Sunteți pe pagina 1din 4

TOPIC: SOLID ENVIRONMENTAL

Q1: It is the range of garbage arising from animal and human activities that are discarded as unwanted
and useless.
A. Organic waste
B. Liquid waste
C. Solid waste
D. Hazardous waste

ANS. C

Q2: It indicates an order of preference for action to reduce and manage waste, and is usually presented
diagrammatically in the form of a pyramid.
A. Hierarchy of Needs
B. Food Pyramid
C. Waste Hierarchy
D. Hierarchy of Life

ANS. C

Q3: It is enacted to make the party responsible for producing pollution responsible for paying for the
damage done to the natural environment.
A. Polluter Pays Principle
B. Inter-generational Equity
C. Resource Efficiency
D. 3-R Principle

ANS. A

Q4: It is the site where waste is isolated from the environment until it is safe.
A. Incineration
B. Sanitary Landfill
C. Pyrolysis
D. Composting

ANS. B

Q5: It is the thermochemical decomposition of organic material at elevated temperatures in the absence
of oxygen (or any halogen).
A. Composting
B. Incineration
C. Pyrolysis
D. Recovery and Recycling

ANS. C
Q6: It is the disease which resulted from the filthy conditions of the Middle Age.
A. Bubonic Plague
B. Black Plague
C. Middle Age Plague
D. Black Death

ANS. A
Q7: It is the combustion of organic substances contained in waste materials.
A. Incineration
B. Pyrolysis
C. Composting
D. Recovery and Recycling

ANS. A

Q8: It is the nature’s process of recycling decomposed organic materials into a rich soil.
A. Recovery and Recycling
B. Sanitary Landfill
C. Pyrolysis
D. Composting

ANS. D

Q9: It is any waste which is generated during the diagnosis, treatment or immunization of human beings
or animals or in research activities.
A. Domestic Waste
B. Biomedical Waste
C. Solid Waste
D. Nuclear Waste

ANS. B

Q10: It helps the environment through efficient use of material from the forests, reducing waste and
saving energy.
A. Composting
B. Resource efficiency
C. Recovery and Recycling
D. Sanitary Landfill

ANS. C

Q11: If waste is not managed wisely, it can affect the following except:
A. Marine Environment
B. Health
C. Socio-economic conditions
D. None of the above

ANS. D
Q12: It is any garbage, refuse, sludge from a wastewater treatment plant, water supply treatment plant, or
air pollution control facility.
A. Liquid waste
B. Solid waste
C. Plastic waste
D. Metal waste

ANS. B

Q13: The period where the waste was disposed of in the ground where it acted like a compost and helps
improve the soil.
A. Middle Age
B. Classical Period
C. Pre-Industrial Time
D. None of the above

ANS. C

Q14: The following are benefits of proper management of solid waste except:
A. Economic
B. Social
C. Inter-generational Equity
D. None of the above

ANS. D

Q15: It is the art and science of preventing disease, prolonging life and promoting health through the
organized efforts of society.
A. Sustainable Development
B. Reuse, Recover and Recycle
C. Public Hygiene and Health
D. Aesthetics

ANS. C

Q16: It is the discipline associated with control of generation, storage, collection, transport or transfer,
processing and disposal of solid waste materials.
A. Solid Waste Management
B. Sustainable Development
C. Public Hygiene and Health
D. Polluter Pays Principle

ANS. A
Q17: The following are examples of electronic waste except:
A. Computers
B. Mobile phones
C. Television sets
D. Yard clippings

ANS. D

Q18: Waste from houses and apartment buildings.


A. Industrial waste
B. Residential waste
C. Commercial waste
D. Construction waste

ANS. B

Q19: It is the process of managing the entire lifecycle of a product from inception, through engineering
design and manufacture, to service and disposal of manufactured products.
A. Sustainable Development
B. Resource Efficiency
C. Life-cycle of a product
D. Sanitary Landfill

ANS. C

Q20: It is the concept that says that humans 'hold the natural and cultural environment of the Earth in
common both with other members of the present generation and with other generations, past and future.
A. Life-cycle of a product
B. Express Recycling and Sanitation
C. Inter-generational Equity
D. Solid Waste Management

ANS. C