Sunteți pe pagina 1din 32

Exam Name:

Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 1
Which three statements describe the Transmission Control Protocol (TCP)? (Choose three.)
A. TCP is a transport layer protocol.
B. TCP is faster than the User Datagram Protocol (UDP).
C. TCP provides delivery notification and error checking mechanisms.
D. TCP uses a best effort delivery approach.
E. TCP application examples include HTTP and SMTP.
Answer: A, C, E
Question: 2
Which statement is true about import and export routing policies?
A. Import policies concern routes received and determine which routes get put into the routing
table.
B. Export policies concern routes received and determine which routes get put into the routing
table.
C. Export policies are applied before the routing table.
D. Import polices are applied after the routing table.
Answer: A
Question: 3
Which type of traffic will cause Policed Discards errors on an interface on a JUNOS device?
A. Traffic that does not match any route in the forwarding table.
B. Traffic that exceeds the bandwidth of the interface.
C. Traffic of unsupported protocols on that interface.
D. Traffic arriving on unknown virtual-circuits on that interface.
Answer: C
Question: 4
A router has been configured with the settings shown below: [edit] user@host# show system
authentication-order authentication-order [ radius tacplus ]; The router also has a local database
thatcontains the user lab with password lab123. What would happen if both the RADIUS and the
TACACS servers are not accessible?
A. The user lab will not be able to login.
B. The user lab will be authenticated against the local database and will be able to login.
C. The user lab will receive an error message indicating the router is unable to authenticate due
to the authentication servers not responding.
D. The user will be able to login only if tries to login as the root user.
Answer: B
Question: 5
Which command allows you to view interface usage details in real-time?
A. user@host> debug interface interface-name
B. user@host> monitor usage interface-name
C. user@host> monitor interface interface-name
D. user@host> traceoptions interface interface-name

Page 1 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Answer: C
Question: 6
After issuing the show interfaces terse command, you notice that the status of one interface is "up
down". What does this indicate?"
A. Layer 1 on the interface is up but Layer 2 is down.
B. Layer 2 on the interface is up but Layer 3 has not been configured.
C. The interface is administratively up but the link status is down.
D. The interface is up but has been administratively turned off.
Answer: C
Question: 7
What represents the decimal equivalence of 10101100 00011111 11001001 11000101?
A. 172.28.187.189
B. 172.31.201.197
C. 172.30.231.182
D. 172.19.151.107
Answer: B
Question: 8
Which option is correct to configure the maximum transmit packet size of a Fast Ethernet
interface?
A. set interfaces fe-0/0/0 unit 0 ethernet-options mtu 1200
B. set interfaces fe-0/0/0 mtu 1200
C. set interfaces fe-0/0/0 unit 0 mtu 1200
D. set interfaces fe-0/0/0.0 mtu 1200
Answer: B
Question: 9
Which statement is true about a forwarding table?
A. It stores a subset of information from the routing table.
B. It contains routes learned from all protocols to a destination.
C. It provides a database for routes selected and placed into the routing table.
D. Every routing protocol maintains its own forwarding table.
Answer: A
Question: 10
You have just issued the command commit confirmed and your network continues to be
operational with no further changes required. You issue a commit and-quit. A short time later,
users startcomplaining about network problems. Which commands (in order) need to be entered
to resolve thisissue?
A. >commit confirmed
B. >configure
#rollback 1
#commit
C. >configure
Page 2 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

#commit confirmed and-quit


D. >configure
#confirm and-quit
Answer: B
Question: 11
Which command will show which message is displayed on a Juniper Router's LCD status
screen?
A. show chassis lcd
B. show chassis fpd
C. show chassis craft-interface
D. show chassis status-window
Answer: C
Question: 12
Which command configures an address of 192.168.1.1 with a mask of 255.255.255.0 on interface
ge-0/0/0?
A. set ip interface ge-0/0/0 address 192.168.1.1 255.255.255.0
B. set ip interface ge-0/0/0 address 192.168.1.1/24
C. set interface ge-0/0/0 ip4 address 192.168.1.1 mask 255.255.255.0
D. set interfaces ge-0/0/0 unit 0 family inet address 192.168.1.1/24
Answer: D
Question: 13
How are the commands a user is allowed to enter defined in JUNOS?
A. Permissions are configured individually for each user.
B. Users are associated with user classes, and each class defines the permissions for entering
commands.
C. There are four default classes with different permissions and you can only use these four.
D. Permissions are associated with each user ID.
Answer: B
Question: 14
By default, which routing table is used to store unicast IPv4 routes?
A. inet.0
B. inet.1
C. inet.2
D. inet.3
Answer: A
Question: 15
After factory-defaults have been loaded, which two syslog files will be present in the
configuration?
A. system and chassisd
B. syslog-messages and NVRAM
Page 3 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

C. messages and interactive-commands


D. authorization and events
Answer: C
Question: 16
For which two functions is the Routing Engine responsible? (Choose two.)
A. packet forwarding
B. queuing functions
C. routing protocol control
D. JUNOS software operation
Answer: C, D
Question: 17
What is the default protocol preference for BGP EBGP routes?
A. 10
B. 100
C. 170
D. 175
Answer: C
Question: 18
What is the default protocol preference for OSPF external routes?
A. 10
B. 15
C. 150
D. 160
Answer: C
Question: 19
Which command sequence displays queue statistics for an interface?
A. monitor interface ge-0/0/0 queue
B. show interfaces queue ge-0/0/0
C. show interfaces ge-0/0/0 statistics extensive
D. show statistics queue detail
Answer: B
Question: 20
Which two statements about login classes correctly define their usage within the JUNOS
software? (Choose two.)
A. A different login class must be configured for each user.
B. Individual commands can be explicitly allowed or denied.
C. A user must be assigned to one of the default login classes.
D. Each login class is associated with one or more permissions flags.
Answer: B, D
Page 4 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 21
Where are files queued for transmission when using the configuration archive transfer-on-commit
function?
A. /var/config
B. /var/queue
C. /var/transfer/queue
D. /var/transfer/config
Answer: D
Question: 22
You have been asked to use a 30 bit subnet mask to segment the following network block:
108.12.5.0. How many useable subnetworks and usable hosts could be created?
A. 32 networks with 8 hosts
B. 62 networks with 2 hosts
C. 30 networks with 16 hosts
D. 32 networks with 14 hosts
Answer: B
Question: 23
Which three steps are part of the PPP CHAP 3-way handshake? (Choose three.)
A. The caller sends a challenge to the authenticator.
B. The authenticator sends a challenge to the caller.
C. The caller encrypts the challenge using a secret.
D. The caller sends a success message to the authenticator.
E. The authenticator encrypts the challenge using a secret.
Answer: B, C, E
Question: 24
How do you send static routes to a RIP neighbor?
A. By default, RIP automatically sends static routes.
B. Configure the static route with a next hop of the RIP neighbor.
C. Configure redistribute static under [edit protocols rip].
D. Apply an export policy within RIP that matches on the routes, and accepts it.
Answer: D
Question: 25
To troubleshoot interface problems, you can use both the disable command and the deactivate
command. Which two statements are correct?
A. If the interface is disabled, the logical unit will administratively shutdown.
B. If the interface is deactivated, the physical interface will administratively shutdown.
C. If the interface is deactivated, the interface configuration is ignored during commit.
D. If the interface is disabled, the logical unit configuration is ignored during commit.
Answer: B, C

Page 5 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 26
With which two does a scheduler map associate? (Choose two.)
A. Scheduler
B. BA Classifier
C. Queues
D. Interface
Answer: C, D
Question: 27
Which services must be enabled on a router to access JWEB?
A. web-management{
http;
B. remote-access profile{
http;
C. remote-access profile{
web-gui;
D. web-management{
web-gui;
Answer: A
Question: 28
Which command would allow you to compare two files stored on your router?
A. user@host> file show filename1 compare filename2
B. user@host> file compare files filename1 filename2
C. user@host> compare files filename1 filename 2
D. user@host> compare filename1 filename2
Answer: B
Question: 29
In Ethernet networks, duplex mismatches will lower performance. Which error statistics can be
seen if a duplex mismatch is present?
A. collisions on the full-duplex side; runts on the half-duplex side
B. collisions on the full-duplex side; collisions on the half-duplex side
C. collisions on the half-duplex side; framing errors on the full-duplex side
D. collisions on the half-duplex side; giants on the full-duplex side
Answer: C
Question: 30
When troubleshooting ATM, which command would allow you to test reachability from one side of
an ATM cloud to the other?
A. ping atm vci 0.100 interface at-0/1/0 end-to-end
B. ping atm vci 0.100 interface at-0/1/0 circuit
C. ping atm vci 0.100 interface at-0/1/0 far-end
D. ping atm vci 0.100 interface at-0/1/0 final-hop
Answer: A
Page 6 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 31
Which two are correct when configuring an IP address for a Fast Ethernet interface? (Choose
two.)
A. set interfaces fe-0/0/0 address 10.1.1.1/24
B. set interfaces fe-0/0/0.0 family inet address 10.1.1.1/24
C. set interfaces fe-0/0/0.0 address 10.1.1.1/24
D. set interfaces fe-0/0/0 unit 0 family inet address 10.1.1.1/24
Answer: B, D
Question: 32
Which command would you type to see a concise display of which interfaces are up and which
are down?
A. show interfaces brief
B. show interfaces status
C. show ip interface brief
D. show interfaces terse
Answer: D
Question: 33
Click the Exhibit button. Given the routing entries shown in the exhibit,
which next-hop IP address will be used for the destination IP address 192.168.2.158? (Assume
only static routes are available for the destination.)
A. 10.210.14.130
B. 172.18.1.1
C. 10.210.14.131
D. 172.20.106.10
Answer: D
Question: 34
When is the BA Classifier engaged for identifying the forwarding class of traffic in a Juniper
router?
A. after a packet is identified by a multifield classifier
B. after the traffic passes though a shaper
C. prior to ingress policing of traffic
D. while the packet is stored in the switching fabric of the router
Answer: C
Question: 35
Which two protocols are connection-oriented? (Choose two.)
A. Ethernet
B. PPP
C. TCP
D. UDP
Answer: B, C
Page 7 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 36
If a SONET/SDH interface transmit link fails between two JUNOS devices, which two alarms or
defects would be seen on those devices? (Choose two.)
A. LOS
B. REI
C. BIP-B3
D. RDI
Answer: A, D
Question: 37
What are the contents of a scheduler?
A. A scheduler contains parameters that describe how a queue should be serviced.
B. A scheduler contains traffic that is ready to be transmitted.
C. A scheduler contains forwarding classes that allow traffic to be forwarded.
D. A scheduler contains a map between the classification of a packet and its forwarding class.
Answer: A
Question: 38
Which commnand would correctly define a router's host-name?
A. # set ip host-name
B. > set ip host-name
C. # set system host-name
D. > set system host-name
Answer: C
Question: 39
You are configuring a firewall filter. Which "from" criterion would match only those packets
destined for 10.10.10.1?
A. [edit firewall filter test]
root@router# set term 1 from address 10.10.10.1
B. [edit firewall filter test]
root@router# set term 1 from destination-address 10.10.10.1
C. [edit firewall filter test]
root@router# set term 1 from destination 10.10.10.1
D. [edit firewall filter test]
root@router# set term 1 from ip-prefix 10.10.10.1
Answer: B
Question: 40
Which statement is correct about logical units on Juniper Router interfaces?
A. Logical units are used only when a Layer 2 identifier is present such as a VLAN.
B. A logical unit of 0 is required when using a frame-relay DLCI.
C. A logical unit is always required.
D. Logical units are not required unless ATM or 802.1Q VLAN tagging is configured.

Page 8 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Answer: C
Question: 41
What information does the help topic command provide?
A. router's version and serial number to help open a case with JTAC
B. software documentation describing features and configuration tasks within JUNOS
C. a brief description of commands and their default values
D. a verification of the current configuration on the router
Answer: B
Question: 42
Which two statements about subnet masks are true? (Choose two.)
A. If a bit is turned on (1), the corresponding bit in the IP address is used for the host portion.
B. If a bit is turned off (0), the corresponding bit in the IP address is used for the host portion.
C. If a bit is turned on (1), the corresponding bit in the IP address is used for the network prefix.
D. If a bit is turned off (0), the corresponding bit in the IP address is used for the network prefix.
Answer: B, C
Question: 43
Which command will display the temperature of the Routing Engine's CPU?
A. show chassis environment
B. show chassis routing-engine
C. show chassis temperatures
D. show chassis status
Answer: B
Question: 44
What is correct regarding the configuration shown below? static route 0.0.0.0/0 qualified-next-hop
172.30.25.1 preference 7 next-hop 172.30.25.5
A. The next-hop 172.30.25.1 is selected because the address has the lowest value.
B. The next-hop 172.30.25.1 is selected because it is listed first.
C. The next-hop 172.30.25.1 is selected because it is the lowest protocol preference.
D. The next-hop 172.30.25.5 is selected because it is the lowest protocol preference.
Answer: D
Question: 45
You have been asked to use a 25 bit subnet mask to segment the following network block:
209.18.12.0. How many usable will there be per subnet?
A. 2 hosts
B. 120 hosts
C. 126 hosts
D. 255 hosts
Answer: C
Question: 46
Page 9 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

What is the default local location for syslog and trace files?
A. /log
B. /home/log
C. /var/log
D. /etc/log
Answer: C
Question: 47
Which command would allow you to login to FPC 1 to collect FPC specific logs?
A. start shell fpc1
B. start shell tnp1
C. start shell tnp address 1
D. start shell pfe network fpc1
Answer: D
Question: 48
Which two statements are true regarding an Ethernet collision domain? (Choose two.)
A. The likelihood of collisions occurring increases when a switch is used.
B. The likelihood of collisions occurring increases when a hub is used.
C. If a hub is used, the collision domain is limited to each device and the hub.
D. If a switch is used, the collision domain is limited to each device and the switch.
Answer: B, D
Question: 49
When a local loopback is activated on a PPP serial link, what indicates that the local interface is
good?
A. A ping to the local address succeeds.
B. A ping to the remote address succeeds.
C. A ping to the remote address received a 'TTL expired' message.
D. The interface shows a flag indicating that a loop is detected.
Answer: D
Question: 50
Which two statements best describes the role of a router on a broadcast domain? (Choose two.)
A. Routers facilitate communications within a broadcast domain.
B. Routers facilitate communications between broadcast domains.
C. Routers are used to break up broadcast domains into separate networks.
D. Routers are used to connect small broadcast domains and form larger more efficient broadcast
domains.
Answer: B, C
Question: 51
What is a vaild match criteria for a firewall filter?
A. from protocol tcp
Page 10 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

B. from url
C. from community
D. from acl
Answer: A
Question: 52
Which command would correctly set a router's date and time?
A. # set date 199708290900.00
B. # set system time 199708290900.00
C. > set date 199708290900.00
D. > set system time 199708290900.00
Answer: C
Question: 53
What are the usable hosts on the 192.168.1.24/29 network?
A. .24 through .48
B. .24 through .32
C. .25 through .30
D. .35 through .31
Answer: C
Question: 54
Which operational command allows a user to view the exhaust temperatures of a Juniper device?
A. show chassis state
B. file list alarm
C. show chassis alarms
D. show chassis environment
Answer: D
Question: 55
A routing policy has three terms and the first term of the policy does not contain a terminating
action. What will become of the routes after they have been evaluated by the first term?
A. In the absence of a terminating action, all routes are accepted.
B. The route will be evaluated by the second term in the policy.
C. The default action will be applied.
D. In the absence of a termination action, all routes are rejected.
Answer: B
Question: 56
Which two statements are true about the rescue configuration file? (Choose two.)
A. It gets updated automatically when you commit.
B. You need to create it by issuing request system configuration rescue save.
C. It is rollback file number 50 and you can recover it by issuing rollback 50.
D. You can load it by entering rollback rescue.

Page 11 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Answer: B, D
Question: 57
In which mode are users allowed to configure the device, including interfaces, protocols, user
access, and system hardware properties?
A. priviledged mode
B. configuration mode
C. monitoring mode
D. operational mode
Answer: B
Question: 58
What is the maximum difference between a NTP server's clock and the system clock for
synchronization to be successful?
A. 60 seconds
B. 120 seconds
C. 600 seconds
D. 1000 seconds
Answer: D
Question: 59
Which two commands are needed to create and apply an export policy thatadvertises static
routes to OSPF neighbors? (Choose two.)
A. edit policy-options policy-statement policy-name
set term 1 from protocol static
set term 1 then accept
B. edit ospf policy
set from protocol static
set 1 then accept
C. set protocols OSPF export policy-name
D. set protocols OSPF policy policy-name
Answer: A, C
Question: 60
You delete a trace options file and later notice that no new entries are being written to this file.
What would allow the entries to be written to the file again?
A. Issue a commit of the current configuration.
B. Issue a commit full of the current configuration.
C. Issue a commit all of the current configuration.
D. Issue a commit confirmed of the current configuration.
Answer: B
Question: 61
What is the first CoS process performed when a packet enters a JUNOS device?
A. Rewrite Marker
B. Multifield Classifier
Page 12 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

C. Policing
D. BA Classifier
Answer: D
Question: 62
Which naming convention is used by Juniper Routers when archiving their configurations to a
remote server?
A. yyyymmdd_HHMMSS_host-name
Answer: Pending
Question: 63
Which two statements regarding JUNOS architecture are correct? (Choosetwo.)
A. The Routing Engine handles all exception traffic.
B. The Routing Engine synchronizes the route table with the PFE.
C. The Routing Engine is hot-pluggable.
D. The Routing Engine controls the PFE.
Answer: C, D
Question: 64
What is a vaild action for a firewall filter?
A. then drop
B. then count
C. then allow
D. then community add
Answer: B
Question: 65
Which command allows viewing of only OSPF routes?
A. show ip ospf route
B. show ip route protocol ospf
C. show route protocol ospf
D. show ospf table
Answer: C
Question: 66
You are the network administrator setting up the IP network for a new branch office. You need at
least 5 networks with 25 hosts each. You have been allocated a /24 network. Which prefix length
will satisfy the given requirements?
A. /24
B. /26
C. /27
D. /28
Answer: C

Page 13 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 67
Click the Exhibit button. Using the route table shown in the exhibit, what will be the next-hop IP
address used for a destination IP address of 192.168.2.239? (Assume the only routes to this
destination are static routes.)
A. 10.210.14.130
B. 172.18.1.1
C. 10.210.14.131
D. 172.20.106.10
Answer: B
Question: 68
Which two statements regarding traceroute on JUNOS devices are correct? (Choose two.)
A. Traceroute transmits ICMP echo-request packets.
B. Traceroute transmits UDP packets.
C. Traceroute receives ICMP echo-reply packets.
D. Traceroute receives ICMP port-unreachable packets.
Answer: B, D
Question: 69
Which two are valid configurations of an interface? (Choose two.)
A. [edit interfaces]
lo0 {
unit 0 {
family inet {
address 192.168.20.1/32;
}
B. [edit interfaces]
lo0 {
unit 0 {
family inet {
address 192.168.20.1/24;
}
C. [edit interfaces]
fe-0/0/0 {
unit 0 {
family inet {
address 10.1.20.1/32;
}
D. [edit interfaces]
ge-0/0/1 {
unit 0 {
family inet {
address 10.1.2.1/24;
}
Answer: A, D
Question: 70
Which two parameters are determined during PPP LCP negotiation? Choose two.)

Page 14 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

A. MRU
B. connection speed
C. authentication protocol
D. anti-replay detection
Answer: A, C
Question: 71
Which type of routes are held in Inet.0?
A. multicast and unicast IPv4 routes
B. ARP tables and MAC reachability
C. IP version 4 unicast routes
D. IP version 6 and IP version 4 routes
Answer: C
Question: 72
How many IP addresses can be configured in a given interface?
A. one primary and one secondary IP address
B. one IP address
C. as many IP addresses as you want
D. one primary and multiple secondary IP addresses
Answer: C
Question: 73
Which CLI command displays error statistics for an interface in real-time?
A. monitor traffic
B. show interfaces
C. monitor interface
D. show interfaces extensive
Answer: C
Question: 74
You have been asked to configure a login class which will permit its users to view and edit the
configuration. The class should only allow the configuration of the interfaces and firewall
heirarchies. Which configuration correctly accomplishes this?
A. accept-commands "(configure)";
accept-configuration "(interfaces|firewall)";
deny-configuration "(groups)";
B. permissions [ clear network reset view ];
allow-commands "(configure)";
allow-configuration "(interfaces) | (firewall)";
deny-configuration "(groups)";
C. permissions [ clear network reset view ];
permit-commands "(configure)";
permit-configuration "(interfaces) | (firewall)";
deny-configuration "(groups)";
D. permissions [ clear network reset view ];
allow-syntax "(configure)";
Page 15 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

allow-config "(interface) | (firewalls)";


deny-configuration "(groups)";
Answer: B
Question: 75
What is the purpose of classification, rewrites, and queuing in Juniper routers?
A. to provide policy based routing
B. to provide class of service capabilities
C. to provide firewall filtering capabilities
D. to provide unified threat managment
Answer: B
Question: 76
Which command is used to show active alarms on a Juniper device?
A. file list alarm
B. show chassis alarms
C. show chassis state
D. show hardware alarms
Answer: B
Question: 77
Which two statements describe the default routing policy for BGP? (Choose two.)
A. Advertise only locally originated routes.
B. Accept all BGP routes and import into inet.0.
C. Advertise all active BGP routes.
D. Advertise only EBGP routes.
Answer: B, C
Question: 78
Which three are considered match criteria in a policy? (Choose three.)
A. prefix-list
B. protocol ospf
C. next-term
D. AS path
E. prefix-term
Answer: A, B, D
Question: 79
Your routing table contains four static routes which you need to redistribute to your OSPF peers.
Which method would accomplish this?
A. Apply an import policy to OSPF; this will import the static routes into OSPF.
B. Apply an export policy to protocol "static"; this will export the routes to other protocols.
C. Apply an import policy to the forwarding table; this will import the routes, allowing them to be
forwarded to OSPF neighbors.
D. Apply an export policy to OSPF; this will export the static routes to your OSPF neighbors.
Page 16 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Answer: D
Question: 80
Which command configures the router to send SNMP link-related notifications such as up-down
transitions and line status changes?
A. set snmp trap-group my-trap-group link-status
B. set snmp trap-group my-trap-group categories link
C. set snmp log link-status
D. set snmp trap link-status
Answer: B
Question: 81
What are three components of a scheduler? (Choose three.)
A. Forwarding Class
B. Priority
C. TOS Marking
D. Buffer Size
E. RED Configuration
Answer: B, D, E
Question: 82
What are two valid initial configuration methods supported on Juniper routers? (Choose two)
A. CLI
B. J-Web
C. JUNOScope
D. PCMCIA flash card
Answer: A, B
Question: 83
What is the proper order for CoS processing for ingress packets on a Juniper router?
A. Multifield Classifier > Forwarding Policy > Policing > BA Classifier
B. Multifield Classifier > Policing > BA Classifier > Forwarding Policy
C. BA Classifier > Policing > Multifield Classifier > Forwarding Policy
D. BA Classifier > Forwarding Policy > Policing > Multifield Classifier
Answer: C
Question: 84
The auto-complete feature in the JUNOS CLI is triggered by which method?
A. space bar for both command and variable completion
B. space bar for command completion; tab key for variable completion
C. space bar for variable completion; tab key for command completion
D. tab key for variable and command completion; space bar for command completion
Answer: D

Page 17 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 85
Which two statements accurately describe a broadcast domain? (Choose two.)
A. Broadcast domains consist of devices that connect to a common switch or hub.
B. Broadcast domains consist of a group of devices that can be reached by sending a frame
addressed to the Layer 2 broadcast address.
C. Broadcast domains require a gateway device such as a router.
D. Broadcast domains consist of devices that reside on the same sub-network.
Answer: B, D
Question: 86
Which two loopback types are supported for serial interfaces on Juniper devices? (Choose two.)
A. Local
B. Far End
C. Remote
D. Bidirectional
Answer: A, C
Question: 87
Rewrite rules are used in which CoS scenario?
A. When a single device is configured to provide differentiated services.
B. When multiple devices in a network are configured to use CoS to provide differentiated
services.
C. When a device is used to connect to another autonomous system.
D. When CoS is used to classifiy traffic as low priority.
Answer: B
Question: 88
Which method loads the configuration which was active before your last commit?
A. load replace last-active
B. load rollback 1
C. rollback 1
D. rollback last-active
Answer: C
Question: 89
Which user authentication methods are available in JUNOS?
A. MD5 and SHA
B. RADIUS and TACACS only
C. Local User Database
D. Local user Database, RADIUS, and TACACS+
Answer: D
Question: 90
Which two statements are correct about routing tables in JUNOS? (Choose two.)

Page 18 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

A. There are separate tables for IPv4 and IPv6 called inet.0 and inet6.0 respectively.
B. They only contain the best possible route to each destination.
C. All running protocols can populate the routing tables at the same time.
D. Routes with the highest preference value are placed as active routes in the routing table.
Answer: A, C
Question: 91
Which protocol family is required prior to assigning an IP address to an interface?
A. family ip
B. family ip6
C. family inet
D. family inet4
Answer: C
Question: 92
What is used to segment larger networks into smaller networks?
A. supernet masks
B. subnet masks
C. wildcard masks
D. route filtering
Answer: B
Question: 93
Which CLI command is used to upgrade a Juniper router?
A. load package
B. load override terminal
C. request system software add
D. request system software upgrade
Answer: C
Question: 94
Click the Exhibit button. Given the policy shown in the exhibit, what will happen to Static route
172.10.16.0/24?
A. accept
B. reject
C. next-policy
D. go to default policy
Answer: A
Question: 95
Which logical unit number must be configured on an interface using PPP encapsulation?
A. unit 0
B. unit 1
C. unit 100
D. unit 255
Page 19 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Answer: A
Question: 96
The monitor traffic command closely resembles which UNIX-based utility?
A. ps -x
B. passwd
C. ls -a-l
D. tcpdump
Answer: D
Question: 97
When configuring a scheduler map, which two are referenced? (Choose two.)
A. Forwarding Class
B. Scheduler
C. Rewrite Rules
D. Priority
Answer: A, B
Question: 98
What represents the binary equivalence of 192.168.187.201?
A. 10101000 11001000 10101001 10101001
B. 11000000 10101100 10101011 11000101
C. 11000000 10101000 10111011 11001001
D. 11000100 10101010 10110011 11001011
Answer: C
Question: 99
Given the host IP address of 192.168.100.60 and a network mask of 255.255.255.224 (or /27),
which address represents the correct network address for the referenced host?
A. 192.168.100.48
B. 192.168.100.16
C. 192.168.100.0
D. 192.168.100.32
Answer: D
Question: 100
What are the usable hosts on the 200.50.12.64/26 network?
A. .65 through .126
B. .64 through .127
C. .66 through .128
D. .65 through .127
Answer: A
Question: 101
Page 20 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

What is the role of route preference?


A. It is used to determine which route should become active.
B. It is used to select which routing table to use for forwarding.
C. It is used to determine what routes to accept into the routing table.
D. It is used to select the best route between multiple equal cost paths.
Answer: A
Question: 102
Which command is used to retrieve the serial numbers of a Juniper device?
A. show version
B. show chassis hardware
C. show hardware detail
D. view hardware database
Answer: B
Question: 103
Which three statements are true of dynamic routing protocols? (Choose three.)
A. They are scalable.
B. They are Dijkstra based.
C. They share network layer reachability information among neighbors.
D. They automate next hop decisions..
E. They are tolerant of configuration errors.
Answer: A, C, D
Question: 104
If the PFE does not have a route to the destination address of a packet, which action will be
taken?
A. The PFE floods the packet out of all interfaces.
B. The PFE drops the packet and sends a destination unreachable notification back to source
device.
C. The PFE forwards the packet to the routing engine for further processing.
D. The PFE queues the packet and sends a request for a layer 3 lookup to the routing engine.
Answer: B
Question: 105
What is the primary purpose for the classification of traffic in a router?
A. to use the classification to route traffic
B. to use the classification to reorder packets from various sources
C. to use the classification to discard malformed packets
D. to use the classification to provide the configured service level
Answer: D
Question: 106
What is the primary syslog file?

Page 21 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

A. /var/syslog-file
B. /var/syslog
C. /var/log/messages
D. /log-file
Answer: C
Question: 107
Which three statements are true regarding the Network Time Protocol (NTP) in JUNOS
platforms? (Choose three.)
A. MD5 authentication is supported.
B. A client always synchronizes to a server even when the difference between the server clock
and the local clock differs by a large amount.
C. JUNOS software can provide a primary time reference.
D. The boot-server configuration allows a router to synchronize its clock when it boots up,
regardless of the offset between the NTP clock source and its internal clock.
E. It is useful to correlate timestamps on log files and other events for troubleshooting and
forensics.
Answer: A, D, E
Question: 108
A router has been configured with the authentication order settings shown below: [edit]
user@host# show system authentication-order authentication-order [ radius tacplus password ];
The router also has a local database that contains the user lab with password lab123. What
would happen if both the RADIUS and the TACACS servers respond with a reject for user lab?
A. The user lab will not be able to login.
B. The user lab will be authenticated against the local database and will be able to login.
C. The user will be able to login only if tries to login as the root user.
D. The user lab will receive an error message indicating the username and password provided
could not be found on the radius and tacacs servers.
Answer: B
Question: 109
How is a loopback cleared on interface ge-0/0/0?
A. Issue the operational command clear interfaces ge-0/0/0 loopback local.
B. No command is necessary, the loopback times-out in 5 minutes.
C. Issue the configuration command clear interfaces ge-0/0/0 loopback, then commit.
D. Issue the configuration command delete interfaces ge-0/0/0 gigether-options loopback , then
commit.
Answer: D
Question: 110
You are at the system level. Which two would allow you to see the protocol's level candidate
configuration? (Choose two.)
A. exit configuration-mode <enter>
show protocols
B. exit configuration-mode <enter>
show configuration protocols
Page 22 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

C. top <enter>
show protocols
D. top show protocols
Answer: C, D
Question: 111
When you display the routing table by entering the show route command, what does the *
indicate?
A. The route is a direct route.
B. The route was selected as active.
C. The route is a default route.
D. The route was learned using a dynamic routing protocol.
Answer: B
Question: 112
Which major J-Web menu should you use to upgrade the JUNOS software on the router?
A. Monitor
B. Maintain
C. Diagnose
D. Configuration
Answer: B
Question: 113
What represents the decimal equivalence of 11000000 10101000 10101100 11110001?
A. 192.168.184.201
B. 192.168.172.241
C. 192.170.172.237
D. 192.170.184.221
Answer: B
Question: 114
Which two statements are true regarding an Ethernet collision domain? (Choose two.)
A. If a switch is used, the collision domain includes all devices connected to the switch.
B. If a hub is used, the collision domain includes all devices connected to the hub.
C. If a hub is used, the collision domain is limited to each device and the hub.
D. If a switch is used, the collision domain is limited to each device and the switch.
Answer: B, D
Question: 115
Which two policy actions are considered flow control actions? (Choose two.)
A. reject
B. community add
C. next term
D. next policy

Page 23 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Answer: C, D
Question: 116
The interface ge-0/2/3 is located in which flexible PIC concentrator slot?
A. 0
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: A
Question: 117
When a non-root user connects to a JUNOS platform and enters a username and password, the
user is immediately placed at which level?
A. UNIX shell
B. user level CLI
C. configuration mode
D. operational mode
Answer: D
Question: 118
The monitor traffic command provides access to which utility?
A. tcpdump
B. telnet
C. traceroute
D. netstat
Answer: A
Question: 119
Click the Exhibit button. Given the firewall filter shown the exhibit, a
packet has a source IP address of 20.2.2.1 and a destination address of 10.1.1.1. How can the
packet be changed to discard and count it?
A. rename term 4 to term 1
B. rename term 1 to term 5
C. insert term 4 before term 1
D. insert term 4 before term 3
Answer: C
Question: 120
In which routing table would you find an OSPF V2 route?
A. ipv4-unicast
B. inet.0
C. inet.4
D. inet.ipv4
Answer: B

Page 24 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 121
Which two statements are correct regarding default protocol preference values? (Choose two.)
A. OSPF has a single preference value for both internal and external routes.
B. RIP is preferred over OSPF external routes.
C. Direct, local, and static routes have the same preference value.
D. OSPF's preference value is lower than BGP (both IBGP and EBGP).
Answer: B, D
Question: 122
When performing password recovery, which command should be entered at the boot prompt?
A. boot -s
B. boot -r
C. boot single
D. boot recovery
Answer: A
Question: 123
On a Juniper router, what is the default file used for syslog messages?
A. system
B. errors
C. security
D. messages
Answer: D
Question: 124
Which two statements are true regarding interface properties? (Choose two.)
A. MTU and speed must be configured under each unit.
B. Physical parameters such as MTU, duplex mode, and speed are configured under the
interface name.
C. IP and IPv6 addresses are configured under a unit-number.
D. DLCI numbers, VPI/VCI values, and VLAN tags are physical parameters.
Answer: B, C
Question: 125
Which three SONET network elements are used for troubleshooting? (Choose three.)
A. line
B. path
C. circuit
D. section
E. segment
Answer: A, B, D
Question: 126
Which CLI command displays packet and byte counts for an interface in real-time?

Page 25 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

A. monitor traffic
B. show interfaces
C. monitor interface
D. show traffic counts
Answer: C
Question: 127
What is the interface connecting the routing engine to the packet forwarding engine called?
A. Loopback 0
B. management
C. internal (fxp1)
D. control interface
Answer: C
Question: 128
Which command allows you to decode packets in JUNOS?
A. debug packet interface-name
B. show interface extensive
C. traceoptions interface-name
D. monitor traffic interface interface-name
Answer: D
Question: 129
Which three statements describe the User Datagram Protocol (UDP)? (Choose three.)
A. UDP provides delivery notification and error checking mechanisms.
B. UDP is faster than the Transmission Control Protocol (TCP).
C. UDP application examples include DNS and VoIP.
D. UDP is an application layer protocol.
E. UDP uses a best effort delivery approach.
Answer: B, C, E
Question: 130
On a Juniper Router, where is the JUNOS software located?
A. EPROM
B. Zip drive
C. hard drive
D. compact flash
Answer: D
Question: 131
Which three steps are considered part of the initial configuration? (Choose three.)
A. SNMP
B. hostname
C. root password
D. user password
Page 26 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

E. management access interface


Answer: B, C, E
Question: 132
Which two statements are correct regarding units in JUNOS? (Choose two.)
A. Units in JUNOS are always required for any interface configured with logical addresses such
as IP and IPv6.
B. Units in JUNOS are only required when you are configuring sub-interfaces for inter-VLAN
routing.
C. Unit numbers must match the DLCI or VCI numbers configured on the interface.
D. Unit 0 is the only value allowed on interfaces running HDLC, PPP, or for Ethernet interfaces
not doing VLAN-tagging.
Answer: A, D
Question: 133
Which application would be suited for UDP traffic?
A. Web browsing
B. downloading a program
C. streaming television shows
D. on-line shopping
Answer: C
Question: 134
Which command is a valid way to view the status of an interface?
A. > show interfaces fe-0/0/0 extensive
B. > show interfaces fe-0/0/0 status
C. > show interfaces fe-0/0/0 health-info
D. > show interfaces fe-0/0/0 verbose
Answer: A
Question: 135
When using the monitor traffic command to view traffic arriving on an interface, which command
would save the data collected to a file on the router?
A. monitor traffic interface fe-0/0/0.0 save <file>
B. monitor traffic interface fe-0/0/0.0 | write <file>
C. monitor traffic interface fe-0/0/0.0 write-file <file>
D. monitor traffic interface fe-0/0/0.0 | collect <file>
Answer: C
Question: 136
You enter configuration mode with the configure command. You need to abort the changes that
you have made and start again with a fresh copy of the active configuration. Which command
should you use?
A. rollback 0
B. load active
Page 27 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

C. reset config
D. clear candidate config
Answer: A
Question: 137
Given the IP address range 192.168.100.0 through 192.168.100.255, whichnetwork mask
segments these addresses into 16 subnets?
A. 255.255.255.224
B. 255.255.255.240
C. 255.255.255.248
D. 255.255.255.252
Answer: B
Question: 138
Which three of the following options are NOT fields found in an Ethernet frame? (Choose three.)
A. Version
B. Type
C. Source Port
D. Flags
E. Data
Answer: A, C, D
Question: 139
Which command sequence shows traffic per queue for an interface?
A. show interfaces queue ge-0/0/0
B. show statistics queue detail
C. show interfaces ge-0/0/0 statistics extensive
D. monitor interface ge-0/0/0 queue
Answer: A
Question: 140
Which statement is correct about a Routing Policy term?
A. A term must contain a "from" statement.
B. A term acts like "if" and "then" statements.
C. The most specific term has precedence.
D. Terms can be written in any order to achieve the same behavior.
Answer: B
Question: 141
table uses a longest match lookup for forwarding decisions.
Answer: C, D
Question: 142
What is the last CoS process performed prior to a packet leaving a router?
Page 28 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

A. Rewrite Marker
B. Multifield Classifier
C. Policing
D. BA Classifier
Answer: A
Question: 143
What is used to view status messages sent to a file named "test" as they are sent?
A. monitor start test
B. show log test
C. view log test
D. show test | realtime
Answer: A
Question: 144
Which statement accurately defines the role of a Qualified Next Hop?
A. It is any alternative path for best effort traffic.
B. It is the next hop of the active route to a directly attached device.
C. It is the next hop for a route from a qualified protocol.
D. It is an alternative next hop for a static route.
Answer: D
Question: 145
What happens when a route does not match any user configured policies?
A. The route is rejected.
B. The route is accepted.
C. The route is given a lower priority.
D. The route is sent to the default policy.
Answer: D
Question: 146
How can you reset your router or switch to factory defaults?
A. reset configuration
B. load factory-default
C. load override default
D. set default configuration
Answer: B
Question: 147
You are the top of the hierarchy in configuration mode. How would you save your configuration to
a file on the router?
A. save configuration <filename>
B. save config <filename>
C. save <filename>
Page 29 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

D. save run <filename>


Answer: C
Question: 148
Which statement is correct about the validate option when upgrading JUNOS software?
A. It will check the MD5 checksum of the install package.
B. It will check if the device meets the memory requirements for the install package.
C. It will check the compatibility of the configuration with the install package.
D. It will check if the device meets the storage requirement for the install package.
Answer: C
Question: 149
Which command would initiate a loopback on a Gigabit Ethernet interface ge-0/0/0?
A. # set interfaces ge-0/0/0 unit 0 loopback
B. # set interfaces ge-0/0/0 gigether-options loopback
C. > set interfaces ge-0/0/0 loopback
D. > loopback ge-0/0/0
Answer: B
Question: 150
Which two fields are found in an Ethernet frame? (Choose two.)
A. Version
B. TTL
C. Checksum
D. Flags
E. Data
Answer: C, E
Question: 151
Which statement is true about configuring a back-to-back connection frame-relay on Juniper
Routers?
A. Both DTE and DCE will send keep-alives by default so no special configuration is required.
B. The circuit is negotiated automatically so no special configuration is required.
C. All equipment is by default DTE, one side should be set to DCE.
D. All equipment is by default DCE, one side should be set to DTE.
Answer: C
Question: 152
Which command will save the current active configuration as the rescue configuration?
A. # save | rescue
B. # save rescue configuration
C. > request system configuration rescue save
D. > request rescue-configuration save current
Answer: C
Page 30 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 153
Which statement is true about the internal link between the Routing Engine and the PacketForwarding Engine?
A. It is only used for exception traffic.
B. It is an FE link called fxp2.
C. It is rate-limited to avoid DDOS attacks.
D. It is only used to send the forwarding-table from the Routing Engine to the Packet-Forwarding
Engine.
Answer: C
Question: 154
What represents the binary equivalence of 96.6.231.148?
A. 10101000 11001000 10101001 10101001
B. 01010000 00010110 11010101 10100110
C. 01100000 00000110 11100111 10010100
D. 01100100 00100101 11100100 10010111
Answer: C
Question: 155
Click the Exhibit button. The routing policy shown in the exhibit has been
applied as an export policy under protocols OSPF. The static route for destination 10.1.1.0/24 is
not being advertised as it was expected. How can the configuration be corrected to allow the
route to be advertised?
A. rename term 2 to term 1
B. rename term 1 to term 3
C. insert term 1 after term 2
D. insert term 1 before term 2
Answer: C
Question: 156
Which two media types support asynchronous transfer mode? (Choose two.)
A. T3
B. SONET
C. Gigabit-Ethernet
D. EIA/TIA-232 serial
Answer: A, B
Question: 157
Which two options are reasons for using traffic classification? (Choose two.)
A. to use the classification to route traffic
B. to use the classification to reorder packets from various sources
C. to use the classification to discard malformed packets
D. to use the classification to provide the configured service level
Answer: A, D
Page 31 of 32

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:

Juniper Networks Certified Internet Associate (JNCIA-JUNOS)


Juniper
JN0-100
Total Questions:

161

Question: 158
You have been asked to use a 28 bit subnet mask to segment the following network block:
108.12.5.0. How many usable hosts per sub-net could you create?
A. 10 hosts
B. 14 hosts
C. 12 hosts
D. 16 hosts
Answer: B
Question: 159
What are three correct steps to reset a lost root password? (Choose three.)
A. Press the TAB key when prompted.
B. Enter boot -p.
C. Enter recovery when prompted.
D. Commit the change.
E. Reboot.
Answer: C, D, E
Question: 160
If you want to test if fragmentation is causing problems on the network, which two ping command
options are useful? (Choose two.)
A. ttl
B. size
C. rapid
D. do-not-fragment
Answer: B, D
Question: 161
What are three advantages of dynamic routing protocols over static routing protocols? (Choose
three.)
A. lower administrative overhead
B. increased network availability
C. greater network scalability
D. easier to implement qualified next hops
E. easier ECMP route implement
Answer: A, B, C

End of document

Page 32 of 32