Sunteți pe pagina 1din 3

ESTEVES, DYLANN JAY W.

CORRCOURSE
AR 508 AR. MA. ANTONIA JENNIFER NARDO

Q1. It is the science or art of shaping, ornamenting, or assembling materials in


construction.
Answer: TECTONICS
Reference: A Visual Dictionary of Architecture, Ching, F. D. K. Page 11

Q2. It is the aspect of architecture and interior design that deals with the planning,
layout, design, and furnishing of spaces within a proposed or existing building.
Answer: SPACE PLANNING
Reference: A Visual Dictionary of Architecture, Ching, F. D. K. Page 10

Q3. It is the art, business, or profession of designing, arranging, or modifying the


features of a landscape for an aesthetic or practical reason.
Answer: LANDSCAPE ARCHITECTURE
Reference: A Visual Dictionary of Architecture, Ching, F. D. K. Page 11

Q4: It is an approach that enhances the effect of the perspective on the front faade and
form of a building.
Answer: OBLIQUE
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 255

Q5. It is a high degree of pleasure or enjoyment.


Answer: DELIGHT
Reference: A Visual Dictionary of Architecture, Ching, F. D. K. Page 10
Q6. It is an approach leads directly to the entrance of the building along a straight, axial
path.
Answer: FRONTAL
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 255

Q7. It is the state or quality of being solidly constructed.


Answer: FIRMNESS
Reference: A Visual Dictionary of Architecture, Ching, F. D. K. Page 11

Q8. It is consisting of forms and spaces whose positions in space and relationship with
one another are regulated by a three-dimensional grid pattern of field.
Answer: GRID ORGANIZTION
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 242

Q9. It relies on physical proximity to relate its spaces to one another.


Answer: CLUSTERED ORGANIZATION
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 234

Q10. It combines elements of both centralized and linear organizations.


Answer: RADIAL ORGANIZATION
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 228

Q11. It is consisting essentially of a series of spaces. These spaces can either be


directly related to one another or be linked through a separate and distinct linear space.
Answer: LINEAR ORGANIZATION
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 219
Q12. It is generally regular in form and large enough in size to gather a number of
secondary spaces about its perimeter.
Answer: CENTRAL
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 208

Q13. It allows each space to be clearly defined and to respond, each in its own way,
specific functional or symbolic requirements.
Answer: ADJACENCY
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 202

Q14. It is probably the most typical, and certainly the strongest, type of spatial definition
in architecture.
Answer: FOUR PLANES: CLOSURE
Reference: Architecture, Form, Space & Order Fourth Edition, Ching, F.D.K. Page 166

Q15: It is the science of an art or of the arts in general.


Answer: TECHNICS
Reference: A Visual Dictionary of Architecture, Ching, F. D. K. Page 11