Sunteți pe pagina 1din 8

Referinţe bibliografice

Mai noi

 ALBU, Gabriel, 2008, Comunicare interpersonală, instiutul European, Iași


 GELDARD D, YIN, F, 2013, Consilierea copiilor.O introducere practică,
Editura Polirom, Iași
 GHICA, Vasile, 1998, Ghid de consiliere și orientare școlară, ed. Polirom, iași
 Ionescu, O, CULBEAC, M, Ionescu B,2002, Consiliere părinți, ed tehnica
Info, Chișinău,
 ISE, Educația și consilierea părinților, 2009,.Ghid. BucureștiGELDARD, K,
 MAKIN, P, COX, C, 2006, Schimbarea în organizații, Polirom, București
 MECU, Carmen-Maria, 2010, Învățarea experiențială în educație și
consiliere Ed. Sper, București
 NELSON-JONES, Richard, 2003, Manual de consiliere. Învață ce să spui ca să
ajuți!, Editura Trei, București

Abidin, Richard, Parenting Skills, Trainer,s Manual, Human Sciences Press,


Inc., New York, 1982

Ainscow, Mel, EffectiveSchools for All, Fulton, Baltimore, P.H. Broockes,London,


1991

Bettelheim, B. A Good Enogh Parent, Thames and Hudson, London, 1987

Berge, A. Education familiale, Paris, A.M.,1967

Bertrand et Valois, Les options en education, Paris, 1982

Birch, Ann and Hayward, Sheila, Diferente interindividuale, Editura Tehnica,


Bucuresti, 1999

Birch, Ann, Psihologia dezvoltării, Editura Tehnică, Bucureşti, 2000

Bird, G. and Sporankowski, M.J. Taking Sides. Clashing Views on Controversal


Issues in Family and Personal Relationship, Dushkin Publishing Group, Inc.,
Connecticut, 1992

Bloom, J, Parenting our schools: A hands-on guide to education reform, Boston,


Mass Little Brown and Company, 1992

1
Bluma S, Shearer M, Frohman A, Hilliard J, A Parent s Guide To Early
Education, Portage, in Lloyd Janette M, Jacob s Ladder, A Parent s View of
Portage, Portage, Costello, 1986

Boyd, R.D and Blumer, S.M. Portage Parent Program, Parent Readings, The
Portage Project, Portage, Winsconsin, 1983

Brofenbrenner, Urie Ecologia Dello sviluppo umana, Bologne, 1979

Bronfenbrenner, U., The ecology of human development, Experiments by


nature and design, Harvard University Press, Cambridge, 1979

Bronfenbrenner, Urie, Toward an experimental ecology of human development,


in American Psychologist, 32, 1977, p.513-531

Bunescu G., Alecu G., Badea D., Educatia parintilor. Strategii si programe,
E.D.P., Bucuresti, 1997

Boutin, C. During F., Les Interventions aupres des parents, Ed. Privat, Paris,
1994

Chelcea, Septimiu, Personalitate si societate in tranzitie, Ed. STIINŢA &


TEHNICA, S.a, Bucuresti, 1994

Cranor, Linda, Preeschool Handbook, Placer NEVADA Special Education Local


Plan Area (SELPA), octombrie, 1995

Departamentul pentru sanatate publică, Messachusetts, Sa lucram


impreună. Resurse de participare a familiei la interventia timpurie, Grupul
operativ pentru Participarea familiei, Messachusetts, 1997, traducere A.
RENINCO R, cu sprijin UNICEF

Desmet, H. L Education familiale, facteur de changement, Mons, Universite de l


Etat, CERIS, 1983
Dimitriu, C.,Constelatia familiala, Bucuresti, Ed. D.P.,1973

Duclos, Germain, L Estime de soi, un passeport por la vie, Editions de l Hopital


Sainte Justine, Paris, 2004

Dunst, Carl J., Trivette, Carol M., Deal, Angela, G., Supporting and
Strengthening Families,. Vol.1.Methods, Strategies and Practices, Brookline
Books, Massachusetts, 2000
Dunst, Carl J. Trivette Carol M. and Deal, Enabling and empowering families>
Principles and guidelines for practice, Cambridge, MA, Brookline Books, 1988

Durning, P., Education familiale. Partenaires et enjeux, Paris, PUF

2
Elias, M, Tobias S, Friedlander B, Inteligenta emoţionala în educaţia copiilor,
Curtea veche, Bucuresti, 2002

Epstein, J.,L, Coates,L.,Salinas, K.C., Sanders, M.G., Simion, M.G., School,


family and comunnity partenerships, Thousands Oaks, CA:Corwin Press, Inc,
1997

Erikson, Erik, Childhood and Society, Paladin, Grafton Books, London, 1965

Evans, Judith, L. Inclusive ECCD. A Fair Start for All Children, Coordinators
Notebook, Nr. 22, 1998,

Evans, J, Meyers R, Ilfeld E, Early Childhood Counts. A Programming Guide on


Early Childhood Care for Development, The Word Bank, , Washington, 2000

Gallagher, M., Mason, J., Rossiter, J., şi Sandison, M. Parenting Programs în


South Wales, în Community health, community care, community support,
Hanrahan, M şi Prinsen B., ed.,NIZW, 1997

Gilly,A., Elev bun, elev slab, E.D.P.,Bucuresti, 1976

Grossman, H., Manual on terminology and classification în mental retardation,


Washington, American Association on Mental Deficiency, 1977

Grover Herbert J. School Conseling Programs, Winsconsin Departament of


Public Instruction, , State Superintendent, Madison, 1986

Grupul Operativ pentru participarea Familiei "Resurse de participare a familie


la intervenţia timpurie" Massachusetts,Traducere RENINCO,1997

Hanrahan M. şi. Prinsen B, Community helth, community care, community


support, Netherlands, Institute of Care and Welfare, NIZW, 1997

Heber, F.,R., Recherche sur la prevention du retard socio-culturel par une


prevention precoce, Les Cahiers de L” UIPE, 1977

Hedges, P. Personalitate si temperament, Ed.Humanitas, Bucuresti, 1999

Helander, Einar, The Word of the Defenseless, Sweden, 2006

Henripin, M.,Ross, V.,Les parents dans l ecole.Ils font quoi? Dans qulles
limites? Pourquoi? Vers qoui?, Quebec, Ministere de l Education, 1976

3
Hermanns, Jo " Effective Strategies of Psichosocial Preventions: A Conceptual
Analysis" în Hanrahan Marian and Prinsen Bert ,Community Health,
Community Care, Community Support, ,( Netherlands Institute of care and
Welfare, 1997

Herbert,A,Otto, Marriage and Family Enrichments. New Perspectives and


Programs, ABINGDOM, Nashville, 1976

Hermanns, Jo " Effective Strategies of Psichosocial Preventions: A Conceptual


Analysis" in Community Health, Community Care, Community Support, Marian
Hanrahan si Bert Prinsen,( Netherlands Institute of care and Welfare, 1997

Hanrahan M. si. Prinsen B, Community helth, community care, community


support, Netherlands, Institute of Care and Welfare, NIZW, 1997

Holdevici, I.,Neacşu, V., Consiliere psihologică şi psihoterapie în situaţii de


criză, Ed.Dual Tech, Bucureşti, 2006

International Council of Women, Violence in the Family, Amsterdam, 13-15


oct.,1994

Ooms şi Preister, A strategy for strengthening families. Using family criteria în


policymaking and program evaluation, Washington, DC AAMFT, Research and
Education Foundation, 1988

Katz, L. Contemporany Perspectives on the Role of the Mothers and Teachers,


in Journal of Early Chidhood, nr. 7, 1, 1982

Lambs J. si Lambs, W.A. Parent Education and Elementary Counseling, New


York, human Science Press, 1978

Mihăilescu, Ioan, Familia în societatile europene, Ed.Universitatii Bucuresti,


1999

Mitrofan, I. si Mitrofan, N. Familia de la A la Z, Ed. Stiintifica, Bucuresti, 1991

Myers, R. The Twelve Who Survive, strengthening programmes of early


childhood development in the third word, Routledge, 1992

OCDE, Centre pour la Recherche et l Innovation dans l Enseignement, Des


services efficaces pour l enfant et famille a risque, , Paris, 1996

OCDE, Centre pour la Recherche et l Innovation dans l Enseignement Les


enfants a risque, , Paris, 1995

4
OCDE, Centre Educational Research and Innovation, The Educational Rol of the
Family: A thematic analiysis of existing country policies, positions and
programmes (CERI, ERF,82.01), 1982

Osterrieth, P.,L enfant et la famille, Paris, Ed. Du Scarabee,1967

Pachetul de resurse pentru profesori, Cerinte speciale in clasa, UNESCO,


Ministerul Invatamantului si UNICEF, Bucuresti, 1996

Paun, Emil, Sociopedagogie scoalara, Ed. Didactica si Pedagogica, Bucuresti,


1982

Pearce, J. Families and Friends. How to Help Your Children Enjoy Happy
Relatioships, Thorsons, 1991

Penrose, E.,Setting married, London, B.M. Ass,1972

Pourtois, J.P. Eduquer les parents, Bruxelles, Labor, 1984

Pourtois, J.P., Comment les meres enseignent a leur enfant (5-6 ans), PUF,
Paris, 1979

Pourtois, J.P., Forgione, A, et Desmet H., în Pourtois, J.P. Les thematiques en


education familiale, Ed. Universitaire De Boeck, Paris, 1996

Pourtois, J.P. et Desmet H., in Pourtois, J.P. Les thematiques en education


familiale, Ed. Universitaire De Boeck, Paris, 1996

Pourtois, J.P. et Desmet H.,Context culturel et intervention socio-educative, în


Les thematiques en education familiale, Ed. Universitaire De Boeck, Paris, 1996

Pourtois J., P., Dupont, D., Syntaxe et function du discourse pedagogique.


Interaction mere-enfant: syntaxe, conduite educative et milieu social, Bulletin de
psychologie, nr.371, 1985

Preteur Yves, de Leonardis Myriam, Education familiale, image de soi et


competences sociales, Ed. De Boeuck, Paris, 2002

Pringle, Mia Kellmer The Needs of Children, Hutchinson , 1975

Pugh, G. Erica De Ath and Celia Smith, Confident Parents, Confident Children.
Policy and practice in parent education and support, National Children s Bureau,
London, 1994

Ramey,C.,T., Farran, D.,C., Campbell, F.,A., Predincting I.Q from Mother- Infant.
Interaction in Child Development, 50, p.804-814, 1979

5
Ramey, C.l, T., Campbell, F., A., Educational intervention for children at risk for
mild retardation. A longitudinal analysis, University Park Press, vol.1, 1980

Rasinski, T.V., and Frederiks, A.D, Working with parents:Dimensions of parent


involvement. The reader teacher, 43, p.180-182

Reedy,Sarah and Woodhead, Martin Family Work and Education, Hodder and
Stoughton in ass. The Open University Press, London, 1980

Rondal, J.A. L Interaction adulte-enfant et la construction du langage, Paris,


Mardaga, 1983

Roudinesco Elisabeth, Familia în dezordine , Editura Trei, Bucureşti, 2000.

Rutter, A., Early source of security and competence, în J. Bruner and A. Garton
(eds.) Human Growth and development, Oxford, Clarendon Press, 1979)

SEN Code of Practice, , Department for Education and Skills,2001, paragraful


1.5
Shepard, Richard G.,Trimberger,Ann K.,McClintock, Patricia J., Lecklinder,
Debra, Empowering family – school partenership:An integrated hierarhical model
în Contemporany Education, 00107476, Spring 99, vol.70, Issue 3, p.33

Stanciulescu, E.,Sociologia educatiei familiale,Iasi, Polirom, 1997

Symonds Anthea, Kelly Anne, The social construction of Community Care,


MacMillan Press, 1998

Şoitu, L., Vrasmaş, E., Păun, E., Consiliere familială, -fişe, Institutul European,
Iaşi, 2001

Telleri, Fausto Pedagogia familiei, EDP, 2003

Terrisse, B., Pineault, C., Contexte theoretique et analyse des effrets du


programme d education familiale (PEF) sur les attitudes et les pratiques
educatives des parents d enfants d age prescolaire, în Pourtois, J.P, Les
Thematiques en education familiale, Ed. Universitaire De Boeck, Paris, 1996

Tomsa, Gheorghe. Consilierea şi orientarea în şcoală, Editura CREDIS,


Bucureşti, 2001

UNESCO, Conferinţa de la Salamanca, Cadrul de actiune privind cerintele


educaţionale speciale, traducere UNICEF, MEN, 1994

6
UNESCO, Pachetul de resurse pentru profesori, cerinte speciale în clasa.,
Traducere UNICEF, ed. RO MEDIA Bucuresti, 1995

UNESCO, Sa intelegem şi sa raspundem la cerintele elevilor din clasele


incluzive. Ghid pentru profesori. Traducere UNICEF, ed. RO MEDIA, 2002

UNESCO, Dosarul deschis al educaţiei incluzive. Materiale suport pentru


directori şi administratori de şcoli, traducere UNICEF, RENINCO, 2001,

Voinea, M., Psihosociologia familiei, Universitatea Bucuresti, 1996

Vincente, R., Cunoasterea copilului, E.D.P.,Bucuresti, 1972

Vrasmas,E. Mitulescu, R. Bogdan Simion Copiii in situatie de risc.Metode de


prevenire, DPC-EU/PHARE, CPP,TAU, Composante 3, iunie,1997

Vrăsmaş Traian, Şcoala şi educaţia pentru toţi, Editura Miniped, Bucureşti, 2004

Vrasmas Traian, Învăţământul integrat şi sau incluziv, Editura Aramis, 2001

Vrasmas Ecaterina, Introducere în educaţia cerinţelor speciale, Editura


CREDIS, 2004, Bucureşti

Vrasmas Ecaterina, Consilierea şi educaţia părinţilor, editura Aramis, Bucureşti,


2003

Vrasmas Ecaterina, Interventia socio-educationala ca sprijin pentru parinti, Ed.


Aramis, Bucuresti, 2008

Vrasmas, E. Educatia copilului prescolar. Elemente de pedagogie la varstele


timpurii, Ed. Pro Humanitate, Bucuresti, 1999

Weissbourd, B.,1988, în Family resource and support programs. Changes and


challenges în human services. Prevention în Human Services, 99,1, 1990

WETZEL, Laura L. : Teaching parents of Young Children. A Curriculum în 12


Sessions, Child Welfare League of America, Child and Family Press,
Washington, 1996

Zamfir Cătălin, coordonare, Diagnoza sărăciei şi a riscurilor în dezvoltarea


copilului în România, Institutul Naţional de Cercetări economice şi Institutul de
Cercetări a Calităţii Vieţii, 2006

7
Zinkin, Pam McConachie, Helen, Disabled Children and Developing Countries,
Mac Keith Press, Cambridge, 1995