Sunteți pe pagina 1din 2

Animale polare (viețuitoare de la Poli)

 Ursul polar - este cel mai mare animal de pradă întâlnit pe


uscat, se hrănește cu carne (este carnivor) – mănâncă pui de foci.
Blana sa este albă și deasă, iar sub piele are un strat gros de
grăsime care îl protejează de frig, este un foarte bun înotător;
Cap, gât puternic, buze extensibile, dinții mai mici dar mai
ascuțiți, miros bine dezvoltat, labele din față le folosește pentru
înot, pe cele din spate au rol de cârmă, gheare neretractile,
picioare mai mari decât la ceilalți urși, au păr pe tălpi și ventuze
pentru a avea stabilitate pe gheață.
Blana și carnea lor este folosită de locuitorii din zonă.
 Pinguinii - sunt păsări care trăiesc în Antarctica, ele nu zboară
dar înoată foarte bine - astfel își prind peștii pe care îi devorează.
Își folosesc aripile pentru înot – sunt foarte rapizi în apă, lenți pe
uscat. Au picioare scurte, situate mai în spate, pene mici și dese,
aripi scurte.
 Morsa (elefantul de mare) - este un animal care trăiește la
Poli, se hrănește cu pești, midii, moluște și are niște colți lungi
(fildeș) cu care sparge gheața.
 Foca - este o rudă mai mică a morsei, au cap rotunjit, culoare
Variată (de-obicei cenușiu închis cu pete negre), au mustăți cu
fire rare, bot mare, știu să înoate foarte bine; se hrănesc cu pește,
sardine, heringi, moluște; în general sunt animale agresive.
 Vulpea polară - este adaptată la clima rece, are blana argintie
deasă, talpa labelor este acoperită cu blană. Vulpile polare au
botul și urechile scurte, blana deasă le permite să supraviețuiască
la temperaturi scăzute; este la fel de șireată ca orice vulpe,
carnivoră (mănâncă rozătoare, insecte, pui de păsări, cadavre de
animale);
 Balena - trăiește în apele reci ale oceanelor, sunt cele mai
mari animale din lume, ele seamănă cupeștii, balenele albastre
cântăresc cât 30 de elefanți.