Sunteți pe pagina 1din 3

1. An ambiguous order was written by a physician. The nurse believed the order was incorrect.

What should the nurse do? a. clarify the order with a physician caring for another patient on the unit. b. ask the charge nurse if the order is correct. c. contact the nursing supervisor and advise her of the concern d. call the physician who prescribed the medication 2. When the nurse returned from several days off, she was preparing to give her patient a medication by injection, the patient objected, and told the nurse that it had been changed to oral. the best action by the nurse would be to a. talk to the nurse who cared for the patient while she was off duty b. discuss with the head nurse the advantage of injectable rather than oral medication c. check the order and speak with the attending physican regarding the rationale for change d. give the drug regardless of the patient's concern, as long as the order was followed 3. All state Nurse Practice Acts provide for revocation of license or probation if the nurse a. practices while under the influence of drugs or alcohol b. loses a malpractice suit c. is accused of negligent practice d. gives a wrong medication to a patient 4. A nurse gave a patient the wrong medication. The patient was seriously injured and sued. Who will most likely be held liable? a. the nurse b. no one, since it was an accident c. the hospital d. the nurse and the hospital 5. The nurse who desires to participate in reform of the health care system should be aware that many of the initiatives to improve health care in the United States are the result of which factor? a. comparison to other countries b. a high standard of living c. professional integrity d. rising cost of health care 6. When the nurse makes a decision based on rules and ideals that have evolved from the nurse's life experiences, this is defined as a. dogmatism b. moral intuition c. professionalism d. religion 7. Which of the following documents specifically addresses the nurse's use of the nursing process?

a. Code for Nurses b. Hospital Philosophy of Nursing c. Patient's Bill of Rights d. Standards of Nursing Practice 8. The fundamental principle identified in the American Nurses Associations's Code for Nurses with interpretive statements is a. beneficence b. professional autonomy c. ethical considerations d. respect for persons 9. To which document shoudl the nurse refer when information is neeeded regarding issues of client's right to information and explanantions regarding treatment costs? a. code for nurses b. hospital billing department policies c. patient's bill of rights d. durable power of attorney 10. A common problem identified by the Internationa Council of Nurses in regard to ethical dilemmas for nurses was a. feelings of isolation b. inadequate information to make a decision c. other health care professionals making decisions for nurses d. avoidance of ethical dilemmas Click on Answers to check your test results

ANSWERS 1-d, 2-c, 3-a, 4-d, 5-d, 6-b, 7-d, 8-d, 9-c, 10-a

More nursing books http://bhingkayz.com/nursing-stuff/nursing-books/