Sunteți pe pagina 1din 33

1. Infractiunile de trdare (art. 155, 156 si 157 C. pen.

) au ca subiect activ: A) numai cetateanul roman; B) cetteanul romn sau persoana fr cettenie care domiciliaz pe teritoriul statului romn C) cettean strin sau persoana fr cettenie care nu domiciliaz pe teritoriul statului ro mn ANS: B 2. A) B) C) Forma de intentia intentia intentia vinovtie cu care se poate comite infractiunea de trdare este: direct sau indirect indirect direct

ANS: C 3. A) B) C) Trdarea prin ajutarea inamicului poate fi svrsit numai: n timp de rzboi n timp de pace n timp de rzboi si de pace

ANS: A 4. Forma de vinovtie cu care se poate comite infractiunea de trdare prin ajutarea inamicului este: A) intentia direct sau indirect B) intentia indirect C) intentia direct ANS: A 5. re A) B) C) Forma de vinovtie cu care se poate comite infractiunea de trdare prin transmite de secrete este: intentia direct sau indirect intentia indirect intentia direct

ANS: A 6. A) B) C) Forma de intentia intentia intentia vinovtie cu care se poate comite infractiunea de complot este: direct sau indirect indirect direct, calificat prin scop

ANS: C 7. A) B) C) Obiectul material al infractiunii de omor este reprezentat de: corpul persoanei actiunea ucigtoare corpul persoanei n viat

ANS: C 8. Omorul svrsit cu premeditare art. 175 lit. a) C. pen.: A) implic o simpl chibzuire anterioar asupra faptei B) implic exteriorizarea rezolutiei infractionale prin acte de pregtire a infracti unii C) implic existenta unui interval de timp ntre luarea hotrrii de a comite infractiun ea si svrsirea acesteia, chiar dac fptuitorul nu a chibzuit asupra faptei si nu a pr egtit-

ANS: B 9. Omorul svrsit din interes material art. 175 lit. b) C. pen.: A) se poate retine indiferent dac fptuitorul a obtinut sau nu satisfacerea interes ului urmrit B) se poate retine si cnd mobilul omorului a fost gelozia, dac n urma infractiunii fptuitorul realizeaz un avantaj material C) nu se poate retine dac interesul material urmrit este legitim ANS: A 10. Uciderea fratelui mamei reprezint infractiunea de : A) omor B) omor calificat C) omor deosebit de grav ANS: B 11. Elementul material al infractiunii de omor se poate realiza: A) numai prin acte comisive B) prin acte comisive sau omisive C) numai prin acte omisive ANS: B 12. Suprimarea vietii unei persoane grav bolnave la rugmintea acesteia (eutanasia ): A) nu reprezint infractiune B) reprezint infractiunea de omor C) reprezint infractiunea de omor calificat ANS: B 13. Eroarea cu privire la persoana mpotriva creia este ndreptat actiunea ucigtoare: A) nltur rspunderea penal a autorului B) diminueaz rspunderea penal a autorului C) nu prezint relevant n ce rspunderea penal a autorului ANS: C 14. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis n una din urmtoarele mpr ejurri: A) n timpul noptii B) cu premeditare C) de ctre o persoan avnd asupra sa o arm, o substant narcotic sau paralizant ANS: B 15. Constituie infractiunea de omor calificat omorul comis n una din urmtoarele mpr ejurri: A) de dou sau mai multe persoane mpreun; B) asupra sotului sau unei rude apropiate; C) asupra unei femei gravide: ANS: B 16. Omorul svrsit asupra sotului sau A) nu se poate retine n cazul n care B) nu se poate retine n cazul n care C) nu se poate retine n cazul n care unei rude apropiate: victima este fiul fratelui tatlui fptuitorului victima este sotia fratelui tatlui fptuitorului fptuitorul era desprtit n fapt de sotia sa (vict

ima) care locuia n alt localitate ANS: B

17. Exist agravanta prevzut la art. 175 lit. h) C. pen omorul svrsit pentru a nlesni au a ascunde svrsirea altei infractiuni: A) indiferent dac scopul urmrit a fost sau nu realizat B) chiar dac infractiunea scop este o tlhrie C) dac infractiunea scop a fost svrsit sau urmeaz a fi svrsit doar de ctre fptuitor ANS: A 18. Omorul comis pentru svrsirea unei tlhrii reprezint: A) omor calificat B) omor deosebit de grav C) concurs de infractiuni ntre omor calificat si tlhrie ANS: B 19. Omorul comis pentru svrsirea unei piraterii reprezint: A) omor calificat B) omor deosebit de grav C) concurs de infractiuni ntre omor calificat si tlhrie ANS: B 20. Reprezint omor calificat omorul svrsit: A) in public; B) de doua sau mai multe persoane; C) asupra unei femei gravide; ANS: A 21. Omorul svrsit asupra fratelui sotiei reprezint: A) omor calificat, svrsit asupra unei rude apropiate B) omor simplu C) omor deosebit de grav ANS: B 22. Dac fptuitorul a ucis n aceeasi mprejurare, cu intentie, dou persoane, se retine: A) svrsirea a dou infractiuni de omor simplu aflate n concurs B) svrsirea unei infractiuni de omor C) svrsirea unei infractiuni de omor deosebit de grav ANS: C 23. Infractiunea de pruncucidere: A) reprezint suprimarea vietii unui nou-nscut comis de un printe B) se svrseste imediat dup nastere C) are un subiect activ necircumstantiat, putnd fi orice femeie ANS: B 24. Prin infractiunea de pruncucidere se ntelege uciderea copilului nou-nscut, svrsi t imediat dup nastere de ctre mama aflat: A) ntr-o stare de tulburare pricinuit de nastere B) n stare de betie involuntar si complet C) ntr-o stare de tulburare grav pricinuit de nastere

ANS: A 25. Constituie infractiunea de pruncucidere omorul comis de: A) mam cu premeditare B) orice persoan asupra unui copil nou-nscut C) mam aflat ntr-o stare de tulburare pricinuit de nastere ANS: C 26. Participantii la svrsirea infractiunii de pruncucidere rspund, n calitate de ins tigatori sau complici pentru svrsirea infractiunii de: A) omor calificat B) omor deosebit de grav C) pruncucidere ANS: A 27. Realizarea infractiunii de pruncucidere este conditionat de starea de viabili tate a copilului nou-nscut ? A) da B) nu C) da, dar n anumite circumstante ANS: B 28. Este necesar a se demonstra legtura de cauzalitate dintre actiunea sau inact iunea mamei si decesul copilului nou-nscut? A) nu B) da C) numai n anumite circumstante ANS: B 29. Forma de vinovtie la infractiunea de pruncucidere este: A) culpa cu prevedere B) intentia C) praeterintentia ANS: B 30. Forma de vinovtie la infractiunea de omor este: A) culpa B) intentia C) praeterintentia ANS: B 31. Tentativa la urmtoarele infractiuni se pedepseste: A) uciderea din culp; B) pruncuciderea; C) omorul simplu; ANS: C 32. La infractiunea de pruncucidere: A) consumarea are loc n momentul survenirii decesului nou-nscutului; B) tentativa nu este posibil; C) tentativa este posibil si se pedepseste; ANS: A

33. Subiectul pasiv al infractiunii de pruncucidere este: A) copilul nou-nscut, cu conditia de a fi viabil; B) copilul nou-nscut, cu conditia s fie viu; C) copilul nscut mort; ANS: B 34. Tentativa la urmtoarele infractiuni nu se pedepseste: A) omorul deosebit de grav B) omorul simplu; C) pruncuciderea; ANS: C

35. Limita legal de mbibatie alcoolic a crei depsire antreneaz rspunderea persoanelor ce conduc autovehicule pe drumurile publice este de: A) 1,00 g/l alcool pur n snge; B) 0,80 g/l alcool pur n snge; C) 0,40 g/l alcool pur n snge; ANS: B 36. Constituie infractiunea de lovire sau alte violente fapta prin care se produ ce victimei o vtmare ce necesit pentru vindecare ngrijiri medicale de: A) peste 20 de zile; B) cel mult 20 de zile; C) peste 60 de zile; ANS: B 37. Infractiunea de lovire sau alte violente se consuma: A) n momentul aparitiei efectelor dureroase sau vtmtoare; B) dupa ultimul act material de lovire; C) se consum n momentul atingerii violente a corpului victimei; ANS: C 38. Actiunea penal se pune n miscare la plngerea prealabil a persoanei vtmate n cazul rmtoarelor infractiuni: A) vtmarea corporal ; B) lovirile sau vtmrile cauzatoare de moarte; C) vtmarea corporal grava ANS: A 39. Atunci cnd vtmarea corporal are loc asupra membrilor familiei: A) actiunea penal se pune n miscare numai la plngerea prealabil a persoanei vtmate; B) actiunea penal se pune n miscare si din oficiu; C) actiunea penal se pune n miscare numai din oficiu; ANS: B

40. Consecintele prevzute de lege pentru ca fapta s constituie infractiunea de vtmar e corporal grav sunt: A) vtmarea integrittii corporale sau a snttii care necesit pentru vindecare ngrijiri icale cel mult de 60 de zile; B) o infirmitate temporara fizica sau psihica; C) vtmarea integrittii corporale sau a snttii, care necesit pentru vindecare ngrijiri dicale mai mult de 60 de zile

ANS: C 41. Lovirea intentionat de ctre fptuitor, cu aceeasi ocazie, a dou persoane constitu ie: A) o infractiune de lovire sau alte violente B) dou infractiuni de lovire sau alte violente aflate n concurs C) o infractiune de lovire sau alte violente n form continuat ANS: B 42. Dac n urma unui accident de circulatie au fost ucise dou persoane, fapta consti tuie: A) o infractiune de ucidere din culp, modalitatea simpl B) dou infractiuni de ucidere din culp aflate n concurs C) infractiunea de ucidere din culp n variant agravat ANS: C

43. Determinarea sau nlesnirea sinuciderii se retine n varianta agravata: A) cnd fapta s-a svrsit fat de o persoan care nu era n stare s-si dea seama de fapta s B) cnd sinuciderea sau ncercarea de sinucidere a avut loc C) cnd fptuitorul a profitat de starea de neputint a victimei de a se apra ANS: A 44. Forma de vinovtie n cazul infractiunii de loviri sau vtmri cauzatoare de moarte e ste: A) culpa B) intentia C) praeterintentia ANS: C 45. Tentativa la urmtoarele infractiuni nu se pedepseste: A) vtmarea corporal grav, prevzut n art. 182 alin. (3) C. pen.; B) loviri sau vtmri cauzatoare de moarte; C) omor calificat ANS: B 46. n care din urmtoarele mprejurri ntreruperea cursului sarcinii constituie infracti une: A) n afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate n acest scop ; B) dac vrsta sarcinii nu a depsit patrusprezece sptmni; C) de ctre o persoan care are calitatea de medic de specialitate; ANS: A 47. ntreruperea cursului sarcinii este legal dac, ntre alte conditii, se realizeaz: A) de ctre o persoan care are calitatea de medic de specialitate. B) n afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate n acest scop ; C) de ctre o persoan care nu are calitatea de medic de specialitate; ANS: A

48. Care este forma de vinovtie n cazul n care prin infractiunea de provocare ilega l a avortului s-a cauzat femeii nsrcinate o vtmare corporal grav sau moartea acesteia?

A) culpa B) intentia C) praeterintentia ANS: C 49. Uciderea din culp, din punctul de vedere al elementului material, este o infr actiune: A) omisiv B) comisiv, care se poate svrsi doar prin actiune C) comisiv, care se poate svrsi att prin actiune, ct si prin inactiune ANS: C 50. Uciderea din culp se retine n variant agravat: A) cnd fapta a fost comis de dou sau mai multe persoane mpreun B) cnd prin fapta comis s-a cauzat moartea a dou sau mai multe persoane C) cnd fapta a fost comis de ctre o persoan care a mai svrsit un omor ANS: B 51. n cazul infractiunii prevzute n art. 180 C. pen., tentativa: A) nu este posibil; B) este posibil si este incriminat; C) pentru existenta acesteia nu este necesar ca autorul s fi comis fapta dintr-un anume mobil sau ntr-un anumit scop ANS: C 52. Ptrunderea, fr drept, ntr-o locuint, constituie infractiunea de violare de domici liu n variant agravat, dac se svrseste: A) prin simulare de calitti oficiale; B) n timpul noptii; C) prin folosire de chei mincinoase ANS: B 53. Folosul pe care autorul intentioneaz s-l dobndeasc prin svrsirea infractiunii de s antaj este de ordin: A) numai material; B) numai moral; C) material sau moral; ANS: C 54. Dac n urma unui accident rutier victima necesit pentru vindecare 8 zile de ngrij iri medicale, fapta va fi ncadrat ca: A) vtmare corporal din culp - art. 184 alin. (3) C. pen. B) lovire sau alte violente - art. 180 alin. (2) C. pen. C) fapta nu este infractiune. ANS: C 55. Dac s-a provocat vtmarea corporal din culp a mai multor persoane, ncadrarea juridi c va fi: A) o singur infractiune de vtmare corporal din culp n varianta tip B) o singur infractiune de vtmare corporal din culp n variant agravat C) un concurs de infractiuni de vtmare corporal din culp (attea infractiuni cte persoa ne au fost vtmate)

ANS: C 56. La care dintre urmtoarele infractiuni este posibil coautoratul? A) pruncuciderea; B) santajul; C) seductie ANS: B 57. Nu este posibil coautoratul la urmtoarele infractiuni: A) santajul; B) amenintarea; C) pruncuciderea; ANS: C 58. mpcarea prtilor nltur rspunderea penal n cazul infractiunilor de: A) amenintare; B) violare de domiciliu - art. 192 alin. (2) C. pen. C) santaj; ANS: A 59. Constrngerea explicit la infractiunea de viol trebuie sa fie: A) concomitent; B) posterioar actului sexual; C) inexistenta. ANS: A 60. Participatia la svrsirea infractiunii de viol este posibil n urmtoarele forme: A) instigare si complicitate; coautoratul nu este posibil B) nu este posibila; C) coautorat, instigare,complicitate ANS: C 61. Forma de vinovtie cu care se svrseste infractiunea de viol n cazul n care fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei este: A) intentia B) culpa C) praeterintentia ANS: C 62. Violul este mai grav dac: A) se svrseste de dou sau mai multe persoane; B) victima este membru al familiei; C) se comite n timpul noptii; ANS: B 63. Subiectul activ al infractiunii de furt poate fi: A) detentorul bunului; B) exclusiv proprietarul bunului; C) numai o persoan juridic n conditiile art. 191 C. pen ANS: A 64. Infractiunea de furt se consum n momentul:

A) deposedrii victimei de bun B) mposedrii autorului cu acel bun C) atingerii bunului de autor ANS: B 65. n cazul infractiunii de omor, vor imprima actiunii caracter ucigtor: A) calitatea subiectului activ B) mobilul si scopul; C) gravitatea consecintelor provocate. ANS: C 66. La infractiunea de omor, legatura de cauzalitate:. A) trebuie dovedit; B) nu se stabileste in raport cu urmarea imediat; C) rezult ex re ANS: A 67. La infractiunea de omor, in ceea ce priveste formele infractiunii: A) actele pregtitoare sunt posibile si se pedepsesc B) actele pregtitoare nu sunt posibile C) tentativa este posibil si se pedepseste ANS: C 68. n cazul infractiunii de tinuire ntelegerea ntre fptuitori este: A) posterioar infractiunii principale B) concomitent infractiunii principale C) anterioar infractiunii principale ANS: A 69. Actele de violent intentionate care au pricinuit victimei o vtmare ce necesit pe ntru vindecare 20 de zile de ngrijiri medicale constituie: A) infractiunea de vtmare corporal; B) reprezint contraventie; C) infractiunea de lovire sau alte violente art.180 alin. (2) C. pen ANS: C 70. Poate reprezenta infractiunea de vtmare corporal grav fapta prin care s-a pricin uit : A) pierderea cunostintei; B) pierderea unei proteze; C) punerea n primejdie a vietii persoanei ANS: C 71. Poate exista tentativ la infractiunea de : A) ucidere din culp B) lovituri cauzatoare de moarte C) pruncucidere. ANS: C 72. Nu poate fi autor al infractiunii de provocare ilegal a avortului: A) femeia nsrcinat B) medicul de specialitate

C) o persoan care nu este cadru medical ANS: A

73. Lipsirea de libertate n mod ilegal este mai grav n cazul n care fapta este svrsit: A) prin simulare de calitti mincinoase; B) prin simulare de calitti oficiale; C) n timpul noptii; ANS: B 74. Lipsirea de libertate n mod ilegal se va retine n variant agravat atunci cnd fapt a este svrsit: A) de ctre o persoan mascat, deghizat sau travestit; B) n timpul unei calamitti; C) n scopul de a obliga victima la practicarea prostitutiei ANS: C 75. Violarea de domiciliu va fi retinut n variant agravat atunci cnd este svrsit: A) n timpul unei calamitti; B) prin folosire de calitti mincinoase; C) prin simulare de calitti mincinoase; ANS: B 76. La infractiunea de santaj, tentativa: A) este posibil, dar nu este sanctionat; B) nu este posibil; C) se pedepseste ANS: A 77. La infractiunea de santaj forma de vinovtie cerut de lege este: A) intentia direct sau indirect B) intentia direct calificat prin scop C) praeterintentia ANS: B 78. Deschiderea unei scrisori adresate altuia poate reprezenta infractiunea de : A) lipsire de libertate n mod ilegal B) violarea secretului corespondentei C) divulgarea secretului profesional ANS: B 79. La infractiunea de viol, subiectul activ nemijlocit: A) nu poate fi dect brbatul; B) nu poate fi femeia; C) poate fi orice persoan, indiferent de sex. ANS: C 80. Fapta tatlui de a-si obliga fiica n vrst de 12 ani s ntretin raporturi sexuale cu l reprezint infractiunea de : A) viol B) act sexual cu un minor C) viol n concurs cu infractiunea de incest

ANS: C 81. Violul este n variant agravat: A) cnd fptuitorul profit de imposibilitatea victimei de a se apra B) cnd s-a cauzat victimei o vtmare corporal C) cnd victima se afl n ngrijirea fptuitorului ANS: C 82. Actul sexual cu un minor se va retine n variant agravat dac: A) victima nu a mplinit vrsta de 15 ani; B) victima are vrsta ntre 15 18 ani, iar fapta a fost svrsit de tutore sau curator; C) victima nu a mplinit vrsta de 18 ani, iar actul sexual a fost determinat de ofe rirea de bani de ctre fptuitor ANS: C 83. Infractiunea de incest are urmatoarea particularitate: A) are ca element material actul sexual de orice natur B) se poate realiza si ntre frati si surori C) poate fi comis numai de tat asupra fiului avnd n vedere c acestia sunt rude n linie direct ANS: B 84. Infractiunea de furt poate avea ca obiect material: A) imobilele prin destinatie; B) lucrurile ce nu apartin cuiva (res nullius); C) lucrurile abandonate de posesorul lor (res derelictae). ANS: A 85. Sunt aplicabile dispozitiile art. 210 C. pen pedepsirea unor furturi la plnge rea prealabil n cazul n care subiectul activ este: A) fie gzduitorul, fie gzduitul, care fur unul n paguba celuilalt; B) gzduitorul care svrseste furtul n paguba celui pe care l gzduieste C) gzduitul care sustrage bunuri de la persoana care l gzduieste ANS: C 86. nscrisurile pot fi obiect material al infractiunii de furt: A) doar dac au valoare economic; B) doar dac sunt acte ce dovedesc starea civil; C) indiferent dac au sau nu valoare economic; ANS: C 87. Nu reprezint infractiunea de furt calificat: A) luarea unui bun mobil din posesia altuia prin amenintarea cu o arm B) sustragerea unor bunuri n timpul unei calamitti C) sustragerea unui bun de la o persoan aflat n imposibilitate de a se apra ANS: A 88. Tlhria are ca form de vinovtie praeterintentia n cazul n care: A) a avut vreuna dintre urmrile artate n art. 182; B) a fost svrsit n timpul noptii C) a avut ca urmare vtmarea corporal a victimei ANS: A

89. Reprezint infractiune de tlhrie: A) furtul svrsit prin ntrebuintare de insulte B) furtul urmat de ntrebuintarea de amenintri pentru pstrarea bunului furat C) furtul svrsit asupra victimei aflate n stare de inconstient sau neputint de a se a pra ANS: B 90. Tlhria se va retine n varianta agravat atunci cnd: A) a avut vreuna din urmrile artate n art. 181 C. pen; B) a fost svrsit prin efractie C) a fost svrsit ntr-un mijloc de transport ANS: C 91. Tlhria, dupa obiectul juridic special ocrotit este o infractiune: A) complex B) de obicei C) simpl ANS: A 92. Elementul material al infractiunii de tlhrie este: A) un bun mobil B) acelasi ca la infractiunea de furt, la care se adaug folosirea violentei fizic e sau psihice C) degradarea unui bun mobil prin folosirea violentei fizice sau psihice ANS: B 93. nsusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, reprezint: A) furt B) nsusirea bunului gsit C) abuz de ncredere ANS: C 94. Latura subiectiv la infractiunea de abuz de ncredere este format din: A) intentie direct sau indirect B) praeterintentie C) intentie sau culp ANS: A 95. Nu poate fi obiect material al infractiunii de abuz de ncredere : A) un bun mobil corporal; B) un bun imobil prin destinatie C) o sum de bani dat cu titlu de mprumut. ANS: C 96. Exist gestiune frauduloas n variant agravat atunci cnd: A) pagubele sunt pricinuite cu rea-credint; B) fapta este svrsit cu ocazia administrrii bunurilor; C) fapta este svrsit n scopul de a dobndi un folos material; ANS: C 97. Obiectul material al infractiunii de gestiune frauduloas este:

A) doar un bun mobil; B) doar o sum de bani; C) o universalitate de bunuri mobile si/sau imobile. ANS: C 98. Autor al infractiunii de gestiune frauduloas poate fi: A) numai un gestionar sau un administrator la o persoan juridic B) orice persoan al crei patrimoniu este prejudiciat C) persoana creia i s-au ncredintat bunuri spre conservare sau administrare ANS: C 99. La infractiunea de gestiune frauduloas, tentativa: A) este posibil si se pedepseste; B) desi posibil, nu este incriminat; C) nu este posibil; ANS: B 100. La infractiunea de nselciune, obiectul material: A) poate fi un bun mobil sau imobil; B) este doar un bun mobil; C) nu exista. ANS: A 101. La infractiunea de nselciune urmarea imediat const: A) ntr-o stare de pericol cu privire la patrimoniul victimei; B) ntr-o pagub ce se produce n patrimoniul victimei; C) n obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos material injust. ANS: B 102. Tentativa n cazul infractiunii de nselciune: A) nu este posibil; B) este posibil, ns nu este incriminat; C) este posibil si este incriminat. ANS: C 103. La infractiunea de nselciune forma de vinovtie este: A) intentia direct; B) intentia direct sau indirect; C) praeterintetia. ANS: A 104. Exist nselciune n varianta agravat atunci cnd fapta: A) se comite n scopul de a obtine un folos material injust; B) a pricinuit o pagub; C) este svrsit prin folosire de nume sau calitti mincinoase; ANS: C 105. Subiect activ nemijlocit la infractiunea de delapidare poate fi: A) un functionar public sau functionar, care este nsrcinat cu gestiunea sau admini strarea bunurilor unei persoane juridice de drept public sau privat B) doar un functionar public C) doar un functionar

ANS: A 106. Elementul material al infractiunii de delapidare const n: A) nsusirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate B) nsusirea, distrugerea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate C) primirea, traficarea, folosirea bunurilor gestionate sau administrate ANS: A 107. Dintre infractiunile contra patrimoniului, tentativa se pedepseste la: A) abuzul de ncredere; B) gestiunea frauduloas; C) delapidarea. ANS: C 108. Infractiunea de distrugere a bunului propriu se poate svrsi si prin: A) incendiere, explozie sau prin orice alt asemenea mijloc si dac rezult pericol p ublic; B) poluare fonic; C) distrugerea unui bun care nu are o deosebit valoare stiintific si care apartine fptuitorului ANS: A 109. Infractiunea de distrugere: A) este o infractiune de pericol; B) se poate svrsi prin actiune sau inactiune; C) nu se pedepseste dac rmne n stadiul de tentativ. ANS: B 110. Urmarea imediat a infractiunii de distrugere poate consta n: A) crearea unei stri de pericol B) distrugerea, degradarea ori aducerea n stare de nentrebuintare a unui bun aflat n patrimoniul public ori privat C) o vtmare a intereselor legale ale persoanei vtmate; ANS: B 111. Tentativa la infractiunea de distrugere din culp: A) este posibil, dar nu se pedepseste; B) este incriminat; C) nu este posibil. ANS: C 112. La infractiunea de tulburare de posesie: A) elementul material este reprezentat de actiunea de ptrundere fr drept ntr-un imob il B) tentativa este posibil, dar nu este incriminat C) consumarea are loc instantaneu, la momentul intrrii fptuitorului n imobil ANS: B 113. Obiectul material al infractiunii de tulburare de posesie este: A) un bun imobil; B) un bun mobil sau imobil; C) ocuparea fr drept a unui imobil aflat n posesia altuia.

ANS: A 114. Infractiunea de tulburare de posesie, din punct de vedere al unitatii de in fractiune, este: A) o infractiune continuata; B) o infractiune continu; C) o infractiune de obicei; ANS: B 115. Exist infractiunea de tulburare de posesie n variant agravat C. pen. atunci cnd: A) imobilul apartine domeniului public al statului; B) fapta a fost svrsit de dou sau mai multe persoane mpreun; C) fapta a fost svrsit n timpul noptii; ANS: B 116. Tinuirea este o infractiune: A) contra patrimoniului; B) contra liberttii persoanei. C) contra persoanei ANS: A 117. Elementul material al infractiunii de tinuire poate consta n: A) sustragerea unui bun cunoscnd c acesta provine din svrsirea unei fapte prevzut de l egea penal; B) nlesnirea valorificrii unui bun cunoscnd c acesta provine din svrsirea unei fapte p revzut de legea penala; C) pretinderea unui bun cunoscnd c acesta provine din svrsirea unei fapte prevzut de l egea penal; ANS: B 118. n cazul tinuirii, pedeapsa aplicata tainuitorului: A) nu poate depsi pedeapsa prevzut de lege pentru infractiunea din care provine bun ul tinuit B) nu poate fi mai mare dect aceea care s-a aplicat autorului faptei din care pro vine bunul C) se reduce dac pentru autorul faptei din care provine bunul s-au retinut circum stante atenuante ANS: A 119. Tinuirea svrsit de sot sau de o rud apropiat: A) se pedepseste n aceleasi conditii ca orice tinuire; B) se sanctioneaz cu o pedeaps redus; C) nu se pedepseste; ANS: C 120. Forma de vinovtie cu care se poate comite tinuirea este: A) intentia direct sau indirect; B) intentia direct calificat prin scop; C) intentia indirect. ANS: B art. 220 alin. (3)

121. n cazul infractiunii de trdare: A) obiectul material lipseste; B) legtura de cauzalitate trebuie dovedit; C) nu este susceptibil coautoratul ANS: A 122. Trdarea prin ajutarea inamicului: A) este lipsit de obiect material; B) poate avea ca subiect pasiv statele aliate Romniei; C) subiectul activ nu este calificat ANS: B 123. Trdarea prin transmitere de secrete: A) nu are obiect material; B) nu poate fi comis n autorat (coautorat), instigare sau complicitate; C) are ca obiect material un document sau obiect care contine secrete de stat ANS: C 124. Complotul: A) are un obiect material; B) nu poate fi svrsit n participatie penal; C) se poate svrsi si prin constituirea unei asociatii sau grupri n scopul svrsirii uno r infractiuni contra sigurantei statului ANS: C

125. Scopul prevzut n art. 167 C. pen. (complotul) const n svrsirea uneia dintre urmto rele infractiuni: A) compromiterea unor interese de stat B) trdarea C) comunicarea de informatii false ANS: B 126. In cazul in care faptuitorul s-a aflat in eroare asupra aspectului ilegal a l privarii de libertate, atunci fapta: A) este lipsire de libertate in mod ilegal, savarsita cu intentie indirecta; B) este lipsire de libertate in mod ilegal, savarsita din culpa; C) nu este infractiune. ANS: C 127. Daca doua persoane, impreuna, iau un bun mobil din posesia sau detentia alt uia, fara consimtamantul acestuia in scopul de a si-l insusi pe nedrept, constit uie infractiunea de: A) furt calificat; B) furt; C) talharie ANS: A 128. In cazul infractiunilor contra libertatii persoanei, actiunea penal se pune n miscare la plngerea prealabil a persoanei vtmate n cazul: A) santajului; B) violarii de domiciliu prev. de art. 192 alin. (1) C. pen. C) violarii de domiciliu prev. de art. 192 alin. (2) C.pen.

ANS: B 129. Infractiunea de omor se consuma: A) n momentul realizrii actiunii incriminate; B) in momentul luarii rezolutiei infractionale; C) n momentul producerii urmrii imediate, adic al instalrii mortii persoanei. ANS: C 130. Omorul asupra sotului sau unei rude apropiate se retine n caz de: A) ucidere a persoanelor devenite astfel de rude prin afinitate B) ucidere a persoanelor devenite astfel de rude prin adoptie. C) ucidere a copilului concubinului ANS: B 131. Omorul deosebit de grav art. 176 alin. (1) lit. b) C. pen. rul asupra a dou sau mai multe persoane se realizeaz: A) doar printr-o actiune unic B) doar prin actiuni succesive C) att printr-o actiune unic, ct si prin actiuni succesive ANS: C 132. n cazul infractiunii de ucidere din culp: A) tentativa este posibila, dar nu se pedepseste; B) participatia penala este posibila doar in modalitatea improprie C) este lipsita de obiect material ANS: B 133. La infractiunea de determinare sau nlesnire a sinuciderii, referitor la latu ra obiectiva: A) urmarea imediat const exclusiv n decesul persoanei; B) legtura de cauzalitate rezult ex re; C) legtura de cauzalitate trebuie dovedit. ANS: C 134. La infractiunea de determinarea sau nlesnirea sinuciderii, tentativa: A) este posibil si se pedepseste; B) nu este posibil; C) este posibil si nu se pedepseste; ANS: C se retine dac omo

135. Infractiunea de vtmare corporal grav, prevzut n art. 182 alin. (1) si (2) C. pen. se svrseste numai cu: A) intentie indirect; B) intentie direct; C) intentie indirect sau cu praeterintentie; ANS: C

136. Infractiunea de vtmare corporal grav prevzut n art. 182 alin. (3) se svrseste n cu: A) intentie indirect; B) intentie direct; C) intentie;

ANS: B 137. La infractiunea de vtmare corporal grav tentativa se sanctioneaz n cazul variante i prevzute n: A) alin. (1) B) alin. (1) si (2) C) alin. (3) ANS: C 138. La infractiunea de loviri sau vtmri cauzatoare de moarte: A) obiectul material lipseste; B) urmarea imediat const n decesul victimei; C) legtura de cauzalitate rezult ex re; ANS: B 139. n cazul infractiunii prevzute n art. 185 C. pen., nu se pedepseste ntreruperea cursului sarcinii efectuat de medic, daca: A) ntreruperea cursului sarcinii era necesar pentru a salva viata, sntatea sau integ ritatea corporal a femeii nsrcinate, de la un pericol grav si iminent si care nu pu tea fi nlturat altfel; B) ntreruperea cursului sarcinii era necesar pentru a salva viata, sntatea sau integ ritatea corporal a femeii nsrcinate, de la un pericol grav si care nu putea fi nltura t altfel; C) ntreruperea cursului sarcinii era necesar pentru a salva viata, sntatea sau integ ritatea corporal a femeii nsrcinate, de la un pericol iminent si care nu putea fi nlt urat altfel; ANS: A 140. Tentativa la infractiunea de lipsire de libertate n mod ilegal se pedepseste dac: A) fapta este svrsit prin rpire; B) fapta a avut ca urmare moartea victimei; C) fapta a avut ca urmare sinuciderea victimei ANS: A 141. La infractiunea de lipsire de libertate, unele acte preparatorii se pedepse sc n cazul variantelor prevzute n art. 189 C. pen.: A) alin. (3) B) alin. (6) C) alin. (4) ANS: C 142. La infractiunea de sclavie: A) obiectul material lipseste; B) subiectii sunt calificati; C) elementul material poate s constea si n traficul de sclavi; ANS: C 143. Supunerea la munc fortat sau obligatorie: A) este lipsit de obiect material; B) legtura de cauzalitate rezult ex re; C) se svrseste numai cu intentie direct ANS: A

144. Actele preparatorii si tentativa la infractiunea de supunere la munc fortat s au obligatorie: A) sunt posibile si se pedepsesc; B) nu sunt posibile; C) sunt posibile si nu se pedepsesc ANS: C 145. La infractiunea de violare de domiciliu: A) obiectul material lipseste; B) autorul este necircumstantiat de text; C) coautoratul nu este posibil ANS: B 146. La violarea de domiciliu: A) expresia calitti mincinoase absoarbe (include) si pe aceea de calitti oficiale ; B) expresia calitti mincinoase nu absoarbe (include) si pe aceea de calitti oficiale ; C) forma de vinovtie este intentia direct; ANS: A 147. Amenintarea: A) nu se poate svrsi dect de ctre un subiect activ calificat; B) este lipsit de obiect material; C) nu se poate svrsi n coautorat; ANS: B 148. Santajul, ca infractiune complex, absoarbe n continutul su infractiunile de: A) amenintare si loviri sau alte violente; B) amenintare si violare de domiciliu C) amenintare si omor simplu ANS: A 149. Participatia penal la infractiunea de divulgarea secretului profesional este posibil sub forma: A) coautoratului, instigrii, complicittii; B) instigrii, complicittii; C) coautoratului; ANS: B 150. La infractiunea de divulgarea secretului profesional: A) subiectul pasiv este circumstantiat de text; B) legtura de cauzalitate trebuie dovedit; C) actele preparatorii si tentativa sunt posibile, dar nu se sanctioneaz ANS: C 151. Determinarea sau inlesnirea sinuciderii este mai grava cand fapta s-a savar sit fata de : A) doua sau mai multe persoane; B) sot sau ruda apropiata; C) un minor; ANS: C

152. Exista infractiunea de determinarea sau inlesnirea sinuciderii prevazuta de art. 179 C.pen: A) numai daca sinuciderea sau incercarea de sinucidere a avut loc; B) chiar daca persoana determinata sa se sinucida nu incearca sa se sinucida; C) cand faptuitorul determina o persoana la sinucidere ori la incercarea acestei a prin mijloace de constrangere fizice ori psihice ANS: A 153. Uciderea din culpa este susceptibila de : A) de participatie proprie; B) de participatie proprie sau improprie dupa caz; C) numai de participatie improprie; ANS: C 154. Daca in urma unui accident de circulatie au fost ucise patru persoane, fapt a constituie: A) patru infractiuni de ucidere din culpa, aflate in concurs; B) ucidere din culpa in modalitate agravata; C) ucidere din culpa, in forma simpla; ANS: B 155. Constituie A) numai corpul B) numai corpul C) numai corpul ANS: C 156. Constituie infractiunea de loviri sau alte violente : A) violentele comise in cadrul jocurilor sportive legale; B) violentele produse cu ocazia unor operatii medicale; C) violentele comise in gluma sau cu intentia de a aplica o corectie; ANS: C 157. Constituie infractiunea de vatamare corporala, numai daca s-a pricinuit o v atamare care necesita ingrijiri medicale pentru vindecare : A) cel mult 60 de zile; B) cel mult 20 de zile; C) mai mult de 60 de zile ANS: A 158. La infractiunea de provocare ilegala a avortului sunt incriminate si se ped epsesc: A) actele pregatitoare, tentativa si forma consumata; B) actele pregatitoare si forma consumata; C) tentativa si forma consumata ANS: C 159. Lipsirea de libertate in mod ilegal poate fi comisa: A) atat prin actiuni, cat si prin inactiuni; B) numai prin inactiuni; C) numai prin actiuni ANS: A obiect material al infractiunii de pruncucidere: copilului nou-nascut viabil; copilului nou-nascut conceput in afara casatoriei; copilului nou-nascut viu;

160. Subiect pasiv al infractiunii de provocare ilegala a avortului poate fi: A) statul si femeia careia i s-a provocat avortul; B) fatul; C) femeia careia i s-a provocat avortul, cand acesta se impunea din motive terap eutice ANS: A 161. La infractiunea de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, legatura de ca uzalitate: A) rezulta din materialitatea faptei (ex re); B) trebuie stabilita intre elementul material si urmarea imediata; C) se stabileste doar in functie de rezultat ANS: B 162. Daca infractiunea de violare de domiciliu se savarseste prin folosirea de c alitati mincinoase; A) nu are relevanta asupra incadrarii juridice a faptei; B) constituie modalitate normativa agravata a infractiunii; C) va exista concurs de infractiuni ANS: B 163. Obiect material al infractiunii de violare de domiciliu poate fi: A) statul; B) nu are obiect material; C) insasi locuinta asupra careia este indreptata actiunea faptuitorului ANS: C 164. Infractiunea de violare de domiciliu: A) este susceptibila de consumare in timp; B) este instantanee, intervenind in momentul patrunderii in locuinta ori in mome ntul exprimarii refuzului de a parasi imobilul; C) este susceptibil si un moment al epuizarii infractiunii ANS: B 165. Elementul material al infractiunii de amenintare este constituit: A) numai din actiuni; B) numai din inactiuni; C) atat din actiuni, cat si din inactiuni ANS: A 166. Prin savarsirea A) relatiile sociale B) relatiile sociale C) relatiile sociale ANS: A 167. Infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, dupa unitatea de infrac tiune, este: A) continua; B) continuata; C) de obicei infractiunii de santaj se incalca: privitoare la libertatea morala a persoanei; referitoare la libertatea fizica a unei persoane; referitoare exclusiv la patrimoniul unei persoane

ANS: A 168. Folosul urmarit de faptuitor, in cazul infractiunii de santaj: A) trebuie sa fie just; B) poate fi pentru sine sau pentru o alta persoana; C) trebuie sa fie materializat exclusiv in bani ANS: B 169. Producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masur i in scopul lipsirii de libertate in mod ilegal a unui minor: A) constituie tentativa la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal; B) constuie infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal; C) nu constituie infractiune ANS: C 170. Divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari intercepate, chiar i n cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din intamplare, constitu ie infractiunea de: A) divulgarea secretului profesional; B) santaj; C) violarea secretului corespondentei ANS: C 171. Pentru a se realiza continutul constitutiv al infractiunii de hartuire sexu ala, amenintarea sau constrangerea trebuie sa se faca in scopul: A) de a indeplini un act contrar indatoririlor de serviciu; B) de a obtine satisfactii de natura sexuala; C) de a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle de serviciu ale victimei ANS: B 172. Actele cu caracter obscen savarsite asupra unei minore constituie infractiu nea de: A) act sexual cu un minor; B) coruptie sexuala; C) perversiuni sexuale ANS: C 173. Infractiunea A) cand actele cu B) cand actele cu unui minor; C) cand actele cu ANS: A 174. In cazul A) trebuie sa B) trebuie sa C) poate avea ANS: B 175. Infractiunea de perversiune sexuala este mai grava daca: A) se savarseste in public; infractiunii de seductie, victima de sex feminin: fie in varsta de pana la 16 ani; fie in varsta de pana la 18 ani; si peste 18 ani de coruptie sexuala este mai grava: caracter obscen se savarsesc in cadrul familiei; caracter obscen se savarsesc asupra unui minor sau in prezenta caracter obscen se savarsesc asupra unei rude apropiate

B) se produce vatamarea corporala a victimei; C) este savarsita impotriva a doua sau mai multe persoane ANS: B 176. Tentativa este sanctionata la urmatoarele infractiuni: A) incestul; B) hartuirea sexuala; C) seductia ANS: A 177. Infractiunea de divulgare a secretului profesional se va retine daca: A) s-a adus un prejudiciu de orice natura unei persoane; B) fapta este de natura sa aduca un prejudiciu; C) nu are relevanta daca fapta este sau nu apta sa produca un prejudiciu vreunei persoane ANS: B 178. Calitatea de subiect pasiv al infractiunii de amenintare o poate avea: A) o colectivitate; B) bolnavul aflat in stare de coma; C) nu este circumstantiat de text ANS: C 179. Nu constituie infractiunea de violare de domiciliu: A) patrunderea cu forta in locuinta a celui care o foloseste efectiv; B) patrunderea proprietarului in locuinta chiriasului fara voia acestuia; C) patrunderea in fostul domiciliu a sotului despartit in fapt de sotia sa, avan d domiciliul flotant in alta localitate, fara consimtamantul sotiei ANS: A 180. Subiectul pasiv al infractiunii de act sexual cu un minor este: A) numai minorul care nu a implinit varsta de 15 ani; B) atat minorul care nu a implinit varsta de 15 ani, cat si cel intre 15 si 18 a ni, daca fapta este savarsita de tutore, curator, supraveghetor, ingrijitor, med ic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa; C) numai minorul intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore curator , supraveghetor,ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa ANS: B 181. Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de s ex femeiesc in varsta de 14 ani si 6 luni de a avea cu el raport sexual, constit uie: A) infractiunea de seductie; B) act sexual cu un minor; C) concurs intre infractiunea de seductie si cea de act sexual cu un minor ANS: B 182. Actul sexual cu un minor este comis cu: A) praeterintentie; B) atat intentie directa, cat si indirecta; C) cu intentie directa calificata prin scop

ANS: C 183. Incestul este comis, din punct de vedere al laturii subiective : A) numai cu intentie directa; B) numai cu intentie indirecta; C) atat cu intentie, cat si din culpa ANS: A 184. Subiect pasiv al infractiunii de hartuire sexuala poate fi: A) orice persoana, indiferent de sex, aflata in imposibilitate de a se apara; B) orice persoana, indiferent de sex, angajata in munca in aceeasi structura pro fesionala cu subiectul activ; C) orice persoana de sex feminin ANS: B 185. Consumarea infractiunii de viol survine: A) in momentul finalizarii actului sexual; B) in momentul constrangerii, de orice natura; C) in momentul inceperii actului sexual ANS: C 186. Renuntarea voluntara la inceperea actului sexual (desistarea) la infractiu nea de viol: A) nu atrage raspunderea penala; B) atrage raspunderea penala in forma tentativei; C) atrage raspunderea penala, daca survine ca urmare a rugamintilor victimei ANS: A 187. Obiectul juridic special al infractiunii de talharie este: A) simplu, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la patrimoniu; B) simplu, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la viata, sanatate a sau integritatea corporala a persoanelor; C) complex, fiind constituit din relatiile sociale referitoare la patrimoniu, pr ecum si cele referitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a persoa nelor ANS: C 188. Nu constituie infractiunea de furt calificat: A) furtul savarsit de catre o persoana mascata, deghizata sau travestita; B) furtul savarsit asupra membrilor familiei; C) furtul privind componente ale sistemelor de irigatii ANS: B 189. Luarea unui vehicul din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul ac estuia, in scopul de a-l folosi pe nedrept, constituie infractiunea de: A) furt calificat, art.209 C.Pen.; B) furt prev. de art.208 C.Pen.; C) abuz de incredere. ANS: B 190. Se aplica agravanta prevazuta de art. 209 alin.1 lit. g C.Pen. in timpul no ptii in urmatorul caz: A) fapta a fost savarsita intr-o camera intunecata, situata la subsolul cladirii

; B) fapta a fost savarsita in timpul unei eclipse totale de soare; C) fapta a fost savarsita la instalarea intunericului ANS: C 191. Obiectul material al infractiunii de furt este constituit din: A) obiectele folosite la comiterea infractiunii; B) bunurile insusite din patrimoniul public sau privat; C) contravaloarea bunurilor insusite din patrimoniul public sau privat ANS: B 192. Latura subiectiva a infractiunii de inselaciune include scopul : A) de a obtine, pentru altul, un folos material injust; B) de a pagubi o persoana; C) de a obtine, pentru altul, un folos nepatrimonial injust ANS: A 193. Infractiunea de gestiune frauduloasa se realizeaza prin pricinuirea de pagu be unei persoane: A) cu rea-credinta; B) cu buna credinta; C) din neglijenta ANS: A 194. Pot constitui obiect material al infractiunii de delapidare: A) bunurile mobile corporale; B) infractiunea este lipsita de obiect material; C) bunuri fara valoare patrimoniala ANS: A 195. Urmarea imediata in cazul infractiunii de distrugere consta in: A) distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun, producandu-se o paguba; B) crearea unei stari de pericol in ceea ce priveste existenta si starea de fapt a bunurilor; C) crearea unei stari de pericol pentru viata, sanatatea si integritatea corpora la a persoanelor ANS: A 196. Subiect pasiv al infractiunii de delapidare poate fi: A) o persoana fizica; B) o persoana juridica de drept public sau privat; C) nu este circumstantiat de text ANS: B 197. Infractiunea de abuz de incredere realizata prin modalitatea refuzului de r estituire a unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, este o infractiune : A) continua; B) continuata; C) instantanee ANS: C

198. Infractiunea de distrugere se sanctioneaza chiar cand bunul apartine faptui torului: A) cand bunul are o deosebita valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivist ica sau o alta asemenea valoare; B) cand fapta se savarseste prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemene a mijloc, chiar daca nu rezulta pericol public; C) cand fapta este savarsita prin demolare a unui imobil aflat intr-un stadiu av ansat de degradare ANS: A 199. Dezastrul consta in: A) producerea unei pagube mai B) distrugerea sau degradarea u de persoane, care a avut ca corporale ori a sanatatii mai C) distrugerea sau degradarea u de persoane ANS: B 200. In cazul infractiunii de furt calificat, cand autorul are asupra sa o arma, este necesar: A) ca autorul sa foloseasca arma; B) sa poarte la vedere arma; C) nu are relevanta daca victima vede sau nu arma ANS: C 201. Daca o persoana isi insuseste un bun mobil care a ajuns din eroare in poses ia sa: A) nu raspunde penal; B) savarseste infractiunea de insusirea bunului gasit; C) savarseste infractiunea de furt ANS: B 202. Dintre infractiunile contra patrimoniului,tentativa se pedepseste la infrac tiunea de : A) distrugere calificata; B) tulburare de posesie; C) gestiune frauduloasa ANS: A 203. . Pentru existenta infractiunii de tainuire se cere: A) faptuitorul sa cunoasca faptul ca dobandeste un bun care provine din savarsir ea unei fapte penale; B) este suficient ca faptuitorul sa cunoasca faptul ca un bun provine din infrac tiune si nu anunta autoritatile; C) faptuitorul primeste bunul, stie ca provine din savarsirea unei fapte prevazu te de legea penala si urmareste obtinerea unui folos material ANS: C 204. Exista infractiunea de distrugere din culpa si atunci cand bunul apartine f aptuitorului, in urmatoarele conditii: A) cand prin distrugere s-au produs consecinte deosebit de grave; B) daca fapta se savarseste prin explozie; mari de 200.000 lei; unor mijloace de transport in comun, de marfuri sa urmare moartea sau vatamerea grava a integritatii multor persoane; unor mijloace de transport in comun, de marfuri sa

C) daca bunul are o deosebita valoare artistica, stiintifica sau arhivistica ANS: A 205. Furtul calificat savarsit prin efractie: A) implica intotdeauna o violare de domiciliu; B) presupune inlaturarea unui obstacol interpus intre faptuitor si bunul pe care intentioneaza sa-l sustraga; C) presupune folosirea frauduloasa a unei chei adevarate ANS: B 206. In cazul infractiunii de tainuire, tentativa: A) nu este posibila; B) este posibila, dar nu se pedepseste; C) se pedepseste ANS: B 207. Obiectul material al infractiunii de abuz de incredere consta in : A) un bun mobil, care in momentul comiterii faptei se afla in posesia faptuitoru lui; B) un bun mobil al altuia, care in momentul comiterii faptei se afla in posesia faptuitorului; C) un bun mobil al altuia, care in momentul comiterii faptei se afla in detentia , cu orice titlu, a faptuitorului ANS: C 208. Refuzul unei persoane de a restitui o suma de bani imprumutata constituie: A) abuz de incredere; B) o fapta de natura civila; C) inselaciune ANS: A 209. Obiect ul material al infractiunii de tulburare de posesie poate fi: A) orice bun mobil sau imobil; B) numai un bun mobil; C) numai un bun imobil sau o parte a acestuia, precum si din bunurile distruse o ri desfiintate ANS: C 210. Tainuirea se pedepseste : A) si daca este savarsita fara nici un interes material; B) daca este savarsita de o ruda apropiata; C) daca este savarsita pentru obtinerea unui interes material , chiar pentru alt ul ANS: C 211. Violarea de domiciliu, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune : A) contra patrimoniului; B) contra libertatii persoanei; C) privitoare la viata sexuala ANS: B 212. Talharia este mai grava, daca:

A) a avut ca urmare pierderea unui simt sau organ ; B) a avut ca urmare o infirmitate temporara fizica ori psihica; C) vatamarile au necesitat pentru vindecare mai mult de 20 de zile de ingrijiri medicale ANS: A 213. Violul poate fi definit ca fiind : A) actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit, prin constranger ea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprim a vointa; B) actul sexual , de orice natura, cu o persoana de acelasi sex , prin constrang erea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si expr ima vointa; C) actul sexual , de orice natura , cu o persoana de sex diferit sau de aclasi s ex, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apar a ori de a-si exprima vointa ANS: C 214. Conditiile punerii in miscare a actiunii penale la forma tip a infractiunii de viol : A) impacarea partilor inlatura raspunderea penala; B) actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatama te; C) actiunea penala se pune in miscare atat la plangerea prealabila a persoanei v atamate , cat si din oficiu ANS: B 215. Tulburarea de posesie, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune : A) contra patrimoniului; B) contra libertatii persoanei; C) contra infaptuirii justitiei ANS: A 216. Forma de vinovatie, cu care este comisa infractiunea act sexual cu un minor , este : A) atat intentia directa , cat si intentia indirecta; B) intentia directa calificata prin scop; C) praeterintentia ANS: B 217. In cazul infractiunii de divulgare secretului profesional, prevazuta de art . 196 C.pen., actiunea penala se pune in miscare : A) exclusiv, la plangerea prealabila a persoanei vatamate; B) din oficiu; C) atat la plangerea prealabila a persoanei vatamate, cat si din oficiu ANS: A 218. Divulgarea sectretului profesional, raportata la valorile sociale ocrotite, este o infractiune: A) contra sigurantei statului ; B) contra libertatii persoanei; C) de serviciu sau in legatura cu serviciul ANS: B

219. In cazul infractiunii de amenintare , pedeapsa care se aplica faptuitorului : A) trebuie sa fie aceesi cu cea prevazuta de lege pentru infractiunea care face obiectul amenintarii; B) poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta pentru infractiunea cu care se ame ninta; C) pedeapsa nu poate depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea car e face obiectul amenintarii ANS: B 220. Nu exista tentativa la infractiunea de omor in urmatoarea circumstanta: A) otrava administrata victimei a fost in cantitate prea mica neprovocand moarte a; B) s-a folosit o arma despre care se stia ca nu este incarcata; C) glontul menit pentru victima a fost deviat de un obstacol ANS: B 221. In cazul coautoratului la infractiunea de omor: A) trebuie sa se efectueze o activitate materiala in intregime de catre fiecare coautor, actiunea de ucidere; B) este suficienta simpla prezenta la locul comiterii faptei; C) trebuie ca activitatea fiecarui coautor sa contribuie imn mod direct la produ cerea mortii ANS: C 222. Nu exista infractiunea de omor atunci cand: A) persoana isi suprima singura viata; B) victima a dat consimtamantul autorului in acest sens; C) victima avea o boala incurabila ANS: A 223. In cazul infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, tentativ a: A) este posibila , dar nu se pedepseste; B) nu este posibila; C) se pedepseste ANS: B 224. Daca faptuitorul ucide victima la scurt timp dupa ce i-a sustras banii, fap ta va constitui: A) omor calificat ( art.175 lit. b C.pen. ); B) omor deosebit de grav ( art. 176 lit. d ) ; C) talharie in forma agravanta ( art. 211 alin. 3 ) ANS: C 225. Fapta de lovire savarsita din culpa care a pricinuit o vatamare ce necesi ta pentru vindecare 6-8 zile de ingrijiri medicale, constituie: A) infractiunea de lovire sau alte violente; B) infractiunea de vatamare corporala din culpa; C) nu este infractiune ANS: C

226. Vatamarea corporala din culpa este mai grava daca: A) vatamarile au necesitat pentru vindecare cel mult 60 de zile de ingrijiri med icale; B) vatamarile au necesitat pentru vindecare mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale; C) daca este indreptata aspra mebrilor familiei ANS: B 227. Vatamarea corporala este fapta prin care s-a pricinuit integritatii corpora le sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare : A) cel mult 60 de zile de ingrijiri medicale; B) cel mult 60 de spitalizare; C) mai mult de 60 de zile de ingriojiri medicale ANS: A 228. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele, in ceea ce priveste infractiunile de lovire sau alte violente si vatamare corporala : A) numai daca actiunea penala a fost pusa in miscare la plangerea prealabila a p ersoanei vatamate; B) atat in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare la plangerea pre alabila a persoanei vatamate, cat si in cazul in care aceasta a fost pusa in mis care din oficiu; C) nu este inlaturata raspunderea penala, daca actiunea penala a fost pusa in mi scare din oficiu ANS: B 229. Nu constuie infractiune de violare de domiciliu : A) patrunderea cu forta in locuinta a celui care o foloseste efectiv; B) patrunderea proprietarului in locuinta chiriasului fara voia acestuia; C) patrunderea in fostul domiciliu a sotului despartit legal, fara consimtamantu l sotiei ANS: A 230. Tentativa la infractiunea de violare de domiciliu : A) nu este posibila; B) se pedepseste; C) este posibila, dar nu se pedepseste ANS: C 231. Elementul material al infractiunii de amenintare este constituit: A) din actiuni si inactiuni; B) exclusiv din actiuni; C) exclusiv din inactiuni ANS: B 232. Incestul este comis, din punct de vedere al laturii subiective: A) cu intentie directa; B) din culpa; C) cu intentie indirecta ANS: A 233. Obiectul juridic special al infractiunii de hartuire sexuala este constitui

t din: A) relatiile sociale privitoare la viata, sanatatea sau integritatea corporala a persoanei; B) relatiile sociale privitoare la libertatea persoanei; C) pe de-o parte, din relatiile sociale privitoare la libertatea si inviolabilit atea sexuala a persoanei, iar pe de alta parte, din relatiile sociale care asigu ra buna desfasurare a raporturilor interpersonale la locul de munca ANS: C 234. Constituie furt la plangere prealabila: A) furtul comis de un minor in paguba tutorelui sau; B) furtul din camera unui hotel unde autorul a fost cazat; C) furtul comis la locul de munca de catre un angajat in paguba colegului sau ANS: A 235. A) a B) a C) a Infractiunea de piraterie este mai grava daca: produs consecinte grave ; avut ca urmaresinuciderea victimei; fost comisa in timpul noptii

ANS: A 236. Pirateria, dupa obiectul juridic ocrotit, este o infractiune: A) contra libertatii persoanei; B) contra patrimoniului; C) contra sanatatii sau integritatii corporale a persoanei ANS: B 237. Termenul de predare a bunului gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdu t este de: A) 60 de zile; B) 20 de zile; C) 10 zile ANS: C 238. Consumarea infractiunii de insusire a bunului gasit survine: A) in momentul expirarii termenului de 10 zile in care faptuitorul poate preda b unul gasit; B) in momentul luarii rezolutiei de a nu preda bunul gasit; C) in momentul gasirii bunului ANS: A 239. Forma de vinovatie a infractiunii de seductie este: A) praeterintentia; B) intentia directa, calificata prin scop; C) ata intentia directa, cat si cea indirecta ANS: C 240. Lipsirea de libertate poate consta, din punct de vedere al elementului mate rial: A) atat din actiuni, cat si din inactiuni; B) exclusiv din actiuni; C) exclusiv din inactiuni

ANS: A 241. Divulgarea secretului profesional este o infractiune contra: A) libertatii persoanei; B) patrimoniului; C) infaptuirii justitiei ANS: A 242. La infractiunea act sexual cu un minor: A) legatura de cauzalitate este prezumata; B) tentativa este posibila, dar nu se pedepseste; C) consumarea infractiunii survine in momentul finalizarii actului sexual cu un minor in varsta de sub 15 ani ANS: A 243. Dintre infractiunile contra libertatii persoanei, prin constrangere, este c omisa infractiunea de: A) coruptie sexuala; B) viol; C) seductie ANS: B 244. Subiect activ al infractiunii de delapidare poate fi: A) orice persoana, nefiind circumstantiat de text; B) gestionarul sau administratorul; C) un functionar cu atributii de control ANS: B 245. Sunt infractiuni contra libertatii persoanei: A) violarea secretului corespondentei; B) talharia; C) pirateria ANS: A 246. Tulburarea de posesie este mai grava daca: A) se savarseste de catre doua sau mai multe persoane impreuna; B) se savarseste de catre o persoana inarmata; C) se savarseste prin folosire de calitati mincinoase ANS: A 247. Tulburarea de posesie nu poate fi comisa, din punct de vedere al formei de vinovatie: A) cu intentie indirecta; B) cu intentie directa; C) din culpa ANS: C 248. Obiectul material al infractiunii de inselaciune, in varianta agravata, poa te fi: A) numai un bun imobil; B) cec-ul C) numai un bun mobil

ANS: B 249. Actele de perversiune sexuala constituie infractiune daca: A) se savarsesc, in orice modalitate si imprejurare; B) au produs scandal public; C) subiectul pasiv a fost constrans ANS: B 250. Elementul material al infractiunii de coruptie sexuala se realizeaza prin: A) ademenirea unei persoane in vederea savarsirii de acte sexuale cu un minor; B) acte de perversiune sexuala cu un minor; C) acte de constrangere a unui minor ANS: A