Sunteți pe pagina 1din 4

Caz 1

1. Culegerea datelor

a. Date relativ stabile:

Nume: A
Prenume : G
Varsta : 60 ani
Sex : masculin
Religie -ortodoxa
Domiciliu: Brasov
Stare civila : Casatoarit
Ocupatie:Operator CNC
Conditii de viata : Corespunzatoare
Grupa sanguina: A II
Rh: pozitiv
Obiceiuri: somn- 7 ore
: alimentatie – 2 mese pe zi
:eliminari – mictiuni – anurie , scaun normal
: igiena – dus 1/2 , orala 1/ zi, baie generalizata 1/ saptamana
: consuma – alcool ocazional, cafea, tutun ( 10 tigari/ zi)
AHC: Tata – Diabet zaharat tip II
APP: - fractura antebrat drept (1969 ), colica renala ( 2015), calcul renal pe partea dreapta de
10 cm ( 2016 )
Deficite senzoriale : nu prezinta
Alergii : nu cunoaste
b. Date variabile:

TA : 110/60
AV : 130 b/m
Temperatura : 37,2 C
Respiratie : 17 /min
Greutate : 73 kg
Talia : 1,69 m
Stare pshica : buna
Istoricul bolii : Pacient cunoscut avand calcul renal pe partea dreapta, pentru care nu a
efectuat tratement specific. Deasemenea avand 2 recidive

Manifestari de dependenta ( semne si simtome ):

-durere renala dreapta de intensitate medie cu iradiere pe membrul drept


- anurie
- scadere in greutate
- cunostiinte insuficiente despre boala
- hematurie
- varsaturi
- dificiltatea de a merege
- plaga
Probe de laborator:

EXPLORARI VALORI DETERMINATE VALORI NORMALE

Creatinina serica 5,20 mg/dl 0,50 - 1,20 mg/dl

Acid uric seric 10,3 mg/dl 2,4 - 5,7 mg/dl

Uree serica 240 mg/dl 10,00 - 50,00 mg dl

HLG: - leucocite 32,00 10^3 / uL 4,00 - 10,00 10^3 /uL


- eritrocite 4,70 10^6 /UL 3,50 - 5,00 10^6/uL
- trombocite 647,000 10^3 /uL 150,000 - 450,000 10^3/ Ul

Hematocrit 40,10% 35,00 - 53,00%

Hemoglobina 13,90 g/dl 12,00 - 16,00 g/ dl

VSH 60,00 mm/h 2,00 - 15,00 mm/h

Glucoza serica 280,00 mg/dl 75,00 - 150,00 mg/dl

Sodiu seric 140 mmol/L 136,00 - 145,00 mmol/L

Clor seric 98 mmol/L 101,00 - 110,00 mmol/L

Potasiu seric 6,3 mmol/L 3,50 - 5,10 mmol/L

Colesterol total 230 mg /dl 120 - 200 mg/dl

TGO 81 U/L 5,00 - 48,00 U/L

TGP 86 U/L 5,00 - 41,00 U/L

GGT 95 U/L 9,00 - 50,00 U/L

TC 12 minute 8 - 12 minute

TS 5 minute 1 - 4 minute
EXPLORARI VALORI DETERMINATE VALORI NORMALE

0,8 - 1,2
INR 4 Profilactic: 2 - 3
Terapeutic: 2,5 - 4

Leucocite urinare Urme Negativ

Nitriti Pozitiv Negativ

Proteine totale urinare 3+ Negativ

PH 5 05.iul

Bilirubina urinara Negativ Negativ

Densitatea urinara Negativ 1010 - 1030

Corpi cetonici Negativ Negativ

Eritrocite urinare Negativ Negativ

Glucoza urinara Negativ Negativ

Urobilinogen 0,4 E. U/dl Negativ

Esherichia Coli>100,000
Urocultura ≥10 ^4
UFC

Alte investigatii: Ecografie abdominala, RRVS ( calcul renal 11 mm ), consult cardiolagic +


EKG, RX pulmonar, consult preanestezic