Sunteți pe pagina 1din 5

Computational Fluid Dynamics

Objective Type Questions

1. CFD is the method to calculate heat transfer and fluid flow

A. Numerically

B. Experimentally

C. Instantaneously

D. None of these

2. At diastolic pressure, blood flow is

A. turbulent

B. mixed

C. laminar

D. irregular

3. Reynolds number and velocity are

A. Directly proportional to each other

B. Inversely proportional to each other

C. Equal to each other

D. none of these

4. In steady flow of a fluid, acceleration of any fluid particle is

A. constant

B. zero

C. variable

D. non zero

5. Discretization technique is

A. Finite volume

B. Finite difference
C. Finite element

D. All of these

6. Flow in which each particle of fluid follows a smooth path is called

A. Laminar flow

B. turbulent flow

C. mixed flow

D. none of these

7. When mach number <0.8, flow is in

A. Subsonic regime

B. Supersonic regime

C. sonic regime

D. hypersonic regime

8. Test used to check accuracy of solution is called

A. Grid independence

B. Solution test

C. optimal test

D. aspect test

9. Shock wave is produced at convergent divergent nozzle when velocity of fluid suddenly

A. reduced

B. increased

C. either increase or decrease

D. none of these
10. Bernoullis equation is applicable for

A. laminar flow

B. turbulent flow

C. both laminar and turbulent

D. none of these

11. Inverse of Euler number is

A. Reynolds number

B. Mach number

C. Ruack number

D. Cavitation number

12. Laminar flow usually occurs at

A. High speed

B. Low speed

C. Medium speed

D. Zero speed

13. Representation of finite difference derivative is based on

A. Taylor series expansion

B. Newton’s second law

C. Fredrick law

D. None of these

14. Method in which boundary occupied by fluid is divided into a surface mesh is

A. Finite volume method

B. Finite element method

C. Boundary element method


D. Spectral element method

15. In an aero plane, angle between wing chord line and flight path is called

A. angle of attack

B. angle of elevation

C. angle of wing

D. angle of chord

Answer

1. A

2. C

3. A

4. B

5. D

6. A

7. A

8. A

9. A

10. C

11. C

12. B

13. A

14. C

15. D