Sunteți pe pagina 1din 1

Strategii de persuasiune

Seminar (activitate pe parcurs):


Alegerea a cel puin uneia dintre urmtoarele patru variante:

1. Elaborarea unei lucrri n care auto-persuasiunea s fie folosit ca mijloc de


convingere a unei idei atipice;
2. Elaborarea unei lucrri n care s se identifice i s se explicai tehnicile sau strategiile
de persuasiune folosite ntr-o comunicare interpersonal;
3. Elaborarea unei lucrri n care s se evidenieze modul n care noile media au
influenat atitudinea sau comportamentul.
4. Elaborarea unui discurs persuasiv i a planului de discurs care s urmreasc cutarea
adeziunii publicului (dup modelul Foss & Foss, 2012);

Lucrrile de seminar se prezint n 3-5 minute n faa grupei dup programarea oficial.
Lucrrile scrise (2-4 pagini) se predau pe adresa de email cosmin.baias@upt.ro n
sptmnile 6-7. Redactarea n limba romn, font Times New Roman, caractere de 12, la 1.5
spaiu ntre rnduri, Justify. Redactarea documentelor s respecte standardelor FSC valabile
pe:
http://sc.upt.ro/images/files/Finalizare%20studii/01%20Anexa%201%20Referinte%20bibliog
rafice.pdf. Nerespectarea termenelor limit conduce la depunctare sau imposibilitatea
obinerii unei note de activitate la seminar. Plagiatul poate conduce la exmatriculare. La
sfritul lucrrii notele de activitate sunt sugerate i argumentate de ctre student n funcie de
urmtoarele criterii: voce personal, participarea activ, originalitate, respectarea criteriilor
formale i feedback-ul colegilor.

Bibliografie:
Chelcea, S., 2006, Opinia public: Strategii de persuasiune i manipulare, Bucureti, Editura
Economic.
Cialdini, R. B., 2008, Psihologia persuasiunii Totul despre influenare: Amplific-i
puterea de convingere i nva s te aperi de manipulare (trad. Mihaela Budui),
Bucureti, Editura Business Tech.
Crciun, D., 2008, Persuasiune i manipulare: psihosociologie aplicat n marketing,
publicitate i vnzri, Bucureti, Editura Paideia.
Foss, S. K. i Foss, K. A., 2012, Inviting transformation (ed. a III-a), Long Grove, Illinois,
Waveland Press.
Fraleigh D. M., i Tuman, J. S., 2011, Speak up, Boston, New York, Bedford, St. Martins.
Gass, R. H. i Seiter, J. S., 2009, Manual de persuasiune (trad.Carmen Pdurariu), Iai,
Editura Polirom.
Goldstein, N. J., Martin, S. J. i Cialdini, R. B., 2009, 50 de secrete ale artei persuasiunii
(trad. Mihaela Vntoru), Iai, Editura Polirom.
Larson, C., 2003, Persuasiunea: Receptare i responsabilitate, Iai, Editura Polirom.
Nothstine, W, L., 1998, Arta convingerii, Codecs, Bucureti.
Wilcox, D. L., Cameron, G. T., Ault, P. H. i Agee, W. K., 2009, Relaii publice strategii i
tactici, Bucureti, Editura Curtea Veche.