Sunteți pe pagina 1din 3

LOYOGOY, HILLARY B.

AR 508

CORRCOURSE

AR. NARDO

Q1. It is the science dealing specifically with the measurement of the human body to determine differences in individuals, groups, etc.

Answer: ANTHROPOMETRY

Reference: “Human Dimension and Interior Space”, Panero, Julius. Zelnik, Martin. Page

23

Q2. It is the study of the problems of people in adjusting to their environment; the science that seeks to adapt work or working conditions to suit the worker.

Answer: ERGONOMICS

Reference: “Human Dimension and Interior Space”, Panero, J. Zelnik, M. Page 313

Q3. The branch of philosophy that deals with the nature of art, beauty, and taste, with a view to establishing the meaning and validity of critical judgements concerning works of art.

Answer: AESTHETICS

Reference: A Visual Dictionary of Architecture, Ching, F.D.K. Page 10

Q4. What are the primary elements or prime generator of form?

Answer: POINT, LINE, PLANE, VOLUME

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 3

Q5. It defines three-dimensional volumes of mass and space in Architecture.

Answer: PLANE

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition”, Ching, F.D.K. Page 19

Q6. Le Corbusier’s developed this proportioning system, to order “the dimension of that which contains and that which is contained”.

Answer: THE MODULOR

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition”, Ching, F.D.K. Page 330

Q7. He is considered as the most influential architect of the Italian Renaissance.

Answer: ANDREA PALLADIO

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition”, Ching, F.D.K. Page 327

Q8. A rectangle whose sides are proportioned to the Golden Section.

Answer: GOLDEN RECTANGLE

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 315

Q9. A

configuration has paths extending from or terminating at a central,

common point.

Answer: LINEAR

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F. D.K. Page 277

Q10. A unifying movement characterized by a patterned repetition or alternation or formal elements or motifs in the same or a modified form.

Answer: RHYTHM

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition” Ching, F.D.K. Page 351

Q11. This skyscraper is an iconic symbol in London’s financial district. The shape of the tower was partially influenced by the need to have a smooth flow of wind around the building and minimize its impact on the local wind environment.

Answer: 30 ST. MARY AXE (THE GHERKIN)

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition”, Ching, F.D.K. Page 173

Q12. The articulation of the importance or significance of a form or space by its size, shape, or placement relative to the other forms and spaces of the organization.

Answer: HIERARCHY

Reference: “Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition”, Ching, F.D.K. 351

Q13. A certain proportionate size, extent, or degree, usually judged in relation to some standard or point of reference.

Answer: SCALE

Reference: “A Visual Dictionary of Architecture”, Ching, F.D.K. Page 56

Q14. An abstract thought or speculation resulting in a system of assumptions or principles used in analyzing, explaining, or predicting phenomena and proposed or followed as the basis of action.

Answer: THEORY

Reference: “A Visual Dictionary of Architecture”, Ching, F.D.K. Page 58

Q15. A purposeful activity aimed to devising a plan for changing an existing situation into a future preferred state, esp. the cyclical, iterative process comprising different phases.

Answer: DESIGN PROCESS

Reference: “A Visual Dictionary of Architecture”, Ching, F.D.K. Page 58