Sunteți pe pagina 1din 11

P.S.G.R.

KRISHNAMMAL COLLEGE FOR WOMEN


PEELAMEDU
Fundamentals of e-Commerce
Subject Code:

UNIT – I

1. Which of the following describes e‐commerce?


a. Doing business electronically b. Doing business
c. Sale of goods d. All of the above
Ans: a

2. Features of e-Commerce
a. Improves Responsiveness b. Online Promotion
c. Online Ordering d. Electronic shopping
Ans: a

3. Eliminates telephone tag is the benefit of ------------------ feature of e-Commerce


a. Improves Responsiveness b. Expedites and streamlines reporting
c. Close contact with clients d. Coordinates sales efforts
Ans: d

4. Electronic delivery time is the benefit of ------------------ feature of e-Commerce


a. Improves Responsiveness b. Expedites and streamlines reporting
c. Close contact with clients d. Coordinates sales efforts
Ans: b

5. Pre-empt competitiveness is the benefit of ------------------ feature of e-Commerce


a. Improves Responsiveness b. Expedites and streamlines reporting
c. Close contact with clients d. Coordinates sales efforts
Ans: a

b. Online shopping is otherwise called as


a. Online promotion b. Electronic shopping
c. Online ordering d. Online engineering
Ans: b

7. ----------------- is a cardholder and party in e-commerce transaction


a. The User b. The Merchant
c. The acquirer d. The Certificate Authority
Ans: a

8. ----------------- is usually a banker of the merchant and party in e-commerce transaction


a. The User b. The Merchant
c. The Acquirer d. The Certificate Authority
Ans: c
9. ----------------- is an independent and neutral third party in e-commerce transaction
a.The User b. The Issuer
c. The acquirer d. The Certificate Authority
Ans: d

10. ----------------- is the company or business house wishing to sell goods or services online
a. The User b. The Merchant
c. The Issuer d. The Certificate Authority
Ans: b

11. ----------------- is a credit card company that issues cards to the users
a. The User b. The Merchant
c. The Issuer d. The Certificate Authority
Ans: c

12. -------------------- provides a tool of e-commerce security


a. Cryptography b. web server
c. Client d. Internet
Ans: a

13. Online processor’s ------------------------ is a key factor in the e-commerce process.


a. Cryptography b. web server
c. Client d. Internet
Ans: b

14. ------------------------- plays a critical role in e-business


a. e-mail receipt b. shipment of goods
c. Payment processing d. verification
Ans: c

15. EDI stands for


a. Electronic Data Information b. Electronic Discrete Interchange
c. Electronic Data Interchange d. Electronic Discrete Information
Ans: c

19. ISP means


a. Internet Service Protocol b. Information Service Providers
c. Internet Status Providers d. Internet Service Providers
Ans: d

20. ---------------------- is enforced by some countries by stopping either a total ban on the Net
Or controlling the access traffic or installing filters blocking access to websites.
a. Infant stages b. skepticism c. Blocking and censorship d. Internet outrage
Ans: c
Unit II

.
1. The process of buying and selling through wireless handled devices is known as :
a. V-commerce b. mobile commerce
c. traditional purchase d. none of these
ans:b.
2. A browser desined to provide all the basic services of a computer based web browser is :
a. WAP b. WML
c. WTP d. WDP
ans:a
3. The wireless service that is designed to provide foundation for a number of based on packet
transmission is called:
a. GPRS b.GSM
b. CDMA d. CDPD
ans: b.
4. WML is the extension of :
a. WTLS b.WTP
c. XML d.WAP
Ans:c.
5. Abbreviation of CDMA:
a. Communication for Developing multiple language b. code for datagram multiple
accesories
c. Code Division multiple Access d. None of these.
Ans: c
6. The authentication technology preferred for m-commerce is:
a. Decoding b. GSM
c. GPRS d. public and private key.
ans:d.
7. ________ is a piece of information that allows a website to record one’s incomings and
outgoings.
a. Cookies b. intellectual property
c. Server d. none of these
Ans:a
8. The legal and regulatory aspect of internet and world wide web:
a. Information technology act b. cyber law
c. Cyber space d. e-governance.
ans:b.
9. UCC stands for:
a. Uniform course code b. uni care circle
c. uniform central coding d. uniform commercial code.
Ans:d.
10.

UNIT – III
1. ----------- is an unattended or unmanned device usually located on or off the banks
premises.
a. ATM b. e-Cheque c. e-Cash d. Online banking
Ans: a

2. ------------------- is one of the key services offered by banks.


a. ATM b. e-Cheque c. electronic bill payment d. e-banking
Ans: c

3. ------------------- is powerful IBM system which facilitates cheque sorting and cuts delays in
operations.
a. reader sorter b.wallet c. clearing process d. payment software
Ans: a

4. --------------- facility is another variant form of bank automation.


a. telebanking b. clearing houses c. payment process d. ATM
Ans: a

5. Transfer of money by electronic means is known as -----------------


a. telebanking b. ATM c. EMT d. clearing houses
Ans: c

6. EMT stands for ---------------


a. Electronic Mail Transfer b. Electronic Message Transfer
c. Electronic Money Transfer d. Electronic Money Transmission
Ans: c

7. FSTC stands for


a. Federation of service & Technology Centre b. Federation of Service & Transmission
Centre
c. Financial Services Technology Consortium d. Finance System & Technology
Consortium
Ans: c

8. --------------- is an independent and separate organisation.


a. Certification Authority b. Committee Authority
c. FSTC d. DSA
Ans: a

9. PST means ------------


a. Post Sale Terminal b. Point Service Terminal
c. Protocol Sale Terminal d. Point of Sale Terminal
Ans: d

10. -------------------- has the capability to identify characters printed with a special ink
containing particles of magnetic materials.
a. e-cheque b. MICR c. DSA d. e-Banking
Ans: b

11. ------------ is a dedicated network of telephone services,automatic cash dispensers make is


easier for customers to deal with banks.
a. Store and Forward Telegraph b. Clearing houses
c. Certication Authority d. FSTC
Ans: a

12. ------------------ means providing assurance of privacy, identity and non-refutability for e-
commerce data information exchange.
a. reliability b. integrity c. security d. pilferage
Ans: a

13. The expression ------------------ refers to security of messages and data belonging to sender
a d receiver.
a. reliability b. privacy c. security d. confidentiality
Ans: b

14. Ancient cryptography is in then form of ----------------- symbols.


a. hieroglyphic symbols b. vertical symbols c. alphabetic symbols d. Egyptian symbols
Ans: a

15. The process of transformation of the plain text into cryptogram is called --------------
a. decryption b. encryption c. cryptology d. cryptography
Ans: b

16. The process of reconverting the cryptogram into original information is called ----------
a. decryption b. encryption c. cryptology d. cryptography
Ans: a

17. A message written in code is called ------------------.


a. decryption b. encryption c. cryptology d. cryptogram
Ans: d

18. A critical analysis and interpretation of confidential information without any previous
knowledge of system or key is known as ------------------------
a. decryption b. encryption c. cryptanalysis d. cryptanalyst
Ans: d

19. The word ------------ is derived from Greek word ‘kryptos’ which means hidden.
a. decryption b. encryption c. cryptanalysis d. cryptography
Ans: d

20. A -------------------- is defined as a set of agreed upon standards.


a. cryptogram b. PKI c. Cryptography d. Cryptanalysis
Ans: b
UNIT-IV
1. URL stands for
a. Uniform Resource Locator b. Universal Resource Locator
c. Uniform Research Locator d. Universal Research Locator
Ans: b

2. The term -------------------- is also called news groups.


a. Usenet b. Telnet c. Spam d. e-Mail
Ans: a

3. A ------ is information embedded that connects it in some way to another mode.


a. Link b. Usenet c. Mail d. Spam
Ans: a

4. --------------- contains all endings for websites like e-mail addresses, FTP and other internet
accessible machines.
a. DNS b. Multiple Domains c. Top level domains d. Larger Domains
Ans: c

5. When a company wants more than one domain, It can do so. Such domains are called
----------------.
a. DNS b. Multiple Domains c. Top level domains d. Larger Domains
Ans: b

6. ------------------ may relate to organisations such as NASA and CompuServe.


a. Rapid Domain b. Multiple Domains c. Sub-Domains d. Larger Domains
Ans: c

7. ----------------- reduces hassles and reserves domain names.


a. Rapid Domain b. Multiple Domains c. Sub-Domains d. Larger Domains
Ans: a

8. The prefix to a domain is ------------------


a. link b. WWW c. DNS d. e-Mail
Ans: b

9. India is larger domain in ----------------


a. .Com b. .net c. .IN d. .org
Ans: c

10. OBI means ----------------


a. Open Buying on the Internet b. Overseas Buying on Internet
c. Online Buying on Internet d. Open Business Internet
Ans: a
11. OTP means ---------------
a. Open Transmission Protocol b. Overseas Transmission Protocol
c. Open Trading Protocol d. Open Trading Profile
Ans: c

12. OPS stands for -----------


a. Open Profiling Standards b. Overseas Profiling Standards
c. Open Protocol Standards d. Open Profile System
Ans: a
13. SLL means -------------------
a. Secure Locket Law b. Standard Law Locator
c. Secure Law Locator d. Secure Locket Layer
Ans: d

14. -------------------- relate to conventional payment methods.


a. Offline payment options b. Online payment options
c. Payment Process Software d. Net Bank
Ans: a

15. ------------------- is used to facilitate payback for purchases.


a. Offline payment options b. Online payment options
c. Payment Process Software d. Net Bank
Ans: c

16. ---------------- allows merchants to accept secure credit card payments on the internet.
a. Combist Merchant b. Verifone
c. Verfone d. Cyber Cash
Ans: a

17. --------------- software offers user friendly graphical interface in verifone


a. Quicken b. Wallet c. e-cash d. Pay-Base
Ans: b

18. -------------- is one of the few organisations with all facets of product life cycle.
a. Combist Merchant b. Verifone
c. Verfone d. Cyber Cash
Ans: c

19. ------------- is a plastic card, with embedded micro processor and memory.
a. Credit card b. ACH c. Smart card d. IC Memory card
Ans: c

20. ------------- service encrypts data using SSL30 encryption technology and transmits it to
secure server for posting transactions.
a. Credit card b. ACH c. Smart card d. IC Memory card
Ans: b
UNIT-V

1.A webpage displays a picture. What tag was used to display that picture?
a. picture
b. image
c. img
d. src
2. <b> tag makes the enclosed text bold. What is other tag to make text bold?
a. <strong>
b. <dar>
c. <black>
d. <emp>
3. Tags and test that are not directly displayed on the page are written in _____ section.
a. <html>
b. <head>
c. <title>
d. <body>
4. Which tag inserts a line horizontally on your web page?
a. <hr>
b. <line>
c. <line direction=”horizontal”>
d. <tr>
5. What should be the first tag in any HTML document?
a. <head>
b. <title>
c. <html>
d. <document>
6. Which tag allows you to add a row in a table?
a. <td> and </td>
b. <cr> and </cr>
c. <th> and </th>
d. <tr> and </tr>
7. How can you make a bulleted list?
a. <list>
b. <nl>
c. <ul>
d. <ol>
8. How can you make a numbered list?
a. <dl>
b. <ol>
c. <list>
d. <ul>

9. How can you make an e-mail link?


a. <a href=”xxx@yyy”>
b. <mail href=”xxx@yyy”>
c. <mail>xxx@yyy</mail>
d. <a href=”mailto:xxx@yyy”>
10. What is the correct HTML for making a hyperlink?
a. <a href=”http:// mcqsets.com”>ICT Trends Quiz</a>
b. <a name=”http://mcqsets.com”>ICT Trends Quiz</a>
c. <http://mcqsets.com</a>
d. url=”http://mcqsets.com”>ICT Trends Quiz
11. Choose the correct HTML tag to make a text italic
a. <ii>
b. <italics>
c. <italic>
d. <i>
12. Choose the correct HTML tag to make a text bold?
a. <b>
b. <bold>
c. <bb>
d. <bld>
13. What is the correct HTML for adding a background color?
a. <body color=”yellow”>
b. <body bgcolor=”yellow”>
c. <background>yellow</background>
d. <body background=”yellow”>
14. Choose the correct HTML tag for the smallest size heading?
a. <heading>
b. <h6>
c. <h1>
d. <head>
15. What is the correct HTML tag for inserting a line break?
a. <br>
b. <lb>
c. <break>
d. <newline>
16. What does vlink attribute mean?
a. visited link
b. virtual link
c. very good link
d. active link

17. Which attribute is used to name an element uniquely?


a. class
b. id
c. dot
d. all of above
18. Which tag creates a check box for a form in HTML?
a. <checkbox>
b. <input type=”checkbox”>
c. <input=checkbox>
d. <input checkbox>
19. To create a combo box (drop down box) which tag will you use?
a. <select>
b. <list>
c. <input type=”dropdown”>
d. all of above
20. Which of the following is not a pair tag?
a. <p>
b. < u >
c. <i>
d. <img>
1 – c 2 – a 3 – b 4 – a 5 – c 6 – d 7 – c 8 – b 9 – d 10 – a 11 – d 12 – a 13 – b 14 – b
15 – a 16 – a 17 – b 18 – b 19 – a 20 -d