Sunteți pe pagina 1din 4

ETHICS PRELIM QUIZES AND EXAM

BY : MASTER KC

1.Interpretation of ethical behavior is relative and subjective


answer: true
2.ethics is ____________
answer:The philosophy of life

3.Understanding of ethics has not change despite the evolvement of


time
answer: false

4.Human affects the mental development of humans


answer:Quality of life

5.Which of the following statement is NOT true


answer: Ethics is innate

6.it is the situation when the person was forced by circumstance or


under duress which he would not do under normal
circumstances,Example is being extored money by a neighborhood
toughie in exchange for his ‘protection’
answer: conditional voluntaries
7.what is the distinc characteristic of man compared to animals
answer:intellect

8.when the person acts without full understanding and no freedom,we


are made to perform acts we did not like
answer:Imperfect voluntaries

9.free will is present and inherent in men


amswer:true

10.it is the disposition of a persosn doing the activity regardless to his


liking or not this may be positive or negative.The former is by making
him to do something while the others is to prevent or stop him from
doing things.
answer:simple voluntaries

11.when a person acts with full knowledge and complete freedom – we


are fully aware of what we are doing
answer:perfect voluntary

12..which of the following if NOT the basis of human action


answer:people who experience temporary insanity are not responsible
for their action

13._______is under the control and intellect and will is answerable to


such action
answer:voluntary act
14________is the latin word that means the pwer orr ability to discem
answer:ratio

15.morality is observe and present only in humans


answer:true

16.man ishas an insatiable freed for power and wealth


answer:true

17.virtue is created because of the combination of knowledge and will


answer:true

18.what affect the mental development of humans


answer:quality of life

19.thinking and doing are separate human behavior and does not go
hand in hand
answer:false

20.human ethics are clouded by man’s self interest that interpretation


to law and order
answer:true

21.stufy of ethics is concerned about_____


answer:morality of human acts

22.a branch of science that explains the cause of human action,whether


psychological or physiological
answer:psychology

23.________is the quality and goodness or badness in a human act,in


this case,we base judgement on any human act based in its ethical
answer:morality

24._______ whether formal or informal is never ending process and is


the foundation of man moral intellectual and physical capacities
answer:education

25._________is the science of right thinking


__________is the science of right thinking{
-Ethics
-Morality
-Behavior
-logic}
answer:morality

26.the need for material wealth is inherent in man


answer:true