Sunteți pe pagina 1din 3

PROKURORIA E PRGJITHSHME

KABINETI
Tiran, m 13.03.2017
NJOFTIM PER MEDIAN

Dekriminalizimi, Prokuroria e Prgjithshme: Ti ndrpritet mandati Kryebashkiakve t


Tepelens dhe Polianit

S
Prokuroria e Prgjithshme ka konkluduar, kryetari i Bashkis s Tepelens, Trmet Pei dhe Kryetari i
Bashkis s Polianit, Adriatik Zotkaj, jan n kushtet e ndalimit t ushtrimit t funksionit, n baz t
ligjit per Verifikimin e Integritetit t personave q zgjidhen, emrohen ose ushtrojn funksione publike

W
ose te njohur ndryshe si Ligji i Pr Dekriminalizimin.

Sektori i Dekriminalizimit n Prokurorin e Prgjithshme ka konstatuar se subjektit Trmet Pei i


duhet ndrprer mandati i kryetarit t Bashkis, pasi rezulton se:
NE
- Subjekti deklarues Trmet Pei, referuar ligjit nr 138/2015, ka dorzuar nj formular
vetdeklarimi t dorzuar n dat 21.04.2016, t plotsuar n dat 10.04.2016, pra, brenda afatit
ligjor t prcaktuar n vendimin nr. 17/2016, t Kuvendit t Shqipris.

M pas n dat 10.06.2016 subjekti ka dorzuar dhe nj formular vetdeklarimi dhe Komisioni Qndror i
Zgjedhjeve ka pranuar ta administroj, n shkelje t afateve ligjore.

Sektori i Verifikimit t Integritetit ka verifikuar vetm t dhnat e formularit t dats 10.04.2016, pasi
sipas ligjit 138/2015 dhe vendimit 17/2016 t Kuvendit t Shqipris, ky formular sht i vetmi formular
q sht plotsuar duke respektuar afatet ligjore. do formular tjetr apo materiale t tjera, nuk mund ti
nnshtrohen verifikimit pasi bien n kundrshtim t hapur me ligjin.
A

N formularin e par t prcjell pr verifikim nga ana e Sektorit sht konstatuar se nuk sht pasqyruar
asnj e dhn n lidhje me vendime penale prfundimtare apo jo, masa sigurimi, dbime, apo hetime
brenda apo jasht territorit t Republiks s Shqipris.
OR

Komisioni Qndror i Zgjedhjeve ka kryer verifikimet paraprake n zbatim t ligjit 138/2015 dhe vendimit
17/2016 t Kuvendit t Republiks pran Drejtoris s Burgjeve, dhe informon se ky subjekt sht
dnuar me vendim t forms s prer, nr. 21, dat 27.04.2004 nga Gjykata e Rrethit Gjyqsor
Tepelen, pr veprn penale t Prdorimit t dokumentave t falsifikuar, parashikuar nga neni 186/1 i
Kodit Penal me 150 000 lek gjob. Kto t dhna gjenden t pasqyruara dhe n Dshmin e Gjendjes
Gjyqsore dat 30.05.2016, prcjell nga Komisioni Qndror i Zgjedhjeve dhe shkress dat 01.06.2016
t Drejtoris s Prgjithshme t Burgjeve, me an t s cils informohet Komisioni Qndror i Zgjedhjeve
se subjekti vetdeklarues, Trmet Pei, ka nj vendim dnimi.

Sektori i verifikimit t Integritetit n Prokurorin e Prgjithshme me shkresn nr. 454/2 prot. dat
17.02.2017 dhe nr. 451/4 prot. dat 21.02.2017, i sht drejtuar me krkes Drejtoris s Prgjithshme t
Burgjeve dhe Gjykats s Shkalls s Par Gjirokastr. Drejtoria e Prgjithshme t Burgjeve me shkresn
nr. 679/1 prot. dat 27.02.2017 na ka vn n dispozicion Dshmin e Gjendjes Gjyqsore t subjektit, nr.
11 prot. dat 23.02.2017, ku konfirmon t dhnat se subjekti z. Trmet Pei realisht ka nj dnim penal t
forms s prer.
Gjykata e Shkalls s Par Gjirokastr ka vn n dispozicion vendimin penal t forms s prer, nr. 21,
dat 27.04.2004, n emr t z. Trmet Pei, i cili sht i dnuar pr veprn penale t Prdorimit t
dokumentave t falsifikuar, parashikuar nga neni 186/1 i Kodit Penal me 150 000 lek gjob.

Subjekti rezulton se nuk e ka deklaruar kt vendim gjyqsor t forms s prer, edhe pse ka pasur
detyrimin ligjor pr ta pasqyruar n pyetjen 1 t formularit t vetdeklarimit. Ai i sht prgjigjur me
Jo, pyetjes nse ka qen ndonjher i dnuar me vendim t forms s prer nga nj autoritet
gjyqsor shqiptar apo i huaj.

- Sektori i Dekriminalizimit n Prokurorin e Prgjithshme ka konstatuar se subjektit Adriatik


Zotkaj i duhet ndrprer mandati i kryetarit t Bashkis, pasi rezulton se:

Subjekti deklarues Adriatik Zotkaj, referuar ligjit nr. 138/2015, ka dorzuar nj formular vetdeklarimi t
administruar nga Komisioni Qndror i Zgjedhjeve, n dat 26.04.2016, t plotsuar n dat 22.04.2016,

S
pra, brenda afatit ligjor t prcaktuar n vendimin nr. 17/2016, t Kuvendit t Shqipris.

M pas, n dat 10.06.2016, subjekti ka dorzuar nj formular vetdeklarimi t dyt bashk me nj


deklarat t firmosur nga vet ai, dhe Komisioni Qndror i Zgjedhjeve ka pranuar ta administroj, n

W
shkelje t afateve ligjore.

N dat 04.01.2017, prsri Komisioni Qndror i Zgjedhjeve ka administruar nj krkes t subjektit


Adriatik Zotkaj t cilit i ka bashklidhur vrtetimin e gjendjes gjyqsore nr. 1 prot. dat 24.11.2016.

Gjithashtu n dat 14.02.2017, dat n t ciln sht prcjell dhe krkesa pr verifikim t thelluar,
NE
Komisioni Qndror i Zgjedhjeve ka protokolluar dhe administruar nj vrtetim dat 14.02.2017, t lshuar
nga Gjykata e Rrethit Gjyqsor Berat. Ktij vrtetimi i jan bashklidhur dy vendime gjykate, me
krkues subjektin Adriatik Zotkaj.

Sektori i Verifikimit t Integritetit ka verifikuar vetm t dhnat e formularit t dats 22.04.2016, t


administruar n 26.04.2016 nga Komisioni Qndror i Zgjedhjeve, pasi sipas ligjit nr. 138/2015 dhe
vendimit nr. 17/2016 t Kuvendit t Shqipris, ky formular sht i vetmi formular q sht plotsuar
duke respektuar afatet ligjore. do formular tjetr apo materiale t tjera, nuk mund ti nnshtrohen
verifikimit pasi bien n kundrshtim t hapur me ligjin.
A

N formularin e par t prcjell pr verifikim, nga ana e Sektorit sht konstatuar se subjekti ka
deklaruar, nj vendim penal t forms s prer t Gjykats s Rrethit Kor, pr veprn penale t
Shkeljes s rregullave t qarkullimit rrugor ku sht dnuar me 3 jet burg, nj vendim t Gjykats s
Rrethit Skrapar pr Kundrshtimin e punonjsve t policis s rendit publik, dnuar me 10 muaj burg,
OR

dhe nj vendim t Gjykats s Rrethit Tiran, pr veprn penale t parashikuar nga neni 250 dhe 187 i
Kodit Penal, dnuar me 1 vit burgim. Gjithashtu ka deklaruar nn pyetjen 4 t formularit se ka qen i
arrestuar/ndaluar dhe ndaj tij ka pasur dy masa sigurie arrest n burg nga Prokuroria e Rrethit Kor,
dhe ajo e Rrethit Skrapar, pr veprat penale pr t cilat sht dnuar m pas me vendime t forms s
prer.

Komisioni Qndror i Zgjedhjeve ka kryer verifikimet paraprake n zbatim t ligjit 138/2015 dhe vendimit
17/2016 t Kuvendit t Republiks pran Drejtoris s Burgjeve, konfirmon vendimet e msiprme dhe
vlerson se subjekti nuk prfshihet brenda fushs s ndalimeve t nenit 2 t ligjit 138/2015, pasi sipas
nenit 4, t ligjit nr. 138/2015, pr kto dnime kan kaluar afatet e rehabilitimit.

Sektori i verifikimit t Integritetit n Prokurorin e Prgjithshme i sht drejtuar me krkesa prkatsisht,


Drejtoris s Prgjithshme t Burgjeve, Gjykats s Shkalls s Par Berat, Gjykats s Shkalls s Par
Tiran dhe Gjykats s Shkalls s Par Kor.
Drejtoria e Prgjithshme t Burgjeve ka vn n dispozicion Dshmin e Gjendjes Gjyqsore t subjektit,
dat 23.02.2017. Gjykata e Shkalls s Par Berat ka vn n dispozicion vendimet penale t forms s
prer, dat 29.07.1985; dat 01.02.2001; dhe dat 29.12.2006. Gjykata e Shkalls s Par Kor ka vn
n dispozicion vendimin dat 19.03.1992. Gjykata e Shkalls s Par Tiran ka vn n dispozicion
vendimin penal t forms s prer, nr. 370 dat 21.05.2002 n emr t subjektit deklarues z. Adriatik
Zotkaj.

Subjekti, nga prgjigjet dhe verifikimet e kryera, rezulton se nuk ka deklaruar vendimin gjyqsor t
forms s prer dhn nga Gjykata e Shkalls s Par Skrapar nr. 20, dat 29.07.1985, edhe pse ka
pasur detyrimin ligjor pr ta pasqyruar n pyetjen 1 t formularit t vetdeklarimit, njjt si ka deklaruar
dhe vendimet e tjera penale dhn nga Gjykatat e Shkalls s Par Skrapar, Kor dhe Tiran.

S
Albi SERANI

KSHILLTAR PR MEDIAN

W
NE
A
OR