Sunteți pe pagina 1din 9

GRAMMAR REVISION

100 GRAMMAR TEST for YDS


1- "Must I take my umbrella?" "No, you _____ . It's
not going to rain."
A)
B)
C)
D)
E)

mustn't
needn't
have to
don't
hadnt

2- I was a bit worried because I thought I might


_____ my train.
A)
B)
C)
D)
E)

be late
not reach
lose
miss
catch

3- If he _____ worked harder, he would have


passed the exams.
A)
B)
C)
D)
E)

had
would have
would
has worked
had have

4- I couldn't come to the party because I _____ go


to work.
A)
B)
C)
D)
E)

had
had to
have
have got
will have to

5- As soon as I shut the front door I realised that I


_____ my key in the house.
A)
B)
C)
D)
E)

had left
have left
left
was leaving
would leave

6- He isn't in London now because he _____ to the


Continent.
A)
B)
C)
D)
E)

has been
was going
will going
would go
has gone

7- "Have you ever met Tom?" "Yes, we _____ at


the concert."
A)
B)
C)
D)
E)

met
have met
were meeting
had meet
might meet

8- "I'm sorry I can't do the shopping today." "OK,


_____ it then."
A)
B)
C)
D)
E)

I'm going to do
I'll do
I'm doing
I do
I have done

9- By the time the police arrived, the thieves _____


the stolen money.
A)
B)
C)
D)
E)

hide
had hidden
are hiding
will have hidden
have hidden

10- If you _____ to town tomorrow, will you do


some shopping for me?
A)
B)
C)
D)
E)

went
will be going
go
will go
have gone

11- It's a pity you haven't seen that play." "But I


have, I _____ it last week."
A)
B)
C)
D)
E)

have seen
had seen
saw
was seen
can see

12- If you _____ such a long time to get dressed,


we'd have been there by now.
A)
B)
C)
D)
E)

hadn't taken
wouldn't have taken
weren't taking
wouldn't take
werent taken

13- To travel from England to Scotland you _____ a


passport.
A)
B)
C)
D)
E)

mustn't have
haven't got
don't need
needn't
shouldnt have

14- You _____ come tomorrow if you have


something else to do.
A) didnt have to
B) mustn't
C) needn't
D) couldnt
E) don't need
15- It was Friday afternoon and the shops were full
_____ customers.
A)
B)
C)
D)
E)

of
in
by
with
for

16- This young man can get along not only with
girls, but also with _____ parents.
A)
B)
C)
C)
D)

they're
their's
them
theirs
their

17- The driver _____ to read a newspaper while he


____ for the lights to change.
A)
B)
D)
E)
D)

had started / waited


has started / has been waiting
was starting / has waited
will start / has waited
started / was waiting

18- She said she wouldn't refuse him if he _____ her


out again.
A)
B)
C)
D)
E)

would ask
has asked
had asked
would have asked
asked

19- Don't you remember that we _____ to the cinema


tonight?
A)
B)
C)
D)
E)

would go
go
would go
are going
will be gone

20- She always says that we _____ go and see her


more often.
A)
B)
C)
D)
E)

should
need
would
ought
have

21- Living here at the top of the mountain must be


very _____ .
A)
B)
C)
D)
E)

sole
alone
only
lonely
lonesome

22- I hope you know that you _____ come with me if


you don't want to.
A)
B)
C)
D)
E)

can't
mustn't
don't have to
don't need
ought not

23- She's ___ a snobbish person ___ nobody likes to


be with her.
A)
B)
C)
D)
E)

such...that
such...as
so...that
rather ...than
as ... as

24- It took years of research, but _____ they found


the answer.
A) at the end
B) in the end
C) last
D) lastly
E) the latest

25- ___ a university professor returns from a


sabbatical leave, he should be better qualified.
A) Until
B) When
C) Even though
D) Since
E) In case of

A)
B)
C)
D)
E)

26- The visitors _____ all the different ways of


making brandy.
A) had shown
B) were shown
C) showed
D) has shown
E) has been shown

A) after
B) prior to
C) for
D) before
E) following

A) Whether
B) When
C) If
D) Even if
E) Unless
29- My friend John, ___ lives in California, has a car
with a New York license.
A) whose
B) who
C) that
D) whom
E) which

B) and
D) regardless

31- Would you mind telling me what ....... to do for


the last half an hour.
A) are trying
B) had been trying
C) have been trying
D) would be trying
E) were trying

will be reduced / have introduced


has been reduced / were introduced
will have reduced / are introduced
have reduced / had introduced
were introduced / have been introduced

35- They ....... the advantages of the takeover when I


....... them an hour or so later.
A) will discuss / would rejoin
B) have discussed / am rejoining
C) are discussing / will rejoin
D) were discussing / rejoined
E) would discuss / rejoined
36- The manager of the company ....... they ....... five
new branches in the city the following month.
A)
B)
C)
D)
E)

30- It's usually quite simple to cross the border


between the USA and Canada ___ these two
countries have friendly relations.

settled / killed
would settle / had killed
had settled / were killed
has settled / would have been killed
were settling / had been killed

34- The flow of immigrants into Britain ....... to a


small number since the new laws ........ .
A)
B)
C)
D)
E)

28- ___ I had known how much I would disappoint


him, I woudn't have done it.

got / will have been


have got / had been
get / will be
had got / was
are getting / has been

33- Many Eskimos, who ....... Alaska thousands of


years ago, ....... in epidemics after their fist
contact with European diseases.
A)
B)
C)
D)
E)

27- Make sure you close all the windows ___ it starts
to rain.

A) yet
C) because
E) moreover

32- It is getting late. By the time we ....... to the


cinema, the film ....... on .

said / were opening


says / had opened
is saying / have opened
has said / would open
would say / had opened

37- By the time the Atatrk Dam project has been


completed, we ....... together for at least eight
years.
A)
B)
C)
D)
E)

will have been working


were working
had worked
had been working
have been working

38- They ....... him to make his decision as quickly as


possible because they ....... the arrangements
tomorrow.
A)
B)
C)
D)
E)

have been pressing / are finalising


press / finalise
are pressing / have finalise
have pressed / finalised
were pressing / have been finalising

39- Last years additional budget package ....... to


prevent Japans economy from plunging even
lower.
A)
B)
C)
D)
E)

had designed
has been designed
was designed
would be designed
is being designed

40- I knew that ....... writing her report yet, so I .......


her to go out to lunch.
A)
B)
C)
D)
E)

didn't finish / don't invite


hasn't finished / haven't invited
hadn't finished / didn't invite
wasn't finishing / hadn't invited
wouldn't finish / won't invite

41- When his boss dismissed him from his job, he


....... there for ten years.
A)
B)
C)
D)
E)

was working
worked
had been working
has been working
will have been working

42- Much progress ...... in telecommunications


during World War I , but the basic techniques
....... in the previous decades.
A)
B)
C)
D)
E)

would have been achieved / were


developing
has been achieved / were developed
had been achieved / has been developed
was achieved / had been developed
was achieving / would be developing

43- For several years now she ....... as private


secretary to the bank manager.
A)
B)
C)
D)
E)

has been working


worked
was working
works
used to work

44- A man ....... me to work three times this week, so


I ....... him to the police.
A)
B)
C)
D)
E)

follows / am reporting
was following / was reporting
is following / reported
has followed / have reported
followed / report

45- In the past 50 years, Thailand ...... through 15


constitutions ,17 coups and 21 prime ministers.
A) has been going
B) has gone
C) were going
D) goes
E) will have gone
46- As soon as I ....... it was raining, I ....... the
children into the house.
A)
B)
C)
D)
E)

realise / am calling
have realised / should call
will realise / have called
realised / called
may realise / call

47- Im sad to think that all my plants ....... by the


time I ....... from holiday.
A)
B)
C)
D)
E)

will die / return


may have died / have returned
died / returned
had died / could return
died / had returned

48- The exhaust pipe on my car ....... for days when


finally it ...... off on the high way.
A) rattled / had fallen
B) had been rattling / fell
C) was rattling / fell
D) could be rattling / is fallen
E) may rattle / falls
49- .......... working very long hours, Beire strives to
exercise at least trice a week.
A) However
B) On behalf of
C) Because of
D) In order for
E) Regardless of
50- On several occasions, Benjamin has earnestly
considered ...... to study for a PhD, yet he
relishes his job and enjoys ...... such a high wage.
A)
B)
C)
D)
E)

returning / earning
to return / earning
returning / having earned
to return / to have earned
being returned / earning

51- Temporarily, he is undecided as to whether he


...... for the same company this time next year.
A)
B)
C)
D)
E)

will be working
has been working
will have been working
is working
may be working

A) did not eat


C) had eaten

B) was eating
D) would eat
E) can eat

52- .......... the dissonance between the employees,


our office became an obnoxious place to work.
A) Since
C) However

58- As a child, my son ...... such vegetables as


cabbages and leeks; nonetheless, he cant even
bear the sight of them any longer.

B) In spite of
D) In place of

59- Simon crept into the house very quickly ...... his
parents would not notice how late he was.
A) by the time
C) in case
E) for fear that

B) in order that
D) if

E) Due to
53- Much as she had taken the butter out of the
refrigerator twenty five minutes before serving
breakfast, it was still ...... to spreaD)
A) not too hard
C) hard enough

has been doubling / maybe suffering


had been doubled / could be suffering
has doubled / suffer
was doubled / suffered
has been doubled / suffers

55- My father, the salary ...... is paid directly into his


bank account, is paid on the last Friday of each
month.
A) of whom
D) whom

B) due to
D) so too
E) so as to

61- Generally speaking, ...... the knitting needles


used are, ...... the finished stitching will appear.

54- Though world food production ...... since 1950,


people still ...... from shortages in various parts
of the worlD)

B) which
D) of what
E) when it

56- If you ...... the car into the garage well in


advance, we ...... to Bursa in our car now, not on
this uncomfortable coach.
A)
B)
C)
D)
E)

A) so that
C) and

B) much too hard


D) so hard as
E) too much

A)
B)
C)
D)
E)

60- The inscription on this document is so tiny, so I


need my spectacles .......... read it.

take / will travel


took / would be travelling
take / are travelling
had taken / could be travelling
took / would have travelled

A)
B)
C)
D)
E)

the larger / much looser


if / then
the larger / the looser
when / ......
unless / ......

62- Toussaint LOuverture, ...... was the leader of the


1793 Haitian insurgency, ...... died in France.
A) who / when
C) that / as
he
E) who / ......

B) who / who
D) who / when

63- The suspect denies having broken into the house,


......... there is considerably convincing evidence
to prove him guilty.
A) and
C) so

B) yet
D) for

E) on the contrary
64- You should not try to ski on your own .........
having a few lessons from a certified instructor.
A) while
C) without

B) after
D) instead of
E) ......

57- The plane is due to take off in a matter of


minutes; ........ you hustle, you will miss it.
A) in case
C) even though

B) if
D) unless
E) otherwise
5

65- The rescue team ...... more victims of the quake


alive if they ...... better equipment.
A)
B)
C)
D)
E)

saved / had
might have saved / had
had saved / would have had
were able to / had
could have been saved / had had

66- We need to take enough money with ...... for


drinks, postcards and any souvenirs ...... might
wish to purchase.
A) us / that
B) them / we
C) them / ......
D) our /themselves
E) us / we
67- The economic situation in Turkey, ...... there has
been high inflation for more than a decade,
perplexes Western economists.
A) of which
C) ......

B) which
D) where
E) in where

68- I....... while I had the chance; now Im starving.


A)
B)
C)
D)
E)

could not have eaten


was eating
ought to have eaten
would have been better to eat
must have eaten

69- .......... the weather improves, we will have to


stay home tomorrow.
A) If
C) In order that

B) In case
D) When
E) Even if

70- Im so tired from fatigue that I feel as if a roller


......... me.
A) has run over
B) will run over
C) is running over
D) had run over
E) may run over
71- Looking at the sun, even when partially obscured
by the moon, ....... cause damage and even
blindness.
A) must
C) can

E) ought

B) would
D) need

72- The relief workers ....... able to rescue some of


those who ....... still alive under the rubble.
A)
B)
C)
D)
E)

should be / were
may be / are
might have been / have been
will be / would be
were / will be

73- When my grandfather came to visit me, he .........


always bring a little present.
A) was used to
B) would
C) might
D) could
E) should
74- Non-smokers wish smoking ....... banned in
public buildings and public transportation.
A) would be
C) would have been
E) has been

B) were not
D) must be

75- At this hour of the night, it ....... your mother


phoning; it ....... anyone else.
A)
B)
C)
D)
E)

must have been / wasn't


may be / isn't
was / hadn't been
has to be / wouldn't have been
must be / couldn't be

76- It ....... a disaster, but fortunately he ....... fast at


the time.
A) might be / didn't drive
B) could have been / wasn't driving
C) was supposed to be / hadn't driven
D) must be / won't be driving
E) will be / hasn't driven.
77- He ............. straight along the highway, but
instead ,he ........... to follow the scenic country
road.
A)
B)
C)
D)
E)

had driven / would decide


must have driven / had decided
should have driven / decides
was driving / decided
could have driven / decided

78- You are ........... come across problems when you


commence a business.
A)
B)
C)
D)
E)

able to
bound to
accustomed to
used to
most likely
6

79- Im sorry for what I did yesterday , but I


............... no harm .
A)
B)
C)
D)
E)

dont mean
am not meaning
didnt mean
meant
havent meant

80- I didnt expect .................to go to that party


alone .
A)
B)
C)
D)
E)

to allow
be allowed
being allowed
to be allowed
to be let

81- I wish I were able to get the others .................


what I want !
A)
B)
C)
D)
E)

doing
do
to doing
to do
having done

82- How ............... that she .............. a good dancer


when she was young ?
A)
B)
C)
D)
E)

did she forgot / was


has she forgoten / used to be
could she forget / were
could she have forgotten / used to be
can she forget / would be

83- Ever since ................... , I ............... the chance to


go out .
A)
B)
C)
D)
E)

Ive had my car repaired / didnt get


I had repared my car / havent got
I had my car repaired / havent got
I have my car repaired / havent got
I have had my car repaire / couldnt get

84- We cant drive much ........... ; there is .............


petrol left in the tank .
A)
B)
C)
D)
E)

further / a little
farther / little
further / few
farther / a little
farther / few

85- Take ......... things or youll regret it ; dont take


........... jewelry either .
A)
B)
C)
D)
E)

a few / many
few / much
little / much
a little / many
few / many

86- Her career was all ............. she cared about ,


.............. made her so successful .
A)
B)
C)
D)
E)

who / which
what / that
what / which
that / which
that / that

87- "Guess who is responsible ......... this mess ! Its


the man you are looking forward to ................!"
A)
B)
C)
D)
E)

of / see
for / see
of / seeing
for / seeing
about / see

88- We arrived ................ our village ................ a


lovely night ............... October .
A)
B)
C)
D)
E)

to / in / in
in / at / in
at / at / on
at / on / in
to / on / on

89- Last night I came ................ my teacher at the


cinema , but she didnt talk to me !!!
A)
B)
C)
D)
E)

into
across
by
between
down on

90- Its the first time I .................... on snow !


A)
B)
C)
D)
E)

slide
am sliding
had slid
have slid
had been sliding

91- The doctor told me I had to eat sweets


and drink wine if I wanted to lose
kilos .
A)
B)
C)
D)
E)

less / fewer / a few


fewer / less / a little
a few / a little / more
fewer / less / a few
few / few / a little

92- . United States of America nowadays


. country to live in: .. pollution is at its
summit there .
A)
B)
C)
D)
E)

The / is / the worst / O


The / is / the worst / a
O / are / the worse / the
The / are / worse / the
The / is / worse / the

93- I'm sure the deputy will be in the limelight after


he's delivered his speech, ................ ?
A)
B)
C)
D)
E)

am I
won't he
isn't is
hasn't he
aren't I

94- You must be thinking that you are the sole sane
guy here, but, ................ ?
A)
B)
C)
D)
E)

mustn't you
are you
aren't you
must you
isn't it

97- The poor worker is at peace; his problems came


to an and with his sudden demise, ............. ?
A)
B)
C)
D)
E)

isn't he
didn't they
didn't he
is he
did he

98- The issue is supposed to be discussed and


handled at length during the meeting, ............... ?
A)
B)
C)
D)
E)

isn't it
won't it
shouldn't it
will it
should it

99- He said he would apply for the job immediately


after he returned, ....... ?
A) did he
B) didnt he
C) would he
D) hadnt he
E) wouldnt he
100The last exhibition I went was ....... crowded
that you could hardly see anything.
A)
B)
C)
D)
E)

as
too
more
so
very

95- His monthly income is on a par with those of


civil servants, ................ ?
A)
B)
C)
D)
E)

is it
isn't it
are they
aren't they
is there

96- What we're going to do with all these debts is


still up in the air, ................ ?
A)
B)
C)
D)
E)

aren't we
isn't it
are we
is it
won't we
8

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

B
D
A
A
A
E
B
B
B
C
C
A
C
C
A
E
E
E
D
A
D
C
A
B
B
B
D
C
A
C

CEVAP ANAHTARI
31 C 61 C 91
32 C 62 E 92
33 C 63 B 93
34 B 64 C 94
35 D 65 B 95
36 A 66 E 96
37 A 67 D 97
38 A 68 C 98
39 C 69 E 99
40 C 70 D 100
41 C 71 C
42 D 72 B
43 A 73 B
44 D 74 A
45 B 75 E
46 D 76 B
47 B 77 E
48 B 78 B
49 E 79 D
50 A 80 D
51 A 81 D
52 E 82 D
53 B 83 C
54 C 84 B
55 A 85 B
56 D 86 C
57 D 87 D
58 D 88 B
59 B 89 B
60 E 90 D

C
A
B
B
B
B
B
A
B
D

100 YDS Grammar test

11