Sunteți pe pagina 1din 2

Numele……………………………… Data……………………………

FIŞĂ DE LUCRU

Înmulțirea numerelor de la 0 la 100

1. Găseşte factorii: 2. Află:

_ x 6 = 12 __ x __ = 24 a) produsul nr. 5 şi 9 __________


3 x _ = 15 __ x __ = 24 b) dublul nr 8 _________________
5 x _ = 25 __ x __ = 12 c) triplul nr. 7 _________________
_ x 4 = 32 __ x __ = 40

3. Compară utilizând semnele ,, >,<,=”.

2 x 8 ___ 4 x 4 9 x 8 ___7 x 8
3 x 0 ___ 2 x 7 6 x 9 ___8 x5
4 x 7 ___ 3 x 8 3 x 4 __6 x 2

4. Ajută pinguinul să coloreze cu roşu baloanele care conţin rezultate pare şi cu galben
pe cele care conţin rezultate impare.

3X8
2X8
5X3
4X6

2X10
6X2
3X3

6X8

Curiozităţi despre pinguini:

Deşi sunt păsări, nu zboară ci înoată. Există 18 specii de pinguini şi circa 100 de milioane în
lume. Îi găseşti în Antarctica, Coasta de Sud a Americii, Africa de Sud, Galapagos, sudul
Australiei şi Noua Zeelandă. Cea mai mare specie de pinguini o reprezintă Pinguinul Imperial,
iar cea mai mică specie este Micul Pinguin Albastru. Sunt adaptaţi să bea apă sărată. Masculii
rămân la clocirea oului atunci când femelele părăsesc cuibul, pentru a merge să se hrănească.
Pinguinii pot rămâne sub apă până la 18 minute. Sunt animale carnivore şi se hrănesc cu
peşti, crustacee, sepii şi alte animale marine. Înainte să se scufunde, pinguinii înghit pietre, ca
să poată sta sub apă, dar şi pentru digestie. Duşmanii pinguinului sunt rechinii, orcile şi unele
specii de foci. Există unele păsări care se hrănesc cu ouăle sau cu puii de pinguin.
PROVOCARE

5. Un Pinguin Albastru mănâncă pe zi 9 peşţi, iar pinguinul Imperial de 2 ori mai mult.

Câţi peşti mănâncă pe zi cele două specii de pinguini?

Rezolvare