Sunteți pe pagina 1din 1

Pelicanul, excelent zburător și bun înotător, are un corp îndesat, un cioc lung, cu o pungă galben-portocalie

sub el, ce se poate dilata. Pelicanii nu se pot scufunda, dar pescuiesc împreună, încercuind peștii sau
broaștele și aruncându-și simultan capetele în apă cu ciocurile larg deschise, la adâncime mică. Se
folosesc atunci de pungile lor ca de o plasă. Se hrănesc mai ales cu pești bolnavi sau izolați în bălți pe cale
de desecare, fiind considerați ca adevărați „sanitari piscicoli”. În caz de penurie de pește, li se poate
întâmpla să atace cuiburile altor păsări sau mai adesea depozitele de gunoaie omenești.