Sunteți pe pagina 1din 5

Helga Vukaj e-mail:

vukajhelga@gmail.com
Adresa: Tiran, Albania
Telefon: +355672039455

T Dhna Personale
Emr Mbiemr: Helga Hasanlliu Vukaj
Data e lindjes: 14 Korrik 1978
Shtetsia Shqiptare

Eksperienca Pune
Data Maj 2003
Institucioni Presidenti i Republiks s Shqipris
Pozicioni Juriste
Objekti i Veprimtaris Trajtim ligjor i shtjeve
Aktiviteti e Prgjegjsit - Trajtimi i shkresave zyrtare t deleguara nga Presidenti i Republiks.
- Vlersimi i projektligjeve dhe akteve para dekretimit te tyre.
- Prgatitja e dekreteve pr aprovimin e ligjeve.
- Prgatitja e vlersimeve paraprake dhe e dekreteve pr emrimet, shkarkimet,
lirimet nga detyra, n lidhje me gjyqtar, prokuror apo pozicione t tjera
kushtetuese, kompetenc e Presidentit t Republiks.
- Kryerja e inspektimeve pr raste t veanta n lidhje me veprimtarin e
gjyqtareve dhe prokuroreve.

Data Tetor 2005 Gusht 2006


Institucioni Ministria e Brendshme
Pozicioni Drejtor i Drejtoris s Shrbimeve Juridike
Objekti i Veprimtaris Drejtimi i Drejtoris s Shrbimeve Juridike
Aktiviteti e Prgjegjsit - Prgatitja e akteve t Ministrit t Brendshm.
- Trajtimi shtjeve juridike, kompetenc e Ministrit.
- Dhnia e mendimit mbi projekt-akte t dikastereve t ndryshme apo edhe t
institucioneve vartse t Ministris s Brendshme.
- Prqasja e akteve ligjore dhe nnligjore me kriteret e vendosura nga BE.
- Antare e Komisionit t Gradave n Drejtorin e Prgjithshme t Policis s
Shtetit.
- Antare e Komisionit Disiplinor t Drejtoris s Prgjithshme t Policis s
Shtetit.
- Mbrojtja e akteve t Ministrit t Brendshm n t gjitha shkallt e gjyqsorit.

Data Shtator 2006 prill 2012


Institucioni Agjencia e Kthimit dhe kompensimit t Pronave
Pozicioni Zv. Drejtor i Prgjithshm. Drejtor i Kthimit t Pronave
Objekti i Veprimtaris Drejtimi i procesit pr kthimin dhe kompensimin e pronave ish pronarve
Aktiviteti e Prgjegjsit - Drejtimi i agjencis n rang kombtar dhe prgjegjs pr njohjen e s drejts
s pronsis, kthimit dhe kompensimit t saj.
- Kontrolli i Zyrave Rajonale n qarqet e RSH.
- Drejtimi i procesit t apelimit n zyrn qendrore si dhe kontrolli i
vendimmarrjes nga ZRKKP.
- Menaxhimi i puns n AKKP dhe dhnia e mendimit pr miratimin e akteve
ligjore e nnligjore n ndihm t procesit t kthimit dhe kompensimit t
pronave.

Data 2012 2016


Institucioni Kontrolli i Lart i Shtetit
Pozicioni Drejtor i Prgjithshm
Objekti i Veprimtaris Drejtimi dhe mbikqyrja e veprimtaris s Departamentit t Auditimit t
Aktiviteti e Prgjegjsit Buxhetit t Pushtetit Vendor, Kontrollit t Territorit, Administrimit t Aseteve
t Qndrueshme dhe Departamentit t Auditimit t Investimeve dhe
Projekteve me Financime t Huaja, Shoqrive Publike dhe Mbrojtjes s
Mjedisit.
- Dhnia llogari pr veprimtarin e departamenteve dhe drejtorive q mbulon
para Kryetarit.
- Mbajtja e kontakteve me nivelet m t larta t institucioneve vendase, t huaja
dhe ndrkombtare.
- Prfaqsimi i KLSH-s n bisedime me organizata dhe institucione t
rndsishme kombtare dhe ndrkombtare.
- Dhnia ndihm Kryetarit t KLSH-s mbi problematika t ndryshme, t cilat
kan t bjn me mbarvajtjen e punve dhe rritjen e efektivitetit t drejtimit
n institucion.
- Organizimi, mbikqyrja, drejtimi dhe bashkveprimi i puns ndrmjet
departamenteve.
- Ndjekja e zbatimit t standardeve t auditimit t miratuara dhe prditsimi i
tyre.
- Hartimi dhe ndjekja pr zbatim e planit afatmesm dhe afatgjat t zhvillimit
strategjik t institucionit.
- Organizimi dhe koordinimi i punve ndrmjet departamenteve dhe drejtorive
pr prpunimin, hartimin dhe zbatimin e tematikave, t programeve e t
planeve t puns.
- Shqyrtimi i materialeve t auditimit konform rregullave e standardeve t
auditimit.
- Nnshkrimi i korrespondencs zyrtare n prputhje me rregullat e
prcaktuara.

Aktivitete
Akademike 2003
Data Universitetin Luigi Bocconi, Milano, Itali
Pedagoge e jashtme n kursin e Masterit Manaxher i Emigracionit, n ciklin e
Institucioni
leksioneve Sistemi i vizave, rasti i Shqipris dhe Legjislacioni komunitar pr
Pozicioni
trafikimin e qnieve njerzore, dhe riatdhesimi i t miturve t pashoqruar
Data 2004 - vazhdim
Institucioni Universiteti i Tirans, Fakulteti i Drejtsis
Pozicioni Pedagoge e jashtme n Departamentin e s Drejts Publike

Data 2009 - vazhdim


Institucioni Shkolla e Magjistraturs, Tiran
Pozicioni Eksperte e jashtme n Shkolln e Magjistraturs, cikli i leksioneve Procesi i
njohjes, kthimit dhe kompensimit t prons.

Edukimi
Data Shtator 1996 Korrik 2000
Institucioni Universiteti i Tirans, Fakulteti i Drejtsis
Titulli i Kualifikimit Juriste
Niveli i Kualifikimit Diplom e sistemit 4 vjear

Data Shtator 2001 Dhjetor 2003


Institucioni Universitetin Luigi Bocconi, Milano, Itali
Titulli i Kualifikimit Master Manaxher i t Drejtave. Ekspert n Drejtim
Niveli i Kualifikimit Master

Data 2004
Institucioni ITAP Instituti i Trajnimit t Administrats Publike
Gjykata Kushtetuese
Titulli i Kualifikimit Trajner pr Administratn Publike. Ekspert pr aktin administrativ dhe procedimin
hetimor administrativ

Data 2011
Institucioni Universiteti i Tirans, Fakulteti i Drejtsis
Titulli i Kualifikimit Doktor i Shkencave
Niveli i Kualifikimit Doktoratur

Data 2012
Institucioni Universiteti i Tirans, Fakulteti i Drejtsis
Titulli i Kualifikimit Profesor i Asociuar
Niveli i Kualifikimit Profesor i Asociuar

Data 2016
Institucioni Yeshiva University
Titulli i kualifikimit Benjiamin Cardozo Law School, Manhattan, New York
Expert and Global Lidership in LAW

Trajnime
Data 2003
Institucioni ITAP Instituti i Trajnimit t Administrats Publike
Trajnim mbi Antikorrupsionin dhe Administratn publike

Data 2003
Institucioni ITAP Instituti i Trajnimit t Administrats Publike
Trajnim mbi etikn dhe procedurat n administratn publike

Data 2004
Institucioni ITAP Instituti i Trajnimit t Administrats Publike
Trajnim mbi barazin gjinore

Data 2004
Institucioni ITAP Instituti i Trajnimit t Administrats Publike
Trajnim mbi MSA

Data 2005
Institucioni Ambasada Amerikane (Departamenti i Shtetit)
Anti terrorizmi - Siguria

Tituj Honorifik
Data 8 Mars 2010
Autoriteti Unioni pr Paqe n Bot, Assisi, Itali
Vlersuar me titullin Gruaja e Vitit 2010

Data Korrik 2010


Autoriteti Unioni pr Paqe n Bot, Assisi, Itali
Vlersuar me titullin Kavalier i Paqes

Publikime
Data 2011
Lloji i Publikimit Monografi
Titulli i Publikimit The impact of legal environment on tourism sustainable development. The case
of Albania as a Mediterranean destination

Data 2011
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn International Journal of Management Cases
Titulli i Publikimit Women in leadership and Gender equity in Albania

Data 2011
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn International Journal of Information Technology and
Economic Development
Titulli i Publikimit European Integration Process of Albania and the Effect of technology on non-
profit organization Efficiency

Data 2011
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn International Journal of Information Technology and
Economic Development
Titulli i Publikimit Implementation of customer relation management in travel industry. Its overall
impact on performance. The case of Albania

Data 2011
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn International Journal of Management Cases
Titulli i Publikimit The Effects of relationship beteen information technology and firm innovation on
firm performance. The case of Albania

Data 2011
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn International Journal of Management Cases
Titulli i Publikimit Information Technology and its Effects in SME

Data 2011
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn International Journal of Management Cases
Titulli i Publikimit Legal Framework and concept of Effective Remedies from the Perspective of the
European Convention on Human Rights

Data 2011
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn International Journal of Management Cases
Titulli i Publikimit Normative, Social and Cognitive predictors of Entrepreneurial interest of college
students in Albania

Data 2012
Lloji i Publikimit Artikull Shkencor
Botuar n Revistn Auditimi Publik Nr.2,4,6 dhe ne Gazeta te ndryshme
Titulli i Publikimit Mosmarreveshjet administrative dhe gjykimi i tyre
Procesi I auditimit te jashtem nen kendveshtrimin juridik
Pergjegjshmeri e larte ne emer te interest public
Analiza e Riskut paraauditues dhe pasvijues ne kushtet e kontrollit te brendshem
te aktit

Gjuh t Huaja
Italisht Flas dhe shkruaj shum mir.
Anglisht Flas dhe shkruaj shum mir.