Sunteți pe pagina 1din 66

Autoevaluare4

Question 1 of 15
Etapa de implementare cuprinde urmatoarele faze:

0.0/ 0.5 Points

A. Elaborarea specificaiei de implementare i strategiei de testare B. Realizarea i testarea modulelor program C. Teste de conformitate cu cerinele D. Integrarea i testarea aplicaiei

Answer Key: B, D

Question 2 of 15
Limbajul main este numit i cod main?

0.5/ 0.5 Points

True False

Answer Key: True

Question 3 of 15

0.0/ 0.5 Points

O secven de comenzi (set de instructiuni) exprimat ntr-un mod codificat i care poate fi interpretat i executat de ctre calculator avnd ca scop prelucrarea informatiei se numeste algoritm . Answer Key: program

Question 4 of 15

0.0/ 0.5 Points

Un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate, exploatate de un numr mare de oameni avnd o utilitate complex se numeste . Answer Key: sistem informatic

Question 5 of 15
Ciclul de via a unui program se refer la

-0.25/ 0.5 Points

A. Circulaia programului ntre productor i beneficiar B. Etape n crearea unui produs program C. Reguli de reutilizare ale unui program.

Answer Key: B

Question 6 of 15
Programul surs este

-0.25/ 0.5 Points

A. O succesiune de comenzi gata de execuie B. Un text ntr-un limbaj de programare C. O serie de indicaii privind modul de scriere a programului D. Un program executabil

Answer Key: B

Question 7 of 15

0.0/ 0.5 Points


.

Interaciunea dintre elementele sistemului informaional se realizeaz prin transmiterea de Answer Key: informa*|informatie|informaie

Question 8 of 15
Etapa de proiectare cuprinde urmatoarele faze:

0.25/ 0.5 Points

A. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare. B. Proiectarea programelor (i structurilor de date) C. Studiul problemei si elaborarea solutiei. D. Proiectarea aplicaiei

Answer Key: B, D

Question 9 of 15
Omul poate interveni n utilizarea unei aplicaii prin

0.5/ 0.5 Points

A. Fereastra de dialog grafic B. Schimbarea placii grafice. C. Modificarea tensiunii la sursa de alimentare a calculatorului D. Programe utilitare

Answer Key: A

Question 10 of 15

-0.25/ 0.5 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr -un program n cod main, numit program obiect se face prin

A. Editare B. Compilare C. Interpretare D. Executie (dublu click)

Answer Key: B

Question 11 of 15

0.0/ 0.5 Points

Un ansamblu organizat de elemente, implicate n procesul de colectare, transmisie, stocare, prelucrare i diseminare a informaiei se numeste . Answer Key: sistem informaional|sistem informational

Part 2 of 2 Question 12 of 15
Aplicaiile client-server sunt utile

1.05/ 2.0 Points -0.25/ 0.5 Points

A. Pentru servicii la distan prin reele de comunicaii? B. Pentru gestiunea comercial? C. Pentru calculatoare neconectate n reea?

Answer Key: A

Question 13 of 15
Interogarea reprezinta

0.5/ 0.5 Points

A. un document text generat automat, coninnd date sintetice i analitice obinute din tabele sau interogri B. exprimarea cererii de extragere, dup condiii impuse, folosind un limbaj (ex.

SQL) C. o machet de ncrcare i consultare a datelor, pentru interaciunea comod cu utilizatorul D. o seciune de program (scris n limbajul de manipulare a datelor)

Answer Key: B

Question 14 of 15

0.3/ 0.5 Points

Conceptual, o aplicaie cu baze de date manipuleaz obiecte de tipul:

A. Interogare B. Tabel C. Formular D. Raport E. Modul

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 15 of 15

0.5/ 0.5 Points

Motenirea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

A. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile sale de manipulare. B. Un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica), execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem. C. O clas de obiecte poate fi baza altor clase (denumite clase derivate), proprieti i metode eseniale ale primei fiind preluate n ntregime de celelalte. D. Se realizeaz astfel specializarea claselor (i obiectelor).

Answer Key: C, D

Question 1 of 15
Sistemul informatic:

0.25/ 0.5 Points

A. funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate. B. operaiile de culegere, transmitere, prelucrare, stocare i regsire a informaiei se realizeaz folosind echipamente de calcul i alte mijloace specifice tehnologiei informaiilor i comunicaiilor. C. este o parte a sistemului informaional. D. este un set de aplicaii.

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 15

0.0/ 0.5 Points

Un set de programe reunite i interdependente, care se prezint ntr -un mod unitar i ofer soluii pentru o clas de probleme date se numeste software . Answer Key: aplicatie|aplicaie

Question 3 of 15

0.5/ 0.5 Points

Limbajul BASIC este un limbaj de nivel mediu pentru c

A. Este un limbaj pentru nceptori B. Prezint instruciuni la nivel mai apropiat de main dect de cel uman C. Este unul din cele mai vechi limbaje

Answer Key: B

Question 4 of 15

0.5/ 0.5 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr -un program n cod main, numit program obiect se face prin compilare . Answer Key: compilare

Question 5 of 15
Sistemul informaional

0.3/ 0.5 Points

A. nu foloseste obligatoriu echipamente de calcul pentru a efectua operaii. B. provine din englez: information system. C. a existat cu mult naintea apariiei calculatoarelor. D. provine din francez: systme d'information.

E. este un ansamblu organizat de elemente, implicate n procesul de colectare, transmisie, stocare, prelucrare i diseminare a informaiei.

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 6 of 15
Programul este:

0.33/ 0.5 Points

A. date + algoritm B. un ansamblu de instructiuni, scrise intr-un limbaj de programare? C. un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate? D. o secven de comenzi exprimat ntr-un mod codificat ?

Answer Key: A, B, D

Question 7 of 15
Etapa de proiectare cuprinde urmatoarele faze:

0.5/ 0.5 Points

A. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare. B. Proiectarea programelor (i structurilor de date) C. Studiul problemei si elaborarea solutiei. D. Proiectarea aplicaiei

Answer Key: B, D

Question 8 of 15
Specificaia de proiectare este

-0.25/ 0.5 Points

A. Rezultat n urma etapei de analiz? B. Necesar beneficiarilor C. Util pentru ntocmirea studiului de fezabilitate D. Necesar programatorilor

Answer Key: A

Question 9 of 15
Ciclul de via a unui program se refer la

0.5/ 0.5 Points

A. Circulaia programului ntre productor i beneficiar B. Etape n crearea unui produs program C. Reguli de reutilizare ale unui program.

Answer Key: B

Question 10 of 15
Etapa de analiza cuprinde urmatoarele faze:

0.0/ 0.5 Points

A. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare. B. Studiul problemei si elaborarea solutiei. C. Formularea cerinelor. D. Teste de conformitate cu cerinele

Answer Key: A, B

Question 11 of 15
Limbajele de programare sunt

0.5/ 0.5 Points

A. Limbajul n care comunic programatorii B. Seturi de cuvinte cheie i reguli de combinare a lor C. Texte codificate n limba englez

Answer Key: B

Part 2 of 2 Question 12 of 15
Aplicaiile client-server sunt utile

2.0/ 2.0 Points 0.5/ 0.5 Points

A. Pentru servicii la distan prin reele de comunicaii?

B. Pentru gestiunea comercial? C. Pentru calculatoare neconectate n reea?

Answer Key: A

Question 13 of 15

0.5/ 0.5 Points

Abstractizarea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

A. un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica), execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem. B. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile sale de manipulare. C. accesul la proprietile obiectului se poate face numai prin metodele definite. D. o metod a unui obiect din clas derivat produce o comportare diferit fa de cea a clasei de baz.

Answer Key: A

Question 14 of 15

0.5/ 0.5 Points

Conceptual, o aplicaie cu baze de date manipuleaz obiecte de tipul:

A. Interogare B. Tabel C. Formular D. Raport E. Modul

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 15 of 15
Interogarea reprezinta

0.5/ 0.5 Points

A. un document text generat automat, coninnd date sintetice i analitice obinute din tabele sau interogri B. exprimarea cererii de extragere, dup condiii impuse, folosind un limbaj (ex. SQL) C. o machet de ncrcare i consultare a datelor, pentru interaciunea comod cu

utilizatorul D. o seciune de program (scris n limbajul de manipulare a datelor)

Answer Key: B

Question 1 of 15
Ciclul de via a unui program se refer la

0.5/ 0.5 Points

A. Circulaia programului ntre productor i beneficiar B. Etape n crearea unui produs program C. Reguli de reutilizare ale unui program.

Answer Key: B

Question 2 of 15

0.0/ 0.5 Points

Ciclul de via al unui produs program cuprinde aciuni desfurate

A. de cand se enun de fapt problema ce se dorete rezolvat pn la nlturarea programului (fiind perimat sau inutil). B. din etapa de proiectare a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil). C. din etapa de analiza a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil). D. de la lansarea ideii programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil).

Answer Key: A, D

Question 3 of 15
Programul surs este

0.5/ 0.5 Points

A. O succesiune de comenzi gata de execuie B. Un text ntr-un limbaj de programare C. O serie de indicaii privind modul de scriere a programului

D. Un program executabil

Answer Key: B

Question 4 of 15

-0.25/ 0.5 Points

ntre persoanele care particip la proiectarea unui program apar

A. Utilizatori B. Beneficiari C. Analiti programatori

Answer Key: C

Question 5 of 15

0.5/ 0.5 Points

Limbajul BASIC este un limbaj de nivel mediu pentru c

A. Este un limbaj pentru nceptori B. Prezint instruciuni la nivel mai apropiat de main dect de cel uman C. Este unul din cele mai vechi limbaje

Answer Key: B

Question 6 of 15
Aplicaia este

0.5/ 0.5 Points

A. O cerere ctre sistemul de calcul? B. O etap de proiect la realizarea unui produs software? C. O colecie de programe spre realizarea unei anume utiliti umane?

Answer Key: C

Question 7 of 15

0.0/ 0.5 Points

Codificarea operaiunilor pe care calculatorul trebuie s le execute ctre atingerea unui scop

dat

poarta

denumirea

de

algoritm .

Answer Key: programare

Question 8 of 15

0.5/ 0.5 Points

n ce scop se poate redimensiona i deplasa pe ecran o fereastr de aplicaie?

A. Pentru repozitionarea sau plasarea mai multor ferestre deschise simultan pe ecran? B. Pentru a servi mai muli utilizatori simultan (multi-users)? C. Pentru avantaje estetice?

Answer Key: A

Question 9 of 15
Programarea este dependent de

0.5/ 0.5 Points

A. modul general de gndire a soluionare a problemelor (metode de analiz i implementare). B. limbajul de codificare a instruciunilor, C. cunotinele programatorului privind regulile structurale (sintaxa) i semnificaia (semantica) elementelor de limbaj, D. modul cum se execut (clar, comentat i documentat) ,

Answer Key: A, B, C, D

Question 10 of 15

0.33/ 0.5 Points

Din punctul de vedere al comoditii de utilizare de ctre om, exist mai multe niveluri de limbaje de programare:

A. limbaje de nivel superior, B. limbaje de asamblare, C. cod main, D. limbaje de nivel inferior

Answer Key: A, B, C

Question 11 of 15

0.5/ 0.5 Points

Instruciunile de programare n limbaje de nivel mediu sunt

A. Indicaii privind crearea de programe? B. Comenzi de lansare a programelor? C. Comenzi elementare pentru atribuire i control al fluxului de operaiuni?

Answer Key: C

Part 2 of 2 Question 12 of 15

1.5/ 2.0 Points 0.5/ 0.5 Points

Motenirea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

A. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile sale de manipulare. B. Un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica), execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem. C. O clas de obiecte poate fi baza altor clase (denumite clase derivate), proprieti i metode eseniale ale primei fiind preluate n ntregime de celelalte. D. Se realizeaz astfel specializarea claselor (i obiectelor).

Answer Key: C, D

Question 13 of 15

0.0/ 0.5 Points

Scrierea textului surs ntr-un limbaj de programare ales, prin care se descrie un algoritm de prelucrarea a datelor poarta denumirea de program . Answer Key: programare

Question 14 of 15
Lansarea aplicatiei

0.5/ 0.5 Points

A. se face de programator in etapa de analiza. B. se poate face doar de catre administratorul sistemului avand drepturi depline asupra ei. C. se face prin nscriea unei comenzi (n forma text) sau prin accesarea unei pictograme ntr-o interfa grafic. D. se realizeaz la iniiativa utilizatorului.

Answer Key: C, D

Question 15 of 15

0.5/ 0.5 Points

Conceptual, o aplicaie cu baze de date manipuleaz obiecte de tipul:

A. Interogare B. Tabel C. Formular D. Raport E. Modul

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Discurile fixe ale unui PC sub sistem de operare Windows

A. Sunt disponibile necondiionat ctre utilizatori de la alte calculatoare n reea B. Sunt indicate prin numere C. Sunt accesibile n reea dac sunt partajate (shared) D. Sunt indicate prin litere urmate de : (Ex. C:)

Answer Key: C, D

Question 2 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Sistemul de operare Windows deine comenzi scurte, predefinite, nlocuind pe cele din meniu; unele dintre acestea sunt accesibile prin

A. Bara de unelte? B. Sgei sau Enter?

C. Pseudocod? D. Apsare buton de mouse?

Answer Key: A

Question 3 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sisteme de operare distribuite

A. sunt folosite pentru aplicaii de timp critic de exemplu n industrie, avand scopul funcionrii instalaiilor conduse prin calculator. B. ruleaz pe calculatoare PDA (Personal Digital Assistant ca un carnet inut n palm) sau pe telefoane mobile. C. ruleaz pe mai multe maini interconectate n reea. D. ruleaz pe calculatoare personale (PC), pentru un singur utilizator sau un numr mic de utilizatori, controleaz puine dispozitive periferice (de tip mouse, ecran, tastatur) i ofer un timp de rspuns convenabil.

Answer Key: C

Question 4 of 10
Ferestrele de dialog permit prin butoanele radio

0.5/ 0.5 Points

A. Se pot bifa simultan mai multe butoane, dar se adauga puncte doar in cazul raspunsurilor bune si se scad in cazul celor gresite. B. Selecia mai multor opiuni din setul oferit? C. Nici una din cele dou de mai sus? D. Selecia unei singure opiuni din setul oferit?

Answer Key: D

Part 2 of 3 -

0.58/ 1.5 Points

Question 5 of 10
Programele de aplicaie

0.33/ 0.5 Points

A. sunt Procesoare de texte, Foi de calcul tabelar si Aplicaii de grafic pe calculator . B. Sunt Sistemele de operare (Windows, Linux, MacOS, etc.) C. sunt Navigatoare web si programele de Pot electronic. D. permit realizarea unei utiliti umane (n prelucrarea informaiilor).

Answer Key: A, C, D

Question 6 of 10

0.5/ 0.5 Points

Pentru realizarea de scrisori tipizate (imbinarea corespondentei) se alege urmatoarea comanda:

A. Tables of Contents B. Mail Merge C. Insert Index D. Table of Authorities

Answer Key: B

Question 7 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Procesoare de texte permit

A. crearea de tabele, cu expresii de calcul i funcii diverse, cu faciliti de creare i modificare histograme; B. transmiterea de mesaje i documente la persoane fizice i instituii care au o adres Internet. C. crearea, prelucrarea i tiprirea graficii D. accesarea site-urilor distante i interaciunea cu ele. E. editarea, formatarea, corectarea i tiprirea textelor;

Answer Key: E

Part 3 of 3 -

0.25/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Care bara contine comenzi indicate prin cuvinte?

A. Bara de meniu B. Bara de stare C. Bara de unelte D. Bara de formule

Answer Key: A

Question 9 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Variabilele obiectiv reprezinta

A. intrarile prin care se pot alege variante i se poate optimiza modelul (de exemplu utiliznd scenarii ).

B. iesirile care impun limite sau condiii de compromis ce trebuie respectate (de exemplu limite de buget). C. iesirile care se doresc calculate (prin formule, funcii). D. intrarile ce urmeaz a fi prelucrate efectiv n foaie

Answer Key: C

Question 10 of 10
In formularea cerinelor i analiza problemei :

0.0/ 0.5 Points

A. sunt preluate de pe documente scrise sau din fiiere aflate pe disc. B. se identific i se nscriu pe hrtie, n documentul de analiz. C. se face un inventar al funciilor. D. se stabilete cum se dorete prezentarea rezultatelor (grafic, tabele, rapoarte). E. se analizeaz i se stabilesc intrarile, iesirile si relatiile.

Answer Key: C, D, E

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sistemul de operare instalat pe un calculator este

A. O colecie de programe ce asigur transferul de date n interiorul mainii de calcul (procesor cu memorie i periferice) i n afara ei (reea) B. Un program care se ncarc din cnd n cnd pentru setri ale calculatorului

C. Un subprogram care asigur prezentarea grafic pe ecran a datelor de intrare i a rezultatelor pentru diverse aplicaii?

Answer Key: A

Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

Resurse administrate de sistemul de operare sunt

A. Toate programele cu licen? B. Tipuri i stiluri de caractere pentru scriere? C. Perifericele, memoria intern i procesorul?

Answer Key: C

Question 3 of 10

-0.25/ 0.5 Points

La operarea unui sistem de calcul in regim comanda,

A. parametrii se aleg grafic iar comanda se furnizeaz ca un cuvnt (sau o prescurtare), nsoit de parametri; B. Vocal C. comanda i parametrii se aleg grafic cu mouse-ul din liste i subliste de opiuni D. instructiunile se furnizeaza ca un cuvnt (sau o prescurtare), nsoit de parametri.

Answer Key: D

Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Un contract informatic OEM este

A. Contract pentru software primit simultan cu echipamentul de calcul contractat de la productorul acestuia din urm? B. Contract de achiziie software cu sau fr echipament de calcul? C. Contract de achiziie a echipamentului de calcul de productor, cu obligaia de a achiziiona software cu licen ulterior?

Answer Key: A

Part 2 of 3 -

0.75/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

Pentru realizarea cuprinsului automat se alege urmatoarea comanda:

A. Insert Index B. Table of Authorities C. Mail Merge D. Tables of Contents

Answer Key: D

Question 6 of 10

0.5/ 0.5 Points

Corectarea ortografic automat, la procesoarele de texte, permite

A. Traducerea n alt limb a cuvintelor? B. Indicarea erorilor gramaticale? C. Sugerarea de sinonime/antonime?

Answer Key: C

Question 7 of 10

-0.25/ 0.5 Points

La organizarea informaiei n documente sub form de tabel i de list linear o asemnare ntre ele poate fi

A. Ambele prezint simboluri grafice de tipul bulinelor B. Ambele indic idei sau elemente distincte, indicate separat. C. Ambele prezint mai multe coloane. Ambele prezint simboluri grafice de tipul bulinelor

Answer Key: B

Part 3 of 3 -

1.25/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Variabilele obiectiv reprezinta

A. intrarile prin care se pot alege variante i se poate optimiza modelul (de exemplu utiliznd scenarii ). B. iesirile care impun limite sau condiii de compromis ce trebuie respectate (de exemplu limite de buget). C. iesirile care se doresc calculate (prin formule, funcii). D. intrarile ce urmeaz a fi prelucrate efectiv n foaie

Answer Key: C

Question 9 of 10

0.25/ 0.5 Points

In care din urmatoarele exemple avem o adresare absolut?

A. D2 = sum(A$2:C2); B. D2 = B2*C2; D3 = B3*C3. C. D2 = 2*$C$2; D3 = 3*$C$2. D. D2 = 10; D3 = 11.

Answer Key: A, C

Question 10 of 10
O formul n MS Excel este indicat prin

0.5/ 0.5 Points

A. Adresa absolut nscris la nceputul formulei? B. Adresa relativ nscris la nceputul formulei? C. Semnul = nscris la nceputul formulei?

Answer Key: C

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sistemul de operare Windows deine comenzi scurte, predefinite, nlocuind pe cele din meniu; unele dintre acestea sunt accesibile prin

A. Bara de unelte? B. Sgei sau Enter? C. Pseudocod?

D. Apsare buton de mouse?

Answer Key: A

Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

La sistemele de operarea moderne, facilitatea multitasking se refera la:

A. lucru pentru mai muli utilizatori simultan, cu acces prin reele de calculatoare B. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) pe rand, functie de prioritatea procesului. C. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) simultan.

Answer Key: C

Question 3 of 10

-0.25/ 0.5 Points

ntre programe utilitare la sistemul MS Windows se pot numra

A. Un program antivirus? B. Un program de funcionare pe ore a calculatorului? C. Un program de desenare pictograme (icons)?

Answer Key: A

Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sistemul de operare instalat pe un calculator este

A. O colecie de programe ce asigur transferul de date n interiorul mainii de calcul (procesor cu memorie i periferice) i n afara ei (reea)

B. Un program care se ncarc din cnd n cnd pentru setri ale calculatorului C. Un subprogram care asigur prezentarea grafic pe ecran a datelor de intrare i a rezultatelor pentru diverse aplicaii?

Answer Key: A

Part 2 of 3 -

0.75/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

Trimiterile de subsol, n documente realizate cu procesoare de texte, permit

A. Stabilirea formatului foii de tiprit? B. Indicarea n antet sau subsol a datei i orei de emitere a documentului? C. nscrierea de indicaii lmuritoare asupra textului, plasate n josul paginii?

Answer Key: C

Question 6 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Selectarea optiunii Document Map ne permite

A. Sa vizualizam structura documentului si navigarea rapida in cadrul documentului, dupa ce aplicam stilurile. B. sa vizualizam harta tuturor directoarelor si fisierelor din hard disk C. Sa vizualizam structura documentului fara sa aplicam stilurile. D. Sa intocmim automat cuprinsul documentului

Answer Key: A

Question 7 of 10
Programele de aplicaie

0.5/ 0.5 Points

A. sunt Procesoare de texte, Foi de calcul tabelar si Aplicaii de grafic pe calculator . B. Sunt Sistemele de operare (Windows, Linux, MacOS, etc.) C. sunt Navigatoare web si programele de Pot electronic. D. permit realizarea unei utiliti umane (n prelucrarea informaiilor).

Answer Key: A, C, D

Part 3 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

n celulele foilor de calcul se pot executa calcule prin

A. Grafice? B. Alte foi de calcul? C. Formule?

Answer Key: C

Question 9 of 10
O formul n MS Excel este indicat prin

0.5/ 0.5 Points

A. Adresa absolut nscris la nceputul formulei? B. Adresa relativ nscris la nceputul formulei?

C. Semnul = nscris la nceputul formulei?

Answer Key: C

Question 10 of 10
In formularea cerinelor i analiza problemei :

0.5/ 0.5 Points

A. sunt preluate de pe documente scrise sau din fiiere aflate pe disc. B. se identific i se nscriu pe hrtie, n documentul de analiz. C. se face un inventar al funciilor. D. se stabilete cum se dorete prezentarea rezultatelor (grafic, tabele, rapoarte). E. se analizeaz i se stabilesc intrarile, iesirile si relatiile.

Answer Key: C, D, E

Question 1 of 10

0.38/ 0.5 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

A. imprimanta de reea B. matrice de discuri (disk array, RAID, SAN) C. serverul D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 10
Resursele accesibile n reea sunt

0.33/ 0.5 Points

A. imprimante B. Administratorii de retea C. Toate mijloacele fizice (hardware) i logice (software) folosite n comun de mai muli utilizatori. D. Programe server E. fiiere i directoare pe discuri

Answer Key: C, D, E

Question 3 of 10
Nivelul Fizic din Modelul de Referin ISO/OSI

-0.25/ 0.5 Points

A. cuprinde piese software care asigur informaia de control a transferului de date ntre capete, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre destinaia final pe traseul optim (n orice condiii i orict de ndeprtat ar fi ea); funcioneaz n echipamente de interconectare i de prelucrare. B. cuprinde piese software care asigur informaia de control al erorilor i debitului de date, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre vecinul cel mai apropiat (pe traseul ctre destinaia mesajului), realiznd i controlul comunicaiei (verificarea erorilor i controlul de flux); funcioneaz n echipamente de interconectare i de prelucrare. C. cuprinde piese software care asigur fragmentarea mesajului (la surs) i defragmentarea sa (la destinaie) n pachete, precum i indicarea tipului de serviciu (calitatea serviciului, transport peste rnd, etc.); funcioneaz n echipamente de prelucrare (surs i destinaie). D. cuprinde piesele fizice (hardware) prin care se transform succesiunea de bii din pachetele de date n semnal electromagnetic, care circul apoi prin mediul de comunicaie ntre echipamente de interconectare i de prelucrare.

E. cuprinde piese software care asigur compatibilizarea reprezentrii datelor ntre cele dou maini surs destinaie (nelegnd aici i partea hardware tipul calculatorului, dar i partea software tipul sistemului de operare)

Answer Key: D

Question 4 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Topologia inel

A. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte dou, formand o stea B. prezint un nod central (de obicei un echipament de interconectare de tip repetor sau comutator) i echipamentele de prelucrare au fiecare o linie de conectare dedicat ctre nodul central. C. este caracterizata de faptul ca staiile sunt conectate la o linie comun pe care o mpart la momentul emisiei. D. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte dou, formand un inel

Answer Key: D

Part 2 of 3 -

-0.5/ 1.5 Points

Question 5 of 10

-0.25/ 0.5 Points

In ce an se realizeaza pentru prima data conceptualizarea reelei de calculatoare n care datele se transmit sub form de datagrame sau pachete, care pot fi comutate, nlocuind comutarea de circuite?

A. 1960 B. 1965 C. 1969

D. 1974 E. 1989

Answer Key: A

Question 6 of 10

0.0/ 0.5 Points

Reeaua magistrala are o structur ierarhic, dezvoltat n jurul unui miez (Internet core) drept coloan vertebral (backbone) a ntregii reele dar cu magistrala circular. Answer Key: Internet

Question 7 of 10

-0.25/ 0.5 Points

In ce an a fost utilizat pentru prima data termenul "Internet" pentru reteaua globala de calculatoare?

A. 1960. B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: D

Part 3 of 3 -

0.9/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Dintre aplicaiile uzuale n Internet, cele mai importante sunt:

A. Microsoft Word? B. navigatoarele web? C. pota electronic? D. Microsoft Power Point?

Answer Key: B, C

Question 9 of 10
In Internet motorul de cutare

0.0/ 0.5 Points

A. este o interfa interactiv ce permite formularea de interogri ctre o baz de date care conine cuvinte cheie i legturi spre locaii ce dein documente unde apar aceste cuvinte cheie. B. este un browser ce permite formularea de interogri ctre o baz de date care conine cuvinte cheie i legturi spre locaii ce dein documente unde apar aceste cuvinte cheie. C. are rolul de a reduce spaiul de parcurs la o aciune de informare.

Answer Key: A, C

Question 10 of 10

0.4/ 0.5 Points

Operatorii folosii n expresii de interogare complexe, pentru rafinarea cutrii, pot fi:

A. + (plus) B. - (minus) C. "" (ghilimele) D. AND

E. OR

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 1 of 10
Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

0.5/ 0.5 Points

A. arie de discuri (disk array, RAID, SAN) B. serverul C. imprimanta de reea D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 10
Topologia inel

0.5/ 0.5 Points

A. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte dou, formand o stea B. prezint un nod central (de obicei un echipament de interconectare de tip repetor sau comutator) i echipamentele de prelucrare au fiecare o linie de conectare dedicat ctre nodul central. C. este caracterizata de faptul ca staiile sunt conectate la o linie comun pe care o mpart la momentul emisiei. D. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte dou, formand un inel

Answer Key: D

Question 3 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sunt sinonime plac de reea i modem - pentru facilitatea de conectare n reea a unui calculator?

A. Da

B. Uneori C. Nu

Answer Key: C

Question 4 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Reelele locale LAN (Local Area Network) sunt

A. interconectri de reele ntre continente, folosind comunicaii prin satelit sau cabluri transoceanice. B. retele care se extind la nivelul unui ora sau a mai multor orase. C. interconectri de calculatoare la nivelul departamentului ntreprinderii (de exemplu: serviciul Aprovizionare, serviciul Tehnic etc.). D. interconectri prin medii de transfer cu lungimi de la centimetri la zeci de metri, n general localizat ntr-o singur ncpere.

Answer Key: C

Part 2 of 3 Question 5 of 10

0.75/ 1.5 Points 0.5/ 0.5 Points

In ce an se realizeaza pentru prima data conceptualizarea reelei de calculatoare n care datele se transmit sub form de datagrame sau pachete, care pot fi comutate, nlocuind comutarea de circuite?

A. 1960 B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: A

Question 6 of 10
HTTP este

-0.25/ 0.5 Points

A. Inceputul unei adrese web? B. Un limbaj cu reguli pentru transmiterea de cereri ntre clieni i server n reea? C. O adres web? D. Un navigator Internet?

Answer Key: B

Question 7 of 10
Pota electronic permite

0.5/ 0.5 Points

A. discutii, utilizand instrumente sincrone de comunicatie. B. Transmiterea de mesaje text cu fiiere ataate; C. Transmiterea de pachete de date de orice tip; D. Navigarea pe site-uri care ofer csue e-mail.

Answer Key: B

Part 3 of 3 Question 8 of 10

1.5/ 1.5 Points 0.5/ 0.5 Points

Operatorii folosii n expresii de interogare complexe, pentru rafinarea cutrii, pot fi:

A. + (plus) B. - (minus) C. "" (ghilimele) D. AND E. OR

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 9 of 10
Un contract informatic OEM este

0.5/ 0.5 Points

A. Contract de achizitie software cu sau fara echipament de calcul? B. Contract pentru software primit simultan cu echipamentul de calcul contractat de la producatorul acestuia din urma? C. Contract pentru software primit inaintea echipamentului de calcul contractat de la producatorul acestuia din urma? D. Contract de achizitie a echipamentului de calcul de producator, cu obligatia de a achizitiona software cu licenta ulterior?

Answer Key: B

Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

Din ce categorie de fapte cu caracter antisocial savarsite prin sistemele informatice si sanctionate de lege face parte "intrarea, alterarea, stergerea de date sau de programe pentru calculator, sau orice alt amestec intr-o prelucrare informatica care influenteaza rezultatul, cauzand chiar prin acestea un prejudiciu economic sau material in intentia de a obtine un avantaj economic, nelegitim"

A. frauda informatica? B. interceptia neautorizata? C. sabotajul informatic?

Answer Key: A

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

A. arie de discuri (disk array, RAID, SAN) B. serverul C. imprimanta de reea D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 10
Parola (password)

0.0/ 0.5 Points

A. autorizeaz accesul utilizatorului la un lot de resurse (fizice ca maini n reea, sau logice ca fiiere i directoare). B. identific persoana n lista de utilizatori admii la sistem i permite acces acesteia la contul personal (de obicei numele este prenumele persoanei sau o prescurtare a numelui); C. cuprinde o combinaie de caractere (litere mari/mici, cifre) greu de ghicit D. certific identitatea utilizatorului, este secret

Answer Key: C, D

Question 3 of 10

0.5/ 0.5 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

A. imprimanta de reea B. matrice de discuri (disk array, RAID, SAN) C. serverul D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Nivelul Fizic din Modelul de Referin ISO/OSI

A. cuprinde piese software care asigur informaia de control a transferului de date ntre capete, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre destinaia final pe traseul optim (n orice condiii i orict de ndeprtat ar fi ea); funcioneaz n echipamente de interconectare i de prelucrare. B. cuprinde piese software care asigur informaia de control al erorilor i debitului de date, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre vecinul cel mai apropiat (pe traseul ctre destinaia mesajului), realiznd i controlul comunicaiei (verificarea erorilor i controlul de flux); funcioneaz n echipamente de interconectare i de prelucrare. C. cuprinde piese software care asigur fragmentarea mesajului (la surs) i defragmentarea sa (la destinaie) n pachete, precum i indicarea tipului de serviciu (calitatea serviciului, transport peste rnd, etc.); funcioneaz n echipamente de prelucrare (surs i destinaie). D. cuprinde piesele fizice (hardware) prin care se transform succesiunea de bii din pachetele de date n semnal electromagnetic, care circul apoi prin mediul de comunicaie ntre echipamente de interconectare i de prelucrare. E. cuprinde piese software care asigur compatibilizarea reprezentrii datelor ntre cele dou maini surs destinaie (nelegnd aici i partea hardware tipul calculatorului, dar i partea software tipul sistemului de operare)

Answer Key: D

Part 2 of 3 -

1.33/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

In ce an se creaz ARPAnet, reea care lega ntre ele mai multe universiti din SUA?

A. 1960 B. 1965 C. 1969

D. 1974 E. 1989

Answer Key: C

Question 6 of 10

0.5/ 0.5 Points

In ce an se creaz prima reea de calculatoare de arie mare (WAN - wide area network)?

A. 1960 B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: B

Question 7 of 10
Prin Intranet se nelege

0.33/ 0.5 Points

A. o retea separata de restul reelei Internet prin sisteme de protecie de firewall. B. aplicarea tehnicilor i conceptelor Internet n interiorul unei organizaii. C. un Internet privat n care utilizatorii pot folosi navigatoare i celelalte faciliti de comunicare WWW pentru a schimba informaii ntre ei.

Answer Key: A, B, C

Part 3 of 3 -

0.0/ 1.5 Points

Question 8 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Sunt mai grave actiunile rauvoitoare comise de criminali cibernetici de tip

A. Cracker? B. Hacker? C. Traficant de informatii?

Answer Key: C

Question 9 of 10

0.5/ 0.5 Points

Din ce categorie de fapte cu caracter antisocial savarsite prin sistemele informatice si sanctionate de lege face parte "intrarea, alterarea, stergerea de date sau de programe pentru calculator, sau orice alt amestec intr-o prelucrare informatica care influenteaza rezultatul, cauzand chiar prin acestea un prejudiciu economic sau material in intentia de a obtine un avantaj economic, nelegitim"

A. frauda informatica? B. interceptia neautorizata? C. sabotajul informatic?

Answer Key: A

Question 10 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Prin ce se caracterizeaza hacker-ii?

A. Comiterea unor fapte grave prin violarea sistemelor de securitate informatica?

B. Atacarea sistemelor electronice militare sau care au tangenta cu securitatea nationala? C. Curiozitate si explorare cu efecte minore? D. "Intrarea, alterarea, stergerea de date sau de programe pentru calculator, sau orice alt amestec intr-o prelucrare informatica care influenteaza rezultatul, cauzand chiar prin acestea un prejudiciu economic sau material?

Answer Key: C

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Reelele locale LAN (Local Area Network) sunt

A. interconectri de reele ntre continente, folosind comunicaii prin satelit sau cabluri transoceanice. B. retele care se extind la nivelul unui ora sau a mai multor orase. C. interconectri de calculatoare la nivelul departamentului ntreprinderii (de exemplu: serviciul Aprovizionare, serviciul Tehnic etc.). D. interconectri prin medii de transfer cu lungimi de la centimetri la zeci de metri, n general localizat ntr-o singur ncpere.

Answer Key: C

Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

O reea de calculatoare conecteaz calculatoarele

A. Prin schimbul de diskette?

B. Prin schimbul de dvd-uri? C. Prin dispozitive periferice de intrare/ieire de comunicaie? D. Prin intermediul magistralei interne?

Answer Key: C

Question 3 of 10
Resursele accesibile n reea sunt

0.5/ 0.5 Points

A. imprimante B. Administratorii de retea C. Toate mijloacele fizice (hardware) i logice (software) folosite n comun de mai muli utilizatori. D. Programe server E. fiiere i directoare pe discuri

Answer Key: C, D, E

Question 4 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Nivelul Aplicaie din Modelul de Referin ISO/OSI

A. cuprinde piese software care asigur desfurarea discuiei bidirecionale ntre cele dou capete, cu rezolvarea incidentelor care pot apare pe durata sesiunii de lucru (cum sunt ntreruperea comunicaiei la defecte sau la iniiativa unuia din parteneri); funcioneaz n echipamente de prelucrare (surs i destinaie). B. asigur piese software de prezentare i interaciune standard cu utilizatorul uman pentru o utilitate anume.

C. cuprinde piese software care asigur fragmentarea mesajului (la surs) i defragmentarea sa (la destinaie) n pachete, precum i indicarea tipului de serviciu (calitatea serviciului, transport peste rnd, etc.); funcioneaz n echipamente de prelucrare (surs i destinaie). D. cuprinde piese software care asigur compatibilizarea reprezentrii datelor ntre cele dou maini surs destinaie (nelegnd aici i partea hardware tipul calculatorului, dar i partea software tipul sistemului de operare) E. cuprinde piese software care asigur informaia de control a transferului de date ntre capete, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre destinaia final pe traseul optim (n orice condiii i orict de ndeprtat ar fi ea); funcioneaz n echipamente de interconectare i de prelucrare.

Answer Key: B

Part 2 of 3 -

0.75/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

In ce an se creaz ARPAnet, reea care lega ntre ele mai multe universiti din SUA?

A. 1960 B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: C

Question 6 of 10
Dreptul de autor protejeaz

-0.25/ 0.5 Points

A. Consumatorul B. Realizarea propriu-zis a unui produs? C. Tehnologia de realizare a unui produs? D. Ideea de realizare a unui produs?

Answer Key: C

Question 7 of 10

0.5/ 0.5 Points

In ce an a fost utilizat pentru prima data termenul "Internet" pentru reteaua globala de calculatoare?

A. 1960. B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: D

Part 3 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sunt mai grave actiunile rauvoitoare comise de criminali cibernetici de tip

A. Cracker? B. Hacker? C. Traficant de informatii?

Answer Key: C

Question 9 of 10

0.5/ 0.5 Points

Ce parte constituie produsele de tip navigator Internet in cazul vizitarii paginilor web?

A. constituie partea server B. constituie partea client

Answer Key: B

Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

Din ce categorie de fapte cu caracter antisocial savarsite prin sistemele informatice si sanctionate de lege face parte "intrarea, alterarea, stergerea de date sau de programe pentru calculator, sau orice alt amestec intr-o prelucrare informatica care influenteaza rezultatul, cauzand chiar prin acestea un prejudiciu economic sau material in intentia de a obtine un avantaj economic, nelegitim"

A. frauda informatica? B. interceptia neautorizata? C. sabotajul informatic?

Answer Key: A

Question 1 of 10

-0.25/ 0.5 Points

La conectarea n reeaua local (LAN) a unui calculator este necesar modem

A. Uneori B. Da C. Nu

Answer Key: C

Question 2 of 10
Numele utilizator (user name)

0.0/ 0.5 Points

A. identific persoana n lista de utilizatori admii la sistem B. certific identitatea utilizatorului, C. autorizeaz accesul utilizatorului la un lot de resurse D. permite accesul la contul personal

Answer Key: A, D

Question 3 of 10

0.5/ 0.5 Points

Resursele accesibile n reea sunt

A. imprimante B. Administratorii de retea C. Toate mijloacele fizice (hardware) i logice (software) folosite n comun de mai muli utilizatori. D. Programe server E. fiiere i directoare pe discuri

Answer Key: C, D, E

Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Topologia inel

A. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte dou, formand o stea B. prezint un nod central (de obicei un echipament de interconectare de tip repetor sau comutator) i echipamentele de prelucrare au fiecare o linie de conectare dedicat ctre nodul central. C. este caracterizata de faptul ca staiile sunt conectate la o linie comun pe care o mpart la momentul emisiei. D. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte dou, formand un inel

Answer Key: D

Part 2 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

Reeaua internet are o structur ierarhic, dezvoltat n jurul unui miez (Internet core) drept coloan vertebral (backbone) a ntregii reele dar cu magistrala circular. Answer Key: Internet

Question 6 of 10

0.5/ 0.5 Points

HTTP este

A. Inceputul unei adrese web? B. Un limbaj cu reguli pentru transmiterea de cereri ntre clieni i server n reea? C. O adres web? D. Un navigator Internet?

Answer Key: B

Question 7 of 10
Prin Intranet se nelege

0.5/ 0.5 Points

A. o retea separata de restul reelei Internet prin sisteme de protecie de firewall. B. aplicarea tehnicilor i conceptelor Internet n interiorul unei organizaii. C. un Internet privat n care utilizatorii pot folosi navigatoare i celelalte faciliti de comunicare WWW pentru a schimba informaii ntre ei.

Answer Key: A, B, C

Part 3 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Dintre aplicaiile uzuale n Internet, cele mai importante sunt:

A. Microsoft Word? B. navigatoarele web? C. pota electronic? D. Microsoft Power Point?

Answer Key: B, C

Question 9 of 10

0.5/ 0.5 Points

Din ce categorie de fapte cu caracter antisocial savarsite prin sistemele informatice si sanctionate de lege face parte "intrarea, alterarea, stergerea de date sau de programe pentru calculator, sau orice alt amestec intr-o prelucrare informatica care influenteaza rezultatul, cauzand chiar prin acestea un prejudiciu economic sau material in intentia de a obtine un avantaj economic, nelegitim"

A. frauda informatica? B. interceptia neautorizata? C. sabotajul informatic?

Answer Key: A

Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

Un contract informatic OEM este

A. Contract de achizitie software cu sau fara echipament de calcul? B. Contract pentru software primit simultan cu echipamentul de calcul contractat de la producatorul acestuia din urma? C. Contract pentru software primit inaintea echipamentului de calcul contractat de la producatorul acestuia din urma? D. Contract de achizitie a echipamentului de calcul de producator, cu obligatia de a achizitiona software cu licenta ulterior?

Answer Key: B

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

La conectarea n reeaua local (LAN) a unui calculator este necesar modem

A. Uneori B. Da C. Nu

Answer Key: C

Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

A. imprimanta de reea B. matrice de discuri (disk array, RAID, SAN) C. serverul D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 3 of 10

0.5/ 0.5 Points

Reelele locale LAN (Local Area Network) sunt

A. interconectri de reele ntre continente, folosind comunicaii prin satelit sau cabluri transoceanice. B. retele care se extind la nivelul unui ora sau a mai multor orase. C. interconectri de calculatoare la nivelul departamentului ntreprinderii (de exemplu: serviciul Aprovizionare, serviciul Tehnic etc.). D. interconectri prin medii de transfer cu lungimi de la centimetri la zeci de metri, n general localizat ntr-o singur ncpere.

Answer Key: C

Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Nivelul Aplicaie din Modelul de Referin ISO/OSI

A. cuprinde piese software care asigur desfurarea discuiei bidirecionale ntre cele dou capete, cu rezolvarea incidentelor

care pot apare pe durata sesiunii de lucru (cum sunt ntreruperea comunicaiei la defecte sau la iniiativa unuia din parteneri); funcioneaz n echipamente de prelucrare (surs i destinaie). B. asigur piese software de prezentare i interaciune standard cu utilizatorul uman pentru o utilitate anume. C. cuprinde piese software care asigur fragmentarea mesajului (la surs) i defragmentarea sa (la destinaie) n pachete, precum i indicarea tipului de serviciu (calitatea serviciului, transport peste rnd, etc.); funcioneaz n echipamente de prelucrare (surs i destinaie). D. cuprinde piese software care asigur compatibilizarea reprezentrii datelor ntre cele dou maini surs destinaie (nelegnd aici i partea hardware tipul calculatorului, dar i partea software tipul sistemului de operare) E. cuprinde piese software care asigur informaia de control a transferului de date ntre capete, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre destinaia final pe traseul optim (n orice condiii i orict de ndeprtat ar fi ea); funcioneaz n echipamente de interconectare i de prelucrare.

Answer Key: B

Part 2 of 3 -

0.75/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

In ce an se creaz ARPAnet, reea care lega ntre ele mai multe universiti din SUA?

A. 1960 B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: C

Question 6 of 10
Pota electronic permite

0.5/ 0.5 Points

A. discutii, utilizand instrumente sincrone de comunicatie. B. Transmiterea de mesaje text cu fiiere ataate; C. Transmiterea de pachete de date de orice tip; D. Navigarea pe site-uri care ofer csue email.

Answer Key: B

Question 7 of 10

-0.25/ 0.5 Points

In ce an se inventeaz WWW-ul (World Wide Web)?

A. 1960 B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: E

Part 3 of 3 -

0.75/ 1.5 Points

Question 8 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Exista un for la nivel mondial de standarde care impune continutul sau forma paginilor web ale publicului larg?

A. DA B. Exista, dar la nivel national. C. NU

Answer Key: C

Question 9 of 10

0.5/ 0.5 Points

Din ce categorie de fapte cu caracter antisocial savarsite prin sistemele informatice si sanctionate de lege face parte "intrarea, alterarea, stergerea de date

sau de programe pentru calculator, sau orice alt amestec intr-o prelucrare informatica care influenteaza rezultatul, cauzand chiar prin acestea un prejudiciu economic sau material in intentia de a obtine un avantaj economic, nelegitim"

A. frauda informatica? B. interceptia neautorizata? C. sabotajul informatic?

Answer Key: A

Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

Un contract informatic OEM este

A. Contract de achizitie software cu sau fara echipament de calcul? B. Contract pentru software primit simultan cu echipamentul de calcul contractat de la producatorul acestuia din urma? C. Contract pentru software primit inaintea echipamentului de calcul contractat de la producatorul acestuia din urma? D. Contract de achizitie a echipamentului de calcul de producator, cu obligatia de a achizitiona software cu licenta ulterior?

Answer Key: B

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

A. arie de discuri (disk array, RAID, SAN) B. serverul C. imprimanta de reea D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

A. imprimanta de reea B. matrice de discuri (disk array, RAID, SAN) C. serverul D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 3 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Drepturile de acces ale utilizatorilor permit

A. Utilizarea unor resurse partajate n reea. B. Conectarea la o staie de calcul; C. Alegerea unui furnizor de servicii Internet;

Answer Key: A

Question 4 of 10
O reea de calculatoare conecteaz calculatoarele

0.5/ 0.5 Points

A. Prin schimbul de diskette? B. Prin schimbul de dvd-uri? C. Prin dispozitive periferice de intrare/ieire de comunicaie? D. Prin intermediul magistralei interne?

Answer Key: C

Part 2 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

In ce an se creaz ARPAnet, reea care lega ntre ele mai multe universiti din SUA?

A. 1960 B. 1965 C. 1969 D. 1974

E. 1989

Answer Key: C

Question 6 of 10
n structura textului pentru o adres web simbolul @ se gsete

0.5/ 0.5 Points

A. Oriunde se lucreaz cu procol http. B. Oriunde se lucreaz cu procol https. C. n adresa de pot electronic. D. n adresa unui site.

Answer Key: C

Question 7 of 10

0.5/ 0.5 Points

In ce an a fost utilizat pentru prima data termenul "Internet" pentru reteaua globala de calculatoare?

A. 1960. B. 1965 C. 1969 D. 1974 E. 1989

Answer Key: D

Part 3 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Exista un for la nivel mondial de standarde care impune continutul sau forma paginilor web ale publicului larg?

A. DA B. Exista, dar la nivel national. C. NU

Answer Key: C

Question 9 of 10

0.5/ 0.5 Points

Operatorii folosii n expresii de interogare complexe, pentru rafinarea cutrii, pot fi:

A. + (plus) B. - (minus) C. "" (ghilimele) D. AND E. OR

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 10 of 10
Dintre aplicaiile uzuale n Internet, cele mai importante sunt:

0.5/ 0.5 Points

A. Microsoft Word?

B. navigatoarele web? C. pota electronic? D. Microsoft Power Point?

Answer Key: B, C

Question 1 of 15
Instruciunile de programare n limbaje de nivel mediu sunt

0.5/ 0.5 Points

A. Indicaii privind crearea de programe? B. Comenzi de lansare a programelor? C. Comenzi elementare pentru atribuire i control al fluxului de operaiuni?

Answer Key: C

Question 2 of 15

0.5/ 0.5 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr -un program n cod main, numit program obiect se face prin compilare . Answer Key: compilare

Question 3 of 15
Diferena dintre un interpretor i un compilator este

-0.25/ 0.5 Points

A. Modul diferit n care sunt executate comenzi identice B. Execuia comenzilor se face pe rnd i imediat la primul, n grup la al doilea

C. Lansarea n execuie o face utilizatorul, respectiv un program in al doilea caz D. Nu exista nici o diferenta majora, doar ca unul este mai vechi, in ambele cazuri rezultand un program executabil.

Answer Key: B

Question 4 of 15

0.5/ 0.5 Points

O secven de comenzi (set de instructiuni) exprimat ntr-un mod codificat i care poate fi interpretat i executat de ctre calculator avnd ca scop prelucrarea informatiei se numeste program . Answer Key: program

Question 5 of 15
Fereastra unei aplicaii este

0.5/ 0.5 Points

A. Un element de lucru aflat n bara de unelte? B. O seciune de timp n care este permis introducerea datelor? C. Un chenar cu elemente de interaciune cu utilizatorul pentru operare?

Answer Key: C

Question 6 of 15

0.0/ 0.5 Points

Formularea cerinelor se ncheie cu un care dac este aprobat de beneficiar, duce la constituirea echipei de analiz n detaliu a problemei. Answer Key: studiu de fezabilitate

Question 7 of 15

0.0/ 0.5 Points

Limbajele de programare

A. sunt limbaje artificiale

B. trebuie s poat fi nelese de ctre om C. sunt limbaje naturale, n care se scriu programele pentru calculator. D. trebuie s respecte un formalism riguros

Answer Key: A, B, D

Question 8 of 15
Ciclul de via al unui produs program cuprinde aciuni desfurate

0.0/ 0.5 Points

A. de cand se enun de fapt problema ce se dorete rezolvat pn la nlturarea programului (fiind perimat sau inutil). B. din etapa de proiectare a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil). C. din etapa de analiza a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil). D. de la lansarea ideii programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil).

Answer Key: A, D

Question 9 of 15
Programul conine:

0.17/ 0.5 Points

A. descrierea operaiilor efectuate asupra datelor. B. un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate. C. descrierea datelor de ieire i intermediare cu care se opereaz. D. descrierea datelor de intrare cu care se opereaz.

Answer Key: A, C, D

Question 10 of 15
Programul surs este

-0.25/ 0.5 Points

A. O succesiune de comenzi gata de execuie B. Un text ntr-un limbaj de programare C. O serie de indicaii privind modul de scriere a programului D. Un program executabil

Answer Key: B

Question 11 of 15
Sistemul informaional este compus din:

0.25/ 0.5 Points

A. totalitatea informaiilor cu care opereaz; B. procedurile aplicate pentru funcionarea sistemului. C. echipamentele folosite pentru operaii asupra informaiei; D. personalul implicat n funcionarea i administrarea sistemului;

Answer Key: A, B, C, D

Part 2 of 2 -

0.75/ 2.0 Points

Question 12 of 15

-0.25/ 0.5 Points

Un server este

A. Orice calculator conectat la Internet?

B. Un calculator puternic hardware care poate lucra i neconectat n reea? C. Un dispozitiv hardware extern sistemului de calcul unde stocam datele primite de la clienti. D. Un calculator pe care ruleaz cteva programe care ofer servicii n reea?

Answer Key: D

Question 13 of 15

0.0/ 0.5 Points

Scrierea textului surs ntr-un limbaj de programare ales, prin care se descrie un algoritm de prelucrarea a datelor poarta denumirea de . Answer Key: programare

Question 14 of 15
Motenirea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

0.5/ 0.5 Points

A. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile sale de manipulare. B. Un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica), execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem. C. O clas de obiecte poate fi baza altor clase (denumite clase derivate), proprieti i metode eseniale ale primei fiind preluate n ntregime de celelalte. D. Se realizeaz astfel specializarea claselor (i obiectelor).

Answer Key: C, D

Question 15 of 15
Partea client ntr-o aplicaie client-server are rolul de

0.5/ 0.5 Points

A. Transmitere cereri ale utilizatorului la server i afiarea rezultatelor?

B. Interaciune grafic cu utilizatorul? C. Navigare pe Internet?

Answer Key: A

Question 1 of 10

0.0/ 0.5 Points

La un sistem de calcul operarea se poate face n urmatoarele moduri:

A. regim logic B. regim grafic/meniu C. regim binar D. regim comand

Answer Key: B, D

Question 2 of 10
ntre programe utilitare la sistemul MS Windows se pot numra

0.5/ 0.5 Points

A. Un program antivirus? B. Un program de funcionare pe ore a calculatorului? C. Un program de desenare pictograme (icons)?

Answer Key: A

Question 3 of 10
Ferestrele de dialog permit prin butoanele radio

0.5/ 0.5 Points

A. Se pot bifa simultan mai multe butoane, dar se adauga puncte doar in cazul raspunsurilor bune si se scad in cazul celor gresite. B. Selecia mai multor opiuni din setul oferit? C. Nici una din cele dou de mai sus? D. Selecia unei singure opiuni din setul oferit?

Answer Key: D

Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sistemul de operare instalat pe un calculator este

A. O colecie de programe ce asigur transferul de date n interiorul mainii de calcul (procesor cu memorie i periferice) i n afara ei (reea) B. Un program care se ncarc din cnd n cnd pentru setri ale calculatorului C. Un subprogram care asigur prezentarea grafic pe ecran a datelor de intrare i a rezultatelor pentru diverse aplicaii?

Answer Key: A

Part 2 of 3 -

1.33/ 1.5 Points

Question 5 of 10
Corectarea ortografic automat, la procesoarele de texte, permite

0.5/ 0.5 Points

A. Traducerea n alt limb a cuvintelor?

B. Indicarea erorilor gramaticale? C. Sugerarea de sinonime/antonime?

Answer Key: C

Question 6 of 10

0.5/ 0.5 Points

Selectarea optiunii Document Map ne permite

A. Sa vizualizam structura documentului si navigarea rapida in cadrul documentului, dupa ce aplicam stilurile. B. sa vizualizam harta tuturor directoarelor si fisierelor din hard disk C. Sa vizualizam structura documentului fara sa aplicam stilurile. D. Sa intocmim automat cuprinsul documentului

Answer Key: A

Question 7 of 10

0.33/ 0.5 Points

In realizarea unui document cu un procesor de text trebuie sa tinem cont de o:

A. structur a informaiei B. structur a coninutului de idei C. de nici una de mai sus D. structur a foii tiprite

Answer Key: A, B, D

Part 3 of 3 -

1.0/ 1.5 Points

Question 8 of 10
In care din urmatoarele exemple avem o adresare relativ?

0.0/ 0.5 Points

A. D2 = sum(B2:C2); B. D2 = 10; D3 = 11. C. D2 = 2*$C$2; D3 = 3*$C$2. D. D2 = B2*C2; D3 = B3*C3.

Answer Key: A, D

Question 9 of 10
O formul n MS Excel este indicat prin

0.5/ 0.5 Points

A. Adresa absolut nscris la nceputul formulei? B. Adresa relativ nscris la nceputul formulei? C. Semnul = nscris la nceputul formulei?

Answer Key: C

Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

Care bara contine comenzi indicate prin cuvinte?

A. Bara de meniu B. Bara de stare C. Bara de unelte

D. Bara de formule

Answer Key: A