Sunteți pe pagina 1din 21

Menu

Welcome to LET Exam Questions and Answers!!!


Home  GenEd Reviewers  2018 Gen Ed Reviewer: General Science

2018 Gen Ed Reviewer: General Science


 Admin  January 31, 2018  GenEd Reviewers,

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
1. To lessen vehicular air pollution, the government should?
32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
a. ask pedestrians to use bicycles.
b. utilize rail transits like MRT and LRT
c. impose stiffer penalties on decade old vehicles
d. ban smoke - belchers on the roads

Ans: d

2. Developing mines require getting a DENR clearance. Which of the ff. clearances are required?
a. air pollution clearance
b. waste disposal clearance
c. environmental clearance
d. LGU clearance

Ans: c

3. The latest discovery in biological science as applied to animal industry, is most widely used in?
a. tissue transplant
b. cloning of animals
c. artificial breeding
d. reproduction

Ans: c

4. Agricultural centers have found lately varieties of coconut propagation. Through what means where the coconut varieties get
discovered and distributed?
a. tissue culture laboratories 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
b. scholarships
c. seed selection
d. putting up plant nurseries

Ans: d

5. Food preparation are handled well to avoid spoilage caused by ___________ in the preparation and processing of the food products.
a. miscalculation
b. bad weather
c. unsanitary conditions
d. mislabeling

Ans: c

6. The DOH warns the public about preservatives being used in vegetables. What advice could you give with regards ensuring safe
vegetables?
a. freeze the vegetables
b. wash the vegetables well with clean water
c. soak them with detergents
d. consume them immediately

Ans: b

7. School feeding and milk rationing programs to school children are being implemented by the government . The project is designed
to?
a. have pogi points 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
b. Special program of DepEd & DOH
c. provide food suplements
d. stop malnutrition among schoolchildren

Ans: d

8. Food, plants and other animals wastes should be segregated in waste disposal because?
a. these are biodegradable
b. these are non - biodegradable
c. these are disease - carrier
d. they are unsanitary

ans: a

9. People on the earth experience day and night regularly every 24hrs. Why is this so?
a. because the earth rotates on its own axis
b. because the earth revolves on its own axis
c. because the earth tilts on its own axis
d. because the earth revolves around the sun

Ans: a

10. Acid rain cause fish kills, destroy buildings, dissolve river nutrients, etc. Which of the ff. causes acid rain?
a. forest fires
b. burning of fossil fuels
c. use of chlorofluorocarbons (CFCs) 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
d. vehicles emission

Ans: b

11. Is the relationship between an organism and a host where neither is benefited nor harmed.
a. commensalism
b. competitive
c. parasitic
d. mutualistic

Ans: a

12. Living and feeding on leaves by the caterpillar is an example of _______________ relationship.
a. competitive 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
b. mutualistic
c. parasitic
d. predatory

Ans: c

13. Which of the following is not used in the manufacture of food by green plants?
a. carbon dioxide
b. sun
c. water and soil nutrients
d. oxygen

Ans: d

14. Josef weigh 65 kilos on the ground. How much is the force of gravity on him?
a. 65 kilos
b. 130 kilos
c. 32.75 kilos
d. none

Ans: a

15. During respiration, green plants take in?


a. water
b. carbon dioxide
c. oxygen 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
d. carbon dioxide and water

Ans: c

16. A root may perform all the following functions except?


a. photosynthesis
b. anchorage
c. food storage
d. water absorption

Ans: a

17. Ang kutsilyo ni Mang Atong ay kinalawang pagkataposng ilang buwan. Ano ang sanhi nito?
a. ang hydrogen ay humalo sa iron
b. ang oxygen ay humalo sa iron
c. may mikrobyo ang kutsilyo
d. kutsilyo ay yari sa metal

Ans: b

18. Alin sa mga sumusunod ang nagpapakita ng kemikal na pagbabago?


a. pagsunog ng papel
b. pag - ulan
c. pagkatunaw ng yelo
d. pag - ebaporeyt ng tubig

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Ans: a

19. Ito ay pagtaas ng likido sa maliit na tubo.


a. akselerasyon
b. absorpsyon
c. adsorpsyon
d. capillarity

Ans: d

20.Ito ay ang paulit ulit na pagbabago sa pagtaas at pagbaba ng tubig sa mga baybayin.
a. wave
b. wave velocity
c. high tide
d. tides

Ans: d

21. What would be the best way to prevent soil erosion in a hill?
a. building terraces
b. cultivation
c. reforestation
d. irrigation

Ans: a

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
22. The application of specific concepts and principles.
a. biology
b. ecology
c. technology
d. science

Ans: c

23. What is the coolness after experiencing perspiration?


a. air entered the skin pores
b. evaporation of perspiration
c. absorption of perspiration
d. condensation of perspiration

Ans: d

24. A weather disturbance having a 50km/ hour center winds is called?


a. hurricane
b. tropical depression
c. storm
d. typhoon

Ans: b

25. Environmental pollution is classified as violence that is now termed as?


a. ecological 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
b. structural
c. technological
d. scientific

Ans: a

26. There are some insects or animal that can walk on water surface. This is made possible by?
a. surface capillarity
b. surface adhesion
c. surface tension
d. dense water surface

Ans: c

27. Is a group of interacting plants, animals and humans in a particular area.


a. ecological community
b. environment
c. living orgranisms
d. food chain

Ans: a

28. Excessive presence of CO2 in the air trapping heat the earth's surface causing a rise in temperature in the environment.
a. El Nino
b. "Greenhouse Effect"
c. Pollution 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
d. La Nina

Ans: b

29. The earth 's shield against the sun sun's harmful radiation.
a. atmosphere
b. air
c. ozone layer
d. clouds

Ans: c

30. The use of products with _____________ is discourage because they contribute to the depletion of _________.
a. CFC's - solar radiation
b. gas - ozone
c. ozone - air
d. CFC's - ozone layer

Ans: d

Tags # GenEd Reviewers

 TWEET  SHARE  PIN IT  COMMENT

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Author Image About Admin
This site is created with the vision of helping those who are in quest of passing the Licensure Examination for Teachers.
Hope this can help you. Sending my Good luck and may God bless each one of you upon taking the exam.

2018 General Education Reviewer Part 18: 50 2018 General Education Reviewer Part 17: 50 2018 General Education Reviewer Part 16: 50
Questions with Answers Questions with Answers Questions with Answers

2 COMMENTS:

Unknown
 July 16, 2018 at 9:30 PM

Good day Admin! hindi ko po madowload yung Gen Ed reviewer sa Physics, Chem and Biology. Thanks po :)

Reply

Unknown
 August 29, 2018 at 2:29 PM

d koo ma download tssss admn help us pls

Reply

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Enter your comment...

Comment as: Google Accoun

Publish Preview

Newer Post Older Post

Related Posts

Enter keyword... 

Featured Post

Schedule of LET Exam 2019


32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Here is a guide of the activities for the exam
this coming March and September 2019.
Please do save the important dates. Go...

C AT E G O RY P O PU L A R A R C H I VE

› Agriculture And Fishery Arts Reviewer (8)

› Apply For Teacher Position (2)

› Biological Science Reviewer (16)

› Civil Service Examination Result (1)

› CPD (1)

› English Reviewers (24)

› Exam Updates (2)

› Filipino Reviewers (17)

› Forms (1) 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
› GenEd Reviewers (26)

› LET (24)

› LET RESULT (5)

› LTO Reviewers (1)

› MAPEH Reviewers (17)

› March 2018 Exam Updates (10)

› Mathematics Reviewers (2)

› News Updates (9)

› Others (1)

› Physical Science Reviewers (15)

› PRC (1)

› PRC Updates (7)

› Prof. Ed Reviewers (44)

› ROOM ASSIGNMENT 2018 (3)

› ROOM ASSIGNMENT 2019 (1)

› September 2018 Exam Updates (1)

› Soc. Sci Reviewers (7)

› Social Science Reviewer (23)

› Stories (4)

› Tips To Pass LET (10) 32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
› TLE Reviewers (28)

› Values Education Reviewer (1)

› Whats New (3)

Sponsored

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Disclaimer

We, the admins and the writers, do not claim


ownership on the documents/photos/videos
posted on our site, yet we personalize our contents
or articles to give relevant quality issues. All
documents/photos/videos are only hosted by third
parties as Google Drive. If you found respective
copyright and wish for the documents/photos to
be removed or taken down, feel free to contact us
via e-mail at letqareviewer@gmail.com, and all
your copyrighted works will be taken down as soon
as possible. If you are the original author of any of
the les LINKED here, please let us know so that
we can acknowledge you better. Thank you!

Like Us On Facebook

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
LET Exam - Quest…
Like Page 140K likes

Be the first of your friends to like this

Video Unavailable
Sorry, this video could not be
played.

Learn More

Total Pageviews

3,999,784
Pages

Home

Sitemap

Terms and Conditions

Disclaimer

About Us

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD
Copyright © 2019 LET EXAM - Questions & Answers

32

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API PDFCROWD