Sunteți pe pagina 1din 34

Tumori genitale benigne

[doar CM] [doar CS] < Inapoi 1. [CM50140] Sindromul Meigs asociaza in tabloul clinic urmatoarele, cu EXCEPTIA: () A: ascita B: hidrotorax C: pleurezie citologic maligna D: se poate vindeca prin excizia fibromului E: este frecvent la fibroamele ovariene peste 6 cm Vezi raspuns 2. [CS50001] In tumorile nefunctionale ovariene se intalneste o situatie cunoscuta ca: (pag 1834) A: pseudo Meig B: pseudomyxoma C: pseudomyxoma peritoneii D: tumora mixomala E: carcinom peritoneal Vezi raspuns 3. [CS50002] Referitor la tumorile ovariene, endometrioamele sunt: (pag 1834) A: chisturi albe B: chisturi maronii C: chisturi ciocolatii D: chisturi ale corpului galben E: chisturi foliculare Vezi raspuns 4. [CS50004] Tumorile ovariene cele chist non-neoplazice sunt, cu exceptia: (1834) A: chisturilor foliculare B: vestigiile ductului Wolffian C: endometrioamelor D: chistadenoamelor E: chisturile corpului galben Vezi raspuns 5. [CS50005] Nu fac parte din cadrul tumorilor benigne uterine : (1834) A: leiomioamele B: adenomiozele C: polipii D: endometrioamele E: leziunile cervicale Vezi raspuns 6. [CS50006] Pseudomyxoma peritoneii intra in categoria : (1834) A: tumorilor uterine B: leziunilor vulvare C: chisturilor non-neoplazice D: chistadenoamelor E: tumorilor cu cellule Sertoli-Leydig Vezi raspuns 7. [CS500060] In ce tip de tumori genitale benigne la femei se poate folosii chemoreductia: () A: adenomiioze;

B: endometrioame; C: chistadenoame; D: leiomioame; E: struma ovarii. Vezi raspuns 8. [CS50007] Lichenul scleros : (1836) A: este reprezentat de zone vulvare albe irritate cronic si pruriginoase B: pruritul poate fi tratat prin aplicarea topica de steroizi C: testosteronul poate fi benefic in cazul modificarilor atrofice D: pare sa nu fie o leziune premaligna E: toate varinatele sunt corecte Vezi raspuns 9. [CS50008] Cel mai frecvent tip de leiomiom uterin este: (Pag. 1835) A: Intracavitar B: Intramural C: Subseros D: Submucos E: Prolabat prin colul uterin Vezi raspuns 10. [CS50009] Chistadenoamele seroase sunt tapetate cu: (Pag. 1834) A: epiteliu scuamos B: epiteliu cubic C: epiteliu ciliat simplu D: epiteliu cilindric E: epiteliu hiperplazic Vezi raspuns 11. [CS50010] n cadrul tumorilor benige genital majoritatea chisturilor ciocolatii sunt constituite de: (Pag 1834) A: Chisturi foliculare B: Chisturi de corp galben C: Endomertioame D: Vestigiile ductului Wolffian E: Vestigiile ductului Mullerian Vezi raspuns 12. [CS50011] Arrenablastoamele sunt reprezentate de: (Pag 1835) A: Tumori cu celule germinale B: Tumori cu celule tecale C: Tumori cu cellule Sertoli- Leyding D: Tumori cu cellule epiteliale similare vestigiilor Walthard E: Struma Ovarii Vezi raspuns 13. [CS50012] Sunt tumori ovariene benigne nefunctionale urmatoarele,cu exceptia: () A: chistadenoamele B: sindrom Meig C: chisturi foliculare D: teratom matur E: tumora Brenner Vezi raspuns 14. [CS50013] Sunt tumori ovariene benigne urmatoarele,cu exceptia: () A: chisturi foliculare B: chistadenoamele C: tumori cu celule din garnuloasa

D: struma ovarii E: leucoplazia Vezi raspuns 15. [CS50014] Precizati care afirmatie este falsa: (Pag 1834) A: Chisturile foliculare reprezinta foliculii de Graaf nerupti, micsorati B: Chisturile corpului galben pot atinge dimensiuni de 10-11 cm C: Endometrioamele constituie majoritatea chisturilor ciocolatii D: Vestigiile ductului Wolffian sunt mici chisturi uniloculare E: Vestigiile ductului Mullerian pot ap ca tumori chistice paraovariene Vezi raspuns 16. [CS50015] Sunt tumori nefunctionale, cu exceptia: (Pag 1834-1835) A: Chistadenoame B: Chisturi non-neopalzice C: Sindromul Meig D: Tumora Brenner E: Teratomul matur Vezi raspuns 17. [CS50016] Precizati care sunt tumorile functionale: (Pag1834,35,36) A: Struma ovari B: Tumora Brenner C: Polipii D: Adenomioza E: Leiomioamele Vezi raspuns 18. [CS50017] Care sunt nu sunt tumori uterine: (Pag1835,36) A: Tumorile cu cellule din granuloasa B: Leiomioamele C: Adenomioza D: Leziuni cervicale E: Polipii Vezi raspuns 19. [CS50018] Urmatoarea afirmatie despre adeomioza nu este adevarata: (Pag.1836) A: Este denumita uneori endometrioza corpului uterin B: apare deobicei la femeile care au avut un numar de sarcini C: ocazional acuza dismenoree D: au un flux menstrual scazut E: apare in principal in timpul perioadei fertile Vezi raspuns 20. [CS50019] Ce afirmatie nu este corecta: (Pag 1835) A: leiomioamele sunt cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine B: Multe leiomioame sunt asimptomatice C: Leiomiomul uterin sufera modificari degenerative D: Cea mai frecventa localiz a leiomiomului este intramurala E: leiomioamele apar si inainte de menarha Vezi raspuns 21. [CS50020] Chisturile de corp galben: (pag 1834) A: Provoaca semne si simptome asemanatoare cu ale sarcinii ectopice B: Prin rupere, determina iritatie peritoneala de cele mai multe ori C: Sunt foliculi de Graaf mariti D: In majoritatea cazurilor sunt consecinte incidentale ale laparotomiei E: De obicei secreta estrogeni Vezi raspuns

22. [CS50021] Referitor la sindromul Meig: (pag 1835) A: Lichidul de ascita nu are origine tumorala B: De obicei tumorile ovariene sunt chistadenoame seroase C: Excizia tumorii nu determina vindecarea sindromului D: Ascita poate fi rezultatul obstructiei limfatice ovariene E: Ca frecventa, acumularea de lichid nu este corelata cu marimea tumorii Vezi raspuns 23. [CS50023] Chisturile foliculare reprezinta: (pag 1834) A: chisturi ale corpului galben B: tumori functionale C: vestigii ale ductului Wolffian D: vestigii ale ductului Mullerian E: foliculi de Graaf nerupti, mariti Vezi raspuns 24. [CS50024] Teratoamele ovariene: (pag 1835) A: sunt tumori functionale B: la majoritatea pacientelor sunt unilaterale C: teratoamele mature sunt mai frecvente in copilarie D: teratoamele imature sunt in general benigne E: se mai numesc tecoame Vezi raspuns 25. [CS50025] Tumorile nefunctionale sunt urmatoarele, cu exceptia () A: chistadenoame B: struma ovari C: teratom matur D: tum brenner E: sd meig Vezi raspuns 26. [CS50027] Cea mai frecventa localizare leiomioamelor (tumori uterine benigne) este: (pg 1835) A: Submucoasa B: Intracavitara C: Prolabat D: Intramural E: Pediculat Vezi raspuns 27. [CS50028] Cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine sint: (pg 1835) A: polipii endometriali B: chisturile Naboth C: leiomioamele D: polipii cervicali E: adenomioza Vezi raspuns 28. [CS50029] Referitor la chistadenoame, nu sunt adevarate afirmatiile: (pg 1834) A: sunt frecvent pediculate B: sunt chisturi dermoide benigne C: se trateaza prin anexectomie bilaterala D: se pot torsiona E: 20% apar bilateral Vezi raspuns 29. [CS50030] Leiomioamele sunt cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine,ele: (pg 1835)

A: apar uneori inainte de menarha B: apar in timpul vietii reproductive C: frecventa lor creste dupa menopauza D: nu degeneraza malign E: cele pediculate sunt mai frecvente Vezi raspuns 30. [CS50031] Urmatoarele tumori ovariene sunt chisturi non-neoplazice, cu exceptia: (Pg. 1834) A: Chisturi foliculare B: Chisturile corpului galben C: Endometrioamele D: Chistadenoamele E: Vestigiile ductului Wolffian Vezi raspuns 31. [CS50032] Despre chisturile foliculare este adevarat, cu exceptia: (Pg. 1834) A: Pot simula adevarate chisturi B: Foliculii se pot rupe si genereaza o iritatie peritoneala acuta C: Foliculii se pot torsiona si genereaza infarctul ovarului si al trompei D: Foliculii pot regresa spontan E: Reprezinta foliculi de Graaf rupti Vezi raspuns 32. [CS50033] E falsa afirmatia in legatura cu leiomiomul: (pag 1385) A: E cea mai frecventa tumora benigna pelvina a femeii B: Nu se intalneste nicodata inainte de menarha C: Regreseaza inainte de menopauza D: Poate degenera malign E: Complica sarcina Vezi raspuns 33. [CS50034] Sindromul Meig e caracterizat prin triada: (pag 1835) A: Ascita cu hidrotorax si fibroame B: Ascita cu pleurezie si fibroame C: Ascita cu hidrotorax si tumori hepatice D: Pleurezie cu pericardita si tumori ovariene E: Ascita cu hidrotorax si chisturi foliculare Vezi raspuns 34. [CS50035] Tumorile cu celule Sertolli se asociaza cu secretie de: (pag 1835) A: Estrogeni si feminizare B: Tiroxina si hipertiroidism C: Androgen D: STH si acromegalie E: Prolactina si lactatie Vezi raspuns 35. [CS50036] Urmatoarea afirmatie despre Struma ovarii este adevarata (pg 1835) A: reprezinta tesut tiroidian in ovar B: este o tumora cu celule germinale C: este un chist cu perete translucid D: este provenita din vestigiile Walthard E: se asociaza cu secretie de androgeni si masculinizare Vezi raspuns 36. [CS50037] Urmatoarea afirmatie despre Arrenoblastoame este adevarata (pg 1835) A: este o tumora cu celule Sertoli-Leydig B: e o tumora cu celule germinale C: se manifesta prin precocitate sexuala la fetite

D: e o tumora cu celule granuloase E: pot fi insotite de sdr Meig Vezi raspuns 37. [CS50038] Cele mai frecvente tumori benigne pelvine la femei sunt (pg 1835) A: Chistadenoamele B: Arrenoblastoamele C: Leiomioamele D: Tecoamele E: Polipii Vezi raspuns 38. [CS50039] Dintre tumorile ovariene benigne, chisturi non-neoplazice, fac parte urmatoarele, cu exceptia: (pag. 1834) A: Chisturi foliculare B: Chisturile corpului galben C: Endometrioamele D: Chistadenoamele E: Vestigiile ductului Wolffian Vezi raspuns 39. [CS50040] Cea mai frecventa localizare a leiomiomului uterin este: (pag. 1835) A: Subseroasa B: Submucoasa C: Intracavitara D: Intramurala E: Prolabata Vezi raspuns 40. [CS50041] Chisturile foliculare sunt: (p1834) A: chisturi ciocolatii B: chisturi de corp galben C: foliculi de graaf mariti,nerupti D: tumori paraovariene E: mici chisturi inflamatorii ale fimbriei terminale Vezi raspuns 41. [CS50042] Tumora Brenner este: (p835) A: tumora epiteliala rara ce secreta hormoni B: tumora epiteliala rara ce nu secreta hormoni C: provine din celulele tecale D: provine din celulele de granuloasa E: se refera la prezenta de tesut tiroidian in ovar Vezi raspuns 42. [CS50043] Teratomul matur: (pg1835) A: Ia nastere din celulele germinale totipotentiale ale ovarului; B: Reprezinta o tumora infiltrativa local alcatuita din multiple chisturi continnd mucus vscos; C: Contine lichid fiind denumit chist adenom seros papilar; D: Se nsoteste de ascita cu hidrotorax; E: La femeile adulte se asociaza cu carcinom endometrial Vezi raspuns 43. [CS50044] In cazul unui teratom matur la pacientele de vrsta tnara: (pg 1835) A: Se practica histerectomie totala cu anexectomie bilaterala; B: Se practica anexectomie unilaterala; C: Se practica anexectomie bilaterala; D: Se conserva o parte din tesutul ovarian functional;

E: Se practica histerectomie pe cale vaginala Vezi raspuns 44. [CS50045] Tratamentul leiomioamelor presupune: (pg 1835-1836) A: Daca sunt asimptomatice se trateaza chirurgical; B: Daca sunt asimptomatice se trateaza expectativ; C: Postoperator se poate administra nafarelin in inhalatii nazale timp de 3 luni sau leuprolin acetate intramuscular lunar timp de 2 luni; D: Optiunile terapeutice cuprind miomectomia, histerectomia totala abdominala sau totala vaginala, limfadenocolpohisterectomia totala; E: Optiunile terapeutice cuprind miomectomia, anexectomia, salpingectomia Vezi raspuns 45. [CS50046] Cele mai frecvente tumori benigne pelviene la femei sunt: (pag. 1834) A: polipii B: leiomioamele C: chisturile foliculare D: tumori cu celule din granuloasa E: adenomioza Vezi raspuns 46. [CS50047] Vestigiile ductului Wolff: (pag. 1834) A: sunt chisturi mari B: sunt chisturi ciocolatii C: sunt chisturi inflamatorii D: contin lichid E: sunt chisturi mici uniloculare Vezi raspuns 47. [CS50048] Chisturile foliculare sunt reprezentate de: (pag.1834) A: foliculii de Graff rupti, mariti B: foliculii de graff atrofiati C: chisturi uniloculare D: vestigiile ductului Wolffin E: foliculii de Graff nerupti mariti Vezi raspuns 48. [CS50049] Tumori ovariene nefunctionale sunt: (pag. 1834) A: chistadenoamele B: tumori cu celule tecale C: struma ovarii D: tumori cu celule Sertoli E: formate din tesut tiroidian Vezi raspuns 49. [CS50050] Urmtoarele afirmaii despre vestigiile ductului Wolffian sunt corecte, cu EXCEPIA () A: adesea nu pot fi difereniate clinic de tumorile ovariene B: sunt mici chisturi uniloculare C: sunt chisturi ovariene D: se pot torsiona E: se pot infarctiza Vezi raspuns 50. [CS50051] Teratoamele mature apar la orice vrst, ns sunt mai frecvente la pacientele ntre: (1835) () A: 15-30 ani B: 20-40 ani C: 50-60 ani

D: 10-20 ani E: 40-50 ani Vezi raspuns 51. [CS50052] Teratomul matur este bilateral n proporie de: (1835) () A: 10% B: 20% C: 30% D: 12% E: 35% Vezi raspuns 52. [CS50053] Tumora Brenner este o tumor care: (1835) () A: secret hormoni B: apare predominant la persoanele tinere C: nu are potenial malign D: simpla ovariectomie nu este suficient ca tratament chirurgical E: are prognostic excelent Vezi raspuns 53. [CS50054] Urmtoarele afirmaii despre sindromul Meigs sunt adevrate, cu EXCEPIA: (1835) () A: se ntnete n special n cancerele ovariene B: se refer la ascit cu hidrotorax C: se asociaz cu fibromul ovarian D: se poate vindeca prin excizia tumorii E: se observ mai frecvent n cazul fibroamelor ovariene de peste 6 cm. Vezi raspuns 54. [CS50055] Care din urmtoarele afirmaii despre tecoamele este FALS: (1835) () A: tecoamele pure sunt maligne B: tecoamele cu elemente celulare granuloase sunt maligne C: tecoamele cu celule granuloase secret estrogeni D: la fetele tinere se manifest prin precocitate izosexual E: la femeile adulte se asociaz cu carcinomul endometrial Vezi raspuns 55. [CS50056] Care din urmtoarele afirmaii depre arrenoblastoame este adevrat? (1835) () A: sunt tumori frecvente B: sunt tumori fr potenial malign C: se asociaz cu secreie de androgeni D: sunt secretoare de progesteron E: se mai numesc i tumori Brenner Vezi raspuns 56. [CS50057] Despre leiomiom se poate afirma c: (1835) () A: tumora apare nainte de menarh B: evolueaz de obicei n menopauz C: nu complic evoluia sarcinii D: ntotdeauna sunt simptomatice E: este cea mai frecvent tumor benign pelvin la femeie Vezi raspuns 57. [CS50058] Cea mai frecvent localizare a leiomiomului este: (1835) () A: subseroas B: submucoas C: intramural D: prolabat n col

E: submucoas, la nivelul colului Vezi raspuns 58. [CS50059] Urmtoarele afirmaii despre adenomioz sunt adevrate, cu EXCEPIA: (1836) () A: se mai numete i endometrioza corpului uterin B: apare mai frecvent n perioada reproductiv C: conduce la o ngroare a peretelui miometrial, cu mrirea ulterioar a uterului D: determin ameoree E: determin flux menstrual abundent Vezi raspuns 59. [CS50060] Precocitatea izosexuala apare in (1835) A: chistadenom B: teratoame mature C: tecoame pure D: teratormul imatur E: tecomul cu celule granuloase Vezi raspuns 60. [CS50061] Este adeverat despre Arrenoblastoame: (pg.1835) () A: sunt tumori cu celule tecale B: sunt tumori epiteliale C: sunt cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine D: contin structuri tubulare si celule tip Leydig E: contin mase calcificate Vezi raspuns 61. [CS50062] Care dintre chisturile non-neoplazice ovariene se pot rupe dand iritatie peritoneala acuta? () A: chisturile foliculare B: chisturile corpului galben C: endometrioamele D: vestigiile ductului wolffian E: vestigiile ductului mullerian Vezi raspuns 62. [CS50064] Despre adenomioza se poate afirma: () A: reprezinta cresterea tesutului endometrial in miometrul uterin B: frecvent asociaza dismenoree, sangerare uterina prelungita si flux menstrual abundent C: totdeauna este simptomatica D: apare in principal la menopauza E: poate afecta si salpingele Vezi raspuns 63. [cs55000] Teratomul matur apare cu predilectie in jurul varstei de (pag1835) A: la barbati in jurul varstei de 20-30 de ani B: la copii la varsta scolara C: la varstnici D: la femei intre 20-40 de ani E: nici un a din variantele de mai sus Vezi raspuns 64. [DR20G002] Histologic in boala Bowen inatlnim (1836) A: celule Paget mari B: celule Paget mici C: adipocite D: elemente glandulare apocirne E: testut ectodermal

Vezi raspuns 65. [TG00013] Urmatoarele entitati anatomo-clinice sunt incluse in tumori ovariene nefunctionale, CU EXCEPTIA: (Rezidentiat iunie 2008) A: tumora cu celeule tecale pure B: teratomul matur C: pseudo-myxoma peritoneii D: chistadenomul mucinos E: chistadenomul seros papilar Vezi raspuns 66. [TGB00001] Urmatoarele tumori ovariene fac parte dintre chisturile non-neoplazice (pag 1834-1835) A: chistadenoamele B: endometrioamele C: teratomul matur D: leiomiomul E: sindromul meig Vezi raspuns 67. [TGB00017] Sindromul pseudo-Meig se intalneste in: () A: tumorile cu celule germinale B: teratomul solid ocazional C: ascita cu hidtotorax aparuta in asociere cu tumori ovariene fibroase D: tumori ovariene cu pleurezie citologic benigna E: vestigiile ductului Wolffian Vezi raspuns 68. [TGB00018] Sindromul Meigs nu asociaza (rezi 08) A: hidrotorax B: ascita C: pleurezie citologica maligna D: este mai frecvant in fibroamele ovariene > 6 cm E: se poate vindeca prin excizie Vezi raspuns 69. [CM50001] Dintre tumorile ovariene, urmatoarele sunt chisturi non-neoplazice: (pag. 1834) A: vestigiile ductului Mullerian B: endometrioza C: chisturile corpului galben D: chisturile foliculare E: vestigiile ductului Wolffian Vezi raspuns 70. [CM50002] Care din urmatoarele aspecte caracterizeaza chisturile Naboth: (pag. 1836) A: chisturi seroase de incluzie ale colului B: cresterea tesutului endometrial C: tumori cu celule tecale D: chisturi mucoase de incluzie ale colului E: pot fi indepartate usor prin cauterizare Vezi raspuns 71. [CM50003] Tumorile uterine se trateaza: (pag. 1836) A: laparoscopic B: chimioterapie C: histeroscopic D: radioterapie E: profilactic

Vezi raspuns 72. [CM50004] Referitor la tumorile cu celule din granuloasa sunt false urmatoarele afirmatii: (pag. 1835) A: la femeile adulte se asociaza uneori cu cicatrici endometriale B: la feleile tinere se manifesta prinprecocitate izosexuala C: tumorile pot aparea doar postmenopauza D: cu un maxim de aparitie intre 50-65 ani E: simpla ovarectomie poate fi un tratament suficient daca e depistata in perioada reproductiva si la un ovar Vezi raspuns 73. [CM50005] Foliculii din chisturile foliculare ale ovarelor : (pag1834) A: se pot rupe B: se pot torsiona C: pot regresa spontan D: pot disparea spontan E: pot aparea spontan Vezi raspuns 74. [CM50006] Localizarile leiomioamelor sunt: (pag 1835) A: intramural B: intracavitar C: subseros D: pediculat E: extramuscular Vezi raspuns 75. [CM50007] Chisturile foliculare : (pg 1834) A: se pot rupe, determinand iritatia peritoneala B: nu pot simula adevaratele chisturi C: reprezinta foliculi de Graaf nerupti, mariti D: se pot torsiona, producand infarctul ovarului +/- al trompei E: nu pot regresa sponta Vezi raspuns 76. [CM50008] Evidentiati afirmatiile corecte : (pg 1834, 1835) A: Chisturile corpului galben pot atinge dimesiune de maxim 10 - 11 mm B: Vestigiile ductului Wolffian sunt tumori ovariene C: Cea mai frecventa localizare a leiomioamelor este cea intramurala D: Struma ovarii poate sa produca uneori tabloul clinic al unei hipotiroidii E: Chisturile corpului galben pot mima o sarcina ectopica Vezi raspuns 77. [CM50009] Tumorile benigne ovariene nefunctionale sunt: (pg 1834-1835) A: chistadenoamele B: struma ovarii C: chisturile Naboth D: tumora Brenner E: Boala Bowen Vezi raspuns 78. [CM50010] Sindromul Meig se refera la: (pg 1835;1626) A: ascita B: chilotorax C: lichidul pleural este un exsudat D: fibroame frecvent peste 6 cm E: se poate vindeca prin excizia fibromului Vezi raspuns

79. [CM50011] Tratamentul in leiomioame presupune : (pg 1836) A: in prezenta unei tumori mici efectuarea chemoreductiei B: expectativa pt marea majoritate a tumorilor asimptomatice C: interventia histeroscopica pentru majoritatea tumorilor pediculate din cavitaea endometriala D: utilizarea Nafarelinului sau Leuprolidului Acetat ca si chemoreductoare E: indepartarea laparoscopica a tumorilor prolabate Vezi raspuns 80. [CM50012] Leiomioamele pot fi localizate : (pg 1835) A: intramural B: prolabat C: pediculat D: subcervical E: subseros Vezi raspuns 81. [CM50013] Modificarile degenerative in leiomioame pot fi : (pg 1835) A: de calcificare B: de necroza, ocazional cu lichefiatie C: grasaosa D: sarcomatoasa E: maligne > 1 % Vezi raspuns 82. [CM50014] Leiomioamele se pot manifesta prin : (pg 1835) A: infertilitate B: durere C: dispnee D: tahicardie E: sangerari uterine anormale Vezi raspuns 83. [CM50015] Evidentiati afirmatiile false : (pg 1835) A: tumora Brenner apare predominant la persoanele varstnice B: sindromul Meig se poate vindeca prin excizia fibromului C: multe leiomioame sunt simptomatice D: tumotile cu cellule din granulomatoasa pot fi maligne E: cea mai frecventa localizare in cazul leiomioamelor este cea pediculata Vezi raspuns 84. [CM50016] Nu fac parte din categoria tumorilor benigne ovariene functionale : (pg 1835) A: tumora Brenner B: struma ovarii C: tumori cu cellule Sertili-Leydig D: teratom matur E: tumori cu cellule din granuloasa cellule tecale Vezi raspuns 85. [CM50017] Modalitatile evolutive ale chisturilor foliculare sunt: (Pag.1834) A: Ruperea B: Malignizarea C: Torsionarea D: Infectia E: Regresia spontana Vezi raspuns 86. [CM50018] Urmatoarele tumori ovariene sunt functionale: (Pag. 1834-1835)

A: Chistadenomul seros B: Tumora Brenner C: Tumora cu celule din granuloasa D: Teratomul matur E: Arenablastomul Vezi raspuns 87. [CM50019] Simptomele leiomioamelor uterine sunt: (Pag. 1835) A: Infertilitatea B: Durerea C: Deformarea vezicala D: Deformarea rectala E: Compresia ureterala Vezi raspuns 88. [CM50020] Referitor la leiomioamele uterine,sunt adevarate afirmatiile: (Pag. 1835-1836) A: Chemoreductia tumorii se face cu nafarelin B: Cele mai putine leiomioame se intalnesc inainte de pubertate C: Majoritatea miomectomiilor se fac transabdominal D: In general regreseaza dupa menopauza E: Degenerarea maligna apare in aproximativ 5% din cazuri Vezi raspuns 89. [CM50021] Despre tumora Brenner se poate spune: (Pag. 1835) A: Are un potential malign mic B: Are un potential malign mediu C: Histologic este similara vestigiilor Walthard D: Prognosticul este in functie de stadializare E: De obicei nu secreta hormoni Vezi raspuns 90. [CM50022] Referitor la adenomioza,sunt false afirmatiile: (Pag. 1836) A: Este denumita uneori endometrioza colului uterin B: Apare doar in timpul perioadei reproductive C: Unele paciente acuza dismenoree D: Unele paciente acuza un flux menstrual abundent E: Asocierea adenomiozei cu dismenoreea si sangerarea menstruala abundenta este discutabila Vezi raspuns 91. [CM50023] Pseudomyxoma peritoneii: (Pag 1834) A: Reprezinta o tumora infiltrativa alcatuita din multiple chisturi continnd mucus vscos B: Ia nastere fie din chistadenoame ovariene micinoase, fie din mucocele apendiculare C: Histologic este benigna D: Nu disemineaza si deci nu compromit structurile vitale adiacente E: Ambele ovare si apendicele se ndeparteaza, chiar daca macroscopic par sa fie normale Vezi raspuns 92. [CM50024] Tumora Brenner: (Pag1835) A: Este o tumora epiteliala rara care n general nu secreta hormoni B: Elementele epiteliale nu sunt similare vestigiilor Walthard C: Apare predominant la persone tinere D: Are un mic potential malign E: Simpla ovarectomie este de obicei terapia suficienta, iar prognosticul este excelent Vezi raspuns 93. [CM50025] Sindromul Meigs: (Pag 1835) A: Se refera la ascita cu hidrotorax observate n asociatie cu tumori ovariene cu elemente fibroase, de obicei fibroame

B: Acumularea de lichid se observa mai frecvent la fibroamele ovariene care au dimensiuni mai mici de 6 cm C: Frecvent , acest sindrom se ntlneste si n alte tumori ovariene, n special cancere ovariene care pot produce o pleurezie cu celule maligne D: Sindromul pseudo-Meig se ntlneste doar n cazul fibromului ovarian E: Se poate vindeca prin excizia fibromului Vezi raspuns 94. [CM50026] Struma Ovarii: (1835) A: Se refera la prezenta de tesut tiroidian detectabil macroscopic n ovar B: Se refera la prezenta de tesut tiroidian detectabil microscopic n ovar C: Poate sa produca uneori tabloul clinic al hipertiroidismului D: Se refera la prezenta de tesut paratiroidian detectabil macroscopic n ovar E: Poate sa produca uneori tabloul clinic al hiperaldosteronismului Vezi raspuns 95. [CM50027] Chemoreductia tumorii uterine (mioamelor) foarte mari: (Pag 1836) A: Utilizeaza nafarelin administrat prin inhalatii nazale timp de 3 luni B: Utilizeaza leuprolid acetat administrat intramuscular lunar timp de 2 luni C: Utilizeaza leuprolid acetat administrat intramuscular zilnic timp de 2 luni D: Determina regresia tumorii si n majoritatea cazurilor asigura o sngerare mai mica n timpul operetiei E: n prezent nu se realizeaza pentru ca analogii de GnRH nu determina regresia tumorii Vezi raspuns 96. [CM50028] Adenomioza (tumora uterina): () A: Reprezinta cresterea tesutului endometrial n miometru uterin B: Reprezinta cresterea tesutului endometrial la suprafata seroasei uterine C: Mai este denumita endometrioza corpului uiterin D: Apare n principal n timpul perioadei reproductive E: Apare de obicei la femeile care au avut un numar de sarcini Vezi raspuns 97. [CM50029] Despre tumorile cu celule din granuloasa se pot afirma urmatoarele: () A: tumorile cu celule tecale pure sunt benigne B: cele cu elemente celulare granuloase pot fi maligne C: tumorile cu celule granuloase secreta androgeni D: tumorile cu celule granuloase secreta estrogeni E: au maxim de aparitie intre 30-40 ani Vezi raspuns 98. [CM50030] Sindromul Meig: () A: se refera la ascita cu chilotorax B: se refera la ascita cu hidrotorax C: acumularea de lichid se observa mai frecvent la fibroamele ovariene mai mici de 6 cm D: acumularea de lichid se observa mai frecvent la fibroamele ovariene mai mari de 6 cm E: nu se poate vindeca prin excizia fibromului Vezi raspuns 99. [CM50031] Tumora Brenner: () A: este tumora epiteliala rara B: in general nu secreta hormoni C: apare predominant la persoanele varstnice D: prognosticul este rezervat E: simpla ovarectomie nu este terapia suficienta Vezi raspuns 100. [CM50032] Leiomioamele: () A: sunt cele mai rare tumori benigne pelvine feminine

B: sunt asimptomatice C: se intalnesc si ianinte de menarha D: sunt cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine E: complica semnificativ sarcina Vezi raspuns 101. [CM50033] Teratoamele mature: () A: apar la orcie varsta,mai frecvent la pacientele intre 20-40 ani B: sunt tumori bilaterale la aproximativ 20% dintre femei C: tumorile contin mai frecvent mase calcificate D: contin tesut ectodermal,mezodermal,endodermal E: daca materialul vascos este revarsat in timpul interventiei chirurgicale se paote produce o peritonita chimica Vezi raspuns 102. [CM50034] Teratomul matur: (Pag 1835) A: ia nastere din celulele multipotente ale ovarului B: Apar la orice varsta C: Tumorile contin frecvent mase calcificate D: Sunt chisturi dermiode benigne E: La 12% sunt bilaterale Vezi raspuns 103. [CM50035] Leziunile cervicale: (Pag 1836) A: Polipii cericali prezinta aceasi simptomatologie ca cei endometriali B: Chisturile Naboth reprezinta chisturi mucoase de incluziune ale colului C: In general necesita interventie chirurgicala D: Sunt asociate cu inflamatie cronica si pot fi indepartate chirurgical E: Expunerea epiteliului cilindric denumita ectropion este de obicei de un rosu aprins Vezi raspuns 104. [CM50036] Pseudomyxoma peritoneii poate lua nastere: (pag 1834) A: Din chistadenoame ovariene seroase B: Din mucocele apendiculare C: Din tumori cu celula granuloasa D: Din chisturile corpului galben E: Din chistadenoame ovariene mucinoase Vezi raspuns 105. [CM50037] Histerectomia cu anexectomie bilaterala este indicata in tratamentul: () A: Chistadenoamele seroase B: Pseudomyxoma peritoneii C: Teratomul imatur D: Tumora Brenner E: Tumora cu celule din granuloasa la persoane varstnice (pag 1834-1835) Vezi raspuns 106. [CM50038] Dintre tumorile ovariene, teratoamele solide sunt: (pag 1835) A: Considerate chiste dermoide benigne B: Sunt rareori maligne C: Sunt adesea maligne D: Sunt forme mature E: Se trateaza ca un carcinom ovarian Vezi raspuns 107. [CM50039] Chistadenoamele ovariene: (pag 1834) A: Sunt tumori functionale ovariene B: Excizia ovarului implicat se face doar in cazul in care exista dovada malignitatii C: Cele mucinoase au un potential malign mai mare decat cele seroase

D: Majoritatea sunt unilaterale E: Sunt frecvent pediculate Vezi raspuns 108. [CM50040] Chisturile foliculare: (pag. 1834) A: Prin rupere pot produce infarctul ovarului sau al trompei si ovarului B: Pot regresa spontan C: Sunt non-neoplazici D: Sunt foliculi de Graaf rupti E: Se pot complica prin torsionare Vezi raspuns 109. [CM50041] Dintre tumorile ovariene, teratoamele mature: (pag 1835) A: Sunt frecvente la femeile intre 40 si 60 de ani B: Sunt tumori cu celule granulare C: Se trateaza urmarindu-se prezervarea de tesut ovarian functional D: Se trateaza prin anexectomie bilaterala, in functie de rezultatul examenul histopatologic al ovarului contralateral E: Trebuie efectuata inspectia ovarului contralateral Vezi raspuns 110. [CM50042] Tumorile din pseudomyxoma peritoneii: (pag 1834) A: Necesita in tratament indepartarea ambelor ovare, chiar daca macroscopic sunt normale B: Necesita in tratament indepartarea apendicelui, numai daca este anormal macroscopic C: Compromit structurile vitale adiacente prin diseminare D: Compromit structurile vitale adiacente prin infiltrare E: Daca tumorile sunt localizate, nu necesita excizie completa Vezi raspuns 111. [CM50043] Tumorile ovariene care apar mai frecvent la varste reproductive sunt: ((pag 1835)) A: Teratoamele mature B: Arrenoblastoamele C: Tumorile cu celule din granuloasa D: Tumora Brenner E: Tecoamele Vezi raspuns 112. [CM50044] Leziuni vulvare maligne sau cu potential malign sunt: (pag 1836) A: Leucoplazia epiteliului vulvar B: Boala Bowen C: Lichenul scleros D: Chisturile Naboth E: Boala Paget Vezi raspuns 113. [CM50045] Vestigiile ductului Wolffian: (pag 1834) A: sunt chisturi ovariene non-neoplazice B: apar ca mici chisturi inflamatorii ale fimbriei terminale C: sunt mici chisturi uniloculare D: se constata incidental la laparotomie E: nu determina dificultati sau simptome in cele mai multe cazuri Vezi raspuns 114. [CM50046] Pseudomyxoma peritoneii: (pag 1834) A: e o tumora infiltrativa local si cu multiple diseminari la distanta B: ia nastere din chistadenoamele ovariene mucinoase C: histologic e o tumora benigna D: ia nastere din mucocele apendiculare

E: se excizeaza numai tumora, lasand pe loc ovarele si apendicele daca acestea sunt normale macroscopic Vezi raspuns 115. [CM50047] Care sunt variantele false in ce priveste teratoamele mature: (pag 1835) A: sunt chisturi dermoide benigne B: contin tesut ectodermal, mezodermal si endodermal C: contin material vascos, grasos, alunecos D: prin revarsarea materialului continut in timpul interventiei chirurgicale, se poate produce o peritonita bacteriana E: e necesara indepartarea ovarului in totalitate indiferent de varsta pacientei Vezi raspuns 116. [CM50048] Tumora Brenner: (pag 1835) A: e o tumora epiteliala rara B: e o tumora secretanta, functionala C: histologic, elementele epiteliale sunt similare vestigiilor Wolffiene D: are un potential malign redus E: apare la paciente intre 20 si 40 de ani Vezi raspuns 117. [CM50049] In sindromul Meig: (pag 1835) A: fibroamele ovariene sunt insotite de ascita si hidrotorax B: acumularea de lichid insoteste fibroamele ovariene > 2 cm C: in cancerele ovariene se produce o pleurezie citologic benigna, situatie denumita sindrom pseudo-Meig D: acumularile lichidiene persista dupa excizia fibromului E: lichidul de ascita apare prin obstructia limfaticelor ovariene de catre tumora Vezi raspuns 118. [CM50050] Tumorile cu celule din granuloasa- celule tecale: (pag 1835) A: se asociaza cu secretie de androgeni si masculinizare B: au maximul de aparitie intre 40 si 60 de ani C: tumorile cu celule tecale pure sunt benigne D: intotdeauna toate tumorile cu celule granuloase secreta estrogeni E: la persoanele varstnice e indicata indepartarea ambelor ovare si a uterului Vezi raspuns 119. [CM50051] Leiomioamele: (pag 1835-1836) A: se intalnesc frecvent inainte de menarha B: cea mai frecventa localizare este cea intramurala C: foarte frecvent degenereaza malign D: pierderea de sange asociata cu miomectomia e frecvent mai mare ca cea din histerectomie E: sub tratament cu analogi de gonadoliberina aceste tumori regreseaza Vezi raspuns 120. [CM50052] Vestigiile duct Muller au urmatoarele trasaturi cu exceptia: () A: sunt asemanatoare clinic cu tumorile ovariene B: sunt paraovariene C: chisturi inflamatorii D: sunt de dimensiuni mari E: sunt localizate frecvent pe fimbria terminala Vezi raspuns 121. [CM50053] Chistadenoamele mucinoase () A: 20% sunt bilaterale B: Au potential malign mai mic ca cele seroase C: De regula se face ovariectomie chiar in lipsa clara a malignitatii

D: De regula sunt pediculate ,pot prezenta proliferari papilare E: Au perete translucid,cu lichid clar Vezi raspuns 122. [CM50054] Teratomul matur () A: de regula se dezvolta la pubertate B: sunt chisturi dermoide benigne C: tratatemntul de electie este ovariectomia bilaterala D: in caz de ruptura exista r9isc de peritonita chimica E: 2% sunt bilaterale Vezi raspuns 123. [CM50055] Despre ectropionul cervical sunt adevarate (pg. 1836) A: exista o expunere a celuleor scuamoase in centru de culoare rosu aprins B: la adult epiteliul cilindric este inlocuit de metaplazie scuamoasa la niv jonctiunii scuamcilindrica C: in perioada reproductiva,majoritatea femeilor au exocolul acoperit de ep scuamos glicogenat D: dupa menopauza,jonctiunea scuam-cilindric este in canalul endocervical E: se trateaza doar cand exista inflamatie, secretii purulente Vezi raspuns 124. [CM50056] Lichenul scleros are urmatoarele caracteristici () A: reprezinta o iritatie cronica B: se afla pe zone vulvare albe C: pruriginos D: de regula este o atrofie a mucoasei scleroasa E: leziune premaligna Vezi raspuns 125. [CM50057] Despre CIS (carcinomul in situ) vulvar (pg. 1836) A: asemanator clinic si histologic cu CIS cervical B: boala bowen afecteaza zone limitate la nivelul elementelor scuamoase C: se pot observa celule paget mari,cu citoplasma putina D: ca terapie, excizia locala largita e utila E: se poate folosi laser local Vezi raspuns 126. [CM50058] Adenomioza (pg. 1836) A: cresterea tesutului endometrial in zone extrauterine B: de regula apare in perioada reproductiva C: la femeile nulipare cu varste inaintate D: poate fi asimptomatica E: pacienta prezinta amenoree Vezi raspuns 127. [CM50059] Tumorile uterine benigne,leiomioamele: (pg 1835-1836) A: multe sint asimptomatice B: nu se intilnesc niciodata inainte de menarha C: pierderea de singe din miomectomie o depaseste pe cea din histerectomie D: se intilneste frecvent dupa menopauza E: degenerarea maligna apare in mai mult de 1%din toate tumorile Vezi raspuns 128. [CM50060] Dintre tumorile benigne ovariene, vestigiile ductului Mullerian pot aparea ca: (pg 1834) A: tumori chistice paraovariene B: chisturi ciocolatii C: mici chisturi inflamatorii ale fimbriei terminale a trompei uterine

D: chisturi cu perete translucid ce contin lichid clar E: hidatida Morgagni Vezi raspuns 129. [CM50061] Referitor la tumorile genitale benigne , selectati afirmatia falsa: (pg 1835) A: arrenoblastoamele sint tumori frecvente cu potential malign B: prognosticul in tumorile Brennen este excelent C: teratoamele mature apar la orice virsta, mai frecvent intre 40-60 ani D: sindromul Meig se poate vindeca prin excizia fibromului E: tumora Brennen se trateaza prin HT si anexectomie bilaterala Vezi raspuns 130. [CM50062] Modificarile degenerative ale leiomioamelor sint: (pg 1835) A: degenerare sarcomatoasa B: degenerare grasoasa C: calcificare D: ulceratie E: necroza Vezi raspuns 131. [CM50063] Selectati tumorile ovariene benigne: (pg 1834) A: Chistadenoame B: Endometrioamec C: histurile Naboth D: struma ovari E: chisturi non-neoplazice Vezi raspuns 132. [CM50064] Tratamentul tumorilor genitale benigne este: (pg 1834-1836) A: teratomul imatur-se separa de stroma ovariana prezervind tesut functional in ovarul afectat B: tumora Brennen-ovarectomie C: sdr Meig-excizia fibromului D: chistadenoame-HT cu anexectomie bilaterala E: leiomioame-HT vaginala Vezi raspuns 133. [CM50065] Endometrioamele: (1834) A: fac parte din chisturile non-neoplazice ovariene B: se pot torsiona si infarctiza C: sunt forme chistice ale endometriozei ovarului D: mimeaza o sarcina ectopica E: sunt chisturi ciocolatii Vezi raspuns 134. [CM50066] Urmatoarele tumori ovariene sunt functionale: (1835) A: tumora Brenner B: arrenoblastomul C: struma Ovarii D: chistadenoamele mucinoase E: tumora cu celule Sertoli-Leyding Vezi raspuns 135. [CM50067] Urmatoarele tumori ovariene se pot torsiona: (1834) A: endometrioamele B: vestigiile ductului Wolffian C: vestigiile ductului Mullerian D: chisturile foliculare E: chistadenoamele

Vezi raspuns 136. [CM50068] Adenomioza : (1836) A: poate mima o sarcina ectopica B: apare, mai ales, in timpul perioadei reproductive C: este cunoscuta si sub numele de endometrioza corpului uterin D: poate determina marirea uterului E: apare ,mai ales, la femeile ce au avut un numar mare de sarcini Vezi raspuns 137. [CM50069] Chisturile Naboth : (1836) A: fac parte din leziunile cervicale B: sunt chisturi dermoide C: sunt chisturi mucoase D: eliminarea lor chirurgicala este o necesitate E: frecvent pot degenera malign Vezi raspuns 138. [CM50070] Sindromul Meig : (1835) A: asociaza tumorile uterine cu ascita si hidrotorax B: apare ca urmare a raspunsului hormonal din timpul sarcinii C: acumularea de lichid e mai frecventa la fibroamele ovariene mai mari de 6 cm D: face parte din tumorile nefunctionale ale ovarului E: se vindeca prin excizia fibromului Vezi raspuns 139. [CM50071] Referitor la teratomul matur sunt adevarate afirmatiile ,cu exceptia : (1835) A: sunt tumori cu celule germinale B: nu apar postmenopauzal C: sunt chisturi dermoide maligne D: de cele mai multe ori apar bilateral E: pot contine mase calcificate sau fragmente osoase Vezi raspuns 140. [CM50072] Despre chisturile corpului galben sunt adevarate afirmatiile : (Pg. 1834) A: Pot atinge dimensiuni de 10-11cm B: Se pot rupe si genera colaps C: Pot mima o sarcina extrauterina D: Pot mima o endometrioza E: Pot regresa spontan Vezi raspuns 141. [CM50073] Despre vestigiile ductului Wolff sunt false afirmatiile : (Pg. 1834) A: Sunt chisturi ovariene B: Reprezinta mici chisturi uniloculare C: Determina frecvent dificultati si simptome D: Uneori cresc, determina torsiune si infarctizari E: Pot fi diferentiate clinic de tumorile ovariene Vezi raspuns 142. [CM50074] Despre chistadenoamele seroase sunt adevarate afirmatiile: (Pg. 1834) A: Au perete opac B: Sunt captusite cu epiteliu ciliat simplu C: Contin lichid clar D: Frecvent sunt pediculate si se pot torsiona E: Tratamentul consta in salpingoovarectomie Vezi raspuns 143. [CM50075] Despre pseudomyxoma peritoneii sunt adevarate afirmatiile : (Pg. 1834)

A: Histologic este benigna B: Tumora e infiltrativa local C: Are continut lichidian clar D: Tratamentul consta in indepartarea ambelor ovare si a apendicelui E: Nu compromite structurile vitale adiacente Vezi raspuns 144. [CM50076] Despre tumora Brenner sunt adevarate afirmatiile: (Pg. 1835) A: In general nu secreta hormoni B: Apare frecvent la copii C: Potentialul malign este ridicat D: Prognosticul este prost E: Se formeaza din vestigiile Walthard Vezi raspuns 145. [CM50077] Despre teratomul matur sunt adevarate afirmatiile: (Pg. 1835) A: Nu pot fi bilaterale B: Apar doar sub varsta de 20 de ani C: Contin frecvent mase calcificate D: Se rezeca intacte datorita riscului de peritonita chimica E: Teratomul solid este malign Vezi raspuns 146. [CM50078] Interventia chirurgicala a leiomiomului trebuie sa tina cont de : (pag 1835) A: Varsta pacientei B: Numarul de copii doriti C: Reactia la posibila pierdere a functiei de reproducere D: Locul de munca E: Dorinta pacientei Vezi raspuns 147. [CM50079] Tumorile ovariene BENIGNE sunt: (pag 1834) A: Chisturi non-neoplazice B: Tumori neoplazice C: Tumori nefunctionale D: Tumori functionale E: Tumori mixte Vezi raspuns 148. [CM50080] Teratomul matur nu prezinta urmatoarele caracteristici: (pag 1835) A: E o tumora a uterului B: Prezinta dinti sau fragmente osoase C: Poate aparea si la varste peste 50 ani D: Sunt tumori maligne E: Iau nastere din celule germinale totipotente Vezi raspuns 149. [CM50081] Tipurile de mioame uterine sunt: (pag 1835) A: Prolabat B: Pediculat C: Seros D: Intramural E: Mucos Vezi raspuns 150. [CM50082] Sunt adevarate afirmatiile in legatura cu leziunile vulvare: (pag 1836) A: Leucoplazia descrie o pata alba vulvei B: Aceste alterari pot precede dezvoltarea unor modificari benigne C: Lichenul scleros e o leziune pruriginoasa

D: Distrofiile hipertorfice pot fi benigne sau atipice E: Ca tratament se poate folosi estrogenul pentru modificarile ce apar din lichenul scleros Vezi raspuns 151. [CM50083] Ademioza se caracterizeaza prin: (pag 1836) A: Cresterea tesutului endometrial in colul uterin B: Se mai numeste si endometrioza corpului uterin C: Se intalneste la nulipare D: Apare in perioada reproductive E: Unele paciente pot prezenta o sangerare uterine prelungita si au fluxul menstual crescut Vezi raspuns 152. [CM50084] Sunt false afirmatiile in legatura cu : (pag 1834-1836) A: Chisturile foliculare reprezinta foliculii de Graaf mariti B: Tumora Brenner e o tumora epiteliala care secreta hormoni C: Vestigiile ductului Wolffian sunt mici chisturi multiloculate D: Chistadenoamele pot fi papilare si mucinoase E: Polipii endometriali reprezinta o hiperplazie a tesutului endometrial Vezi raspuns 153. [CM50085] Urmatoarele afirmatii despre Pseudomyxoma peritoneii sunt adevarate (pg1834) A: poate lua nastere din chistadenoame B: e o tumora maligna C: e o tumora infiltrative D: face parte din vestigiile ductului Mullerian E: e alcatuita din multiple chisturi Vezi raspuns 154. [CM50086] Urmatoarele afirmatii despre Chistadenoame sunt adevarate (pg1835) A: pot avea potential malign B: pt tratamentul lor trebuie excizat complet ovarul C: se pot torsiona D: pot mima o sarcina ectopica E: reprezinta foliculi de Graaf mariti Vezi raspuns 155. [CM50087] Urmatoarele afirmatii despre teratomul matur sunt adevarate (pg 1835) A: e mai frecvent intre 40-60 ani B: se trateaza prin histerectomie cu anexectomie bilaterala C: este un chist dermoid benign D: ia nastere din celulele totopotentiale ovariene E: e o tumora cu celule germinative Vezi raspuns 156. [CM50088] In cadrul sdr Meig se intalneste (pg 1835) A: ascita B: hidrotorax C: torsiunea unui chistadenom D: hemoragie severa pana la colaps E: t ovariene cu elemente fibroase Vezi raspuns 157. [CM50089] Urmatoarele afirmatii despre Tumora cu celule din granuloasa sunt adevarate (pg 1835) A: se poate manifesta prin torsiune de ovar si infarct B: se poatemanifesta prin precocitate sexuala la fetite C: poate asocia carcinom endometrial la femei adulte D: poate provoca hemoragie importanta pana la colaps

E: e mai frecventa la femeile intre 20 si 40 de ani Vezi raspuns 158. [CM50090] Urmatoarele afirmatii despre leiomioamele uterine sunt adevarate (pg 1835) A: cea mai frecventa localizare este intracavitara B: pot apare inainte de menarha C: nu degenereaza niciodata malign D: pot determina durere si sangerari anormale E: cea mai frecventa localizare e intramurala Vezi raspuns 159. [CM50091] Tumora Brenner: (pag. 1835) A: Este rara B: Secreta hormone C: Apar mai ales la persoanele tinere D: Au un mic potential malign E: Prognosticul este grav Vezi raspuns 160. [CM50092] In legatura cu adenomioza sunt adevarate: (pag. 1836) A: Este denumita endometrioza corpului uterin B: Apare in special in timpul perioadei reproductive C: Unele paciente pot fi asimptomatice D: Frecvent, pacientele acuza dismenoree E: Asocierea adenomiozei cu sangerarea menstruala abundenta si dismenoree, este discutabila Vezi raspuns 161. [CM50093] Referitor la leiomioamele uterine, sunt adevarate urmatoarele, cu exceptia: (pag.1835) A: Sunt cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine B: Se intalnesc inainte de menarha C: Nu regreseaza dupa menopauza D: Nu cresc in timpul sarcinii E: Complica semnificativ sarcina prin virtutea cresterii lor rapide Vezi raspuns 162. [CM50094] Dintre tumorile functionale benigne ovariene, fac parte: (pag. 1835) A: Struma Ovarii B: Teratomul matur C: Tecoamele D: Chistadenoamele E: Arrenoblastoamele Vezi raspuns 163. [CM50095] Dintre simptomele leiomioamelor uterine, fac parte: (pag. 1835) A: Durerea B: Sangerari uterine anormale C: Simptome de presiune secundare uterului voluminous D: Multe leiomioame sunt asimptomatice E: Totdeauna sunt simptomatice Vezi raspuns 164. [CM50096] Despre Chisturile Naboth sunt adevarate: (pag. 1836) A: Reprezinta chisturi mucoase de incluzie ale colului B: De obicei sunt simptomatice C: Sunt asociate cu inflamatia cronica D: Sunt inofensive E: Necesita interventie chirurgicala

Vezi raspuns 165. [CM50097] Cele mai frecvente localizari ale leiomioamelor sunt: (p1835) A: subseroase B: submucoase C: intramurala D: tu. ce prolabeaza prin col E: extrauterine Vezi raspuns 166. [CM50098] Urmatoarele caracteristici apartin leiomioamelor (p1835) A: sunt tumori benigne ovariene B: nu apar niciodata inainte de menarha C: sunt cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine D: cresc in sarcina, putand cauza complicatii E: degenerarea maligna este frecventa Vezi raspuns 167. [CM50099] Teratomul matur se caracterizeaza prin: (p1835) A: ia nastere din celulele germinale totipotente ale ovarului B: contin mase calcificate(uneori la radiografie apar dinti sau fragmente osoase) C: contin tesut endo,ecto si mezodermal D: materialul vascos si grasos continut poate produce pritonita bacteriana daca se revarsa in timpul intervebntiei E: indiferent de varsta,nu se va prezerva masa de tesut ovarian functional Vezi raspuns 168. [CM50100] Struma ovarii se caracterizeaza prin: (p1835) A: tesut tiroidian macroscopic in ovar B: poate da tablou clinic de hipertiroidism C: sunt tumori dermoide D: se trataeaza prion histerectomie totala cu anexectomie E: se insotesc de ascita Vezi raspuns 169. [CM50101] Sindromul Meig se refera la: (p1835) A: ascita si hidrotorax B: asociere cu fibroame C: cauza este tumorala D: lichidul de ascita poate avea origine tumorala E: se intalneste si in cancerul ovarian(poate produce pleuezie benigna) Vezi raspuns 170. [CM50102] Tratamentul leiomioamelor cuprinde: (p1835) A: nafarelinul determina regresia tumorii B: leuprolid acetat determina cresterea tumorii C: miomectomia este preferata in locul histerectomiei D: hemoragia din histerectomie este mai mica decat cea din miomectomie E: cea mai frecventa indicatie de miomectomie abdominala este prezenta durerii, infertilitatii, sangerarii Vezi raspuns 171. [CM50103] Care dintre urmatoarele tumori ovariene sunt considerate a fi chisturi nonneoplazice: (pg.1834) A: chisturi foliculare B: chisturile corpului galben C: endometrioamele D: vestigiile ductului Mullerian E: chistadenocarcinoamele

Vezi raspuns 172. [CM50104] Care dintre urmatoarele tumori benigne ovariene sunt apreciate ca fiind tumori nefunctionale: (p.1835) A: chistadenoamele B: teratomul matur C: arrenoblastoamele D: tumora Brenner E: sindromul Meig Vezi raspuns 173. [CM50105] Care dintre urmatoarele tumori benigne ovariene sunt considerate ca fiind tumori functionale: (p.1835) A: chistadenomul seros papilar B: tumori cu celule din granuloasa - celule tecale C: tumori cu celule Sertoli-Leydig D: struma ovarii E: chistadenomul mucinos Vezi raspuns 174. [CM50106] Simptomatologia cea mai frecventa a leiomioamelor uterine consta in: (p.1835) A: durere ( pelvina) B: sngerari uterine anormale C: infertilitate D: compresiune ureterala E: disfagie Vezi raspuns 175. [CM50107] Care dintre urmatoarele modificari degenerative sunt posibile pentru leiomiomul uterin: (p.1835) A: calcificarea B: leucoplazia C: degenerescenta grasoasa D: hiperplazia glandulo-chistica E: sarcomatoasa Vezi raspuns 176. [CM50108] Tratamentul cu analogi de GnRH al leiomiomului uterin determina: (p.1836) A: regresia tumorii B: o sngerare mai mica n timpul operatiei C: imposibilitatea reaparitiei leiomiomului dupa intreruperea tratamentului D: tulburari de dinamica sexuala masculina E: aparitia endometriozei Vezi raspuns 177. [CM50109] Adenomioza reprezinta cresterea tesutului endometrial in miometrul uterin (endometrioza corpului uterin). Ea poate avea urmatoarea simptomatologie: (p.1836) A: dismenoree B: sangerare uterina prelungita C: flux menstrual abundent D: asimptomatica E: nistagmus Vezi raspuns 178. [CM50110] Dintre chisturile non-neoplazice fac parte: (pag. 1834) A: chisturile foliculare B: chistadenoamele C: vestigiile ductelor Wolff si Muller

D: endometrioza E: E endometrioamele Vezi raspuns 179. [CM50111] Despre chistadenoame sunt adevarate urmatoarele afirmatii: (pag. 1834) A: chistadenoamele seroase sunt captusite cu epiteliu pluristratificat B: chistadenoamele seroase papilare contin lichid C: chistadenoamele ovariene mucinoase dau nastere la pseudomyxoma peritonei D: potentialul malign se determina prin examen histologic E: daca nu exista dovada clara de malignitate nu este necesara excizia completa a ovarului afectat Vezi raspuns 180. [CM50112] Sindromul Meig: (pag.1835) A: se refera la prezenta de tesut tiroidian detectabil macroscopic in ovar B: apare oricand dupa pubertate C: apare frecvent la pacientii intre 20-40 ani D: se refera la asocierea ascita, hidrotorax si tumori ovariene cu elemente fibroase E: se poate vindeca prin excizie Vezi raspuns 181. [CM50113] Despre leiomioame nu sunt adevarate urmatoarele afirmatii: (pg. 1835) A: cea mai frecventa localizare este intracavitara B: apare in timpul vietii reproductive si uneori chiar inainte de menarha C: sunt tumori rare D: degenereaza malign frecvent E: cea mai frecventa localizare este intramurala Vezi raspuns 182. [CM50114] Despre adenomioza sunt adevarate urmatoarele afirmatii: (1836) A: termenul este utilizat frecvent pentru orice pata alba a vulvei B: termenul este utilizat pentru cresterea tesutului endometrial in miometrul uterin C: apare in timpul perioadei reproductive D: apare oricand dupa pubertate E: ocazional pacientele acuza dismenoree Vezi raspuns 183. [CM50115] Despre leziunile vulvare nu sunt adevarate afirmatiile: (pag 1836) A: lichenul seros este o leziune premaligna B: modificarile maligne neinvazive de suprafata ale epiteliului scuamos al vulvei apar in acelasi mod ca cele descrise pe col C: carcinomul vulvar in situ se comporta clinic si histologic diferit de carcinomul cervical in situ D: boala Bowen presupune aparitia modificarilor dincolo de elementele scuamoase ale vulvei E: Boala Bowen se trateaza prin vulvectomie simpla si aplicare topica de corticosteroizi Vezi raspuns 184. [CM50116] Lichenul scleros reprezinta (pag. 1836) A: leziune nepruriginoasa hiperplazica B: leziune pruriginoasa maligna C: atrofie scleroasa a tegumentelor D: leziune pruriginoasa fara tendinte de malignizare E: este denumit si boala Bowen Vezi raspuns 185. [CM50117] Leiomioamele: (pag. 1835) A: sunt cele mai frecvente tumori benigne pelvine feminine B: sunt frecvente dupa menopauza C: apar in timpul vietii reproductive

D: multe sunt asimptomatice E: cea mai frecventa localizare este intramurala Vezi raspuns 186. [CM50118] Tratamentul chirurgical al leiomioamelor; (pag. 1835-1836) A: sunt urgente chirurgicale B: trebuie tinut cont de varsta in aplicarea lui C: optiunile terapeutice cuprind miomectomia, histerectomia totala abdominala, histerectomia vaginala D: tumorile pediculate nu pot fi indepartate laparoscopic E: majoritatea miomectomiilor sunt efectuate transabdominal Vezi raspuns 187. [CM50119] Sdr. Meig (pag. 1835) A: se refera la ascita cu pneumotorax in asociatie cu tumoti endocrine B: acumularea de lichid este mai frecventa la fibroamele ovariene mai mici de 6 cm C: acumularea de lch este mai frecventa la tumorile maui mari de 6 cm D: lichidul de ascita poate avea origine tumorala E: se poate vindeca prin excizia fibromului Vezi raspuns 188. [CM50120] Adenomioza: (pag.1836) A: este denumita uneori endometrioza corpului uterin B: apare in timpul perioadei reproductive C: conduce la o ingrosare a peretelui miometrial D: conduce la o atrofie a peretelui miometrial E: ocazional pacienta acuza amenoree Vezi raspuns 189. [CM50121] Leziunile cervicale: (pag1836) A: polipii cervicali au simptome diferite fata de polipii endometriali B: frecvent sunt f mici C: chisturile naboth reprezinta chisturi seroase de incluziune ale colului D: chisturile Naboth sunt asociate uneori cu inflamatia cronica E: Chisturile Naboth sunt de obicei simptomatice si necesita interventie chirurgicala Vezi raspuns 190. [CM50122] Complicaiile care pot apare n evoluia chisturilor de Graaf sunt: (1834) () A: se pot rupe, determinnd iritaie peritoneal acut B: se pot maligniza C: se pot torsiona D: nu regreseaz spontan E: se pot suprainfecta Vezi raspuns 191. [CM50123] Urmtoarele afirmaii despre chisturile corpului galben sunt adevrate: (1834) () A: semnele fizice i simptomele mimeaz o sarcin ectopic B: sunt de dimensiuni mici C: se asociaz cu menstruaie ntrziat D: se asociaz cu mici pierderi de snge pe cile genitale externe E: se pot rupe, determinnd hemoragie sever Vezi raspuns 192. [CM50124] Vestigiile ductului Wolffian: (1834) () A: sunt chisturi ovariene B: sunt chisturi ciocolatii C: sunt mici chisturi uniloculare

D: pot crete n dimensiuni i se pot torsiona E: se mai numete hidatida Morgagni Vezi raspuns 193. [CM50125] Hidatida Morgagni este : (1834) () A: mici chisturi ovariene B: chisturi chocolatii C: chisturi mici inflamatorii ale fimbriei terminale D: poate atinge dimensiuni de 10-11 cm E: tumori chistice paraovariene Vezi raspuns 194. [CM50126] Urmtoarele afirmaii depre chistadenoame NU sunt adevrate, cu EXCEPIA: (1834) () A: sunt dificil de ncadrat n spectrul tumorilor benigne sau maligne B: potenialul malign se determin intraoperator cu ocazia efecturii ovariectomiei C: se pot clasifica ca tumori borderline D: se pot clasifica ca adenocarcinoame cu potenial malign redus E: se asociaz cu un prognostic rezervat Vezi raspuns 195. [CM50127] Chistadenoamele sunt: (1834) () A: seroase, ce apar ca nite chisturi cu perete translucid care conine lichid clar B: pot fi descoperite chirugical C: se trateaz prin salpingoovariectomie D: au prognostic excelent E: sunt ntotdeauna maligne Vezi raspuns 196. [CM50128] Urmtoarele afirmaii despre pseudomyxoma peritoneii sunt adevrate CU EXCEPIA: (1834) () A: histologic sunt maligne B: ia natere din chistadenoame ovariene mucinoase C: tratamentul vizeaz numai apendicectomia D: ia natere din mucocele apendiculare E: tratamentul implic ovariectomie unilateral Vezi raspuns 197. [CM50129] Despre teratomul matur se poate afirma c: (1835) () A: este n general malign B: se ntlnete mai frecvent la femeile cu vrsta cuprins ntre 20-30 ani C: este un chist dermoid benign D: se poate observa pe radiografia abdominal dini sau fragmente osoase E: conine frecvent lichid opalescent Vezi raspuns 198. [CM50130] Despre teratomul imatur se poate afirma c: (1835) () A: este o tumor malign B: este o tumor benign C: se trateaz ca o tumor benign D: se trateaz ca un carcinom ovarian E: n 50% din cazuri este bilateral Vezi raspuns 199. [CM50131] Tumora Brenner : (1835) () A: este o tumor epitelial rar B: n general nu secret hormoni C: secret estrogen i progesteron D: secret numai estrogen

E: are potenial malign redus Vezi raspuns 200. [CM50132] Tumora Brenner: (1835) () A: are prognostic rezervat B: apare predominant la persoanele foarte tinere C: histologic este similar vestigiilor Walthard D: prognosticul este excelent E: in general nu secret hormoni Vezi raspuns 201. [CM50133] Sindromul Meigs se refer la: (pg 1835) A: fibroame ovariene mai mari de 6 cm B: prezint numai ascit C: prezint ascit asociat cu hidrotorax D: poate apare n cancerul de ovar E: se vindec prin excizia tumorii Vezi raspuns 202. [CM50134] Despre tecoame se poate afirma c: (1835) () A: cele cu elemente celulare granuloase sunt intotdeauna benigne B: sunt mai frecvente la femeile tinere, pn la 20 ani C: sunt mai frecvente la femeile adulte cu un maxim de apariie ntre 40-60 ani D: dac se depisteaz la femeile tinere se practic histerectomie total cu anexectomie bilateral E: la femeile adulte se asociaz cu carcinomul endometrial Vezi raspuns 203. [CM50135] Urmtoarele afirmaii despre tumorile cu celule Sertoly-Leydig sunt FALSE: (1835) () A: se mai numesc i arrenoblastoame B: sunt tumori rare, fr potenial malign C: se asociaz cu secreie de androgeni i masculinizare D: la pacientele n vrst se practic ovariectomie unilateral E: de obicei apar la vrst reproductiv Vezi raspuns 204. [CM50136] Urmtoarele afirmaii despre struma ovarii sunt adevrate: (1835) () A: reprezint esut tiroidian detectabil macroscopic n ovar B: reprezint esut tiroidian detectabil microscopic n tromp C: poate s produc un tablou clinic de hipertiroidism D: poate fi un element predominant ntr-un chist dermoid E: poate s produc un tablou clinic de hipotiroidism Vezi raspuns 205. [CM50137] Care din urmatoarele tipuri de leiomioame se pot rezolva histeroscopic? () A: intramural; B: intracavitar; C: pediculate; D: prolabte; E: sbseroase. Vezi raspuns 206. [CM50138] In cadrul tumorilor benigne genitale, chisturile foliculare pot avea urmatoarea evolutie: () A: ruperea --> iritatie peritoneala acuta; B: melignizarea; C: torsionarea --> infarctizarea ovarului si/sau trompei; D: lichenificarea;

E: regresia spontana. Vezi raspuns 207. [CM50139] Tumorile ovariene benigne cuprind: () A: leziuni cervicale; B: chisturi non-neoplazice; C: adenomioze; D: tumori nefunctionale; E: tumori functionale. Vezi raspuns 208. [CM50142] Arrenoblastoamele sunt tumori: () A: care nu au potential malign B: ce se asociaza cu secretie de androgeni si masculinizare C: sunt destul de frecvente D: necesita ovarectomie unilaterala la pacientele cu un singur ovar implicat E: apar la varsta reproductiva Vezi raspuns 209. [CM55010] Chistadenoamele () A: pot fi considerate tumori borderline B: pot fi considerate adenocarcinoame cu potential malign redus C: e necesara excizia ovarului implicat,chiar daca nu exista dovada clara a malignitatii D: ne putem asigura macroscopic de lipsa malignitatii E: trebuie inspectat si ovarul controlateral Vezi raspuns 210. [CS50003] Tumora Brenner: (1835) A: sunt tumori epiteliale frecvente B: in general secreta hormone C: au un prognostic excellent D: apar predominat la personae tinere E: intra in categoria tumorilor ovariene nefunctionale Vezi raspuns 211. [CS50022] Tumorile cu cel din granuloasa (pag 1835) A: Pot aparea la orice varsta pana la menopauza, dupa care nu mai sunt intalnite B: Sunt mai frecvente intre 20 si 40 de ani C: Ovarectomia este suficienta la o femeie de varsta reproductiva cu tumora limitata la ovar si fara diseminare sau raspandire la suprafata D: Evolutia lor poate fi determinata numai pe criterii histologice E: Nu este obligatoriu sa produca estrogeni Vezi raspuns 212. [CS50026] Chisturile foliculare au urmatoarele caracteristici, cu exceptia (pg 1834) A: pot atinge 10-11 cm B: se pot rupe dand hemoragie severa C: pot fi insotite de menstre intarziate D: risc de torsiune, cu favorizarea infectiei trompei E: pot regresa spontan Vezi raspuns 213. [ralu_ss] Polipii endometriali : () A: apar la orice varsta B: apar oricand dupa pubertate C: determina dureri menstruale D: determina sangerari postmenstruale E: rareori se pot maligniza Vezi raspuns

214. [taranur] Urmatoarele afirmatii sunt adevarate cu privire la chistadenoamele ovariene (pg. 1834): (228) A: sunt tumori nefunctionale B: 20% din chistadenoamele seroase sunt maligne C: 20% din chistadenoamele seroase sunt bilaterale D: 5% din chistadenoamele mucinoase sunt maligne E: 5% din chistadenoamele mucinoase sunt bilaterale Vezi raspuns 215. [TGB00002] Urmatoarele tumori ovariene fac parte din chisturile non-neoplazice () A: chisturile corpului galben B: vestigiile canalului wolffian C: chistadenoamele D: tumorile tecale E: chisturile foliculare Vezi raspuns 216. [TGB00003] Urmatoarele afectiuni reprezinta chisturi non neoplazice: (1834) A: endometrioamele B: chisturi foliculare C: teratoamele D: tecoamele E: chisturile c. galben Vezi raspuns 217. [TGB00004] Afectiunile urmatoare repr. tumori functionale ovariene (1833) A: sdr.Meing B: tecoamele C: arrenoblastoamele D: leiomioamele E: stuma ovarii Vezi raspuns 218. [TGB00005] In chemoreductia leiomioamelor uterine se utilizeaza : ( pg 1836 ) () A: Metotrexatul B: Nafarelinul C: analogi de GnRh D: Leuprolid E: esteogeni Vezi raspuns 219. [TGB00006] Sunt adevarate urmatoarele : (1834-1835) () A: chistadenoamele seroase sunt in aproape 20% din cazuri bilaterale B: endometrioamele sunt tumori uterine C: tumora Brenner este o tumora nefunctionala D: degenerarea sarcomatoasa a leiomioamelor apare in 50% din toate tumorile E: tumorile cu celule granuloase sunt intotdeauna benigne Vezi raspuns 220. [TGB00007] Polipii endometriali: ((1836)) A: pot aparea inainte de pubertate B: reprezinta cresterea hiperplazica generalizata a tesutului endometrial C: simptomele date sunt dismenoree si uneori flux menstrual abundent D: determina aceeasi simptomatologie ca si polipii cervicali E: sunt de obicei benigni Vezi raspuns 221. [TGB00008] In tratamentul leiomioamelor uterine: (1836)

A: tumorile pediculate din cavitatea endometriala pot fi indepartate prin interventie histeroscopica B: este contraindicata interventia laparoscopica pentru indepartarea tumorilor pediculate subseroase C: pierderea de sange asociata histerectomiei, o depaseste pe cea din miomectomie D: in prezenta unei tumori foarte mici, terapia de electie este chemoterapia, utilizand analogi de GnRH E: nafarelinul si leuprolidul acetat determina regresia tumorii si asigura o sangerare intraoperatorie mai mica Vezi raspuns 222. [TGB00009] Ovarectomia simpla este terapie suficienta in: (pag 1834_1835) A: t. cu cel. granuloase la varstnice B: tumora Brenner C: pseudomyxoma peritoneii D: teratom imatur E: chistadenom seros Vezi raspuns 223. [TGB00010] Urmatoarele tumori benigne apar la orice varsta: (pag 1835-1836) A: adenomioza B: leiomiom uterin C: teratom matur D: t. cu cel granuloase E: polipi endometriali Vezi raspuns 224. [TGB00011] Sunt asimptomatice: () A: leiomiom uterin B: chisturi Naboth C: lichen scleros D: chisturi corp galben E: adenomioza Vezi raspuns 225. [TGB00012] Boala Bowen: (pag 1836) A: este carcinom vulvar in situ B: se trateaza prin vulvectomie + limfadenectomie C: este o tumora nefunctionala ovariana D: se trateaza cu laser local E: histologic se constata cel. Paget Vezi raspuns 226. [TGB00013] Teratomul imatur: (1835) A: se intalneste ocazional B: este in general malign C: este o tumora ovariana functionala D: se trateaza ca un carcinom ovarian E: tratamentul de electie este histerectomia cu anexectomie bilaterala Vezi raspuns 227. [TGB00014] Sindromul pseudo-Meig: (1835) A: se intalneste in cazul tumorilor ovariene B: insoteste fibromul uterin C: e o tumora ovariana functionala D: e prezent in carcinoame ovariene cu pleurezie citologic benigna E: nu are legatura cu patologia genitala Vezi raspuns

228. [TGB00015] Tumori ovariene functionale sunt : (1835) A: tecoam e-->estrogeni B: tumori cu celule granuloase-->androgeni C: arrenoblastoame-->androgeni D: struma ovarii-->hormoni tiroidieni E: tumori cu celule granuloase-->estrogeni Vezi raspuns 229. [TGB00016] Leucoplazia se caracterizeaza prin: (1836) A: reprezinta o pata alba a vulvei B: insoteste intotdeauna tumorile ovariene maligne C: defineste o zona cu activitate epiteliala histologic atipica D: poate preceda dezvoltarea unei leziuni maligne E: nu evolueaza malign niciodata Vezi raspuns 230. [TGB00019] Sunt afirmatii adevarate privind modificarile maligne neinvazive de suprafata ale epiteliului scuamos al vulvei (rezi 08) A: limitare la elementele scuamoase ale vulvei B: uneori sunt implicate elemente glandulare apocrine ale vulvei C: nu se constata celule mari, spumoase de tip Paget D: se trateaza prin excizie chirurgicala locala larga E: se poate utiliza laserul local Vezi raspuns 231. [TGB00020] Pacientele cu adenomioza sau endometrioza corpului uterin prezinta: (rezi 08) A: ocazional dismenoree B: ingrosarea peretelui miometrial C: sangerare uterina prelungita si un flux menstrual abundent D: pierdere in greutate E: tulburari psihice Vezi raspuns

1C 2C 3C 4D 5D 6D 7D 8E 9B 10 C 11 C 12 C 13 C 14 E 15 A 16 B 17 A 18 A

19 D 20 E 21 A 22 D 23 E 24 B 25 B 26 D 27 C 28 B 29 B 30 D 31 E 32 C 33 A 34 C 35 A 36 A

37 C 38 D 39 D 40 C 41 B 42 A 43 D 44 B 45 B 46 E 47 E 48 A 49 C 50 B 51 D 52 E 53 A 54 A

55 C 56 E 57 C 58 D 59 E 60 D 61 A 62 A 63 D 64 A 65 A 66 B 67 D 68 C 69 ACDE 70 DE 71 AC 72 ACD

73 ABC 74 ABC 75 ACD 76 CE 77 AD 78 ACDE 79 BCD 80 ABCE 81 ABCD 82 ABE 83 CE 84 AD 85 ACE 86 CE 87 ABCE 88 ACD 89 ACE 90 AB

91 ABCE 92 ADE 93 AE 94 AC 95 ABD 96 ACDE 97 ABD 98 BD 99 ABC 100 BDE 101 ACDE 102 BCDE 103 ABE 104 BE 105 CE 106 CE 107 DE 108 BCE

109 CE 110 ACD 111 AB 112 ABE 113 CDE 114 BCD 115 DE 116 AD 117 ACE 118 BCE 119 BDE 120 AD 121 BC 122 BD 123 BCDE 124 ABC 125 ABDE 126 BD

127 ABC 128 ACE 129 ACE 130 ABCE 131 ABDE 132 BCE 133 ACE 134 BCE 135 BDE 136 BCDE 137 AC 138 CDE 139 BCD 140 ABC 141 ACE 231 ABC

142 BCDE 143 ABD 144 AE 145 CDE 146 ABCE 147 ACD 148 AD 149 ABD 150 ACD 151 BDE 152 BC 153 ACE 154 ABC 155 CDE 156 ABE

157 BC 158 DE 159 AD 160 ABCE 161 BCD 162 ACE 163 ABCD 164 ACD 165 AC 166 BCD 167 ABC 168 AB 169 ABDE 170 ADE 171 ABCD

171 ABCD 172 ABDE 173 BCD 174 ABCD 175 ACE 176 AB 177 ABCD 178 ACE 179 BCD 180 DE 181 ABCD 182 BCE1 183 ACDE 184 CD 185 ACDE

186 BCE 187 CDE 188 ABC 189 BD 190 AC 191 ACDE 192 CD 193 CE 194 ACD 195 ABCD 196 ACE 197 CD 198 AD 199 ABE 200 CDE

201 ACE 202 CE 203 BD 204 ACD 205 BE 206 ACE 207 BDE 208 BDE 209 ABCE 210 CE 211 CE 212 ABCD 213 BDE 214 ACE 215 ABE

216 ABE 217 BCE 218 BCD 219 AC 220 DE 221 AE 222 BE 223 CD 224 ABE 225 ADE 226 ABDE 227 AD 228 CDE 229 ACD 230 ABDE