Sunteți pe pagina 1din 3

MEMORIU TEHNIC

Incadrarea in localitate
Amplasamentul studiat in suprafata de 4770 mp este situat in intravilanul Mun.
Brasov, strada 13 Decembrie 94, jud. Brasov.
Terenul se incadreaza in PUZ - Regenerare urbana zona industriala Tractorul
Brasov, aprobat cu HCL nr. 737/2009, corelat cu PUG Brasov aprobat cu HCL nr.
144/2011
Caile de comunicatie
Accesul la amplasament se face din strada 13 Decembrie, la nr. 94.
Accesul se face pa latura de vest.
Vecinatati
-pe latura sud:
productie;
-pe latura nord:
amenajat;
-pe latura vest:
-pe latura est:

proprietate privata, pavilion administrativ P+1 si acces zona


doua proprietati private, cladire birouri P+1 si teren
proprietate privata magazin Iveco si domeniul public;
proprietate privata, cladire birouri P+4;

Tipul de proprietate asupra terenului


- imobilul supus studiului este inscris in CF nr. 31797, CF nr. 128247 si CF
128277.
terenul si cladirea sunt proprietate privata conform extrasului de carte funciara
anexat.
Situatie existenta
Cladirea existenta in noua functiune de scoala si gradinita.
Aceasta conversie s-a facut pe baza cerintelor beneficiarului, a Normativului
privind proiectarea, realizarea i exploatarea construciilor pentru grdinie de copii
(Indicativ Np 011-97) si Normativului privind proiectarea, realizarea i exploatarea
construciilor pentru coli i licee (Indicativ Np 010-97).
Pentru realizarea functiunilor propuse sunt realizate zone distincte pentru
gradinita si scoala.
Astfel nivelul inferior demisol aflat la cota -1.60m fata de nivelul terenului,
este ajutat de o curte ampla care are rol de imbunatatire a iluminarii, dar si ca loc de
joaca separat pentru copii de gradinita. Prin aceasta curte se realizeaza si accese distincte
pentru gradinita un acces prinicipal pentru copii, si un acces de serviciu pentru
aprovizionare a zonei de servire a mesei. Accesul personalului didactic se face comun cu
accesul personalului didactic pentru scoala, iar un acces face legatura cu accesul elevilor
de scoala doar in scopuri de evacuare.

Ferestrele de pe latura sudica existente pentru a asigura iluminarea incaperilor de


grupa, iar ferestrele existente pe latura nordica asigura iluminarea si ventilarea unor
incaperi anexe.
Gradinita va avea astfel spatii pentru 6 grupe de 12-13 copii, impreuna cu
functiunile specifice.
Sunt prevazute astfel spatii pentru cabinet medical si camera izolare cu grup
sanitar, birou, camera pentru colectarea, spalarea, uscarea si calcarea lenjeriei, depozit de
lenjerie curata. Pe latura de nord s-a prevazut si o mica sala pentru teatru/cinema. Pentru
servirea mesei este prevazuta o sala de mese cu oficiu separat pentru pregatirea servirii.
Acest oficiu, cu acces independent din exterior pentru aprovizionare, este dotat cu blat de
lucru, frigider, spalator, blat de servire. Debarasarea veselei se face pe un traseu distinct,
iar din incaperea pentru spalat vesela deseurile au un traseu distinct fata de vesela curata.
Toate resturile menajere sunt evacuate la platforma imprejmuita exterioara, dotata
cu apa si canalizare.
Ventilarea mecanic se va asigura la sala de teatru, buctrie cu anexele de
preparare i la spltoria de rufe, usctorie i clctorie.
Pentru scoala, se va pastra anvelopanta si structura existenta a celorlalte nivele, cu
utilizarea scarii si intrarii principale pentru cadre didactice si cu scara si accesul secundar
pentru elevi.
Scoala va avea functiuni pentru administratie si servirea mesei la parter, impreuna
cu doua clase primare. Tot la parter se gaseste cancelaria pentru ciclul primar si sala de
festivitati.
La demisol se gaseste sala pentru sport si vestiare, accesibile pe scara de la parter.
Aceasta sala poate fi utilizata ocazional si de copii de gradinita.
Etajul 1 adaposteste alte doua clase primare, cabinete de stiinte si cancelaria
profesorilor. Pe latura de nord se gaseste mediateca si un atelier pentru activitati practice.
Etajele 2 si 3 au pe latura sudica Sali de clasa iar pe latura de nord ateliere de arta,
Sali pentru informatica si cabinete specializate. Avand in vedere ca vor trece cativa ani
pana cand scoala va avea elevi in toate clasele, organizarea claselor si cabinetelor este
flexibila, pregatite si pentru modificari ulterioare in programa scolara.
Fiecare etaj al scolii are un spatiu deschis, cu ferestre spre nord, pentru asigurarea
impreuna cu coridorul principal al holului de recreatie (in suprafata de 0.50mp/elev). La
capatul coridorului se afla grupuri sanitare pe sexe dimensionate corespunzator numarului
de elevi.
Sunt prevazute ferestre cu ochiuri fixe si mobile din PVC cu geam termoizolant
iar cele ale caselor de scari, usile de acces, ferestrele din vecinatatea solului si ferestrele
salii polivalente cu tamplarie de aluminiu cu bariera termica si geam termoizolant.
Ferestrele in spatiile accesibile copiilor au deschiderea limitata cu dispozitive de
siguranta pentru evitarea accidentelor.
Fatadele cladirii sunt complet renovate, cu imbunatatirea izolatiei termice si o
estetica noua, partial tencuieli refacute si partial placari uscate.
In casele de scari sunt reface balustradele pentru respectarea normelor de
siguranta in exploatare.
Terasele de la nivelul parterului sunt prevazute cu protectie pentru a evita
accidentele.

Pentru zona de acces a elevilor se va inlocui sarpanta adaugata cladirii cu un


planseu metalic usor si termoizolant, astfel asigurand si inaltimea necesara accesului
elevilor. Acest acoperis terasa se va continua in curte cu o zona acoperita pentru recreatie,
realizata din structura metalica.
Amenajarile exterioare propun realizarea a trei zone utile principale parcare,
teren de sport si curte recreatie - alaturi de circulatii pietonale si zone verzi.
Pe latura de sud-vest a curtii sunt prevazute o parcare pentru 30 autoturisme,
dintre care 10 pentru cadre didactice, oferind si posibilitatea opririi pentru lasarea / luarea
copiilor fara a parca. Accesul in parcare este liber pe timpul zilei, la limita incintei
existand o poarta glisanta ce inchide accesul pe timpul noptii. Accesul copiilor se face pe
un trotuar amenajat si separat cu balustrada de parcare.
Din parcare se poate intra in curtea de recreatie pentru a ajunge la accesul elevilor,
se poate intra in curtea gradinitei pentru a preda si prelua copii de la gradinita si se poate
ajunge si la accesul principal al cadrelor didactice. Tot din parcare se poate ajunge la
accesul de aprovizionare pentru cele doua spatii de servire a mesei pentru gradinita si
scoala.
Curtea pentru recreatie are doua zone distincte, una pentru gradinita situata la cota
-1.20m si una pentru scoala, separate de un perete/parapet curb cu bancute pe zona de
scoala.
Curtea gradinitei este o zona dalata de acces, o zona cu pavaj elastic pentru joaca
si o zona verde.Curtea pentru recreatie a copiilor de scoala este acoperita cu asfalt, cu o
zona cu pavaj elastic pentru joaca.
Terenul de sport cu dimensiunea de 15x24m este realizat cu pardoseala specifica
si va fi marcat pentru multiple activitati sportive. Sunt prevazute porti mobile, panouri de
baschet si posibilitatea instalarii unui fileu de volei/badminton. Terenul de sport este
inconjurat de o zona de protectie.
In zona de parcare se prevede si o cabina de paza cu grup sanitar si bariera.
Aceasta va separa parcarea vizitatorilor de cea a profesorilor si va fi conectata la
sistemele de supraveghere si alarmare.
Deasemenea se vor executa lucrari pentru amenajarea terenului si realizarea
imprejmuirii, folosind soclurile de beton existente si inlocuind panourile de tabla cutata
existente.