Sunteți pe pagina 1din 2

Drejtoria e Policis se Shtetit

Drejtoria Vendore e Policis Shkodr

Shkodr ,
m 04.03.2017
NJOFTIM PER SHTYP

Shkoder

Sot ne dat 04.03.2017 shrbimet e Drejtoris Vendore t Policis Shkodr ,


kan finalizuar me sukses Operacionin Policor t Koduar "ILLEGAL BILLS ".

Ky Operacion Policor eshte permbyllur ne kuader te nje hetimi te zhvilluar nga


sherbimet e specializuara te Drejtorise Vendore te Policise Shkoder , ne
bashkepunim me Prokurorine Prane Gjykates se Shkalles se Pare per Krimet e
Renda Tirane , hetim i cili ka zgjatur per nje periudhe 6 mujore.
Ky hetim ka qene i prqndruar pr dokumentimin dhe goditjen e aktivitetit
kriminal t Shtrengimit me me ane te kanosjes ose dhunes per dhenien e
pasurise, Grup i strukturuar kriminal, Kryerja e veprave penale nga organizata
kriminale dhe grup i strukturuar kriminal , vepra penale keto te parashikuara
nga nenet 109/b , 33/a/2 , 334/1 te Kodit Penal.
Sot ne date 04.03.2017 sherbimet e Drejtorise Vendore te Policise Shkoder , te
mbeshtetura nga Forca e Posame Operacionale ne Drejtorine per Krimin e
Organizuar dhe Krimet e Renda Tirane , Forcat te Repartit Special Renea dhe
FNSH Shkoder kane kryer ekzekutimin e vendimeve te Gjykates se Shkalles se
Pare per Krimet e Renda Tirane Arrest ne Burg per shtetasit ;
1. Muhamet Mustafa Lici, i vitlindjes 1992, lindur dhe banues ne Lagjen
Guerrile Shkodr , i dnuar me par me 4 vjet e 8 muaj burgim pr veprn
penale t Prodhimit dhe mbajtje pa leje te armeve dhe municionit luftarak
, parashikuar nga neni 278/2/5 te K.Penal.
2. Abedin Eljaz Bajraktari, i vitlindjes 1990, lindur dhe banues ne lagjen
Guerrile Shkodr , ne gjndje gjyqesore i dnuar .
3. Denis Zaim Skutina , i vitlindjes 1993 , n Shkodr dhe banues ne Lagjen
Naim Gjylbegu , Shkodr .
4. Shtetasi G.S, i vitlindjes 2000, lindur dhe banues n Lagjen Naim Gjylbegu ,
Shkodr .
5. Besmir Merzuk Domnori, i vitlindjes 1993, lindur dhe banues n Lagjen
Qemal Stafa Shkodr .
6. Gzim Ragip Vajushi, i vitlindjes 1960, i lindur e banues n lagjen Ahmet
Haxhia , i denuar .
7. Fatmir Vehbi Dibra, i vitlindjes 1964 , lindur dhe banues ne lagjen Kongresi i
Permetit Shkoder .
Permes ketij hetimi eshte dokumentuar n menyre t plot e te gjithanshme
aktiviteti kriminal i Shtrengimit me me ane te kanosjes ose dhunes per dhenien
e pasurise, Grup i strukturuar kriminal, Kryerja e veprave penale nga
organizata kriminale dhe grup i strukturuar kriminal , vepra penale keto te
parashikuara nga nenet 109/b , 33/a/2 , 334/1 te Kodit Penal, aktivitet ky qw
personat e ndaluar e kryerin me njeri tjetrin ne bashkepunim , te shtrire
kryesisht ne zonen e njohur si Tregu i Zdrales dhe Rruga e Gjena e Kirasit , ne
qytetin Shkoder .
Keta shtetas ne bashkepunim me njeri tjetrin , duke shfrytezuar rrezikshmerine
kriminale qe ata paraqesin , me ane te shtrengimit, dhunes dhe kanosjes ,
kishin ngfritu nje skemi perfitimi te paligjshem duke ju marre pagesa do muaj
biznese private te cilat ushtronin aktivitetin ne zonen e njohur si Tregu I
Zdrales dhe Rruga e Gjene e Kirasit Shkoder .

Gjate ekzekutimit te urdherave , kontrolleve te banesave jane sekuestruar me


cilesine e proves material ;
Dy automjete , nje autoveture Mercedez Benx , i blinduar me
targe AC 108-u dhe nje autoveture Fiat.
7 telefona celulare
6 uniforma kamuflazhi
Nje targe automjeti BP 1065 HT.
Nje pale dylbi ,
Tre skafandra motori
Nje sasi lende narkotike e llojit cannabis sativa
Fletore shenimesh , me shenime te emrave te personave dhe leket .

Ne vijim informojme se Drejtoria Vendore e Policise Shkoder vijon punen per


dokumentimin e aktivitetit te personave te tjere te implikuar ne kete aktivitet
kriminal .
Materialet e pergatitura jane percjelle Prokurorise Prane Gjykates se Shkalles
se Pare per Krimet e Renda Tirane.

# ##