Sunteți pe pagina 1din 12

1

Autoevaluare 4
Part 1 of 1 Question 1 of 60 0.0/ 30.0 Points 0.0/ 0.5 Points

O secven de comenzi (set de instructiuni) exprimat ntr-un mod codificat i care poate fi interpretat i executat de ctre calculator avnd ca scop prelucrarea informatiei se numeste . Answer Key: program Question 2 of 60 Programul este: A. o secven de comenzi exprimat ntr-un mod codificat ? B. date + algoritm C. un ansamblu de instructiuni, scrise intr-un limbaj de programare? D. un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate? 0.0/ 0.5 Points

Answer Key: A, B, C Question 3 of 60

0.0/ 0.5 Points

Un set de programe reunite i interdependente, care se prezint ntr-un mod unitar i ofer soluii pentru o clas de probleme date se numeste . Answer Key: aplicatie|aplicaie Question 4 of 60 0.0/ 0.5 Points

Un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate, exploatate de un numr mare de oameni avnd o utilitate complex se numeste . Answer Key: sistem informatic Question 5 of 60 Sistemul informatic: A. este o parte a sistemului informaional. B. funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate. C. este un set de aplicaii. D. operaiile de culegere, transmitere, prelucrare, stocare i regsire a informaiei se realizeaz folosind echipamente de calcul i alte mijloace specifice tehnologiei informaiilor i comunicaiilor. 0.0/ 0.5 Points

Answer Key: A, B, C, D Question 6 of 60 Programul conine:

0.0/ 0.5 Points

A. descrierea datelor de ieire i intermediare cu care se opereaz. B. descrierea datelor de intrare cu care se opereaz. C. un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate. D. descrierea operaiilor efectuate asupra datelor.

Answer Key: A, B, D Question 7 of 60

0.0/ 0.5 Points

Un ansamblu organizat de elemente, implicate n procesul de colectare, transmisie, stocare, prelucrare i diseminare a informaiei se numeste . Answer Key: sistem informaional|sistem informational Question 8 of 60 Sistemul informaional A. este un ansamblu organizat de elemente, implicate n procesul de colectare, transmisie, stocare, prelucrare i diseminare a informaiei. B. nu foloseste obligatoriu echipamente de calcul pentru a efectua operaii. C. provine din englez: information system. D. provine din francez: systme d'information. E. a existat cu mult naintea apariiei calculatoarelor. 0.0/ 0.5 Points

Answer Key: A, B, C, D, E Question 9 of 60

0.0/ 0.5 Points

Interaciunea dintre elementele sistemului informaional se realizeaz prin transmiterea de . Answer Key: informa*|informatie|informaie Question 10 of 60 Sistemul informaional este compus din: A. echipamentele folosite pentru operaii asupra informaiei; B. procedurile aplicate pentru funcionarea sistemului. C. personalul implicat n funcionarea i administrarea sistemului; D. totalitatea informaiilor cu care opereaz; 0.0/ 0.5 Points

Answer Key: A, B, C, D Question 11 of 60

0.0/ 0.5 Points

Procesul de exprimare a instruciunilor prin care se rezolv o problem se numeste . Answer Key: programare Question 12 of 60 0.0/ 0.5 Points

Programarea este dependent de A. modul general de gndire a soluionare a problemelor (metode de analiz i implementare). B. limbajul de codificare a instruciunilor, C. cunotinele programatorului privind regulile structurale (sintaxa) i semnificaia (semantica) elementelor de limbaj, D. modul cum se execut (clar, comentat i documentat) ,

Answer Key: A, B, C, D Question 13 of 60

0.0/ 0.5 Points

Rezultatul programrii este un . Answer Key: produs program|program Question 14 of 60 Ciclul de via al unui produs program cuprinde aciuni desfurate A. din etapa de analiza a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil). B. de la lansarea ideii programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil). C. din etapa de proiectare a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil). D. de cand se enun de fapt problema ce se dorete rezolvat pn la nlturarea programului (fiind perimat sau inutil). 0.0/ 0.5 Points

Answer Key: B, D Question 15 of 60

0.0/ 0.5 Points

codificarea operaiunilor pe care calculatorul trebuie s le execute ctre atingerea unui scop dat poarta denumirea de . Answer Key: programare Question 16 of 60 Etapa de analiza cuprinde urmatoarele faze: A. Studiul problemei si elaborarea solutiei. B. Teste de conformitate cu cerinele C. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare. D. Formularea cerinelor. Answer Key: A, C Question 17 of 60 Etapa de proiectare cuprinde urmatoarele faze: A. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare. B. Studiul problemei si elaborarea solutiei. C. Proiectarea programelor (i structurilor de date) 0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

4
D. Proiectarea aplicaiei Answer Key: C, D Question 18 of 60 Etapa de implementare cuprinde urmatoarele faze: A. Realizarea i testarea modulelor program B. Elaborarea specificaiei de implementare i strategiei de testare C. Integrarea i testarea aplicaiei D. Teste de conformitate cu cerinele Answer Key: A, C Question 19 of 60 Etapa de testare cuprinde urmatoarele faze: A. Realizarea i testarea modulelor program B. Elaborarea strategiei de testare C. Integrarea i testarea aplicaiei D. Teste de conformitate cu cerinele Answer Key: D Question 20 of 60

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

Formularea cerinelor se ncheie cu un care dac este aprobat de beneficiar, duce la constituirea echipei de analiz n detaliu a problemei. Answer Key: studiu de fezabilitate Question 21 of 60 0.0/ 0.5 Points

Setul de cuvinte cu semnificaii precise, care se poate combina dup reguli stricte pentru a exprima comenzi i a descrie date necesare unui tip de prelucrare se numeste . Answer Key: limbaj de programare Question 22 of 60 Limbajele de programare A. sunt limbaje artificiale B. trebuie s poat fi nelese de ctre om C. sunt limbaje naturale, n care se scriu programele pentru calculator. D. trebuie s respecte un formalism riguros Answer Key: A, B, D Question 23 of 60 0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

Din punctul de vedere al comoditii de utilizare de ctre om, exist mai multe niveluri de limbaje de programare: A. limbaje de nivel superior,

5
B. cod main, C. limbaje de nivel inferior D. limbaje de asamblare,

Answer Key: A, B, D Question 24 of 60 Limbajul main este numit i cod main? True False Answer Key: True Question 25 of 60

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

Programele n limbaj nalt sunt relativ uor de neles de ctre om, dar nu pot fi executate direct de ctre calculator. Exist dou modaliti principale n care un astfel de program poate fi pus n execuie prin sau . Answer Key: compilare|interpretare, compilare|interpretare Question 26 of 60 0.0/ 0.5 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr-un program n cod main, numit program obiect se face prin . Answer Key: compilare Question 27 of 60 0.0/ 0.5 Points

Programul care execut direct instruciune cu instruciune programul surs scris n limbaj de nivel nalt poarta denumirea de . Answer Key: interpretor Question 28 of 60 0.0/ 0.5 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntrun program n cod main, numit program obiect se face prin A. Editare B. Interpretare C. Executie (dublu click) D. Compilare Answer Key: D Question 29 of 60 Fereastra unei aplicaii este A. Un chenar cu elemente de interaciune cu utilizatorul pentru operare?

0.0/ 0.5 Points

6
B. O seciune de timp n care este permis introducerea datelor? C. Un element de lucru aflat n bara de unelte? Answer Key: A Question 30 of 60

0.0/ 0.5 Points

n ce scop se poate redimensiona i deplasa pe ecran o fereastr de aplicaie? A. Pentru a servi mai muli utilizatori simultan (multi-users)? B. Pentru avantaje estetice? C. Pentru repozitionarea sau plasarea mai multor ferestre deschise simultan pe ecran? Answer Key: C Question 31 of 60 Aplicaia este A. O etap de proiect la realizarea unui produs software? B. O cerere ctre sistemul de calcul? C. O colecie de programe spre realizarea unei anume utiliti umane? Answer Key: C Question 32 of 60 ntre etapele realizrii unui produs/sistem informatic ntlnim A. Transferul i comunicaia? B. Analiza i proiectarea? C. Exploatarea? Answer Key: B Question 33 of 60 Instruciunile de programare n limbaje de nivel mediu sunt A. Indicaii privind crearea de programe? B. Comenzi de lansare a programelor? C. Comenzi elementare pentru atribuire i control al fluxului de operaiuni? Answer Key: C Question 34 of 60 Ciclul de via a unui program se refer la A. Reguli de reutilizare ale unui program. B. Etape n crearea unui produs program C. Circulaia programului ntre productor i beneficiar Answer Key: B Question 35 of 60

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

ntre persoanele care particip la proiectarea unui program apar A. Analiti programatori B. Utilizatori C. Beneficiari Answer Key: A Question 36 of 60 Specificaia de proiectare este A. Necesar programatorilor B. Rezultat n urma etapei de analiz? C. Util pentru ntocmirea studiului de fezabilitate D. Necesar beneficiarilor Answer Key: B Question 37 of 60 Programul surs este A. Un program executabil B. O succesiune de comenzi gata de execuie C. O serie de indicaii privind modul de scriere a programului D. Un text ntr-un limbaj de programare Answer Key: D Question 38 of 60 Omul poate interveni n utilizarea unei aplicaii prin A. Fereastra de dialog grafic B. Modificarea tensiunii la sursa de alimentare a calculatorului C. Programe utilitare D. Schimbarea placii grafice. Answer Key: A Question 39 of 60 Limbajele de programare sunt A. Texte codificate n limba englez B. Limbajul n care comunic programatorii C. Seturi de cuvinte cheie i reguli de combinare a lor Answer Key: C Question 40 of 60 Diferena dintre un interpretor i un compilator este

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

8
A. Nu exista nici o diferenta majora, doar ca unul este mai vechi, in ambele cazuri rezultand un program executabil. B. Lansarea n execuie o face utilizatorul, respectiv un program in al doilea caz C. Execuia comenzilor se face pe rnd i imediat la primul, n grup la al doilea D. Modul diferit n care sunt executate comenzi identice Answer Key: C Question 41 of 60 Aplicaiile client-server sunt utile A. Pentru gestiunea comercial? B. Pentru calculatoare neconectate n reea? C. Pentru servicii la distan prin reele de comunicaii? Answer Key: C Question 42 of 60 Partea client ntr-o aplicaie client-server are rolul de A. Navigare pe Internet? B. Interaciune grafic cu utilizatorul? C. Transmitere cereri ale utilizatorului la server i afiarea rezultatelor? Answer Key: C Question 43 of 60

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

n aplicaia client-server n 3 pri important este limitarea accesului intruilor, prin A. Protejarea serverului de prelucrri B. Protejarea aplicatiei client C. Protejarea clientului D. Protejarea serverului de date Answer Key: D Question 44 of 60 Un server este A. Un calculator puternic hardware care poate lucra i neconectat n reea? B. Un dispozitiv hardware extern sistemului de calcul unde stocam datele primite de la clienti. C. Un calculator pe care ruleaz cteva programe care ofer servicii n reea? D. Orice calculator conectat la Internet? Answer Key: C Question 45 of 60 Complexitatea algoritmilor n rezolvarea unei probleme se refer la A. Mulimea soluiilor pe care le ofer? B. Numrul de operaiuni n care rezolv problema i durata sau spaiul de memorie

0.0/ 0.5 Points

0.0/ 0.5 Points

9
implicate? C. Precizia cu care un algoritm soluioneaz problema?

Answer Key: B Question 46 of 60 Limbajul BASIC este un limbaj de nivel mediu pentru c A. Prezint instruciuni la nivel mai apropiat de main dect de cel uman B. Este un limbaj pentru nceptori C. Este unul din cele mai vechi limbaje

0.0/ 0.5 Points

Answer Key: A Question 47 of 60 In proiectarea / programarea orientat obiect

0.0/ 0.5 Points

A. aplicaia (ca agent) evolueaz de sine stttor i comunic cu alte aplicaii (ali ageni) pentru a-i ndeplini misiunea. B. aplicaia nu este gndit i realizat modular ci ca un tot, cu salturi interne greu de controlat i urmrit. C. aplicaia este divizat n module specializate pentru anumite operaii, asamblate apoi (mai precis apelate) de ctre aplicaia principal. D. aplicaia se construiete din obiecte care ncapsuleaz proprieti i metode adic informaii (date) i prelucrri (operaii asupra datelor).

Answer Key: D Question 48 of 60 In proiectarea / programarea structurat

0.0/ 0.5 Points

A. aplicaia se construiete prin componente gata fabricate. B. aplicaia este divizat n module specializate pentru anumite operaii, asamblate apoi (mai precis apelate) de ctre aplicaia principal. C. aplicaia nu este gndit i realizat modular ci ca un tot, cu salturi interne greu de controlat i urmrit. D. aplicaia se construiete din obiecte care ncapsuleaz proprieti i metode adic informaii (date) i prelucrri (operaii asupra datelor).

Answer Key: B Question 49 of 60 In proiectarea aplicaiilor cu Baze de Date

0.0/ 0.5 Points

10

A. se modularizeaz aciunile programului nc din faza de analiz, atunci cnd se identific obiectele n problema real. B. obiecte odat codificate se pot reutiliza ori de cte ori este necesar, fiind grupate n colecii . C. datele sunt, de obicei, pagini cu informaii ce trebuie vizionate de utilizatori prin Internet sau datele provin de la utilizatori prin formulare completate de ctre acetia D. datele se structureaz n tabele, adic mulimi de articole.

Answer Key: D Question 50 of 60 POO vizeaz, n principal, urmtoarele aspecte:

0.0/ 0.5 Points

A. se modularizeaz aciunile programului nc din faza de analiz, atunci cnd se identific obiectele n problema real B. obiecte odat codificate se pot reutiliza ori de cte ori este necesar, fiind grupate n colecii (denumite biblioteci sau pachete). C. datele se structureaz n tabele, adic mulimi de articole. D. datele sunt, de obicei, pagini cu informaii ce trebuie vizionate de utilizatori prin Internet sau datele provin de la utilizatori prin formulare completate de ctre acetia, iar prelucrrile sunt operaii de navigare, afiare i actualizare a datelor (stocate adesea n baze de date).

Answer Key: A, B Question 51 of 60 Printre caracteristicile programrii obiectuale intalnim: A. Interpretarea B. Compilarea C. ncapsularea D. Abstractizarea

0.0/ 0.5 Points

Answer Key: C, D Question 52 of 60 Printre caracteristicile programrii obiectuale intalnim: A. Polimorfismul B. Motenirea C. Analiza si proiectarea D. Testarea si implementarea

0.0/ 0.5 Points

Answer Key: A, B Question 53 of 60

0.0/ 0.5 Points

11

Abstractizarea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care A. un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica), execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem. B. o metod a unui obiect din clas derivat produce o comportare diferit fa de cea a clasei de baz. C. accesul la proprietile obiectului se poate face numai prin metodele definite. D. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile sale de manipulare.

Answer Key: A Question 54 of 60 ncapsularea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

0.0/ 0.5 Points

A. accesul la proprietile obiectului se poate face numai prin metodele definite. B. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile sale de manipulare. C. o clas de obiecte poate fi baza altor clase (denumite clase derivate), proprieti i metode eseniale ale primei fiind preluate n ntregime de celelalte. D. un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica), execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem.

Answer Key: A, B Question 55 of 60 Motenirea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

0.0/ 0.5 Points

A. O clas de obiecte poate fi baza altor clase (denumite clase derivate), proprieti i metode eseniale ale primei fiind preluate n ntregime de celelalte. B. Se realizeaz astfel specializarea claselor (i obiectelor). C. Un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica), execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem. D. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile sale de manipulare.

Answer Key: A, B Question 56 of 60 Lansarea aplicatiei

0.0/ 0.5 Points

A. se face de programator in etapa de analiza. B. se poate face doar de catre administratorul sistemului avand drepturi depline asupra ei. C. se realizeaz la iniiativa utilizatorului. D. se face prin nscriea unei comenzi (n forma text) sau prin accesarea unei pictograme ntr-o interfa grafic.

12

Answer Key: C, D Question 57 of 60 Conceptual, o aplicaie cu baze de date manipuleaz obiecte de tipurile: A. Raport B. Tabel C. Interogare D. Modul E. Formular

0.0/ 0.5 Points

Answer Key: A, B, C, D, E Question 58 of 60 Interogarea reprezinta

0.0/ 0.5 Points

A. o seciune de program (scris n limbajul de manipulare a datelor) B. un document text generat automat, coninnd date sintetice i analitice obinute din tabele sau interogri C. o machet de ncrcare i consultare a datelor, pentru interaciunea comod cu utilizatorul D. exprimarea cererii de extragere, dup condiii impuse, folosind un limbaj (ex. SQL)

Answer Key: D Question 59 of 60

0.0/ 0.5 Points

Scrierea textului surs ntr-un limbaj de programare ales, prin care se descrie un algoritm de prelucrarea a datelor poarta denumirea de . Answer Key: programare Question 60 of 60 0.0/ 0.5 Points

Ingineria programrii indic i pai sistematici prin care n soluia problemei i n realizarea codului se reduc la minim. Answer Key: metode, erorile