv este circumstantiat de text; b. legtura de cauzalitate trebuie dovedit; c. actele preparatorii si tentativa sunt posibile, dar nu se sanctioneaz ANS: C

151. Determinarea sau inlesnirea sinuciderii este mai grava cand fapta s-a savarsit fata de : a. doua sau mai multe persoane; b. sot sau ruda apropiata; c. un minor; ANS: C

152. Exista infractiunea de determinarea sau inlesnirea sinuciderii prevazuta de art. 179 C.pen: a. numai daca sinuciderea sau incercarea de sinucidere a avut loc; b. chiar daca persoana determinata sa se sinucida nu incearca sa se sinucida; c. cand faptuitorul determina o persoana la sinucidere ori la incercarea acesteia prin mijloace de constrangere fizice ori psihice ANS: A

153. Uciderea din culpa este susceptibila de : a. de participatie proprie; b. de participatie proprie sau improprie dupa caz; c. numai de participatie improprie; ANS: C

154. Daca in urma unui accident de circulatie au fost ucise patru persoane, fapta constituie: a. patru infractiuni de ucidere din culpa, aflate in concurs; b. ucidere din culpa in modalitate agravata; c. ucidere din culpa, in forma simpla; ANS: B

155. Constituie obiect material al infractiunii de pruncucidere: a. numai corpul copilului nou-nascut viabil; b. numai corpul copilului nou-nascut conceput in afara casatoriei; c. numai corpul copilului nou-nascut viu; ANS: C

156. Constituie infractiunea de loviri sau alte violente : a. violentele comise in cadrul jocurilor sportive legale; b. violentele produse cu ocazia unor operatii medicale; c. violentele comise in gluma sau cu intentia de a aplica o corectie; ANS: C

157. Constituie infractiunea de vatamare corporala, numai daca s-a pricinuit o vatamare care necesita ingrijiri medicale pentru vindecare : a. cel mult 60 de zile; b. cel mult 20 de zile; c. mai mult de 60 de zile ANS: A

158. La infractiunea de provocare ilegala a avortului sunt incriminate si se pedepsesc: a. actele pregatitoare, tentativa si forma consumata; b. actele pregatitoare si forma consumata; c. tentativa si forma consumata ANS: C

159. Lipsirea de libertate in mod ilegal poate fi comisa: a. atat prin actiuni, cat si prin inactiuni; b. numai prin inactiuni; c. numai prin actiuni ANS: A

160. Subiect pasiv al infractiunii de provocare ilegala a avortului poate fi: a. statul si femeia careia i s-a provocat avortul; b. fatul; c. femeia careia i s-a provocat avortul, cand acesta se impunea din motive terapeutice ANS: A

161. La infractiunea de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, legatura de cauzalitate: a. rezulta din materialitatea faptei (ex re); b. trebuie stabilita intre elementul material si urmarea imediata; c. se stabileste doar in functie de rezultat ANS: B

162. Daca infractiunea de violare de domiciliu se savarseste prin folosirea de calitati mincinoase; a. nu are relevanta asupra incadrarii juridice a faptei; b. constituie modalitate normativa agravata a infractiunii; c. va exista concurs de infractiuni ANS: B

163. Obiect material al infractiunii de violare de domiciliu poate fi: a. statul; b. nu are obiect material; c. insasi locuinta asupra careia este indreptata actiunea faptuitorului ANS: C

164. Infractiunea de violare de domiciliu: a. este susceptibila de consumare in timp; b. este instantanee, intervenind in momentul patrunderii in locuinta ori in momentul exprimarii refuzului de a parasi imobilul; c. este susceptibil si un moment al epuizarii infractiunii ANS: B

165. Elementul material al infractiunii de amenintare este constituit: a. numai din actiuni; b. numai din inactiuni; c. atat din actiuni, cat si din inactiuni ANS: A

166. Prin savarsirea infractiunii de santaj se incalca: a. relatiile sociale privitoare la libertatea morala a persoanei; b. relatiile sociale referitoare la libertatea fizica a unei persoane; c. relatiile sociale referitoare exclusiv la patrimoniul unei persoane ANS: A

167. Infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, dupa unitatea de infractiune, este: a. continua; b. continuata; c. de obicei ANS: A

168. Folosul urmarit de faptuitor, in cazul infractiunii de santaj: a. trebuie sa fie just; b. poate fi pentru sine sau pentru o alta persoana; c. trebuie sa fie materializat exclusiv in bani ANS: B

169. Producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masuri in scopul lipsirii de libertate in mod ilegal a unui minor: a. constituie tentativa la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal; b. constuie infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal; c. nu constituie infractiune ANS: C

170. Divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari intercepate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din intamplare, constituie infractiunea de: a. divulgarea secretului profesional; b. santaj; c. violarea secretului corespondentei ANS: C

171. Pentru a se realiza continutul constitutiv al infractiunii de hartuire sexuala, amenintarea sau constrangerea trebuie sa se faca in scopul: a. de a indeplini un act contrar indatoririlor de serviciu; b. de a obtine satisfactii de natura sexuala; c. de a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle de serviciu ale victimei ANS: B

172. Actele cu caracter obscen savarsite asupra unei minore constituie infractiunea de: a. act sexual cu un minor; b. coruptie sexuala; c. perversiuni sexuale ANS: C

173. Infractiunea de coruptie sexuala este mai grava: a. cand actele cu caracter obscen se savarsesc in cadrul familiei; b. cand actele cu caracter obscen se savarsesc asupra unui minor sau in

prezenta unui minor; c. cand actele cu caracter obscen se savarsesc asupra unei rude apropiate ANS: A

174. In cazul infractiunii de seductie, victima de sex feminin: a. trebuie sa fie in varsta de pana la 16 ani; b. trebuie sa fie in varsta de pana la 18 ani; c. poate avea si peste 18 ani ANS: B

175. Infractiunea de perversiune sexuala este mai grava daca: a. se savarseste in public; b. se produce vatamarea corporala a victimei; c. este savarsita impotriva a doua sau mai multe persoane ANS: B

176. Tentativa este sanctionata la urmatoarele infractiuni: a. incestul; b. hartuirea sexuala; c. seductia ANS: A

177. Infractiunea de divulgare a secretului profesional se va retine daca: a. s-a adus un prejudiciu de orice natura unei persoane; b. fapta este de natura sa aduca un prejudiciu; c. nu are relevanta daca fapta este sau nu apta sa produca un prejudiciu vreunei persoane ANS: B

178. Calitatea de subiect pasiv al infractiunii de amenintare o poate avea: a. o colectivitate; b. bolnavul aflat in stare de coma;

c. nu este circumstantiat de text ANS: C

179. Nu constituie infractiunea de violare de domiciliu: a. patrunderea cu forta in locuinta a celui care o foloseste efectiv; b. patrunderea proprietarului in locuinta chiriasului fara voia acestuia; c. patrunderea in fostul domiciliu a sotului despartit in fapt de sotia sa, avand domiciliul flotant in alta localitate, fara consimtamantul sotiei ANS: A

180. Subiectul pasiv al infractiunii de act sexual cu un minor este: a. numai minorul care nu a implinit varsta de 15 ani; b. atat minorul care nu a implinit varsta de 15 ani, cat si cel intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore, curator, supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa; c. numai minorul intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore curator, supraveghetor,ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa ANS: B

181. Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex femeiesc in varsta de 14 ani si 6 luni de a avea cu el raport sexual, constituie: a. infractiunea de seductie; b. act sexual cu un minor; c. concurs intre infractiunea de seductie si cea de act sexual cu un minor ANS: B

182. Actul sexual cu un minor este comis cu: a. praeterintentie; b. atat intentie directa, cat si indirecta; c. cu intentie directa calificata prin scop ANS: C

183. Incestul este comis, din punct de vedere al laturii subiective : a. numai cu intentie directa; b. numai cu intentie indirecta; c. atat cu intentie, cat si din culpa ANS: A

184. Subiect pasiv al infractiunii de hartuire sexuala poate fi: a. orice persoana, indiferent de sex, aflata in imposibilitate de a se apara; b. orice persoana, indiferent de sex, angajata in munca in aceeasi structura profesionala cu subiectul activ; c. orice persoana de sex feminin ANS: B

185. Consumarea infractiunii de viol survine: a. in momentul finalizarii actului sexual; b. in momentul constrangerii, de orice natura; c. in momentul inceperii actului sexual ANS: C

186. Renuntarea voluntara la inceperea actului sexual (desistarea) la infractiunea de viol: a. nu atrage raspunderea penala; b. atrage raspunderea penala in forma tentativei; c. atrage raspunderea penala, daca survine ca urmare a rugamintilor victimei ANS: A

187. Obiectul juridic special al infractiunii de talharie este: a. simplu, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la patrimoniu; b. simplu, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a persoanelor; c. complex, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la patrimoniu, precum si cele referitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a

persoanelor ANS: C

188. Nu constituie infractiunea de furt calificat: a. furtul savarsit de catre o persoana mascata, deghizata sau travestita; b. furtul savarsit asupra membrilor familiei; c. furtul privind componente ale sistemelor de irigatii ANS: B

189. Luarea unui vehicul din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a-l folosi pe nedrept, constituie infractiunea de: a. furt calificat, art.209 C.Pen.; b. furt prev. de art.208 C.Pen.; c. abuz de incredere. ANS: B

190. Se aplica agravanta prevazuta de art. 209 alin.1 lit. g C.Pen. in timpul noptii in urmatorul caz: a. fapta a fost savarsita intr-o camera intunecata, situata la subsolul cladirii; b. fapta a fost savarsita in timpul unei eclipse totale de soare; c. fapta a fost savarsita la instalarea intunericului ANS: C

191. Obiectul material al infractiunii de furt este constituit din: a. obiectele folosite la comiterea infractiunii; b. bunurile insusite din patrimoniul public sau privat; c. contravaloarea bunurilor insusite din patrimoniul public sau privat ANS: B

192. Latura subiectiva a infractiunii de inselaciune include scopul : a. de a obtine, pentru altul, un folos material injust;

b. de a pagubi o persoana; c. de a obtine, pentru altul, un folos nepatrimonial injust ANS: A

193. Infractiunea de gestiune frauduloasa se realizeaza prin pricinuirea de pagube unei persoane: a. cu rea-credinta; b. cu buna credinta; c. din neglijenta ANS: A

194. Pot constitui obiect material al infractiunii de delapidare: a. bunurile mobile corporale; b. infractiunea este lipsita de obiect material; c. bunuri fara valoare patrimoniala ANS: A

195. Urmarea imediata in cazul infractiunii de distrugere consta in: a. distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun, producandu-se o paguba; b. crearea unei stari de pericol in ceea ce priveste existenta si starea de fapt a bunurilor; c. crearea unei stari de pericol pentru viata, sanatatea si integritatea corporala a persoanelor ANS: A

196. Subiect pasiv al infractiunii de delapidare poate fi: a. o persoana fizica; b. o persoana juridica de drept public sau privat; c. nu este circumstantiat de text ANS: B

197. Infractiunea de abuz de incredere realizata prin modalitatea refuzului de restituire a unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, este o infractiune: a. continua; b. continuata; c. instantanee ANS: C

198. Infractiunea de distrugere se sanctioneaza chiar cand bunul apartine faptuitorului: a. cand bunul are o deosebita valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare; b. cand fapta se savarseste prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc, chiar daca nu rezulta pericol public; c. cand fapta este savarsita prin demolare a unui imobil aflat intr-un stadiu avansat de degradare ANS: A

199. Dezastrul consta in: a. producerea unei pagube mai mari de 200.000 lei; b. distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau de persoane, care a avut ca urmare moartea sau vatamerea grava a integritatii corporale ori a sanatatii mai multor persoane; c. distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau de persoane ANS: B

200. In cazul infractiunii de furt calificat, cand autorul are asupra sa o arma, este necesar: a. ca autorul sa foloseasca arma; b. sa poarte la vedere arma; c. nu are relevanta daca victima vede sau nu arma ANS: C

201. Daca o persoana isi insuseste un bun mobil care a ajuns din eroare in posesia sa:

a. nu raspunde penal; b. savarseste infractiunea de insusirea bunului gasit; c. savarseste infractiunea de furt ANS: B

202. Dintre infractiunile contra patrimoniului,tentativa se pedepseste la infractiunea de : a. distrugere calificata; b. tulburare de posesie; c. gestiune frauduloasa ANS: A

203. . Pentru existenta infractiunii de tainuire se cere: a. faptuitorul sa cunoasca faptul ca dobandeste un bun care provine din savarsirea unei fapte penale; b. este suficient ca faptuitorul sa cunoasca faptul ca un bun provine din infractiune si nu anunta autoritatile; c. faptuitorul primeste bunul, stie ca provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala si urmareste obtinerea unui folos material ANS: C

204. Exista infractiunea de distrugere din culpa si atunci cand bunul apartine faptuitorului, in urmatoarele conditii: a. cand prin distrugere s-au produs consecinte deosebit de grave; b. daca fapta se savarseste prin explozie; c. daca bunul are o deosebita valoare artistica, stiintifica sau arhivistica ANS: A

205. Furtul calificat savarsit prin efractie: a. implica intotdeauna o violare de domiciliu; b. presupune inlaturarea unui obstacol interpus intre faptuitor si bunul pe care intentioneaza sa-l sustraga; c. presupune folosirea frauduloasa a unei chei adevarate

ANS:

206. In cazul infractiunii de tainuire, tentativa: a. nu este posibila; b. este posibila, dar nu se pedepseste; c. se pedepseste ANS: B

207. Obiectul material al infractiunii de abuz de incredere consta in : a. un bun mobil, care in momentul comiterii faptei se afla in posesia faptuitorului; b. un bun mobil al altuia, care in momentul comiterii faptei se afla in posesia faptuitorului; c. un bun mobil al altuia, care in momentul comiterii faptei se afla in detentia, cu orice titlu, a faptuitorului ANS: C

208. Refuzul unei persoane de a restitui o suma de bani imprumutata constituie: a. abuz de incredere; b. o fapta de natura civila; c. inselaciune ANS: A

209. Obiect ul material al infractiunii de tulburare de posesie poate fi: a. orice bun mobil sau imobil; b. numai un bun mobil; c. numai un bun imobil sau o parte a acestuia, precum si din bunurile distruse ori desfiintate ANS: C

210. Tainuirea se pedepseste : a. si daca este savarsita fara nici un interes material; b. daca este savarsita de o ruda apropiata;

c. daca este savarsita pentru obtinerea unui interes material , chiar pentru altul ANS: C

211. Violarea de domiciliu, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune : a. contra patrimoniului; b. contra libertatii persoanei; c. privitoare la viata sexuala ANS: B

212. Talharia este mai grava, daca: a. a avut ca urmare pierderea unui simt sau organ ; b. a avut ca urmare o infirmitate temporara fizica ori psihica; c. vatamarile au necesitat pentru vindecare mai mult de 20 de zile de ingrijiri medicale ANS: A

213. Violul poate fi definit ca fiind : a. actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa; b. actul sexual , de orice natura, cu o persoana de acelasi sex , prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa; c. actul sexual , de orice natura , cu o persoana de sex diferit sau de aclasi sex, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa ANS: C

214. Conditiile punerii in miscare a actiunii penale la forma tip a infractiunii de viol : a. impacarea partilor inlatura raspunderea penala; b. actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate; c. actiunea penala se pune in miscare atat la plangerea prealabila a per-

soanei vatamate , cat si din oficiu ANS: B

215. Tulburarea de posesie, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune : a. contra patrimoniului; b. contra libertatii persoanei; c. contra infaptuirii justitiei ANS: A

216. Forma de vinovatie, cu care este comisa infractiunea act sexual cu un minor , este : a. atat intentia directa , cat si intentia indirecta; b. intentia directa calificata prin scop; c. praeterintentia ANS: B

217. In cazul infractiunii de divulgare secretului profesional, prevazuta de art. 196 C.pen., actiunea penala se pune in miscare : a. exclusiv, la plangerea prealabila a persoanei vatamate; b. din oficiu; c. atat la plangerea prealabila a persoanei vatamate, cat si din oficiu ANS: A

218. Divulgarea sectretului profesional, raportata la valorile sociale ocrotite, este o infractiune: a. contra sigurantei statului ; b. contra libertatii persoanei; c. de serviciu sau in legatura cu serviciul ANS: B

219. In cazul infractiunii de amenintare , pedeapsa care se aplica faptuitorului : a. trebuie sa fie aceesi cu cea prevazuta de lege pentru infractiunea care

face obiectul amenintarii; b. poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta pentru infractiunea cu care se ameninta; c. pedeapsa nu poate depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care face obiectul amenintarii ANS: B

220. Nu exista tentativa la infractiunea de omor in urmatoarea circumstanta: a. otrava administrata victimei a fost in cantitate prea mica neprovocand moartea; b. s-a folosit o arma despre care se stia ca nu este incarcata; c. glontul menit pentru victima a fost deviat de un obstacol ANS: B

221. In cazul coautoratului la infractiunea de omor: a. trebuie sa se efectueze o activitate materiala in intregime de catre fiecare coautor, actiunea de ucidere; b. este suficienta simpla prezenta la locul comiterii faptei; c. trebuie ca activitatea fiecarui coautor sa contribuie imn mod direct la producerea mortii ANS: C

222. Nu exista infractiunea de omor atunci cand: a. persoana isi suprima singura viata; b. victima a dat consimtamantul autorului in acest sens; c. victima avea o boala incurabila ANS: A

223. In cazul infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, tentativa: a. este posibila , dar nu se pedepseste; b. nu este posibila; c. se pedepseste

ANS:

224. Daca faptuitorul ucide victima la scurt timp dupa ce i-a sustras banii, fapta va constitui: a. omor calificat ( art.175 lit. b C.pen. ); b. omor deosebit de grav ( art. 176 lit. d ) ; c. talharie in forma agravanta ( art. 211 alin. 3 ) ANS: C

225. Fapta de lovire savarsita din culpa care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare 6-8 zile de ingrijiri medicale, constituie: a. infractiunea de lovire sau alte violente; b. infractiunea de vatamare corporala din culpa; c. nu este infractiune ANS: C

226. Vatamarea corporala din culpa este mai grava daca: a. vatamarile au necesitat pentru vindecare cel mult 60 de zile de ingrijiri medicale; b. vatamarile au necesitat pentru vindecare mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale; c. daca este indreptata aspra mebrilor familiei ANS: B

227. Vatamarea corporala este fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare : a. cel mult 60 de zile de ingrijiri medicale; b. cel mult 60 de spitalizare; c. mai mult de 60 de zile de ingriojiri medicale ANS: A

228. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele, in ceea ce priveste infractiunile de lovire sau alte violente si vatamare corporala: a. numai daca actiunea penala a fost pusa in miscare la plangerea preala-

bila a persoanei vatamate; b. atat in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, cat si in cazul in care aceasta a fost pusa in miscare din oficiu; c. nu este inlaturata raspunderea penala, daca actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu ANS: : B

229. Nu constuie infractiune de violare de domiciliu : a. patrunderea cu forta in locuinta a celui care o foloseste efectiv; b. patrunderea proprietarului in locuinta chiriasului fara voia acestuia; c. patrunderea in fostul domiciliu a sotului despartit legal, fara consimtamantul sotiei ANS: A

230. Tentativa la infractiunea de violare de domiciliu : a. nu este posibila; b. se pedepseste; c. este posibila, dar nu se pedepseste ANS: C

231. Elementul material al infractiunii de amenintare este constituit: a. din actiuni si inactiuni; b. exclusiv din actiuni; c. exclusiv din inactiuni ANS: B

232. Incestul este comis, din punct de vedere al laturii subiective: a. cu intentie directa; b. din culpa; c. cu intentie indirecta

ANS:

233. Obiectul juridic special al infractiunii de hartuire sexuala este constituit din: a. relatiile sociale privitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a persoanei; b. relatiile sociale privitoare la libertatea persoanei; c. pe de-o parte, din relatiile sociale privitoare la libertatea si inviolabilitatea sexuala a persoanei, iar pe de alta parte, din relatiile sociale care asigura buna desfasurare a raporturilor interpersonale la locul de munca ANS: C

234. Constituie furt la plangere prealabila: a. furtul comis de un minor in paguba tutorelui sau; b. furtul din camera unui hotel unde autorul a fost cazat; c. furtul comis la locul de munca de catre un angajat in paguba colegului sau ANS: A

235. Infractiunea de piraterie este mai grava daca: a. a produs consecinte grave ; b. a avut ca urmaresinuciderea victimei; c. a fost comisa in timpul noptii ANS: A

236. Pirateria, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune: a. contra libertatii persoanei; b. contra patrimoniului; c. contra sanatatii sau integritatii corporale a persoanei ANS: B

237. Termenul de predare a bunului gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut este de: a. 60 de zile;

b. 20 de zile; c. 10 zile ANS: C

238. Consumarea infractiunii de insusire a bunului gasit survine: a. in momentul expirarii termenului de 10 zile in care faptuitorul poate preda bunul gasit; b. in momentul luarii rezolutiei de a nu preda bunul gasit; c. in momentul gasirii bunului ANS: A

239. Forma de vinovatie a infractiunii de seductie este: a. praeterintentia; b. intentia directa, calificata prin scop; c. ata intentia directa, cat si cea indirecta ANS: C

240. Lipsirea de libertate poate consta, din punct de vedere al elementului material: a. atat din actiuni, cat si din inactiuni; b. exclusiv din actiuni; c. exclusiv din inactiuni ANS: A

241. Divulgarea secretului profesional este o infractiune contra: a. libertatii persoanei; b. patrimoniului; c. infaptuirii justitiei ANS: A

242. La infractiunea act sexual cu un minor: a. legatura de cauzalitate este prezumata; b. tentativa este posibila, dar nu se pedepseste;

c. consumarea infractiunii survine in momentul finalizarii actului sexual cu un minor in varsta de sub 15 ani ANS: A

243. Dintre infractiunile contra libertatii persoanei, prin constrangere, este comisa infractiunea de: a. coruptie sexuala; b. viol; c. seductie ANS: B

244. Subiect activ al infractiunii de delapidare poate fi: a. orice persoana, nefiind circumstantiat de text; b. gestionarul sau administratorul; c. un functionar cu atributii de control ANS: B

245. Sunt infractiuni contra libertatii persoanei: a. violarea secretului corespondentei; b. talharia; c. pirateria ANS: A

246. Tulburarea de posesie este mai grava daca: a. se savarseste de catre doua sau mai multe persoane impreuna; b. se savarseste de catre o persoana inarmata; c. se savarseste prin folosire de calitati mincinoase ANS: A

247. Tulburarea de posesie nu poate fi comisa, din punct de vedere al formei de vinovatie: a. cu intentie indirecta;

b. cu intentie directa; c. din culpa ANS: C

248. Obiectul material al infractiunii de inselaciune, in varianta agravata, poate fi: a. numai un bun imobil; b. cec-ul c. numai un bun mobil ANS: B

249. Actele de perversiune sexuala constituie infractiune daca: a. se savarsesc, in orice modalitate si imprejurare; b. au produs scandal public; c. subiectul pasiv a fost constrans ANS: B

250. Elementul material al infractiunii de coruptie sexuala se realizeaza prin: a. ademenirea unei persoane in vederea savarsirii de acte sexuale cu un minor; b. acte de perversiune sexuala cu un minor; c. acte de constrangere a unui minor ANS: A