Sunteți pe pagina 1din 2

INFORMACION, PROKURORIA PR KRIME T RNDA

Prokuroria pr Krime t Rnda drgon n gjykat krkesn pr konfiskimin dhe kalimin n


favor t shtetit t pasuris n rreth 2.1 milion metra katror troje, tok ar, pyje dhe ndrtim,
t regjistruara n emr t familjarve t shtetasit Fatmir Kajolli, n Fier.
Gjithashtu, Prokuroria pr Krime t Rnda krkon konfiskimin edhe t tre shoqrive tregtare,
t regjistruara po n emr t familjarve t ngusht t shtetasit Fatmir Kajolli.
Ai akuzohet se i ka siguruar kto pasuri n baz t t ardhurave t siguruara nga aktiviteti i tij
i paligjshm n Itali, ku rezulton se sht dnuar 2 her pr veprat penale t pjesmarrjes n
Shoqat kriminale, trafikim, prodhim dhe posedim t lndve narkotike dhe substancave
psikotrope dhe Pjesmarrje n organizat kriminale dhe shkelje e ligjit pr lndt
narkotike.
N baz t aktit t ekspertimit, vlera e aseteve n pronsi, kryesisht t ish-bashkshortes s
Kajollit, shtetases Majlinda uko, arrin n vlern e rreth 1.1 miliard lekve t reja.
N baz t hetimit pasuror, rezulton se vetm nj pjes e vogl e pasuris s familjarve
Kajolli, sht prfituar n baz t nj kontrate shit-blerje. Konkretisht, rezulton se shtetasja
Majlinda uko ka bler nga bashkshorti i saj, Fatmir Kajolli, truallin me siprfaqe 4500 m2
dhe ndrtesn me sip.1686 m2, n vlern 900.000 lek. Kjo vler shitjeje sht shum her
m e ult se sa ka rezultuar nga nj vlersim i saj, i br nga vet familjart Kajolli, gjat
procesit pr marrjen e nj kredie. Sipas vlersimit t realizuar nga ekspert t zgjedhur prej
familjarve Kajolli, vlera e truallit dhe ndrtess ishte 450.000 euro.
Po ashtu, Majlinda uko rezulton se ka bler edhe pasurin pyll, me sip. 580.000 m2, me
vler 60.000.000 lek.
Ndrsa, e gjith pjesa tjetr e pasuris, e cila llogaritet n rreth 1.5 milion m2 katror pyje e
tok ar, rezulton se sht e fituar nga shtetasja Majlinda uko (Kajolli) n baz t akteve t
dhurimit.
Prokuroria pr Krime t Rnda ka arritur t siguroj provat e mjaftueshme se kontratat e
dhurimit jan t gjith t kryera n mnyr fiktive. Kto prona, fillimisht jan prfituar
nprmjet akteve t Agjencis s Kthimit dhe Kompensimit t Pronave nga nj person,
shtetasi Q.D. Ky person, n veprimet e tij me Agjencin, sht prfaqsuar ligjrisht nga ana
e shtetasit Fatmir Kajolli. Pasi ka regjistruar pronat n emrin e tij, shtetasi Q.D. ka kryer
veprime shit-blerje me disa persona t tjer pr pjesn m t madhe t pasuris.
M tej, si shtetasi Q.D., ashtu edhe blersit e rinj t ktyre pronave, ia kan dhuruar t gjith
trojet, pyllin dhe tokn ar, shtetases Majlinda uko (Kajolli). T gjith veprimet nga
vendimet e Agjencis s Kthimit t Pronave dhe deri tek aktet e dhurimit n favor t Majlinda
uko, jan kryer n nj afat t shkurtr, disa-mujor, n vitin 2010.
Nga hetimi i Prokuroris pr Krime t Rnda ka rezultuar se, edhe pr pronat e siguruara n
baz t kontrats s shit-blerjes, familjart Kajolli nuk kan pasur t ardhura t ligjshme, t
cilat mund t justifikonin blerjen e aseteve. Kompanit private, t regjistruara n emr t
familjarve Kajolli, kan siguruar fitime minimale, t cilat nuk plotsojn vlern e aseteve t
blera.
N prfundim t hetimit pasuror, Prokuroria pr Krime t Rnda krkon nga gjykata
konfiskimin e pasurive, t renditura n mnyr t detajuar, si m posht:

I. Pasuri t paluajtshme
1. Truall me siprfaqe 4500 m2, ndrtes 1686 m2, n emr t Majlinda Cuko
(Kajolli), bler 900.000 lek
2. Pjesa e pasurise qe i perket Majlinda Cuko, (Majlinda Cuko nga kjo pasuri zoteron
364.000 m2), bler 60 milion lek
3. Pyll me siprfaqe 221.670 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
4. Pyll me siprfaqe 30.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
5. Pyll me siprfaqe 16.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
6. Tok pa frut me siprfaqe 8600 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli) dhuruar.
7. Tok pa frut me siprfaqe 24.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
8. Tok pa frut me siprfaqe 14.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
9. Tok pa frut me siprfaqe 24.000 m2, n emr t Majlinda uko (Kajolli), dhuruar.
10. Tok pa frut me siprfaqe 89.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
11. Tok pa frut me siprfaqe 12.500 m2, n emr t Majlinda Cuko(Kajolli), dhuruar.
12. Tok ar me siprfaqe 9000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
13. Tok pa frut me siprfaqe 4500 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
14. Pyll me siprfaqe 207.700 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
15. Ar me siprfaqe 72.200 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
16. Ar me siprfaqe 54.200 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
17. Tok ar me siprfaqe 3.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
18. Tok pyll me siprfaqe 90.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
19. Tok pyll me siprfaqe 11.440 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
20. Tok pa frut me siprfaqe 11.440 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
21. Tok pa frut me siprfaqe 1.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli), dhuruar.
22. Tok inproduktive me siprfaqe 840.000 m2, n emr t Majlinda Cuko (Kajolli),
dhuruar.
23. Toke pa frut me siperfaqe 67000 m2 ne pronesi te Majlinda Minella Cuko (Kajolli),
dhuruar.

II. Pasuri t luajtshme

1. Shoqeria Citadella sh.p.k, me NIPT K42611404J, e rregjistruar ne Gjykaten e


Rrethit Gjyqesor Tirane me nr.30975 vendimi, dat 10.02.2004, kapitali 100.000.
2. Shoqeria ABA 2011 sh.p.k, me NIPT L12526403C, e rregjistruar ne QKR,
kapital 100.000.
3. Pjesen qe i takon shtetasit Florim Kajolli ne shoqerine INTERNATIONAL
PARKING 2011 sh.pk, me NIPT L13222401F, e rregjistruar ne QKR.