Sunteți pe pagina 1din 5

Republic of the Philippines

Department of Education
Region XI
Division of Davao City
Quirino St., Davao City

FIRST QUARTER EXAMINATION IN MAPEH 9

NAME:______________________________GR.& SEC.______________________________

General Direction: Encircle the letter of the correct answer.

MUSIC
1. Which of the following best describes Dark Ages?
a. start of the fall of the Roman Empire b. period of looking back to the golden age
c. Arts highlighted grandiosely d. Christian church highly influenced culture
and political affairs in Europe
2. It is a Portuguese word barroco which means?
a. Medieval b. Renaissance c. Baroque d. None of the above
3. The following are the characteristics of Gregorian Chants except one:
a. Monophonic b. use of Neume notation c. Modal d. Homophonic
4. Which of the following best describes the characteristics of the Baroque music?
a. Monophonic
b. Homophonic
c. Melodies sound elaborate and ornamental
d. Melodies are easy to sing or remember
5. Which of the following Baroque music forms was developed through imitative counterpoint?
a. Concerto Grosso b. Fugue c. Oratorio d. Chorale
6. What composed vocal music composition that is written and expressed in a poetic text?
a. Trabadour Music b. Mass c. Madrigal d. Kyrie
7. It is a form of sacred musical composition that sets texts of the Eucharistic liturgy into
music?
a. Madrigal b. Mass c. Trabadour Music d. Gloria
8. Which of the following statements best describes the wide contribution during the
Renaissance period?
a. The invention of printing
b. The influence of European culture
c. The use of Neume notation
d. The written text expressed in a poetic text
9. There are five main sections of the Mass. Which of the following is the other term for Lamb
of God?
a. Kyrie b. Gloria c. Agnus Dei d. Credo
10. Which of the following does not belong to the characteristics of the Madrigal?
a. Sung a capella b.3 to 6 voices c. Dynamic contrast d. Polyphonic

ARTS
1. Which of the following statements describes the picture?
a. The picture is created to transform the vast stone interiors
with warm and glowing color
b. The picture depicts popular legends and love stories
c. The picture has a remarkable variety of artistic tradition
d. The picture has a sharp flatly outlined style of painting
2. Which art style that are a combination of geometric regularity and keen observation of
nature?
a. Pre Historic Art b. Egyptian Art c. Greek Art d. Roman Art
3. It is an art style considered as a taste of western realism or naturalism.
a. Egyptian Art b. Pre Historic Art c. Roman Art d. Greek Art
4. Which of the following artwork that has a characteristic of Egyptian Architectures?
a. Cathedral of Chartres b. Corinthian Colon c. Pyramid of Giza d. The Colosseum
5. Who among the artist tried to reproduce a design to reflect the power of the city about
architectures?
a. Greek Artists b. Roman Artists c. Byzantine Art d. Pre Historic Artists

A B C

6. What kind of sculptures depicts the picture A?


a. Roman Sculpture b. Gothic Sculpture c. Byzantine Sculpture d. Greek Sculpture
7. What distinctive characteristics were being used in picture B?
a. Ionic b. Doric c. Corinthian d. Egyptian
8. What is the dominant feature in the picture C?
a. Native Large Animals b. Abstract design c. Natural figures d. Organic compositions
9. Which of the following statement describes an Ancient Egypt painting?
a. Most painting were highly styled, symbolic, shows profile view of an animal
b. Depicts natural figures with dynamic composition
c. Paintings have been confined in illumination of manuscript pages
d. It has wide variety of subjects, mythological subjects, portraits and landscapes.
10. What is the characteristic difference between Greek Architecture from Egyptian
Architecture?
a. Greek architectures has surrounded columns while Egyptian architecture has thick
wall structures
b. Greek architectures has ornamentation while Egyptian architecture has pointed arch
c. Greek architectures has mosaic decoration while Egyptian architecture has piers
covered with hieroglyphics
d. Greek architectures mostly used in temples while Egyptian architecture pointed arch

PHYSICAL EDUCATION
1. For sports officials to have lean muscles, what type of food should they eat?
a. carbohydrates b. fats c. iron d. protein
2. Mikaela found out that she is underweight after computing her BMI. What is the best thing she
needs to do to improve her condition?
a. eats a lot of carbohydrates b. create a meal plan that suits to her budget
c. ignore the weighing d. monitor her daily food intake and consider the food pyramid
3. Which of the following is an example of a well prepared and healthy food plate?
a. 1 pc. Burger, 1 large fries, 1 cup of coke
b. 1 cup of rice, 1 glass milk, 1 fried fish, 1 pc. Banana
c. 1 plate spaghetti, 1 slice of cake, 1 cup of milk
d. 2 cups of rice, 1 fried chicken, 1 large coke
4. Which among the food group in the food pyramid should we consume the least?
a. carbohydrates b. protein c. fats and oil d. vegetables
5. Anna eats a lot of junk foods every day. Which of the following risk factors would be the result
of her poor eating habits?
a. obesity b. poor nutrition c. physical inactivity d. heart disease
6. Which of the following is an example of a non- communicable disease?
a. tuberculosis b. diabetes c. pneumonia d. chicken pox
7. Aside from improper eating habits, what factor also causes diabetes?
a. genetics b. jogging c. environment d. sedentary lifestyle
8. What lifestyle-related disease will an official have if he/she continues to smoke and eat
cholesterol-rich foods?
a. diabetes b. cancer c. heart disease d. stroke
9. Sports officials mostly use their arms for signalling. What fitness component will be developed
with this regular movement?
a. cardiovascular fitness b. muscular strength c. flexibility d. balance
10. Which of the following lifestyle disease is a consequence of obesity?
a. cancer b. anemia c. ulcer d. hypertension
11. Lucas prefer to surf the net during his free time rather than involving himself into different
sports like basketball. What would be the consequence of his lifestyle?
a. poor nutrition b. obesity c. physical inactivity d. heart disease
12. Which of the following is an example of a lifestyle disease?
a. diarrhea b. hypertension c. ulcer d. influenza
13. Which of the following is a myth for eating habit?
a. Rice is rich in carbohydrates
b. Eating lots of fatty foods could cause cardiovascular diseases
c. Eggs contain lots of fats
d. Brown rice is healthier than white rice
14. Which of the following statement is a fact?
a. Eggs are bad for our health
b. Eating lots of sugar can’t bring harm to our body
c. Drinking lots of water makes you fat
d. None of the above
15. Anna eats ample amount of rice every meal thinking that this would give her more energy.
Which statement supports Anna’s eating habit?
a. Rice contains fats
b. Rice contains protein
c. Rice contains carbohydrates
d. Rice contains iron
HEALTH
1. Which of the following statements best define Community health program?
a. It maintains, protect, and improve the health of community.
b. It maintains the community through organized and sustained efforts.
c. Protects and maintains the health of all members in the community.
d. It protects the community through organized and sustained efforts.
2. Which of the following statements best describes a healthy environment?
a. Active community involvement.
b. More clinics and organizations that would protect the community.
c. Creating organizations that protects the nature.
d. Less disease, Less health cost
3. Among the different information, which one illustrates a healthy community?
a. Spending money for the protection of the nature.
b. Creating laws that banned illegal logging.
c. Less disease, Less health care cost.
d. Protection for the marine life.
4. Which of the following is an example of unhealthy community?
a. Illegal logging
b. Lack of medical supply
c. Climate change
d. Deforestation
5. Which of the following is an example of unhealthy environment?
a. Loss of natural resources
b. Cleaner and greener environment
c. Lack of medical supply
d. Food shortage
6. Which of the following best describes the benefits of a healthy environment?
a. A healthy environment builds a stable society.
b. A healthy environment will create more factories.
c. A healthy environment will produce a wealthy family.
d. A healthy environment protects the natural resources.
7. Why do we need to ensure that a community maintains a healthy environment?
a. A clean community means a safe environment.
b. A clean community attracts more investors.
c. A clean community attracts more populations.
d. A clean community creates more community projects.
8. It is a manner of cutting trees which causes flash floods and other natural calamities.
a. Soil erosion b. Illegal logging c. Cyanide fishing d. Pollution
9. Which of the different environmental problem reduces the ability of soil to store water?
a. Death b. Illegal Mining c. Soil erosion d. Deforestation
10. Which of the following is an effect of climate change?
a. Pollution b. Cyanide fishing c. soil erosion d. Increased risk of drought
11. Among the given choices, which of them causes climate change?
a. Hunger b. Malnutrition c. pollution d. Dynamite fishing
12. Which of the following refers to the changes of water resulting in the impairment of its quality?
a. Water pollution b. Coral reef Degradation c. Oil spill d. Dynamite Fishing
13. Which of the following refers to the changes of physical, chemical and biological properties of
atmospheric air?
a. Illegal Logging b. Illegal Mining c. Air pollution d. Soil Erosion
14. Which of the following act aims to have a responsible mining activity within 4 years?
a. Mining Act of 2001 b. Mining Act 1995 c. Mining Act 2004 d. Mining Act 1997
15. Among the different Government Agencies, which one protects the environment?
a. DOH b. DENR c. DFA d. OWWA
ANSWER KEY 15. B
MUSIC
1. C
2. C
3. D
4. C
5. A
6. C
7. A
8. A
9. C
10. C

ARTS
1. A
2. B
3. D
4. C
5. B
6. C
7. B
8. A
9. A
10. A

PE
1. D
2. B
3. B
4. C
5. B
6. B
7. D
8. C
9. B
10. D
11. C
12. B
13. C
14. D
15. C

HEALTH
1. A
2. C
3. C
4. B
5. A
6. D
7. A
8. B
9. C
10. D
11. C
12. A
13. C
14. B