Sunteți pe pagina 1din 4

Republic of the Philippines

Department of Education
Region VIII
SCHOOLS DIVISION OF TACLOBAN CITY
DISTRICT LEARNING CENTER I
KAPUSO VILLAGE INTEGRATED SCHOOL
Brgy. 106 Sto. Nino, Tacloban City
S.Y. 2018- 2019

SECOND GRADING EXAMINATION IN MATHEMATICS VI


October 18 – 19, 2018
Name: ___________________________________ Grade and Section: ___________________

Test I. Multiple Choice. (40pts)


Direction: Choose the letter of the correct Answer.
1. Which of the following is written as nine tenths?
a. 9/10 b. 9/100 c. 9/1000 d. 9/1
2. What is the equivalent fraction of 75%?
a. ¼ b. ½ c. ¾ d. 2/3
3. Which of the following percent is equal to 16.5%?
a. 165/10 b. 165/100 c. 1.65/100 d. 16.5/10
4. What is the colon form between 16 eggs and 4 hens?
a. 4:16 b. 16:4 c. 16/4 d. 4/16
5. Kelly swims 35 laps in 25 minutes. How many laps does she swim in 15 minutes?
a. 10 b. 21 c. 58 d. 65
6. If 10 pounds of potatoes sell Php 18.00, how much will 15 pounds cost at this rate?
a. 20 b. 25 c. 27 d. 35
7. Melvin has a 32-m stick. He would like to cut it into 2 pieces in a ratio of 3:5. What is the length
of the longer piece?
a. 4 b. 9 c. 12 d. 20
8. If five farmers can plow a 5-hectare land in 8 days, how long will 10 farmers do it?
a. 4 b. 6 c. 12 d. 18
9. Carla took a 600mile trip. She drove 240 miles before stopping for lunch. What percent of the
total trip did she drove before lunch?
a. 25% b. 40% c. 56% d. 75%
10. Twelve pupils in a class of 50 joined the Science Club. What percent of the pupils in the class
joined the club?
a. 24% b. 35% c. 76% d. 80%
11. Roel got 80% of an 80-item test correctly. How many item did he get correctly?
a. 16 b. 25 c. 64 d. 85
12. There are 40 pupils in grade VI, if 15% were absent, how many pupils were present?
a. 6 b. 20 c. 34 d. 38
13. Rogher got 34 in a 40-item test in Math. What percent of the test did he answer correctly?
a. 25% b. 50% c. 76% d. 85%
14. In a class of 60 pupils, 45 are boys. What percent of the class are girls?
a. 15% b. 25% c. 75% d. 96%
15. 12 is 10% of what number
a. 100 b. 110 c. 120 d.130
16. Jean is saving a money to buy a gift for her mother. She has saved Php350, which is 25% of the
cost of the gift. How much is the cost of her gift?
a. Php87.50 b. Php466.67 c. Php840.00 d. Php1,400
17. During a sale an item marked Php50 was bought for Php41.50. What was the rate of discount?
a. 17% b. 20% c. 68% d. 83%
18. A short costs Php300. The original price was Php500. What was the discount rate?
a. 40% b. 50% c. 60% d. 35%
19. What is the commission rate on a sale worth Php10,000 with a commission of Php600?
a. 2% b. 4% c. 6% d. 8%
20. A closet worth Php32,400. A tax of 5% is added. What is the total cost of the closet?
a. Php1,620 b. Php24, 500 c.Php34,020 d. Php45,600
21. Which of the following is the exponential form of 7x7x7x7?
a. 73 b. 74 c. 75 d. 76
22. Evaluate the following exponential form, 43?
a. 54 b. 32 c. 64 d. 16
23. Which integer best represents a temperature during a hot or sunny day?
a. -8 b. -1 c. 15 d. 39
24. Which real life situation is represented by a positive integer?
a. 20 ft high b. 4 centuries ago c. 10% discount d. 7.5 km to the left
25. On the number line, what is the distance between the integers -12 and +9?
a. 3 b. 9 c. 12 d. 21
26. What is the difference in the expression: -1 - { -1 - ⦋ -1 –(-1 -1)⦌}?
a. -2 b. -1 c. 0 d. 1
27. Which pair of integers will give the highest product?
a. -12 and 13 b. 9 and -25 c. 48 and 0 d. -2 and -3
28. Which of the following results a positive integers?
a. (+) x (-) b. (-) x (+) c. (-) x (-) d. (-) x 0
29. Another way of writing a fraction whose denominator is in a power of 10.
a. Fraction b. decimal c. percent d. percentage
30. It is in a form a/b where a is the denominator and b is the denominator.
a. Fraction b. decimal c. percent d. percentage
31. It is a latin word _____________ meaning per hundred.
a. Per centrum b. per centi c. per centum d. per sanctum
32. Is the variable in the percentage formula that represents a part of the base.
a. Percent b. base c. rate d. percentage
33. Which of the following represents 100% or the total value of everything?
a. Percent b. base c. rate d. percentage
34. It defines what part the percentage is of the base and is usually accompanied by %.
a. Percent b. percentage c. rate d. base
35. It used to illustrate how much a quantity of an amount has increase over its original value?
a. Percentage increase b. percentage decrease c. integers d. discount
36. It is a whole number that can be positive, negative and zero.
a. Counting number b. negative number c. integers d. fraction
37. Which of the following is a positive integer?
a. A profit of 2,500 c. a temperature of 10° below 0°C
b. A debt of 250 d. a withdrawal of 1,250 from ATM account
38. Which of the following sets of integers will give the least sum if the integers are added?
a. 100, -43, -17 b. -25, 52, 19 c. -99, -16, 85 d. 81, -70, -81
39. An integer is added to 8. The sum is multiplied by 5. The product is divided by 6. Then, 7 is
subtracted from the quotient. The result is 13. What is the integer?
a. 18 b.16 c. 14 d. 12
40. Simplify the expression: (8+3) x (-15÷5) – (0 – 9)
a. -24 b. -18 c. 42 d. 66
B. Problem Solving (10pts)
1. There are 750 Math books in the library. If 20% of them are Grade 6 books, how many Grade6
books are there?
2. An elevator is on the 15th floor. It moved down three floors and then moved up six floors. On
what floor is the elevator now?
END OF THE TEST>>>
Republic of the Philippines
Department of Education
Region VIII
SCHOOLS DIVISION OF TACLOBAN CITY
DISTRICT LEARNING CENTER I
KAPUSO VILLAGE INTEGRATED SCHOOL
Brgy. 106 Sto. Nino, Tacloban City
S.Y. 2018- 2019

SECOND GRADING EXAMINATION IN MATHEMATICS VI (answers key)


October 18 – 19, 2018
1. A
2. C
3. B
4. B
5. B
6. C
7. D
8. A
9. B
10. A
11. C
12. A
13. D
14. B
15. C
16. D
17. A
18. A
19. C
20. C
21. B
22. C
23. D
24. A
25. D
26. B
27. D
28. C
29. B
30. A
31. C
32. D
33. B
34. C
35. A
36. C
37. A
38. D
39. B
40. A

41. 750 x .20 = 150 grade 6 math books


42. 15 – 3 + 6 = 12 + 6 = 18th floors
END OF THE TEST >>>
Republic of the Philippines
Department of Education
Region VIII
SCHOOLS DIVISION OF TACLOBAN CITY
DISTRICT LEARNING CENTER I
KAPUSO VILLAGE INTEGRATED SCHOOL
Brgy. 106 Sto. Nino, Tacloban City
S.Y. 2018- 2019

SECOND GRADING EXAMINATION IN MATHEMATICS VI


(Table of Specification - TOS)
October 18 – 19, 2018

Number Cognitive Domain


Objectives
of items Remembering Understanding Analyzing Applying Evaluating Creating
Express value as a fraction of
another given ratio and vice versa
(M6NS-IIa-129)
Find a missing term in a
proportion (M6NS-IIb-133)
Solve problems involving direct
proportion, partitive proportion
and inverse proportion in
different context such as distance,
rate and time using appropriate
strategies and tools (M6NS-IIc-
134)
Find the percentage or rate or
percent in a given problem
(M6NS-IId-142)
Identify real life situation that
make use of integers
(M6NS-IIg-150)
Describes the exponent and the
base in a number expressed in
exponential notation.
(M6NS-IIf146)
gives the value of numbers
expressed in exponential notation.
(M6NS-IIf147)
performs two or more different
operations on whole numbers with
or without exponents and grouping
symbols. (M6NS-IIf149)
identifies real-life situations that
make use of integers.
(M6NS-IIg150)
represents integers on the number
line. (M6NS-IIh153)
performs the basic operations on
integers. (M6NS-IIi156)
Total 42

Prepared by:
ROBERT L. COMEDERO
Teacher I