Sunteți pe pagina 1din 9

ORGANIZE CRIME QUESTIONNAIRE

1. He founded the MNLF.


A. Hashim Salamat
B. Nur Misuari
C. Jose Maria Sison
D. Abu Sabaya
2. The compromise agreement to establish the Autonomous Region in
Bangsamoro land.
A. Tripoli Agreement
B. Treaty of Paris
C. Bangsa Moro Law Agreement
D. None of the Above
3. Jabidah Massacre took place in what island?
A. Aklan
B. Corregidor
C. Sulu
D. Basilan
4. It literally mean Islamic Congregation, It is a Southeast Asian
militant Islamist terrorist organization dedicated to the
establishment of a Daulah Islamiyah (regional Islamic caliphate)
in Southeast Asia.
A. Taliban
B. Abu Sayyaf
C. Buko Haram
D. Jemaah Islamiah
5. It is an Islamic fundamentalist political movement in Afghanistan.
It is founded by Mullah Mohammed Omar Mujahid.
A. Taliban
B. Abu Sayyaf
C. Buko Haram
D. Jemaah Islamiah
6. It literally means "father and swordsmith", is a militant Islamist
group based in and around Jolo and Basilan, Philippines.
A. MILF
B. MNLF
C. Abu Sayyaf
D. BIFF
7. It means "Western Education is Forbidden", is an Islamist terrorist
movement based in north-east Nigeria.
A. Taliban
B. Abu Sayyaf
C. Buko Haram
D. Jemaah Islamiah
8. It means "The Base', is a global militant Islamist organization
founded by Osama bin Laden and Other militants.

A. Taliban
B. Al-Qaeda
C. Buko Haram
D. Jemaah Islamiah
9. It is an Islamic extremist rebel group controlling territory in
Iraq and Syria, with operations in Lebanon, Libya, the Sinai
Peninsula of Egypt, and other areas of the Middle East.
A. ISIS
B. Al-Qaeda
C. Buko Haram
D. Jemaah Islamiah
10. It literally means "The Youth", is a jihadist terrorist group
based in Somalia.
A. ISIS
B. Al-Qaeda
C. Buko Haram
D. Al-Shabaab
11. It is a a street gang and organized crime group with origins in
the Philippines. The gang was formed in the early 1940s among
Filipino inmates in large and dangerous Manila correctional
facilities. Member's value of fatalism is that it didn't really
matter what one did if fate was against you.
A. Akya-Bahay Gang
B. Bahala na Gang
C. Kuratong Baleleng
D. Martilyo Gang
12. It is an organized crime syndicate in the Philippines that once
was an anti-communist vigilante group.
A. Akyat-Bahay Gang
B. Bahala na Gang
C. Kuratong Baleleng
D. Martilyo Gang
13. This gang is notoriously known for robbing jewelry shops and uses
wrench, hammer and other tools to smash store windows.
A. Akyat-Bahay Gang
B. Bahala na Gang
C. Kuratong Baleleng
D. Martilyo Gang
14. The conman or woman suddenly hugs the victim like theyre old
friends. With a knife poked on his side, victim is ordered to
quietly turn over cash and other valuables. A Modus operandi
of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang

15. Two cohorts falsely accuse victim of stealing. Naturally denying


it, victim is asked to show proof of character. Once he fishes
out an ID card from the wallet, the gang men grab the money and
scram. An MO of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang
16. Three to four males and females befriend a lone tourist. After
gaining his confidence, they tour him around, then invite him to
dine in their shanty. Then a potent sleeping pill, is slipped into
the drink. The drugged victim is stripped of belongings, then
dumped in a secluded place. A Modus Operandi of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang
17. A woman seducing the victim, then drugging him in the hotel room.
Most victims are knocked out for days learning later all of his/her
belongings are gone. Committed usually by what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang
18. This Gang operates in threes or fours. Victim is shoved into
distraction, while his pocket is picked or mobile snatched. The
usually operates in buses, trains and stations and crowded areas.
A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang
19. The conman or woman suddenly hugs the victim like theyre old
friends. With a knife poked on his side, victim is ordered to
quietly turn over cash and other valuables. This MO is committed
by what criminal gang?
A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang
20. Perpetrators are courteous and well dressed, with props like
attach case or jewelry to look businesslike and affluent. They
pick out a victim who is so engrossed in talk or texting to leave
belongings unattended. In swift motion they swipe the bag or
laptop, and casually leave. A Modus Operandi committed by what
criminal gang?

A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang
21. A kind of modus operandi where the victim is shown a bundle of
fake money to gain trust and usually accompanied by hypnotism.
This is employed by what criminal gang?
A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang
22. An adult or child, posing as a vendor or pretending to be lost,
distracts the victim. A cohort swiftly slashes the victims pocket
or bag to filch the wallet, a crime committed by what criminal
gang?
A. Dura Boys
B. Estribo Gang
C. Ipit Taxi Gang
D. Laslas Gang
23. A gang spray-paints the taxi with a different name and license
number. Not long after picking up a lone victim the cabbie stops
on pretense of engine trouble. Two cohorts jump into the rear and
sandwich the victim, demanding his valuables. This is the Modus
Operandi of what criminal gang?
A. Dura Boys
B. Estribo Gang
C. Ipit Taxi Gang
D. Laslas Gang
24. Robbers position themselves on the running board (estribo) of bus
or jeepney, then announce a holdup. A Modus Operandi of what
criminal gang?
A. Dura Boys
B. Estribo Gang
C. Ipit Taxi Gang
D. Laslas Gang
25. A pair of thieves, forcibly would open the car doors to rob the
motorist. Or theyd pick the locks to strip parked cars of
accessories or they will hijack the car. A Modus Operandi of
what criminal gang?
A. Dura Boys
B. Pitas Gang
C. Bukas Kotse Gang
D. Laslas Gang
26. A man would spit at a victim who, while wiping it off, is mugged.
A Modus Operandi of what criminal gang?

A. Dura Boys
B. Pitas Gang
C. Bukas Kotse Gang
D. Laslas Gang
27. A lone or gang of porch-climbers would invade homes left for the
holidays or disasters. Youngsters are employed to break into small,
unsecured windows. A Modus Operandi of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Pitas Gang
C. Laslas Gang
D. Dura Boys
28. A thief picks out a victim seated by the window, to snatch the
wristwatch, necklace, or earring. A modus operandi of what
criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Pitas Gang
C. Laslas Gang
D. Dura Boys
29. The gang operates in threes, with one, in bus conductor uniform,
asking the passenger, (How many)? Victim would reply how many
riders they are. He is given the equivalent number of juice drinks,
then charged a fortune for it. Burly cohorts menace him into
paying up. A Modus operandi employed by what criminal gang?
A. Zesto Gang
B. Dura Boys
C. Estribo Gang
D. Pitas Gang
30. Coins or bills are dropped. As victim helps pick them up, his
pocket or bag is picked. Usually employed by what criminal gang?
A. Zesto Gang
B. Laglag Barya Gang
C. Estribo Gang
31. It is a a street gang and organized crime group with origins in
the Philippines. The gang was formed in the early 1940s among
Filipino inmates in large and dangerous Manila correctional
facilities. Member's value of fatalism is that it didn't really
matter what one did if fate was against you.
A. Akya-Bahay Gang
B. Bahala na Gang
C. Kuratong Baleleng
D. Martilyo Gang
32. It is an organized crime syndicate in the Philippines that once
was an anti-communist vigilante group.
A. Akyat-Bahay Gang
B. Bahala na Gang
C. Kuratong Baleleng

D. Martilyo Gang
33. This gang is notoriously known for robbing jewelry shops and uses
wrench, hammer and other tools to smash store windows.
A. Akyat-Bahay Gang
B. Bahala na Gang
C. Kuratong Baleleng
D. Martilyo Gang
34. The conman or woman suddenly hugs the victim like theyre old
friends. With a knife poked on his side, victim is ordered to
quietly turn over cash and other valuables. A Modus operandi
of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang
35. Two cohorts falsely accuse victim of stealing. Naturally denying
it, victim is asked to show proof of character. Once he fishes
out an ID card from the wallet, the gang men grab the money and
scram. An MO of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang
36. Three to four males and females befriend a lone tourist. After
gaining his confidence, they tour him around, then invite him to
dine in their shanty. Then a potent sleeping pill, is slipped into
the drink. The drugged victim is stripped of belongings, then
dumped in a secluded place. A Modus Operandi of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang
37. A woman seducing the victim, then drugging him in the hotel room.
Most victims are knocked out for days learning later all of his/her
belongings are gone. Committed usually by what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Salisi Gang
C. Ativan Gang
D. Martilyo Gang
38. This Gang operates in threes or fours. Victim is shoved into
distraction, while his pocket is picked or mobile snatched. The
usually operates in buses, trains and stations and crowded areas.
A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang

39. The conman or woman suddenly hugs the victim like theyre old
friends. With a knife poked on his side, victim is ordered to
quietly turn over cash and other valuables. This MO is committed
by what criminal gang?
A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang
40. Perpetrators are courteous and well dressed, with props like
attach case or jewelry to look businesslike and affluent. They
pick out a victim who is so engrossed in talk or texting to leave
belongings unattended. In swift motion they swipe the bag or
laptop, and casually leave. A Modus Operandi committed by what
criminal gang?
A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang
41. A kind of modus operandi where the victim is shown a bundle of
fake money to gain trust and usually accompanied by hypnotism.
This is employed by what criminal gang?
A. Tutok-Kalawit Gang
B. Salisi Gang
C. Ipit Gang
D. Budol-Budol Gang
42. An adult or child, posing as a vendor or pretending to be lost,
distracts the victim. A cohort swiftly slashes the victims pocket
or bag to filch the wallet, a crime committed by what criminal
gang?
A. Dura Boys
B. Estribo Gang
C. Ipit Taxi Gang
D. Laslas Gang
43. A gang spray-paints the taxi with a different name and license
number. Not long after picking up a lone victim the cabbie stops
on pretense of engine trouble. Two cohorts jump into the rear and
sandwich the victim, demanding his valuables. This is the Modus
Operandi of what criminal gang?
A. Dura Boys
B. Estribo Gang
C. Ipit Taxi Gang
D. Laslas Gang

44. Robbers position themselves on the running board (estribo) of bus


or jeepney, then announce a holdup. A Modus Operandi of what

criminal gang?
A. Dura Boys
B. Estribo Gang
C. Ipit Taxi Gang
D. Laslas Gang
45. A pair of thieves, forcibly would open the car doors to rob the
motorist. Or theyd pick the locks to strip parked cars of
accessories or they will hijack the car. A Modus Operandi of
what criminal gang?
A. Dura Boys
B. Pitas Gang
C. Bukas Kotse Gang
D. Laslas Gang
46. A man would spit at a victim who, while wiping it off, is mugged.
A Modus Operandi of what criminal gang?
A. Dura Boys
B. Pitas Gang
C. Bukas Kotse Gang
D. Laslas Gang
47. A lone or gang of porch-climbers would invade homes left for the
holidays or disasters. Youngsters are employed to break into small,
unsecured windows. A Modus Operandi of what criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Pitas Gang
C. Laslas Gang
D. Dura Boys
48. A thief picks out a victim seated by the window, to snatch the
wristwatch, necklace, or earring. A modus operandi of what
criminal gang?
A. Akyat-Bahay Gang
B. Pitas Gang
C. Laslas Gang
D. Dura Boys
49. The gang operates in threes, with one, in bus conductor uniform,
asking the passenger, (How many)? Victim would reply how many
riders they are. He is given the equivalent number of juice drinks,
then charged a fortune for it. Burly cohorts menace him into
paying up. A Modus operandi employed by what criminal gang?
A. Zesto Gang
B. Dura Boys
C. Estribo Gang
D. Pitas Gang
50. Coins or bills are dropped. As victim helps pick them up, his
pocket or bag is picked. Usually employed by what criminal gang?
A. Zesto Gang

B. Laglag Barya Gang


C. Estribo Gang
D. Pitas Gang
Answer:
1. B
2. B
3. B
4. D
5. A
6. C
7. C
8. B
9. A
10. D
11. B
12. C
13. D
14. B
15. B
16. C
17. C
18. C
19. A
20. B
21. D
22. D
23. C
24. B
25. C

26.A
27.A
28.B
29. A
30. B
31. B
32. C
33. D
34. B
35. B
36. C
37. C
38. C
39. A
40. B
41. D
42. D
43. C
44. B
45. C
46. A
47. A
48. B
49. A
50. B