Sunteți pe pagina 1din 4

Test de verificare a cunostintelor Nume

Prenume

1. Avizul de securitate la incendiu se solicit pentru:
a) toate categoriile de construcii;
b) pentru construciile care au specificat n certificatul de urbanism obinerea avizului;
c) pentru cldiri de importanta redusa D
2. Avizul de securitate la incendiu se solicit:
a) nainte de nceperea lucrrilor noi de construcii, precum i la interveniile la
construciile/amenajrile existente;
b) pe timpul lucrrilor de construcii;
c) la terminarea lucrrilor de construcii.
3. Autorizarea privind securitatea la incendiu se emite
a) nainte de nceperea lucrrilor noi de construcii, precum i la interveniile la
construciile/amenajrile existente;
b) pe timpul lucrrilor de construcii;
c) dup efectuarea recepiei lucrrilor de construcii.
4. Cldirea nalt, reprezint construcia civil (public) suprateran, la care pardoseala
ultimului nivel folosibil este situat la peste:
a) 20 m fa de terenul (carosabilul adiacent);
b) 28 m fa de terenul (carosabilul adiacent);
c) 45 m fa de terenul (carosabilul adiacent)
5. Cldire foarte nalt reprezint construcia civil (public) la care pardoseala ultimului
nivel folosit este situat la nlimea de:
a) 45 m fa de terenul (carosabilul adiacent);
b) 55 m fa de terenul (carosabilul adiacent);
c) 50 m fa de terenul (carosabilul adiacent).
6. Construciile, n funcie de categoriile de importan, se clasific n:
a) construcii de tip A, B, C, D, E;
b) construcii de tip A, B, C;
c) construcii de tip A, B, C, D
7. Construciile de importan excepional reprezint:
a) construcii cu funciuni deosebit de importante, a cror nendeplinire implic riscuri
majore pentru societate i natur, pe zone foarte extinse;
b) construcii cu funcii importante, a cror nendeplinire implic riscuri majore pentru
societate i natura pe zone limitate;
c) construcii cu caracter unicat, valoare deosebit de patrimoniu.
8. Construcii de importan deosebit reprezint:
a) construcii cu valoare deosebit de patrimoniu sau care adpostesc asemenea valori;
b) construcii cu funcii importante, a cror nendeplinire implic riscuri majore pentru
societate i natura pe zone limitate;
c) construcii cu funcii obinuite, a cror nendeplinire nu implic riscuri majore pentru
societate i natura

9. Construcii de importanta normal reprezint:
a) construcii cu funciuni obinuite, a cror nendeplinire afecteaz un numr redus de
oameni;
b) construcii cu funcii obinuite, a cror nendeplinire nu implic riscuri majore pentru
societate i natura;
c) construcii cu caracteristici i funciuni obinuite, dar cu valori de patrimoniu
10. Marcarea substanelor periculoase se face:
a) pe etichete, ambalaje i mijloace de transport;
b) doar pe etichete;
c) doar pe mijloacele de transport.
11. Epdemia este:
a) o boal infecto - contagioas care se transmite n proporii de mas i provoac
mbolnvirea oamenilor;
b) o boal specific animalelor, care se rspndete pe zone ntinse;
c) o boal comun oamenilor i animalelor
12. Principalele tipuri de risc generatoare de situaii de urgen n Romnia, grupate n funcie
de natura lor:
a) riscuri naturale;
b) riscuri tehnologice;
c) riscuri datorate cderilor de obiecte din atmosfer sau din cosmos;
d) riscuri biologice
13. Epizotia este:
a) o boal infecto - contagioas care se transmite n proporii de mas i provoac
mbolnvirea oamenilor;
b) o boal comun oamenilor i animalelor;
c) o boal specific animalelor, care se rspndete pe zone ntinse.
14. Din cadrul fenomenelor meteorologice periculoase fac parte:
a) inundaii
b) alunecri de teren
c) tornade
d) secet
e) cutremure de pmnt
f) nghe
15. Zoonoza reprezint:
a) o boal infecto - contagioas care se transmite n proporii de mas i provoac
mbolnvirea oamenilor;
b) o boal comun oamenilor i animalelor;
c) o boal specific animalelor, care se rspndete pe zone ntinse.
16. Inundaiile sunt rezultatele unor fenomene meteorologice care pot fi:
a) evitate, dac se cunosc mecanismele producerii lor;
b) gestionate, prin luarea unor msuri de limitare i nlturare a aefectelor ce au ca
rezultat mpiedicarea pierderilor de viei omeneti i reducerii pagubelor materiale;
c) prevenite prin intervenia n mecanismul de iniiere
17. Cutremurele produse n interiorul scoarei terestre se numesc:
a) cutremure vulcanice;
b) cutremure tectonice;
c) cutremure de pmnt
18. Cazurile de for major determinate de incendii, cutremure, inundaii i explozii
reprezint:
a) factori de risc;
b) factori tehnologici;
c) tipuri de risc
19. Alunecrile i prbuirile de teren reprezint:
a) riscuri naturale;
b) riscuri tehnologice;
c) riscuri biologice
20. Conceptul care se materializeaz printr-un pachet de msuri alese de ctre proiectant i
materializte prin: compartimente de incendiu cu perei rezisteni la foc; elemente de protecie a
golurilor; utilizarea unor materiale combustibile; limitarea clasei de combustibilitate a
materialelorde construcie, prin ignifugarea materialelor combustibile; asigurarea cilor de
evacuare, reprezint:
a) aprarea pasiv a construciei la incendiu;
b) aprarea activ a construciei la incendiu;
c) prevenirea incendiilor.
21. Alimentarea cu carburant a autovehiculelor care au motorul pornit:
a) este permis;
b) este interzis;
c) este permis numai n staiile de alimentare omologate.
22. mbrcmintea persoanelor care efectueaz alimentarea autovehiculelor cu carburant
trebuie s fie:
a) rea conductoare de electricitate static;
b) bun conductoare de electricitate static;
c) curat, fr pete de grsime vegetal sau animal.
23. Antistatic se definete ca:
a) o caracteristic a materialelor de a nu se ncrca cu electricitate static;
b) o caracteristic a materialelor de a fi bune conductoare de electricitate;
c) o caracteristic a materialelor de a nu descrca elecricitatea static.
24. Reducerea vitezei combustibilului prin conducte, reprezint:
a) una dintre msurile de reducere a riscului de acumulare electrostatic;
b) o curgere mai lent, menit a preveni nclzirea lichidului prin frecare;
c) o msur de limitare a pierderilor de combustibil n cazul spargerii conductei.
25. Alimentarea carburanilor n recipiente care nu asigur descrcarea sarcinilor
electrostatice este:
a) permis, pn la cantitatea de 50 litri;
b) permis, pn la cantitatea de 30 litri;
c) interzis.



GRILA DE RSPUNS
1. b
2. a
3. c
4. b
5. a
6. c
7. a, c
8. a, b
9. b, c
10. a
11. a
12. a, b, d
13. c
14. a, c, d, f
15. b
16. b
17. b
18. c
19. a
20. a
21. b
22. b
23. a
24. a
25. c