Sunteți pe pagina 1din 3

Nume i prenume

Clasa:
Test de evaluare
Modulul: Oftalmologie i nursing specific
SUBIECTUL I....................................................................................................90 puncte
Fiecare item al acestui subiect conine patru variante de rspuns o singur variant corect:
1. Inflamarea mucoasei conjunctivale poart denumirea de:
a. blefarit,
b. orgelet,
c. dacriocistit,
d. conjunctivit.
2. Lipsa de paralelism a globilor oculari se numete:
a. strabism,
b. presbiie,
c. astigmatism,
d. miopie.
3. Strabismul poate fi paralitic n urmtoarele situaii cu excepia:
a. congenital sau n primul an de via,
b. n paralizia nervilor cranieni III,
c. n paralizia nervilor cranieni IV,
d. n paralizia nervilor cranieni VI.
4. Cauzele miopiei sunt:
a. aezarea incorect a obiectelor de scris-citit,
b. tulburrile de drenaj a umorii apoase,
c. sistemul nervos labil,
d. schimbrile brute de temperatur.
5. Pacientul cu strabism paralitic manifest:
a. vedere ca prin cea,
b. vedere dubl,
c. vedere cu imagini deformate ale obiectelor,
d. tendina de a deprta obiectele de ochi.
6. Pacientului cu hipermetropie i sunt recomandate:
a. lentilele convergente,
b. lentilele divergente,
c. lentilele cilindrice convergente,
d. lentilele cilindrice convergente i divergente.
7. Starea patologic caracterizat prin hipertensiune intraocular i leziuni vasculare care
duc la atrofia nervului optic se numete:
a. cataract senil,
b. cataract traumatic,
c. glaucom,
d. blefarit.
8. Circumstanele da apariie ale cataractei secundare pot fi:
a. boli infecioase ale mamei n timpul sarcinii,
b. reaumatismele la nivelul ochiului,
c. vrsta naintat,
d. diabetul zaharat, avitaminozele.
9. Manifestri de dependen n glaucomul cronic sunt:
a. greuri i vrsturi,

b. anxietate, alterarea strii generale,


c. scderea insidioas a vederii - cecitate n 10-15 ani,
d. hematurie.
10. Interveniile asistentei pentru pacientul cu glaucom acut includ:
a. alimentaie hiposodat cu aport redus de lichide,
b. alimentaie hiposodat cu aport crescut de lichide,
c. alimentaie desodat cu reducerea lichidelor,
d. alimentaie desodat cu aport crescut de lichide,
11.Pacientul care prezint conjunctivit microbian manifest:
a. roea difuz,
b. secreie conjunctival,
c. roea difuz survenit brusc asociat cu dureri i secreie conjunctival,
d. dureri abdominale.
12. Pacientul cu glaucom acut manifest:
a. roea difuz la nivelul ochilor nsoit de dureri violente,
b. roea cu localizare ntr-o anumit zon a globului ocular,
c. secreie conjunctival,
d. dureri asociate cu secreie conjunctival purulent.
13. Interveniile asistentei pentru pacientul care prezint contuzii i plgi la nivelul ochiului
sunt:
a. splarea repetat a ochiului cu ap oxigenat aruncat cu mna spre ochi,
b. aplicarea de pansamente i comprese mbibate n gel,
c. administrare de vitamine din grupul B,
d. administrare de tratament general cu antibiotice.
14. Interveniile postoperatorii pentru pacientul operat de cataract includ cu excepia:
a. familiarizarea pacientului cu topografia seciei i exerciii de mers cu ochii ocluzionai,
b. asigurarea regimului hidric prin tub de suciune,
c. supravegherea tranzitului intestinal,
d. aplicarea pansamentului monoocular ochiul sntos rmnnd descoperit dac evoluia este
bun,
15. Posibile complicaii pentru pacientul cu blefarit sunt:
a. ulceraii,
b. cicatrice ale pleoapei,
c. pierderea vederii,
d. acufene.
16. Asistenta medical va aplica comprese mbibate n soluii antiseptice cldue pacientului
cu:
a. conjunctivit,
b. blefarit,
c. orgelet,
d. strabism.
17. copilul cu strabism neparalitic prezint urmtoarele riscuri:
a. pierderea vederii la nivelul ochiului nentrebuinat,
b. vedere dubl,
c, hipoacuzie,
d. anosmie.
18. Abcedarea inflamaiei din orgelet se manifest la pacient prin:
a. lcrimare,
b. arsur periocular,
c. tumefierea sacului lacrimal,
d. secreie purulent.

GRIL DE CORECTARE
MODULUL: OFTALMOLOGIE I NURSING SPECIFIC
SUBIECTUL I
1. d
2. a
3. a
4. a
5. b
6. a
7. c
8. d
9. c
10. a
11. c
12. a
13. d
14. a
15. b
16. c
17. a
18. d