Sunteți pe pagina 1din 4

A)

B)
C)
D)

1.By motivating us to satisfy our physical needs, hunger and thirst serve to
raise the set point.
maintain homeostasis.
lower sex hormone levels.
shorten the refractory period.

A)
B)
C)
D)

2.Need is to ________ as drive is to ________.


food deprivation; hunger
motivation; incentive
thirst; basal metabolic rate
instinct; incentive

A)
B)
C)
D)

3.Feelings of hunger accompany ________ levels of blood glucose and ________ levels of
ghrelin.
low; low
high; high
low; high
high; low

A)
B)
C)
D)

4.Our weight thermostats are somewhat flexible and are influence by environmental as well
as biological factors. Some researchers have therefore adopted the term
relative deprivation.
drive reduction.
basal metabolic rate.
settling point.

A)
B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

5.According to health psychologists, which of the following would be the BEST advice to
offer someone who wants to lose excess weight?
Avoid complex carbohydrates like potatoes and pasta.
Permanent weight loss requires a lifelong change in eating and exercise habits.
Your self-esteem will increase dramatically if you can successfully lose weight.
Once you lose your excess weight, you will experience a big reduction in your
appetite for food.
6.Which of the following is indicative of a sexual dysfunction?
nocturnal emissions
premature ejaculation
erotic plasticity
refractory periods
7.Teenage girls are especially vulnerable to ________ because of their lower levels of
protective antibodies.
Page 1

A)
B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

A)
B)
C)
D)

few refractory periods


obesity
erotic plasticity
STIs
8.Which of the following is NOT true with respect to sexual orientation?
Virtually all cultures in all times have been predominantly heterosexual.
The environmental factors that influence sexual orientation are presently unknown.
Identical twins are somewhat more likely than fraternal twins to share a homosexual
orientation.
With the help of a therapist, most people find it easy to change their sexual
orientation.
9.Women, more than men, prefer to alternate periods of high sexual activity with periods of
very little sexual activity. This best illustrates gender differences in
sexual orientation.
erotic plasticity.
refractory periods.
the sexual response cycle.

A)
B)
C)
D)

10.In one experiment, deeply-in-love university students experienced ________ when


looking at their beloved's picture.
narcissism
unit bias
ostracism
pain relief

A)
B)
C)
D)

11.Our ________ is said to be a gauge of how socially accepted we feel.


set point
basal metabolic rate
erotic plasticity
self-esteem

A)
B)
C)
D)

12.Work is most likely to be satisfying for employees if it is associated with


task leadership.
the experience of flow.
360-degree feedback.
unstructured interviews.
13.Personnel psychology is one of the main subfields of

Page 2

A)
B)
C)
D)

organizational psychology.
industrial-organizational psychology.
human factors psychology.
evolutionary psychology.

A)
B)
C)
D)

14.Achievement motivation refers to


a goal-oriented leadership style that builds teamwork.
a desire for significant accomplishment.
a need to feel that the world is organized and predictable.
a focused state of consciousness accompanied by diminished self-awareness.

A)
B)
C)
D)

15.Compared with ineffective managers, those who are effective are more likely to
use informal, unstructured interviews when selecting new employees.
exercise a directive management style for achieving organizational goals.
celebrate employee productivity by providing them with recognition and rewards.
do all of these things.

Page 3

Answer Key
1.B
2.A
3.C
4.D
5.B
6.B
7.D
8.D
9.B
10.D
11.D
12.B
13.B
14.C
15.C

Page 4