Sunteți pe pagina 1din 8

Q1.

Which of the following statements is true


1. In small quantities, stress is good
2. Too much stress is harmful
3. All stress is bad
4. Only ‘1’ & ‘2’ are right
Answer : 4
Q2. Stress management is about learning
1. How to avoid the pressures of life
2. How to develop skills that would enhance our body’s adjustment when we
are subjected to the pressures of life
3. Both ‘1’ & ‘2’ are true
4. None of the above
Answer : 2
Q3. Which of the following statements is true about stress management
1. Stress management is learning about the connection between mind and body
2. Stress management helps us control our health in a positive sense
3. Stress management teaches us to avoid all kinds of stress
4. Only ‘1’ & ‘2’ are right
Answer : 4
Q4. Which of the following are the basic sources of stress
1. The Environment
2. Social Stressors
3. Physiological
4. Thoughts
5. All of the above
Answer : 5
Q5. Examples of environmental stressors are
1. Weather
2. Traffic
3. Financial problems
4. Substandard housing
5. Only ‘1’ , ‘2’ & ‘4’ are right
Answer : 5
Q6. Examples of social stressors are
1. Financial problems
2. Divorce
3. Loss of a loved one
4. Job interviews
5. All of the above
Answer : 5
Q7. Examples of physiological stressors are
1. Menopause
2. Giving birth
3. Sleep disturbances
4. Relationship problems
5. Only ‘1’, ‘2’, & ‘3’ are true
Answer : 5
Q8. The following are the characteristics of Positive Stress
1. It improves performance
2. It feels exciting
3. It motivates
4. All of the above
Answer : 4
Q9. The following are the characteristics of Negative Stress
1. It causes anxiety
2. It feels unpleasant
3. It decreases performance
4. All of the above
Answer : 4
Q10. Which of the following statements is true
1. Positive stress is short-term
2. Negative stress can be short or long-term
3. Negative stress can lead to mental as well as physical problems
4. Negative stress is perceived within our coping abilities
5. All of the above
6. All except ‘4’ is true
Answer : 4
Q11. The following are the examples of negative stressors
1. Unemployment
2. Legal problems
3. Divorce
4. All of the above
Answer : 4
Q12. The following are the examples of positive stressors
1. New job
2. Having a child
3. Buying a home
4. All of the above
Answer : 4
Q13. Which of the following statements is true
1. Habitual behaviour patterns like over scheduling, procrastination, etc. Can
cause negative stress
2. Thoughts like fear, worrying about future etc. can cause negative stress
3. Both ‘1’ & ‘2’ are true
4. None of the above
Answer : 3
Q14. Which of the following are the physical symptoms of anxiety
1. Racing heart
2. Sweaty palms
3. Flushed cheeks
4. All of the above
Answer : 4
Q15. What are the behavioural reactions to anxiety
1. Avoiding situation where there are chances of experiencing anxiety
2. Escaping situations when feelings of anxiety begin
3. Both ‘1’ and ‘2’ are true
4. None of the above
Answer : 3
Q16. Anxiety can cause the following moods
1. Irritable
2. Nervous
3. Panicky
4. Anxious
5. All of the above
Answer : 5
Q17. What thoughts come to the mind when you’re under negative stress
1. You think that you can cope with the situation
2. You think that you cannot cope with the situation
3. You think that everything will get fine eventually
4. You think that you will get hep immediately
Answer : 2
Q18. The symptoms of stress can be divided in to the following categories
1. Cognitive
2. Emotional
3. Physical
4. Behavioural
5. All of the above
Answer : 5
Q19. Which of the following statements is true
1. Moodiness is a cognitive symptom of stress
2. Moodiness is an emotional symptom of stress
3. Poor judgement is an emotional symptom of stress
4. Agitation is cognitive symptom of stress
Answer : 2
Q20. The following are true about the behavioural symptoms of stress
1. The subject’s starts eating more or less
2. The subject starts sleeping more or less
3. The subject isolates himself/herself from others
4. All of the above
Answer : 4
Q21. Aches, shallow breathing and sweating, frequent colds are
1. Physical symptoms of stress
2. Behavioural symptoms of stress
3. Emotional symptoms of stress
4. Cognitive symptoms of stress
Answer : 1
Q22. The following are true about the effects of stress
1. Hair loss and baldness
2. Spasmodic pains in the neck and shoulders
3. Hypertension
4. All of the above
Answer : 4
Q23. What are the questions you need to ask yourself while you are
assessing yourself for stress
1. Where do you feel stress in your body
2. How do you know when you are stress
3. How do you react to stress
4. All of the above
Answer : 4
Q24. Who was the first to describe the “fight or flight response”
1. Walter B. Cannon
2. Sigmund Freud
3. Atkinson Potter
4. Mrunal Sengupta
Answer : 1
Q25. Which of the following are true in relation to Relaxation Response
1. It is a physical state of deep rest
2. Eliciting this reduces your metabolism
3. Eliciting this reduces your blood pressure
4. All of the above
Answer : 4
Q26. Which of the following is true about eliciting the relaxation response
1. Repetition of a word
2. Passive disregard of everyday thoughts
3. Both ‘1’ & ‘2’ are true
4. Doing weight training
Answer : 3
Q27. Which of the following Mindfulness meditation techniques can help
relieve stress
1. Body Scan
2. Walking Meditation
3. Mindful Eating
4. All of the above
Answer : 4
Q28. Which of the following are true about ‘mini-relaxation exercises’
1. You can do them anywhere
2. You can do them without eliciting attention from others around you
3. It is most beneficial if you do it on a regular basis
4. All of the above
Answer : 4
Q29. Which of the following is true about ‘deep breathing relaxation
technique’
1. It can be self-taught
2. It releases tension from the body and clears your mind
3. You have to do this under-water
4. Only ‘1’ & ‘2’ are true
Answer : 4
Q30. Which of the following are true about the ‘Guided Imagery’
technique
1. It is like vivid daydreaming
2. You need a hypnotist for this technique
3. You need to rest in a sleeping posture
4. All of the above
Answer : 1
Q31. Which of the following are stress busters
1. Trying to find something funny in a difficult situation
2. Developing a support network
3. Taking a mindful walk
4. All of the above
Answer : 4

What does the Canadian Food


Guide demonstrate? [Hint]
It differentiates between
nutritious and non-nutritious
foods.
It demonstrates how food
additives (eg. salt, sugar,
caffeine) affect your health.
It shows how many servings
from each food group should
be eaten daily.
All of the above

2. If you go running or biking, what form of


exercise are you primarily performing? [Hint]
Strength training

Flexibility training
Anaerobic training

Cardiovascular training
All of the above

3. Stress is defined as [Hint]


negative thoughts and emotions.
negative changes in life.

increased energy and heightened


awareness.
reaction to outside stimulus.
4. What are some positive effects of stress? [Hint]
It causes sleep loss, which gives you
more waking hours to get things done.
It forces you to slow down.

It improves performance and efficiency.


It causes changes in appetite, resulting
in weight loss.
5. Depression can stem from [Hint]
environmental causes.

genetic predisposition.
psychological causes.

physical causes.
all of the above.

6. Which is true about depression? [Hint]


Everyone experiences depression and
it’s not serious.
Depression never leads to suicide.
Depression is a whole body illness that
affects one’s body, moods and thoughts.
Depression is a sign of weakness.

7. A person who eats excessive amounts of food


and then purges through self-induced vomiting
has [Hint]
anorexia.
all of the above.

binge eating disorder.


bulimia.

8. What is the purpose of the substance use and


abuse self test? [Hint]
It helps individuals self-examine whether
their use of a substance is an addiction
and/or causing problems in their lives.
It is a list of drug reactions that informs
the individual of how the drug affects the
body.
It lists suggestions for quitting drugs and
recovery.
All of the above.

9. Which is not a potential effect of


smoking? [Hint]
Cirrhosis
Lung cancer
Emphysema

Increased blood pressure

10 . Which is true of HIV and AIDS? [Hint]


AIDS is a virus that can cause HIV.
HIV is a virus that can cause AIDS.

Having HIV always means AIDS will


develop.
None of the above