Sunteți pe pagina 1din 4

Ahava Beauty Capsule / Minusplus

Barnabs Imre
Architects Minusplus

Location Budapest, Hungra

Construction SYMA+SD Kft

Client AHAVA Dead Sea Laboratories

Area 39.0 sqm

Project Year 2009

Client AHAVA Laboratoare de la Marea Moart

Puritate i naturalitate. Pe de alt parte, metode care concureaz cu

tehnologia spaial n fabricarea produselor. mbinarea acestor noiuni

ntr-un stil unificat pare a fi o provocare serioas. Creatorii primului

butic de la Budapesta al companiei de cosmetice Ahava din Marea

Moart se confruntau cu aceast provocare.

Buticul este un caz tipic de "dans legat". Tinerii designeri ai biroului

Minusplus au trebuit s aloce trei funcii diferite pe civa metri ptrai

ai magazinelor nguste i nalte ale magazinului din renumitul magazin

de la Paris.

Rezultatul este nc aerisit i intim. Elementele de design necesare

mrcii, cum ar fi peretele modelului de ADN sau expoziia

ingredientelor cosmetice, acioneaz doar ca suplimente de frumusee


a capsulei de frumusee-structurat a designerilor. Soluia de sporire a

spaiului poate deveni n curnd un element de marc internaional cu

anse bune, ca o modalitate spiritual de a separa spaiul deschis de

vnzare, iar seciunea de experien turnat n forma spiral a

destinatarului.

Captul semi-deschis al capsulei ofer un loc intim pentru testarea

produselor, n timp ce compartimentul ascuns, nchis de mai sus, atins

de scara spiral, pentru tratamente cosmetice. Aproape plutete n

spaiu, datorit volumului su dimensionat i cu form atent i a

iluminrii inferioare. n interiorul micului cocon, sentimentul de spaiu

este oferit - n plus fa de culoarea alb i dulapurile sci-fi - de

imaginile panoramice din Marea Moart.

In spaiul prezentat de produse, panourile mari, umplute cu sare i

nmol, o seciune de perete maroniu nchis, i rafturile de lemn n stare

rugoas brute, de culoare alb, creeaz un contrapunct la interiorul

alb, n esen, curat, dei chiar i lucrurile care par la fel sunt nu buna.

Suprafaa capsulei - pare a fi o piele fin - este atins cu o metod

folosit n tablourile de bord ale autoturismelor, n timp ce panourile

de perete prezint reflexii i pattern-uri delicate datorit randrii lor

ceroase.

Decalajele i crpturile care au rmas ntre funciile statutare au fost

umplute cu instalaiile i depozitele tehnice, ventilaia sub scri sau cu


rafturile care ar putea fi utilizate la ambele niveluri. Pentru

observatorul ocazional acest lucru poate prea simplu i evident, dar

fiecare centimetru din spaiu a dorit o soluie individual