Sunteți pe pagina 1din 45

Marcu

Capitolul1

I. Adevrat(A)saufals(F):

1. ___IoanavenitiabotezatnIerusalim
2. ___LocuitoriidinIudeaiceidinIerusalim,imrturiseaupcateleieraubotezaide
IoannIordan.
3. ___IsusafostbotezatdeIoanboteztorul.
4. ___IsusafostdusdeDuhulnpustiuundeastatpatruzecidezile.
5. ___PrimiiucenicipecareIsusiachemataufostIacoviIoan.
6. ___IoanBoteztorulbotezacuDuhulSfntnapaIordanului
7. ___DupabotezIsusafostdusnpustiuiafostispititdePilat
8. ___Isusiaalescei12ucenicinaintecasfiebotezatdeIoan
9. ___SoacraluiSimon(Petru)imediatdupceafostvindecatdeIsus,aplecatiaspus
celorlaltefemeidinsatceiafcutIsus
10. ___IsussadusspropovduiascnsinagogintoatGalileea,iscoteadracii.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. CaredinprofeiiVechiuluiTestamentestecitatdeMarcu,lanceputulEvanghelieisale,n
legturculucrarealuiMesia:Iat,trimitnainteaTapesolulMeucareivapregti
calea?*
a. Isaia
b. Ieremia
c. Mica
2. CefeldehainpurtaIoanBoteztorul?
a. Dinprdecapr
b. Dinprdecmil
c. Dinlndeoaie
3. nceconstahranaluiIoanBoteztorul?*
a. Rocoveimiereslbatic
b. Lcusteismochineslbatice
c. Lcusteimiereslbatic
4. Cndsaauzitglasuldincercarespunea:TuetiFiulMeupreaiubit,nTinemigasesc
toataplcereaMea?*
a. CndIsusSaapropiatdeapaIordanuluipentruafibotezat
b. CandIsusaintratnapaIordanului
c. CndIsusaieitdinapaIordanului
5. CrorpersoaneleaadresatDomnulIsusinvitaia:VeniidupMineivvoifacepescari
deoameni?*
a. LuiAndreisiPetru
b. LuiFilipSiNatanael
c. LuiIacovsiIoan
6. CruiadinurmatorioamenivindecaideIsusisainterzissspundesprevindecarealui,
iarcelvindecatnuaascultatdeporuncadat?*
a. Leprosul
b. Slbnogul
c. Demonizatuldinsinagog
7. IoanBoteztorulspuneacdupaelvaveniunulmaiputernicdectelivabotezacu
DuhulSfant,desprecinevorbeaIoan?
a. Petru
b. Pavel
c. Isus
8. InceruafostbotezatIsusdectreIoanBoteztorul?
a. Eufrat
b. Iordan
c. Eden
9. CtezileastatIsusnpustiedupceafostbotezatdectreIoanBoteztorul?
a. 20dezile
b. 41dezile
c. 40dezile
10. CearspunsIsusatuncicndnprimulcapitolunleprosavenitlaEliiacerutsl
curee?
a. Da,voiesc,fiicurat
b. Duteetivindecat
c. VinodupMine

III. Asociaiceledoucoloane:

1.
__1Evanghelialui acredeinevanghelie
__2Ioan bboteazcuDuhulSfnt
__3Pocaiivi cIsusHristos
__4Isus desteaproape
__5mprialuiDumnezeu ebotezacuap

IV. Completeazspaiulliber:

1. OameniierauuimiidenvturaLuicciinvacaunulcareare___________
2. Isusleazis:"VeniidupMine,ivvoifacepescaride_____________."
3. Ioanpropovduiaizicea:"DupminevineCelceestemaiputernicdectmine,cruiaeu
nusuntvrednicsmplecsIdezlegcurelele_______________.
4. indat,cndieeaIsusdinap,elavzutceruriledeschiseiDuhulcobornduSepeste
Elcaun______________.
5. Isusavindecatpesoacralui______________.
6. Isusdupaceafostbotezatafostdusnpustiu,acoloastatmpreuncufiareleslbatice
iIslujeau______________.
7. TatlluiIacoviIoansenumea______________.
8. Simon(zisPetru)ifrateleluiAndreiaveaumeseriade____________.
9. SoacraluiSimon(Petru)zceanpatprinsde____________.
10. AvenitIoancarebotezanpustiu,propovaduindbotezulpocineispreiertarea________

Capitolul2

I. Adevratsaufals:

1. ___LevifiulluiAlfeusttealavamnaintecaIsussaispunslurmeze
2. ___Incapitolul2nisespunecuceniciiluiIoanifariseiinuposteaudeloc
3. ___FariseiiispuneauluiIsuscestevoiessmulgspicedegru
4. ___Isusaspuscavenitschemelapocinpeceipctoi
5. ___FiulOmuluiareputerepepmntsiertepcatele.
6. ___DanielaintratncasaluiDumnezeunzilelemareluipreotAbiatariamncatpine.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. InceimprejurarearostitDomnulurmatoarelecuvinte:Nuceisntoiautrebuinde
doctor,ciceibolnavi.Euamvenitschemlapocainnupeceineprihnii,cipecei
pctosi..
a. ncasaluiLevi,fiindinvitatlamas
b. ncasaluiZacheu
c. CuocaziavindecriislbnoguluidinCapernaum
2. CioamenipurtaupeslbnogulpecarelauduslaIsusprinacoperiuluneicase?
a. 3
b. 5
c. 4
3. Ceaufcutceipatruoamenicarepurtauunslbnogpepatatuncicndauvzutcnu
puteausintrepeucasajunglaIsus?
a. austrigattare,iIsusaieitlaei
b. audesfcutacoperiulcasei
c. aumpinspeceilanicasajunglangIsus
4. Dincecauznuputeauintrapeucei4oamenicarelduceaupeslabanoglaIsus?
a. dinpricinanorodului
b. dincauzcuanusemaideschidea
c. dincauzceraupreamulibolnavi
5. CrturaricndauauzitcIsusspunaspusslbnogului:Fiule,pcateleisuntiertate!,
auspusdespreElc:
a. esteDumnezeu
b. Hulete
c. Minte
6. Cinespuneauninimalor:CumvorbeteOmulacestaastfel?Hulete!Cinepoatesierte
pcateledectnumaiDumnezeu?"
a. Ucenici
b. Crturari
c. Poporul
7. CuiaspusIsusurmatoarelecuvinte:scoalte,ridicipatuliumbl?
a. orbulBartimeu
b. Sauldintars
c. Slbnogului
8. CndaspusIsuscvorpostiuceniciiLui?
a. cndoscreascmaimari
b. cndvafiluatmireledelaei
c. cndosafiebolnavi
9. ncareziasptmniiIsustreceaprinlanuriledegrumpreuncuuceniciiLui?
a. Primazidinsptmn
b. nziuadeSabat
c. nziuadeDuminica
10. CeafcutDavidatuncicndaflmziteliceiceeraumpreuncuel?
a. saurugatlaDumnezeusledeademncare
b. saduslarzboi
c. aintratncasaluiDumnezeuiamncatpinile

III. Asociaiceledoucoloane:

__1.Cinepoatesiertepcatele a.pentruom
__2.Nuceisntoiautrebuindedoctor b.pepmntsiertepcatele
__3.FiulOmuluiareputere c.ciceibolnavi
__4.Sabatulafostfcut d.Domnchiarialsabatului
__5.FiulOmuluieste e.dectnumaiDumnezeu

IV. Completeazspaiulliber:

1. CndIsusavindecatpeslbnog,leaspuscelordelangEl:Dar,castiicFiul
omuluiareputerepepmntsierte___________.
2. CndIsusafostinvitatlamaslaLevi,mpreuncuElaustatuceniciiLui,vameiii
_____________.
3. IsusarspunsucenicilorluiIoanifariseilor:Oarepotpostinuntaiictvremeeste
__________cuei?
4. Isusspunea:Nimeninucoaseunpeticdepostavnoulaohain____________.
5. Isusspunea:Nimeninupunevinnoun___________vechi.
6. NumeletatluiluiLevivameulera,_______________.

Capitolul3

I. Adevratsaufals:

1. ___FariseiiateptausvaddacIsusaveaslvindecepeomulcumnauscatnziua
desabat
2. ___DupaceIsuslavindecatpeomulcumnauscat,fariseiisausftuitcucrturarii
cumslpiardpeIsus.
3. ___IsusaspusluiPetrusiinocorbioarcasnufiembulzitdenorod.
4. ___Isussaduspemuntepentruaialegepeceidoisprazeceucenici
5. ___CelcarelavndutpeIsusafostIudafratelelui.
6. ___IsusadatnumeledeBoanerghesluiPetruiluiIacov.
7. ___HulampotrivaDuhuluiSfntnulisevaiertaoamenilornicinveaculacestanicin
celviitor.
8. ___CrturaiispuneaudespreIsuscElscoatedracicuajutorulluiBeelzebul.
9. ___BeelzebulestemparatulluiIsrael.
10. ___IsusaspuscoricinefacevoialuiDumnezeuiestefrate,sorimam.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. CaredinurmtoarelepersoaneaufcutpartedinuceniciiluiIsus:
a. Simon,Iacov,IudaiIsaia
b. Ilie,Filip,BartolomeuiMatei
c. Iacov,fiulluiAlfeuIacov,fiulluiZebedeiSimon,cruiaiapus
numelePetruSimon,canaanitul.
2. Cinenuvacptaiertarenveaciestevinovatdeunpcatvenic:
a. OricinevahulimpotrivaDuhuluiSfnt
b. Cineminte
c. Cineucide
3. DesprecinespuneaDomnulIsuscipoatefifrate,sorimam:
a. CeidinneamulEvreu
b. OricinefacevoialuiDumnezeu
c. Oricineestebotezat
4. Isusdupcesaurcatpemunte,achematlaelpecineavrutiaaales:
a. 11ucenici
b. 4ucenici
c. 12ucenici
5. CespuneaurudeleleluiIsusdespreEl?
a. cestefiulluiDumnezeu.
b. ciaieitdinmini.
c. cestestpnitdeBeelzebul.
6. DupceIsusiaalespeceidoisprzeceucenici,ceputereleadat?
a. spoatmergepemareiszboare.
b. svorbeascnlimbiisproroceasc.
c. svindecebolileisscoatdracii.

III. Completeazspaiulliber:

1. Isusavindecatpecelcumnauscatntemplunziuade__________.
2. IsusaalesntotaldoisprzeceucenicipentrucasiaibcuSineisitrimits
____________.
3. FariseiiauieitafarisausftuitndatcuirodieniicumsL_____________.
4. CrturariispuneaucaIsusscoatedraciicuBeelzebul.IsusiachematlaElileazis,n
pilde:"CumpoateSatanasscoatafarpe____________?
5. Apoileazis:"EstengduitnziuaSabatuluisfaci_________sausfaci_______?S
scapiviaacuivasausopierzi?"
6. LaIacov,fiulluiZebedeiiIoan,Isusleapusnumelede___________.
7. CelcarelavndutpeIsussenumeteIuda________________.
8. RudeleluiIsus,cndauauzitcelecesepetreceau,auvenitspunmnapeEl.Cci
ziceau:"iaieitdin_____________."
9. Adevratvspunctoatepcateleitoatehulelepecarelevorrostioameniilisevor
____________.
10. icrturariicaresecoborserdinIerusalimziceau:"Estestpnitde___________scoate
draciicuajutoruldomnuluidracilor."

Capitolul4

I. Adevratsaufals:

1. ___"Cciceluiceareisevadadardelacelcenaresevaluaiceare."
2. ___npildasemntoruluiIsusaspuscsmnaaczutncincitipuridepmnt.
3. ___Isusaspuscdoarucenicilorleafostdatcascunoasctainampraieilui
Dumnezeu.
4. ___Isusaspuscluminaesteaduspentrucasfiepusncase.
5. ___Isusspunea:luaiseamalacemncai,cucemsurveimsuravisevamsura,i
visevadaimaimult.
6. ___IsusaspuscmprialuiDumnezeuestecaatuncicndaruncunomsmnan
pmnt.
7. ___Grunteledemutaresteceamaimicdintretoatesemineledepepmnt.
8. ___Dupcegrunteledemutarcrete,elfaceramurimarinctpsrileceruluiipot
facecuiburilaumbralui.
9. ___Isusnulevorbeadelocfrpildedarcnderasingurlaoparte,lmureafariseiilor
toatelucrurile.
10. ___DupceIsusapotolitfurtunadepemareleaspusucenicilor:pentrucesunteiasa
deslabi?totnumcredeti?.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. Cesantmnplatcusmnacareaczutlngdrum?
a. auvenitpsrileiaumncato
b. afostclcatnpicioare
c. afostarsdesoare
2. Ctsmnaczutlngdrumnpildasemntorului?
a. Jumtate.
b. oparte.
c. toat.
3. Cesantmnplatcusmnacareaczutpeunlocstncosundenaveamultpmnt?
a. adatrodsemntorului
b. avenitploaiaianecato
c. arsritndatdarcndaieitsoarelesauscat
4. Cesantmnplatcusmnacareaczutntrespini?
a. Spiniiaucrescutismnanuamaiavutlumin
b. spiniiaunecatoinadatrod.
c. spiniiaunconjuratoinuapututscreasc.
5. Ctrodadatsmnacareaczutnpmntbun?
a. unazece,unadouazeci,iunatreizeci
b. unatreizeci,unacincizeci,iunaosutazece
c. unatreizeci,unaaizeci,iunaosuta
6. CereprezintSMNAdinpildasemntorului:?
a. Cuvntul
b. Peucenici
c. PepoporulIsrael
7. Isuslevesteacuvntulprinmulte:
a. exemple
b. explicaii
c. pilde
8. CesantmplatcuuceniciidupceIsusapotolitfurtuna?
a. Saubucurat
b. Sauentuziasmat
c. Iaapucatofricmare
9. Isusaspuscagrunteledemutarseaseamncu:
a. unoramare
b. mprialuiDumnezeu
c. ImprialuiIsrael
10. CtdemareaspusIsuscvacreteosmndemutarcareafostsemnat?
a. maimaredectzidurileIerusalimului
b. maimaredectoricecopacifaceramurimari
c. maimaredecttoatezarzavaturileifaceramurimari

III. Asociaiceledoucoloane:

1. __Smnaczutlngdrum a.Audecuvantul,ilprimetecubucuriedar
narerdcinitinepnlaovreme

2. __Smnaczutpeunlocstncos b.dupceaudecuvntulvinesatanandati
iacuvantulsemnat

3. __Smnaczutntrespini c.audcuvntuldarnvlescineigrijile
lumiicareineaccuvntulilfacneroditor

4. __Smnaczutnpmntbun d.audcuvantulilprimescifacroad

IV. Completeazspaiulliber:

1. Isusspunea:Cineareurechideauzits____________.
2. Isuslevorbeanpildepentrucamcarcprivesc,spriveascisnu____________.
3. "Oareluminaesteaduscasfiepussubbanisausubpat?Nuesteaduscasfiepus
n____________?
4. Ccinuestenimicascunscarenuvafidescoperitinimictinuitcarenuvaieila
______________.
5. Elleamaizis:"Luatiseamalaceauzii.Cucemsurveimsura,viseva___________.

6. Elamaizis:"ImprialuiDumnezeuestecaatuncicndaruncunomsmnan
pmntfiecdoarmenoaptea,fiecsttreazziua,smna_______________i
cretefrstieelcum.
7. IntimpulfurtuniiIsus_____________lacrmpecpti.

8. IntimpceIsusdormea,Laudeteptatiiauzis:Invtorulenuipasc
_____________.
9. PecnduceniciiiIsuseraupemareierafurtunelacertatfurtunaiiaspus:
__________,frgur.
10. Grunteledemutaresteceamaimicdintretoate___________depepamnt.

Capitolul5

I. Adevratsaufals:

1. ___CndIsusaajunspeinutulgadarenilor,lantmpinatunomcareieeadinmorminte.
2. ___OmulcarelocuianinutulgadarenilorierastpnitdeunduhavenitlaIsusiIsa
nchinat.
3. ___DuhuldinomulndrcitninutulgadarenilorlrugapeIsussllasesintrenporci,
darIsusnuleadatvoie.
4. ___Dupceporcisauaruncatnmare,porcariiaufugitiaudatdetirencetatesiprin
satelevecine.
5. ___Oamenidininutulgadarenilorcndauvzutcporciisauaruncatnmare,iaucerut
luiIsussplecedepeinutullor.
6. ___DupceomuldininutulgadarenilorafostvindecatelacerutluiIsussprimeasci
DuhulSfant.
7. ___CelcareavenitlaIsusspunnduisvinlaelcfiicaluiestepemoarte,lchema
Jason.
8. ___Ofemeiecareaveaoscurgeredesngetimpdedoisprzeceani,saatinsdehainelelui
Isusiafostvindecat.
9. ___IsusavzutcfetialuiIairamurit,iIsusaplns.
10. ___IsusaapucatopefetiluiIairdemniiaspus:TalitaCumi.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. CineLantmpinatpeDomnulIsuscndAcestaaieitdincorabieninutulGadarenilor?
a. Unndrcit
b. Tnrulbogat
c. Unfariseu
2. Careeranumeleduhuluidinomulcareziinoaptestteanmorminteisetiacupietre?
a. Anatema
b. Legiune
c. Anticrist
3. Cesantmplatcuturmadeporcidupceduhurilenecurateauintratnea?
a. Acontinuatsmnnce
b. Santorsacas
c. Sarepezitdeperpnmare
4. CiporcispuneScripturacasauaruncatinmarecuocaziavindecariidemonizatuluidin
inutulGadarenilor?
a. Aproape2000
b. Exact2000
c. Peste2000
5. CelrugaomulcareafostndrcitpeDomnulIsuspecndacestaseurcancorabie?
a. Saibmildefamilialui.
b. Slvindece
c. SllasesrmncuEl
6. CemisiuneaprimitdelaDomnulIsuscelcarefusesendrcit?
a. Smeargspredice
b. Smeargsiceariertaredelaceicroraleafcutru
c. SseducacaslaaisiislepovesteasctotceiafcutDomnul
7. Cumsenumeafruntaulsinagogii,careLarugatpeDomnulIsussmeargisipun
minilepestefetialui,caretrgeasmoar,cassefacsntoas?
a. Corneliu
b. Gamaliel
c. Iair
8. DeceboalsufereafemeiacareafostvindecatatuncicndsaatinsdehainaDomnului
Isus?
a. Lepr
b. Aveaoscurgeredesnge
c. Erasurd
9. PecineangduitDomnulsLnsoeascncasaluiIair?
a. Ioan,Iuda,Andrei
b. Filip,Toma,Iacob
c. Petru,Iacov,Ioan
10. CefceauceiprezenidupceDomnulIsusleaspuscfetianamuritcidoarme?
a. Aunceputsseroage
b. Semirau
c. ibteaujocdeEl
11.CenseamncuvintelepecareDomnulIsusileazisfetieiluiIaircasotrezeasc:
Talitacumi?
a. Fetioscoalteizic
b. Tatavindeco
c. Ridictedacvrei
12. CeleazisDomnulIsuscelorprezenisfacdupcesatrezitfetialuiIair?
a. Soduclapreot
b. Saducjertfpentruvindecareaei
c. Sideademncare

III. Asociaiceledoucoloane:

1. __Legiune a.Fetiameatragesmoar
2. __aproape2000deporci b.de12ani
3. __Iair c.Fetioscoalteizic
4. __Scurgeredesnge d.indrcitninutulgadarenilor
5. __Talita,cumi e.saurepezitdeperpnmare

IV. Completeazspaiulliber:

1. Ininutulgadareniloreraunomdemonizatcareziinoapte,stteanmorminteipe
muni,ipnditindusecu____________.
2. CndndrcituldininutulgadarenilorlavzutpeIsusastrigat:TejurnNumelelui
Dumnezeusnum____________!
3. Indrcituldininutulgadareniloravealocuinan_____________.
4. "Careiestenumele?",lantrebatIsus."Numelemeueste"legiune",arspunsel,"pentru
csuntem_____________."
5. DuhuriledindemonizatuldininutulgadareniloriaucerutluiIsusslelasesintren
____________.

6. OmulcareaavutofiicceamuritiIsusanviatolchema___________.
7. IsusacunoscutndatcoputereieisedinEli,ntorcnduSespremulime,azis:"Cine
saatinsde____________Mele?"
8. Femeiacareaveaoscurgeredesngetimpdedoisprzeceaniasuferitmultdelamuli
____________.

Capitolul6

I. Adevratsaufals:

1. IsusaspuscunprorocestebineprimitnpatriaLui.
2. Uceniciiaveauvoiesiacueidoaruntoiagatuncicndmergeausapropovduiasc
pocina.
3. Isusleaspusucenicilornaintedesitrimitsapropovduiasc:noricecasveiintra
srmneiacolopnveiplecadinloculacela.
4. Dacuceniciinuerauprimiiinvreunlocinuvorfiascultaitrebuiausiscuturepraful
desubpicioare.
5. IrodiadaaveanecazpeIsusivroiasLomoare,darnuputea.
6. IrodiajuratfiiceiIrodiadeicivadachiarijumatatedinmparaialui.
7. IrodiadaaspuifeteiscearluiIrodcapulluiIoanBoteztorul.
8. Isusaspusucenicilorsaezenorodulncetedecteomieidectecincisute.
9. Isusamerspemaredarucenicidormeauinulauvzut.
10. UceniciiluiIsusnuaunelesminuneadeinmulireapinilorpentrucleerainima
mpietrit.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. CemeserieaveaDomnulIsus?
a. Tmplar
b. Pescar
c. Vame
2. ngrupuridectepersoaneiatrimisDomnulIsuspeucenicicaspropovduiasc
pocina?
a. ngrupdectetreipersoane
b. ngrupdecteasepersoane
c. ngrupdectedoupersoane
3. CetrebuiausiacueiuceniciiatuncicndDomnuliatrimisdoictedoi?
a. Osabie
b. Untoiag
c. Unplug
4. CeacerutfataIrodiadeidelampraulIrod,cuocaziazileidenatereaacestuia?*
a. Aur
b. CapulluiIoanBoteztorul
c. Unpalat
5. CineatiatcapulluiIoanBoteztorul?
a. Unvame
b. Unfariseu
c. Unostadepaz
6. CtepiniicipetianmulitDomnulIsuslaprimainmuliredincapitolul6?
a. Patrupiniitreipeti
b. Douapiniicincipeti
c. Cincipiniidoipeti
7. CibrbaisausturatcndDomnulanmulitprimadatacelecincipiniiceidoipeti?
a. Cincimiidebrbai
b. aptemiidebrbai
c. Patrumiidebrbai
8. CeafcutDomnulIsusnaintessedespartdenorodinaintecasseducnmuntes
seroage?
a. Sarugat
b. ialuatrmasbun
c. Safcutnevzut
9. ncarestrajdinnoapteavenitDomnulIsusumblndpeapelaucenici?
a. nprimastraj
b. napatrastraj
c. nadouastraj
10. CesentmplacutoiceiceseatingeaudeDomnulIsus?
a. Nimicnuseschimba
b. Ctigaubani
c. Erautmduii(vindecai)
11. CareestenumarulfrailorluiIsus,amintiinEvanghelialuiMarcu?
a. Trei
b. Patru
c. Cinci
12. CumsenumeauceipatrufraiailuiIsus?
a. Iacov,Levi,SimoniIose
b. Iacov,Iose,IudaiSimon
c. Iacov,Ioan,LeviiSimon

III. Asociaiceledoucoloane:

1. __Cincipiniidoipeti a.Umblapemare
2. __Irodiada b.anviatdinmori
3. __Ziuadenatere c.cincimiidebrbai
4. __napatrastraj d.vroiamoartealuiIoan
5. __IoanBoteztorul e.aluiIrod

IV. Completeazspaiulliber:

1. DarIsusleazis:"UnprorocnuestedispreuitdectnpatriaLui,ntrerudeleLuiin
____________Lui."
2. Dupceialuatrmasbundelanorod,SaduspemuntecasSe____________.
3. Isusatrimisceidoisprzeceucenicidoictedoi,ieiauplecatiaupropovduit
______________.
4. IrodsetemeadeIoanBoteztorulfiindciltiaunomneprihniti_____________.
5. CelcarelaprinspeIoanBotezatorulsilapusintemniafost______________.
6. DupceIsusiatrimispeceidoisprzecespropovduiascpocina,einumaiaveau
timpnicis_______________.
7. CandIsusanmulitpinilepentruprimadat,iapuspeoamenincetedecteosuti
decte______________.
8. Elaluatcelecincipiniiceidoipeti.iaridicatochiispreceriarostit___________.
9. CndLauvzuteiumblndpemare,lisaprutcesteonluc,iau______________
10. CandIsusaajunsninutulGhenezaretului,bonaviLrugausilasesseatingade
hainelelui,sitoiciseatingeaudeElerau__________________.

Capitolul7

I. Adevratsaufals:

1. ___Fariseiiaveauobiceiuricumarfi:splareapaharelor,aurcioarelor.
2. ___FariseiiicarturarilauintrebatpePetrudecenuinuceniciidatinabtrnilor
3. ___IsusianumitpefariseiicrturariFarnicilor.
4. ___Moiseaspusscinstetipetatltuipemamata.
5. ___Corbannseamn:celcecrede.
6. ___Isusspuneacnuceintrnomlspurcpeomciceiesedinom.
7. ___Isusafcuttoatebucatelecurate.
8. ___FemeiasirofeniciancdupceIsusiaspuscdraculaieitdinfiicaei,sadusacas
siagsitopecopilculcatnpat.
9. ___Isusavindecatunsurdomutpunnduidegetelenurechiiiaatinslimbacu
scuipatulLui.
10. ___Femeiasirofeniciancaspuscsiceiidesubmasmnncdinfirimituriile
copiilor.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. Cefacfariseiicumarebgaredeseamnaintedesmnnce?
a. seroag
b. sespalpemini
c. iceriertare
2. Cefceaufariseiidefiecaredatdupceveneaudelapia?
a. sescldau
b. mncaunaintedetoate
c. fceaucurat
3. CumsenumeaomuldeprecareaspusIsuscaprorociturmtoarelecuvintedesprefarisei
icrturari:NorodulacestaMcinstetecubuzele,darinimaluiestedepartedeMine?
a. Isaia
b. Daniel
c. Ezechel
4. CefeldelucruriaspusDomnulIsusclpotspurcapeom?
a. lucruricaresuntafariintrnel
b. lucruricarelespunaliidepreel
c. lucruricareiesdinom
5. DeundeiesGndurilerele,preacurviile,curviile,urciunile,furtiagurile,lcomiile,
vicleugurile,nelciunile,faptelederuine,ochiulru,hula,trufia,nebunia?
a. Dininimaoamenilor
b. Dinminteaoamenilor
c. Dinsperaneleoamenilor
6. CumsenumeainutulundeIsusaintratntrocasdorindsrmnascuns?
a. inutulIudeii
b. inutulGalileii
c. inutulTiruluiialSidonului
7. Ceobrieaveafemeiaacreifetiaerastpnitdeundrac,careavenitlaIsus?
a. Sirofenician
b. Grecoiudaic
c. Egipteanc

8. CeiafcutDomnulIsusomuluisurdcaslvindece?
a. IapusdegetelenurechiiiaatinslimbacuscuipatulLui
b. Iaporuncitsfievindecat
c. Laluatdemn
9. CenseamncuvntulEfatapecarelaspusDomnulIsusomuluisurdpecarela
vindecat?
a. Opretete
b. Scoalte
c. Deschidete
10. IsusleporunceaoamenilorsnuspunnimanuiceafcutEl,darcefceaueiinschimb?
a. ispuneausmaifacominune
b. NunelegeaucespuneaEl
c. lvesteaumaimult

III. Asociaiceledoucoloane:

1. __Efrata a.Numnncpnnuispalminile
2. __DatluiDumnezeu b.spurcpeom
3. __Ceiesedinom c.btrnilor
4. __Fariseii d.Corban
5. __Datina e.Deschidete

IV. Completeazspaiulliber:

1. FariseiiauvzutpeuniidinuceniciiluiIsusprnzindcuminile______________.
2. Fariseiicndsentorcdinpia,numnncdectdupcesau________________.
3. Fariseiisicrturaripuneaudatinabtrnilormaipresusdectcuvntullui___________.
4. Fiindcanuintrininimalui,ciinpntece,iapoiestedatafarnhazna."Azisastfel,
fcndtoatebucatele__________.
5. Ceiesedinomacea__________peom.
6. FemeiasirofenicianiarspunsluiIsus:"Da,Doamne",Iarspunsea,"daricaeiide
submasmnncdinfirimiturile____________."
7. Efatanseamn______________.
8. Toatelucrurileiesdin____________omuluiispurcpeom.
9. Celcareaprorociturmatoarelecuvinte:"NorodulacestaMcinstetecubuzele,darinima
luiestedepartedeMine.senumea_______________.
10. DegeabaMcinstescei,dndnvtturicarenusuntdectniteporunci______________.

Capitolul8

I. Adevratsaufals:

1. ___naintecaIsussfacceadeadouanmulireapinilornorodulastatlangeltimp
detreizile.
2. ___Isusavrutsiarateputereadeaceaafcutceadeadouanmulireapinilor.
3. ___Isusnaintedesmuleasccelesaptepini,aspuspoporuluisseroagelui
Dumnezeu.
4. ___Isusampritelnsuiceleaptepinipecareleanmulit.
5. ___IsuscndavenitnprileGalileii,fariseiiIaucerutunsemn,darIsusasuspinatia
spuscacestuineamnuisevadadelocunsemn.
6. ___Luaiseama,svpziibinedealuatulfariseiloridealuatulluiIrod,aspusIsus.
7. ___UnioamenispuneaucIsusesteIoanBoteztorulsauIlie,alicesteunproroc.
8. ___CelcarelamustratpeIsuspentrucaspuscvatrebuismoar,afostPavel
9. ___Ccioricinevavreasiscapeviaa,ovapierde.
10. ___PetruaspusTuetiHristosul.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. CtepiniauavutladispoziieuceniciipentrucaDomnulIsussfacaceadeadoua
minuneainmuliriipinilor?
a. 5pini
b. 7pini
c. 12pini
2. Ctecouricufrmituriaufostridicatelaceadeadouanmulireapinilor?
a. 5couri
b. 7couri
c. 12couri
3. Isusazisucenicilorssepzeascdealuatul:
a. Evreilor
b. FariseilorialuiIrod
c. LuiSolomon
4. CetrebuiesfaccinevacaredoretesLurmezepeIsus?
a. sselepededesinensu,siiacrucea,isLurmeze
b. saselepededeparintisisasiiacrucea
c. saselepededoardesinensui
5. IncesatseaflaorbullacareIsusiapusscuipatpeochi?
a. Betania
b. Betsaida
c. Ierusalim
6. CumavzutorbuldinBetsaidaprimadatdupceIsusiapusscuipatpeochi?
a. Vedeaniteoamenidarisepareaucanitecopaci
b. vedeadesluittoatelucrurile
c. Vedeacopacicainiteoamenicareumblau
7. UndemergeaIsusatuncicndleapusntrebarea:cinezicoamenicsuntEu?
a. Ierusalim
b. sateleCezareeiluiFilip
c. sateleGalileii
8. CaredintreuceniciiauspusluiIsusTuetiHristosul?
a. Ioan
b. Iacov
c. Petru
9. CuiiaspusIsusnapoiameaSatano?
a. Iuda
b. Irod
c. Petru
10. DecinespuneaIsuscsevaruinaFiulOmuluicndvaveninslavaTatlui?
a. DeoricinesevaruinadeElidecuvinteleSale
b. Deceipctoi
c. Deceisfinicunumele

III. Completeazspaiulliber:

1. decteorianmulitIsuspinile?_________________.
2. Isusleaspusucenicilorssepzeascdealuatul__________.
3. Cinezicoamenicsunteu,antrebatIsusiPetruarspuns:Tueti,______________
4. DarIsusSantorsiSauitatlauceniciiSi,amustratpePetruiiazis:"napoiaMea,
Satano!FiindctunutegndetilalucrurileluiDumnezeu,cilalucrurile____________."
5. DacvreacinevasLurmezepeIsustrebuiesselepededesineisiia___________.
6. OricineivapierdeviaadinpricinaLuiIsusidinpricinaEvanghelieiova__________
7. Sicefoloseteunuiomsctigetoatlumea,dacipierde______________?
8. Isusaspuscvafiomort,idup________zilevanvia.
9. DupceIsusaspuscvamuriivanvia,PetrulaluatdeoparteianceputsL
_____________.

Capitolul9

I. Adevaratsaufals:

1. ___LaschimbarealafaIsusaluatcuElnctreipersoane.
2. ___MoiseiIsaiaauvenitiIsauartatluiIsuspemuntelaschimbarealafa.
3. ___IsusaspuscIlieavenitntipentrucasaezetoatelucrurile.
4. ___IsuslespuneacFiulOmuluitrebuiesptimeascisfiedefimat.
5. ___CndIsusacobortdepemuntedelaschimarealafaavzutmultnorodnjurul
uceniciloripefariseipunndulentrebri.
6. ___Unomdinnorodacerutucenicilorslvindecepecopilulluicareaveaunduhdarei
nuauputut.
7. ___Isusaeliberatuncopilpecareduhullaruncaorinfocorinapcaslomoare.
8. ___Ucenicisaucertatpentrucastiecaredintreeiestecelmaimare.
9. ___OricinevadaunpahardeapunuiucenicalluiIsus,nuivapierdersplata.
10. ___Dacmnatatefacespctuiti,cearto,aspusIsus.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. CumartauhaineleDomnuluiIsuscndacestasaschimbatlafanainteacelortrei
ucenici:Petru,IacoviIoan?
a. Artaucainfiecarezi.
b. Eraumurdare.
c. Saufcutstrlucitoareifoartealbe.
2. CinelisauartatuceniciloratuncicndDomnulIsussaschimbatlafa?
a. AroniFineas
b. IlieiMoise
c. PaveiTimotei
3. CtecolibeavrutPetrusfac?
a. Una
b. Dou
c. Trei
4. Cespuneaglasulcaresaauzitdinnorcndumbranoruluiiaacoperitpeceiprezenila
schimbarealafa?
a. AcestaesteFiulMeupreaiubit:deElsascultai
b. AcestaesteFiulMeupreaiubitncaremigsescplcerea!
c. AcestaesteFiulMeu
5. PecinearugattatlcopiluluidemonizatsivindececopilulnaintedesladuclaIsus?
a. Pepavel
b. PeIoanBoteztorul
c. PeuceniciiDomnuluiIsus
6. Dacvreacinevasfiecelmaimare,cetrebuiesfac?*
a. Sfiabsolvitmultecoli
b. Sfiesliujitorultuturor
c. Sfiebunlasuflet
7. CeisevantmplaomuluicarevadebutunpaharcuapunuiucenicnnumeleluiIsus?
a. Nuivapierdersplata
b. Vafipedepsit
c. Nuvapriminimic
8. Dacsareaipierdeputereadeasramaiestefolositoarelaceva?*
a. Da
b. Nu
c. Nusetie
9. CinedintreceicareauapelatlaajutorulDomnuluiIsusarostiturmatoarelecuvinte:Cred,
Doamne!Ajutanecredinteimele?
a. Femeiasirofenicianacareserugapentrufiicaeidemonizata
b. Iairacaruifiicamurise
c. Tatalalcaruifiudemonizatnuapututfivindecatdeucenici
10. IoaniaspusluiIsuscaavzutpeunomcarescoteadraciinNumeleLuiIsus,ceafacut
Ioanaceluiom?:
a. lauincurajatisaurugatmpreun
b. laopritpentrucanumergeadupaei
c. lauluatdeoparteilaumustrat

III. Asociaiceledoucoloane:

1. __MoiseiIlie a.doarcupostirugciune
2. __Celdinti b.istriinpace
3. __Treicolibe c.schimbarealafa
4. __Soidedraci d.slujitorultuturor
5. __Saveisarenvoi e.Moise,IlieiIsus

IV. Completeazspaiulliber:

1. Isusarspuns:"Tuzici:"Dacpoi!"Toatelucrurilesuntcuputinceluice_________!"*
2. Laschimbarealafadepemunte,IsusaluatcuElpePetru,Iacovi_________.*
3. "Acestsoidedraci",leazisEl,"nupoateieidectprinrugaciunei________."*
4. AtunciIsusaezutjos,achematpeceidoisprzeceileazis:"Dacvreacinevasfiecel
dinti,trebuiesfiecelmaidepeurmdintoiislujitorul________________!"
5. DupceaucobortdepemuntedelaschimbarealafauceniciiIaupusurmatoarea
intrebare:"Pentruceziccarturariicatrebuiesavinanti_____________?"
6. Laschimbarealafaauaprutdoupersoane,Iliei___________.
7. laschimbarealafahaineleluiIsussaufcutstrlucitoareifoarte___________
8. Avenitunnoriiaacoperitcuumbraluiidinnorsaauzitunglascarezicea:"Acesta
esteFiulMeupreaiubit:deEls_________________!"
9. CnderaupemuntelaschimbarealafaPetrualuatcuvntuliazisluiIsus:
"nvtorule,estebinesstamaicisfacem__________colibe.
10. Pecndsecoboraudepemunte,Isusleaporuncitsnuspunanimanuiceauvzut,pn
vanviaFiulomuluidintrecei_______________.

Capitolul10

I. Adevratsaufals:

1. __IsusaspuscdinpricinampietririiinimiilorMoiseadatdreptulcabrbatulsscrieo
cartededesprirenevasteisale.
2. __Oricineilasnevastaiiapealtadenevastpreacurvetefadeelnui.
3. __IsussamniatatuncicndavzutcuceniciiauopritcopiisvinlaEl.
4. __Isusabinecuvntatcopiipunnduiminilepesteei.
5. __Tnrulbogataspuscnuapututsmplineasctoateporuncile.
6. __Isusaspuscestegreuunuiombogatcaresencredenbogiisintrenmprialui
Dumnezeu.
7. __Ceicareaulsatcas,mam,sor,fratepentruEvanghelievorprimitviaavenic.
8. __FiiiluiZebedeiIacovsiIoanaucerutcaamndoisstealadrepataluiIsusatuncicnd
vaveninSlavaSa.
9. __OrbulBartimeuaauzitcIsusdinNazarettreceaprinIerihonianceputsstrige:
IsuseFiulluiDavid,aimildemine.
10. __OrbulBartimeuiaspusluiIsus:Rabuni.

II. ncercuitiliteracorespunzatoarerspunsuluicorect:

1. CelauntrebatfariseiipeDomnulIsusreferitorlacstorie?
a. Dacesrengduitcacinevasilasenevasta
b. Dacestevoiesfacofaptbun
c. Dacestepermissciteasclegea
2. CineaucertatpeceicareaduceaucopilaiilaDomnulIsus?*
a. Fariseii
b. Irodiadii
c. Ucenicii
3. CentrebareiaadresatomulcareavenitlaIsusiaingenuncheatnfaalui?
a. Dacvreaslvindece
b. Bunulenvtor,cesfaccasmotenescviaavenic?
c. Dacvreasiiertepcatele
4. CeaspusDomnulIsusdespreceidinurm?
a. Cvorfiultimii
b. Cvorficeidinti
c. Cvorrmnepeloc
5. CumsenumeauceidoiucenicicareiaucerutDomnuluiIsusssteaunulladreaptaluii
altullastngalui?
a. IacoviIoan
b. PaveliTimotei
c. PetruiIuda
6. CedorinaveaufiiiluiZebedeiadicIacoviIoanatuncicndIsusaveasvinnSlav
Sa?
a. SpoatfaceominuneaacumIsuspoateface
b. Siinveecumsseroagemaibinedectceilaniucenici
c. SsteaunulladreapataicellaltlastngaDomnuluiIsusn
mpriacerurilor.
7. CumsenumeaorbulcareastrigatdupIsuscasaibmildeelatuncicndaauzitca
IsustreceprinIerihon?
a. Iuda
b. Bartimeu
c. Toma

8. CumsenumeacetateaundestteaorbulBartimeuscereasc?
a. Ierihon
b. Betel
c. Carmel
9. CeiafcutDomnulIsusorbuluiBartimeu?
a. Iaspussmeargssearatemareluipreot
b. Iazissmaiatepte
c. Lavindecat
10. CeafacutIsuscucopilaiicareauvenitlaEl?
a. Iacertatpentrucanuaufostcumini
b. Ialuatnbraeiiabinecuvntat
c. LeaexplicatcndvavenimpriaLuiDumnezeu
11. CumLanumittnrulbogatpeIsusatuncicndavenitlaEl?
a. FiulLuiDavid
b. BunulePstor
c. Bunulenvtor
12. Isusaspuscoricinevreasafiemaimarentreoameni,sfienti:
a. Celmaiintelept
b. Celmaibogat
c. Slujitoruloamenilor
13. CeiacerutIsussfactnruluibogatcasmoteneascviaavenic?
a. Svndtotceare,sdealasraci,apoisiiacruceaislurmeze
peIsus
b. SfacmaimultmilostenieisprediceEvanghelia
c. Sdevinfariseu

III. Completeazspaiulliber:

1. IsuscadefiecaredatcndsestrngeaunoroadelelaElaveaobiceiulcasi__________
2. FariseiiaupusntrebareadacestengduitunuibrbatsilasenevastapentrucasL
_____________peIsus.
3. LanceputullumiiDumnezeuafcutpartebrbteasciparte_______________.
4. Deci,ceampreunatDumnezeuomulsnu______________.
5. Oricineilasnevastaiiapealtadenevast________________.
6. isusaspuscmparaialuiDumnezeuesteacelorcareseaseamncuun_____________.
7. Isusaspus:nimeninuestebundectUnulsinguradic____________________.
8. IsusiaceruttnruluibogatuluisvindtotiapoisL_____________________.
9. LaIerihoneraunorbcarecereapenume________________.
10. CumlchemapetatlorbuluiBartimeu?______________.

Capitolul11

I. Adevartsaufals:

1. ___DupceIsusaajunslaIerusalimnadouazidupceauieitdinBetania,Isusa
nsetat.
2. ___IsusSaapropiatdesmochin,darnagsitdectfrunze,ccinuerancvremea
smochinelor.
3. ___IsusnulsapenimenispoartevreunvasprinTemplu
4. ___IsusaspuscelordinTemplucaufacutdinelopeterdetlhari.
5. ___Oridecteorisensera,IsusieeadinIerusalim.
6. ___Dupceisusablestematsmochinul,adouaziuceniciiautrecutpelngeliau
vzutcaveafructe.
7. ___Isusaspuscoricelucrulceremnrugciunescredemclamiprimit,silvom
primi.
8. ___Isusnuleaspuspreoilor,crturariloribtrnilorcuceputerefceaminunile.
9.
10. ___NorodullconsiderapeIoanBotezatorulunjudector.

II. ncercuitiliteracorespunzatoarerspunsuluicorect:

1. CtiuceniciatrimisIsusdupmgru?
a. 3
b. Niciunul
c. 2
2. CestrigauoameniicndaintratIsusnIerusalim?
a. Osanabinecuvntatestemparatiacarevine
b. Osanabinecuvntaisunttotioamenii
c. Isuspleacdelanoi
3. CeazisIsuscndavzutcasmochinulnuarerod(fructe)?
a. Decenuairod?
b. nveacsanumaimanncenimeniroddintine
c. Cefrumosaratsmochinul
4. CeafcutIsuscndaintratnTemplu?
a. Aplns
b. Ascosafarpeceicevindeauicumprau
c. Anceputsseroage
5. CesantamplatcusmochinulcareafostblestematdeIsus?
a. Sauscat
b. Anceputsdearod(fructe)?
c. Adisprut
6. PeceanclecatIsuscndaintratnIerusalim?
a. Peunviel
b. Peunmgru
c. Peuncal
7. Cesentmpladacanuiertamceavemimpotrivaunuiom?
a. NiciTatldincerurinunevaierta
b. Nevommbolnviinumaiputemmergelabiseric
c. Numaiputemsvorbimcuaceapersoan
8. CetrebuiesfacempentrucaTatlnostrudincerurisneiertepcatele?
a. sfacemmilosteni,isnedmtoibanii
b. siertmtotceavemmpotrivacuiva
c. snunemaiaducemamintecampctuit
9. DecenuaurspunsceicroraIsusleapusntrebareaurmatoare:BotezulluiIoanvenea
dinceroridelaoameni?
a. pentrucnutiausrspund
b. pentrucsetemeaudenorod
c. pentrucnuauvrutcanorordulsafleadevrul
10. Ceaurspunspreoii,crturariiibtrniilantrebarealuiIsus:BotezulluiIoanvenea
dinceroridelaoameni?
a. Nutim
b. Dincer
c. Delaoameni

III. Completeazspaiulliber:

1. CandsauapropiatdeIerusalimiaufostlng_____________iBetania,
2. Mulioameniisiaterneauhainelepedrum,iaraliipresrau___________pecarele
tiaserdepecamp.
3. IsusnprimazicndaintratnIerusalim,sadusn___________.
4. DupceIsusaintratntemplufiindcerapenserateaplecatcuceidoisprzecela
_____________.
5. IsusadouazicndaplecatdinBetaniaisaapropiatdeIerusalimavzutdedeparteun
______________.
6. DupceIsusaintratwenTempluiascosafarpeceicevindeauicumprau,preoii
ceimaideseamicrturariicutaucumsL_______________.
7. Dar,dacnuiertai,niciTatlvostrucareestencerurinuvvaierta__________voastre.

Capitolul12

I. Adevratsaufals:

1. ___npildavierilorunomasditosmnbun.
2. ___Vieriiauprimitcubucuriepemotenitorulvieidinpildavierilor.
3. ___Piatrapecareaulepdatozidariiaajunssfiepusncapulunghiului.
4. ___DumnezeuesteunDumnezeualcelormori.
5. ___SiubetipeaproapeletucapeDumnezeu.
6. ___saducheiierauceicarenucredeaunnviere.
7. ___Ceamaimaredintreporunciestesteiubetipetinensui.
8. ___Dumnezeuesteunulsingur,nuestealtulafardeEl.
9. ___Oamenidupcevornviadinmorinusevormainsuranicinusevormrita.
10. ___Cretinilorleplacesumblenhainelungiislefaclumeaplecciuniprinpiee.

II. ncercuitiliteracorespunzatoarerspunsuluicorect:

1. CespuneDomnulIsusdesprecasatorieatuncicandsereferalaceiinviatidinmorti?
a. Eisevorputeacasatorisimarita
b. Einusevormaicasatorisimarita
c. Nuesteprecizatacestlucru
2. CuiiaspusDomnulIsus:TunuestidepartedeImparatialuiDumnezeu?
a. LuiNicodim
b. Tanaruluibogat
c. Unuicarturar.
3. Cesantmplatcupiatrapecareolepdaserzidarii?
a. Afostspartisfrmat
b. sadespicatndou
c. Aajunssfiepusncapulunghiului
4. Cineziceaucnuestenviere?
a. fariseii
b. Saducheii
c. Crturarii
5. Careesteceamaimareporunc?
a. siubetipeaproapeletucapetinensui
b. siubetipeDomnulcutoatinimata,cutotcugetultuicutoat
putereata
c. scitetibiblianfiecareziisnuuiiniciuncuvntdinea.
6. Ctaaruncatnvistierievduvsrac?
a. Doibnuicarefacungologan
b. Opungdebani
c. Nusespunectadat
7. Cinesuntceicarefacrugciunilungideochiilumii?
a. Crturarii
b. Fariseii
c. Saducheii
8. ntimpceIsusseuitacumnorodularuncbaninvisteriaTemplului,Elaspusccineva
adatmaimultdecttoiceiceauaruncat,cineeraaceapersoana?
a. Uncopil
b. UnucenicalluiIsus
c. Ovduvsrac
9. npildavierilorunomasditovie,dupceapregtito,iaarendatounorvierii,cea
fcutacelom?
a. aplecatdinar
b. aplecatsdoarm
c. aplecatintrunaltsat
10. npildavierilorcndomulcareasditovieatrimisrobisicasiadelavieriroadele
viei,ncevremeiatrimis?
a. lavremeapatelui
b. lavremearoadelor
c. cndsafcutcald

III. Asociaiceledoucoloane:

1. npildavierilor,omulcareasditovieatrimisrobiisipentrucasiadinroadeleei,ce
aufcutvieriicufiecaredinrobiistpnuluiicufiulsu?:

1. __Primulrob a.lauomortiiauaruncattrupulafardinvie.
2. __Aldoilearob b.laubtutilautrimisnapoicuminilegoale.
3. __Altreilearob c.laurnitlacapilaubatjocorit.
4. __Cufiulsu d.lauomort.

IV. Completeazspaiulliber:

1. Isusanceputpeurmslevorbeascn____________.
2. Daidarcerzaruluiceestealcezarului,iluiDumnezeuceesteallui___________.
3. Cndvierulatrimispeceldealdoilearobsrecuperezerodul,vieriilau____________.
4. Piatracareafost___________dezidariaajunssfiepusncapulunghiului
5. Dumnezeuaspus:EusuntDumnezeulluiAvraam,DumnezeulluiIsaaciDumnezeullui
_____________.
6. Dreptraspuns,Isusleazis:"Oarenuvaratacitivoi,dinpricinacanupricepetinici
______________,niciputerealuiDumnezeu?
7. Omuldinpildavierilorcareasditovieiatrimislaurmfiul,ivieriilau
____________.
8. npildavierilorunomasditovie.Amprejmuitocuun__________.
9. nnvurapecareleoddea,Isuslezicea:"Pziivdecrturari,croraleplaces
umblenhainelungiislefaclumea_______________prinpiee.
10. Avenitiovduvasraciaaruncatdoibnui,carefacun_____________.








Capitolul13

I. Adevratsaufals:

1. ___CtdespreziuareveniriiluiIsussauceasulacela,nutienimeni,nicingeriidin
ceruri,niciFiul,cinumaiTatl.
2. ___IsusaspuscvorvenimulinnumeleLuiivorzice:EusuntProrocul!.
3. ___Isusaspusucenicilorsnusenspimntecndvorauziderzboaiesivetide
rzboaie.
4. ___nainteareveniriluiIsus,trebuiecaEvangheliasfiepropovduittuturorneamurilor.
5. ___EstescriscnzileledinurmceicecrednIsusvorfiuridinpricinaNumeluiSau,
darcinevarbdapnlasfritnuvaaveanecazuri.
6. ___Dacvvazicecinevaatunci:Iat,HristosulesteaicisauIatLacolo,snul
credei.
7. ___IsusiarspunsuceniculuiSu:Vezituacestezidirimari?Nuvarmneaicipiatrpe
piatrcaresnufiedrmat.

II. ncercuiiliteracorespunzatoarerspunsuluicorect:

1. CevorziceceicarevorveninNumeleDomnuluiivornelapemuli?
a. Noisuntemcretini
b. EusuntHristosul
c. NoicredemnDumnezeu
2. LacinetrebuiepropovduitEvanghelia?
a. Evreilor
b. Etiopienilor
c. tuturorNeamurilor
3. DesprecineaspusDomnulIsuscvafivainzileleaceleadinainteaveniriFiului
Omului?
a. Defemeilecarevorfinsrcinate
b. Debtrniidetineri
c. Devduveideorfani
4. DincepricinaufostscurtatezileledenecazdedinainteaveniriFiuluiOmului?
a. dinpricinaoamenilorri
b. dinpricinaceloralei
c. dinpricinaateilor
5. CeneainvatDomnulIsussfacemreferitorlacinevacarevazice:Iat,Hristosuleste
aicisauIatLacolo?
a. Scercetmcasvedemdacesteaa
b. snulcredem
c. scredemfrscercetm
6. CumsenumetepomuldelacareaspusDomnulIsuscaslumnvturprinpildalui?
a. delasmochin
b. delachiparos
c. delafinic
7. DespreceaspusDomnulIsuscvortrece?
a. CuvinteleLui
b. CeruliPmntul
c. DuhulSfnt

8. CumvavenifiulOmului?
a. sevanateiar
b. penoricumareputereicuslav
c. nascuns.
9. CumvaveniIsusatuncicndvarevenipenori?
a. Cumareputereicuslav
b. Cuolumincaaunuifulger
c. CuTatlicuDuhulSfnt
10. Completaicuvntullipsdinversetulurmtor:Cevzicvou,zictuturor:...............!
a. Vegheai
b. odihniiv
c. staifrgrij.

III. Asociaiceledoucoloane:

1. Isusaspuscaatuncicndvorvedeaurciuneapustiiristndacoloundenusecadesfie,
vatrebuisfacaurmtoarelelucrurui:
1. __CeicevorfinIudeea a.ncsrcinate
2. __Cinevafipeacoepri b.snusentoarcnapoi
3. __Cinevafilacmp c.snusecoboareisnuintrencas
4. __Vaidefemeile d.sfuglamuni.

IV. Completeazspaiulliber:

1. Isusiaraspuns:"Vezituacestezidirimari?Nuvaramaneaicipiatrapepiatracaresanu
fie______________."
2. IsusaspuscnaintecaElsrevintrebuiecaEvangheliasfiepropovduittuturor
___________.
3. ntroziIsusaieitdinIerusalimiunuldinuceniciiLuiiaspus:nvtorule,uitTece
pietreice_______________!
4. IsusspuneacnaintederevenireaSa,fratelevadalamoartepefratesuitatl,pe
copilulluicopiiisevorsculampotrivaprinilorloriivor___________.
5. naintereveniriluiIsus,Elspunea:VeifiuridetoipentruNumeleMeu,darcineva
rbdapnlasfritvafi__________________.
6. Cerulipmntulvortrece,darcuvinteleMelenuvor________________.
7. Isusspunea:"Ctdespreziuaaceea,sauceasulacela,nutienimeni,nicingeriidinceruri,
niciFiul,cinumai_____________.
8. FiindcvorvenimulinNumeleMeuivorzice:EusuntHristosul!ivornelape
_________________.
9. Unneamsevasculampotrivaaltuineamiomprie,mpotrivaalteimpriipe
alocurivorficutremuredepmnt,foameteitulburri.Acestelucrurivorfinceputul
_________________.
10. Dar,nzileleacelea,dupnecazulacesta,soarelesevantuneca,lunanuivamaida
luminaei,stelelevorcdeadinceriputerilecaresuntncerurivorfi____________."

Capitolul14

I. Adevratsaufals:

1. ___PecndedeaIsuslamas,nBetania,ncasaluiSimonleprosul,avenitofemeie
careaveaunvasdealabastrucumirdenardcurat,foartescump,i,dupceaspartvasul,
aturnatmirulpecapulluiIsus.
2. ___MirulpecarefemeialaturnatpecapulluiIsussarfipututvindecummaimultde
treisutedelei.
3. ___PreoiiceimaideseamcndauvzutcIudaIscarioteanulavenitlaeicasLvnd
peIsus,iaufgduitluiIudamultputereinTemplu.
4. ___PecndIsusedealamasnodaiadesus,Elleaspus:Adevratvspuncunul
dinvoi,caremnnccuMine,Mvavinde.
5. ___naintecaIsussplecedinodaiadesuslagheimanimpreuncuucenicii,aucntat
cntriledelaud.
6. ___IsusiazisluiPetru:Adevratispuncastzi,chiarnnoapteaaceasta,nainteca
scntecocouldetreiori,teveilepdadeMinededouori.
7. ___IsusdupcesarugatprimadatinGhetsimaniavenitlaucenici,pecareiagsit
dormind.iazisluiIoan:Ioan,tudormi?Unceasnaifostnstaresveghezi?"
8. ___IudaleddusesemnulacestacelorcareauvenitsLprindpeIsus:PecareLvoi
sruta,acelaestesLprindeiisLduceisubpaz.
9. ___Unadinslujnicelemareluipreot,cndavzutpePetrunclzinduse,sauitatintla
eliiazis:itueraicuIsusdinNazaret!
10. ___CndacntatcocouladouaoarPetruiaadusamintedevorbapecareiospusese
Isuscsevalepdadetreiori,ianceputsplng."

II. ncercuitiliteracorespunzatoarerspunsuluicorect:

1. Ceafacutfemeiacumirul,dupaceaspartvasuldealabastru?
a. AturnatmirulpecapulLuiIsus
b. Lavandutsiadatbaniisaracilor
c. Ladatstapanuluicasei
2. IsusiaspusLuiPetrucasevalepadadeElde3ori,inaintesacantecocosulde:
a. Douaori
b. Detreiori
c. Odata
3. PecinearugatIsusinGradinaGhetsimanisaramanaaproapedeElsisavegheze?
a. Petru,IacovsiIoan
b. Petru,IacovsiFilip
c. Petru,IoansiFilip
4. CumiagasitIsuspeuceniciinGradinaGhesimani,dupacesaintorsdelarugaciune?
a. Povestind
b. Dormind
c. Ruganduse
5. CareestesemnulprincareIudalavandutpeIsus?
a. Lastrigat
b. Laaratatcudegetul
c. Lasarutat
6. CeLaintrebatMarelePreotpeIsus?
a. EstiTuAcelacareilbatjocorestepeDumnezeu?
b. EstiTuHristosul,FiulCeluibinecuvantat?
c. EstiTuImparatulIudeilor?
7. Careera,dupaapreciereaunoradintreucenici,valoareamiruluiturnatpecapulluiIsusde
femeiavenitaincasaluiSimonleprosul?
a. 200lei
b. 300lei
c. Maimultde300lei
8. AcataoaraacantatcocosulinmomentulincarePetrusalepadatdeDomnuldetreiori?
a. Primadata
b. Adouaoara
c. Atreiaoara
9. CeafacutPetrudupacesalepadatdeIsus?
a. Aplans
b. Aplecatacasa
c. Aras
10.DecesentimentafostcuprinssufletulDomnuluiIsusdupceaajunsngrdina
gheimaninnoapteaincareafostvndut?
a. bucurie
b. durere
c. ntristaredemoarte

III. Completeazspaiulliber:

1. PecndedeaIsuslamas,nBetania,ncasaluiSimonleprosul,avenitofemeiecare
aveaunvasdealabastrucumirdenardcurat,foartescump,i,dupceaspartvasul,a
turnatmirulpe____________luiIsus.
2. IudaIscarioteanul,unuldinceidoisprezece,sadusla____________ceimaideseam,ca
slevndpeIsus.
3. Pecndedeaulamasimncau,Isusazis:Adevratvspuncunuldinvoi,care
mnnccuMine,Mva______________.
4. Pecndmncau,Isusaluatopinei,dupceabinecuvntat,afrntoileadat,zicnd:
Luai,mncai,acestaeste____________Meu.
5. DupceIsusaprznuitpatelecuuceniciiSiamersngrdinaGhetsimani,iElleazis:
SufletulMeuestecuprinsdeontristaredemoartermneiaicii_______________!
6. ngrdinaGhetsimaniIsusaspusucenicilorsi:Vegheaiirugaiv,casnucdein
ispitduhulesteplindervn,dartrupuleste______________________.
7. dupceoamenitrimiidepreoiPetruLaurmatdedepartepnncurteamareluipreot,a
ezutjosmpreuncuaproziiisenclzealaparafocului."
8. Petruelsalepdatiazis:Nutiu,nicinunelegcevreiszici.Apoiaieitnpridvor.
iacntat________________."
9. DupceoamenitrimiidepreoiLauprinspeIsus,Lauduslamarelepreot,undesau
adunattoipreoiiceimaideseam,btrniii___________________."
10. LacinaceadetainIsusaluatunpahari,dupceamulumitluiDumnezeuleazis:
AcestaestesngeleMeu,sngele_______________celuinou,caresevarspentrumuli.

Capitolul15

I. Adevratsaufals:

1. ___LafiecarePraznicalPatelor,Pilatleslobozeaunntemniat,pecarelcereauei.
2. ___AusilitsduccrucealuiIsuspeuntrectorcaresentorceadelacmp,numitSimon
dinCirene.
3. ___AurstignitpeIsuslaloculnumitEfrata,care,tlmcit,nseamn:Loculcpnii.
4. ___DupceLaurstignitpeIsus,Iaumprithainelentreeitrgndlasori,castie
cesiafiecare.
5. ___CndLaurstignitpeIsus,eraceasulalaselea."
6. ___mpreuncuElaurstignitdoitlhari,unulladreaptaialtullastngaLui.
7. ___DupceaurstignitpeIsus,laceasulalaselea,safcutntunericpestetoatara
pnlaceasulalnoulea.
8. ___PerdeauadinuntrulTempluluisaruptndoudinstngapnndreapta.
9. ___PetrusaduslaPilatiaceruttrupulluiIsuscasLngroape.
10. ___IosifdiArimateeaLapospeIsusntrunmormntspatnstnc.

II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. PecineacerutluiPilatnorodul,saeliberezeinloculLuiIsus?
a. PeIosif
b. PeFilip
c. PeBaraba
2. Batjocoritori,ostasiiiaupusLuiIsuspecapocununade:
a. Trandafiri
b. Spini
c. Trestie
3. CandlaurastignitpeIsuseraceasul:
a. Alsaselea
b. Altreilea
c. Alnoualea
4. ImpreunacuIsusaurastignit:
a. 2talhari
b. 2farisei
c. 2ostasi
5. CineacerutdelaPilat,trupulLuiIsusdepecruce?
a. IosifdinArimatea
b. Petru
c. Ioan
6. LaceoradinziafostrastignitDomnulIsus?
a. Laceasulal3lea
b. Laceasulal6lea
c. Laceasulal9lea
7. CeacumpratIosifdinArimateapentrualngropapeIsus?
a. uncostum
b. ohainsubiredinin
c. mircasitoarnepetrup
8. nctebucisaruptperdeauadintempluatuncicndIsusamurit?
a. intreibuci
b. indoubuci
c. inoatrubuci
9. CndIsusafostrstignitdeasupraLuierascrisvinaLui,Ceerascris?
a. mpratullumii
b. Unhulitor
c. mpratuliudeilor
10. CenseamncuvinteleEli,Eli,lamasabactanicareIsusleastrigatpecnderape
cruce?
a. Tatdeceatrebuitssentmpleaa?
b. Tatlnostrucareetinceruri,ajutm.
c. DumnezeulMeu,DumnezeulMeu,pentruceMaiprsit?

III. Completeazspaiulliber:

1. AdouazidupceauprinspeIsus,LaulegatiLaudatnminilelui______________.
2. DupceIsusafostdatnminileluiPilat,elantrebatpenorodcesfaccuIsusiareiau
strigat_______________.
3. CndIsusafostdatnmnileluiPilat,preoiiceimaideseamauaatnorodulscear
luiPilatslesloboadmaibinepe________________.
4. DupceLaubtutpeIsusLauaduslaloculnumitGolgota,care,tlmcit,nseamn:
Locul______________.
5. mpreuncuIsusaumairstignitpencdoi_____________.
6. CndLaurstignitpeIsus,eraceasulal_____________.
7. mpreuncuIsusaumaifostrstigniidoitlhari,astfelsamplinitScriptura,carezice:
Afostpusnnumrulcelor________________.
8. DupceIsusafostrstignitlaceasulalaselea,safcutntunericpestetoatarapnla
ceasulal_______________."
9. AtuncicndIsusamuritntemplusarupt_______________.
10. Isusnaintedesmoar,astrigatcuglastare:Eli,Eli,lamasabactani,iarceicareerau
acoloauspus:Iatcheampe______________.

Capitolul16

I. Adevratsaufals:

1. ___Isusanviatnziuadintiasptmni
2. ___FemeilecaremergeaulamormntulluiIsusziceauunactrealta:Cinenevaprvli
piatradelauamormntului?
3. ___Femeilecndvutnmormntpeunbtrnstndladreaptambrcatntrunvemnt
alb.
4. ___Isus,dupceanviat,ndimineaazileidintiasptmnii,SaartatmaintiMariei
Magdalena,dincarescoseseaptedraci.
5. ___nsfrit,Saartatcelorunsprezece,cndedeaulamas,iiamustratpentru
necredinaimpietrireainimiilor.
6. ___Isusleaspusucenicilor:DuceivntoatlumeaipropovduiiEvanghelialaorice
fptur.
7. ___Cinevacredeisevamrturisivafimntuit,darcinenuvacredevafiosndit.
8. ___DomnulIsus,dupceavorbitcuei,Sanlatlaceriaezutladreaptalui
Dumnezeu.

II. ncercuitiliteracorespunzatoarerspunsuluicorect:

1. Celeaspusngerul,femeilordelamormntulLuiIsus?
a. Nuputeiintranmormnt
b. Ainviat,nuesteaici
c. Vvoiprvlieupiatradelamormnt
2. CuiisaartatmaintaiIsusdupceanviat?
a. MarieiMagdalenadincareascos7draci
b. Mariei,mamaLui
c. Ucenicilor
3. DupngroparealuiIsus,ceaucumpratMariaMagdalena,Maria,mamaluiIacov,i
SalomecasseducsungtrupulluiIsus?
a. Smirnitmie
b. Miresme
c. Apsfinit
4. PecineauvzutfemeilenmormntulluiIsusdupnviereaLui?
a. Peunsoldat
b. Peuntinerel
c. PeIsusnviat
5. DupnvierealuiIsus,celeaspusucenicilorcvortrebuisfac?
a. SconstruiascoBiseric.
b. SpropovduiascEvanghelia.
c. Sfacaliucenici.

III. Completeazspaiulliber:

1. ___FemeiledupngroparealuiIsus,nziuadintiasptmnii,sauduslamormnt
disdediminea,pecndrsrea____________."
2. ___DupceIsusafostngropatfemeilesauduslamormntulLuiiacoloauvzutpeun
____________ezndladreapta.
3. ___Isus,dupceanviat,ndimineaazileidintiasptmnii,SaartatmaintiMariei
______________.
4. ___DupceIsusanviatSaartatluiMariaMagdalena,easadusiaspuscelorcare
eraucuEl,dareinau_________________.
5. ___IsusdupceanviatleazisucenicilorSi:Duceivntoatlumeaipropovduii
Evanghelialaorice______________.
6. ___IsusdupinviereaSaaspus:Cinevacredeisevabotezavafimntuit,darcinenuva
credevafi_________________.

___________________________________________________________________
Fin

Griladerspunsuri,ComoaravieiiMarcucap116

Capitolul1

I. Adevratsaufals:
1. F
2. A
3. A
4. A
5. F
6. F
7. F
8. F
9. F
10. A
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. a
2. b
3. c
4. c
5. a
6. a
7. c
8. b
9. c
10. a
III. Asociaiceledoucoloane:
1. a
2. e
3. a
4. b
5. d
IV. Completeazspaiulliber:
1. Putere
2. oameni
3. nclmintei
4. porumbel
5. simon
6. ngerii
7. Zebedei
8. pescari
9. friguri
10.pcatelor

Capitolul2

I. Adevratsaufals:
1. A
2. F
3. F
4. A
5. A
6. F
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. a
2. c
3. b
4. a
5. b
6. b
7. b
8. b
9. b
10.c
III. Asociaiceledoucoloane:
1. e
2. c
3. b
4. a
5. d
IV. Completeazspaiulliber:
1. pcatele
2. pctoi
3. mirele
4. vechie
5. burdufuri
6. Alfeu
7.
8.
9.
10.

Capitolul3

I. Adevratsaufals:
1. A
2. A
3. A
4. A
5. F
6. F
7. A
8. A
9. F
10.A
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. c
2. a
3. b
4. c
5.
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:
1. sabat
2. propovduiasc
3. piard
4. Satana
5. bine,rau
6. Boanerghes
7. Iscarioteanul
8. mini
9. ierta
10.Beelzebul

Capitolul4

I. Adevratsaufals:
1. A
2. F
3. A
4. F
5. F
6. A
7. A
8. A
9. F
10.F
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. a
2. b
3. c
4. b
5. c
6. a
7. c
8. c
9. b
10.c
III. Asociaiceledoucoloane:
1. b
2. a
3. c
4. d
IV. Completeazspaiulliber:
1. aud
2. vad
3. sfenic
4. lumin
5. msura
6. ncolete
7. dormea
8. pierim
9. Taci
10.seminele

Capitolul5

I. Adevratsaufals:
1. A
2. A
3. F
4. A
5. A
6. F
7. F
8. A
9. F
10.A
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. a
2. b
3. c
4. a
5. c
6. c
7. c
8. b
9. c
10.c
11.a
12.c
III. Asociaiceledoucoloane:
1. d
2. e
3. a
4. b
5. c
IV. Completeazspaiulliber:
1. pietre
2. chinuieti
3. morminte
4. muli
5. porci
6. Iair
7. hainele
8. doctori
9.
10.

Capitolul6

I. Adevratsaufals:
1. F
2. A
3. A
4. A
5. F
6. A
7. A
8. F
9. F
10.A
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. a
2. c
3. b
4. b
5. c
6. c
7. a
8. b
9. b
10.c
11.b
12.b
III. Asociaiceledoucoloane:
1. c
2. d
3. e
4. a
5. b
IV. Completeazspaiulliber:
1. casa
2. roage
3. pocina
4. sfnt
5. Irod
6. mnnce
7. cincizeci
8. binecuvntarea
9. ipat
10.tmduii

Capitolul7

I. Adevratsaufals:
1. A
2. F
3. A
4. A
5. F
6. A
7. A
8. A
9. A
10.A
11.
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. b
2. a
3. a
4. c
5. a
6. c
7. a
8. a
9. c
10.c
III. Asociaiceledoucoloane:
1. e
2. d
3. b
4. a
5. c
6.
IV. Completeazspaiulliber:
1. nesplate
2. scldat
3. Dumnezeu
4. curate
5. spurc
6. copiilor
7. deschidete
8. inima
9. Isaia
10.omeneti

Capitolul8

I. Adevratsaufals:
1. A
2. F
3. F
4. F
5. F
6. A
7. A
8. F
9. A
10.A
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. b
2. b
3. b
4. a
5. b
6. a
7. b
8. c
9. c
10.a
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:
1. 2ori
2. fariseiilor
3. Hristosul
4. oamenilor
5. crucea
6. ctiga
7. sufletul
8. trei
9. mustre
10.

Capitolul9

I. Adevratsaufals:
1. A
2. F
3. A
4. A
5. F
6. A
7. A
8. A
9.
10.F
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. c
2. b
3. c
4. a
5. c
6. b
7. a
8. b
9. c
10.b
III. Asociaiceledoucoloane:
1. c
2. d
3. e
4. a
5. b
IV. Completeazspaiulliber:
1. crede
2. Ioan
3. post
4. tuturor
5. Ilie
6. Moise
7. albe
8. ascultai
9. trei
10.mori

Capitolul10

I. Adevratsaufals:
1. A
2. F
3. A
4. A
5. F
6. A
7. A
8. F
9. A
10.A
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
1. a
2. c
3. b
4. b
5. a
6. c
7. b
8. a
9. c
10.b
11.c
12.c
13.a
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:
1. nvee
2. ispiteasc
3. femeiasc
4. despart
5. preacurvete
6. copila
7. Dumnezeu
8. urmeze
9. Bartimeu
10.Timeu

Capitolul11

I. Adevratsaufals:
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:

Capitolul12

I. Adevratsaufals:
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:

Capitolul13

I. Adevratsaufals:
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:

Capitolul14

I. Adevratsaufals:
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:

Capitolul15

I. Adevratsaufals:
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:

Capitolul16

I. Adevratsaufals:
II. ncercuiiliteracorespunztoarerspunsuluicorect:
III. Asociaiceledoucoloane:
IV. Completeazspaiulliber:

EXEMPLUDETEST

Test2ComoaravieiiParteaA.
Numele_________________
Prenumele_________________
rezultat /20
I. Adevrat(A)saufals(F):

1. ___PrimiiucenicipecareIsusiachemataufostIacoviIoan.
2. ___Levi,fiulluiAlfeusttealavamnaintecaIsussaispunslurmeze.
3. ___IsusaspuscoricinefacevoialuiDumnezeuiestefrate,sorimam.
4. ___"Cciceluiceareisevadadarcelcenaresevaluaiceare.."
5. ___Fariseiiitoiiudeiinumnncfrsispelecumarebgaredeseamaminile.

II. ncercuieteliteracorespunztoarerspunsuluicorect:

1. InceruafostbotezatIsusdectreIoanBoteztorul?
a. Eufrat
b. Iordan
c. Eden
2. CtezileastatIsusnpustiedupceafostbotezatdectreIoanBotezatorul?
a. 20dezile
b. 41dezile
c. 40dezile
3. Ceaufcutceipatruoamenicarepurtauunslbnogpepatatuncicndauvzutcnu
puteausintrepeucasajunglaIsus?
a. austrigattare,iIsusaieitlaei
b. audesfcutacoperiulcasei
c. aumpinspeceilanicasajunglangIsus
4. CetrebuiausiacueiuceniciiatuncicndDomnuliatrimisdoictedoi?
a. Osabie
b. Untoiag
c. Unplug
5. CesentmplacutoiceiceseatingeaudeDomnulIsus?
a. Nimicnuseschimba
b. Ctigaubani
c. Erautmduii
6. DincepricinaufostscurtatezileledenecazdedinainteaveniriFiuluiOmului?
a. dinpricinaoamenilorri
b. dinpricinaceloralei
c. dinpricinaateilor




Numele_________________
Prenumele_________________


III. Asociaiceledoucoloane:

1. __Samntaczutlngdrum a.Audecuvntul,lprimetecubucuriedar
narerdciniinepnlaovreme
2. __Smnaczutpeunlocstncos b.dupceaudecuvntulvinesatanandatsi
iacuvntulsemnat
3. __Smnaczutntrespini c.audcuvntuldarnvlescneigrijiile
lumiicareneaccuvntulilfacneroditor
4. __Smnaczutnpmntbun d.audcuvntullprimescifacroad.

IV. Completeazspaiulliber:

1. OameniierauuimiidenvturaLuicciinvacaunulcareare__________.
2. Isusleazis:"VeniidupMine,ivvoifacepescaride__________."
3. DarIsusleazis:"UnprorocnuestedispreuitdectinpatriaLui,ntrerudeleLuiin
________Lui."
4. Isusarspuns:"Tuzici:"Dacpoi!"Toatelucrurilesuntcuputinceluice_________!"
5. Laschimbarealafadepemunte,IsusaluatcuElpePetru,Iacovi_________.