Sunteți pe pagina 1din 33

HAPTER 16ALDEHYDES AND KETONES

HAPTER 16 — ALDEHYDES AND KETONES

MULTIPLE CHOICE

1. What is the IUPAC name of the following compound?

CHOICE 1. What is the IUPAC name of the following compound? a. 3-methyl-3-phenylpropanol b. 3-phenylbutanal c.

a. 3-methyl-3-phenylpropanol

b. 3-phenylbutanal

c. 3-phenyl-1-butanone

d. 3-phenylbutanoic acid

ANS: B

2. What is the IUPAC name of the following compound?

ANS: B 2. What is the IUPAC name of the following compound? a. 4-phenyl-3-hexanone b. 3-phenyl-4-hexanone

a. 4-phenyl-3-hexanone

b. 3-phenyl-4-hexanone

c. 1,2-diethyl-2-phenylethanal

d. 1-methyl-1-phenyl-2-butanone

ANS: A

3. What is the IUPAC name of the following compound?

ANS: A 3. What is the IUPAC name of the following compound? a. ( E )-4-methyl-4-hepten-3-one

a. (E)-4-methyl-4-hepten-3-one

b. (Z)-4-methyl-4-hepten-3-one

c. (E)-4-methyl-3-hepten-5-one

d. (Z)-4-methyl-3-hepten-5-one

ANS: A

4.

What is the IUPAC name of the following compound?

4. What is the IUPAC name of the following compound? a. 4,4-diethyl-3-buten-2-one b. 4-ethyl-3-hexen-2-one c. (

a. 4,4-diethyl-3-buten-2-one

b. 4-ethyl-3-hexen-2-one

c. (Z)-4-ethyl-3-hexen-2-one

d. 3-ethyl-4-hexen-5-one

ANS: B

5. What is the IUPAC name of the following compound?

ANS: B 5. What is the IUPAC name of the following compound? a. (2 S ,4

a. (2S,4R)-dimethylpentanal

b. (2S,4S)-dimethylpentanal

c. (R)-2,4-dimethylpentanal

d. (S)-2,4-dimethylpentanal

ANS: D

6. What is the IUPAC name of the following compound?

ANS: D 6. What is the IUPAC name of the following compound? a. ( S )-3,4,4-trimethylpentanal

a. (S)-3,4,4-trimethylpentanal

b. (R)-3,4,4-trimethylpentanal

c. (R)-3-tert-butyl-3-methylpropanal

d. (R)-3-tert-butylbutanal

ANS: B

7. What is the correct assignment of the names of the following ketones?

B 7. What is the correct assignment of the names of the following ketones? Brown Organic

a. 1 = acetone; 2 = phenol; 3 = benzaldehyde

b. 1 = acetone; 2 = acetophenone; 3 = benzophenone

c. 1 = formaldehyde; 2 = benzaldehyde; 3 = acetophenone

d. 1 = acetaldehyde; 2 = acetophenone; 3 = benzaldehyde

ANS: B

8.

What is the correct assignment of the names of the following aldehydes and ketones?

of the names of the following aldehydes and ketones? a. 1 = acetone; 2 = acetaldehyde;

a. 1 = acetone; 2 = acetaldehyde; 3 = formaldehyde

b. 1 = acetaldehyde; 2 = acetophenone; 3 = benzophenone

c. 1 = formaldehyde; 2 = acetaldehyde; 3 = acetone

d. 1 = acetaldehyde; 2 = acetone; 3 = acetophenone

ANS: C

9.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2,3-dimethyl-3-heptanol b. 2,4-dimethyl-4-heptanol c.

a. 2,3-dimethyl-3-heptanol

b. 2,4-dimethyl-4-heptanol

c. 3,5-dimethyl-4-heptanol

d. 3,5-dimethyl-3-heptanol

ANS: B

10.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2,3-dimethyl-3-heptanol b. 2,4-dimethyl-4-heptanol c.

a. 2,3-dimethyl-3-heptanol

b. 2,4-dimethyl-4-heptanol

c. 2,5-dimethyl-4-heptanol

d. 2,5-dimethyl-3-heptanol

ANS: C

11.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2-phenyl-2-butanol b. 3-phenyl-2-butanol c.

a. 2-phenyl-2-butanol

b. 3-phenyl-2-butanol

c. 3-phenylbutanone

d. propiophenone, PhCOCH 2 CH 3

ANS: A

12. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1-phenyl-1-butanol b. 1-phenyl-2-butanol c.

a. 1-phenyl-1-butanol

b. 1-phenyl-2-butanol

c. 2-phenyl-1-butanol

d. butyrophenone, PhCOCH 2 CH 2 CH 3

ANS: A

13. Which combination(s) of alkyl bromide and carbonyl compound can be used to prepare the following product by addition of the Grignard reagent derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound?

the Grignard reagent derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound? Brown Organic Chemistry 6e

a.

only 1

b. only 3

c. only 1 and 4

d. only 2 and 3

ANS: D

14. Which combination(s) of alkyl bromide and carbonyl compound can be used to prepare the following product by addition of the Grignard reagent derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound?

derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound? a. only 1 b. only 3 c.

a. only 1

b. only 3

c. only 1 and 3

d. only 2 and 4

ANS: B

15. Which combination(s) of alkyl bromide and carbonyl compound can be used to prepare the following product by addition of the Grignard reagent derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound?

the Grignard reagent derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound? Brown Organic Chemistry 6e

a.

only 1 and 2

b. only 3 and 4

c. only 2 and 3

d. only 1, 2 and 3

ANS: D

16. Which combination(s) of alkyl bromide and carbonyl compound can be used to prepare the following product by addition of the Grignard reagent derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound?

derived from the alkyl bromide to the carbonyl compound? a. only 1 and 2 b. only

a. only 1 and 2

b. only 3 and 4

c. only 2 and 3

d. only 1, 2 and 3

ANS: A

17. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: B

18. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

19. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

20. What is the major organic product obtained from the following reaction?

A 20. What is the major organic product obtained from the following reaction? Brown Organic Chemistry

a.

1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

21. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1-butene b. 2-butene c. 2-methylpropene d.

a. 1-butene

b. 2-butene

c. 2-methylpropene

d. 2-methyl-1-propanol

ANS: C

22. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2-methyl-2-heptene b. 3-ethyl-2-pentene c. ( Z )

a. 2-methyl-2-heptene

b. 3-ethyl-2-pentene

c. (Z) 2-methyl-3-heptene

d. (E) 2-methyl-3-heptene

ANS: B

23. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. ( E )-3-methyl-2-pentene b. ( Z )-3-methyl-2-pentene

a. (E)-3-methyl-2-pentene

b. (Z)-3-methyl-2-pentene

c. 2-methyl-2-pentene

d. 4-methyl-1-pentene

ANS: C

24.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. ( E )-3-methyl-2-pentene b. ( Z )-3-methyl-2-pentene

a. (E)-3-methyl-2-pentene

b. (Z)-3-methyl-2-pentene

c. 2-methyl-2-pentene

d. 4-methyl-1-pentene

ANS: C

25. Which combination(s) of alkyl bromide and carbonyl compound can be used to prepare the following product by reaction of the Wittig reagent derived from the alkyl bromide with the carbonyl compound?

derived from the alkyl bromide with the carbonyl compound? a. only 1 and 2 b. only

a. only 1 and 2

b. only 2 and 4

c. only 2 and 3

d. only 1, 2 and 3

ANS: B

26.

Which combination(s) of alkyl bromide and carbonyl compound can be used to prepare the following product by reaction of the Wittig reagent derived from the alkyl bromide with the carbonyl compound?

derived from the alkyl bromide with the carbonyl compound? a. only 1 and 2 b. only

a. only 1 and 2

b. only 1 and 3

c. only 2 and 4

d. only 1, 2 and 3

ANS: A

27. Which of the following is not true about the Wittig reaction?

a. triphenylphosphine reacts with 2alkyl bromides by an S N 2 reaction to give an alkyltriphenylphosphonium bromide

b. alkyltriphenylphosphonium bromides are deprotonated by strong bases to give a phosphonium ylide

c. phosphonium ylids are nucleophilic

d. the product of the Wittig reaction is an alkyne

ANS: D

28. Which of the following is the best description of the overall transformation involved in a Wittig reaction?

a. addition

b. substitution

c. elimination

d. rearrangement

ANS: B

29.

What is the correct assignment of the names of the following functional groups?

assignment of the names of the following functional groups? a. 1 = enol; 2 = hydrate;

a. 1 = enol; 2 = hydrate; 3 = acetal; 4 = hemiacetal

b. 1 = acetal; 2 = hydrate; 3 = enol; 4 = hemiacetal

c. 1 = hydrate; 2 = hemiacetal; 3 = acetal; 4 = enol

d. 1 = enol; 2 = hydrate; 3 = hemiacetal; 4 = enol

ANS: C

30. What is the correct assignment of the names of the following functional groups?

assignment of the names of the following functional groups? a. 1 = acetal; 2 = hydrate;

a. 1 = acetal; 2 = hydrate; 3 = acetal; 4 = hemiacetal

b. 1 = acetal; 2 = enol; 3 = hydrate; 4 = hemiacetal

c. 1 = hydrate; 2 = hemiacetal; 3 = acetal; 4 = enol

d. 1 = enol; 2 = hydrate; 3 = hemiacetal; 4 = enol

ANS: B

31. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: D

32.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

33. Which ketone-diol undergoes cyclization to form the following acetal?

undergoes cyclization to form the following acetal? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4 ANS:

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

34. Which ketone-diol undergoes cyclization to form the following acetal?

undergoes cyclization to form the following acetal? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4 ANS:

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: D

35. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: B

36. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

37. What is the correct assignment of the names of the following functional groups?

assignment of the names of the following functional groups? a. 1 = imine; 2 = amine;

a. 1 = imine; 2 = amine; 3 = hydrazone; 4 = oxime

b. 1 = hydrazone; 2 = amine; 3 = imine; 4 = oxime

c. 1 = oxime; 2 = imine; 3 = amine; 4 = hydrazone

d. 1 = imine; 2 = hydrazone; 3 = oxime; 4 = amine

ANS: B

38. What is the correct assignment of the names of the following functional groups?

assignment of the names of the following functional groups? a. 1 = imine; 2 = amine;

a. 1 = imine; 2 = amine; 3 = hydrazone; 4 = oxime

b. 1 = hydrazone; 2 = amine; 3 = imine; 4 = oxime

c. 1 = oxime; 2 = imine; 3 = amine; 4 = hydrazone

d. 1 = imine; 2 = hydrazone; 3 = oxime; 4 = amine

ANS: C

39. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

40. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: D

41. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

42. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

43. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: B

44.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

44. What is the major organic product obtained from the following reaction?

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

45. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

46. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: B

47. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

48. Which combination(s) of amine and carbonyl compound can be used to prepare the following product by reductive amination?

to prepare the following product by reductive amination? a. only 1 and 2 b. only 2

a. only 1 and 2

b. only 2 and 4

c. only 2 and 3

d. only 1, 2 and 3

ANS: A

49. Which combination(s) of amine and carbonyl compound can be used to prepare the following product by reductive amination?

to prepare the following product by reductive amination? a. only 1 b. only 3 c. only

a. only 1

b. only 3

c. only 1 and 3

d. only 1, 2 and 4

ANS: B

50. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: B

51. What is the major organic product obtained from the following reaction?

51. What is the major organic product obtained from the following reaction? Brown Organic Chemistry 6e

a.

1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: D

52. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2-pentanol b. pentane c. 1-pentene d. (

a. 2-pentanol

b. pentane

c. 1-pentene

d. (E) 2-pentene

ANS: A

53. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2-methypentane b. 4-methyl-2-pentanol c.

a. 2-methypentane

b. 4-methyl-2-pentanol

c. 4-methyl-1-pentene

d. (E) 4-methyl-2-pentene

ANS: B

54. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2-pentanone b. ( E )-3-penten-2-ol c. 2-pentanol

a. 2-pentanone

b. (E)-3-penten-2-ol

c. 2-pentanol

d. 4-hydroxy-2-pentanone

ANS: B

55. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2-pentanone b. ( E )-3-penten-2-ol c. 2-pentanol

a. 2-pentanone

b. (E)-3-penten-2-ol

c. 2-pentanol

d. 4-hydroxy-2-pentanone

ANS: A

56. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 2-pentanone b. ( E )-3-penten-2-ol c. 2-pentanol

a. 2-pentanone

b. (E)-3-penten-2-ol

c. 2-pentanol

d. 4-hydroxy-2-pentanone

ANS: C

57. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

58. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: D

59. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

60. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

61. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

62. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

63. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: B

64. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? a. 1 b. 2 c. 3 d. 4

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: A

65. What is the relationship between the following two structures?

is the relationship between the following two structures? a. tautomers b. constitutional isomers, but not tautomers

a. tautomers

b. constitutional isomers, but not tautomers

c. resonance structures

d. stereoisomers

ANS: A

66. What is the relationship between the following two structures?

is the relationship between the following two structures? a. tautomers b. constitutional isomers, but not tautomers

a. tautomers

b. constitutional isomers, but not tautomers

c. resonance structures

d. stereoisomers

ANS: C

67. What is the relationship between the following two structures?

is the relationship between the following two structures? a. tautomers b. constitutional isomers, but not tautomers

a. tautomers

b. constitutional isomers, but not tautomers

c. resonance structures

d. stereoisomers

ANS: A

68. Which of the following has the highest K eq for enolization?

the following has the highest K e q for enolization? a. 1 b. 2 c. 3

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

69. Which of the following has the highest K eq for enolization?

the following has the highest K e q for enolization? a. 1 b. 2 c. 3

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

ANS: C

70. What type of reaction takes place upon treatment of a ketone with HCN to form a cyanohydrin?

a. nucleophilic addition

b. electrophilic addition

c. nucleophilic substitution

d. electrophilic substitution

ANS: A

71. Which of the following is the best description of the mechanism of the reaction between a ketone and an amine to form an imine?

a. concerted bimolecular substitution

b. nucleophilic addition followed by elimination

c. elimination followed by nucleophilic addition

d. electrophilic addition followed by rearrangement

ANS: B

72. Which of the following statements is not true?

a. The carbon atom of a carbonyl group is electrophilic

b. In general, aldehydes are more electrophilic than ketones

c. Nucleophilic addition to carbonyl groups can be catalyzed by acid or base

d. Addition of a nucleophile to a carbonyl group changes the hybridization of the carbonyl carbon from sp 3 to sp 2 hybridization

ANS: D

73. Which of the following statements is not true?

a. Reaction of benzophenone with methanol in the presence of acid gives a acetal

b. Reaction of butanal with ethanol in the presence of base gives an acetal

c. Reaction of benzaldehyde with ethanol in the presence of acid gives an acetal

d. Reaction of acetone with methanol in the presence of base gives a hemiacetal

ANS: B

74. Which of the following statements is not true?

a. The reaction of a ketone with methanol in the presence of acid to give a acetal proceeds via a resonance stabilized cation

b. Protonation of a ketone increases its electrophilicity

c. The conversion of a hemiacetal to an acetal under acidic conditions proceeds via an S N 1 mechanism

d. The conversion of a hemiacetal to an acetal is catalyzed by both acid and base

ANS: D

75. Which of the following is a reactive intermediate in the reaction of acetone with bromine in acetic acid to form 1-bromo-2-propanone?

a. carbanion

b. enol

c. enolate

d. radical

ANS: B

76. Which of the following is a reactive intermediate in the base-catalyzed racemization of (R)-3-phenyl-

2-butanone?

a. carbanion

b. enol

c. enolate

d. radical

ANS: C

77. What is the reactivity of Br 2 in the acid-catalyzed bromination of acetophenone?

a. acid

b. base

c. nucleophile

d. electrophile

ANS: D

PROBLEM

1. What is the IUPAC name of the following compound?

PROBLEM 1. What is the IUPAC name of the following compound? ANS: ( S )-2-chloropentanal 2.

ANS:

(S)-2-chloropentanal

2. What is the IUPAC name of the following compound?

2. What is the IUPAC name of the following compound? ANS: ( S )-3-methyl-2-pentanone 3. What

ANS:

(S)-3-methyl-2-pentanone

3. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 4. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 4. What is the major organic product obtained

4. What is the major organic product obtained from the following reaction?

4. What is the major organic product obtained from the following reaction? Brown Organic Chemistry 6e

ANS:

ANS: 5. What is the major organic product obtained from the following reaction? ANS: 6. What

5. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 6. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 6. What is the major organic product obtained

6. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 7. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 7. What is the major organic product obtained

7. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 8. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 8. What is the major organic product obtained

8. What is the major organic product obtained from the following reaction?

8. What is the major organic product obtained from the following reaction? Brown Organic Chemistry 6e

ANS:

ANS: 9. What is the major organic product obtained from the following reaction? ANS: 10. What

9.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 10. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 10. What is the major organic product obtained

10.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 11. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 11. What is the major organic product obtained

11.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

What is the major organic product obtained from the following reaction? ANS: Brown Organic Chemistry 6e

ANS:

What is the major organic product obtained from the following reaction? ANS: Brown Organic Chemistry 6e

12.

What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 13. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 13. What is the major organic product obtained

13. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 14. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 14. What is the major organic product obtained

14. What is the major organic product obtained from the following reaction?

major organic product obtained from the following reaction? ANS: 15. What is the major organic product

ANS:

organic product obtained from the following reaction? ANS: 15. What is the major organic product obtained

15. What is the major organic product obtained from the following reaction?

What is the major organic product obtained from the following reaction? ANS: Brown Organic Chemistry 6e

ANS:

What is the major organic product obtained from the following reaction? ANS: Brown Organic Chemistry 6e

16.

What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

16. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

ANS:

obtained from the following sequence of reactions? ANS: 17. What is the major organic product obtained

17. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

product obtained from the following sequence of reactions? ANS: 18. What is the major organic product

ANS:

obtained from the following sequence of reactions? ANS: 18. What is the major organic product obtained

18. What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

organic product obtained from the following sequence of reactions? ANS: Brown Organic Chemistry 6e Test Bank

ANS:

organic product obtained from the following sequence of reactions? ANS: Brown Organic Chemistry 6e Test Bank

19.

What is the major organic product obtained from the following sequence of reactions?

organic product obtained from the following sequence of reactions? ANS: Brown Organic Chemistry 6e Test Bank

ANS:

organic product obtained from the following sequence of reactions? ANS: Brown Organic Chemistry 6e Test Bank